Announcement

Collapse
No announcement yet.

Τί παίζετε αυτό τον καιρό;

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Mono ena game exei vgalei gia konsoles neas genias kai afto einai to Last Remnant to opoio einai para poly kalo paixnidi, ti allo theleis na sou pei? FF13?

    Kingdom hearts? - Dissidia? - FF12? - Xenosaga?

    Sxedon kathe paixnidi ths etairias einai poiotiko...
    "Time fades even legend and the origin of Soul Reaver has been lost long ago.
    But its purpose remains; to feed on the souls of any creature it strikes.
    Kindred, this blade and I.
    "

    "ΔΕΝ είναι θέμα Νιντέντο πλέον..."
    Greek Gaming Videos
    Greek Final Fantasy Forum

    Comment


    • Τα Xenosaga δεν είναι της Square Enix, αλλά της Namco. Έτσι κι αλλιώς όμως το Xenogears με την καμία δεν το λες καλό παιχνίδι, ένα υπερβολικά δυνατό σενάριο είχε και αυτό το βοήθησε να καθιερωθεί ως κλασικό. Με την καμία πάντως δε θα το έβαζα μέσα στη σούμα των "διαμαντιών" της Squaresoft / Square-Enix, ένα όνομα βρίσκεται πίσω από το Xenogears και αυτό είναι "Takahashi."

      Από εκεί και πέρα τώρα, η Squaresoft είχε πάντα μία βασική σειρά, τα Final Fantasy. Αναφέρεις το VII, το οποίο ξεπεράστηκε από το XII (προφανώς). Αν θέλεις να αναφερθούμε σε παιχνίδια έξω από το σύμπαν των Final Fantasy, θα σου πω The World Ends With You, Kingdom Hearts (όπως είπε και ο Ground_Zero), το άνοιγμα της σειράς Final Fantasy (και της εταιρείας γενικότερα) στο Online (Final Fantasy XI online και XIV online), τα οποία είναι μεν μέρη της σειράς, αλλά δεν έχουν καμία σχέση με αυτή (μόνο το όνομα), καθώς και τον όλο Fabula Nova Crystallis project, το οποίο ξεφεύγει αρκετά από τα καθιερωμένα πλαίσια της βασικής σειράς. Το Last Remnant στο Xbox 360 δεν ήταν καλό, ακουσα όμως ότι στον υπολογιστή είναι τέλειο, οπότε κρατάμε και αυτήν την αναφορά του Ground_Zero.

      Επίσης να πω ότι παιχνίδια σαν το Vagrant Story και το Final Fantasy Tactics είναι ιδιάζουσες περιπτώσεις, τα έφτιαξε ο Matsuno και αποτελούν ένα είδος από μόνα τους. Ένα αντίστοιχο νέο παιχνίδι του Matsuno θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι το Final Fantasy XII, το οποίο το ανέλαβαν άλλοι από ένα σημείο και μετά επειδή ο Matsuno αποχώρησε για διάφορους λόγους. Το ότι ονομάστηκε FF δεν το κάνει αυτομάτως μη ξεχωριστό ή ανάξιο σύγκρισης. Εδώ έβγαλε, από ότι λένε, dungeon crawler FF (το XIII) και την κατηγορούμε ότι δεν πειραματίζεται και δεν προσφέρει νέες ιδέες (ή έστω τόσο ποιοτικούς τίτλους).

      Comment


      • Τα Xenosaga δεν είναι της Square Enix, αλλά της Namco. Έτσι κι αλλιώς όμως το Xenogears με την καμία δεν το λες καλό παιχνίδι, ένα υπερβολικά δυνατό σενάριο είχε και αυτό το βοήθησε να καθιερωθεί ως κλασικό. Με την καμία πάντως δε θα το έβαζα μέσα στη σούμα των "διαμαντιών" της Squaresoft / Square-Enix, ένα όνομα βρίσκεται πίσω από το Xenogears και αυτό είναι "Takahashi."
        Evans..πιπερι! Εχεις πολυ αδικο για πολλους και διαφορους λογους.

        Μιας και μιλατε για ποιοτητα και καλα σεναρια, θα πω κατι ασχετο που ομως σχετιζεται κατα καποιον τροπο με τη SE.

