Announcement

Collapse
No announcement yet.

Πανελληνιες: H επομενη μερα...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

<div class='quotetop'>(Doppelganger &#064; Jun 25 2008, 01&#58;06 PM) [snapback]29924[/snapback]</div>
    εκθεση με 15,3 ενω περιμενα περισσοτερο (σημερα εμαθα πως ειχα 9 μορια διαφορα αναμεσα στους δυο διορθωτες lol)[/b]
    Τι μου θύμισες...

7 χρόνια πριν, εξετάσεις Β΄ Λυκείου (που δίναμε τότε), 9 μαθήματα.

Μέσος όρος στα 8 μαθήματα: 19,4 / 20

Έκθεση:
    1ος βαθμολογητής: 15
    2ος βαθμολογητής: 11
    αναβαθμολογητής: 10&#33;&#33;&#33;
    Τελικός βαθμός έκθεσης: 10,5 (μέτραγε τότε ο βαθμός του αναβαθμολογητή και ο ένας από τους δύο βαθμολογητές που είχε βαθμολογήσει πιο κοντά στο βαθμό του αναβαθμολογητή)

Το αποτέλεσμα ήταν να πέσει ο μέσος όρος περίπου 1 μονάδα / 20.

Γ΄ Λυκείου είχα πάλι αναβαθμολόγηση στην Ιστορία αυτή τη φορά και πάλι ο αναβαθμολογητής μου έβαλε πιο κάτω και από τους δύο, τραβώντας πάλι κάτω το βαθμό.

Συμπέρασμα: Ίσως καλύτερα που δεν πήγες αναβαθμολόγηση, αν και τώρα είναι λίγο πιο ευνοϊκές οι συνθήκες.

Comment

Συμπέρασμα: Ίσως καλύτερα που δεν πήγες αναβαθμολόγηση, αν και τώρα είναι λίγο πιο ευνοϊκές οι συνθήκες.
      [/b]
      Άσε, κάτι μου λέει ότι φέτος πάλι τα ?μαγείρεψαν?... Από τη μία ακούς για το νέο μέτρο της αναβαθμολόγησης, σύμφωνα με το οποίο, πάντα μετράνε οι δύο υψηλότεροι βαθμοί, με αποτέλεσμα να μην μπορείς να πέσεις χαμηλότερα, αλλά είτε μένεις στην ίδια βαθμολογία, είτε ανεβαίνεις.

Στην αρχή σκέφτηκα "WTF?" και κατέληξα στο αρχικό συμπέρασμα πως θα πρέπει να τεθεί περιορισμός στον αριθμό των γραπτών που αναβαθμολογούνται ανά μαθητή. Αυτό το σκεφτόμουν μέχρι που βγήκαν οι βαθμοί, αφού με βάση αυτή τη λογική, όλοι θα πήγαιναν όλα τα γραπτά τους για αναβαθμολόγηση.

Την ημέρα όμως που οι βαθμολογίες αναρτήθηκαν στα σχολεία... it all became clear to me. Από όσα κοίταξα, δεν υπήρχε κανένα γραπτό με διαφορά 13 ή περισσότερα μόρια, κι έτσι δε γίνεται αναβαθμολόγηση. Ορίστε λοιπόν η λύση, να βλέπω το 12,3 στην Έκθεση, και να παθαίνω shock, και να λέω ?αναβαθμολόγηση κατευθείαν?, και μετά να βλέπω ότι η διαφορά είναι 9 μόρια. :blink: :blink: :blink: Ε, αυτά δε γίνονται.

Πιστεύω λοιπόν ότι φέτος αυτό έγινε σκόπιμα, αλλά δε γνωρίζω ακριβώς με ποιον τρόπο. Επίσης πιστεύω ότι είτε η Έκθεση έχει γίνει ένα ακόμα μάθημα αποστήθισης και δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι, είτε οι βαθμοί μπαίνουν με κλήρωση, γιατί είδα και κάτι ξεκάρφωτα 17άρια σε κάτι παιδιά άκυρα...

Άρα το συμπέρασμα είναι:

Συμπέρασμα: Ίσως καλύτερα που δεν πήγες αναβαθμολόγηση, αν και τώρα είναι φαινομένικα λίγο πιο ευνοϊκές οι συνθήκες. But... did you ever have a choice?
      [/b]
      FIXED.
      My Blog: FoM's Between a Rock and a Hard Place
      Follow me on http://www.twitter.com/FoM_PV

Comment

Άσε, κάτι μου λέει ότι φέτος πάλι τα ?μαγείρεψαν?... Από τη μία ακούς για το νέο μέτρο της αναβαθμολόγησης, σύμφωνα με το οποίο, πάντα μετράνε οι δύο υψηλότεροι βαθμοί, με αποτέλεσμα να μην μπορείς να πέσεις χαμηλότερα, αλλά είτε μένεις στην ίδια βαθμολογία, είτε ανεβαίνεις.

Στην αρχή σκέφτηκα "WTF?" και κατέληξα στο αρχικό συμπέρασμα πως θα πρέπει να τεθεί περιορισμός στον αριθμό των γραπτών που αναβαθμολογούνται ανά μαθητή. Από όσα κοίταξα, δεν υπήρχε κανένα γραπτό με διαφορά 13 ή περισσότερα μόρια, κι έτσι δε γίνεται αναβαθμολόγηση. Ορίστε λοιπόν η λύση, να βλέπω το 12,3 στην Έκθεση, και να παθαίνω shock, και να λέω ?αναβαθμολόγηση κατευθείαν?, και μετά να βλέπω ότι η διαφορά είναι 9 μόρια. :blink: :blink: :blink: Ε, αυτά δε γίνονται.

Πιστεύω λοιπόν ότι φέτος αυτό έγινε σκόπιμα,
        αλλά δε γνωρίζω ακριβώς με ποιον τρόπο. Επίσης πιστεύω ότι είτε η Έκθεση έχει γίνει ένα ακόμα μάθημα αποστήθισης και δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι, είτε οι βαθμοί μπαίνουν με κλήρωση, γιατί είδα και κάτι ξεκάρφωτα 17άρια σε κάτι παιδιά άκυρα...

Άρα το συμπέρασμα είναι:
        FIXED.
        [/b]
        Wat...wat?
        Originally posted by Raf
        Η Νίντι λίγο το πάει αλλιώς, ε, έχουμε τον Ραμπ εκεί να ψιλοτρολάρει.

Comment

Δεν είναι ξεκάθαρο; Υποστηρίζω ότι φέτος η βαθμολογίες έχουν μπει κατόπιν συνεννόησης, ή απλά οι βαθμοί δεν καλύπτονταν, και ο δεύτερος βαθμολογητής έβαζε κοντινό βαθμό. Θυμάμαι και το περσινό φιάσκο με τα Ειδικά Μαθήματα (διόρθωση με ανοιχτά ονόματα, περισσότερο στα Αγγλικά, στη Θεσσαλονίκη), και είχα δώσει πέρσυ Αγγλικά, όπως και φέτος. Αυτή η συμπεριφορά με κάνει να σκέφτομαι έτσι και φέτος, μιας και η κυβέρνηση παραμένει η ίδια, αν και απορώ πως επανεκλέχθηκαν. Μόνο να έχουν κάνει και φέτος καμία μαλακία, θα πας να τους βάλω βόμβα.

Comment

Με το άλλο τι εννοείς;;Όλοι θα πήγαιναν τα γραπτά τους για αναβαθμολόγηση;;Η που λές "λεω αναβαθμολόγηση κατευθείαν"
            Originally posted by Raf

Comment

Ημουν (και πιθανως ειμαι) στο διλημα τοσο καιρο για το τι να σπουδασω. Ναι ωραια η Ιατρικη και ο House και βγαινω εξω και σπουδαζω, αλλα με τραβαει πολυ και η Βιολογια. Ενταξει δεν σας το κρυβω πως η Βιολογια ηταν φετος η αγαπη της ζωης μου. Ειδικα οταν στην Γενετικη Μηχανικη και στην τεχνολογια του ανασυνδιασμενου DNA ειχα πορωθει τοσο πολυ που εψαχνα να βρω εφαρμογες μονος μου.

