Announcement
Collapse
No announcement yet.
Demon's Souls
Collapse
X
-
Στη 2-2 νομίζω πως πεθανα ελάχιστες φορές και αποτελούσε το κυριότερο και πιο ευχάριστο farming σημείο για souls μέσω co-op στα πρώτα levels. Πάντως το shortcut δεν είναι καν shortcut με την έννοια του βατού μονοπατιού. Το είχα παλέψει 80 lvl θυμάμαι και έτρωγα τα μούτρα μου από τις πτώσεις. Πάντως οι κάμπιες πως λεγονται μετράνει με το Str UP gia exp kai drops στα πρωτα lvls.
Leave a comment:
-
Για μένα πάντως η 2-2 ήταν η πίστα μέσω της οποίας συνήθισα πλήρως τον τίτλο και άρχισα να παίζω αρκετά πιο σίγουρος και άνετος. Μετά τις 2 εισαγωγικές και τη σχετικά απλή 2-1 ήρθε η 2-2, που ήταν περίπλοκη, είχε πολλές παγίδες, πολλούς διαφορετικούς εχθρούς που απαιτούν διαφορετικά όπλα και προσεγγίσεις για να τους σκοτώσεις, shortcuts, crystal lizards, passive εχθρούς, περίεργα platforming σημεία, ένα βατό boss, κοινώς όλα όσα χαρακτηρίζουν τον τίτλο. Άποψή μου είναι ότι πρέπει να παιχτεί "κανονικά" και όχι με το shortcut, τόσο για την εμπειρία, όσο και γιατί το shortcut "απαιτεί" και κάποια εξοικείωση με τα ομολογουμένως άρρωστα controls του τίτλου. Να σημειωθεί εδώ ότι παίζει να πέθανα το πολύ 3-4 φορές από λάθος platforming στο shortcut όσες φορές το χρησιμοποίησα (λίγες σχετικά και μόνο αφότου τελείωσα την πίστα, κυρίως για να πάω στον Scrivir - πώς λέγεται και στις lizards).
Από εκεί και ύστερα, οι αντιδράσεις του xeno είναι φυσιολογικές, όλοι περάσαμε από το στάδιο της απελπισίας, μπινελίκια, πεταμένα χειριστήρια, κοπάνημα σε τοίχους και τα συναφή είναι κομμάτι της εμπειρίας. Προσωπικά, όσα νεύρα και να είχα, μετά το τέλος της πίστας, και βλέποντας το τέλειο μήνυμα που εμφανίζεται όταν σφάζεις τον archdemon, αισθανόμουν ότι κατέκτησα τον κόσμο
. Θέλω να δω αντιδράσεις με τον Man Eater
. Εκεί ok είχα φτάσει στα όρια μου, μόνο το FF Tactics με τον Belias με έφτασε σε τέτοιο σημείο απελπισίας.
Περιττό μάλλον, αλλά θα το πω: όσο διάβαζα το post σου xeno έλιωσα στα γέλια
.
Leave a comment:
-
περιμενε μεχρι να παιξεις 5-1, 5-2, ο ορισμος του εκνευριστικου κοσμου
ο 2-2 ητανε οντως για σφαλιαρες, μολις κατανοησεις λιγο τον ανατομια του χαρτη της πιστας ολα γινονται ευκολοτερα, στο shortcut πρεπει να βλεπεις καλα που πεφτεις καθε φορα, αν πας απο το κανονικο δρομο καλο ειναι να εχεις fire res, αλλα μπλεκεις με λαγουμια κτλπ
to demon's souls σε ταπηνωνει ανελεητα με καθε του ευκαιρια, αλλα παντα θα γυρνας πισω σα βρεγμενη γατα
εχεις δικαιο για τον αδεξιο χειρισμο στο platforming, δεν ξερω αν τον κανανε επιτηδες ετσι αλλα και καταλαθος να εγινε τους βγηκε σε καλο και προσθετει στην ολη εμπειρια
Leave a comment:
-
Πωπω τι μερα και η σημερινη, δε θυμαμαι ποτε ηταν η τελευταια φορα που καθομουν μονος στο σπιτι, εριχνα χριστοπαναγιες φωναζοντας και κοπαναγα καρεκλες, επιπλα και ο,τι αλλο ηταν κοντα μου.
