Announcement

Collapse
No announcement yet.

Braid

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Braid

    Έχει κάποιες μέρες που τερμάτισα το Braid και για να είμαι ειλικρινής δε σταμάτησα να το παίζω ούτε λεπτό. Κάθε μέρα το βάζω, κάθε μέρα περνάω ξανά και ξανά τους ίδιους κόσμους, κάθε μέρα μιλάω για αυτό και κάθε μέρα διαβάζω όλο και περισσότερα πράγματα. Ένα παιχνιδάκι που δεν ξεπερνάει τις 5 ώρες στο πρώτο playthrough και με το ζόρι φτάνει τις 2 στο δεύτερο, ενώ βγαίνει και σε μισή ώρα, έχει τόσο υλικό που μπορείς να ασχολείσαι μαζί του και με όλα όσα έχει να σου πει για πολλές μέρες, ίσως και βδομάδες/μήνες.

    Δε θα μπω στη διαδικασία να γράψω για τους μηχανισμούς του (μάλλον θα ακολουθήσει review για κάτι τέτοιο), αλλά θα αρκεστώ στην παράθεση κάποιων links που βρήκα στα boards του gamefaqs, ψάχνοντας clues για το πώς θα μαζέψω όλα τα αστέρια (υπάρχουν 8 μυστικά αστέρια στο παιχνίδι που ξεκλειδώνουν το εναλλακτικό τέλος). Πάνω σε αυτή μου την προσπάθεια έπεσα πάνω σε κάτι απίστευτες πληροφορίες για το παιχνίδι, για το τι θέλει να σου πει και για το τι συμβολίζει το σενάριο.

    Τροφή για σκέψη λοιπόν και ελπίζω για συζήτηση. Όποιος έχει τερματίσει το παιχνίδι ας ρίξει μία ματιά και ας πει δύο εντυπώσεις.

    Για μένα, αυτό και το Portal αποτελούν τα καλύτερα παιχνίδια που έχω παίξει τα τελευταία χρόνια. Παιχνίδια που ξεφεύγουν πραγματικά από κάθε συμβατικότητα και δημιουργούν ένα δικό τους σύμπαν. Θα τολμούσα να πω ότι είναι τα μόνα παιχνίδια που ξεφεύγουν τελείως από τα καθιερωμένα και αγγίζουν τα χωράφια της τέχνης που τόσος λόγος γίνεται τώρα τελευταία.

    Δεν μπορώ να πω κάτι άλλο, περιμένω feedback μελών που θα διαβάσουν τα όσα θα παραθέσω ή κομμάτι αυτών.

    http://www.rllmukforum.com/index.php...c=190136%C2%A0
    http://www.davidhellman.net/blog/the...-braid-part-8/
    http://www.coldwater.k12.mi.us/lms/planeta.../andromeda.html

    Φυσικά οι πληροφορίες γίνονται όλο και περισσότερες, για αυτό οτιδήποτε σχετικό με το παιχνίδι - ανάλυση/άρθρο/κτλ - είναι ευπρόσδεκτο.

    Μην το αφήσετε να πάει χαμένο παιδιά, το παιχνίδι είναι πολύ μπροστά και αξίζει να ασχοληθεί ο καθένας. Ευτυχώς που θα βγει και στις υπόλοιπες πλατφόρμες και στα PCs.

  • #2
    Καταρχάς θέλω κι εγώ να πω με τη σειρά μου ότι το Braid είναι εκπληκτικό. Βάσιμη η σύγκριση με το Portal και θα ήθελα να προσθέσω πως και το ένα και το άλλο θα μπορούσαν άνετα να χρεώσουν full-price λόγω του βάθους της εμπειρίας που προσφέρουν. Οτιδήποτε κάτω από αυτό είναι τρομερή ευκαιρία και όλοι όσοι μπορούν να το πάρουν, ας το πάρουν.

    Διάβασα το πρώτο post περί *spoilers* ατομικής βόμβας */spoilers* και έχω μείνει άφωνος. Δεν είχα ιδέα ότι περνούσε τέτοια μηνύματα ο τίτλος. Εκπληκτικό εύρημα φίλε Evans, εύγε. Όσο για το 2ο άρθρο ('the art of braid'), είναι πολύ ωραίο να βλέπεις concept designs και να διαβάζεις πέντε πράγματα από μια άλλη οπτική γωνία.


    Comment


    • #3
      Thank you,but the princess is in another castle (demo).
      Originally posted by Raf
      Η Νίντι λίγο το πάει αλλιώς, ε, έχουμε τον Ραμπ εκεί να ψιλοτρολάρει.

      Comment


      • #4
        Διάβασα το πρώτο άρθρο. Έχω μείνει. Must buy!


        Comment


        • #5
          Θα συμφωνήσω με τον Aλέξανδρος (xD), τα παιχνίδια αυτά μέχρι και σε full price θα άξιζαν (μιλάμε για τιμές εξωτερικού, όχι Ελλάδας ). Αρχικά σκεφτόμουν κατά πόσο τα 1200 MP άξιζαν, αλλά πλέον τα θεωρώ λίγα με τόσο ζουμί που έχει το παιχνίδι.

          Είμαι ένα τσακ πριν το achievement για το speed run, έχοντας καταφέρει να βγάλω το παιχνίδι σε περίπου μία ώρα. Κόλλησα σε κάτι γρίφους αλλά τώρα βρήκα κολπάκι να τους τελειώνω γρήγορα, οπότε κάποια στιγμή θα το κάνω.

          Έτσι chaoscrow, αγόρασε το για να υπάρχει περισσότερος λαός για συζήτηση. Να τα λέω μόνος μου με τον αλέξανδρο είναι ηλίθιο .

          Στα boards του gamefaqs υπάρχουν διάφορες θεωρίες και πραγματικά πέφτει πολύ ξεζούμισμα του τίτλου. Κάποιες από αυτές έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Επίσης προσπαθώ να καταλάβω τι ακριβώς συμβολίζει η κάθε ζωγραφιά.

          Για τον 4 κόσμο πιστεύω ότι η ζωγραφία αναφέρεται στα παιδικά χρόνια του Tim. Το παιδί κάτω από τα σκεπάσματα είναι σίγουρα ο Tim, αλλά δεν ξέρω ποιος είναι ο άνθρωπος στην πόρτα. Στις σημειώσεις για τον κόσμο αυτό μαθαίνουμε για τα παιδικά χρόνια του πρωταγωνιστή και για τις σχέσεις του με τους γονείς του. Η πρώτη μου υπόθεση είναι ότι ο άντρας στην πόρτα είναι ο πατέρας του Tim. Από την άλλη όμως μπορεί να είναι ο ίδιος ο Tim, ο οποίος θυμάται τα χρόνια αυτά.

          Η δεύτερη μου υπόθεση βασίζεται στην κυκλικότητα που χαρακτηρίζει το παιχνίδι. Τα πάντα λειτουργούν σα μία θύμηση παλιών γεγονότων, ενώ ο χρόνος είναι μόνιμα σε μία αντίστροφη ή μπερδεμένη σειρά. Μέχρι και ο τελευταίος κόσμος είναι ο πρώτος, ενώ το τέλος του παιχνιδιού ο παίχτης βρίσκεται ένα κλικ πριν το σημείο της αρχής. Ο Tim θυμάται την εικόνα της κοτσίδας της princess στο πρώτο βιβλίο του 2 κόσμου, ενώ στο τέλος την κηνυγά, βλέποντας την κοτσίδα της.

          Στον 6 κόσμο λογικά η ζωγραφία δείχνει την έκρηξη της βόμβας, συμβολισμός του Manhattan project.

          Tώρα για τους άλλους δε βγάζω άκρη. Η ζωγραφία του 2 δείχνει έναν τύπο και από κάτω μία τύπισα να τον τραβάει ενώ πίνει κρασί. Ο τύπος προσπαθεί να πιάσει το μπουκάλι αλλά έχει ένα περίεργο ύφος. Υποθέτω ότι πρόκειται για τον Tim και την υποτειθέμενη princess, αν και δε μοιάζει καθόλου για τον Tim. Οι 3 και 5 μου φαίνονται τελείως ακατανόητοι.

          Comment


          • #6
            Ποσο σας ζηλευω Εvans και Alexandros...Δυστυχως ειχα μονο 800 ποντους και δεν μπορουσα να το αγορασω,καταπληκτικο αrt style και οpening(πραγματικα σαν ζωγραφια), το demo εδειξε αρκετα καλα gameplay στοιχεια,ενω οι συμβολισμοι που λετε με ιντριγκαρουν .Στην επομενη αγορα καρτας το πρωτο παιχνιδι που θα αγορασω,for sure.

            Υ.Γ.Τετοια 2D παιχνιδια δειχνουν ποσος χωρος υπαρχει για νεες ιδεες στο genre που τοσο πολυ τις εχει αναγκη απο το καθε super mario και castlevania sequel.

            Comment


            • #7
              Αυτό το εισαγωγικό κομμάτι με την πόλης που καίγεται στο βάθος και τη σκιά του χαρακτήρα ξεχωρίζει δεν μπορείς να φανταστείς τι συμβολίζει .

              Σίγουρα το Braid πηγαίνει το είδος πολλά βήματα μπροστά και, όπως προείπα, ξεφεύγει τελείως. Δεν είναι ένα παιχνίδι που οι πράξεις/gameplay είναι άσχετες με το ίδιο το παιχνίδι και την ιστορία του. Ο χρόνος είναι παρόν και στους δύο αυτούς τομείς του παιχνιδιού, παίζοντας πρωταγωνιστικό ρόλο. Το gameplay είναι ένα με το story, τα όσα κάνεις δεν είναι τυχαία και έχουν κάποιο ρόλο (δε μιλάω για το ότι πηδάς πάνω στα goombas αλλά για τους γρίφους που υπάρχουν στον κάθε κόσμο κτλ).

              Comment


              • #8
                it actually meant that tim was trying to make this bomb, but he couldn't and when it did happen, he went nuts, he regressed back into a child (mentally) and went crazy, the girl in the story is the atom bomb, (when u touch her to get the 8th star, she explodes) its already been debated, and thats how it is, the trinity project mentioned in the beginning of the game is the project that tested the atomic bomb

                about him not being old enough, does it even say when the game takes place?

                it also symbolically points to project manhattan, both proj. manhattan, and proj. trinity were active in 1946, and the WTC began construction in 1966, if you climb up to the attic you see the WTC in the background, thus u are on manhattan, and its not far fetched at all to think that tim was a young scientist (around the age of 20) and then the projects ended, with the successful test/launch of the A-Bomb, and after 20-30 years (thus WTC in the background), hes starts to go mad from not making the discovery that could've changed his life, if you think about it, its very plausible[/b]
                Οι συζητήσεις στο gamefaqs συνεχίζουν να δίνουν φοβερές εξηγήσεις για το παιχνίδι.

                Eπίσης ρίξτε μία ματιά εδώ:

                http://www.gamefaqs.com/console/xbox...e/943284/53842

                Comment


                • #9
                  Εχθές είδα και εγώ αυτήν την παιχνιδάρα...

                  Τερμάτισα μόλις τον πρώτο κόσμο και δηλώνω καταγοητευμένος...Περιμένω με ανυπομονισία release σε pc διότι είναι πραγματικά πανέμορφο...η τέλεια αισθητική,η μαγευτική μουσική,τα απίστευρα puzzle....μαγεία


                  Comment


                  • #10
                    Πράγματι φαίνεται να κρύβει πολλά πίσω από την "απλή" του εμφάνιση.
                    Περιμένω με ανυπομονισία release σε pc διότι είναι πραγματικά πανέμορφο...η τέλεια αισθητική,η μαγευτική μουσική,τα απίστευρα puzzle....μαγεία[/b]
                    Γιατί στο XBOX 360 τι έχει? Ποιος ο λόγος να βγει και σε PC?

                    <span style="font-family:Century Gothic">MAY THE RATS EAT YOUR EYES&#33; I am now lost to your cause&#33; The Darkness comes...&#33; IT WILL DAMN US ALL&#33;&#33;&#33; </span>

                    Comment


                    • #11


                      Γιατί στο XBOX 360 τι έχει? Ποιος ο λόγος να βγει και σε PC?
                      [/b]

                      Το rapidshare.
                      Originally posted by Raf
                      Η Νίντι λίγο το πάει αλλιώς, ε, έχουμε τον Ραμπ εκεί να ψιλοτρολάρει.

                      Comment


                      • #12
                        Got it. Har har&#33;


                        <span style="font-family:Century Gothic">MAY THE RATS EAT YOUR EYES&#33; I am now lost to your cause&#33; The Darkness comes...&#33; IT WILL DAMN US ALL&#33;&#33;&#33; </span>

                        Comment


                        • #13
                          Όχι ρε παιδιά δεν το εννούσα έτσι...

                          Δεν έχω 360,στον Evans το δοκίμασα και δεν πρόκειτε να πάρω μέχρι του χρόνου.Για αυτό το περιμένω στο pc


                          Comment


                          • #14
                            Όχι ρε παιδιά δεν το εννούσα έτσι...

                            Δεν έχω 360,στον Evans το δοκίμασα και δεν πρόκειτε να πάρω μέχρι του χρόνου.Για αυτό το περιμένω στο pc
                            [/b]

                            Originally posted by Raf
                            Η Νίντι λίγο το πάει αλλιώς, ε, έχουμε τον Ραμπ εκεί να ψιλοτρολάρει.

                            Comment


                            • #15
                              Happy?

                              Comment

                              Working...
                              X