Announcement

Collapse
No announcement yet.

Τι πιστεύετε για τον Θεό?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #76
    Προσκυνητή (pilgrim lol), κάθε θρησκεία είναι δόγμα, δηλαδή είτε αποδέχεσαι αυτά που λέει χωρίς καμία απόδειξη, είτε αναρωτιέσαι ?μήπως αυτό είναι μία μεγάλη απάτη;? κι εγώ ανήκω στη δεύτερη κατηγορία. Πάρε για παράδειγμα τους Μουσουλμάνους, που το κοράνι τους λέει ότι πρέπει να σκοτώνουν τους αλλόθρησκους, και αυτοί είναι τόσο τυφλοί και υποταγμένοι που όντως το κάνουν, και πολλές φορές με βίαιο τρόπο. Εγώ πιστεύω στον άνθρωπο, όχι στο Θεό.

    Και ρε συ Doppelganger, τι σόι Θεός είναι αυτός που αντί να με κρίνει για τις πράξεις και τον τρόπο ζωής μου, θα με κρίνει ανάλογα με το αν πίστευα στην ύπαρξη του; Δηλαδή, ποια είναι η επιθυμία του πιθανού Θεού, σταυροκοπιόμαστε καθημερινά και να του ζητάμε βοήθεια; Ή μήπως να πράττουμε το σωστό, το ηθικά σωστό, και να μη ζούμε εις βάρος των άλλων;

    Γιατί άμα ο Θεός θέλει πάνω από όλα να πιστεύω σε αυτόν και κάθε μέρα να προσεύχομαι και να τον ευχαριστώ, τότε θα ήμουν υπερήφανος να αμφισβητώ την ύπαρξή του, και ακόμα κι αν μου είχε αποδείχτεί ότι υπάρχει, θα αδιαφορούσα πλήρως γι' αυτόν.
    My Blog: FoM's Between a Rock and a Hard Place
    Follow me on http://www.twitter.com/FoM_PV


    Comment


    • #77
      Το ζήτημα είναι, αν στην πραγματικότητα υπάρχει ο Χριστιανικός Θεός, τότε έγω, που ζω σύμφωνα με αυτά που πρεσβεύει ο Χριστιανισμός, αλλά δεν πιστεύω στο Θεό, πώς θα κριθώ σε σχέση με κάποιον παππά που ?δοξάζει? το Θεό και κάνει όλη μέρα σταυρούς, αλλά από πίσω έχει ροζ σκάνδαλα και απίστευτα λεφτά;

      [/b]
      Aν ανατρεξεις στη παραβολη του Χριστου με τους δυο γιους και το πατερα, ο που ο ενας ειπε οτι θα δουλεψει και δε το κανε και ο αλλος ειπε οτι δε θα δουλεψει αλλα το ξανασκεφτηκε και το κανε, νομιζω θα καλυφτεις απολυτα.

      Τωρα οσον αφορα τα περι προσκυνηματος, ο ιδιος ο Χριστος εχει πει πως ο Θεος ξερει τι θα του ζητησετε πριν ακομα το κανετε, το να προσευχηθεις πρεπει να ειναι απορια εσωτερικης αναγκης ειδαλως καλυτερα να μη το κανεις γιατι θα εισαι και υποκριτης, θα πας μαλλι και θα βγεις κουρεμενος πχ, επεισης δε πιστευω πως ο Θεος ειναι τοσο ψωνιο που να θελει να τον δοξαζουν οι ανθρωποι ολη την ωρα προφανως ολοι εχουμε και δουλειες, ενα καλο παραδειγμα ηταν η ζωη του Χριστου, προσευχηθηκε οταν το ειχε αναγκη οχι καθε τρεις και λιγο.

      Comment


      • #78
        Όποιος δε θέλει δεν πιστεύει, οι ιστορικές μαρτυρίες για τον Χριστό υπάρχουν και έχω κάνει συζήτηση και με ένα ιστορικό φίλο μου για αυτό το πράμα. Από την άλλη είτε πιστεύεις είτε όχι και όπως είπε και ο ΦΥΓΕ δεν μπορείς να πιστεύεις στα λόγια του Ιησού αλλά όχι στην αναστασή του τον θεμέλιο λίθο της χριστιανικής πίστης, ή τα δέχεσε όλα ή τίποτα όπως και ότι το μωρό θα πρέπει να βαφτίζεται μερικούς μήνες μετά την βάπτιση για συγκεκριμένο λόγο, τον οποίο ναι και αυτόν τον πιστεύεις ή όχι. Από την άλλη εάν είσαι χριστιανός κανείς δεν σε εμποδίζει να γίνεις μουσουλμάνος, βουδιστής, ιουδαιστής, ινδουιστής ή να μην πιστεύεις σε τίποτα.