Ειπα να μπω στον 2-2 εναν θεωρητικα πολυ μικρο κοσμο απο το archstone ως το boss (Flamelurker) και παρολαυτα πεθανα αμετρητες φορες.
Τι να πω ουτε στο Ikaruga δεν πρεπει να χω πεθανει τοσες φορες.
Το χειροτερο ειναι πως δεν πεθαινα λογω εχθρων ή του Flamelurker, αλλα λογω του αθλιου μονοπατιου που εχει για να φτασεις εκει. Μαλλον θεωρειται shortcut αυτη η καταβαση που εκανα αλλα οκ ελεος.
Περαν του οτι απλα δε βλεπεις που πας και κανεις το σταυρο σου σε καθε αλμα να προσγειωθεις σε κατι στερεο, ο χειρισμος κανει την ολη εμπειρια "συγκλονιστικη".
Το platforming ειναι πραγματικα πολυ αδεξιο, ο χειρισμος ατσουμπαλος ωρες ωρες και οι τυποι εχουν τοποθετησει τις πλατφορμες ετσι ωστε σε μερικα σημεια να παιζεις με το εκατοστο.
Η πρωτη επιτυχης "καταβαση" με οδηγησε επιτελους στον flamelurker. Πρεπει να χα πεθανει 10+ φορες ως τοτε.
Δεν ειχα ιδεα πώς θα τον αντιμετωπιζα, οποτε ακολουθησα την ασφαλη οδο του τρεχω σαν τρελος, κυλιεμαι σαν τρελος και πεταω soul arrow οπου βρω ευκαιρια.
1 hit του μενε να φαει του μπασταρδου και θα χε πεθανει αλλα γαμω τις οικονομιες μου δεν εκανα κι εγω heal γιατι λεω οκ τον εχω, τοσες του ριξα, θα φαει κι αλλη μια.
Ναααααααα βλακα, παρτα, ψοφησες. Παλι απ' την αρχη τωρα. Για να ξαναφτασω στον αρχηγο πρεπει να χασα αλλες 15-20 φορες. Πεθανα με συνοπτικες διαδικασιες και αυτο ξαναγινε αλλες 2 φορες το πολυ.
Στο ενδιαμεσο εννοειται πως ψοφησα απο ολα τα πιθανα υψη απο τα οποια θα μπορουσα να ειχα γκρεμοτσακιστει, αλλα οκ δε θελει και πολυ για να χασεις την ψυχραιμια σου οταν εχεις βαρεθει να πεθαινεις.
Ηρθα λιγο στο pc, εριξα καντιλια και στο chatbox για real time μπινελικωμα, εκατσα να δω μπασκετ τον βαζελο με την Armani, εφαγα Crunchy Nut με γαλα (προταση του Ferryman, respect) και αφου ελεγα πως δε θα ξαναπαιξω ειπα να του δωσω αλλη μια ευκαιρια γιατι δε νομιζω να μπορουσα κιολας να κοιμηθω απο τα νευρα που ειχα.
Εχασα παλι 1 φορα ξερω γω, αλλα οκ με την επομενη το πολυ τον εβγαλα και χωρις ιδιαιτερη δυσκολια.
Πηρα και απο τον τυπα με τα miracles το heal που δεν εχω ιδεα πως το κανω use, εχω και αλλες 18000 souls στην ακρη που δεν ξερω αν μπορω να τις κανω τωρα τιποτα καλυτερο περαν του leveling.
Καταληγω και παλι στο τι μερα και αυτη λοιπον... Νευρα, κωμικοτραγικες καταστασεις και στο τελος οκ δε μπορω να πω πως μου μεινε καποια ικανοποιηση. Ελπιζω η συνεχεια να μην εχει τετοια σπαστικα σημεια. Οι μαχες ας ειναι οπως θελουν και μακαρι τα bosses να ειναι κοντα σε archstones. Το να παιδευεσαι να φτασεις σε boss ή εστω να σου τρωει πολυ χρονο το θεωρω κακο σε ενα τετοιο παιχνιδι.
Ουφ αυτα, τα πα και ησυχασα, μηπως να δω τι λεει το Sonic Colours να ρθω στα ισια μου;
Leave a comment:
-
Το παιχνίδι δε θέλει απλώς πολλές ώρες ενασχόλησης, θέλει 100% προσήλωση, υπομονή και όρεξη για τραγικά πολλά deaths
. Κατά τη γνώμη μου άφησέ το για μία περίοδο που θα μπορείς να αφιερώσεις όλη σου την προσοχή σε αυτό και να το χαρείς όπως πρέπει. Είμαι σίγουρος ότι θα το λατρέψεις όσο δεν πάει, πρόκειται για σπουδαίο τίτλο
.
Εδιτ: Τώρα είδα το πόστ του xeno, τα είπαμε απο msn οπότε δεν προσθέτω κάτι παραπάνω εδώ. Περιμένουμε την δικιά του ιστορία με τον Ostrava
.
Leave a comment:
-
Έπαιξα λίγο το tutorial.
Πολύ καλή σκοτεινή ατμόσφαιρα, ωραία γραφικά, σωστός χειρισμός.
Το παιχνίδι δείχνει έπος από την αρχή. Δυστυχώς επειδή έτσι όπως το είδα μάλλον θέλει αρκετές ώρες σοβαρής ενασχόλησης, τις οποίες δύσκολα μπορώ να διαθέσω, μάλλον θα πάει λίγο πίσω στο πρόγραμμα.
Leave a comment:
-
Αν κάνεις quit το παιχνίδι δεν κάνουν respawn οι εχθροί. Δε θυμάμαι αν αρχίζεις από τα archstone ή από κει που ήσουν αλλά εντάξει αν δεν έχει εχθρούς τρέχεις γρήγορα εκεί που ήσουν (και πέφτεις σε κάνα γκρεμόΟπως καταλαβα θελει αρκετη ωρα να αφιερωνεις καθε φορα που παιζεις μιας και αν το κλεισεις στα μισα, ακομα και αν εχεις ανοιξει shortcuts δε θα γλυτωσεις καποιους εχθρους που θα εχουν κανει respawn κτλ κτλ.
). Σε δεύτερο-τρίτο playthrough πάντως βγάζεις όλο τον κόσμο σε 2-3 ώρες αν είσαι συγκεντρωμένος.
Τον Ostrava τον βρήκες; Τον Ιππότη με τα κόκκινα μάτια τον σκότωσες;
Συμβουλή: Μην φας τις ψυχές από τα bosses. Θα σου χρειαστούν.
Διαφωνώ. Στην παρούσα φάση καλύτερα να πάει στην 1-2 ή 2-1 γιατί είναι πιο βατές (ειδικά η δεύτερη) αν και η 4-1 είναι σχετικά εύκολη αν εξαιρέσεις τα σαλάχια (η 4-2 αν θες να τη συνεχίσεις έχει μερικά αρκετά δύσκολα σημεία ΙΜΟ). Δε νομίζω ως καίγεται για farming spot ακόμα και θέλει και κάποια εξοικείωση για σωστό farming. Πάντως θα σου πρότεινα να αποφύγεις την 3η και 5η πίστα προς το παρόν.edit:εχε υποψην οτι οι κοσμοι δεν ειναι απαραιτητο να παιχτουνε με συγκεκριμενη σειρα, imo παιξε πρωτα 4-1, 4-2 γιατι εχουνε γρηγορο exp και δεν ειναι πολυ confusing στην δομη τους,
Leave a comment:
-
ωραιος μαν, αν χρειαστεις βοηθεια σε οτιδηποτε εδω ειμαστε
μην ανχωνεσαι με τα souls που μαζευεις σε καθε κοσμο αν πεθαινεις και τα χανεις, υπαρχουνε 3-4 σημεια που μπορεις να κανεις πανευκολα farming, τωρα που εισαι στην αρχη πηγαινε 4-1 και σκοτωνε σκελετους, στην αρχη θα σου φανουνε δυσκολοι αλλα μολις μαθεις τα pattern τους θα σου φαινονται ευκολοι, σκοτωνε οσους μπορεις γυρνα πισω nexus και ξανα 4-1
αν προχωρησεις λιγο στον 4-2 εκει εχει ακομα ποιο γρηγορο farming spot
edit:εχε υποψην οτι οι κοσμοι δεν ειναι απαραιτητο να παιχτουνε με συγκεκριμενη σειρα, imo παιξε πρωτα 4-1, 4-2 γιατι εχουνε γρηγορο exp και δεν ειναι πολυ confusing στην δομη τους,
αν δεν εχεις την εκδοση με το guide ριξε μια ματια εδω μη τρεχεις σε ξενα sites
ο evans εχει κανει ωραια δουλεια μολις τωρα το ειδα lurkaρωντας το thread
Leave a comment:
-
Ας γραψω κι εγω απλα για να πω πως εβγαλα εστω το 1ο boss. Οντως το παιχνιδι σου προκαλει πρωτογνωρα συναισθηματα και σε αναγκαζει να παιξεις με πολυ αργους ρυθμους για να μη βρεθεις προ εκπληξεων.
Δε θυμαμαι να χω παιξει αλλο παιχνιδι και να κινουμαι τοσο αργα και διστακτικα, το σκατο ειχε παει στην καλτσα για τα καλα
. Τυφλα να χουν τα survival horrors κτλ, εδω πιο πολυ τα χρειαστηκα και αυτη ηταν μονο η αρχη.
Τουλαχιστον στο τελος μου εμεινε το αισθημα της ικανοποιησης γιατι περασα την πιστα και εχασα μολις 1 φορα και αυτη στο boss το οποιο ενω ηταν γελοιο, απλα την πρωτη φορα δεν καταλαβα πως πρεπει να επιτεθω. Την αλλη φορα που επαιξα πριν 2-3 μερες ειχα χασει 3-4 φορες μαζεμενες στην αρχη αρχη και τοτε απλα εκλεισα την κονσολα και πηγα για υπνο
.
Επισης ειναι απιστευτη η μαυριλα που επικρατει στον οπτικοακουστικο τομεα και αυτο προσθετει παρα πολυ στο κλιμα του τιτλου. Τωρα οκ τι σας λεω, τελευταιος και καταιδρωμενος το παιζω, αλλα οκ, just my $0.02.
Μαυριλα με το κιλο που λετε, τι αρρωστο soundtrack ειναι αυτο, αναρωτιεμαι αν πρεπει να βαλω ενα Epic Yarn τωρα για να κοιμηθω ηρεμος
.
Οπως καταλαβα θελει αρκετη ωρα να αφιερωνεις καθε φορα που παιζεις μιας και αν το κλεισεις στα μισα, ακομα και αν εχεις ανοιξει shortcuts δε θα γλυτωσεις καποιους εχθρους που θα εχουν κανει respawn κτλ κτλ.
Τωρα που περασα τα βασικα πρεπει να αρχισω να αντιλαμβανομαι τι γινεται στο παιχνιδι μιας και δε σου εξηγει τιποτα εκει και πρεπει να ανατρεξω σε manuals κτλ γιατι δεν εχω ιδεα τι παιζει με τα WT κτλ.
Επισης θα πρεπει να ασχοληθω με το leveling των stats, με τον εξοπλισμο του χαρακτηρα κτλ.
Στην πορεια φανταζομαι μονο καλυτερο μπορει να γινει ενα τετοιο παιχνιδι, απλα δεν εχω πολλες ευκαιριες για "extended sessions", αλλα εστω και σχετικα αραια πιστευω πως θα ασχολουμαι μαζι του.
Τις επομενες μερες θα το προχωρησω, αλλα για την ωρα ισως να δοκιμασω και ενα ακομα playthrough της 1-1 - δεν ξερω αν εχει νοημα, αλλα οκ ισως βρω τιποτα αντικειμενα που δε μαζεψα κτλ κτλ, ενω ειδα πως εχει και optional κομματια στα οποια πρεπει να ψας σε υψηλοτερο level.
Leave a comment:
-
αν κατσεις πανω στη ραμπα με ενα bow και την αρχισεις στα βελη πεφτει η selen χωρις να ρισκαρεις τιποτα το μονο που πρεπει να προσεξεις ειναι οταν healarei να την κοψεις
ενταξει αν δεν εχεις bow (κακος
) και αναγκαστεις να πας σε close combat μεσα στο swamp που δεν μπορεις να κανεις εvade και να κουνηθεις φανταζομαι θα ειναι δυσκολη
αντιθετως τον black phantom Garl δεν καθονται καλα οι γωνιες εκει που βρισκεται για να τον φας με bow επιπλεον εχει ασπιδα και αποκρουει σχεδον τα παντα
εντελει μαλλον η δυσκολια εχει να κανει με to build του καθενος
Leave a comment:
-
Το 5-3 (ουσιαστικά ίδιο με το BP) παίζει να είναι το πιο εύκολο boss στο παιχνίδι. Απλά θέλει αρκετή ώρα να πέσει. Η αδερφή του είναι ΠΟΛΥ πιο δύσκολη. Χαλαρά το πιο δύσκολο BP.btw εξαιρετικα δυσκολος ητανε και ο black phantom ιπποτης που βγαινει στο τελος του 5-3 σε PWWT
(τι κριμα που και αυτος πεφτει για πλαkα με το poison cloud
)
Leave a comment:
-
σταματησα στο NG++ εκανα στην ουσια 2μιση playthroughts ισα ισα για να παρω ολα τα weapons ολα τα miracles+spells με την βοηθεια του save exploit στον blacksmith kai χρησιμοποιησα καποιες demons souls 2 φορες ταυτοχρονα για να παρω και spell ή miracle και να φτιαξω unique weapon ωστε να γλυτωσω ενα νεο new game+++
στο pvp ειχα τα spells που ανεφερα παραπανω
στο pve ειχα warding+cursed weapon με shard uchigatana +5 και 99dex (εχουνε S rank σε dexterity growth τα οπλα με το sharp modifier) και το sticky compound long bow επισης
στο 3-2 boss στα δυο super gargoyles αρχιζα τη μαχη με το bow και μετεφερα τη μαχη στο κεντρο για να μπορω να κανω evade ευκολοτερα και εβγαζα purple flame shield+το uchigatana+warding+cursed weapon, επεφτε γρηγορα το ενα πριν ερθει και το αλλο, περισσοτερο πεθανα μερικες φορες απο τα evades που εκανα και επεφτα στο κενο
στα περισσοτερα bosses χρησιμοποιουσα το bow και σε αυτα που δεν με επαιρνε πχ flamelurker τον παραπανω συνδυασμο
α ναι στο 1-4 χρησιμoποιησα και της 2 φορες τον πανευκολο τροπο με το poison cloud...δεν χρειαστηκε να δω ποτε τι attacks ειχε το boss
ναι ισχυει αυτο αλλα απο την στιγμη που χρειαστηκε να φαρμαρω τις μυγες για τα κολοchunks of marrowstones η πιστα αυτοματος εγινε μισητη στο μυαλο μου ακομα περισσοτεροΑν και την πρώτη φορά ήταν αρκετά εκνευριστικός νομίζω πως δεν ήταν τόσο άσχημος στα NG+
αλλωστε το παιχνιδι ειναι αρκετα μικρο σε διαρκεια απο την στιγμη που ξερεις τους κοσμους πιστευω μπορει να τερματιστει ενα playthrought μεσα σε 8-10 ωρες
γενικα ενταξει να μην φανει οτι το παιζω και εξυπνος ειχα διαβασει 2563467568 οδηγους πριν και ειχα λιωσει το demon souls wikia πριν αρχισω το game, ειμαι μεγαλος λατρης των στατιστικων σε τετοια games αλλωστε και τα ξεψαχνιζω μεχρι αηδιας μερικες φορες
οποτε δεν μπορω να πω οτι δυσκολευτικα ιδιαιτερα στο game
βεβαια αμα παιξεις το game χωρις προεργασια βοηθεια και πληροφοριες θα μετρας ποσες φορες μεσα σε μια εβδομαδα μπορει ενας ανθρωπος να αλλαξει pad επειδη το τελευταιο εφυγε σε κατι τζαμαριες
πχ η προκλιση των hardcore modes του diablo 2 lod σε closed battle.net με τους pks που παραμονευαν+ καποια mobs στο hell difficulty μου εiχανε προσφερει πολυ δυνατοτερες συγκινησεις και μεγαλυτερη αδρεναλινη
αυτο βεβαια δεν σημαινει οτι το demon's souls δεν ειναι παιχνιδαρα στα ματια μου, γιατι ειναι
μονο και μονο απο το γεγονος οτι αναβιωσε αυτο το ειδος gameplay που λατρεψα στα hack and slash rpgs
χωρια ολα τα υπολοιπα ατου του φυσικα (setting,γραφικα,ατμοσφαιρα,fluid animation κτλπ)
πχ την πρωτη φορα που αντικρυσα τα ποντικια που σου κανουνε plague στο 5-1 ανατριχιασα απο αηδια...την τελευταια φορα που εγινε αυτο ητανε οταν ειδα την μεταλλαξη ενος ποντικου στο parasite eve
btw εξαιρετικα δυσκολος ητανε και ο black phantom ιπποτης που βγαινει στο τελος του 5-3 σε PWWT
(τι κριμα που και αυτος πεφτει για πλαkα με το poison cloud
)
Leave a comment:
-
Σε μισώ.μου πεσανε 2 pure bladestone μεσα σε 15 runs
Σε τι NG++... σταμάτησες;
Συμφωνώ, αν και η πρώτη μου φορά ήταν χειρότερη. Αλήθεια ως assassin με τι στρατηγική τον έβγαλες;το δυσκολοτερο boss ητανε μακραν τα gargoyles στο 3-2 ειδικα στα new game++
Αν και την πρώτη φορά ήταν αρκετά εκνευριστικός νομίζω πως δεν ήταν τόσο άσχημος στα NG+... τουλάχιστον δε σε απασχολούσε πλέον το poison αφού είχες άπειρα herbs. Περισσότερο μπερδεύομαι στην 5-1 πλέον μπορώ να πω.ενα τελευταιο εχω να πω....ο κοσμος 5-2....απλα πονος....και να με πληρωσουνε δεν ξαναπαταω εκει
Leave a comment:
-
ξεχασμενο θεμα αλλα προσφατα επαιξα το demons souls
(το ειχα και καθοτανε απο τον οκτωμβριο shame on me
)
το platinum μου πηρε γυρω στις 80 ωρες
μου πεσανε 2 pure bladestone μεσα σε 15 runs
με δυσκολεψανε τα chunks στα marrowstones λιγο (4-5 ωρες για 6) αλλα ενταξει παλευτηκαν
assassin build ακολουθησα αρκετα imbah πραγματα για pvp me thief ring+grave robber ring+ uchigatana+5,sticky compound longbow+5, white silver shield+5, με poison cloud kai plague+one time revival soul lvl 200kati 99dex 99vit, δεν μπορω να πω εσφαξα αρκετο κοσμο
ενα τελευταιο εχω να πω....ο κοσμος 5-2....απλα πονος....και να με πληρωσουνε δεν ξαναπαταω εκει
το δυσκολοτερο boss ητανε μακραν τα gargoyles στο 3-2 ειδικα στα new game++
τρομερη εμπειρια το game απλα επος
τελος να συζησω ενα μεγαλο ευχαριστω στον κυριο black phantom dual katana black skeleton που μονιμως μου ειχε γυρισμενη την πλατη οταν τον φαρμαρα με τον συνδυασμο των δυο soulspells
Leave a comment:
Leave a comment: