Ωστόσο για τα video clubs τα εγχώρια θα ήθελα να σχολιάσω. Απλά μετά από συζήτηση με φίλο( που διατηρούσε video club δίπλα στο σπίτι μου και πήγαινε μια χαρά) προέκυψε πως για τον ίδιο, όπως και για άλλους η εξάπλωση του downloading με τις μεγάλες ταχύτητες που είχαν αρχίσει να διαδίδονται κάπου στα μέσα των 00s, τον ανάγκασε μετά από κάποιους μήνες με ελάχιστο κέρδος, να βάλει λουκέτο. Σιγά σιγά το ίδιο άρχισε να συμβαίνει και με τρία άλλα clubs στη γειτονιά μου. Bέβαια οκ έχεις δίκιο πως η συζήτηση κάπου έχει ξεφύγει.
Στο θέμα της Sony μπορώ να πω, καλά να πάθει- κάπου άνοιξε μόνη της δλδ τους ασκούς του Αιόλου- με εκείνη την αφαίρεση του other OS. Δεύτερο foul( you foul???
) η μη επαρκής προφύλαξη του ps3. Από την άλλη όμως, δεν μπορείς να δίνεις δίκιο σε μια ομάδα ανθρώπων που κινούμενοι από κάποιον ασαφώς ορισμένο κωδικα ηθικής, καταστρέφουν την διασκέδαση εκατομμύρια άλλων. Γιατί αν εσύ παίζεις το Α game online κανονικά και ο άλλος σου καταστρέφει την εμπειρία με hacks, cheats etc ε κάπου χάνει το δίκιο του.EDIT:
Ένα άλλο παράδειγμα εικονικής κλοπής πιο σημαντικό και με πιο άμεσο αντίκτυπο. Η κλοπή accounts στο WoW για παράδειγμα. Ξυπνάς μια ωραία πρωϊα και συνειδητοποιείς ότι δεν μπορείς να κάνεις login. Η πλάκα είναι πως ακόμη και οι ίδιες οι εταιρείες όσο κι αν πεισμώνουν να αποδείξουν το αντίθετο δεν μπορούν να πάρουν θέση στην υπεράσπιση του χρήστη. Πάλι γνωστός μου που την πάτησε με αυτό τον τρόπο- νομίζω ο GRG φίλος του Sith Lord- άκρη δεν μπόρεσε να βγάλει με την Blizzard. Κι ας έδωσε κωδικούς διευθύνσεις κτλ κτλ.

Leave a comment: