Να ρωτήσω κάτι άλλο τους πωλητές μπορώ να τους εμπιστέυομαι πχ στο Amazon η Play;Και ευχαριστώ για την κατατόπηση
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Βοήθεια για αγορές μέσω Internet
Collapse
X
-
Το play.com δεν έχει όριο τις 30 λίρες στα videogames.Δεν ξέρω που το έχει αυτό το όριο αλλά έχω αγοράσει αρκετές φορές παιχνίδια άνω των 30 λιρών και δεν είχα ποτέ πρόβλημα
Τα πράγματα έρχονται μέσω ταχυδρομείου σχεδόν από όλα τα sites.Στο amazon μπορείς να επιλέξεις να σου έρθει και με courier αλλά με extra χρέωση(αν και μερικές φορές το στέλνει το ίδιο με courier χωρίς επιπλέον χρέωση).Τα ταχυδρομεία σχεδόν πάντα είναι πλήρως αξιόπιστα.Εγώ κάνω αγορές πάνω από 3 χρόνια μέσω internet και ποτέ δεν μου έχει χαθεί τίποτα.Συνήθως δεν αφήνουν το δέμα στο γραμματοκιβώτιό σου όταν δεν χωράει και σου αφήνουν μία ειδοποίηση να πας να το πάρεις εσύ από εκείνους,αλλά αυτό εξαρτάται από το εκάστοτε ταχυδρομείο από όσο ξέρω.Το μόνο κακό με τα ταχυδρομεία είναι ότι θα σου καθυστερήσουν λίγο το δέμα,τουλάχιστον σε εμένα ο ταχυδρόμος περνάει 2 φορές την εβδομάδα μόνο.
Στην περίπτωση που χαθεί κάτι ή σου έρθει χτυπημένο κτλ όλα αυτά τα μεγάλα καταστήματα είτε σου δίνουν τα λεφτά σου πίσω είτε στο αντικαθιστούν.Δεν πρόκειτε να πάνε να σου παίξουν μπινιά με τίποτα.Ξέρουν ότι ένας ευχαριστημένος πελάτης θα ξοδέψει πολλά παραπάνω από τα 20-30 ευρώ που ίσως χάσουν αυτά από την αντικατάσταση.
Πωλητές κατεξοχήν έχει ΜΟΝΟ το ebay.Πωλητές υπάρχουν και στο Amazon όμως και στο Play.Όταν κάτι πουλιέται στο amazon από πωλητή θα σου λέει το site sold by τάδε.Και στο play από όσο θυμάμαι είναι κάτι παρόμοιο.
Ας αναφέρω λίγο και κάποια sites και τα μεταφορικά τους:
Amazon.co.uk:Δωρεάν μεταφορικά για αγορές άνω των 25 λιρών.Εξαρτάται το αντικείμενο για αγορές κάτω των 25 λιρών
Zavvi,TheHut(ίδια καταστήματα): 1,21 ευρώ ανά αντικείμενο
Play.com: Δωρεάν αλλά υπάρχει καπέλωμα στην μετατροπή από λίρες σε ευρώ
Game.co.uk: 2,95 λίρες ανά παραγγελία
Blahdvd: 1,15 ευρώ
Αυτά γνωρίζω εγώ από προσωπική χρήση για Ευρωπή
Αυτό το site θα σε βοηθήσει να συγκρίνεις τις τιμές σε όλα τα μαγαζία.Απλά κάνεις search το παιχνίδι που θέλεις
Καλό θα ήταν επίσης να πατούσες πριν την αγορά σου στο google vouchers for τάδε μαγαζί. Υπάρχουν κάποιοι κωδικοί σε κάποιες περιόδους που μπορείς να γλιτώσεις λεφτά.
Leave a comment:
-
Χίλια ευχαριστώ παιδια γιατί ήξερα πολύ λίγα πράγματα για το όλο θέμα.Μερικές ερωτήσεις ακόμα,ισχύει ότι στο play έχει όριο της 30 λίρες για πράγματα που έρχονται Ελλάδα;Επίσης μέσω ταχυδρομείου έρχονται τα πράγματα απο το εξωτερίκο;Αυτά που λέγατε για τους πωλητές ισχύει μόνο για το Amazon,Το play και to Zavvi έχουν μόνο δικά τους πράγματα;
Leave a comment:
-
ναι my bad, αυτο που ειπες, παντως στο amazon πρεπει καποια στιγμη να βαλουνε και επιλογη για paypal
Leave a comment:
-
Vaynard αυτό που λες ισχύει για τις χρεωστικές (debit) κάρτες. Οι προπληρωμένες (prepaid) είναι μόνο ένα κομμάτι πλαστικό χωρίς να είναι συνδεδεμένες με κάποιο λογαριασμό όψεως.
Leave a comment:
-
δεν ξερω αν ειπωθηκε και μαλλον ειναι αυτονοητο αλλα ας το αναφερουμε , τις pre paid καρτες δεν τις δινουνε ετσι, πρεπει να ανοιξεις εναν λογαριασμο και κατοπην σου βγαζουνε την καρτα
Leave a comment:
-
Το Paypal σου λύνει τα χέρια στο ebay επειδή δεν ξέρεις με ποιον θα κάνεις συναλλαγή, και έτσι είσαι σίγουρος 100%. Όμως σε περιπτώσεις αξιόπιστων καταστημάτων (Play, Amazon, κλπ) δίνω απ' ευθείας την κάρτα, δεν υπάρχει λόγος να μου κρατάει ποσοστό το Paypal. Όσο μικρό και αν είναι αυτό.
Leave a comment:
-
Σε μεγάλα sites το ίδιο κι εγώ, αλλά όταν πρόκειται πχ για filesharing υπηρεσίες τύπου rapidshare ή fileserve το ζητούν πάρα πολλοί. Πάντως έχεις ένα δίκιο σε αυτό που λες, ειδικά για το καπέλο.
Leave a comment:
-
Το amazon δε δεχεται paypal και γενικα το paypal περαν του ebay δεν ειναι και η πιο χρησιμη υπηρεσια.
Παντα οπουδηποτε εκτος eBay προτιμω να πληρωνω απευθειας με καρτα, αλλωστε στο paypal πληρωνεις παντα εστω και για ενα ελαχιστο καπελωμα.
Leave a comment:
-
Έγινε μια συγχώνευση θεμάτων επειδή προϋπήρχε.
Dragonickus αν ρίξεις μια ματιά στις προηγούμενες σελίδες θα βρεις πολλές χρήσιμες πληροφορίες. Εν συντομία, η προπληρωμένη σου είναι μια χαρά (υποθέτω είναι Visa ή Visa Electron) για οποιαδήποτε αγορά σου. Το paypal είναι μια online υπηρεσία στην οποία δίνεις τα στοιχεία της κάρτας σου και αναλαμβάνει όλες τις πληρωμές σου αυτό. Αντί λοιπόν να δίνεις στοιχεία στο zavvi στο amazon και στο blahdvd τα δίνεις μια φορά στο paypal, που είναι τελείως ασφαλές. Γενικά με μεγάλα sites δε θα έχεις κανένα πρόβλημα όσον αφορά υποκλοπή στοιχείων, απλά το paypal είναι απαραίτητο για μερικές αγορές και είναι μια παραπάνω δικλείδα ασφαλείας.
Για ό,τι άλλο θες ρίξε μια ματιά στις πίσω σελίδες και αν έχεις ακόμα απορίες εδώ είμαστε.
EDIT - οι πίσω σελίδες έχουν ένα σωρό πληροφορίες αλλά δεν έχουν τα βασικά
Αν σκαλώσεις κάπου ρώτα, όλοι μας εδώ αγοράζουμε κατά συρροή από το εξωτερικό.
Leave a comment:
-
Aν έχω μια πρωπληρωμένη κάρτα (prepaid card)χρειάζεται να φτιάξω pay pal;Και ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας
Leave a comment:
-
Όλοι στην Ελλάδα έχουν θέμα με τις αγορές μέσω Ίντερνετ. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ανοίξεις έναν λογαριασμό στο paypal για να είσαι διπλά προστατευμένος και μετά πας με βάση τις προσφορές του εκάστοτε καταστήματος. Όλα τα site που παρέθεσες κάνουν εκατομμύρια αγοροπωλησίες κάθε χρόνο (ειδικά το amazon...) οπότε δεν τίθεται θέμα εμπιστοσύνης.
Leave a comment:
-
Aρα από ότι κατάλαβα λές να βλέπω να συγκρίνω τιμές και να πράτω αναλόγως;Δηλαδή μπορώ να εμπιστευτώ τα site αυτα;Πρώτη φορά πρόκειτε να κάνω τετια κίνηση και είμαι ψηλο ψαρομένος με το όλο θέμα.
Leave a comment:
-
Υπάρχει ήδη θέμα.Μοντεράτορες,κάντε τις μόντες σας.Κατά τ'άλλα και τα 3 είναι αρκετά έμπιστα και ποτέ δεν είχα πρόβλημα με κανένα ως τώρα.Από κει και πέρα,ψάχνεις κάθε φορά και βλέπεις ποιο έχει την καλύτερη προσφορά,πόσο σε συμφέρει με τα έξοδα αποστολής και αποφασίζεις ποιο σου κάνει.;)
Leave a comment:
Leave a comment: