Announcement

Collapse
No announcement yet.

Νinja Gaiden 2

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Αλλα το να περιμενεις να σκοτωσεις ενα boss σε ninja gaiden τιτλο πατωντας Χ, Υ κ Β αλα GoW δεν παιζει κ δεν βρισκω κ το διασκεδαστικο σε κατι τετοιο.
    [/b]
    Μπορεί εσύ να μην το βρίσκεις, όμως το God Of War είναι κλάσεις ανώτερο από αυτό το πράμα. Έτσι και αλλιώς, δεν χρειάζεται απαραίτητα να υπάρχουν quick time events όπως στο God Of War, το να σταθεί πάνω στην πλάτη ενός θηρίου ένας Ninja δεν είναι καθόλου παράξενο, αντίθετος, ειδικά σε ένα παιχνίδι με το όνομα Ninja Gaiden.

Μα μονο 30 βέλη έχεις, μπορεί να πέσει με 30 βέλη? Όμως και έτσι να είναι, όπως είπα αυτό δεν είναι μάχη. Είναι "Θέλω να το περάσω να τελειώνουμε επειδή η κατασκευαστές ήταν τυφλοί και ανίκανοι να κάνουν κάτι καλύτερο. Έτσι, απλά θέλω να το περάσω για να πάω παρακάτω, αυτό μονο με νοιάζει.". Το να χρησιμοποιήσω Nimpo επειδή δεν μπορώ να κάνω αλλιώς είναι εξίσου γέλιο. Κανεις χρήση ενός αντικειμενου επειδή μόλις ξεκινα η μάχη χάνεις την μιση σου ζωή? :blink:

Δηλαδή με λίγα λόγια έχουμε το εξής:

"Ξεκινα η μάχη, αναγκαστικά χρησιμοποιώ Nimpo αλλιώς χάνω την μιση μου ζωή, στην συνεχεια ξαπλώνω στο κρεβάτι και απλά ρίχνω τόξα μέχρι να έρθει η ώρα του επομενου Nimpo. Στο νερό δεν πρέπει να πέσω, επειδή αν το κάνω ο Hayabusa δεν μπορεί να ανταπεξέλθει, το παιχνίδι έχει glitches, και ακόμα και αν κολλήσω πάνω στο boss δεν θα μπορώ να το χτυπήσω".

E αν αυτό εσάς σας ικανοποιεί και σας αφήνει ευχαριστημένους χωρίς καν να σας ενοχλεί, τότε αφήστε το Ninja Gaiden και παίξτε κανένα Fifa. Δεν θέλω να φαίνομαι επιθετικός, όμως νιώθω προσβεβλημένος.

Επίσης, δεν είναι όλα τα action games τόσο χαλια μέσα στο νερό, το God Of War τουλάχιστον δεν ήταν. Όπως είπα, το Mario Bros. είναι κλάσεις ανώτερο μέσα στο νερό από το Ninja Gaiden 2.

Και αν ήταν ο Wario θα τον έκλανε και θα βλεπε τα ραδικια ανάποδα να πούμε!
    [/b]
    Χεχεχε, αν ήταν όμως ο Mario απλά θα τον πατούσε στο κεφάλι, κάτι που ο Hayabusa δεν μπορεί να κάνει. Όμως εδώ μιλάμε για action games.

<span style="font-family:Century Gothic">MAY THE RATS EAT YOUR EYES&#33; I am now lost to your cause&#33; The Darkness comes...&#33; IT WILL DAMN US ALL&#33;&#33;&#33; </span>

Comment

• Το κυμα του δρακου μπορεις να αποφυγεις με sidestep και τα καρφια/λεπια κανοντας aerial vertical με το Lunar Staff (Υ στον αερα).Χρειαζεται 15 charged βολες στο Mentor και 30 (ολη τη φαρετρα) στο Master.Το θεμα ειναι πως αυτη η μαχη ειναι οντως τραγικη γιατι απλουστατα συνεπαγεται ολα τα faults του τιτλου (κακιστα swimming controls και τραγικο aiming με το τοξο).Απλα χαλια.
      <div align="center">

"Strive For Improvement Through Every Day To Become The Best You Can"</div>

Comment

• Μία ερώτηση. Μπορεί να μου κάποιος ποια είναι τα grades που παίρνει κάποιος στο τελείωμα κάθε chapter? Δε μπορώ να τα βρώ

Comment

• Μία ερώτηση. Μπορεί να μου κάποιος ποια είναι τα grades που παίρνει κάποιος στο τελείωμα κάθε chapter? Δε μπορώ να τα βρώ
          [/b]
          Ninja Dog < Lesser Ninja < Greater Ninja < Head Ninja < Master Ninja.

Keep obliterating them and use Ultimate Techniques.Ετσι θα εχεις Master ευκολα σε ολες τις αποστολες εκτος απο την τελευταια.Επεισης βοηθα παρα πολυ να εχεις full Ninpo στο τελος της καθε μιας.
          <div align="center">

Comment

• Thx man&#33; ;) Ώς τώρα όλα Head Ninja εκτός από ένα Master. Έχω δρόμο ακόμα

Comment

• Το τελειωσα (επιτέλους) πριν από λίγο. Μου πήρε αρκετές μέρες (επειδή το λάτρεψα).

Όπως είπα και σε προηγούμενο μου post, το Ninja Gaiden 1 είναι από τα αγαπημένα μου παιχνίδια, ήταν κάτι φρέσκο για μένα, κάτι το πολύ cool, κάτι τέλειο. Ίσος το καλύτερο παιχνίδι που έπαιξα στις κονσόλες τις προηγουμενης γενιάς.

Είχα ακούσει ότι το Ninja Gaiden 2 δεν είναι και τόσο σπουδαίο, όμως δεν περίμενα σε καμια περίπτωση κάτι τέτοιο, ειδικά από την στιγμή που μου άρεσε τόσο πολύ το πρώτο.

Spoilers alert&#33;

Θετικά:

1. Περισσότερη βία, κάτι που η PAL έκδοση του Ninja Gaiden 1 μας στερούσε λίγο.

2. Εμ...

3. Εχμ... Το...

4. Ναι, το αυτό... Πως το λένε...

Αρνητικά:

Ο Mario στο NES ξέρει καλύτερο κολύμπι από τον Hayabusa. Όταν λέμε χαλια στο νερό, εννοούμε ΧΑΛΙΑ. Θα ήταν προτιμότερο να μην υπάρχει ούτε σταγόνα μέσα στο παιχνίδι. Απλά ο Ryu δεν μπορεί να κολυμπήσει, ποσο μάλλον να παλέψει μέσα στο νερό. Γενικά η μάχες μέσα στο παιχνίδι είναι γελοίες, όμως ειδικά αυτές μέσα στο νερό είναι για τα μπάζα.

Η περισσότερες μάχες με τα boss είναι για κλάματα, η "δυσκολία" είναι ανισόρροπη, και η τύχη παίζει καθοριστικό ρολο. Είναι σαν να σου ρίχνουν τούρτα στο πρόσωπο από κακή Ελληνική ταινία τις δεκαετίας του 40.

Boss in the water: Να αρχίζει η μάχη, να υποδέχομαι πριν ακόμα κατεβω από την πλατφόρμα ένα κύμα που μου τρώει σχεδόν την μιση μου ζωή, να μπαίνω στο νερό, με το ζόρι να πλησιάζω το boss λόγο κακού χειρισμού και κακής camera, και αφού κολλάω πάνω του να τον χτύπο χωρίς να του κάνω ζημια λόγο glitch. Να βλέπω μπροστά μου μια πλάτη σαν λεωφορείο και να μην μπορώ να πατήσω πάνω, και τα Nimpo να χρησιμεύουν μονο για defence και όχι για να κάνω ζημια. Στην συνεχεια λόγο ενός ψαριού-φάντασμα να χάνομαι μέσα στο χάος του νερού μέχρι να με χτυπήσει το boss θανάσιμα.

Rock n&#39; Ball: Έρχεται μια μπάλα καταπάνω σου, παλεύεις με την camera να σωθείς, υποχρεώνεσαι να χρησιμοποιήσεις τα κάκιστα βέλη, αρχίζει να βρέχει πέτρες (βρέχει φωτιά στην στρατα σου) και ΑΝ είσαι τυχερός θα προλάβεις να τις αποφύγεις, νευριάζει το boss, δεν σε αφήνει να το πλησιάσεις, και όταν έρθει η ώρα για το τελευταίο χτύπημα σου βγάζει την ψυχή για να το δώσει σωστά. Στην συνεχεια πολύ απλά πεθαίνεις από ΛΑΘΟΣ σου επειδή ενώ απορείς γιατί δεν δείχνει κάποιο video η κάτι τελοσπάντων ΔΕΝ ΜΑΝΤΕΎΕΙΣ ότι πρέπει να πατήσεις block λόγο του ότι το boss έχει την φαεινή ιδέα να εκραγεί&#33; Και πάρε ακόμα μια τούρτα χαλασμένη στο πρόσωπο, και ξανάρχισε τον αγώνα. Αλήθεια, πέρασε κανεις αυτό το boss από την πρώτη φορα που το σκότωσε?

Rocks n&#39; Balls: Εδώ έχεις να αντιμετωπίσεις δυο από αυτά τα τερατάκια. Το τοπίο είναι τόσο όμοιο με αυτά τα bosses (ειδικά όταν νευριάσουν), που απλά δεν βλέπεις τίποτα. Η camera κάνει focus σε οποιον διαλέξει ανεξάρτητος πιο από τα δυο θέλεις να χτυπήσεις, και όταν αρχίσουν να γίνονται μανιακές μπάλες (ή ο ένας τουλάχιστον από τους δυο) και η πέτρες πέφτουν βροχή, απλά δεν βλέπεις τίποτα. Δεν μπορείς να ξεχωρίσεις πιο είναι πιο. Το μονο που μπορείς να κανεις είναι block, left stick to any direction, κοιτάζοντας την μπάρα τις ζωής σου (είναι το μωρό που μπορείς να διακρίνεις) παρακαλώντας να μην την δεις να αδειάζει. Πάνω στην ένταση ΜΗΝ ξεχάσεις να κανεις block όταν τα σκοτώσεις.

Προτελευταίος αρχηγός: Ήθελαν φαίνεται να κάνουν epic battle, όμως το μονο που κατάφεραν είναι να σε αναγκάσουν να χρησιμοποιήσεις κάτι που δεν δουλεύει σωστά, η μάχη νομίζεις ότι δεν θα τελειώσει ποτε, τρέμεις στην σκέψη να χάσεις στην μέση, μαρτύριο. Δεν είναι ότι θα δυσκολευτείς, συνηθίζεται μετά από κάποιες φορες. Όμως το να μπορείς να χρησιμοποιήσεις μονο ένα κάκιστο range weapon και να κανεις συνεχεια το ίδιο πράγμα για ώρα, καταντά εκνευριστικό. Επίσης, κάθε φορα στην αρχή τις μάχης που ήθελα να επιλέξω το τόξο (δεν το είχα επιλεγμένο από πριν) έκανε extra loading 10 περίπου δευτερολέπτων (άλλο και τούτο), σαν κερασάκι στην τούρτα. Η όλη μάχη σέρνεται, βαρετή και ασήκωτη.

Γενικά τα bosses στο παιχνίδι δεν είναι σωστά φτιαγμένα. Αλλα αστεία εκνευριστικά, και αλλα πολύ απλά. Δεν σου δίνει και πολύ την ελευθερια να παλέψεις όπως θέλεις, να νιώσεις την μάχη. Κάτι που με εκνεύρισε παρα μα παρα πολύ με τα bosses, είναι όταν σε πιάνουν. Όταν λοιπόν σε πιάσουν (π.χ σε δαγκώσουν), το μονο που μπορείς να κανεις είναι να αφήσεις τον μοχλό στο πάτωμα, και να περιμένεις ευγενικά ποτε θα έχει την καλή διάθεση το boss να σε αφήσει. Ακόμα και αν έχεις 1/3 από την ζωή σου, και ξέρεις πως στην τελευταία δαγκωματιά θα σε σκοτώσει, θα πρέπει να κάτσεις ήρεμα και ωραία να απολαύσεις το θέαμα. Ούτε healing μπορείς να κανεις, ούτε να πατήσεις κάποιο κουμπί (αχ αυτά τα quick time events του God Of War, ποσο μου λείπουν).

Κάτι άλλο που καταντά γέλιο, είναι η κάθε φορα που βλέπεις ένα boss και απλά δεν έρχεται να σε παλέψει για οποιονδήποτε λόγο (ίσος επειδή ξέχασε τον θερμοσύμφωνα αναμμένο). Τον Genshin τον βλέπεις από την αρχή του παιχνιδιού, και αφού τον ξαναδείς και ξεφύγει 4-5 φορες στο παιχνίδι, τον σκοτώνεις λίγο πριν το τέλος (πολύ παρατραβηγμένο). Επίσης συνήθως προβλέπεις για το τι θα γίνει με το κάθε boss, και προσωπικά δεν ευχαριστιόμουν με κάθε boss που σκότωνα (ήταν όλα ψυχρα, δεν σου έδιναν κάποιου είδους ανταμοιβή από άποψη ψυχολογίας).

Η εχθροί είναι απίστευτα παρα πολλοί, σε σημείο που να μην μπορείς να αναπνεύσεις η να κανεις κάποιο combo (ειδικά η γρήγοροι, όπως τους Ninja). Προς το τέλος μου έκανε αρκετό slow down λόγο τις πολύς κίνησης στην εικόνα από τους πολλούς εχθρούς, πατούσα τα κουμπιά και επειδή δεν ήταν στο σωστό timing έκανα αλλα πράγματα με αποτέλεσμα να μην μπορώ να παλέψω. Δεν έβλεπα τι γινόταν. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σε κάθε σου βήμα έβαλαν τόσους εχθρούς, κάθε φορα λες "Να δεις εδώ που θα έχει εχθρούς" και κάθε φορα βγαίνεις σωστός. Η εχθροί μέσα στο νερό, άλλο πράμα&#33; Heh, θυμάμαι σε κάποια φάση όπου μπήκα στο νερό, και 3 τέρατα (αυτά που είναι σαν κροκόδειλοι) με δάγκωσαν με την σειρά ένας ένας (μόλις με άφηνε ο ένας, άμεσος με έπαιρνε ο άλλος). Σε τέτοιες φάσης το μονο που μπορείς να κανεις είναι να αφήσεις τον μοχλό κάπου και να περιμένεις να τελειώσουν την δουλειά τους. Επίσης πολλές φορες απλά δεν μπορείς να αποφύγεις ένα χτύπημα, είναι destinated and special delivery for you and you can&#39;t do anything.

Επίσης σε αρκετά σημεία της μάχης δεν μπορείς να πατήσεις το κουμπί για την χρήση potion, ή το start, σαν να μαγκώνει στιγμιαία, ή επειδή έφαγες κάποιο χτύπημα και πρέπει να περάσει 1 περίπου δευτερόλεπτο για να μπορείς να γίνεις active (αν σε αφήσουν όμως η άλλοι εχθροί, αν είσαι τυχερός). Exploration? Ούτε για αστείο σε κάποιες φάσης. Αλλα τώρα θα μου πείτε, πιο exploration.

Γενικά το παιχνίδι δεν έχει ισορροπία, είναι στεγνό, προβλεπόμενο από όλες σχεδόν τις απόψεις. Η μάχες δεν είναι καλά σχεδιασμένες, ο Hayabusa δεν στέκι σωστά, σε αρκετές φάσης όλα γίνονται αυτόματα σαν robot, και η camera σε σχέση με όλα αυτά γίνετε ανυπόφορη πολλές φορες.

Με απογοήτευσε παρα πολύ, δεν το περίμενα έτσι. Δεν έχει αυτή την μαγια, την ευχαρίστηση του προτού, σε καμια περίπτωση. Αντίθετος, όλα σχεδόν λειτουργούν λάθος. Αν το βαθμολογούσα, ίσος να του έδινα 4.5/10 επειδή μου αρέσει ο Hayabusa και γενικά η Ninja, επειδή αγάπησα το Ninja Gaiden 1, επειδή είχε κάποια ωραία films, μου άρεσε ο Zedonius σαν σχέδιο χαραχτήρα, και για το ωραίο θέαμα που μας πρόσφερε η Elizabet.

Αυτά πάνω κάτω, για την ώρα. Νιώθω σαν να έφυγε ένα βάρος από πάνω μου. Μόλις πήρα XBOX 360 έπαιξα το Halo 3, είχα τόσο καλές εντυπώσεις, και άμεσος μετά έπαιξα αυτό το παιχνίδι που μου κατέστρεψε μέρος της εμπειρίας μου με την κονσόλα. Παρακαλούσα πως και πως να τελειώσει, να το βγάλω επιτέλους από την κονσόλα, να το βάλω στο κουτί του, και να το βάλω σε μια γωνια του δωματίου για πάντα ίσος. Εννοείτε ότι τα achievements δεν με αφορούν σε αυτό το παιχνίδι.

<span style="font-family:Century Gothic">MAY THE RATS EAT YOUR EYES&#33; I am now lost to your cause&#33; The Darkness comes...&#33; IT WILL DAMN US ALL&#33;&#33;&#33; </span>

Comment

• Αγαπητε φιλε μου 1000+.Θα συμφωνησω σε ολα εκτος απο τον βαθμο σου (θα εβαζα λιγακι παραπανω) και την θεση σου απεναντι στον Water Dragon:Μπορει η μαχη να ειναι απαισια ομως εχει τον τροπο της, οσο χαλια κι αν ειναι.

Αντε, καλο ραφι και στο δικο σου NGII.
                <div align="center">

Comment

• [/b]

Comment

• Check my rank .
                    <div align="center">

Comment

• Αγαπητε φιλε μου 1000+.Θα συμφωνησω σε ολα εκτος απο τον βαθμο σου (θα εβαζα λιγακι παραπανω) και την θεση σου απεναντι στον Water Dragon:Μπορει η μαχη να ειναι απαισια ομως εχει τον τροπο της, οσο χαλια κι αν ειναι.

Αντε, καλο ραφι και στο δικο σου NGII.
                      [/b]
                      Μπορεί να έχει τον τρόπο του, όμως σωστή μάχη δεν είναι. Μπορεί ο τρόπος για παράδειγμα να είναι να περπατάς με τα χερια και να του ρίχνεις τα potions στο κεφάλι, δεν σημαίνει όμως ότι αυτό το σώζει.

[/b]
                      Σε όλα Master Ninja είχα εκτος από 3 περίπου. ;)

Παρόλο που ήταν δραματικά γέλιο κάποιες φορες, δεν χρειάστηκε να αγοράσω potion, και Talisman Of Rebirth χρησιμοποίησα μονο ένα στον τελευταίο αρχηγό για να τελειώνουμε.

Comment

Working...
                      X