        Προσφατα κυκλοφορησε το Glory of Heracles στις ΗΠΑ και παρατηρησα πως υπευθυνος για το σεναριο του ειναι ο Kazushige Nojima, δλδ ο ανθρωπος που εγραψε το σεναριο για το FF7,8,9, KH κτλ....!!

        Επισης, συμφωνω... Η SE ηταν και παραμενει συνεπης με την παραγωγη ποιοτικων τιτλων. Η διαφορα της σε σχεση με το προσφατο παρελθον ειναι η παρουσιαση πιο εμπορικων τιτλων
        " You 're saying that you 're just here to add a bit of colour?

        Authenticity sir, authenticity. "

        Discworld (1995, PC/Playstation/Sega Saturn)



        Comment


        • @evans
          Lew sto post mou afhste e3w mainstream seires pou yparxoun hdh , milaw gia nea ip's.
          Kai symfwnw me ton scatman oti to xenogears einai E3airetiko imo kai den exei mono fantastiko senario gia emena alla kai ola ta alla stoixeio pou to katatasoun sta klasika diamantia tou eidous(proswpika mou aresei perissotero kai apo to ff7).

          @ G_0
          To last remnant den sygrinetai me ta alla file G_0.Gia mena einai metrio pros kalo.Kai gia emena afou h square enix einai pleon h nauarxida twn etairiwn paragwghs rpg ta metria games den apoteloun eidhsh afou exei 8esei alla standards sto eidos.Otan vrw xrono 8a kanw ektenes post.


          -edit-
          parapanw lew th square enix nauarxida twn rpg's ennow jrpg's fysika.
          Deus Misereatur...
          Gloria filiorum patres i.e.m.e
          Viva los Vatos Locos

          ---------------------
          UNITED WE STAND DIVIDED WE FALL...

          Comment


          • To Last Remnant aneta sygrinetai me ola ta alla, exei poly kalo story, kalh anaptyksh xarakthrwn kai endiaferon systhma maxhs.
            To mono arnhtiko tou einai to framedrop stis konsoles, alla h PC ekdosh den pasxei apo tipote kai deixnei thn dynamh tou paixnidiou.
            Einai poly kalo paradeigma kainouriou titlou ths Square pou aksizei pragmatika.

            Epishs oi kanones pou theteis legontas na vgaloume apeksw tous mainstream titlous ths opws Kingdom hearts kai Final Fantasy einai san na les:
            "Ti kala paixnidia exei h Square, ektos apo ta kala ths paixnidia?"

            Kai sthn telikh poia etairia thn shmeron exei vgalei kapoio "mh mainstream" JRPG pou na einai poiotiko?
            Exw na dw kati isaksio me ta paixnidia ths Square apo to Shadow Hearts 2 (me monadikh eksairesh to Valkyria Chronicles kai akoma kai giafto exw enstaseis).

            Apo thn Square perimenw ta ekshs:
            Kingdom Hearts chain of Memories, FF13, FF14, Parasite Eve 3, FF Versus 13, FF Agitto 13, Nier Gehstalt, Nier Replicant ktl ktl.
            Main stream?, mporei...
            Poiotika? sigoura...
            "Time fades even legend and the origin of Soul Reaver has been lost long ago.
            But its purpose remains; to feed on the souls of any creature it strikes.
            Kindred, this blade and I.
            "

            "ΔΕΝ είναι θέμα Νιντέντο πλέον..."
            Greek Gaming Videos
            Greek Final Fantasy Forum

            Comment


            • Originally posted by enwsiths View Post
              Afhse e3w tis hdh gnwstes mainstream seires kai anefere mou kapoio kainourio titlo ths square-enix pou ka8ierw8hke (eixe poiothta xenogears,ff6,vagrant story ktl.) kai vghke se konsola neas genias?
              Φίλε Ενωσίτη(αν γράφω καλά το νικ )

              Καταρχάς διαφωνώ με την λογική "απορρίπτω όλα τα παιχνίδια από mainstream σειρές" γιατί κατά την γνώμη μου είναι κάτι παραπάνω από ισοπεδωτική.Αν είναι να αποδεχόμαστε ΜΟΝΟ καινούριες σειρές τότε θα πρέπει να θάψουμε σχεδόν όλες τις εταιρείες επειδή βγάζουν περισσότερο συνέχειες ΠΑΡΑ καινούριους τίτλους.Αυτή η πολιτική που κατακρίνεις δεν είναι αποκλειστική της square.

              Ορισμένα παραδείγματα.Τα super mario galaxy,resident evil 4,metroid prime,halo 3 και final fantasy 12 είναι ορισνένα από τα καλύτερα παιχνίδια των τελευταίων ετών ΠΑΡΟΛΟ που είναι συνέχειες παιχνιδιών που υπάρχουν πολλά χρόνια στην αγορά.

              Τώρα αν θέλεις να πεις ότι τα τελευταία παιχνίδια γνωστών σειρών της square δεν είναι τόσο καλά όσο παλιά θα σου πω ότι πάλι δεν έχεις δίκιο,το final fantasy 12 είναι αριστούργημα(μην κολλάς στο 12,δεν έχει καμιά σχέση με τα κλασσικά ff,το έφτιαξε ο ίδιος άνθρωπος που μας έδωσε τα final fantasy tactics και vagrant story,καταλαβαίνεις τι μπορείς να περιμένεις,ρίξτου μια ματιά ;) ) τα kingdom hearts είναι επίσης εξαιρετικά,το the world ends with you είναι καταπληκτικό και εντελώς πρωτότυπο και επίσης πολύ καλό είναι και το dissidia για να αναφέρω ορισμένα παραδείγματα...Α!Ξέχασα και την σειρά fabula nova crystalis!

              Αυτάαα. Υπάρχει θέμα για το vagrant story,θα το βρεις αν πατήσεις στο tag jrpgs.Άντε γράψε τίποτα αν έχεις όρεξη και χρόνο για να πορωθούμε εμείς που έχουμε χρόνια να το παίξουμε και το έχουμε ξεχάσει!:xp:


              Tidy!

              Do not blame me.Blame yourself or God.
              In Matsuno we trust.

              Comment


              • Έχω μιάμιση βδομάδα χωρίς εξεταστικές, μαθήματα, φροντιστήρια και λοιπές υποχρεώσεις!

                Παίζω Dragon Age, το τελειώνω και αρχίζω στο καπάκι ένα εκ των Fallout 3, Mass Effect 1 (και μετά 2). Ποιο προτείνετε;

                Comment


                • Ξεκίνησα το Bowser's Inside Story. Έπιαξα μόλις μισή ωρίτσα χθες και το μόνο που έχω να πω μέχρι τώρα είναι ότι έχει πανέμορφα γραφικά.
                  2D πολύχρωμα sprites > 3D photorealistic

                  Comment


                  • Originally posted by ChrisTop View Post
                    Έχω μιάμιση βδομάδα χωρίς εξεταστικές, μαθήματα, φροντιστήρια και λοιπές υποχρεώσεις!

                    Παίζω Dragon Age, το τελειώνω και αρχίζω στο καπάκι ένα εκ των Fallout 3, Mass Effect 1 (και μετά 2). Ποιο προτείνετε;
                    Fallout 3 γιατι τα αλλα δυο πανε πακετο.
                    Do a barrel roll!

                    Comment


                    • Originally posted by Ormion View Post
                      Ξεκίνησα το Bowser's Inside Story. Έπιαξα μόλις μισή ωρίτσα χθες και το μόνο που έχω να πω μέχρι τώρα είναι ότι έχει πανέμορφα γραφικά.
                      2D πολύχρωμα sprites > 3D photorealistic
                      Πράγματι. Μετά γίνεται αρκετά επαναλαμβανόμενο κατ'εμέ αλλά συνολικά αξίζει πολύ σαν παιχνίδι.

                      Comment


                      • Αμέσως μετά το Combat Evolved άρχισα το Halo 2, στο παλιό Xbox όμως (το οποίο είναι ολοκαίνουργιο και σχεδόν αχρησιμοποίητο, το αγόρασα για να εγκαταστήσω μελλοντικά το XBMC). Πέρασα ήδη τα πρώτα πέντε επίπεδα. Κρατάω χρόνο για να δω πόση διάρκεια έχει το καθαρό gameplay του τίτλου. Μηδενικό loading, πολλές καινοτομίες και λίγα πισωγυρίσματα σε σχέση με το πρώτο. Ξέρω ήδη πως το πρώτο μισό του campaign στο Halo 2 είναι και το πιο ευχάριστο βέβαια.

