Περισσότερο να καταθέσω μια άποψη βασισμένη σε προσωπική εμπειρία.
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Nintendo Switch - Η νέα κονσόλα της Nintendo
Collapse
X
-
Δε διαφωνώ με κάτι, απλώς έγραψα κάτι για να το γράψω.
Περισσότερο να καταθέσω μια άποψη βασισμένη σε προσωπική εμπειρία.
-
Υπαρχει φυσικα ενα ταβάνι ποιότητας και τιμής. Πανω απο αυτο τα υπόλοιπα οπως δηθεν ανώτεροι λαμπατοι ενισχυτές των 5 και 6.000 δεν προσφέρουν απολύτως τπτ περα απο την ιδέα του οτι ξεχωρίζεις απο την πλεμπα. Ειλικρινα ψάξτε στο avsite υπάρχουν πολυ εμπεριστατωμένα posts που αναιρούν διάφορους μύθους των so called hi endαδών.
Επισης για πολλοστή φορά να πω πως δεν εννοώ πως διαφορετικές πηγές δεν έχουν διαφορετική απόδοση ήχου, αυτο όμως εχει να κανει πολλές φορες με το ποιος ενισχυτής "οδηγεί" ποια ηχεία κ.ο.κ. Και ναι δυστυχώς η ακουστική παίζει το μεγαλύτερο ρόλο. Δεν ειναι τυχαίο προφανώς πως σε ολα τα music halls και τα σοβαρά studios η αρχιτεκτονική συμβαδίζει με τις ανάγκες της μετάδοσης του ήχου η / και της ενίσχυσης αυτού. Κλείνω το off topic λέγοντας πως για πολλοστή φορά κονσολα της Ν δεν εχει σοβαρή υποστήριξη με optical out.
Leave a comment:
-
Έχω παρατηρήσει online συζήτηση όπου κάποιοι ισχυρίζονταν ότι άκουγαν διαφορά μεταξύ flac και wav...
Καλά δεν είπε κανείς πως το ηχοσύστημα δεν παίζει κανένα ρόλο αλλά άλλο αυτό και άλλο το ψηφιακό καλώδιο των 1000 ευρώ.Πάντως εγώ όντως παρατήρησα μεγάλη διαφορά στο sound stage και στη ζεστασιά του ήχου μεταξύ ενισχυτών/ DAC που έτυχε να περάσουν από τα χέρια μου. Σίγουρα ένας χώρος αντίστοιχων προδιαγραφών κάνει τη διαφορά, αλλά και ο εξοπλισμός ο ίδιος μπορεί να σου προσφέρει αρκετά μέχρι και σε παραδοσιακά σπίτια/ διαμερίσματα.
Leave a comment:
-
Πάντως εγώ όντως παρατήρησα μεγάλη διαφορά στο sound stage και στη ζεστασιά του ήχου μεταξύ ενισχυτών/ DAC που έτυχε να περάσουν από τα χέρια μου. Σίγουρα ένας χώρος αντίστοιχων προδιαγραφών κάνει τη διαφορά, αλλά και ο εξοπλισμός ο ίδιος μπορεί να σου προσφέρει αρκετά μέχρι και σε παραδοσιακά σπίτια/ διαμερίσματα.
Το ξεφτιλίσαμε το θέμα :ΡLast edited by Evans; 07-05-2017, 02:55 PM.
Leave a comment:
-
Θα εκπλαγείς με το τι ειναι διατεθειμένος να πληρώσει κανεις για να ξεχωρίζει. Αν ψάξεις για άρθρα από audiophiles που τυγχάνει να σκαμπαζουν και απο νόμους της φυσικής και της μηχανικής θα δεις ποσο ανούσια ειναι ολα αυτά τα καλώδια των πολλών €( προφανώς αν φτιάξω ενα καλώδιο απο λευκόχρυσο θα ειναι πανάκριβο λογω υλικών, επι της ουςιας το κέρδος που θα εχω ειναι αμελητέο) Ειναι ακριβώς το ίδιο πραγμα με το revival του βινυλίου και την αβάσιμη ανωτερότητα του σε σχέση με το cd και τα uncompressed audio files. Αλλο αν εμένα μου αρεσει να ακούω τη μουσικη μου αναλογικά και τελειως διαφορετικό αν ειναι πιστότερη ετσι στην αρχική ηχογράφηση που ειναι και το ζητούμενο.
Δεν θα βγω αλλο off topic αλλα αν ψάξεις λιγο στο internet και σε ειδικα sites ακομη και του εσωτερικού θα διαπιστώσεις ποσο marketing εχει χτιστεί πανω σε άγνοια και στην αναζήτησή του και καλα τέλειου ήχου. ;)
EDIT
Ενα ζευγάρι καλών ακουστικών με καλη ηχομόνωση ειναι ανωτερο απο οποιοδήποτε ζευγάρι ηχείων πολλών χιλιάδων € απο ξύλο κερασιάς για ευνόητους λόγους. Η ακουστική του χώρου προκειμενου να αποδώσει τς μέγιστα ενα ηχοσύστημα ειναι το Α και το Ω και σε χώρους διαμερισμάτων/ σπιτιων τιγκα στα έπιπλα και χωρις ηχομόνωση περιοριζόμαστε σε έννοιες του τύπου ο ήχος που βγάζουν ειναι πιο ζεστός, πιο απαλός κτλ που ειναι τελειως αβάσιμες και αυθαίρετες αλλα στα μάτια ορισμένων δικαιολογούν τα άπειρα € που έχουν διαθεσειLast edited by Sinclair; 07-05-2017, 02:38 PM.
Leave a comment:
-
Δεν είμαι σίγουρος γι' αυτό... Οι αφοσιωμένοι ηχόφιλοι τουλάχιστον διαφωνούν, γι' αυτό και τα σκάνε σε εξαρτήματα τέτοιου είδους που προσφέρουν και καθαρό ρεύμα εκτός των άλλων. Δεν μιλάω από πρώτο χέρι όμως, εμένα ένα απλό καλό ακουστικό ή ένα ισορροπημένο φορητό ηχειάκι μου φτάνει.Originally posted by Sinclairοπως ψάχνουν κάποιοι για τουμπανα καλώδια των 1000€ για το ηχοσύστημα που αποδεδειγμένα δεν προσφέρουν τπτ παραπάνω απο,αυτά του 10€
Edit: Μπορεί να αναφέρεσαι σε περιπτώσεις όπου το γενικότερο σύστημα λειτουργεί σαν bottleneck, και έτσι ένα ακριβό καλώδιο δεν κάνει καμιά διαφορά. Αλλά αμφιβάλλω αν όλη η hi-fidelity βιομηχανία στηρίζεται στην απάτη.
Leave a comment:
-
Αχ μην τα λες αυτά κι έσκασα 30 λίρες για RCA.τουμπανα καλώδια των 1000€ για το ηχοσύστημα που αποδεδειγμένα δεν προσφέρουν τπτ παραπάνω απο,αυτά του 10€ :Ρ
Leave a comment:
-
Το μονο θέμα με τις σύγχρονες μπαταρίες ειναι να μην επιτρέπεις να αποφορτίζονται τελειως, τουλάχιστον οχι επανειλημμένως. Εχει επικρατήσει αυτή η λανθασμένη αντίληψη απο τις προηγούμενης γενιάς επαναφορτιζόμενες.
Ακομη και με το Vita υπήρχε θέμα. Εγω συγκεκριμενα μην έχοντας παιξει για μια εβδομάδα δεν μπορουσα να το ανοίξω με τιποτα όταν το ειχα πρωτογορασει. Εν τελει ηταν φορτισμένη η μπαταρία στο 100% απλως ήθελε για καποιο περίεργο λόγο τον φορτιστή για να ανοίξει. Σε επόμενο firmware update τα περισσότερα απο αυτά τα θέματα λύνονται.
Το βασικο προβλημα που εχει προκύψει με αρκετα switch και ειναι απαράδεκτο ειναι αυτο με τα joy cons. Προσωπικά μιλώντας ηταν το πρωτο πραγμα που τσέκαρα καλύπτοντας κλασικά τα joycon με τις παλάμες μου και μάλλον ήμουν τυχερός και δεν μου δημιούργησε προβλημα ποτε μετα απο 150 ώρες Zelda+ Blaster Master και puyo puyo etc.
Επίσης για το dock και τις γρατσουνιές: αν κανεις ειναι κουλος και δεν ξέρει τι σημαινει σωστή συντήρηση του hardware και το πετάει μεσα ατσούμπαλα θα το γρατσουνισει. Εγω δεν εχω κανένα θέμα ίσα ισα που έβγαλα και τα ΙΚΕΑ pads που ειχα βάλει γτ πιέζανε την οθονη και υπήρχε όντως θέμα υπερθέρμανσης της μονάδας. Δεν ειναι χθεσινή η Ν ουτε η Nvidia που ασχοληθηκανε με την κονσολα και τον σωστο cooling αυτης( επιμελώς αποφεύγω το θέμα με τα joy cons που ειναι για τρελο,κράξιμο
) Αυτά ειναι ζητήματα για να ασχολούνται οι OCD τύπου του GAF που περιςςοτερο κοιτάνε να μην γρατζουνιστεί η συσκευασία παρα να παίξουνε κανα game.
Ολα αυτά αποφεύγονται πανεύκολα- οχι δεν κανω διαφήμιση- με το βαςικο kit που εχει την θηκη για την κονσολα και ενα βαςικο screen protector. Οι OCDs ψάχνονται με screen protectors του 30€- μαγκιά τους, οπως ψάχνουν κάποιοι για τουμπανα καλώδια των 1000€ για το ηχοσύστημα που αποδεδειγμένα δεν προσφέρουν τπτ παραπάνω απο,αυτά του 10€ :ΡLast edited by Sinclair; 07-05-2017, 12:56 PM.
Leave a comment:
-
Αυτό του πρότεινα κι εγώ, είναι κλασικό πρόβλημα με πολλές σύγχρονες συσκευές. Το είχε και ένα firmware του iPhone και το έλυσαν μετά από κανα μήνα. Δημιουργεί κάποια ερωτηματικά για το longevity του μηχανήματος και για την πιθανότητα degradation της μπαταρίας αλλά τι να κανείς!
Leave a comment:
-
Δυστυχώς πρόκειται για glitch στο firmware. Δεν εχει προβλημα η μπαταρία σου μην αγχωνεσαι. Ας λεει πως αποφορτίζεται πιο γρηγορα. Μπορείς όταν φτάνει στο 1% να παίξεις κανονικα για άλλης 1μιση ωρα. Αν θέλεις να το ξανακάνεις να λειτουργεί σωστά παίξε μεχρι να σβήσει τελείως απο μπαταρία κ φόρτισε το μετα. Εχει να κανει με το sleep mode στο dock charging που προκαλεί απορρύθμιση του battery indicator και θα το φτιάξουν λογικα με firmware update οποτε no worries για το hardware
Αυτο που διορθώνει το προβλημα ειναι το να κανεις charge ενω προηγουμένως εχεις
κανει power off.Last edited by Sinclair; 07-05-2017, 11:25 AM.
Leave a comment:
-
Παιδιά νομίζω πως η κονσόλα μου έχει πρόβλημα. Όταν δεν το έχω στο dock η μπαταρία αποφορτίζεται απίστευτα γρήγορα όταν δεν το χρησιμοποιώ. Έφυγα το πρωί από το σπίτι έχοντας αφήσει την συσκευή με πλήρη σχεδόν μπαταρία και όταν γύρισα είχε πέσει κάτω από την μέση. Μετά το ξαναφόρτισα, έπαιξα για λίγο μέχρι να φτάσει στο 85%, το έκλεισα και όταν το ξανάνοιξα μετά από μισή ώρα ήταν στο 65%. Το έχει και άλλος αυτό το πρόβλημα; Τι κάνετε για αυτό;
Leave a comment:
-
Παιδιά αυτά που μας έλεγαν ότι όλες οι online υπηρεσίες θα είναι διαθέσιμες μέσω app τελικά ισχύουν ή μπα;
Leave a comment:
-
Κρατας πατημενο το Home και το βαζεις σε sleep. Ειναι το ιδιο με το να πατησεις το κουμπι πανω.
Για να κανεις πραγματικο turn off πρεπει να κρατησεις πατημενο το power και να επιλεξεις στα power options turn off.
Προσωπικα απλα προσεχω πολυ οταν το βαζω στο dock (σπανια το βγαζω).
Στα λοιπα συμφωνω με τα αρνητικα περιμενουμε να δουμε update. Πιο πολυ με ανησυχουν τα τεχνικα θεματα τυπου wifi.
Leave a comment:
Leave a comment: