Announcement

Collapse
No announcement yet.

Στρατός!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Imrahil
    replied
    Καθ'όσον ξέρω οι του Δεκεμβρίου(31 Δεκεμβρίου συγκεκριμένα) πάνε για Μάιο κατά κανόνα.

Originally posted by Altair View Post
    Εμένα Δεκέμβριο του 2012 τελείωνε η αναβολή,αλλά είπα να μπω να ξεμπερδεύω.Μάλιστα ήταν να μπω Μάιο και τρώω φλασιά.Θα φάω όλο το καλοκαίρι μέσα;Και κάνω ανανέωση της αναβολής και μετά την ξανακόβω καπάκι για να μπω Αύγουστο.
    Imrahil πήγαινε να την ανανεώσεις όσο πιο σύντομα γίνεται,να να γλιτώσεις χρόνο και κόπο..
    Altair, εσύ μιλάς για ανανέωση και επαναδιακοπή, καθώς η δικιά σου τελείωνε το 2012, εμένα εξαντλείται φέτος(θα είμαι 27 του χρόνου) οπότε δεν τίθεται θέμα ανανέωσης αναβολής σπουδών(μόνο με διδακτορικό). Η κοινωνικών λόγων είναι τριμηναία(ουσιαστικά πας για την άλλη εσσο) και δίδεται μόνο μια φορά. Το θέμα είναι πως μάλλον δε μπορώ να τη ζητήσω τώρα, αλλά πρέπει να περιμένω πρώτα να μου έρθει το χαρτί κατάταξης, το οποίο όμως αν αργήσει, όπως στην περίπτωση του Loggo, θα μου δημιούργησει πρόβλημα, καθώς εκείνη την περίοδο θα είμαι ούτως ή άλλως εκτός Ελλάδος.

Leave a comment:

• hideo
    replied
    Originally posted by Vaynard View Post
    μα δεν χρειαζεται ουτε θεατρο να παιξεις ουτε καραγκιοζηλικια να κανεις ουτε τιποτα, αν πας για καταθλιψη δηλαδη οπως παει πλεον το 99% οσων περνουνε επιτηδες Ι5
    Ενταξει μπορει να ειναι ευκολο οπως σου ειπα και πριν,δεν ξερω.Στο κεντρο παντως 2 παιδια πηραν αναβολη απο τον λοχο μου και οχι αμεσως,δλδ υπηρχε μια διαδικασια(εμειναν καποιες μερες στο στρατοπαιδο).
    Οχι λογο ψυχολογικου προβληματος βεβαια.

Μου εκανε εντυπωση παντως που ενας το επαιζε(?) ή ηταν τρελος ,ως επικινδυνος θα ελεγα(ειχε τσακωθει ασχημα με λοχαγους,φανταρους κτλ) και δεν πηγε πουθενα τελικα(Ι4 μονο).
    Θελω να πω ,ασε στην ακρη του μυαλου σου το ενδεχομενο να μην πετυχει ολο αυτο,γιατι αν εγω ας πουμε παλευα στην αρχη να συνειδητοποιησω οτι εχω τοσους μηνες μπροστα μου ''φυλακης'' παρ'ολο που ηξερα οτι δεν γινεται διαφορετικα,φανταζομαι οτι θα ειναι πολυ πιο δυσκολο για σενα αν αποτυχει κατι τετοιο.

Θελω να πω,μην το δενεις,περιμενε τα χειροτερα και οταν ερθουν τα καλυτερα θα το χαρεις οσο θελεις
    Egw tha phgaina strato mono kai mono gia na exw na lew istories sta paidia mou.
    Epishs mou aresei pou pleon mporw na symetexw stis istories pou lene oi theioi mou, o pateras mou kai oi papoudes mou.

Genika afou to teleiwseis exei thn fash tou to thema.
    Aν μου ελεγε καποιος να ξαναπερασω τα ιδια.Δεν θα εμπαινα με τπτ.Ανετα θα ακολουθουσα τον δρομο του Vaynard.
    Το μονο που κραταω ειναι καποιες φιλιες και καποια ωραια σκηνικα.Αλλα δεν ξαναμπαινα εκει μεσα

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    Egw tha phgaina strato mono kai mono gia na exw na lew istories sta paidia mou.
    Epishs mou aresei pou pleon mporw na symetexw stis istories pou lene oi theioi mou, o pateras mou kai oi papoudes mou.

Genika afou to teleiwseis exei thn fash tou to thema.

Leave a comment:

• Loggo
    replied
    Originally posted by Altair View Post
    What????
    Πεζικό είναι καλύτερα νομίζεις;Σε όποιο σώμα και να μπεις,το θέμα είναι που θα πέσεις.
    Ε εντάξει δεν είναι το ίδιο.

Στα τρία όπλα (Πεζικό, Τεθωρακισμένα, Πυροβολικό) τα πράγματα είναι πιο τέντα, ειδικά στο πεζικό. Αν πέσεις Εφοδιασμού Μεταφορών, Διαβιβάσεις, Υλικού Πολέμου, Τεχνικό κλπ εκεί είναι πολύ πιο χαλαρά (εκεί κάνεις πιο χαλαρό στρατό, άλλα έχει πιο πολύ δουλειά). Γενικά κάθε σώμα έχει διαφορετική νοοτροπία, ο λοχαγός ΠΖ θα σε αντιμετωπίσει διαφορετικά απ' ότι ο λοχαγός ΥΠ.

Leave a comment:

• i Have no Equal
    replied
    Originally posted by Azrael View Post
    Συμφωνω 100% με τον UEG (εγω ετσι θα σε φωναζω )
    Καλα κανεις.. Που εχεις χαθει εσυ?? Ποτε με το καλο θα φορεσεις τα χακί??

Leave a comment:

• Azrael
    replied
    Συμφωνω 100% με τον UEG (εγω ετσι θα σε φωναζω )

Leave a comment:

• i Have no Equal
    replied
    καμια αντιρρηση, οπως ειπα δεν προκειται να ερθω σε αντιπαραθεση κατανοω πληρως την οποιαδηποτε αποψη καποιου που περασε το λουκι και ειδικα χωρις βυσμα, απο εκει και περα καλο ειναι να γνωριζει ο κοσμος και αυτοι που πηγαν και οσοι ΔΕΝ εχουνε παει οτι ειναι πολυ ευκολο και χωρις καραγκιοζιλικια να παρει καποιος απαλλαγη για I5,

το γιατι δεν το κανουνε ολοι ειναι ειτε γιατι φοβουνται τις επιπτωσεις του I5, πχ αν θελουνε να μπουνε στο δημοσιο ειτε γιατι εχουνε προβληματα με τους δικους τους φανταζομαι, ειτε γιατι δεν το εχουνε ψαξει, ειτε γιατι για χ λογους θελουνε να υπηρετησουνε
    Δεν εχει να κανει τουλαχιστον σε εμενα αν περασα το λουκι η οχι, πραγματικα δεν το βλεπω ετσι. Απλα σκεφτομαι οτι και ευκολο να ειναι εχει διαφορες προεκτασεις που νομιζω για 9 μηνες δεν θα ηθελα να το ρισκαρω, εναλλακτικα θα μπορουσες να βγεις Ι4 να μην κανεις τιποτα και απλα να περιμενεις 9 μηνες να ξεμπερδεψεις.

Οι προεκτασεις που εννοω ειναι και κοινωνικες ειναι και επαγγελματικες. Αν οι γονεις σου εχουν πολλα λεφτα η κατι τετοιο και εισαι εξασφαλισμενος να το καταλαβω αν ομως περιμενεις να βγεις στην κοινωνια με στοχο να βρεις μια καλη δουλεια και να πετυχεις πρεπει να ξεκινας με οσα περισσοτερα advantages μπορεις οχι αμεσως αμεσως με ενα disadvantage.

Εγω πραγματικα αν μπορουσα δεν θα πηγαινα στρατο γιατι στα 25 μου στην δυσκολη αναζητηση εργασιας με αγχος για το μελλον σε μια χωρα που μονο πισω παει μονο πολυτιμο χρονο θεωρω οτι εχασα με αυτη την ιστορια. Επρεπε ομως να γινει για να μην εχω κανενα εμποδιο απο εκει. Αν πιστευεις οτι δεν θα εππηρεασει ποτε τη ζωη σου(οχι μονο τωρα που μπορει να εισαι σε "αναρχια" φαση") καντο αλλα για μενα πρεπει να το σκεφτεις πολυ καλα και ιδιαιτερα για το μελλον.

Οι περισσοτεροι πιστευω δεν το κανουν για τις επιπτωσεις δεν νομιζω να θελει κανεις να παει. Απλα κανεις δεν νομιζω οτι θελει να το ρισκαρει για 9 μηνες, αν ηταν 18 η 24 οπως ηταν παλια τοτε παιζει να το σκεφτομουν παρα πολυ σοβαρα αλλα τωρα και με τις αδειες και με ολα ειναι λιγοτερο απο 8 μηνες.Μακαρι να καταργηθει η υποχρεωτικη στρατευση παντως και να μην εχει κανεις να περασει το "αγκαθι" του στρατου..

Leave a comment:

• Vaynard
    replied
    Vaynard δικαιωμα σου να επιλεξεις να μην πας στρατο αν μπορεις να το κανεις,εννοειται.Εγω δεν θα μπορουσα ομως να παιξω το θεατρο για να πω την αληθεια.
    μα δεν χρειαζεται ουτε θεατρο να παιξεις ουτε καραγκιοζηλικια να κανεις ουτε τιποτα, αν πας για καταθλιψη δηλαδη οπως παει πλεον το 99% οσων περνουνε επιτηδες Ι5, απλα δεν πρεπει να ψαρωσεις η να μασησεις σε περιπτωση που στη πει κανενας εκει αν πεσεις σε κανεναν περιεργο, ασε που εχουνε και αλλους να δουμε με τον Α και τον Β θα ασχολουνται?:fsss:

Εδω εισαι λαθος
    Αυτοι γιατι να μην μιλανε?
    Αυτοι φταινε που εχουν καποιο προβλημα?κανονικη θητεια κανουν και αυτοι.(Εκτος απο σκοπετο,αλλα κανουν περιπολο σε καποιες μοναδες)
    γιοταδες εννοω αυτους που επιτηδες της καπουλαρουνε με Ι5 οχι ατομα που εχουνε πραγματικα καποιο προβλημα, αυτο νομιζω ειναι αυτονοητο

τα λεω αυτα για να τα εχουνε υποψην τα παιδια που δεν εχουνε παει στρατο και ψαχνουνε τροπο να μην πανε για χ η ψ λογους

Καλα κανεις δεν ηθελε να χασει 9 μηνες απο τη ζωη του. Εγω δεν ξερω κανεναν που να το εκανε, ολοι οι φιλοι μου ειχαν παει εκτος απο ενα δυο που μπαινουν τωρα τον Αυγουστο και ολοι ειχαν ωραιες ιστοριες να πουν γενικα. Οποτε λεω αφου πηγαν αυτοι και εχουν ωραιες αναμνησεις εννοειτε θα παω και εγω, μαλλον δεν εννοειτε ηταν κατι σιγουρο οτι θα πας στρατο. Δηλαδη αυτο που θελω να πω ειναι οτι ποτε δεν θεωρησα οτι εχω την επιλογη να μην παω, να το παιξω τρελος για να αποφυγω κατι που εχουν περασει σχεδον ολοι δεν ειναι στον χαρακτηρα μου ουτε μαλλον θα μπορουσα να το κανω.

Δεν ειχα καμια ορεξη να παω ομως, αν δηλαδη αλλαζε καπως το συστημα και απλα υπεγραφες καποιο χαρτι οτι δεν θελεις να υπηρετησεις εθελοντικα εννοειτε και θα το εκανα.. Απο κυρωσεις και τετοια δεν ξερω τι παιζει παντως να τραβιεμαι 3 χρονια με αναβολες χωρις να μπορω να βρω καλη δουλεια απλα και μονο για να αποφυγω 9 μηνες μου φαινετε χαζο. Αν δεν εχεις καποιο σωματικο προβλημα δεν αξιζει για μενα να ρισκαρεις και να μην πας για 9 μηνες να ξεμπερδευεις απο αυτη την υποχρεωση.
    καμια αντιρρηση, οπως ειπα δεν προκειται να ερθω σε αντιπαραθεση κατανοω πληρως την οποιαδηποτε αποψη καποιου που περασε το λουκι και ειδικα χωρις βυσμα, απο εκει και περα καλο ειναι να γνωριζει ο κοσμος και αυτοι που πηγαν και οσοι ΔΕΝ εχουνε παει οτι ειναι πολυ ευκολο και χωρις καραγκιοζιλικια να παρει καποιος απαλλαγη για I5,

το γιατι δεν το κανουνε ολοι ειναι ειτε γιατι φοβουνται τις επιπτωσεις του I5, πχ αν θελουνε να μπουνε στο δημοσιο ειτε γιατι εχουνε προβληματα με τους δικους τους φανταζομαι, ειτε γιατι δεν το εχουνε ψαξει, ειτε γιατι για χ λογους θελουνε να υπηρετησουνε

Leave a comment:

• hideo
    replied
    Vaynard δικαιωμα σου να επιλεξεις να μην πας στρατο αν μπορεις να το κανεις,εννοειται.
    Εγω δεν θα μπορουσα ομως να παιξω το θεατρο για να πω την αληθεια.
    Δλδ θα ειμαι με τα παιδια μια χαρα και ξαφνικα(καθως δεν θα το παρεις αμεσως το χαρτι) ,θα με δουν να τσιμπαω αναβολη χωρις λογο,δεν ξερω μου φαινεται καπως.
    Παρόλα αυτα μεσα θα εισαι και βλεπεις τι θα κανεις και πως θα παει.Μπορει η διαδικασια να ειναι πιο ευκολη,απο αυτο που φανταζομαι.

σε οσους πηγανε μαγκια τους hat off και τα σχετικα εξαιρω τους βυσματιες που μαζι με τους γιωταδες μαλλον δεν πρεπει να μιλανε ουτε αυτοι
    Εδω εισαι λαθος
    Αυτοι γιατι να μην μιλανε?
    Αυτοι φταινε που εχουν καποιο προβλημα?κανονικη θητεια κανουν και αυτοι.(Εκτος απο σκοπετο,αλλα κανουν περιπολο σε καποιες μοναδες)

Leave a comment:

• Azrael
    replied
    Μωρε εγω θα παω, γιατι ενταξει πιστευω πως πρεπει να μαθεις να κρατας οπλο και γενικοτερα τα βασικα αυτα.

Αλλα ειναι σιγουρο πως ΔΕΝ θα ειναι 9 μηνες μονο, γιατι εχω να φαω ΠΟΛΥ φυλακα

Leave a comment:

• i Have no Equal
    replied
    Καλα κανεις δεν ηθελε να χασει 9 μηνες απο τη ζωη του. Εγω δεν ξερω κανεναν που να το εκανε, ολοι οι φιλοι μου ειχαν παει εκτος απο ενα δυο που μπαινουν τωρα τον Αυγουστο και ολοι ειχαν ωραιες ιστοριες να πουν γενικα. Οποτε λεω αφου πηγαν αυτοι και εχουν ωραιες αναμνησεις εννοειτε θα παω και εγω, μαλλον δεν εννοειτε ηταν κατι σιγουρο οτι θα πας στρατο. Δηλαδη αυτο που θελω να πω ειναι οτι ποτε δεν θεωρησα οτι εχω την επιλογη να μην παω, να το παιξω τρελος για να αποφυγω κατι που εχουν περασει σχεδον ολοι δεν ειναι στον χαρακτηρα μου ουτε μαλλον θα μπορουσα να το κανω.

Δεν ειχα καμια ορεξη να παω ομως, αν δηλαδη αλλαζε καπως το συστημα και απλα υπεγραφες καποιο χαρτι οτι δεν θελεις να υπηρετησεις εθελοντικα εννοειτε και θα το εκανα.. Απο κυρωσεις και τετοια δεν ξερω τι παιζει παντως να τραβιεμαι 3 χρονια με αναβολες χωρις να μπορω να βρω καλη δουλεια απλα και μονο για να αποφυγω 9 μηνες μου φαινετε χαζο. Αν δεν εχεις καποιο σωματικο προβλημα δεν αξιζει για μενα να ρισκαρεις και να μην πας για 9 μηνες να ξεμπερδευεις απο αυτη την υποχρεωση.

Leave a comment:

• Altair
    replied
    Originally posted by Scatman View Post

Προσπαθήστε να ΜΗΝ μπείτε τεθωρακισμένα εάν θέλετε να κάνετε καλή στρατιωτική ζωή
    What????
    Πεζικό είναι καλύτερα νομίζεις;Σε όποιο σώμα και να μπεις,το θέμα είναι που θα πέσεις.Τίποτα απολύτως δεν είναι στάνταρ.Φιλαράκι μου με βύζμα πήγε Ναυτικό,ζήτησε να είναι Χαϊδάρι και τον πήγαν ΜΛΑΤ.Ο ΜΛΑΤ ανήκει στην προεδρική φρουρά και είναι απίστευτο τέντωμα.Στο ΜΛΑΤ πάνε πεζικό,αεροπορία,ναυτικό,αλλά όλοι περνάνε τα ίδια σκατά από τη στιγμή που ο Διοικητής ανήκει στην προεδρική φρουρά.Και ξέρεις ε;Το ναυτικό είναι 12μηνο.Έκατσε 10 μήνες ΜΛΑΤ.
    Ενώ εγώ,υποτίθεται πήγα σε βυζματική μονάδα.Και 2 μήνες πριν πάω,όντως ήταν απίστευτα βυζματική μονάδα εκεί.Όταν πήγα εγώ,είχε αλλάξει Διοικητής,πρώην ειδικοδυναμίτης και φάγαμε το τέντωμα της ζωής μας.Εκπαίδευση,τέντωμα,φωνές κλασσικά πράγματα.Στον πρώτο λόχο που ήμουν εγώ τουλάχιστον ήταν πιο ζόρικα απ'ότι στους υπόλοιπους λόχους.Βέβαια γι'αυτόν ακριβώς το λόγο μας πήγαινε καλά στις εξόδους.Μία μέσα,3 έξω.

Leave a comment:

• Azrael
    replied
    Εγω εχω πιο σοβαρο λογο απο σενα, δε κοβω το μαλλι με τιποτα.

Ναι, αλλα ποτε δε ξερεις αν σου χρεαστει το χαρτι και το Ι5 μπορει να δημιουργησει προβλημα.

Leave a comment:

• Vaynard
    replied
    στις 3 αναβολες (συνηθως του ενος χρονου) λογω ψυχολογικων προβληματων
    (πχ καταθληψη που ειναι το ποιο συνηθισμενο) περνεις απαλλαγη με Ι5 ειναι ΤΟΣΟ ευκολο να μην παει καποιος στρατο αν δεν επιθυμει για διαφορους λογους να περασει τη διαδικασια και πιστευει οτι δεν εχει καποιο προβλημα με το Ι5 καπου παρακατω στη ζωη του ,

το κανανε 4 γνωστοι/φιλοι μου (ναι 4!) και κατα 99% θα το κανω και εγω, ναι ειναι ΤΟΣΟ ευκολο, και με χαρτι απο ψυχολογο να μην πας και αν πας και πεις οτι ''ξερετε κατι? δεν την παλευω αν με βαλετε μεσα θα αυτοχτονησω δεν προκειται να το ρισκαρει κανενανας να σε βαλει μεσα για κανενα λογο, εν ολιγης αν εισαι αποφασισμενος να μην πας φανταρος δεν πας

σε οσους πηγανε μαγκια τους hat off και τα σχετικα εξαιρω τους βυσματιες που μαζι με τους γιωταδες μαλλον δεν πρεπει να μιλανε ουτε αυτοι , επισης θα κατανοησω πληρως τον οποιοδηποτε θελησει να με κατακρινει η να μου την πει αν αισθανεται αδικημενος επειδη πηγε και περασε το λουκι και χωρις βυσμα οποτε ισως να ζηλεψει καποιον που επελεξε να τις καπουλαρει,

το γιατι δεν θελω να υπηρετησω δεν αφορα το forum αν καποιος θελει να με ρωτησει οι λογοι ειναι παρα πολλοι και προσωπικοι και ιδεαλογικοι, δεν εχει νοημα να τους αναφερω στο forum

Leave a comment:

• Loggo
    replied
    Επιβεβαιώνω κι εγώ τα περί εμπλοκής για όσους μπουν Μάη, πάντα η Β ΕΣΣΟ είναι η μικρότερη με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Κι αν είσαι και πεζικάριος, πάει, όλη η θητεία ένα σκοπέτο.

Leave a comment:

Working...
X