Announcement

Collapse
No announcement yet.

Competitive Gaming

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Vaynard
    replied
    o evans το επιασε το νοημα, οντως κααααπως ετσι ειναι τα πραγματα, απλα και στα fighting games στο highest of the highest lvl οταν και οι δυο παιχτες ξερουνε ΑΚΡΙΒΩΣ o ενας τα setups του αλλου μαζι με το playstyle, πρεπει να προσθεσεις και πινελιες off the book something unexpected δηλαδη να ορισεις το δικο σου στιγμα στο gameplay του χαραχτηρα σου, αλλιως αν γινεις προβλεψιμος με τα ιδια setups και δεν κρατας ενα πλουσιο mix up game δεν θα περνας αρκετο dmg σε αλλους top παιχτες που ξερουνε ακριβως τον χαραχτηρα σου, σαφως το γενικο πλανο στις 99,9% του χρονου ειναι να παιξεις οσο ποιο safe γινεται για να εισαι solid αλλα επειδη παιζει τεραστιο ρολο και ο ψυχολογικος παραγωντας καμια φορα και να πεταξεις κατι unsafe να μασαρεις δηλαδη ενα shoryuken εκει που δεν το περιμενει ο αλλος μπορει να αποβει καταλυτης, επισης βοηθαει και σε περιπτωσεις που ο αλλος σε εχει παρει αμπαριζα και ψαχνεις εναν τροπο να του κοψεις τον τσαμπουκα κατα καποιον τροπο

χαραχτηριστικο παραδειγμα περιπου του τι θελω να πω ειναι ενα match στους τοπ8 του φετινου EVO αναμεσα σε daigo και poongko στο ssf4 ae

εδω φαινεται το τρελο momentum που εχει ο poongko πανω στον daigo ο οποιος φαινεται απεγνωσμενα σε πολλες περιπτωσεις στο wake up του να masharei shoryuken, η να επιλεγει αμυνα γιατι γινεται αυτο λοιπον?

o poongko παιζει εναν χαραχτηρα (τον seth) που στηριζεται πολυ στα untechable knockdowns και , μπορει να δημιουργησει πολλες ευκαιριες για fixed setups μολις σου παρει ενα τετοιο knockdown, σε συνδυασμο με το γεγονος οτι εχει το shoryuken με την μεγαλητερη ατρωτιλα και priority στο παιχνιδι + command grab που σημαινει οτι αν πατησεις κουμπι οπως σηκωνεσαι στο wake up σου αν κανει shoryuken o seth θα το φας οπως και να εχει, αν επιλεξεις να μην πατησεις τιποτα και να κανεις αμυνα παιζει να φας το command grab,

φυσικα οπως φαινεται στο video ο daigo μαντευει συνεχεια λαθος χωρια απο το γεγονος οτι masharei ανελεητα shoryuken (τα dragon kicks του yun) μονο και μονο για να του σπασει το momentum

επιστημη ολοκληρη λεμε!!

Leave a comment:

• Deus
    replied
    Πέρα από αυτό που είπε ο αδερφός,σε ένα fps ακόμα και ένας νουμπας μπορεί να κάνει κάτι και να πάρει kills.Πχ,όταν παίζαμε halo,εγώ έριχνα κάμποσα kills παρόλο που τα fps είναι το είδος παιχνιδιών στο οποίο είμαι λιγότερο καλός.Οκ,αν παίζαμε με επαγγελματίες παίκτες δεν θα ήταν το ίδιο,αλλά υπάρχει ΜΕΓΑΛΗ διαφορά από ένα fighting-κάποιον που έχει παίξει 10 ώρες παραπάνω από εσένα δεν μπορείς απλά να τον αγγίξεις,πόσο μάλλον να τον νικήσεις.

Ένα ακόμη παράδειγμα για να καταλάβεις τι λεπτομέρεια υπάρχει σε ένα καλό τεχνικό fighting είναι το παρακάτω βιντεο,το οποίο αφορά μόνο ΜΙΑ ultra κίνηση,ΕΝΟΣ μόνο χαρακτήρα ο οποίος θεωρείται και από τους χειρότερους του παιχνιδιού.

Οπως καταλαβαίνεις ο όγκος πληροφοριών που πρέπει να κατανοήσει κάποιος ο οποίος θέλει να γίνει πραγματικά ανταγωνιστικός είναι τρομακτικός.

Leave a comment:

• Evans
    replied
    Απλά ξέρεις τι γίνεται με τα FPS; Το random factor πέφτει σύννεφο . Σε ένα fighting δε θα κάνεις κάτι τυχαία και θα σου βγει σε καλό. Στο Halo 3 από την άλλη, λόγω της φυσικής του κυρίως, μπορείς να κάνεις 10 τυχαίες βλακείες και να πάρεις πόσα kills. Έχουμε δει όλοι μας άπειρα videos στο youtube, όπου παίχτες πετάνε random grenades και μαζεύουν kills, γίνεται μία έκρηξη κάπου και η ρόδα ενός οχήματος διασχίζει πόσα μέτρα για να καταλήξει τυχαία πάνω σε κάποιον παίχτη, οχήματα να κολλάνε σε τεράστιες ρόδες και να καταλήγουν στο κεφάλι κάποιου και να χρεώνεται μάλιστα betrayal συμπαίχτης επειδή ήταν ο τελευταίος οδηγός του οχήματος.

Προσωπικά διασκεδάζω με κάτι τέτοια, γιατί δεν είμαι του ανταγωνιστικού gaming, πιστεύω όμως ότι η τύχη δεν κολλάει πολύ σε κάτι τέτοιο και πάντα θα στερεί κάτι. Στα fightings, έτσι όπως τα έχω δει και με βάση posts παιδιών στο forum, μπορείς να πάρεις κάποιο ρίσκο, αλλά ποτέ δεν κάνεις τυχαία πράγματα.

edit:

Αυτό πχ δε νομίζω να ευχαριστούσε κάποιον σε ένα super competitive game:

Leave a comment:

• nooto
    replied
    Παντως να πω οτι η μορφη των συγχρoνων FPS ειναι πολυ διαφορετικη σε οτι αφορα την competitive λογικη παιχνιδιων οπως το counterstrike. Δηλαδη το συγχρονο Fps απεχει παρα πολυ απο αυτο που περιγραφει ο chris. Εχω ασχοληθει ελαχιστα με το counterstrike αλλα γενικα ηταν αρκετο για να καταλαβω ποσο διαφορετικα παιζει το παιχνιδι (κυριως σε θεματα λογικης και δομης) σε σχεση με τα σημερινα παιχνιδια. Γενικα θεωρω οτι τα FPS εχουν αλλαξει σε τεραστιο βαθμο τα τελευταια χρονια και εχουν δωσει στο mind game που αναναφερει ο Vaynard πολυ σημαντικοτερη θεση μεσα στη δομη τους. Απλα θα καταληξω λεγοντας οτι τα παραπανω posts αδικουν καπως το competitive κομματι των FPS.

Με τα fighting δεν εχω ασχοληθει καθολου, αλλα απο βιντεος που εχετε βαλει απο πρωταθληματα κλπ εχω καταλαβει οτι μπορουν να γινουν παπαδες απο ανθρωπους που ασχολουνται... και απο συζητησεις που κανετε κατα καιρους μου εχετε κινησει το ενδιαφερον ως προς αυτη την κατηγορια γιατι το βαθος της ακουμπαει αποτι φαινεται τρελα επιπεδα (ακομα και αν δεν παιξω ποτε παντα θα παρακολουθω το τι γινεται με πολυ ενδιαφερον).

Δεν συγκρινω τα δυο ειδη ως προς τεχνικοτητα κλπ, απλα ηθελα να πω την αποψη μου μιας και με Fps εχω ασχοληθει και θεωρω οτι καπως αδικηθηκαν πιο πανω...

Leave a comment:

• Cpl_Shephard
    replied
    Originally posted by Ground_zero
    Den kserw giati me ekanes quote, to post sou htan akrivws afto pou eipa
    Epishs an sta FPS enas paixths einai mono toso kalos oso o eksoplismos tou tote geia xara
    My view on a mousepad's role in a player's performance can be interpreted from this simple "chart". Remember, to deny the undeniable effect of the mousepad in your gaming performance is one step away from improving yourself and deallocating dormant potential.

One should always strive for a situation where the mousepad serves as a direct continuity of personal skill and doesn't act as a barrel against the door. Unfortunately, most people don't care enough to find out if they could actually perform better with a "good mousepad", since they are doing "fine" with their "current ones". These are the people who often belittle the major importance of the mousepad and are more worried about if they can reach 76 or 125 fps.
    Ξεχνας κατι, το ακριβο δεν σημαινει απαραιτητα και καλο, σε αντιθεση με τα fighting stick πχ, πολλα πανακριβα "gaming" ποντικια ειναι σε αρκετους τομεις κατωτερα απο κατι αρχαια MS των 10-30 ευρω, απλα μπαινει το marketing στην μεση και ετσι δημιουργειται μια μπουρδελο-κατασταση χαρη στην ασχετοσυνη που υπαρχει στο ευρυ κοινο, το ιδιο ισχυει και για το υπολοιπο μερος του setup, υπαρχουν κορυφαια (για τα λεφτα τους) ζευγαρια απο JVC και superlux στα 50-60 ευρω, υπαρχουν και overpriced μουφες απο skullcandy και bose.

Για να μην τα πολυλογω το setup παιζει ενα Α ρολο ειδικα αν ο ανταγωνισμος ειναι μεγαλος, μπορει να στο επιβεβαιωσει και ο christop ανετα, ΠΟΤΕ δεν ειπα ομως οτι τα ρασσα κανουν τον παππα.

Leave a comment:

• Vaynard
    replied
    ε και στα fighting games αν καποιος παιζει με stick full sanwa η seimitsu parts και ο αλλος παιζει με ενα stick απο την κωλοπετινιτσα υπαρχει ενα μειονεχτημα

Leave a comment:

• Altair
    replied
    Originally posted by Ground_zero
    Epishs an sta FPS enas paixths einai mono toso kalos oso o eksoplismos tou tote geia xara
    Thank you.Αυτό λέω τόσο καιρό.

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    *NEWSFLASH * o christop εμενα συμβουλευτηκε για mousepad και ακουστικα.

Και ναι ο ηχος ειδικα στο l4d2 που παιζω τακτικα ειναι το Αλφα και το Ωμεγα, εχω ΤΕΡΑΣΤΙΟ πλεονεκτημα σε συγκριση με αυτους που πρεπει να εχουν οπτικη επαφη για να καταλαβουν που βρισκεται ο καθενας. Το ιδιο ισχυει σε μικροτερο βαθμο στο CS, σοβαρος παικτης και ηχεια ΔΕΝ πανε μαζι στα FPS.

Leave a comment:

• Cpl_Shephard
    replied
    Originally posted by Ground_zero View Post
    Den paizei o CRPL na kanei texniko post gia FPS ektos an h syzhtish perioristhei se mouse, akoustika kai epeksergastes.

Και ναι ο ηχος ειδικα στο l4d2 που παιζω τακτικα ειναι το Αλφα και το Ωμεγα, εχω ΤΕΡΑΣΤΙΟ πλεονεκτημα σε συγκριση με αυτους που πρεπει να εχουν οπτικη επαφη για να καταλαβουν που βρισκεται το καθε τι που βγαζει θορυβο. Το ιδιο ισχυει σε μικροτερο βαθμο στο CS, σοβαρος παικτης και ηχεια ΔΕΝ πανε μαζι στα FPS.

Originally posted by Somari View Post
    τι ειναι η αργαμίση;
    Δεν θες να ξερεις, πιστεψε με, θα σου μεινει σημαδι στο μετωπο απτο facepalm αν πραγματικα σε τρωει τοοοοοσοο πολυ ρωτα τον bart που ξερει περισσοτερα.

Leave a comment:

• Cpl_Shephard
    replied
    Originally posted by Ground_zero View Post
    Den paizei o CRPL na kanei texniko post gia FPS ektos an h syzhtish perioristhei se mouse, akoustika kai epeksergastes.

Και ναι ο ηχος ειδικα στο l4d2 που παιζω τακτικα ειναι το Αλφα και το Ωμεγα, εχω ΤΕΡΑΣΤΙΟ πλεονεκτημα σε συγκριση με αυτους που πρεπει να εχουν οπτικη επαφη για να καταλαβουν που βρισκεται ο καθενας. Το ιδιο ισχυει σε μικροτερο βαθμο στο CS, σοβαρος παικτης και ηχεια ΔΕΝ πανε μαζι στα FPS.

Leave a comment:

• Somari
    replied
    *πουτάνες

Leave a comment:

• Evans
    replied
    Kαι γκόμενες .

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied

Leave a comment:

• Vaynard
    replied
    οχι μοιαζουνε περισσοτερο απο ''απλα δυο ομαδικα games'' και το αντιληφθηκα με το τελευταιο post του christop που υπενθυμισε καποια πραγματα

ps.σεντονι αναλυσης τεχνικων των fps απο τον crpl σε 5...4...3

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    Omadika games tha moiazoune, logiko to viskw

Leave a comment:

Working...
X