Announcement

Collapse
No announcement yet.

Kαθημερινές ιστορίες ασχετοσύνης videogames σε ελληνικά

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #16
    Ε τι να πω, παραπάνω από το γεγονός ότι τους πωλητές τους βάζουν να υποδέχονται τους πελάτες με νοοτροπία "αν έρθει για 1, ΠΡΕΠΕΙ να φύγει με 2, και δε πρέπει να περάσει την πόρτα χωρίς να έχει ψωνίσει".

    Και εκτελεί και το σύστημα των ποσοστών τρελά, με αποτέλεσμα να του λες "ΘΕΛΩ ΤΗ ΓΜΜΝΗ ΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΩΝ 100€, ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ" και αυτός να θέλει να σου πουλήσει το τελευταίο μοντέλο, άσχετα αν του έχεις εξηγήσει 100 φορές πως θα είναι άχρηστο πάνω στο δικό σου σετάρισμα.
    Originally posted by Raf
    Η Νίντι λίγο το πάει αλλιώς, ε, έχουμε τον Ραμπ εκεί να ψιλοτρολάρει.

    Comment


    • #17
      Originally posted by Enpsty View Post
      [...]άποιος νοικιάζει 3 ολοκαίνουρια παιχνίδια που τα αγοράσαμε 180-200 ευρώ (ότι είναι για ενοικίαση έχει άλλη τιμή αγοράς πολύ πιο ακριβή) εξαφανίζεται για ένα μήνα και μετά έρχεται χωρίς τα παιχνίδια και σου λέει πάρε 20 ευρώ και πατσίσαμε.[...]
      Πρέπει να μπεις στη λογική του τύπου. Μπορεί να πήρε τα παιχνίδια από το βιντεοκλαμπ, να τα πούλησε για ένα σεβαστό ποσό (του στυλ π.χ. 80€ και τα τρία), και για να είναι κομπλέ σου δίνει κι εσένα ένα ποσοστό για να μην παραπονιέσαι σαν μαγαζί. Χωρίς να τον νοιάζει πως τα έχετε πληρώσει χρυσάφι Έχω ακούσει πολλές ιστορίες για τέτοια περιστατικά. Ένα βιντεοκλαμπ της γειτονιάς μου είχε βάλει αφίσες με ανακοίνωση που έγραφε να του επιστραφούν οι θήκες που καβατζώθηκαν, ενώ το παιδί που δούλευε εκεί μου έλεγε ιστορίες από αυτόν και από γνωστούς του, ότι τυχαίνει πελάτες να έρχονται για πρώτη φορά στο μαγαζί, παίρνουν 2-3 τίτλους και μην τους είδατε. Και τα στοιχεία που αφήνουν δεν ισχύουν.

      PK World - Τα πάντα για Disney comics!

      Comment


      • #18
        Το πλαισιο ειναι μακρα το χειροτερο..

        Καταρχην μπαινεις μεσα και σε τσιμπανε 10 διαφορετικοι πωλητες να σου πουν αν θες κατι που ειναι πραγματικα πολυ εκνευριστικό. Πχ μπαινω μεσα να αγορασω το Mario Galaxy 2 με ρωτανε στην εισοδο αν ψαχνω κατι να βοηθησουν λεω οχι ευχαριστω, μετα χτυπαει το τηλ. μου και το σηκωνω κατευθυνομενος προς το τμημα με τα vgs. Ερχεται μια πωλητρια λοιπον και παροτι βλεπει οτι μιλαω μου λεει "Μπορω να σας βοηθησω ψαχνετε κατι??" Κανω νοημα και της λεω οχι και αυτη με ακολουθει μεχρι το stand με τα παιχνιδια για wii και εκει με ξαναδιακοπτει απο το τηλ και μου λεει με εντονη φωνη "Ψαχνετε κατι??" εκει το κλεινω και της λεω "Οχι ξερω τι θελω ευχαριστω" "Τι??" μου απανταει.. Με τα πολλα το Mario Galaxy ειναι μπροστα μου το παιρνω και εκεινη την ωρα μου το παιρνει απο τα χερια για να γραψει το χαρτακι με τον κωδικο της.. Οκ το παιρνω και οπως ειναι παει στα σκουπιδια εννοειτε..:xp:

        Δευτερη περιπτωση οταν εψαχνα για οθονη ειχα βρει μια LG LED στα 190e περιπου και ελεγε διαθεσιμη στο καταστημα, για να ειμαι σιγουρος ομως παιρνω τηλ. στο καταστημα μεταμορφωσης και ρωταω αν υπαρχει, ναι υπαρχει μου λενε. Παω απο εκει λεω μιλησα στο τηλ για μια οθονη τους λεω ποια ακριβως και μου λενε .. δεν υπαρχει. Μα μιλησα στο τηλ λεω, μου λενε θα εγινε καποιο λαθος, λεω οκ μπορειτε να μου πειτε σε ποιο καταστημα ειναι διαθεσιμη να παω τωρα?? Μου λεει μισο λεπτο να δω, υπαρχει διαθεσιμη στο καταστημα στο Mall. Φευγω και για να ειμαι σιγουρος παιρνω στο εκει καταστημα και ξαναρωταω αν υπαρχει, ναι μου λενε ειναι διαθεσιμη.. Παω εκει και φυσικα δεν υπηρχε ουτε εκει.. Αφου τους λεω τι συνεβη μου λενε οτι θα μπερδευτηκε το "συστημα" και τωρα θα δει τους κωδικους και θα μου πει με απολυτη ακριβεια σε ποιο και αν καταστημα υπαρχει. Μου λεει υπαρχουν λιγα κομματια στο καταστημα στην κιφησια.. Ωραια λοιπον παιρνω τηλ εκει να μου την κρατησουν κιολας και να περασω να την παρω, παω και φυσικα δεν υπαρχει ουτε εκει και μου εχουν ετοιμη μια αλλη!!! Καλα λεω ειναι δυνατον?? Του εξηγω του τυπου οτι εχω γυρισει ολη την Αθηνα και μου λεει "Στο δικο μας συστημα δεν υπαρχει πουθενα αυτη η οθονη" και δεν ξερει τι μου λενε οι υπολοιποι και στο τηλεφωνικο κεντρο.. Με τα πολλα εδωσα 50ε παραπανω και πηρα μια αλλη τελικα αλλα πραγματικα το πλαισιο δεν παιζεται σε τετοιες περιπτωσεις..

        Comment


        • #19
          Τι μου θύμισες τώρα!

          Πριν 4-5 περίπου χρόνια είδα στο πλαίσιο μία τρελή προσφορά για ένα mp3. Προσφορά καινούργιο Sony mp3 95€ από 200€, με χωρητικότητα 4Gb πριν τόσα χρόνια. Ήταν από τα λίγα κομμάτια που μένουν στο στοκ και σκοτώνονται μισοτιμής, αν φυσικά δεν τα αρπάξουν οι του πλαισίου. Επειδή έπρεπε να κινηθώ γρήγορα, έμαθα πως από όλα τα καταστήματα της χώρας, έχει μείνει ένα και μοναδικό κομμάτι σε ένα κατάστημα περίπου 1-2 ώρες μακριά από το σπίτι μου. Υπήρχαν 2-3 κομμάτια ακόμα, αλλά ήταν εκθεσιακά mp3s και δεν ήθελα να τα αγοράσω, ειδικά αφού κοστολογούνταν στην ίδια τιμή. Για να είμαι σίγουρος, πήρα τηλέφωνο επιτόπου και ζήτησα να μου κάνουν κράτηση στο όνομά μου. Ζήτησα και το όνομα του υπαλλήλου, ο οποίος μου απάντησε "Δημήτρης τάδε". Για παν ενδεχόμενο όμως, είπα να πάω εκείνη την ημέρα και να μην το αφήσω να περιμένει επειδή ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται.

          Όταν έφτασα στο μαγαζί, τους είπα πως έκανα κράτηση, αλλά μου απάντησαν πως δεν υπάρχει κράτηση στο όνομά μου. Τους είπα το όνομα του υπαλλήλου, και η αποστομωτική απάντησή τους ήταν "Δεν δουλεύει κανένας Δημήτρης τάδε εδώ" . Σε μία άλλη κοπέλα που ήταν εκεί τις ζήτησα το mp3 μπας και το προλάβαινα. Της έδωσα κωδικό πλαισίου, πλήρη ονομασία, μάρκα, κλπ. Φεύγει, γυρνάει, και η διευκρινιστική ερώτηση για να καταλάβει για ποιο ακριβώς mp3 ενδιαφέρομαι, ήταν: "Λες αυτό που μοιάζει με αναπτήρα;"

          Τελικά ήμουν τυχερός και πρόλαβα το τελευταίο κομμάτι. Το θέμα είναι πως έκανα κράτηση για μία τέτοια σημαντική παραγγελία και ο υπάλληλος με δούλεψε κανονικότατα δίνοντάς μου ψεύτικο όνομα. Μπορεί να το έκανε είτε επειδή βαριόταν να γράψει την κράτηση, είτε επειδή ήθελε να το κρατήσει στην άκρη για κάποιον άλλον, δεν μπορώ να σκεφτώ άλλο ενδεχόμενο...

          PK World - Τα πάντα για Disney comics!

          Comment


          • #20
            Γενικα ενω αγοραζω αρκετα συχνα πραγματα απο το πλαισιο δεν μου τυχαινουν τετοια περιστατικα. Μια φορα μου ειχε κανει χοντρη μαλακια ενας πωλητης. Του ζηταω ενα δισκο 250 Gb και μου λεει δεν σας συμφερει, ο 320 κανει 4 ευρω παραπανω. Δεν εδωσα σημασια και τελικα οταν πηγα στο ταμειο διαπιστωσα οτι ειχε μου ειχε δωσει τον 320. Ακομα μετανιωνω που βαριομουνα και δεν εκανα φασαρια...

            Τελικά ήμουν τυχερός και πρόλαβα το τελευταίο κομμάτι. Το θέμα είναι πως έκανα κράτηση για μία τέτοια σημαντική παραγγελία και ο υπάλληλος με δούλεψε κανονικότατα δίνοντάς μου ψεύτικο όνομα. Μπορεί να το έκανε είτε επειδή βαριόταν να γράψει την κράτηση, είτε επειδή ήθελε να το κρατήσει στην άκρη για κάποιον άλλον, δεν μπορώ να σκεφτώ άλλο ενδεχόμενο...
            Μηπως ειχες παρει λαθος και επεσες σε κανα καφρο που σε δουλευε;

            Comment


            • #21
              Μόλις θυμήθηκα ένα που έκανα εγώ.Πήγα ΠΛΑΙΣΙΟ και ζήτησα ένα τίτλο,νομίζω το Alan Wake,στη συλλεκτική.Τους είπα μάλιστα ότι το είχα κάνει προπαραγγελία (δεν το είχα κάνει) για να πάρω το μπλουζάκι.Ψάξανε,δε με βρήκανε (λογικό),αλλά τελικά επειδή είχαν περισσέψει μπλουζάκια μου δώσανε κανονικά και μου ζήτησαν συγνώμη για το λάθος.Ναι,είμαι μεγάλη κουφάλα ώρες ώρες.
              Carpe diem

              Comment


              • #22
                Πέρα από το περιστατικό, γιατί δεν έδωσες 4 ευρώ παραπάνω να πάρεις μεγαλύτερο σκληρό?

                Κάτι παρόμοιο μετά από παραγγελία είχε τύχει στην αδερφή μου στο Cosmodata. Για κάτι πολύ απλό, μια μνήμη SD για τη φωτογραφική της, είχε κάνει παραγγελία και θα το παραλάμβανε από το κατάστημα. Φτάνοντας εκεί βλέπει ότι της είχαν φέρει κάτι διαφορετικό από αυτό που ήθελε, και όταν ζήτησε εξηγήσεις η απάντηση ήταν πως αυτό φέρνουν, δεν έχει διαφορά (που είχε) και η τιμή είναι η ίδια. Η αδερφή μου απλά δεν το πήρε.
                Τι βλέπεις όταν έχεις πράσινα μάτια?

                Στο Βιλαμπάχο ακόμα τρίβουν...

                Η μόνη διαφορά ανάμεσα σε μένα και σε ένα τρελό είναι πως εγώ δεν είμαι τρελός - Σαλβαδόρ Νταλί

                Comment


                • #23
                  Στο Πλαίσιο πιστεύω δεν φταίνε οι πωλητές αλλά η πολιτική του Πλαισίου που πρέπει να είναι πολύ αυστηρή. Το λέω γιατί πριν χρόνια είχα πάει για συνέντευξη στα κεντρικά στην Μεταμόρφωση. Ήταν εκεί μία ΠΟΡΝΗ ξανθιά με ύφος δέκα καρδιναλίων λες και σου παίρναν συνέντευξη για αστροναύτης. Μου έλεγε για τρελά ωράρια διπλό σπαστό στυλ (λίγες ώρες το πρωί, λίγες το μεσημέρι και λίγες το απόγευμα, λεφτά της πλάκας) και γενικώς όποτε πάω στο Πλαίσιο ειδικά οι ταμίες μιλάνε σαν ρομποτάκια.
                  Μπορεί να έχω άδικο, αλλά τους λυπάμαι.

                  Comment


                  • #24
                    Ενπστυ έχεις απόλυτο δίκιο,οι υπεύθυνοι στο πλαίσιο είναι ΜΕΓΑΛΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ και φέρονται πραγματικά απαίσια στους υπαλλήλους τους.Ένας φίλος δούλευε εκεί και μου είπε ότι τον μείωναν και του φώναζαν συνεχώς.Η πλάκα είναι ότι ούτε η δουλειά τους γίνεται σωστά,στην πώληση έχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ σημασία να είναι καλά ενημερωμένος και εκπαιδευμένος ο υπάλληλος,διαφορετικά δεν αποδίδει τόσο πολύ και αυτοί του πλαισίου το αγνοούν αυτό επιδεικτικά μια που δεν φροντίζουν για την σωστή ενημέρωση των υπαλλήλων τους.Κάθε φορά που πηγαίνω σε κατάστημά τους και ρωτάω κάτι τον πωλητή μασάει τα λόγια του.Εννοείται πως δεν φταίει το παιδί,είναι ευθύνη του εργοδότη να εκπαιδευτείς σωστά.

                    Επίσης με το να προσπαθείς να πασαρεις στον πελάτη πιο ακριβά προιόντα για να αυξήσεις τον τζίρο είναι ΟΥΛΤΡΑ ΦΕΗΛ,το πιο σημαντικό για εσένα ως επιχειρηματία θα έπρεπε να είναι να ψωνίσει από εσένα για 10 αλλά να φύγει ικανοποιημένος (γιατί έτσι θα ξαναψωνίσει)παρά να ψωνίσει για 20 και αργότερα να πει ότι πήγαν να τον κοροιδέψουν(και φυσικά εννοείται ότι δεν ξαναπατάς στο μαγαζί τους σε αυτήν την περίπτωση)

                    Στην Ελλάδα ακόμα δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι η πώληση είναι ολόκληρη επιστήμη η οποία έξω διδάσκεται σε σχολές.Το πιο σημαντικό είναι να χτίσεις ένα καλό όνομα και ο πελάτης να νιώσει ότι μπορεί να σε εμπιστευτεί και πως μπορείς να τον ενημερώσεις και να τον εξυπηρετήσεις σωστά.Αν το καταφέρεις αυτό ο άλλος θα έρθει σε εσένα και ας είσαι και πιο ακριβός από τον ανταγωνισμό.Οι του πλαισίου έχουν αποτύχει παταγωδώς σε αυτόν τον τομέα και είναι γνωστό και σε πολλούς μάλιστα.Σχεδόν όλοι μου οι φίλοι είχαν έστω και μια φορά πρόβλημα με την εξυπηρέτησή τους.


                    Tidy!

                    Do not blame me.Blame yourself or God.
                    In Matsuno we trust.

                    Comment


                    • #25
                      Τι άτυχοι είστε ρε σεις.
                      Έχω κάνει καμιά 50αριά αγορές απο Πλαίσιο και ποτέ δεν είχα πρόβλημα! Μάλιστα είχα πάει να αγοράσω σε μια φάση μια 450 GTS και με ρώτησε ο τύπος τι PC είχα και μου πρότεινε την 4770 με τα ίδια λεφτά αφού ήταν (πράγματι) καλύτερη. Εγώ ήθελα Nvidia λόγω drivers, αλλά μου έκανε πολύ καλή εντύπωση που μου την πρότεινε.

                      Enptsy, κορυφαίες οι ιστορίες σου φίλε...

                      Comment


                      • #26
                        Originally posted by sub_zero View Post
                        Μηπως ειχες παρει λαθος και επεσες σε κανα καφρο που σε δουλευε;
                        Όχι, είναι στάνταρ. Είπε τα κλασικά "πλαίσιο παρακαλώ" και θυμάμαι τον είχα ρωτήσει πληροφορίες για το mp3 και το πού ακριβώς βρίσκεται το μαγαζί.

                        PK World - Τα πάντα για Disney comics!

                        Comment


                        • #27
                          Kάνω preorder το FF XIII, τελικά αγοράζω ένα άλλο κομμάτι από το μαγαζί, μιλάω με τον υπάλληλο εκείνη τη στιγμή που κάνω την αγορά και του λέω "θέλω ακύρωση παραγγελίας," μου λέει να μην ανησυχώ και ότι δε θα υπάρξει πρόβλημα. Την επόμενη μέρα έρχεται το preorder, δεν ήμουν σπίτι και το πληρώνει ο πατέρας, κατεβαίνω πλαίσιο θεσσαλονίκης κέντρο, λέω στον υπάλληλο "το και το," μου δείχνει αυτόν που έκανε τη μαλακία και μου λέει "Αυτός ήταν;" Δεν είμαι άνθρωπος που θα καρφώσει, οπότε είπα ότι δε θυμάμαι, έπρεπε όμως να τον καρφώσω, ήταν απαράδεκτη εξυπηρέτηση. Τελικά πήρα τα λεφτά μου πίσω, αλλά τσάμπα κόπος.

                          Comment


                          • #28
                            Ναι ρε, εννοείται, δε φταίνε στο πλαίσιο οι πωλητές, αλλά αυτοί που τους "διδάσκουν" αυτή τη νοοτροπία.

                            Θάνατος λέμε.
                            Originally posted by Raf
                            Η Νίντι λίγο το πάει αλλιώς, ε, έχουμε τον Ραμπ εκεί να ψιλοτρολάρει.

                            Comment


                            • #29
                              Έχω γνωστούς που δουλεύαν στο Πλαίσιο κατά καιρούς και έχω ακούσει απίθανα πράγματα.

                              Μια πρώην μου την είχαν βάλει στα κινητά και, ενώ τους είχε ζητήσει να της δείξουν κάποια πράγματα, δεν της έδειξαν τίποτα. Ερχόντουσαν πελάτες που είχαν κάποιες γνώσεις και ζητούσαν συμβουλές για το τι να αγουράσουν και φυσικά δεν μπορούσε να τους βοηθήσει. Άσε που όποτε κάποιος έφευγε χωρίς να πάρει κάτι τα άκουγε από τον ανώτερο.

                              Ένα άλλος γνωστός μου που δούλευε στους υπολογιστές μου έλεγε ότι τους υποχρεώνουν να προσπαθούν να πουλάνε turbo-x laptop και hardware έναντι άλλων με αστεία επιχειρήματα του στυλ "δεν καίνε τη μητρική", έχουν καλύτερο υλικό κτλ και, ακόμη και αν θες να πάρεις κάτι απόλυτα συγκεκριμένο, πχ σε acer ή HP, σου λένε να πάρεις το αντίστοιχο σε turbo-x.


                              Enptsy κορυφαίες οι ιστορίες!
                              https://www.emulator-zone.com
                              I am an iteration closer to my desired solution!
                              The World Ends With You

                              I will wipe out the Belmonts from the face of earth!
                              Castlevania Lords of Shadow

                              I am Wowser, King of the Woopa Twoopa and ruler of the Shroom Kingdom
                              Hyperdimension Neptunia

                              Comment


                              • #30
                                Ένα άλλος γνωστός μου που δούλευε στους υπολογιστές μου έλεγε ότι τους υποχρεώνουν να προσπαθούν να πουλάνε turbo-x laptop και hardware έναντι άλλων με αστεία επιχειρήματα του στυλ "δεν καίνε τη μητρική", έχουν καλύτερο υλικό κτλ


                                70 Xιλιοστά....ΧΡΗΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΟ!



                                Μάστορα βγήκε 550γρ, το αφήνω...;
                                Originally posted by Raf
                                Η Νίντι λίγο το πάει αλλιώς, ε, έχουμε τον Ραμπ εκεί να ψιλοτρολάρει.

                                Comment

                                Working...
                                X