Γιατί πιστεύετε ότι το Ps1 έφερε την διαδεδομένη πειρατεία; Υπολογιστές της γενιάς Amiga/ St μπρίκια κολλάγανε;
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Πειρατεία
Collapse
X
-
Σχετικά με το φλασάρισμα... Είμαι της άποψης ότι στην κονσόλα που έχω αγοράσει μπορώ να κάνω ότι θέλω, είναι καθαρά δική μου υπόθεση το πως θα την αξιοποιήσω. To αν κάποιοι το χρεώνουν δικαίωμα τους από τη στιγμή που αφιερώνουν κάποιο χρόνο για την κονσόλα σου. Δεν βλέπω που ακριβώς είναι το αντίθετο με τη σκηνή, εκτός και αν σου χρεώνουν και το software που οι άλλοι το δίνουν δωρεάν. Τώρα αν την εργασία που είναι για χ την κοστολογούν 10χ είναι άλλο θέμα.
Σχετικά με το psone κοίταξε απλά τις πωλήσεις παιχνιδιών του psone- υπάρχουν στοιχεία δόξα τω Θεώ, σε Uk, USA και Γερμανία κυρίως για Ευρώπη.
- Gran Turismo (10.85 million shipped)[1][2]
- Final Fantasy VII (9.8 million)
- Gran Turismo 2 (9.4 million shipped)[1][2]
- Final Fantasy VIII (8.15 million shipped)
- Tomb Raider II (8 million)[3]
- Metal Gear Solid (7 million)[4][5]
- Tomb Raider (7 million)[6]
- Crash Bandicoot (6.8 million)[7]
- Crash Bandicoot 3: Warped (5.7 million)[8]
- Crash Bandicoot 2: Cortex Strikes Back (5.17 million approximately: 3.87 million in US,[9] 1.3 million in Japan)[10]
- Resident Evil 2 (4.96 million)[11]
- Spyro the Dragon (4.832 million)[12]
- Tekken 3 (4.64 million)
- Final Fantasy IX (4.62 million approximately; 2.86 million in Japan,[10] 1.66 million in US,[citation needed] 100,000 in UK;[13] 5.08 million shipped)[14]
- Dragon Warrior VII (4.12 million in Japan)[15]
- Rayman (4 million)[16]
- Resident Evil 3: Nemesis (3.5 million)[11]
- Spyro 2: Ripto's Rage! (3.451 million)[12]
- Frogger (3.37 million in US)[9]
- Tekken 2 (3.37 million approximately: 2 million in US,[9] 1.37 million in Japan)[10]
- Spyro: Year of the Dragon (3.283 million)[12]
- Driver (3.22 million in US)[9]
- PaRappa the Rapper (3 million in Japan)[17]
- Croc: Legend of the Gobbos (3 million)[18]
- Harry Potter and the Philosopher's Stone (3 million)[18]
- Tony Hawk's Pro Skater 2 (2.93 million approximately: 2.63 million in US,[9] 300,000 in UK)[19]
- Driver 2 (2.85 million approximately: 2.55 million in US,[9] 300,000 in UK)[19]
- Resident Evil (2.75 million)[11]
- Tony Hawk's Pro Skater (2.71 million approximately: 2.51 million in US,[9] 200,000 in UK)[20]
- Dino Crisis (2.4 million)[11]
- Final Fantasy Tactics (2.3 million approximately: 1.35 million in Japan,[10] 950,000 in US)[9]
- WWF War Zone (2.2 million in US)[9]
- Tony Hawk's Pro Skater 3 (2.2 million approximately: 2.1 million in US,[9] 100,000 in UK)[13]
- Everybody's Golf (2.13 million in Japan)[10]
- Mortal Kombat Trilogy (2.01 million in US)[9]
- Crash Team Racing (2 million approximately: 1.9 million in US,[9] 100,000 in UK)[13]
- Derby Stallion (2 million in Japan)[10]
- Namco Museum Volume 3 (2 million in US)[9]
- Spider-Man (1.8 million approximately: 1.5 million in US,[9] 300,000 in UK)[19]
- Parasite Eve (1.743 million approximately: 994.420 in Japan,[21] 749,000 in US;[22] 1.94 million shipped)[14]
- Twisted Metal 2 (1.74 million in US)[9]
- Namco Museum Volume 1 (1.65 million in US)[9]
- Syphon Filter (1.55 million in US)[9]
- A Bug's Life (1.5 million in US)[9]
- Legacy of Kain: Soul Reaver (1.5 million)[23]
- Grand Theft Auto 2 (1.45 million approximately: 1.15 million in US,[9] 300,000 in UK)[19]
- Everybody's Golf 2 (1.44 million in Japan)[10]
- Tekken 3 (1.4 million in Japan)[10]
- NFL GameDay '98 (1.31 million in US)[9]
- Crash Bash (1.3 million approximately, 1.1 million in US,[9] 200,000 in UK)[20]
- Tomb Raider III (1.3 million in US)[9]
- Dance Dance Revolution (1.27 million in Japan)[10]
- Spec Ops: Stealth Patrol (1.27 million in US)[9]
- Chrono Cross (1.269 million approximately: 580,000 in US,[22] 688,614 in Japan;[21] 1.5 million shipped)[14]
- Syphon Filter 2 (1.26 million approximately: 1.16 million in US,[9] 100,000 in UK)[13]
- Cool Boarders 3 (1.24 million in US)[9]
- The Legend of Dragoon (1.24 million approximately, 960,000 in US,[24] 280,000 in Japan)[25]
- Cool Boarders 2 (1.21 million in US)[9]
- Dragon Warrior IV (1.2 million in Japan)[10]
- Resident Evil DC Dual Shock (1.2 million)[11]
- Tales of Destiny (1.193 million)[26][27]
- Dino Crisis 2 (1.19 million)[11]
- Chocobo no Fushigina Dungeon (1.166 million in Japan)[21][28]
- Jet Moto 2 (1.14 million in US)[9]
- Twisted Metal III (1.14 million in US)[9]
- Xenogears (1.131 million approximately: 891,671 in Japan,[21] 239,000 in US;[22] 1.19 million shipped)[14]
- Resident Evil Director's Cut (1.13 million)[11]
- NFL GameDay '99 (1.12 million in US)[9]
- Arc the Lad (1.1 million in Japan)[10]
- Beatmania (1.1 million in Japan)[10]
- Derby Stallion '99 (1.1 million in Japan)[10]
- Devil Dice (1.1 million in Japan)[10]
- Jet Moto (1.1 million in US)[9]
- SaGa Frontier (1.1 million in Japan)[10]
- Star Ocean: The Second Story (1.094 million)[29]
- Parasite Eve II (1.09 million shipped)[14]
- Pac-Man World (1.08 million in US)[9]
- Test Drive 5 (1.08 million in US)[9]
- Twisted Metal (1.08 million in US)[9]
- Arc the Lad II (1.04 million in Japan)[10]
- Densha de Go! (1.04 million in Japan)[10]
- Monopoly (1.03 million in US)[9]
- Winning Eleven 4 (1.02 million in Japan)[10]
- Intelligent Qube (1.01 million in Japan)[10]
- Simple 1500 Series Vol. 1: The Mahjong (1 million in Japan)[10]
- Street Fighter Alpha 3 (1 million)[11]
- Tomorrow Never Dies (1 million)[30]
- Yu-Gi-Oh! Forbidden Memories (1 million)[31]
Total PlayStation games shipped as of March 31, 2007: 962 million.[32]Αν διαβάσεις και άρθρα αφιερώματα κτλ στο εξωτερικό για το psone αμφιβάλλω αν θα δεις κάπου αναφορά για modchips. Επίσης το Saturn και μετέπειτα το Dreamcast ήταν αρκετά πιο εύκολο να παίξουν copies, χωρίς καν τη χρήση modchip. Δεν είδα το Saturn να αλλάζει τη βιομηχανία ή να λέει η SEGA πως την επηρρέασε η πειρατεία- όπως και στο Dreamcast. Η πειρατεία σίγουρα είναι απώλεια σε πωλήσεις αλλά ανέκαθεν σε χωρες όπως η Ελλάδα, Φιλιππίνες, Χονγκ Κονγκ κτλ ήταν πρόβλημα.
Comment
-
Η έννοια της κλοπής σε κάτι εικονικό όπως είναι το software είναι καλώς ή κακώς ασαφής. Αν κλέψω ένα μολύβι από το περίπτερο, το περίπτερο θα έχει ένα μολύβι λιγότερο, αν κατεβάσω ένα αρχείο, θα έχει η εταιρεία ένα αντίγραφο λιγότερο; Το τι χάνει η εταιρεία σε αυτήν την περίπτωση είναι πολύ ασαφές. Αν δεν υπήρχε η δυνατότητα για πειρατεία θα το αγόραζε; Μπορεί. Το πιο πιθανό όμως είναι πως όχι. Για να μη αναφέρω την καινούργια μόδα των DLC κλπ που ουσιαστικά δε σου επιτρέπει καλά καλά να δανείσεις το παιχνίδι (το μολύβι πάντως μπορώ να το δανείσω όσες φορές θέλω).
Δε θεωρώ πάντως πως μέχρι τώρα έχει πεθάνει καμιά βιομηχανία λόγω πειρατείας. Λόγω αλαζονείας ναι, λόγω αδυναμίας να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα ναι, λόγω πειρατείας όχι.
Η πτώση της μουσικής βιομηχανίας υπήρξε λόγω της υπερβολικής γιγάντωσης λίγες δεκαετίες πριν. Bubble economy. Πραγματικά δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή μου καμιά πτώση στη μουσική παραγωγή ή στην ποιότητα τα τελευταία χρόνια.
Τα videoclubs έχουν επίσης εξαφανιστεί αλλά ούτε σε αυτό φταίει η πειρατεία. Αν έφταιγε, δε θα έκαναν μια χαρά δουλειές τα Netflix και Redbox στην Αμερική.
Προσωπικά πιστεύω πως ένας από τους καλύτερους τρόπους να καταπολεμήσει κάποιος την πειρατεία είναι προσφέροντας ένα καλό προϊόν στην κατάλληλη τιμή (παράδειγμα Neflix, ίσως και iTunes).
Και η συζήτηση ξεκίνησε με την καταπολέμηση από τη Σόνυ των χάκερς, όχι των πειρατών. Άσχετα αν θεωρώ βλακεία αυτό που κάνουν, δε νομίζω πως το δίκιο είναι με το μέρος της Σόνυ.Originally posted by Squall LeonhartI used to be a SeeD like you, then I took an icicle in the chestOriginally posted by 丹野Ο sub_zero είναι αυτός ο ψηλός με τα γυαλιά, ενώ ο Παίχτης είναι ο κούκλος αθλητικός τυπάς. Ο LMS δεν ξέρω ποιος είναι, αλλά who cares...Originally posted by Ryu_grυπάρχουν τα games που τα "γεμίζουν" με επαναλαμβανόμενα tasks για να δείξουν απλώς ότι έχεις πράγματα να κάνεις (και όταν πας να ασχοληθείς απλά βαριέσαι) και υπάρχει και το Mario Galaxy.
Comment
-
Στο software συμφωνώ πως τα όρια είναι ασαφή. Γι'αυτό κάνουμε λόγο για γκρίζα ζώνη. Άλλωστε δεν έχει βγει συμπέρασμα από γνώστες νομοθέτες κτλ δεν νομίζω πως εμείς εδώ μέσα θα βγάλουμε άκρη μιας και οι περισσότεροι δεν έχουμε και γνώση νομοθεσίας κτλ. Ωστόσο εξακολουθώ να πιστεύω πως το να παίζουμε με τις λέξεις και τις έννοιες δε βοηθάει. Καλώς ή κακώς όπως υπάρχει τώρα το digital downloading o δανεισμός κτλ δεν υφίσταται όπως και ένα σωρό άλλα πράγματα λόγω του περιορισμού που επιβάλλει προς το παρόν η ίδια η φύση του " αγοράζω MB" Επίσης οι PC άδες είχαν παρόμοια προβλήματα και παλιότερα με εταιρείες που απαιτούσαν περιορισμενη ενεργοποίηση τίτλων etc. Σε αυτό πιστεύω πως δεν υπάρχει εναλλακτική. Άπαξ και έχεις πληρώσει ένα ποσό για να περιέλθει κάτι στην ιδιοκτησία σου μπορείς να κάνεις ό,τι γουστάρεις με αυτό. Σε τελική ανάλυση αν θες να χρησιμοποιείς το cart του NES για σουβέρ κανείς δεν μπορεί να σου πει κάτι άλλο. Απλά με τα νέα δεδομένα των dlc- μην πω μάστιγα καλύτερα- και των digital copies αλλά και τις τακτικές που ακολουθεί η EA για πάταξη του second hand market, περισσότερα πρόβλήματα δημιουργούνται παρά δίνονται λύσεις. Το Mass Effect 2 πχ πρέπει να το αγοράσω ΔΥΟ φορές καινούριο για να παίξω στο ίδιο 360 με τον αδερφό μου σε διαφορετικά accounts... τραγικό n'est-ce pas?
Ωστόσο για τα video clubs τα εγχώρια θα ήθελα να σχολιάσω. Απλά μετά από συζήτηση με φίλο( που διατηρούσε video club δίπλα στο σπίτι μου και πήγαινε μια χαρά) προέκυψε πως για τον ίδιο, όπως και για άλλους η εξάπλωση του downloading με τις μεγάλες ταχύτητες που είχαν αρχίσει να διαδίδονται κάπου στα μέσα των 00s, τον ανάγκασε μετά από κάποιους μήνες με ελάχιστο κέρδος, να βάλει λουκέτο. Σιγά σιγά το ίδιο άρχισε να συμβαίνει και με τρία άλλα clubs στη γειτονιά μου. Bέβαια οκ έχεις δίκιο πως η συζήτηση κάπου έχει ξεφύγει.
Στο θέμα της Sony μπορώ να πω, καλά να πάθει- κάπου άνοιξε μόνη της δλδ τους ασκούς του Αιόλου- με εκείνη την αφαίρεση του other OS. Δεύτερο foul( you foul???) η μη επαρκής προφύλαξη του ps3. Από την άλλη όμως, δεν μπορείς να δίνεις δίκιο σε μια ομάδα ανθρώπων που κινούμενοι από κάποιον ασαφώς ορισμένο κωδικα ηθικής, καταστρέφουν την διασκέδαση εκατομμύρια άλλων. Γιατί αν εσύ παίζεις το Α game online κανονικά και ο άλλος σου καταστρέφει την εμπειρία με hacks, cheats etc ε κάπου χάνει το δίκιο του.
EDIT:
Ένα άλλο παράδειγμα εικονικής κλοπής πιο σημαντικό και με πιο άμεσο αντίκτυπο. Η κλοπή accounts στο WoW για παράδειγμα. Ξυπνάς μια ωραία πρωϊα και συνειδητοποιείς ότι δεν μπορείς να κάνεις login. Η πλάκα είναι πως ακόμη και οι ίδιες οι εταιρείες όσο κι αν πεισμώνουν να αποδείξουν το αντίθετο δεν μπορούν να πάρουν θέση στην υπεράσπιση του χρήστη. Πάλι γνωστός μου που την πάτησε με αυτό τον τρόπο- νομίζω ο GRG φίλος του Sith Lord- άκρη δεν μπόρεσε να βγάλει με την Blizzard. Κι ας έδωσε κωδικούς διευθύνσεις κτλ κτλ.
Comment
-
Γιατί αν εσύ παίζεις το Α game online κανονικά και ο άλλος σου καταστρέφει την εμπειρία με hacks, cheats etc ε κάπου χάνει το δίκιο του.
Ένα άλλο παράδειγμα εικονικής κλοπής πιο σημαντικό και με πιο άμεσο αντίκτυπο. Η κλοπή accounts στο WoW για παράδειγμα. Ξυπνάς μια ωραία πρωϊα και συνειδητοποιείς ότι δεν μπορείς να κάνεις login. Η πλάκα είναι πως ακόμη και οι ίδιες οι εταιρείες όσο κι αν πεισμώνουν να αποδείξουν το αντίθετο δεν μπορούν να πάρουν θέση στην υπεράσπιση του χρήστη. Πάλι γνωστός μου που την πάτησε με αυτό τον τρόπο- νομίζω ο GRG φίλος του Sith Lord- άκρη δεν μπόρεσε να βγάλει με την Blizzard. Κι ας έδωσε κωδικούς διευθύνσεις κτλ κτλ.Originally posted by Squall LeonhartI used to be a SeeD like you, then I took an icicle in the chestOriginally posted by 丹野Ο sub_zero είναι αυτός ο ψηλός με τα γυαλιά, ενώ ο Παίχτης είναι ο κούκλος αθλητικός τυπάς. Ο LMS δεν ξέρω ποιος είναι, αλλά who cares...Originally posted by Ryu_grυπάρχουν τα games που τα "γεμίζουν" με επαναλαμβανόμενα tasks για να δείξουν απλώς ότι έχεις πράγματα να κάνεις (και όταν πας να ασχοληθείς απλά βαριέσαι) και υπάρχει και το Mario Galaxy.
Comment
-
Mα γι'αυτό το λόγο λέω πως είναι γκρίζα ζώνη και πως η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Κι ο Παναγιώτης αυτό που είπε νωρίτερα ως ένα βαθμό έχει βάση- σχετικά με ταινίες, προγράμματα κτλ κτλ.
Σε αυτό που λες για τα hacks πιστεύω πως στο online του PSN και γενικά των κονσολών μπορούν στην παρούσα φάση να κάνουν κακό. Ίσως γιατί μιλούσαμε πάντα για ένα ούτως ή άλλως πιο κλειστό- περιορισμένο λειτουργικό. Και στο PC όμως- θα ξέρουν καλύτερα οι crpl, ChrisTop- μπορείς να παίζεις σε καλούς servers και οι εταιρείες μπορούν να δράσουν πιο άμεσα. Δες για παράδειγμα τι λέει και η Infinity Ward για το Cod στο PSN; εν συντομία πως λόγω της τρύπας που άφησε η SONY στην ασφάλεια της κονσόλας πάντα, ό,τι κι αν κάνει με updates θα υπάρχει Κερκόπορτα.
Comment
-
Σχετικά με τους Ανώνυμους πρόσφατα έριξαν την ιστοσελίδα της αιγυπτιακής κυβέρνησης ώστε να μην προπαγανδίζει κατά των εξεγερμένων.
Comment
-
Καλά δε σημαίνει πως είναι οι ίδιοι ανώνυμοι...Originally posted by Squall LeonhartI used to be a SeeD like you, then I took an icicle in the chestOriginally posted by 丹野Ο sub_zero είναι αυτός ο ψηλός με τα γυαλιά, ενώ ο Παίχτης είναι ο κούκλος αθλητικός τυπάς. Ο LMS δεν ξέρω ποιος είναι, αλλά who cares...Originally posted by Ryu_grυπάρχουν τα games που τα "γεμίζουν" με επαναλαμβανόμενα tasks για να δείξουν απλώς ότι έχεις πράγματα να κάνεις (και όταν πας να ασχοληθείς απλά βαριέσαι) και υπάρχει και το Mario Galaxy.
Comment
-
-
Μα αυτό είπα κι εγώ πιο πάνω πως το φλασάρισμα της κονσόλας είναι δικαίωμα του καθενός. Σε αυτό συμφωνώ πως δεν μπορεί να έρθει η Sony να σου πει- ή η Apple etc- γιατί φλάσαρες το ps3, iphone. sub απλά σου λέω πως η homebrew σκηνή είναι αντίθετη σε χρεώσεις κτλ. Δλδ όταν ο Dark Alex έκανε το custom psp firmware ή όταν είχε βγει το Wii homebrew θα δεις ένα σωρό μηνύματα κτλ κατά την εγκατάσταση πως αν έχεις πληρώσει για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, hack etc σε έχουν εξαπατήσει. Προφανώς και στην γκρίζα αυτή περιοχή των homebrew υπάρχει θέμα πνευματικής ιδιοκτησίας, που ο εκάστοτε προγραμματιστής αποφάσισε να μην χρεώνει για τη δουλειά που έκανε.
Σχετικά με το psone κοίταξε απλά τις πωλήσεις παιχνιδιών του psone- υπάρχουν στοιχεία δόξα τω Θεώ, σε Uk, USA και Γερμανία κυρίως για Ευρώπη.
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of..._1_video_games
Εν τέλη αν η πειρατεία ήταν θέμα που υπήρχε μόνο στην Ελλάδα και στις Φιλιππίνες δεν θα ασχολιόταν κανείς. Για να τους κυνηγάνε τώρα τους άλλους σημαίνει ότι τουλάχιστον στην παρούσα φάση θεωρούν ότι τους προκαλούν ζημιά, άρα το φαινόμενο έχει κάποιες σαφώς πιο μεγάλες διαστάσεις από αυτές που παρουσιάζεις.
Ωστόσο για τα video clubs τα εγχώρια θα ήθελα να σχολιάσω. Απλά μετά από συζήτηση με φίλο( που διατηρούσε video club δίπλα στο σπίτι μου και πήγαινε μια χαρά) προέκυψε πως για τον ίδιο, όπως και για άλλους η εξάπλωση του downloading με τις μεγάλες ταχύτητες που είχαν αρχίσει να διαδίδονται κάπου στα μέσα των 00s, τον ανάγκασε μετά από κάποιους μήνες με ελάχιστο κέρδος, να βάλει λουκέτο. Σιγά σιγά το ίδιο άρχισε να συμβαίνει και με τρία άλλα clubs στη γειτονιά μου. Bέβαια οκ έχεις δίκιο πως η συζήτηση κάπου έχει ξεφύγει.
Γιατί πιστεύετε ότι το Ps1 έφερε την διαδεδομένη πειρατεία; Υπολογιστές της γενιάς Amiga/ St μπρίκια κολλάγανε;
Comment
-
Ως επί το πλείστον δε διαφωνώ κάπου. Απλά στο θέμα της πειρατείας σήμερα έχει διογκωθεί τόσο πολύ ο τζίρος αλλά και η διάδοση του net, ταχυτήτων κτλ που τα κέρδη τελικά που χάνοναι είναι αρκετά περισσότερο.
Απλά το hackάρισμα του PS3, είναι μεγάλης σημασίας, μεγαλύτερης από ότι του Wii γιατί υπάρχει το θέμα των online accounts και το χακάρισμα αυτών κάτι που μπορεί να έχει απίστευτα αρνητικό feedback. Σκέψου ας πούμε να χάνεις ένα psn account με dlcs, online πρόοδο και IDs σε first person shooters, MMOs etc. Σε αυτή την περίπτωση και σε μια εντελώς διαφορετική και πλήρως συνυφασμένη με το online console gaming κοινότητα- από ότι ήταν το 97-00 αλλά και last gen στις κονσόλες- τα αποτελέσματα για τα έσοδα μιας εταιρείας μπορεί να είναι, εν δυνάμει καταστροφικά. Κοινώς το χακάρισμα ξεφεύγει από τα απλά όρια παίζεις region free και αντίγραφα. Δεν είναι και παντού Ελλάδα όπου ο μέσος gamer δεν χρησιμοποιεί παρά ελάχιστα το PSN και το PS store, έτσι?
Όχι οι Amiga ήταν πολύ πιο ακριβά μηχανήματα. Κάπου στη σφαίρα των 300.000 δρχ και άνω.
Comment
-
Ως επί το πλείστον δε διαφωνώ κάπου. Απλά στο θέμα της πειρατείας σήμερα έχει διογκωθεί τόσο πολύ ο τζίρος αλλά και η διάδοση του net, ταχυτήτων κτλ που τα κέρδη τελικά που χάνοναι είναι αρκετά περισσότερο.
Απλά το hackάρισμα του PS3, είναι μεγάλης σημασίας, μεγαλύτερης από ότι του Wii γιατί υπάρχει το θέμα των online accounts και το χακάρισμα αυτών κάτι που μπορεί να έχει απίστευτα αρνητικό feedback. Σκέψου ας πούμε να χάνεις ένα psn account με dlcs, online πρόοδο και IDs σε first person shooters, MMOs etc. Σε αυτή την περίπτωση και σε μια εντελώς διαφορετική και πλήρως συνυφασμένη με το online console gaming κοινότητα- από ότι ήταν το 97-00 αλλά και last gen στις κονσόλες- τα αποτελέσματα για τα έσοδα μιας εταιρείας μπορεί να είναι, εν δυνάμει καταστροφικά. Κοινώς το χακάρισμα ξεφεύγει από τα απλά όρια παίζεις region free και αντίγραφα. Δεν είναι και παντού Ελλάδα όπου ο μέσος gamer δεν χρησιμοποιεί παρά ελάχιστα το PSN και το PS store, έτσι?
Comment
-
Originally posted by straier View PostΤα videoclubs έχουν επίσης εξαφανιστεί αλλά ούτε σε αυτό φταίει η πειρατεία.
Απ'το 2007 και μετά, από τότε που οι ευρωζωνικές συνδέσεις γίνανε φτηνές δλδ. τα videoclubs έχουν πτώση κοντά στο 90%.
Στο λέω γιατί δούλευα ως υπεύθυνος σε videoclub και μάλιστα μεγάλο όχι συνοικιακό και το 2008 το μαγαζί (και όλα τα υπόλοιπα) κάνανε βουτιά 60% μέσα σε ένα χρόνο χωρίς τότε να υπήρχε κρίση!
Πως είναι δυνατό να λες κάτι τέτοιο όταν ΟΛΗ η Ελλάδα κατέβαζε από το gamato;
Το netflix/redbook και μην το συγκρίνεις. Αυτά είναι στην Αμερική, καμία σχέση με το Ελλάντα.
Γενικώς το τι έχει κάνει η πειαρατεία στα videoclub, στα δισκάδικα κτλ μόνο όσοι έχουν δουλέψει σε αυτά και έχουν δει τους τζίρους με τα μάτια τους μπορεί να έχουν απόψη.
Comment
-
Είναι και θέμα νοοτροπίας. Με κάτι Φινλανδούς (και λοιπούς Σκανδιναβούς λαούς) που μίλαγα, μου έλεγαν πως δεν κατεβάζουν μουσική ή ακόμα περισσότερο ταινίες, επειδή είναι παράνομο. Και δεν κατέβαζαν, όχι επειδή θα τους κυνήγαγαν νομικά (κάτι που ήξεραν πως δεν θα γίνει) αλλά επειδή δεν ήθελαν οι ίδιοι.
Εννοείται πως δεν ήταν όλοι έτσι, όμως μία μεγάλη μερίδα του πληθυσμού σκεφτόταν με αυτόν τον τρόπο. Ενώ ο μέσος Έλληνας είμαστε ό,τι προλάβουμε να αρπάξουμε, το τζάμπα πάνω απ' όλα, και λοιπές αξίες :xp:
Comment
-
Originally posted by Burai_Fighter View Post
Σε αυτό που λες για τα hacks πιστεύω πως στο online του PSN και γενικά των κονσολών μπορούν στην παρούσα φάση να κάνουν κακό. Ίσως γιατί μιλούσαμε πάντα για ένα ούτως ή άλλως πιο κλειστό- περιορισμένο λειτουργικό. Και στο PC όμως- θα ξέρουν καλύτερα οι crpl, ChrisTop- μπορείς να παίζεις σε καλούς servers και οι εταιρείες μπορούν να δράσουν πιο άμεσα. Δες για παράδειγμα τι λέει και η Infinity Ward για το Cod στο PSN; εν συντομία πως λόγω της τρύπας που άφησε η SONY στην ασφάλεια της κονσόλας πάντα, ό,τι κι αν κάνει με updates θα υπάρχει Κερκόπορτα.
Οσο για το αλλο με την blizzard που λες, εχω προσωπικη εμπειρια απο παρομοιο σκηνικο στο steam οπου μου κανανε hijack το account ( καλος νουμπας ειμαι ωρες ωρες) και η αντιδραση της valve ητανε αμεση και σωστη.
Η φαση με τα DLC και πιο πολυ με τα DRM, ειναι οντως μπελας για οσους εχουν συνηθησει να μοιραζονται την ιδια κοπια με αλλους, σε καποιες φασεις παιρνει η μπαλα ομως και αυτους που δεν φταινε σε τπτ, εδω μου ελεγε το steam οτι το bioshock που πιανει τοσα gb στον σκληρο μπορω να το κανω download μονο 5 φορες συνολο λογω DRM :S
Comment
Comment