Announcement

Collapse
No announcement yet.

Braid

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Παιδιά τα όσα λέτε δεν αποτελούν μειονέκτημα και κανένας καλλιτέχνης δεν έχει ως σκοπό του να "εκπαιδεύσει" ή να "περασει" κάτι. Τα δημιουργήματα του είναι κάτι καθαρά προσωπικό, οι ερμηνείες που θα δοθούν είναι κάτι που αφορά καθαρά τον αναγνώστη/ θεατή. Το Braid είναι σύνθετο και εμπεριέχει πολλά ζητήματα, άλλα βαθύτερα και πιο περίπλοκα, άλλα επιφανειακά και πιο εύπεπτα. Εγώ ξέρω άτομα που έπιασαν τα πάντα με 2 ή 3 playthroughs, εσείς μάλλον μείνατε στο πρώτο. Εγώ έδωσα πολλές δικιές μου ερμηνείες και πολλές από αυτές ήταν σύμφωνες με τα όσα διάβαζα σε αναλύσεις.

Στην τελική, η τέχνη είναι φαντασία, δεν μπορείς ούτε να την εκλογικεύσεις, ούτε να τη βάλεις σε καλούπια. Δεν είναι ντροπή να μη βγάλεις άκρη ή να μη βρεις τι ήθελε να πει ο ποιητής, αυτό είναι κάτι σχεδόν ακατόρθωτο. Εσείς λέτε ότι ένας καλλιτέχνης είναι αποτυχημένος αν δε δώσει ξεκάθαρα αυτό που θέλει να πει στον κόσμο. Με τη λογική αυτή, ο Bergman και ο Tarkowski είναι για τα μπάζα. Κι όμως, κανένας δεν κατάφερε να πλησιάσει το δικό τους κινηματογράφο. Είναι στην κορυφή και ίσως να μην πέσουν ποτέ από εκεί. Δείτε μία ταινία και των δύο και ελάτε να μου πείτε τι καταλάβατε. Κάπου πρέπει να βλέπουμε λίγο πιο διαισθητικά τα πράγματα, δεν μπορείς να λειτουργείς πάντα με τη λογική.

Για να κλείσω πάντως, το Braid δεν το θεωρώ τόσο σύνθετο όσο το Portal. Το τελευταίο είναι πολύ πιο δύσκολο στην ανάλυση και στην εξήγησή του. Απλώς το Braid πηγαίνει κάπου αλλού, ενώ το Portal μένει στα πιο συμβατικά όρια του gaming.

Αυτά...

Edit: Xeno χαίρομαι που το είδες λίγο διαφορετικά ;) . Συμφωνούμε απόλυτα.

Comment

• Εγώ ξέρω άτομα που έπιασαν τα πάντα με 2 ή 3 playthroughs
      Kapoios sou eipe psemata.
      "Time fades even legend and the origin of Soul Reaver has been lost long ago.
      But its purpose remains; to feed on the souls of any creature it strikes.
      Kindred, this blade and I.
      "

"ΔΕΝ είναι θέμα Νιντέντο πλέον..."
      Greek Gaming Videos
      Greek Final Fantasy Forum

Comment

• Suuuuuuuurrrrrrrrrrrre .

Μα καλά σε αυτό έμεινες; Ούτε καν συμπέρασμα όσων είπα παραπάνω δεν ήταν αυτό. Απλώς το ανέφερα επειδή συνέβη, είτε σας αρέσει είτε όχι :xp: .

Comment

• Den mporw na kanw parathrhsh sta filosofika themata pou parathetete giati den ta katalavainw, gia mena o sygrafeas otan egrapse kati, enoouse kati.

To na prosdideis nohmata dika sou panw se kati pou egrapse o allos, epeidh se enepnefse afto pou eides me kapoion tropo, den prepei na apodidetai se afto pou egrapse o allos alla sthn dikh sou fantasia (den kserw an me pianete).

Oso gia to an kapoios paixths htan toso tetrasdiastatos wste na ta piasei ola me to trito (h opoiodhpote) playthrough, aplws den mporeite na me peisete ean den to dw o idios.
          "

Greek Gaming Videos

Comment

• Δεν εχει νοημα να αναλυσω περαιτερω τα οσα ειπα, παντως καποιες φρασεις, ιδιως αυτη που ειχες πει περι bitches ειναι ιδιαιτερα γνωστες πιο εξω.
            Καποιοι μονο απο αυτο καταλαβαν αμεσως τι παιζει, μην κοιτας που εμεις εδω εστιασαμε σε τελειως διαφορετικη ιστορια γιατι στην τελικη ειμαστε Ελληνες..

Για καποιους αλλους τετοια πραγματα ειναι τυπου history class 101 και οπως ειπα αν ριξεις μια ματια σε διεθνη fora εκτος Ελλαδας ισως αναθεωρησεις..
            Αν οχι τι να πω, δεν εισαι υποχρεωμενος, απλα κι εγω δεν εχω λογο να "παλεψω" παραπανω για να τεκμηριωσω τα οσα ειπα.

Comment

• Αποψη σου οπως λες και δικαιωμα σου.
              Ανεξαρτητως του καθε Braid δε μου αρεσει να μου σερβιρουν μασημενη τροφη.
              Εκτιμω ταινιες/σειρες/οτιδηποτε μου δινει τροφη για σκεψη.
              Sto post mou den anaferthika sto braid, afto actualy exei ena mynima na perasei asxeta me to an einai efkolo h dyskolo na to katanohsei kapoios.

Oute emena mou aresei h masimenh trofh kai ta efkola senaria, alla mou aresei panta na yparxei ena symperasma, na kataligoume kapou.
              Ta meteora senaria einai afta pou me dysarestoun kai oi dithen provlimatismoi.
              Me liga logia an to phgeneis kapou esto kai oxi me amesa stoixeia h me efthy tropo thelw na to kserw h na to ypopsiazomai sto telos, oxi na skeftomai egw gia sena.
              Power to Maximum... Sugar to zero !!!
              sigpic

Comment

• Οσο για τη λεξη μαντεψια ξαναλεω πως ειναι τουλαχιστον αστοχη επιλογη.
                Ή ξερεις ή οχι... σε αλλες περιπτωσεις μπορει να ισχυει το ή σου κοβει ή οχι.
                Το Braid ανηκει στην 1η περιπτωση προφανως, ενω στις περισσοτερες ταινιες που εχω κατα νου κυριως ισχυει το 2ο.
                Όταν ισχύει το πρώτο πρέπει κατά τη γνώμη μου να είναι τόσο καλά φτιαγμένο που να μπορεί να βγει μόνο αυτό το συμπέρασμα κάτι που δεν ισχύει στο Braid. Πέρα από τις συγκεκριμένες φράσεις (bitches) και την έξτρα σκηνή αν πάρεις όλα τα αστέρια (ακατόρθωτο χωρίς οδηγό) δεν σε οδηγεί μονοσήμαντα σε αυτό το συμπέρασμα. Προσωπικά δεν ήξερα τη συγκεκριμένη φράση και το μόνο συμπέρασμα που έβγαλα ήταν γενικά το κυνήγι της επιστήμης χωρίς να σκέφτεσαι τις συνέπειες (και αυτό μόνο από τα κείμενα του τερματισμού).
                Για να το πω πιο απλά θεωρώ πως ο διακόπτης για να το καταλάβεις θα πρέπει να ήταν όλο το παιχνίδι και όχι μόνο μια φράση.
                Originally posted by Squall Leonhart
                I used to be a SeeD like you, then I took an icicle in the chest
                Originally posted by 丹野
                Ο sub_zero είναι αυτός ο ψηλός με τα γυαλιά, ενώ ο Παίχτης είναι ο κούκλος αθλητικός τυπάς. Ο LMS δεν ξέρω ποιος είναι, αλλά who cares...
                Originally posted by Ryu_gr
                υπάρχουν τα games που τα "γεμίζουν" με επαναλαμβανόμενα tasks για να δείξουν απλώς ότι έχεις πράγματα να κάνεις (και όταν πας να ασχοληθείς απλά βαριέσαι) και υπάρχει και το Mario Galaxy.

Comment

• Το τελείωσα. Αρκετά ενδιαφέρον μπορώ να πω, ενώ αυτή τη στιγμή είμαι στο δεύτερο playthrough και πάω για τα αστέρια. Πολύ όμορφο παιχνίδι, τόσο στον τομέα των γραφικών όσο και στο gameplay. Στην πρωτοτυπία παίρνει άριστα. Αν και θεωρώ πως είμαι αρκετά δυνατός σε τέτοιου είδους γρίφους, στην συγκεκριμένη φάση δεν είχα όρεξη για κάτι τέτοιο και χρησιμοποίησα walkthrough για 3-4 κομμάτια. Τα αστέρια βέβαια εννοείται πως χωρίς οδηγό δεν υπήρχε περίπτωση να τα αποκτήσω στον αιώνα τον άπαντα. Εδώ που έχω δει τις λύσεις στο Youtube, σε μερικά από αυτά ακόμα δεν μπορώ να τα καταφέρω.

Ειδική μνεία πάει στο τελευταίο δωμάτιο της τελευταίας πίστας, το οποίο είναι ίσως ό,τι πιο ευρηματικό έχω δει σε βιντεοπαιχνίδι τον τελευταίο καιρό. Βέβαια ίσως να βοηθάει το γεγονός πως δεν περίμενα κάτι τέτοιο, αλλά και πάλι.

Καλό παιχνιδάκι εν τέλει, δεν θα το χαρακτήριζα αριστούργημα αν και με έβαλε σε αρκετές σκέψεις με μερικά από τα κείμενά του. Τώρα βέβαια αρχίζει το περαιτέρω ψάξιμο της ιστορίας, επομένως ίσως και να αλλάξω γνώμη :fsss:

PK World - Τα πάντα για Disney comics!

Comment

• Μπορεί κάποιος να μου πεί πως λέγεται / βρει link για το OST της πίστας "cloud bridge" (evans?xeno?) γιατί στο youtube έχουν άλλα ονόματα
                    Originally posted by Raf
                    Η Νίντι λίγο το πάει αλλιώς, ε, έχουμε τον Ραμπ εκεί να ψιλοτρολάρει.

Comment

• Shira Kammen - Downstream αν ειναι αυτο που νομιζω που λες (το theme της πρωτης πίστας).

Πωωωω πρεπει να ξανακανω ενα playthrough το braid να 'ρθω στα ίσα μου πάλι.
                      The illusion of free will is an illusion.

Comment

• Russian Boxart
                        Do a barrel roll!

Comment

• FUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU...!
                          "

Greek Gaming Videos

Comment

• Ειδικά το λαγουδάκι με το λουλούδι...

Comment

• Evans....
                              Meta apo afto, ti?
                              "

Greek Gaming Videos

Comment

• 3rd person shooter sequel .

Comment

Working...
                                X