        Επίσης πάλι Phantomogli κάνεις το λάθος να βάλεις στο ίδιο επίπεδο ανθρώπους και Θεό, μα οι άνθρωποι φύσικα και είναι άνθρωποι και περισσότερα λάθοι κάνουν παρά σωστά πράματα. Άνθρωπος είμαι εγώ εσύ, ο σουβλατζής δίπλα, και ο αρχιεπίσκοπος άνθρωπος είναι και κάνει λάθη και αμαρτίες. Αλλά για τα αίσχη ορισμένων ιερέων δεν θα πρέπει να τα βάζουμε με τον Ιησού, όπως είπε και ο sub zero,κάτι τέτοιο είναι πολύ φθηνό. Kαι άμα πιστεύετε ότι γενικά βλέπετε ότι επιτρέπουν τα μάτια σας, είστε πολύ λάθος.

        Από την άλλη ζωή δεν βρέθηκε πουθενά αλλού στο σύμπαν, ούτε μια απόδειξη απολύτως τίποτα.
        Star Citizen videos Star Citizen gallery

        Comment


        • #79
          Η θρησκεία σε βοηθάει να βρεις τη δύναμη για να ανταπεξέλθεις στις δυσκολίες χωρίς βέβαια να σε τρομάζει με τιμωρία από ψηλά. Όλοι, είτε πιστεύουμε είτε δεν πιστεύουμε, όταν αντιμετωπίζουμε κάποιο σοβαρό πρόβλημα καταφεύγουμε στο Θεό. Και για να κλείσω και ευχάριστα:

          Kiku: Το Θεό τον βλέπεις;
          Εξυπνάκιας: Όχι.
          -Άρα δεν υπάρχει!
          -Το μυαλό σου το βλέπεις;
          -Όχι
          -Άρα ούτε και αυτό υπάρχει!
          The illusion of free will is an illusion.

          Comment


          • #80
            Το μυαλό μπορούμε να το δούμε αν ανοίξουμε το κρανίο, όμως
            Now Playing:

            Vampire: The Masquerade Bloodlines

            Comment


            • #81
              Δεν καταλαβαινεις τι λεω..

              Δε λεω οτι υπαρχουν ολα αυτα που γραφουν τα βιβλια. Και το να μην πιστευεις πουθενα το θεωρω παραλογο δηλαδη ο πλανητης μας απλα "ετυχε" και δημιουργηθηκε ετσι και ολοι οι υπολοιποι(θα παρω μονο το δικο μας ηλιακο συστημα) δεν εχουν ζωη? Αυτο λεω οτι απλα υπαρχει μια ανωτερη δυναμη ονομασε την οπως γουσταρεις.
              [/b]
              Ενώ είναι πιο λογικό το να υπήρχε ένας θεός που να μην είχε τι να κάνει και να λέει… ?Ρε δημιουργώ κανένα πλανητικό σύστημα να γουστάρω;?
              Αυτό είναι άκρως μεταφυσικό και αντιεπιστημονικό.

              Ακριβώς επειδή η αφετηρία της ύλης και της ζωής είναι κάτι τόσο μεγάλο, τόσο τεράστιο για το χωρέσει ο μέσος ανθρώπινος νους, επιλέγουμε την εύκολη οδό της μεταφυσικής και της ανώτερης οντότητας, ενώ στη πραγματικότητα δεν είναι τίποτε παραπάνω από φυσικό φαινόμενο. Κάποτε ακόμα κι ένας απλός κεραυνός ήταν τεράστιος για να τον χωρέσει ο ανθρώπινος νους, κι ως φυσική απόρροια, ο άνθρωπος το χρέωσε σε κάποιον θεό με μούσια που ζει στον Όλυμπο.

              Αργότερα βέβαια ο άνθρωπος κατάλαβε ότι αυτό που θεωρούσε μέχρι πρότινος δεδομένο και αδιαπραγμάτευτο (Δίας) στην πραγματικότητα δεν ήταν τίποτε παραπάνω από ανθρώπινη εφεύρεση, κι ακόμα πιο μετά βρήκε πως και γιατί πέφτει ο κεραυνός στη γη, και πόσο απλό κι επιστημονικά εξηγήσιμο είναι τελικά.

              Η ανώτερη δύναμη στην οποία πολλοί αναφέρεστε, όντως υπάρχει, και δεν είναι κανένας θεός ή μεταφυσική οντότητα, παραμόνο η φύση. Αν πρέπει να σεβόμαστε κάτι και να ζούμε όσο το δυνατόν πιο αρμονικά μαζί του, αυτό είναι φύση.

              Στα λόγια εύκολο είναι... Αλλά για πες μου, ποιος και τι θα ορίζει την ηθική τότε;
              [/b]
              Η απάντηση είναι Φιλοσοφία – Ιδεολογία και πράγματα 100% ανθρωπιστικά και επιστημονικά, χωρίς μεταφυσικές φανφάρες και φοβέρες.

              Εκτός αυτού, σήμερα που ο Χριστιανισμός βρίσκει έδαφος και κυριαρχεί στη συνείδηση των περισσότερων ανθρώπων, θέλετε να μου πείτε ότι υπάρχει ίχνος ηθικής στη κοινωνία την οποία ζούμε; Οι πραγματικοί Χριστιανοί (αυτοί που κάνουν πράξη τα λεγόμενα) μετριούνται στα δάκτυλα ενός χεριού, οι περισσότεροι αποδέχονται τη θρησκεία χωρίς να σκεφτούν εάν πράγματι είναι αληθινή ή όχι, είτε επειδή φοβούνται κάποια ανώτερη ύπαρξη, είτε επειδή αδυνατούν να συνειδητοποιήσουν την ανυπαρξία αυτής.
              There are two types of people who will tell you that you cannot change the world:
              Those who are afraid to try, and those who are afraid that you will succeed.

              Comment


              • #82
                Δεν είμαι μισαλλόδοξος και μπορώ να δεχθώ πλάι μου κάθε άλλη άποψη. Όμως με εκνευρίζει όταν κοροϊδεύουν τη θρησκεία μου. Επειδή υπάρχουν πολλοί εδώ που μιλάνε σοβαρά, θα απαντήσω σε αυτούς.

                Δεν δέχομαι ως επιχείρημα το οτι η εκκλησία πια είναι βρώμικη και το οτι δαπανώνται τεράστια ποσά σε εκκλησίες, πολυέλαιους θρονιά και αναλόγια. Όποιος είναι πραγματικός πιστός μπορεί και βλέπει πέρα απο αυτά, κοιτάει στα μάτια κατ'ευθείαν τον Θεό. Εξ'άλλου εγώ το παραδέχομαι ανοιχτά, δεν πιστεύω τους παπάδες, τον Θεό πιστεύω.

                x2 στον BigBoss και τον pilgrim και τον Σωτήρη, με καλύπτουν αρκετά αυτά που είπαν.

                Originally posted by Link+--><div class='quotetop'>QUOTE(Link)</div>
                Οι πραγματικοί Χριστιανοί (αυτοί που κάνουν πράξη τα λεγόμενα) μετριούνται στα δάκτυλα ενός χεριού, οι περισσότεροι αποδέχονται τη θρησκεία χωρίς να σκεφτούν εάν πράγματι είναι αληθινή ή όχι, είτε επειδή φοβούνται κάποια ανώτερη ύπαρξη, είτε επειδή αδυνατούν να συνειδητοποιήσουν την ανυπαρξία αυτής.[/b]
                Συμφωνώ απολύτως. Σε καμία περίπτωση δεν ανήκω σε αυτούς τους λίγους βέβαια.

                Originally posted by Ryu+--><div class='quotetop'>QUOTE(Ryu)</div>
                Η θρησκεία σε βοηθάει να βρεις τη δύναμη για να ανταπεξέλθεις στις δυσκολίες χωρίς βέβαια να σε τρομάζει με τιμωρία από ψηλά. Όλοι, είτε πιστεύουμε είτε δεν πιστεύουμε, όταν αντιμετωπίζουμε κάποιο σοβαρό πρόβλημα καταφεύγουμε στο Θεό.[/b]
                Συμφωνώ.

                <!--QuoteBegin-Kiku
                @
                Πάντως για να καταλήξω κάπου, αυτό που πιστεύω είναι πως ο άνθρωπος δεν θα έπρεπε να χρειάζεται τη θρησκεία για να είναι ηθικός.
                Επίσης συμφωνώ αν και προσωπικά δεν καταφεύγω στην θρησκεία για να μάθω ηθική.

                <!--QuoteBegin-Kiku

                Το μυαλό μπορούμε να το δούμε αν ανοίξουμε το κρανίο, όμως
                Θα γίνω κοινότυπος και θα πω πως και τον Θεό μπορούμε να τον δούμε αν ανοίξουμε τη ψυχή μας.


                ΥΓ: Το πίστευε και μη ερεύνα δεν έχει θέση στην ορθόδοξη. Η θρησκεία μας λέει "μελετάτε τας γραφάς".
                ΥΓ2: Κίκου, ο Boss μπήκε σε κόπο να παραθέσει συγκεκριμένες αναγνωρισμένες ιστορικές πηγές, εσύ όμως τις ακύρωσες με αφοπλιστική άνεση χωρίς να μας πεις απο που βρήκες αυτές τις πληροφορίες.

                Comment


                • #83
                  Και ρε συ Doppelganger, τι σόι Θεός είναι αυτός που αντί να με κρίνει για τις πράξεις και τον τρόπο ζωής μου, θα με κρίνει ανάλογα με το αν πίστευα στην ύπαρξη του; Δηλαδή, ποια είναι η επιθυμία του πιθανού Θεού, σταυροκοπιόμαστε καθημερινά και να του ζητάμε βοήθεια; Ή μήπως να πράττουμε το σωστό, το ηθικά σωστό, και να μη ζούμε εις βάρος των άλλων;

                  Γιατί άμα ο Θεός θέλει πάνω από όλα να πιστεύω σε αυτόν και κάθε μέρα να προσεύχομαι και να τον ευχαριστώ, τότε θα ήμουν υπερήφανος να αμφισβητώ την ύπαρξή του, και ακόμα κι αν μου είχε αποδείχτεί ότι υπάρχει, θα αδιαφορούσα πλήρως γι&#39; αυτόν.
                  [/b]
                  Κοιτα ο Χριστιανισμος λεει και να πιστευεις και να πραττεις συμφωνα με αυτα που διδασκει. Ο Θεος θα σε κρινει και με τον τροπο ζωης σου και συμφωνα με τα πιστευω σου. Οσο για το αν σταυροκοπιομαστε καθημερινα αυτο το κανουν οι αγιοριτες που επελεξαν αυτον τον τροπο ζωης εκουσια.

                  Επισης ο Χριστιανισμος διδασκει την απομακρυνση απο την υπερηφανεια και την ταπεινωση. Οποιος θελει να λεγεται καλος χριστιανος νομιζω πρεπει να χαρακτηριζεται και απο αυτα τα δυο.

                  Εξαλλου το ειπε και ο Χριστος. Δεν χαιδευει αφτια, οποιος θελει ας τον ακολουθησει.






                  Μια αλλη αποψη ειναι αυτη ανθρωπων που ειχαν μεταθανατιες εμπειριες που λενε πως ο Θεος ειναι ενας για ολες τις θρησκειες και κρινεσαι μονο απο τις πραξεις σου και η μεγαλυτερη αληθεια ειναι η αγαπη. Βεβαια αυτα τα βρισκεις στο internet οποτε δεν ξερεις κι εσυ τι να πιστεψεις πλεον.

                  Προσωπικα δηλωνω Χρστιανιος Ορθοδοξος. Δικοι μου λογοι.
                  My blog:Doppel&#39;s Den

                  Comment


                  • #84
                    I know NDEs man...

                    Αλλά αυτές οι εμπειρίες δεν αποδεικνύουν την ύπαρξη Θεού, πόσο μάλλον την ύπαρξη ενός συγκεκριμένου.

                    BigBOSS σε καμία περίπτωση δεν κατηγορώ ή υποβιβάζω το Θεό ή το Χριστό, γιατί απλούστατα όσα έλεγαν ήταν πράγματα σωστά. Αλλά κατηγορώ το πως αυτά ερμηνεύονται από τους περισσότερους ανθρώπους, και πως κάποιοι άλλοι τα χρησιμοποιούν, είτε για να μας αποσπάσουν την προσοχή από κάτι σημαντικότερο ή με μεγαλύτερη προτεραιότητα, είτε ως μία βιτρίνα πίσω από την οποία δρουν με δόλιο και ύπουλο τρόπο.

                    Raphael, οι ίδιες οι γραφές έχουν γραφτεί μόνο σχετικά με το Χριστιανισμό, και ίσως για τους λόγους που μόλις ανέφερα. Εγώ θα ήθελα να δω ιστορική απόδειξη της ύπαρξης του Χριστού για παράδειγμα, δηλαδή την αναφορά του σε κάποιο ιστορικό κείμενο, και χωρίς αυτό να έχει προστεθεί σε μεταγενέστερες περιόδους. Και μελετώντας τις Γραφές, μαθαίνεις τα πράγματα που πρέσβευει ο Χριστιανισμός, δε σου δίνει αποδείξεις ότι ο Χριστός υπήρξε.

                    P.S.: This thread is doomed man. Ποτέ δε θα βγάλουμε άκρη μου φαίνεται, εκτός κι αν το τελευταίο post είναι από τους boy_without_a_fairy, XenoVagrant & The Cursed.
                    My Blog: FoM's Between a Rock and a Hard Place
                    Follow me on http://www.twitter.com/FoM_PV


                    Comment


                    • #85
                      Κίκου, ο Boss μπήκε σε κόπο να παραθέσει συγκεκριμένες αναγνωρισμένες ιστορικές πηγές, εσύ όμως τις ακύρωσες με αφοπλιστική άνεση χωρίς να μας πεις απο που βρήκες αυτές τις πληροφορίες.[/b]
                      Δίκιο έχεις. Ιδού λοιπόν:

                      Paul Johnson, A History of the Jews (Phoenix Grant, 1987)
                      Dan Cohn-Sherbok, The Crucified Jew (Harper Collins,1992)
                      Henry Hart Milman, The History of the Jews (Everyman, 1939)
                      Josephus, The Jewish War (Penguin, 1959)
                      Leslie Houlden (Ed.), Judaism & Christianity (Routledge, 1988)
                      Karen Armstrong, A History of Jerusalem (Harper Collins, 1999)
                      Suetonius, The Twelve Caesars (Penguin, 1980)
                      Norman Cantor, The Sacred Chain - A History of the Jews (Harper Collins, 1994)
                      Edward Gibbon, The Decline & Fall of the Roman Empire (1799)

                      Μπορώ να παραθέσω και λίστα με σύγχρονους μελετητές που ασπάζονται αυτή την άποψη, αν θέλετε
                      Now Playing:

                      Vampire: The Masquerade Bloodlines

                      Comment


                      • #86
                        κι εγώ πιστεύω στο Θεό.για την ακρίβεια σε πολλούς θεούς.
                        διαλέξτε και πάρτε

                        Judas Priest
                        Nevermore
                        Pain of Salvation
                        Hideo Kojima
                        Shigeru Miyamoto
                        Keiji Inafune
                        Peter Molyneaux
                        SHINJI MIKAMI

                        και άλλους πολλούς που τώρα δε μου&#39;ρχονται.



                        πέρα από την πλάκα.κι εγώ πιστεύω πως υπάρχει Θεός αλλά πιστεύω με τον δικό μου τρόπο.τώρα τα περί Χριστού κτλ μόνο ως ιστορικά τα πιστεύω.αν είχαν πράγματι και μια θεϊκή υπόσταση δεν το γνωρίζω.υποθέτω πως θα το μάθω πολλά πολλά χρόνια αργότερα όταν τινάξω τα πέταλα.
                        οι λόγοι για τους οποίους πιστεύω είναι καθαρά προσωπικοί κι έχουν να κάνουν με κάποια πράγματα που συνέβησαν.ρε γμτ μια βδομάδα μετά που έγινα σατανιστής άρχισα να πιστεύω.damn.




                        edit:για να μην παρεξηγηθώ όταν λέω σατανιστής εννοώ άθεος.αυτό σημαίνει σατανιστής.όχι διαβολολάτρης.
                        Carpe diem

                        Comment


                        • #87


                          Hideo Kojima
                          Shigeru Miyamoto
                          Keiji Inafune
                          Peter Molyneaux
                          SHINJI MIKAMI

                          [/b]
                          omg οι περισσοτεροι θεοι στους οποιους πιστευει ο Altair εχουν χαλασμενα δοντια&#33;
                          My blog:Doppel&#39;s Den

                          Comment


                          • #88
                            Άσχετο με το όπως έχει εξελιχθεί το θέμα, ΑΛΛΑ:

                            Ο Jesus ήταν κομμουνιστής. &#092;m/
                            "All art is at once the surface and symbol. Those who go beneath the surface do so at their peril."

                            Comment


                            • #89
                              Lloyd just had an epiphany; Παπαρήγα spoke though him.
                              My Blog: FoM's Between a Rock and a Hard Place
                              Follow me on http://www.twitter.com/FoM_PV


                              Comment


                              • #90
                                Shigeru Miyamoto[/b]
                                Γεια σου ρε ομοθρησκε&#33;

                                Comment

                                Working...
                                X