Announcement

Collapse
No announcement yet.

Castlevania: Lords of Shadow

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Castlevania: Lords of Shadow: Ultimate Edition: PC Edition

    Ultimate επειδή θα περιλαμβάνει και τα 2 DLC, με 1080p, AA, 60 fps και τα συναφή. Καιρός ήταν να το παίξω κι εγώ ύστερα από όσα είχα ακούσει. Πάει για day one κατέβασμα με το που βγει .


    PK World - Τα πάντα για Disney comics!

    Comment


    • To arxisa proxthes sto 360. Poli kales protes entiposis, kai idietera stin atmosfera kai ton ixo. Pure gothic and epic situations!

      Den ime poli makria, ine kai megalo pexnidi, etsi skeftome na to stamatiso kai na to arxiso otan vgi sto PC me kalitera grafika. Ta extra pou tha exi i PC ekdosi tha ine available sto DLC tou 360 etsi?

      Comment


      • Εν όψει της κυκλοφορίας του sequel αλλά και της αγοράς του collection steelbook, ξεκίνησα πάλι το Lords of Shadow στο PS3 αυτή τη φορά- το έχω τελειώσει στο 360.
        Δε θυμάμαι αν είχα γράψει κάτι όταν το είχα ολοκληρώσει στο xbox, αλλά στο δεύτερο playthrough μου πάω αρκετά πιο γρήγορα και γενικά το απολαμβάνω πολύ περισσότερο. Είμαι στο 5ο chapter και εξακολουθώ να πιστεύω πως αν και πολύ χορταστικό σαν game, μέχρι τον πρώτο lord of shadow είναι μάλλον μέτριο ενώ από εκεί και πέρα αρχίζει και ανεβάζει στροφές. Πολύ βασικό το ότι πλέον έχεις αρκετές από τις δυνατότητες που κάνουν πιο ενδιαφέρον το gameplay ενώ παράλληλα μετατρέπουν πιο απολαυστικές τις μάχες. Έχεις καλύτερα combos, καλύτερες δυνατότητες λόγω dark/light etc. ενώ οι δύο μάχες με τους Titans αποτελούν μαλλον αγγαρεία.
        Ωστόσο δε θα πάψει ποτέ να μου προκαλεί ανατριχίλα η στιγμή που ξεπροβάλει το κάστρο- και το vampire segment του game- στο background. Ελπίζω να προλάβω να ξεκινήσω το Lords of Shadow 2 σχετικά σύντομα μετά το τέλος και του Μirror of Fate HD.
        «Should Shinobi fail before completing the mission, he will disappear before the dawn and vanish forever.»

        Comment


        • Είμαι αμέσως μετά τη μάχη με την Carmilla και όπως ξαναέγραψα το 2ο playthrough το απολαμβάνω περισσότερο- έχω παρει και όλα τα upgrades πλέον οπότε κομπλέ. Η αλήθεια είναι πως κάπου σε αυτή τη μάχη ο Gabriel γίνεται powerhouse που δεν του στέκεται τπτ... Δε θυμόμουν τόσο εύκολο το συγκεκριμένο boss fight. Ωστόσο το cut scene που ακολουθεί είναι απίστευτο.
          Το μόνο που μου κάνει out of place- την πρώτη φορά δεν το είχα πολυσκεφτεί/ αναλύσει- είναι η αφήγηση του Zobek. Εφόσον ξέρω πλέον ποιος είναι, απορώ για ποιο λόγο αναφέρεται με τόση θέρμη στον Gabriel στην αρχή... Κάπου διάβασα σαν εξήγηση ότι το κάνανε και καλά σαν breaking the 4th wall για να αναφέρεται και στον παίκτη- τον οποίο και ξεγελάει στο τέλος... Τέλος πάντων...
          Το sequel το ξεκίνησε κανένας να γράψει εντυπώσεις? Από όσο πήρε το μάτι μου οι βαθμολογίες/ κριτικές εστιάζουν σε συγκεκριμενα τμήματα του game που είναι stealth και χάνουν αρκετά ωστόσο αρκετοί fans θεωρούν πως έιναι ισάξιο του πρώτου( neogaf) Από την άλλη μιας και διαβάζω και γερμανικά sites αν και τα μειονεκτήματα παραμένουν τα ίδια, θεωρούν πως δεν χαλάνει εν τέλει την όλη εικόνα του game και γενικά το συστήνουν.
          Καλώς ή κακώς, στον αντίποδα των όσων γράφω από πάνω, δεν το κόβω να αντέχω να τελειώνων LoS καπάκι MoF HD και LoS II
          «Should Shinobi fail before completing the mission, he will disappear before the dawn and vanish forever.»

          Comment


          • Θα το πιάσω λίαν συντόμως το 2 εγώ και θα γράψω εντυπώσεις.
            Carpe diem

            Comment




            • Μόλις τέλειωσα τα δύο DLCs... Τα λόγια είναι περιττά... Το πρώτο χαλαρά το καλύτερο των δύο αλλά και πάλι πολύ μικρό σε διάρκεια, οι μάχες ανύπαρκτες, τα puzzles μέτρια και εν τέλει δε μου άφησε τπτ πέρα από νεύρα στο section με τα γρανάζια

              Το δεύτερο DLC με τον Forgotten One είναι μακράν ό,τι πιο εκνευριστικό και frustrating εχω παίξει εδώ και καιρό... Tελείωσα ολόκληρο το game στο Knight και στο Palladin μερικές stages και δεν αισθάνθηκα κάπου overwhelmed... Ωστόσο στην μάχη με τον Forgotten One στο τελευταίο checkpoint με ελάχιστο life και χωρίς καθόλου light meter σπατάλησα μια ώρα από τη ζωή μου και άπειρα gameovers μετά έκανα switch σε normal και βγήκε με την πρώτη. Οι επιλογές της Mercury Steam σε αυτά τα δύο DLCs και ειδικά στο δεύτερο μου δημιουργούν ανησυχία για τα όσα διάβασα για το LoS II... ( βασικά δεν γνωρίζω πόσο εκτεταμένη ήταν και η συνεισφορά του Kojima στα του gameplay του main game)

              Kατ'αρχάς τα platforming sections είναι πάρα πολύ απαιτητικά σε σχέση με το χειρισμό του Gabriel και τις γωνίες λήψης. Το πρώτο section στο σημείο του πρώτου DLC που θυμίζει clocktower ξεγυμνώνεται πλήρως το ελλειπές σύστημα χειρισμού- άλλωστε κανείς δεν είπε πως έπρεπε ντε και καλά games του είδους να έχουν απαιτητικό platforming.

              Στο δεύτερο DLC- το Resurrection που διαρκεί μόνο λόγω δυσκολίας γύρω στο 60λεπτο- υπάρχει ένα section που συνδυάζει άλματα σε πλατφόρμες που βυθίζονται στη λάβα ενώ παράλληλα παίζεις και stealth γιατί αν φτάσεις στο οπτικό πεδίο του boss- instant game over... Απίστευτα frustrating σημείο...

              Τέλος η μάχη με τον Forgotten One... Οκ αντιλαμβάνομαι πως θέλανε να την κάνουν όσο πιο επική γινόταν αλλά μετά από τόσα αλεπάλληλα QTE, ένα stealth section όσο να είναι κουράζεται κανείς. Η μάχη χωρίζεται σε 3 σημεία και προηγουμένως δεν υπάρχει καν life restore... Ξεκίνησα με μισή life bar( το boss έχει 3/4 από την προηγούμενη μάχη αλλά και πάλι...)και με λίγη προσπάθεια έφτασα στο τελευταίο section όπου πρέπει να χτυπάς το boss αποκλειστικά στο κεφάλι( όπως όλοι ξέρουμε το game έχει auto target οπότε άλλο ένα μείον) Τα patterns είναι πολύ εύκολο να τα μάθεις ωστόσο από ένα σημείο και έπειτα το boss τα εναλλάσσει τόσο γρήγορα που πολλές φορές αν χτυπηθείς είναι πιθανό να μην μπορείς να κάνεις recover... Αν προσθέσουμε και το γεγονός πως σε αρκετές περιπτώσεις σου προκαλεί ζημιά η κίνηση πριν καν προλάβει να ολοκληρωθεί( όπως συμβαίνει και στο game βέβαια σε πολλές περιπτώσεις)τότε...

              5-6/10 για το πρώτο και ένα 4/10 για το Resurrection imo... Χαμένη ευκαιρία από όλες τις απόψεις... Ας το κάνανε comic καλύτερα το όλο θέμα με την εξέλιξη του Gabriel ή ας μας το εξηγούσανε στο LoS II. Kρίμα γιατί μου χάλασε τη θετικότατη άποψη που είχα μετά το τέλος του 2ου playthrough.

              EDIT:
              Το σημείο που παίζεις σαν Laura έχει την πλάκα του αλλά το moveset είναι τόσο περιορισμένο που σε σημεία νόμιζα πως έπαιζα beu του NES...
              Eπίσης η επιλογή των regular enemies φαντάζει afterthought... "Ας βάλουμε δύο τρεις αρένες με ghouls και κανά ghost/reaper και ένα trial με skeletons και καθαρίσαμε"
              Επίσης κάτι σημαντικό- και άλλη μια χαμένη ευκαιρία για κάποιο έστω νέο μηχανισμό, νέο ability στο DLC... Η Laura δίνει ουσιαστικά τις δυνάμεις της στον Gabriel. Κάτι τόσο σημαντικό δε θα έπρεπε να αντικατοπτρίζεται στο game?? Δε θα έπρεπε να παίρνει κάποιο νέο ability, power up κάτι? Αφήσανε εκτός main game μια τόσο σημαντική στιγμή- που κυριολεκτικά την ξεπετάξανε σεναριακά και δεν έχει imo τον αντίκτυπο που έπρεπε λόγω προφανώς περιορισμένου budget στο DLC.

              EDIT 2:
              Το καλύτερο σημείο του Resurrection είναι η παρακάτω ατάκα
              "Enough talk!! Have at you"
              «Should Shinobi fail before completing the mission, he will disappear before the dawn and vanish forever.»

              Comment


              • Tα dlc είπανε ότι τους πίεσε η Konami να τα βγάλουν και ότι κακώς τα βγάλανε γιατί δεν είχνα την ποιότητα που θέλανε.Προσωπικά μιλώντας,το Reverie το τελείωσα,αλλά το Resurrection ήταν τόσο εκενυριστικό που το παράτησα για άλλη φορά.Αν θες,κι επειδή σκοπεύω να πιάσω το 2 σύντομα,πες σε σπόιλερ ταγκς τι γίνεται στο Resurrection.Αν και δε νομίζω ότι έχει κάτι ουσιαστικό να πει,ειδικά και με το Mirror of Fate να έχει μεσολαβήσει.

                Υ.Γ. Στην αρχή νόμιζα ότι το facepalm πήγαινε σε μένα και λέω,γιατί,τι είπα ο καημένος;
                Carpe diem

                Comment


                • Χα χα... Ναι ήθελα να βάλω το κείμενο πριν το facepalm αλλά το ξέχασα

                  Λοιπόν ουσιαστικά στο Resurrection
                   
                  Ο Gabriel αφού έχει πιεί το αίμα της Laura μπορεί πλέον να περάσει στην dimension που βρίσκεται ο Forgotten One. Ένα ακόμη θετικό είναι πως στην αφήγηση ο Gabriel( R.Carlyle)ακούγεται πολύ πιο σκοτεινός από ότι στο Reverie και πλέον βλέπει τον Forgotten One απλώς σαν ένα εμπόδιο στο δρόμο του.
                  Στο τέλος νικάει τον Forgotten One- ο οποίος χρησιμοποιεί μέρος της δύναμής του για να ανοίξει το portal για τον κανονικό κόσμο και να επιστρέψει επιτέλους για να πάρει εκδίκηση- και προλαβαίνει να απορροφήσει τη δύναμή του οπότε πλέον γίνεται ο Dracula και τον εξοντώνει μια και καλή( αν και η αλήθεια είναι πως δεν ξεκαθαρίζεται αν ο Forgotten One είναι πιο δυνατός από τον Satan, κάτι μαλλον απίθανο)


                  Εδώ πιο αναλυτικά
                  http://castlevania.wikia.com/wiki/Fo...s_of_Shadow%29
                  Θα σου συνιστούσα να το τσεκάρεις στο youtube περισσότερο για την αφήγηση και για το τέλος και φυσικά για την ατάκα του Gabriel. ;)

                  Πάντως αν είχα πληρώσει όταν είχαν πρωτοκυκλοφορήσει γύρω στα 10€ για το κάθε ένα θα ένιωθα λίγο κορόιδο για να πω την αλήθεια. Ευτυχώς υπάρχει τόσο η Ultimate Edition σε Steam etc οσο και η Collection- ειδικά το steelbook από zavvi all the money για 24€.(LoS+DLCs και MoF HD πολύ καλή τιμή!!)

                  Παρήγορο αυτό που λες για τις πιέσεις της Konami γιατί ειδικά στο stealth section με τον Forgotten One με ζώσανε τα φίδια για το LoS II, το οποίο περιμένω πώς και πώς από όταν ανακοινώθηκε... Και φυσικά περιμένω να δω ιδίοις ομμασι τα stealth σημεία που τόσο κόσμο ζορίσανε... :S
                  «Should Shinobi fail before completing the mission, he will disappear before the dawn and vanish forever.»

                  Comment


                  • Ωραίος ρε συ,σ'ευχαριστώ.Ίσως το βάλω σε κάνα easy/normal να το τελειώσω στα μπαμ,δεν ψήνομαι να το δω youtube.
                    Carpe diem

                    Comment


                    • Bάλτο easy ή normal. Πραγματικά δεν είναι θέμα skill η συγκεκριμένη μάχη περισσότερο τύχη είναι και υπομονή/επιμονή/ 2ωρο για σκότωμα - SNK boss syndrome ένα πράγμα. Μετά από μία ώρα που πάλευα στο hard, στο normal έφυγε για πλακα πραγματικά... Απλώς έχε το νου σου για τα QTE γιατί για να τα ενεργοποιήσεις έχει κάτι σπαστικά gimmick σημεία(πχ στο πρώτο encounter πρέπει να κάνεις just guard μια energy ball) Αυτά τα σημεία δες τα σε κανά vid ή σε guide απλώς για να είσαι υποψιασμένος και να μην κάνεις repeat εξ αρχής τη μάχη για ένα τόσο χαζό λόγο...
                      «Should Shinobi fail before completing the mission, he will disappear before the dawn and vanish forever.»

                      Comment


                      • Καλά που μου το είπες να ξέρω να το έχω υπόψιν.Ωραίος,ευχαριστώ.
                        Carpe diem

                        Comment


                        • Τελικά το Resurrection δεν το έβαλα,δεν έχω συνδεδεμένο το Χ360,και δεν το συνδέω για πάρτη του,οπότε ξεκίνησα κατευθείαν το 2.
                          Δεν ξέρω,μήπως πρέπει να ανοιχτεί θέμα για αυτή την παιχνιδάρα;Οκ,τώρα έφτασα στο πρώτο μου stealth section και το έβγαλα,αλλά όσο είδα είναι τέλειο και ανυπομονώ να το συνεχίσω.Ο τίτλος βρίθει από αναφορές σε κλασσικές ταινίες με τον Δράκουλα,δε λέω τίποτ'άλλο μη σας χαλάσω την έκπληξη.Ένα μίνι σπόιλερ μόνο.
                           
                          Η αφήγηση μου θυμίζει πολύ το Dracula (1992,F.F. Copolla) ενώ παράλληλα λέει και τα γεγονότα του Mirror of Fate.
                          Carpe diem

                          Comment


                          • Castlevania Lords of Shadow 2 συνέχεια λοιπόν.

                            Αντικειμενικά μιλώντας,ο τίτλος έχει κάποια θεματάκια,αλλά σίγουρα δεν είναι για κάτω από 7.5/10,εξαντλώντας κάθε αυστηρότητα.Έχω παίξει το 1/4 του παιχνιδιού (25% σε 4 ώρες)και είμαι υπερευχαριστημένος.Ο τίτλος είναι full splatter,με πολύ καλό σύστημα μάχης,αρκετή εξερεύνηση και πολλές,μα πολλές,μα πάρα πολλές,αναφορές στον Dracula όπως τον έχουμε μάθει εδώ και τόσα χρόνια από βιβλία,ταινίες κλπ.Η ιστορία ως τώρα είναι πολύ καλή και με άπειρες αναφορές στο lore της σειράς,βλέπε Wygol Village,Reinhardt κλπ.Τα stealth sections αν και κάποιους τους ενοχλούν είτε επειδή δεν τους αρέσουν,είτε επειδή τα βρίσκουν παράταιρα,δεν είναι άσχημα,έχουν τη φάση τους,για μένα αποτελούν μια ευχάριστη ανάσα από το ξύλο και την εξερεύνηση.Όσο τουλάχιστον,κρατιούνται σε ένα λογικό χρονικό διάστημα.Γενικά ο τίτλος βρίθει από λεπτομέρειες και μεράκι,φαίνεται ότι τα παλικάρια που το φτιάξανε το αγαπούσανε το δημιούργημά τους.Ώρες ώρες,με πιάνω να χαζεύω την αρχιτεκτονική των χώρων,πολύ όμορφο.

                            Υ.Γ. Τα "fatalities" είναι απίστευτα.
                            Carpe diem

                            Comment


                            • Τελειωσα το Lords of shadow, η βασικη ιστορια μου πηρε 17.5 ωρες, πολυ καλη διαρκεια και δεν με κουρασε πουθενα.
                              Το παιχνιδι το βρηκα απολαυστικοτατο , πολυ καλο συστημα μαχης, η ιστορια ηταν ικανοποιητικη με το voice acting να ειναι πολυ καλο και αρκετα καλο art direction. Μου αρεσε πολυ το pacing του παιχνιδιου και πως ηταν χωρισμενο σε επιπεδα, πολυ καλη προσπαθεια να δωσουν την αισθηση των παλιων castlevania, μπολικα collectables και πραγματα να κανεις.

                              Αρνητικα σημεια που δεν μου αρεσαν ειναι ορισμενα platforming σημεια που δεν ηταν καλοφτιαγμενα, συγκεκριμενα τα σημεια στο clock tower ας πουμε που οταν κανεις αλμα δεν εισαι σιγουρος που θα προσγειωθεις γιατι τα αλματα ειναι αρκετα γρηγορα.
                              Αλλο αρνητικο ειναι πως εαν περασεις καποια σημεια του χαρτη δεν σε αφηνει να γυρισεις πισω οποτε χαλαει λιγο την εξερευνηση.

                              Τωρα σχετικα με τα dlc chapters το πρωτο το βρηκα πολυ καλο και ενδιαφερων και μου πηρε αλλη 1.5 ωρα, το δευτερο ειναι απο τα χειροτερα που εχω παιξει ποτε.
                              Παρολο που το πρωτο part ειναι οκ η τελικη μαχη ειναι παραλογα απαιτητικη θα ελεγα, πολυ δυσκολη και δεν νομιζω πως ειναι προβλημα του παικτη αλλα του συστηματος μαχης. Το boss επιτίθετε γρηγορα και εχεις ελαχιστο χρονο να αποφυγεις τις επιθεσεις (οπου πρεπει να τις μαθεις απ'εξω), ειναι πολυ δυσκολο να αναπληρωσεις ενεργεια, οι επιθεσεις κανουν ελαχιστη ζημια και μετα απο το chackpoint ξεκινας με ελαχιστη ζωη. Ακομα δεν τον νικησα αλλα δεν θα τα παρατησω αλλα πραγματικα χαλαει την εξαιρετικη εντυπωση που αφηνει ολο το υπολοιπο παιχνιδι.

                              Και ενα μικρο rant.
                              Σοβαρα τωρα, βαλανε εξτρα ending μετα το τελος και ο μονος τροπος για να καταλαβεις τι παιζει ειναι να αγορασεις τα dlc? Σοβαρα? Μα τι ξεφτίλα. Ενταξει εγω το πηρα σε PC και ειχα τα dlc, οσοι το πηραν day 1 πηρανε πουλο? Και μαλιστα για να δεις την ιστορια θελεις και τα 2 dlc, lol.

                              Τεσπα, μαλλον θα συνεχισω με mirror of fate HD

                              Comment

                              Working...
                              X