Announcement

Collapse
No announcement yet.

Τι έχετε σπουδάσει;

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• BigBOSS
    replied
    Originally posted by Evans View Post
    εν τέλει, να φτάσουν ένα ανεκτό επίπεδο για την (lol εδώ) αγορά εργασίας.
    πράγματι αυτο εδώ στην Ελλάδα σαν ανέκδοτο ακουγεται πλέον

και μιας που ειπες αγορά εργασίας ρώτησα εναν γνωστό μου που πριν κάποια χρονια ήταν απλός εργάτης στο δήμο και μου ειπε πως το 2003 έπαιρνε 1000-1100 ευρώ το μήνα!! με ωράριο 07:00-14:00 και τώρα τους πτυχιούχους ΑΕΙ/ΤΕΙ κτλ τους δίνουνε 700-600 ευρώ (εάν βέβαια βρούνε εργασία). Επισης σε περιπτωση που εργάζονταν σάββατο έπαιρνε +25% μεροκάματο ενώ κυριακή +75%.

Leave a comment:

• Evans
    replied
    Originally posted by TheCursed View Post
    Θα συμφωνήσω με το Somari και μάλιστα επαυξάνω τα όσα έγραψε: Το ότι το ελληνικό πανεπιστήμιο είναι απωθητικό αντί να είναι ελκυστικό, είναι απ' τους πιο βασικούς λόγους που ωθούν τους φοιτητές στο "ξύσιμο", ίσως ο βασικότερος μαζί με την υπερκαταπίεση που έχουν βιώσει οι ίδιοι προηγουμένως ως μαθητές. Αυθαιρεσία, αναξιοκρατία, σνομπισμός, παπαγαλίες και λίγδα μέχρι το κόκκαλο.

Αντίθετα με την κοινή αντίληψη, όποιος μπει σε ελληνικό εκπαιδευτικό ίδρυμα και δουλέψει σκληρά μπορεί να μάθει πάρα πολλά συνήθως, το θέμα είναι πως το περιβάλλον είναι αντίξοο για σκληρή εργασία και σκοτώνει κάθε προοπτική πολύ υψηλής εκπαίδευσης.

Σε γενικές γραμμές αυτά, τίποτε στον κόσμο δεν είναι απόλυτο.
    Πέραν όλων αυτών, στην Ελλάδα καλλιεργείται η αντίληψη ότι αυτός που θέλει να γίνει σωστός επαγγελματίας θα βρει το δρόμο του, οπότε δημιουργείται η αίσθηση σε αρκετούς φοιτητές ότι "οι καλοί ήταν και θα είναι πάντα καλοί, ενώ οι υπόλοιποι θα είναι εκ των πραγμάτων σε μία χαμηλότερη θέση." Δε δίνονται κίνητρα στους μέτριους ή τέλος πάντων σε αυτούς που δεν τα πιάνουν εύκολα να ανέβουν και να αρχίσουν να κάνουν κτήμα τους έννοιες και κανόνες που σχετίζονται με το αντικείμενό τους και, εν τέλει, να φτάσουν ένα ανεκτό επίπεδο για την (lol εδώ) αγορά εργασίας.

Στο εξωτερικό συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο, τα προγράμματα σπουδών κατά κύριο λόγο καλύπτουν τη βάση του αντικειμένου. Οι καλοί θα ψαχτούν παραπάνω από μόνοι τους, είτε σε μεταπτυχιακό/διδακτορικό επίπεδο, είτε μέσω της συνεργασίας με καθηγητές. Οι μέτριοι από την άλλη θα αποκτήσουν τα προσόντα που χρειάζονται για να απορροφηθούν από μία αγορά που τους χρειάζεται. Οι κακοί απλά θα απορριφθούν από το πανεπιστήμιο και θα κοιτάξουν να κάνουν κάτι άλλο με τη ζωή τους, πράγμα που δεν είναι καθόλου κακό φυσικά.

Προφανώς και οι ισορροπίες δεν είναι τόσο ιδανικές ακόμα και στο εξωτερικό, just saying...

Leave a comment:

• sub_zero
    replied
    δεν τη λέω σε κανέναν απλώς δεν στέκει για μένα ως δικαιολογία έκανα 10 χρονια να τελειώσω επειδή είμαι σε δύσκολη σχολή, με βαρύ προγραμμα, και ηλίθιους καθηγητες. Δηλαδή όλοι φταίνε εκτος απο εμένα που δεν διάβαζα και δεν πατούσα σχολη. Τι να πει δηλαδή και ο γιατρος με σχολή 6 χρονια Εκτος και αν κάποιος αργει να τελειώσει μια σχολή επειδή ασχοληθικε με κάτι άλλο.
    Είναι απόλυτα λογικό αυτό που γίνεται και το παράδειγμα περί ιατρικής είναι τελείως άκυρο. Στην ιατρική για να μπεις ήθελες στη χρονιά μου κοντά στα 19000 μόρια, οπότε εκεί έτσι κι αλλιώς μπαίνουν ορισμένοι από τους καλύτερους και μιλάμε και για μία σχολή η οποία πέρα από το πολύ διάβασμα δεν έχει άλλου είδους απαιτήσεις ουσιαστικά. Στα φυσικομαθηματικά από την άλλη συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Χωρίς να θέλω να προσβάλλω τα παιδιά που είναι εκεί ούτε να κρίνω τα λεγόμενα τους, το βασικότερο πρόβλημα είναι ότι εκεί που θα έπρεπε να ήταν μέσα στις τοπ 5-10 σχολές και η βάση τους να προσέγγιζε τουλάχιστον το 18,5 στην Ελλάδα τις έχουμε καταντήσει να έχουν στην Αθήνα βάση 16 (στη χρονιά μου αυτό αλλά φαντάζομαι δεν θα έχει αλλάξει δραματικά μέχρι σήμερα). Αμέσως αμέσως ένα σημαντικό ποσοστό των φοιτητών έχει ένα χάσμα αφού ξαφνικά βρίσκεται στο τοπ επίπεδο δυσκολίας +με όλες τις παθογένειες που περιέγραψε παραπάνω ο Somari και μεταφράζονται στο ότι το ελληνικό πανεπιστήμιο έχει πράγματα να σου δώσει αλλά πρέπει να ξέρεις να τα πάρεις μόνος σου.

Να 'ναι καλά ο Αρσένης γενικά....:troll:

Leave a comment:

• paixtis
    replied
    ΟΚ άσε τον μέσο όρο φοίτησης απ' έξω.Όταν σου λέω ότι έχω υπάρξει φοιτητής γεωλογικού για 1 χρόνο και φοιτητής φυσικού Ιωαννίνων για ένα εξάμηνο και κατάσταση σαν το φυσικό Θεσ/νίκης δεν έχω δει, τι συμπέρασμα βγάζεις??Στις άλλες σχολές υπήρχαν και οι συνθήκες και το κλίμα ήταν καλύτερο και θα τελείωνα και γρηγορότερα γιατί δεν θα υπήρχε αυτό το lag των πρώτων χρόνων όπως λέει ο somarι που σε μένα ήταν μεγαλύτερο δυστυχώς...

Leave a comment:

• BigBOSS
    replied
    παιχτη διαβασα τι εγραψες αλλά αυτο δεν λεει κατι, δηλαδή ξερω γω στο φυσικο θεσσαλονίκης πριν 20 τοσα χρονια οι φοιτητές τελείωναν σε 8 και βαλε χρονια (εκτος λεω και αν αφησαν την σχολή για να κανουν κατι αλλο κτλ); δε νομίζω απλώς σήμερα ο Έλληνας φοιτητής δηλαδή οι περισσότεροι δεν ασχολιούνται με τη σχολή τους και αυτο ειναι ακόμη χειροτερο αν φοιτούνε σε δύσκολη σχολή σαν το φυσικο. Με άλλα λογια εχουμε "κακούς" φοιτητές αυτη είναι η αλήθεια και μετά ψάχνουμε δικαιολογίες. Άλλωστε έτσι είναι και στην πλειοψηφεία της η ελληνική κοινωνία σήμερα. Και γω αν τελείωνα σε 15 χρόνια θα έλεγα οτι ήμουν σε μια απο τις δυσκολότερες σχολές του κόσμου.

Originally posted by TheCursed View Post
    θα συμφωνησω

αυτά απο μένα κουράστηκα:xp:

Leave a comment:

• TheCursed
    replied
    Θα συμφωνήσω με το Somari και μάλιστα επαυξάνω τα όσα έγραψε: Το ότι το ελληνικό πανεπιστήμιο είναι απωθητικό αντί να είναι ελκυστικό, είναι απ' τους πιο βασικούς λόγους που ωθούν τους φοιτητές στο "ξύσιμο", ίσως ο βασικότερος μαζί με την υπερκαταπίεση που έχουν βιώσει οι ίδιοι προηγουμένως ως μαθητές. Αυθαιρεσία, αναξιοκρατία, σνομπισμός, παπαγαλίες και λίγδα μέχρι το κόκκαλο.

Αντίθετα με την κοινή αντίληψη, όποιος μπει σε ελληνικό εκπαιδευτικό ίδρυμα και δουλέψει σκληρά μπορεί να μάθει πάρα πολλά συνήθως, το θέμα είναι πως το περιβάλλον είναι αντίξοο για σκληρή εργασία και σκοτώνει κάθε προοπτική πολύ υψηλής εκπαίδευσης.

Leave a comment:

• Somari
    replied
    Δε παρεξήγησα, απλά έθεσα και άλλα παραδείγματα...

Leave a comment:

• Evans
    replied
    BB συμφωνώ ok, για αυτό εξάλλου το πρώτο πράγμα που είπα στον παίχτη ότι αυτό αποτελεί δικαιολογία.

Somari λογική και αναμενόμενη η παρεξήγηση, ελπίζω να κατάλαβες όμως ότι έκανα μία ομολογουμένως επικίνδυνη γενίκευση για να μη γράφω όλες τις πιθανές περιπτώσεις, μία εκ των οποίων είναι και αυτή που ανέφερες (το προσωπικό παράδειγμα που έθεσες δηλαδή).

Overall πιστεύω ότι η αναφορά στο ΜΟ ως αιτία καθυστέρησης ολοκλήρωσης μίας σχολής είναι απλώς άτοπη, δεδομένου ότι το σύστημα της Ελλάδος είναι τόσο χαλαρό που μπορείς να το εκμεταλλευτείς όπως θέλεις. Κορυφαίοι φοιτητές που καταλήγουν να παίρνουν άριστα στις σχολές μπορεί να έχουν τελειώσει σε παραπάνω από τα προβλεπόμενα έτη, μόνο και μόνο γιατί τους δίνεται αυτό το δικαίωμα. Εξάλλου πολλοί αριστούχοι παίζουν με το σύστημα, βάζοντας ρήτρες και τραβώντας μαθήματα αρκετά εξάμηνα/έτη μόνο και μόνο για το 9αρι. Ο ΜΟ, στην περίπτωση των σχολών, επηρεάζεται από άπειρους παράγοντες, οπότε δεν είναι καθόλου αντικειμενικό κριτήριο.

Άσχετο με όλα αυτά, την Παρασκευή ανεβαίνω York για την ορκωμοσία μου, θα ανεβάσω καμιά φωτογραφία το Σάββατο .

Leave a comment:

• BigBOSS
    replied
    Originally posted by Somari View Post
    φανταζομαι τον αναφερεις επειδη 'ειναι' φυσικος;
    οχι επειδή αυτος τα υποστηρίζει στα βιβλια του

Leave a comment:

• Somari
    replied
    φανταζομαι τον αναφερεις επειδη 'ειναι' φυσικος;

Leave a comment:

• BigBOSS
    replied
    ναι ο λιακοπουλος εχει δικιο που λεει πως η γη ειναι κουφια και μεσα ζουνε τα νεφελιμια

Leave a comment:

• paixtis
    replied
    ΒΒ διάβασε το post μου παραπάνω...

Leave a comment:

• Somari
    replied

Εγώ γεωλογικό τελειωσα που και πολλά μαθήματα έχει, δεν είναι εύκολη σχολή και εχει βαρύ προγραμμα με θεωρία το πρωί και με εργαστήρια ως τις εννια το βράδυ. Θυμάμαι ειχα πονοκέφαλο μερικές φορές. Αν δεν καθόμουνα να διαβάσω θα ειχα χάσει τον μπουσουλα.

Leave a comment:

• BigBOSS
    replied
    Originally posted by Evans View Post
    ΒΒ κατηγορείς τους φυσικούς για τα χρόνια που κάνουν να τελειώσουν τη σχολή τους, ενώ δεν ξέρεις εσύ ο ίδιος σε ποιον κλάδο ανήκει η δικιά σου σχολή; Έλα, πέρνα έξω ήσυχα και ωραία, χωρίς να το κάνεις πάλι θέμα .

Τέλος πάντων, λες το προφανές, απλά κάπου μέσα δε μου είναι ξεκάθαρο αν θέλεις να την πεις στον παίχτη επειδή άργησε, ή στους φυσικούς γενικά και αόριστα επειδή αργούν. Από εκεί και ύστερα, νομίζω είναι δεδομένο ότι το φυσικό εντάσσεται σε μία από τις 5 δυσκολότερες σχολές της Ελλάδος, για πολλούς και διάφορους λόγους. Οι καθηγητές μπορεί όντως να είναι ένας από αυτός, αλλά το βαρύ πρόγραμμα μαθημάτων σε συνδυασμό με τα ντουβάρια φοιτητές μάλλον είναι ο βασικότερος λόγος που ο ΜΟ είναι υψηλός.
    lol δεν έχω καμία σχέση με γεωπονία πέρα ίσως κάποιων χωραφιών με έλιες/αμυγδαλιές κτλ που έχουμε

δεν τη λέω σε κανέναν απλώς δεν στέκει για μένα ως δικαιολογία έκανα 10 χρονια να τελειώσω επειδή είμαι σε δύσκολη σχολή, με βαρύ προγραμμα, και ηλίθιους καθηγητες. Δηλαδή όλοι φταίνε εκτος απο εμένα που δεν διάβαζα και δεν πατούσα σχολη. Τι να πει δηλαδή και ο γιατρος με σχολή 6 χρονια Εκτος και αν κάποιος αργει να τελειώσει μια σχολή επειδή ασχοληθικε με κάτι άλλο.

Εγώ γεωλογικό τελειωσα που και πολλά μαθήματα έχει, δεν είναι εύκολη σχολή και εχει βαρύ προγραμμα με θεωρία το πρωί και με εργαστήρια ως τις εννια το βράδυ. Θυμάμαι ειχα πονοκέφαλο μερικές φορές. Αν δεν καθόμουνα να διαβάσω θα ειχα χάσει τον μπουσουλα. Μια φορά εντελώς τυχαία πήρα και υποτροφία απο το ΙΚΥ.

Leave a comment:

• Somari
    replied
    Οι καθηγητές μπορεί όντως να είναι ένας από αυτός, αλλά το βαρύ πρόγραμμα μαθημάτων σε συνδυασμό με τα ντουβάρια φοιτητές μάλλον είναι ο βασικότερος λόγος που ο ΜΟ είναι υψηλός
    Oι φοιτητές δεν είναι αναγκαστικό να είναι ντουβάρια που τελειώνουν αργά... Πάνε και άλλοι παράγοντες (self - defence system activated). Για παράδειγμα εγώ την έπιασα στο 5ο (ναι!) τη σχολή και τελείωσα στα 9 (δηλαδή 4+ κάτι χρόνια) μόνο και μόνο επειδή τον πρώτο χρόνο που παρακολουθούσα έπαθα τέτοιο σοκ από τους καθηγητές που δεν ήθελα ούτ στο απέναντι πεζοδρόμιο να τους βλέπω (παιδιά, δε ξέρω, δεν είναι τυχαίο που οι φυσικοί έχουν τέτοιο κάλο, φοβάμαι για το μέλλον μου) με αποτέλεσμα να ασχολούμαι με πολλά και διάφορα τα πρώτα 4 χρόνια (δουλειά, games, χομπια κλπ)

Πιστεύω τα κατά τόπους φυσικά θα είχαν πολύ μικρότερο μέσο χρόνο φοίτησης αν δεν έμπαινε ο φοιτητής ψαρωμένος από το σύστημα λυκειακού διαβάσματος και άκουγε ατακάρες:
    "μα καλά, δε μπορείς να βγάλεις αυτό το ολοκλήρωμα; μήπως είσαι σε λάθος σχολή;"
    "μα καλά δε ξέρεις να κάνεις εργασίες εργαστηρίου (λολ ναι επειδή στο λύκειο μαθαίναμε). τόσο άχρηστος είσαι;"
    "δε με ενδιαφέρει, να το πέρναγες στην ώρα του"
    "(αφού έχει αργήσει σε εργαστήριο των 8 σε ημέρα απεργίας μμμ φοιτητής ΓΙΑ ΠΕΝΤΕ ΛΕΠΤΑ) Δε με ενδιαφέρει. Ήξερες για την απεργία, καμμία απόσταση δεν είναι πάνω από 2 ώρες περπάτημα στην Αθήνα (Τόμπρας, Εβανς ανέφερε αυτό το όνομα ποτέ η κοπέλα σου; )"

και πολλά άλλα ωραία

-μιλάμε για βλακεία τείνουσα στο άπειρο-

Leave a comment:

Working...
X