Βασικα σαν γιατρος δεν θελω να ανοιξω γιατριο, δεν με πολυνοιαζει να θεραπευω (μαλλον θα το βαριεμαι αυτο). Αν απλα επαιρνα γνωσεις και διδασκα θα ηταν πολυ καλα. Κι εννοω να διδασκω σε κανα πανεπιστημιο με κανονικο μισθο καθηγητη. Μα δεν πας γιατρος για τα λεφτα ή για να σωσεις ζωες; ΟΧΙ&#33; Απλα για την θεωρια.

Η Βιολογια απο την αλλη παλι εχει θεωρια, αλλα εχει και τα εργαστηρια και την ερευνα που με τρελαινουν σαν ιδεα. Με συναρπαζει το γεγονος να ασχοληθω με την βιολογια και αργοτερα με την μοριακη Βιολογια ή την Γενετικη.

Και ειμαι στο διλλημα. Τι να κανω?&#33; :blink:

Μπορει καποιος να μου πει τι κανει ενας γιατρος και τι ενας βιολογος για να δω κι εγω τι πραγματικα θελω; Δεν ειναι πλεον θεμα που περναω (περναω και στα δυο-απλα ιατρικη εξω απο την Ελλαδα), αλλα θεμα του τι θα με γεμιζει. Αλλα μου λειπει η πληροφορηση. Ναι, το ΣΕΠ ειναι gtp και θα τ λεω μεχρι να γινει καλυτερο ή μεχρι να πεθανω ξανα και ξανα.

Α btw επειδη θα σκασω. Διαβασα πως το φυσιολογικο pH του ανθρωπινου οργανισμου ειναι 7,4(Βιολογια γενικης παιδειας). Το θεωρουμε ελαφρως βασικο ή λογω της θερμοκρασιας 36-37 βαθμων κελσιου, αλλαζει η κλιμακα των 25 και απο 7 ως ουδετερο γινεται το 7,4 ως ουδετερο (λογω του Κw και την αξαρτηση του απο την θερμοκρασια);
              [/b]

Αν θες να πας για να διδάξεις τότε ιατρική ή βιολογία δεν έχει σημασία. Και τα δύο μπορεί να σε οδηγήσουν εκεί.
              Αν πας ιατρική έχεις πολύ καλύτερα εργασιακά δικαιώματα και γενικά καλύτερες οικονομικές απολαβές (καλά μη φανταστείς το χρήμα να ρέει από τα μπατζάκια σου αν δουλεύεις σε νοσοκομείο του δημοσίου αλλά και πάλι είναι πιο εύκολη η επαγγελματική αποκατάσταση).
              Ως βιολόγος δε μπορείς να έχεις κανένα δικαίωμα πάνω σε ασθενείς. Για παράδειγμα αν θες να ανοίξεις ένα εργαστήριο για αναλύσεις DNA απλά δε γίνεται γιατί και αυτό είναι τομέας των ιατρών. Από την άλλη βέβαια αν πας ιατρική πρέπει να ξοδέψεις λίγο πολύ 10 χρόνια στην καλύτερη περίπτωση μόνο για τη σχολή και την εξειδίκευση. Επίσης αν πας ιατρική και σκοπεύεις να συνεχίσεις σε έρευνα το πιθανότερο είναι να κάνεις κάτι πιο patient-oriented. Προφανώς αν θέλεις να κάνεις έρευνα σε φυτά τότε είναι λίγο άκυρη επιλογή.
              Από την άλλη η βιολογία είναι πολύ πιο research-oriented από τη φύση της. Θεωρώ πως είναι πολύ πιο εύκολο να συνεχίσεις έρευνα από κει δεδομένου πως μετά από 4 χρόνια σπουδών μπορείς να συνεχίσεις ήδη για Master ή PhD. Έχε υπόψη σου πως από βιολογία είναι πολύ πιο πιθανό να κάνεις fundamental research. Κοινώς να ασχολείσαι με τη διαλεύκανση μηχανισμών που δεν έχουν απαραίτητα άμεση πρακτική χρησιμότητα (τουλάχιστον όχι βραχυπρόθεσμα γιατί μακροπρόθεσμα όλες αυτές οι γνώσεις μπορούν να αποκτήσουν πρακτική εφαρμογή).
              Για το θέμα βοτανικής-ζωολογίας-οικολογίας κλπ προσωπικά θεωρώ πως είναι θέμα γούστου. Δε με συναρπάζουν ιδιαίτερα πέρα από τη βιολογία συμπεριφοράς. Μπορεί να αποτελούν θεμέλιους λίθους και κάθε βιολόγος χρειάζεται κάποιες στοιχειώδεις γνώσεις αλλά το πόσο θέλεις να εμβαθύνεις αποτελεί καθαρά θέμα προσωπικού ενδιαφέροντος. Για την άκρα εξειδίκευση που ανέφερες Σκιοκυνηγέ απλά θα διαφωνήσω πλήρως. Σίγουρα η Μοριακή Βιολογία είναι πιο ειδική από Γενική Βιολογία αλλά είναι τόσο ευρύ το φάσμα εφαρμογών σήμερα που μόνο για εξειδίκευση δε μιλάμε. Έχω τελειώσει τη σχολή της Αλεξανδρούπολης και εγώ και οι συμφοιτητές μου ασχολούμαστε με εντελώς διαφορετικά πράγματα.
              Επίσης να προσθέσω πως αν δε σε πειράζει να βγεις και να μείνεις στο εξωτερικό τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα, δεδομένου πως στην Ελλάδα η έρευνα δυστυχώς έχει διάφορα προβλήματα. Πιστεύω πως αν σε ενδιαφέρει το αντικείμενο, ασχοληθείς και δουλέψεις σε αυτό τότε ένας τέτοιος δρόμος δεν είναι τόσο δύσκολος. Βέβαια και εδώ μη φανταστείς τρελά λεφτά κλπ απλά μέτρια πράγματα για να ζεις αξιοπρεπώς. Βέβαια η γοητεία του να βλέπεις κάτι πρώτος στον κόσμο είναι αρκετά ισχυρή. Όχι ότι δεν υπάρχουν στιγμές που θα βαρεθείς με κάποιες διαδικασίες που επαναλαμβάνονται αλλά μάλλον λιγότερες σε σχέση με άλλα επαγγέλματα.
              Αυτά από μένα. Βέβαια για να καταλάβεις ακριβώς τι συμβαίνει σε κάθε τομέα πρέπει να το ζήσεις αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει ευχέρεια για να δοκιμάζεις πράγματα μέχρι να διαλέξεις ότι σου αρέσει πάρα πολύ.
              Και κάτι τελευταίο που επιφανειακά δεν είναι τόσο σημαντικό αλλά επηρεάζει τον εαυτό σου ως άνθρωπο και ως επιστήμονα. Η αρχική σχολή στην οποία θα σπουδάσεις επηρεάζει σημαντικά τον τρόπο σκέψης σου. Δε μπορώ να το εξηγήσω καλύτερα αλλά είναι ένα συμπέρασμα που έχω βγάλει συναναστρεφόμενος με άτομα από ένα ευρύ φάσμα ειδικοτήτων. Δεν είναι ο ένας τρόπος καλύτερος ή πιο σωστός από τον άλλο αλλά έχει αρκετό ενδιαφέρον να παρατηρήσεις τις διαφορές.
              Originally posted by Squall Leonhart
              I used to be a SeeD like you, then I took an icicle in the chest
              Originally posted by 丹野
              Ο sub_zero είναι αυτός ο ψηλός με τα γυαλιά, ενώ ο Παίχτης είναι ο κούκλος αθλητικός τυπάς. Ο LMS δεν ξέρω ποιος είναι, αλλά who cares...
              Originally posted by Ryu_gr
              υπάρχουν τα games που τα "γεμίζουν" με επαναλαμβανόμενα tasks για να δείξουν απλώς ότι έχεις πράγματα να κάνεις (και όταν πας να ασχοληθείς απλά βαριέσαι) και υπάρχει και το Mario Galaxy.

Comment

@Somari

Το ?αναβαθμολόγηση κατευθείαν? το είπα στον εαυτό μου μόλις είδα το 12,3. Δηλαδή θα έστελνα το γρπτό για αναβαθμολόγηση...

Για το άλλο... Δε θα ήταν απόλυτα φυσικό; Φέτος είπανε ότι η αναβαθμολόγηση αλλάζει ως εξής: Από τους 3 βαθμούς, μένουν οι δύο υψηλότεροι, και ο μέσος όρος τους θα είναι ο νέος βαθμός. Με αυτή τη νοοτροπία, δε μπορείς να πάσεις χαμηλότερα...

Και με αυτό το σκεπτικό, ακόμα και την Ιστορία, που πήρα 19,2, θα την έστελνα για αναβαθμολόγηση.

Comment

Δηλαδή θα έστελνα το γρπτό για αναβαθμολόγηση...

[/b]
                  Μα δες μπορεις&#33;Αυτό θέλω να πω τόση ώρα&#33;
                  Εκτός και αν άλλαξε κάτι τα τελευταία 5 χρόνια (εκτός του αριθμού μαθημάτων)
                  Originally posted by Raf

Comment

Originally posted by Raf

Comment

• Ναι κι εγω απ&#39;οσο θυμαμαι η αναβαθμολογηση γινεται αυτοματα οταν υπαρχει μεγαλη αποκλιση μεταξυ των βαθμων.
                      Do a barrel roll!

Comment

• Δε γνωρίζω αν υπάρχει περιορισμός, αλλά από όσα ξέρω, μου φαίνεται ότι πρέπει να ζητήσεις την αναβαθμολόγηση.

Comment

• Χθες ανακοινώθηκε πως τελικά οι μαθητές της 3ης τάξης των ΕΠΑ.Λ θα δώσουν στις Πανελλήνιες 4 μαθήματα αντί για 3 που ήταν εξαρχής , το επιπρόσθετο μάθημα θα είναι η Έκθεση...(τα 2 θα είναι ειδικότητας , το άλλο Μαθηματικά και το τέταρτο Έκθεση)

Comment

• [/b]
                            EPIC

LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL
                            My blog:Doppel&#39;s Den

Comment

• Δε γνωρίζω αν υπάρχει περιορισμός, αλλά από όσα ξέρω, μου φαίνεται ότι πρέπει να ζητήσεις την αναβαθμολόγηση.
                              [/b]
                              Λαθος νομίζεις.
                              Τι τις πέρασες τις πανελλαδικές,πανεπιστήμιο;;;
                              Originally posted by Raf

Comment

• Καλά και στις σχολές...τι ζητήσεις τι δν ζητήσεις το ίδιο και το αυτό...

Σου λέει εκεί που νόμιζες ότι έχεις το 8άρι και σου βάζει 5 σου απαντάει "και πολύ ευγενικός ήμουν...." :/
                                Καλά αν είναι απ&#39;τους περίεργους και σε βάλεισ το μάτι γτ τον αμφισβήτησες οκ την έκατσες έτσι απλά.....δν παίρνεις πτυχίο που να χτυπιέσαι

"...You can have all the faith you want in spirits, and the afterlife, and heaven and hell, but when it comes to this world, don't be an idiot. Cause you can tell me you put your faith in God to put you through the day, but when it comes time to cross the road, i know you look both ways..."

Comment

Working...
                                X