                        Comment


                        • Τις τελευταίες ημέρες είχα ξεκινήσει και έπαιζα το εξαιρετικό Bioshock (ένα replay ενόψει και Bioshock 2) καθώς και το hack&slash Dante's Inferno. To Bioshock το τερμάτησα σήμερα και είναι ένα game που οι περισσότεροι εδώ μέσα το γνωρίζουν και το έχουν τερματήσει οπότε πάω κατευθείαν στο Dante's Inferno.

                          Aυτό που μπορώ να πω με σιγουριά για το game της Viscelar Games είναι πως χαρακτηρίζεται από πολύ, μα πάρα πολύ gor-ίλα και αν κάποτε θεωρούσαμε gore το Devil May Cry ή το God of War, σήμερα αυτά τα games μοιάζουν με "νηπιαγωγείο" μπροστά στην βία και ατμόσφαιρα του Dante's Inferno. Τα γραφικά είναι εξαιρετικά με σταθερά 60 fps, δεν υπάρχει aliasing, οι φωτισμοί είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακοί όπως και το art direction με την κόλαση του παιχνιδιού να μοιάζει όπως περίπου να την έχουμε μέσα στο μυαλό μας. Ιδιαίτερα cool στοιχείο στον τεχνικό τομέα του τίτλου, είναι οι ψυχές των ανθρώπων που πήγαν στην κόλαση, με την μορφή ανθρώπινων φιγούρων σε πλαγιές με βράχια κτλ. Το gameplay ακολουθεί τα χνάρια του God of War αλλά μέσα στο παιχνίδι υπάρχει η δυνατότητα επιλογής δύο οδών, holy και unholy. Καθεμιά οδός έχει να προσφέρει και τις ανάλογες αναβαθμίσεις στο δρεπάνι του ήρωα. Μάλιστα μέσα στο παιχνίδι συναντάς κάποιες ιστορικές προσωπικότητες, όπως ο Πόντιος Πιλάτος, και έχεις την επιλογή συγχώρεσης των αμαρτιών τους ή όχι (όπως και για κάθε εχθρικό πλάσμα που συναντάς).

                          Το σενάριο του παιχνδιού χωρίς να είναι κάτι το εξαιρετικό (ούτε χρειάζονταν να είναι σε hack&slash) είναι ικανοποιητικό και μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που καυτηριάζεται από τους δημιουργούς η καθολική εκκλησία για τις ψεύτικες υποσχέσεις που έδινε στους σταυροφόρους.
                          Star Citizen videos Star Citizen gallery

                          Comment


                          • Το σενάριο του παιχνδιού χωρίς να είναι κάτι το εξαιρετικό (ούτε χρειάζονταν να είναι σε hack&slash) είναι ικανοποιητικό και μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που καυτηριάζεται από τους δημιουργούς η καθολική εκκλησία για τις ψεύτικες υποσχέσεις που έδινε στους σταυροφόρους.
                            Den kaftiriazetai apo tous dhmiourgous alla apo ton idio to Dante Aligieri, kathos sth theia komwdia tou ouk oligoi Papes kai alla shmantika prwsopa ths katholikhs ekklhsias (kai mh) katalhgoun sta vasanistiria ths kolashs.

                            Oi dhmiourgoi tou game aplos kratisan pola apo ta stoixeia ths perigrafhs ths kolashs apo to vivlio.
                            "Time fades even legend and the origin of Soul Reaver has been lost long ago.
                            But its purpose remains; to feed on the souls of any creature it strikes.
                            Kindred, this blade and I.
                            "

                            "ΔΕΝ είναι θέμα Νιντέντο πλέον..."
                            Greek Gaming Videos
                            Greek Final Fantasy Forum

                            Comment


                            • Originally posted by Ground_zero View Post
                              Den kaftiriazetai apo tous dhmiourgous alla apo ton idio to Danth Aligieri, kathos sth theia komwdia tou ouk oligoi Papes kai alla shmantika prwsopa ths katholikhs ekklhsias (kai mh) katalhgoun sta vasanistiria ths kolashs.
                              Nαι, δεν το ηξέρα, για αυτό και με αφορμή αυτό το game θα ήθελα να διαβάσω το βιβλίο του Aligieri.
                              Star Citizen videos Star Citizen gallery

                              Comment


                              • Ε, καλά τώρα.

                                Comment

                                Working...
                                X