Announcement

Collapse
No announcement yet.

The health thread

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Originally posted by Tanno View Post

Κάποια στιγμή θα το πάθεις κι εσύ αυτό.
    Έλα ρε μεγάλο μέντιουμ /φάε τη γλώσσα σου, τον άνθρωπο...

Ο μεγάλος γκαντέμης είναι ο Καταραμένος πάντως (όνομα και πράμα) μια βδομάδα μετά το θρέντ έβγαλα την κύστη...

Επίσης ΓΙΑΤΙ να κάνω κοιλιακούς κρεμασμένος ανάποδα, όταν στο μονόζυγο μπορώ να τους κάνω ανασηκώνοντας τα πόδια... Εγώ ζητώ κοιλιακούς "κρεβατικούς" όχι "Batmaniκούς"
    Originally posted by Raf
    Η Νίντι λίγο το πάει αλλιώς, ε, έχουμε τον Ραμπ εκεί να ψιλοτρολάρει.

Comment

Κάταγμα Πέους

Τι είναι;
      Με τον όρο κάταγμα πέους εννοείται η ρήξη του ινώδη χιτώνα που περιβάλει τα σηραγγώδη σώματα, όταν το πέος βρίσκεται σε πλήρη στύση. Σε στύση, ο ινώδης χιτώνας, που περιβάλει σαν σαμπρέλα ποδηλάτου το σηραγγώδες σώμα έχει πάχος 0,25-0,5 χιλιοστά, ενώ σε χάλαση το πάχος του είναι 2 χιλιοστά. Έτσι το πέος σε στύση είναι πολύ πιο ευαίσθητο σε κάκωση από αμβλύ τραυματισμό απ' ότι το χαλαρό πέος.
      Παρουσιάζεται συνήθως στην κάτω (κοιλιακή) επιφάνεια του πέους και δεξιά, ενώ εξαιρετικά σπάνια μπορεί να αφορά και τις δύο πλευρές.
      Εμφανίζεται συνήθως σε άνδρες ηλικίας 20-50 ετών, με μεγαλύτερα ποσοστά μεταξύ 2ης και 3ης δεκαετίας της ζωής.

Δύο είναι οι απαραίτητες προϋποθέσεις για να προκύψει κάταγμα πέους:

1. Πλήρης στύση
      2.
 Βίαιος τραυματισμός

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι σ' ορισμένες περιπτώσεις η πάθηση συνοδεύεται και από ρήξη ή κάκωση της ουρήθρας, γεγονός το οποίο πρέπει απαραίτητα να διερευνάται πριν από την αντιμετώπιση της κάκωσης.

Αιτιολογικοί παράγοντες

• Σεξουαλική επαφή (σε ποσοστό 30-60%)
      • Αυνανισμός
      • Εξωτερικές κακώσεις
      • Μη συνειδητοί χειρισμοί κατά τη διάρκεια του ύπνου ή κατά την αλλαγή θέσης στο κρεβάτι

Συμπτώματα

• Ήχος κατάγματος (ο ασθενής περιγράφει ένα χαρακτηριστικό ήχο σαν να σπάει ένα “κλαδί” ή “κόκαλο”)
      • Οξύς πόνος και ταυτόχρονα
      • Απώλεια στύσης
      • Δυσκολία στην ούρηση ή ακόμα και αδυναμία ούρησης (αν έχει γίνει και συνοδός ρήξη ουρήθρας σε ποσοστό μέχρι και 20%)

Κλινική εικόνα

• Οίδημα, “πρήξιμο” δηλαδή, του πέους
      • Αιμάτωμα, μελάνιασμα δηλαδή, το οποίο μπορεί να εντοπίζεται μόνο στο πέος και στο όσχεο ή μπορεί να επεκταθεί μέχρι και την κάτω κοιλιακή περιοχή
      • Παρέκκλιση - γωνίωση του σώματος του πέους
      • Ουρηθρορραγία, έξοδος δηλαδή σταγόνων αίματος από την ουρήθρα, σε συμμετοχή της ουρήθρας

Διάγνωση

Βασίζεται στο ιστορικό και στην κλινική εξέταση.
      Σε περίπτωση αμφιβολίας ή όταν θέλουμε να επισημάνουμε το επίπεδο και την βαρύτητα της ρήξης συμπληρώνεται από τον παρακάτω απεικονιστικό έλεγχο:
      • Υπερηχοτομογραφία πέους, όπου αναγνωρίζεται το αιμάτωμα και πιθανόν η θέση της ρήξης του σηραγγώδους σώματος
      • Σηραγγογραφία, όπου ενίεται σκιαγραφική ουσία στα σηραγγώδη σωμάτια του πέους αναδεικνύοντας την θέση και την βαρύτητα της φλεβικής διαφυγής
      • Ουρηθρογραφία, αν υπάρχει υπόνοια συμμετοχής της ουρήθρας, για την απεικόνιση της ρήξης της ουρήθρας
      • Μαγνητική τομογραφία

Διαφορική διάγνωση

• Ρήξη ραχιαίας φλέβας ή αρτηρίας του πέους
      • Πρώιμο στάδιο γάγγραινας Fournier

Θεραπεία

Η θεραπεία της νόσου μπορεί να είναι συντηρητική ή χειρουργική.

Η συντηρητική θεραπεία συνοδεύεται από υψηλά ποσοστά στυτικής δυσλειτουργίας και θα πρέπει να εφαρμόζεται σ' εξαιρετικά επιλεγμένες περιπτώσεις και αφού έχει ενημερωθεί ο ασθενής για τις πιθανές επιπλοκές. Η συντηρητική θεραπεία, εφαρμόζεται σπάνια και ενδείκνυται σ' απλή κάκωση του πέους χωρίς συνυπάρχουσα ρήξη του σηραγγώδους σώματος του πέους και περιλαμβάνει:
      • Παγοκύστες
      • Περίδεση
      • Χορήγηση αντιβιοτικών
      • Ινωδολυτικά
      • Αναλγητικά
      • Χορήγηση σκευασμάτων που αναστέλλουν τη στύση

Η θεραπεία εκλογής του κατάγματος πέους είναι η χειρουργική αντιμετώπιση και μάλιστα ΑΜΕΣΑ μέσα σε 5 ώρες από το συμβάν. Μελέτες έχουν αναδείξει ότι με αυτό τον τρόπο μειώνεται σημαντικά η πιθανότητα μετατραυματικής στυτικής δυσλειτουργίας, χωρίς βέβαια να εξαλείφεται. Κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης αναγνωρίζεται η ρήξη και συρράπτεται ενώ ελέγχεται και η ουρήθρα για πιθανή κάκωση αυτής. Ο έλεγχος του ασθενούς θα γίνει 1 μήνα μετά, ελέγχοντας τη στυτική λειτουργία.

Επιπλοκές

• Σχηματισμός ινώδους πλάκας - Ινώδης κάμψη του πέους (νόσος του Peyronie)
      • Επώδυνη στύση
      • Στυτική δυσλειτουργία
      • Ουρηθρικό συρίγγιο
      • Απόστημα
      • Αρτηριοφλεβώδης επικοινωνία
      • Νέκρωση ακροποσθίας
      • Ψευδοεκκόλπωμα

Comment

Επίσης ΓΙΑΤΙ να κάνω κοιλιακούς κρεμασμένος ανάποδα, όταν στο μονόζυγο μπορώ να τους κάνω ανασηκώνοντας τα πόδια... Εγώ ζητώ κοιλιακούς "κρεβατικούς" όχι "Batmaniκούς"
        Sorry alla afto mou hrthe sto myallo gia na mhn piezeis ton kokkyga, allous den kserw
        "Time fades even legend and the origin of Soul Reaver has been lost long ago.
        But its purpose remains; to feed on the souls of any creature it strikes.
        Kindred, this blade and I.
        "

"ΔΕΝ είναι θέμα Νιντέντο πλέον..."
        Greek Gaming Videos
        Greek Final Fantasy Forum

Comment

Ποιες σεξουαλικές στάσεις είναι λιγότερο επικίνδυνες;

EDIT: Όχι για τους κοιλιακούς
          Originally posted by Raf

Comment

Originally posted by Somari View Post
            Ποιες σεξουαλικές στάσεις είναι λιγότερο επικίνδυνες;

EDIT: Όχι για τους κοιλιακούς

Comment

Ρε σοβαρά ρωτάω, ξέρεις;
              Επίσης μάλλον εννοείς πιο επικίνδυνες είναι η τρίτη και η τέταρτη δεκαετία της ζωής (20-40) όχι 2η και 3η...
              Originally posted by Raf

Comment

Ασε τους κοιλιακους και κανε καμψεις.
                Do a barrel roll!

Comment

LOL :xp:

Άλλο κάψιμο κι εσύ Somari. Ρε, τράβα κάνε κάμψεις και κοιλιακούς για να ησυχάσεις.
                  sigpic

Comment

Wat?
                    Originally posted by Raf

Comment

Epic thread is epic

Αιμορροΐδες

Τι είναι: Μαξιλαράκια που βγαίνουν στον κώλο και βγάζουν αίμα όταν αφοδεύετε. Μπορεί να φαίνονται (εξωτερικές αιμορροεΐδες) ή και όχι (εσωτερικές).

Τι το προκαλλεί: Η παρατεταμένη ή προβληματική αφόδευση (διάρροια, δυσκοιλιότητα, έντονη προσπάθεια), η έντονη τριβή της περιοχής, ο ιδρώτας (από άσκηση, αθλητισμό κτλ) και η κακή υγιεινή, η καθιστική ζωή, η διατροφή χαμηλή σε ίνες, η εγκυμοσύνη και η κληρονομικότητα.

Γιατί δεν θέλετε να το πάθετε: Εκτός του ότι θα βλέπετε "κόκκινα σκατά" όπως είπε και το Tanno, όταν είναι εξωτερικές δεν προσφέρουν και την καλύτερη αίσθηση και όταν σκουπίζεστε θα σας ενοχλούν. Αν δεν το αντιμετωπίσετε έγκαιρα και σωστά πιθανόν κάποιες αιμορροεΐδες να μείνουν μόνιμα.

Πως προλαμβάνεται και πως αντιμετωπίζεται Καλή υγιεινή, αποφυγή υπερβολικής προσπάθειας και πίεσης στην αφόδευση (χαλαρώστε και κάντε υπομονή μέχρι να βγουν από μόνα τους), να αποφεύγετε τα πολλά καυτερά φαγητά (chilli, carry, wasabi κλπ), ειδικά κατά την περίοδο εμφάνισης τους. Αντιμετωπίζονται γρήγορα και εύκολα με τοπικές αλοιφές ή και χάπια που θα σας γράψει ο γιατρός σας. Ειδικά όταν τις προλάβετε έγκαιρα, μπορεί να εξαφανιστούν και μέσα σε 1-2 μέρες. Επίσης όσο έχετε αιμορροΐδες προτιμήστε να πλένετε την περιοχή με κρύο ή έστω χλιαρό νερό και αποφύγετε τελείως το καυτό.

Comment

Το πιο EPIC είναι που αγόρασα μαξιλάρι για τον κόκκυγα (να μην πιέζεται) αλλά δημιουργεί πίεση στις αιμορροίδες. Η το ένα ή το άλλο δηλαδή;
                        Originally posted by Raf

Comment

Ο μεγάλος γκαντέμης είναι ο Καταραμένος πάντως (όνομα και πράμα) μια βδομάδα μετά το θρέντ έβγαλα την κύστη...
                          "Can't talk shit with a tongue full of rug burn!"

Comment

Το παίζεις και κούλ εεε; Λοιπόν τώρα θα σε δώσω άγρια... ήδη έκανα παροχέτευση στην κύστη και ο πόνος δεν είναι μεγαλύτερος από το να πας στον οδοντίατρο για απονεύρωση...επίσης όλοι όσοι μου έχουν πει για αφαίρεση κύστης μου μιλούν για ανύπαρκτο πόνο κατά τη διάρκεια, και το μόνο πρόβλημα είναι ένα μικρό τσούξιμο από τα φάρμακα στις αλλαγές γάζας και προφανώς η δυσκολία στη τουαλέτα και στην ελευθερία κινήσεων. Άρα μήπως you are too gay for this stuff?

Νεότερα μόλις κάνω πλήρη αφαίρεση.
                            Originally posted by Raf

Comment

επίσης όλοι όσοι μου έχουν πει για αφαίρεση κύστης μου μιλούν για ανύπαρκτο πόνο κατά τη διάρκεια
                              Στοπ εδώ. Προφανώς, βρισκόταν σε εντελώς διαφορετικό στάδιο η κύστη τους σε σχέση με τη δική μου. Εμένα, για παράδειγμα, ένας γνωστός μου έπαιρνε κάθε μέρα τρία με τέσσερα παυσίπονα μετά την επέμβαση. Αν μιλούν για ανύπαρκτο πόνο, σε οποιοδήποτε στάδιο της επέμβασης ή της επούλωσης μέχρι και δυο εβδομάδες μετά, τότε μάλλον δεν την άφησαν να αναπτυχθεί. Το οποίο είναι και αυτό που ξέχασα να προτείνω εγώ στο original post. Η αποτρίχωση, που στην ουσία είναι πρόληψη, είναι ακόμα καλύτερη λύση για να μη χρειαστεί να τρέχεις κάθε λίγο να σε σφάζουν, είτε λίγο, όπως αυτούς στους οποίους αναφέρεσαι, είτε πολύ, όπως εμένα, που είχα την κύστη για σχεδόν έναν χρόνο πριν κάνω την επέμβαση.
                              "Can't talk shit with a tongue full of rug burn!"

Comment

A τότε ίσως να αλλάζει... Ρε μήπως έκανε βλακεία ο χειρούργος σου και σε εγχείρησε με φλεγμονή; Γιατί εμένα αυτό πήγαν να μου κάνουν κάτι νουμπς στον Γεννηματά (που δε μου κάνανε και καθόλου σωστά την παροχέτευση) και όταν πήγα στον γνωστό μου χειρούργο μου είπε πως πρέπει πρώτα να περάσει η φλεγμονή αλλιώς δε γίνεται.

Επίσης μήπως έπρεπε να σου κάνει καλύτερη αναισθησία; (πχ επισκληρίδιο αντί τοπικής; )
                                Originally posted by Raf

Comment

Working...
                                X