Announcement

Collapse
No announcement yet.

Σχολιασμός επικαιρότητας-ανταλλαγή απόψεων

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Originally posted by Ramparter View Post
    People should not be afraid of their governments. Governments should be afraid of their people.

    Το ανησυχητικο ειναι οτι ακομη δεν εχουμε φτασει εκει...
    Υπομονή... Έρχεται κι αυτό.
    sigpic

    Comment


    • Originally posted by Ramparter View Post
      People should not be afraid of their governments. Governments should be afraid of their people.

      Το ανησυχητικο ειναι οτι ακομη δεν εχουμε φτασει εκει...

      Originally posted by Raf
      Η Νίντι λίγο το πάει αλλιώς, ε, έχουμε τον Ραμπ εκεί να ψιλοτρολάρει.

      Comment


      • Τα όσα έλεγε ο V και η επανάστασή του έγιναν σε μια χώρα όπου υπήρχε οικονομική ευμάρεια και περιορισμός προσωπικών ελευθεριών. Στην Ελλάδα συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο, οπότε πως σχετίζεται ο V με τα τεκταινόμενα;

        Comment


        • Ήρεμα τίγρη, πόσταρα το βίντεο για να δείξω ότι απο κει είναι η ατάκα.

          Τώρα αν ρωτάς εξαρχής για το γιατι έβαλε ο χάκερ αυτήν την άτάκα, τι να σου πω; Το γεγονός ότι το status quo στην φανταστική μελλοντική Αγγλία ή την πραγματική σημερινή Ελλάδα είναι διαφορετικά, δεν πάει να πει πως δεν μπορει και στις 2 περιπτώσεις να ισχύει.
          Originally posted by Raf
          Η Νίντι λίγο το πάει αλλιώς, ε, έχουμε τον Ραμπ εκεί να ψιλοτρολάρει.

          Comment


          • Μπα, δεν το λέω για σένα, αλλά για τη γενικότερη επαναστατική προδιάθεση του κώλου που βλέπω στα blogs και στα μέσα. Μολύνουν συνθήματα και ιδέες επικαλώντας τα για ίδιον όφελος και προσπαθούν να καμουφλάρουν το "ψήφισα Πασοκ γιατί ο Γιώργος θα έδινε λεφτά στο λαό(αλλά δεν έδωσε και τώρα είμαι τσατισμένος)" με πανανθρώπινα επαναστατικά ιδεολογήματα. Ντροπιάζουν και ζημιώνουν τους πραγματικούς επαναστάτες όσοι καπηλεύονται τους αγώνες τους, η επανάσταση έχει στόχο τις ριζοσπαστικές αλλαγές, όχι να μη σου κόψει ο δανειστής τον παρά.

            Comment


            • Η επανάσταση αρχίζει από τη συνειδητοποίηση ότι το παρόν σύστημα σε ζημιώνει, έστω και οικονομικά. Η ανέχεια γίνεται συνείδηση και η συνείδηση, πράξη.
              "All art is at once the surface and symbol. Those who go beneath the surface do so at their peril."

              Comment


              • το πάρτυ είναι κοντά αν είναι έτσι τα πράματα
                Ειδική μονάδα καταστολής εξεγέρσεων έφερε η κυβέρνηση! (βίντεο)

                Πληροφορίες των τελευταίων ωρών αναφέρουν ότι έχει αφιχθεί στην Ελλάδα μεγάλη παραστρατιωτική δύναμη της Ευρωπαϊκής Δύναμης Καταστολής Εξεγέρσεων – Eurogedfor – πρακτικά ειδική μονάδα Στρατοχωροφυλακής, μέσω του λιμανιού της Ηγουμενίτσας, πλήρως εξοπλισμένη με Τεθωρακισμένα οχήματα.
                Η επίσημη δικαιολογία είναι ότι αφίχθηκαν για κοινή άσκηση καταστολής εξεγέρσεων με την Ελληνική Αστυνομία, αλλά το timing που επιλέχθηκε για την άσκηση είναι επιεικώς ατυχές, αν όντως πρόκειται για άσκηση.
                Δεν θέλουμε να κάνουμε «κακές» σκέψεις, ότι κλήθηκε ή, ακόμα χειρότερα, ότι επιβλήθηκε η παρουσία της Eurogedfor από την τρόϊκα για να προστατέψει την κυβέρνηση και να αποτραπεί ενεργός λαϊκή αντίδραση στα μέτρα εξαθλίωσης που λαμβάνει κατά των πολιτών της χώρας σε εκτέλεση ξένων εντολών.
                Κάτι τέτοιο εκτός από μέγιστη πολιτική ανοησία θα οδηγούσε στο ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα: Και οι … νεκροί θα σηκωθούν από τα νεκροταφεία για να αντιμετωπίσουν μια ξένη δύναμη Γερμανών, Ολλανδών κλπ οι οποίοι θα κληθούν να καταστείλουν τις αντιδράσεις των πολιτών για τα κυβερνητικά μέτρα που οδηγούν στην πείνα ολόκληρες μάζες πολιτών, κατ’εντολή του ΔΝΤ, όπως ομολόγησε σήμερα στην Βουλή ο ΥΠΟΙΚ Ε.Βενιζέλος.
                Σημειώνουμε ότι η Eurogedfor είναι ένοπλο σώμα με ΤΟΜΑ (Τεθωρακισμένα Οχήματα Μάχης) στον εξοπλισμό της, η οποία δημιουργήθηκε για εκτέλεση αποστολών σε αποστολές όπως το Κοσσυφοπέδιο, το Αφγανιστάν κλπ, όπου οι κλασικές ένοπλες δυνάμεις αδυνατούν να φέρουν εις πέρας αποστολές καταστολής πλήθους.
                Αλλά και μόνο η χρονική συγκυρία άφιξης της Eurogedfor προβληματίζει. Ειδικά από την στιγμή που δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση για την άφιξή της στην Ελλάδα. Όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες οι πρώτες μονάδες αφίχθηκαν μεταξύ 08-10/10 στην Ηγουμενίτσα, όπου μεταφέρθηκαν από την βάση τους στην Βόρειο Ιταλία.
                Αρχικά αφίχθηκε ο εξοπλισμός της μονάδας, ακολούθησαν οι άνδρες και εν συνεχεία τα βαρέα οχήματα, σκεπασμένα. Φαίνεται ότι έχουν κατευθυνθεί προς την περιοχή της Θεσσαλίας, αλλά οι πληροφορίες που ανέφεραν ότι έχουν εγκατασταθεί σε περιοχή αρμοδιότητας ΓΕΑ (περιοχή ευθύνης 110 Π.Μ.) δεν επιβεβαιώθηκαν σε σχετική έρευνα του defencenet.gr. Το ίδιο ισχύει και για το ΓΕΣ.
                Αξιοσημείωτο είναι ότι οι ανώτατοι Έλληνες αξιωματικοί και από τα δύο Επιτελεία που ερωτήθηκαν σχετικά, αντιμετώπισαν το θέμα εντελώς απορριπτικά, ως να επρόκειτο για παραχώρηση εγκαταστάσεων τους σε … εχθρική δύναμη.
                Αυτό το σημειώνουμε για να το λάβουν υπ’όψιν τους σοβαρά οι κυβερνώντες, αν αποφασίσουν να χρησιμοποιήσουν την Eurogedfor σε αποστολές καταστολής πλήθους στο εσωτερικό της χώρας.
                Δείτε ένα καταπληκτικό βίντεο που "παντρεύει" την Εurogedfor με την ταινία "V for Vendetta" στην διεύθυνση http://www.youtube.com/watch?v=1C5OKfGwXj8
                http://www.defencenet.gr/defence/ind...504&Itemid=139

                Η EUROGEDFOR (Καταστολής Εξεγέρσεων ) ΗΡΘΕ στην ΕΛΛΑΔΑ


                H Eurogedfor (European Gendarmerie Force) πέρασε στην Ελλάδα από την Ηγουμενίτσα. Μία ολόκληρη Ταξιαρχία, αποτελούμενη από Γερμανούς και Ολλανδούς, με πολιτικά ρούχα και βαλιτσάκια με την ένδειξη της Ευρωπαϊκής Δύναμης Καταστολής Εξεγέρσεων (Eurogedfor) μπήκε στην Ελλάδα μέσω Ηγουμενίτσας και μετακινήθηκε στη Λάρισα, όπου -σύμφωνα με πληροφορίες- στρατοπέδευσε.

                Ο μόνος χώρος που μπορεί να φιλοξενήσει έναν τέτοιο αριθμό ανδρών είναι το αεροδρόμιο της Π.Α. που πρόσφατα έκλεισε στην Λάρισα.

                Την επομένη ημέρα της άφιξης των ανδρών της Eurogendfor μπήκαν από την Ηγουμενίτσα φορτηγά (νταλίκες) που μετέφεραν καμουφλαρισμένα (σκεπασμένα) τεθωρακισμένα οχήματα.

                Η Ελληνική Δημοκρατία προφανέστατα έχει ήδη καταλυθεί από την κατοχική κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου. Οι εξελίξεις, όμως, φαίνεται πως είναι ραγδαίες, αφού πάρθηκε η απόφαση για την έλευση στην Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Δύναμης Καταστολής. Με απλά λόγια, πέφτουν τα προσωπεία και το πολίτευμα διαταράσσεται και μεταβάλλεται σε χούντα με την βοήθεια των Ευρωπαίων «εταίρων» μας.


                Απ΄ότι φαίνεται επαληθεύεται η πληροφορία που είχαμε απο το πρωί, ότι δηλαδή τις δύο τελευταίες ημέρες πέρασε μέσω Ηγουμενίτσας μια ταξιαρχία της γνωστής EUROGENDFOR ή European Gendarmerie Force.

                Συγκεκριμένα όπως μας ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες κάτοικοι της Ηγουμενίτσας αλλά και της Λάρισας πλήθος ανδρών με πολιτικά που κρατούσαν βαλίτσες με το σήμα της EGF καθώς επίσης και πολλές νταλίκες με μηχανοκίνητα (κάτι σαν τις "αύρες" που χρησιμοποιούσε παλαιότερα η δική μας αστυνομία) βγήκαν στην Ηγουμενίτσα και κατευθύνθηκαν στην Λάρισα όπου και εγκαταστάσθηκαν.

                Αν όλα αυτά που ακούγονται πλέον και απο ραδιοφωνικούς σταθμούς είναι αλήθεια, τότε είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς πως οι Ευρωπαίοι "προστάτες" μας και η ντόπιοι εντολοδόχοι τους έχουν πανικοβληθεί μιας και βλέπουν τον ελληνικό λαό να είναι έτοιμος για εξέγερση.


                ΥΓ: Τελευταίες πληροφορίες μας από την Αθήνα, αναφέρουν πως αρκετά λεωφορεία του Ελληνικού Στρατού, χωρίς διακριτικά έχουν σταθμεύσει κάπου στην περιοχή του Μαρκόπουλου, ενώ υπάρχει πλήθος 500 περίπου ανθρώπων με πολιτικά στα λεωφορεία αυτά
                update 14/10/2011


                Επιβεβαιώνεται και επαληθεύεται η παραπάνω πληροφορία μέσω του Ράδιο Εννέα 98,8 και προς το τέλος της εκπομπής των Μάνου Κακλαμάνου & Δημήτρη Καζάκη.



                Πηγή: diadrastiko: Η EUROGEDFOR (Καταστολής Εξεγέρσεων ) ΗΡΘΕ στην ΕΛΛΑΔΑ http://diadrastiko.blogspot.com/2011...#ixzz1aqRTGcgo
                http://diadrastiko.blogspot.com/2011/10/eurogedfor.html

                Πρέπει να έχουμε κατά νου ότι και στην Εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008, εξαιτίας της δολοφονίας του 15χρονου μαθητή Α.Γρηγορόπουλου, η γερμανική κυβέρνηση είχε προτείνει την αποστολή της Eurogedfor ώστε να συμβάλλει στην καταστολή των μαχητικών κινητοποιήσεων, αλλά η κυβέρνηση της ΝΔ, υπολογίζοντας την ένταση της λαϊκής αντίδρασης που θα προκαλούσε μια τέτοια κίνηση, αρνήθηκε. Επίσης, όμως και ο Στρατός, μόνιμοι και φαντάροι Αρνήθηκαν να κατέβουν στο δρόμο και να στραφούν ένοπλα ενάντια στους αγωνιζόμενους.
                http://omniatv.com/groups/viewdiscus...for?groupid=20
                Star Citizen videos Star Citizen gallery

                Comment


                • O Charlie Chaplin στην ταινία "Ο μεγάλος Δικτάτωρ" γυρισμένη το 1940,
                  είναι η πρώτη ομιλούσα ταινία του Σαρλώ. Πεισματικά αρνιόταν, για μιάμιση περίπου δεκαετία, να ακολουθήσει την τεχνολογική εξέλιξη που επέτρεπε την ομιλία στον κινηματογράφο. Όταν τελικά ενέδωσε, το έκανε γιατί είχε πραγματικά κάτι να πει, συγκλονίζοντας όλο τον κόσμο τότε, αλλά και τις μετέπειτα γενιές που θα ερχόταν σε επαφή με το φιλμ..



                  Και το δικό μου σχόλιο στην κοπέλα που μου το στειλε:

                  Έτσι. Για να κατανοήσουμε εν τέλει ότι είναι πολύ πιο σοβαρή και ζημιογόνος για την κοινωνία η επωνυμία ή φίμωση των blogs, παρά η κοπή κάποιου επιδόματος. Είναι πολύ πιο σοβαρή η υποχρεωτική στράτευση στα 18 όπου το μυαλό του παιδιού είναι τελείως εύπλαστο, παρά η αύξηση του ΦΠΑ από 21 σε 23%. Για λάθος πράγματα παλεύουμε...
                  Originally posted by Raf
                  Η Νίντι λίγο το πάει αλλιώς, ε, έχουμε τον Ραμπ εκεί να ψιλοτρολάρει.

                  Comment


                  • Αλληλένδετα είναι αυτά τα δυο, η συντηρητικοποίση των κοινωνιών (όπως κι αν εκφράζεται αυτή, είτε είναι με τη φίμωση των blogs, είτε με τη δημιουργία 100 διαφορετικών ομάδων καταστολής, είτε με το να γεμίζει ο κόσμος κάμερες κλπ) έρχεται ως αμυντικός μηχανισμός - αντανακλαστικό ενός καθεστώτος όταν αυτό καλείται να αντιμετωπίσει τις κοινωνικές εκρήξεις της προβληματικής πραγματικότητας που το ίδιο έχει δημιουργήσει.
                    There are two types of people who will tell you that you cannot change the world:
                    Those who are afraid to try, and those who are afraid that you will succeed.

                    Comment


                    • Σωστό είναι αυτό, αλλά στη χώρα που έχουν μπασταρδοποιηθεί τα πάντα ακυρώνεται. Οι κάμερες ήρθαν για να μείνουν την εποχή των παχιών αγελάδων, τα blogs φιμώνονταν επί Αλογοσκούφη και η κοινωνία επικροτούσε ή αδιαφορούσε εφόσον είχε τη βολή της.

                      Σήμερα που χάθηκε η βολή, αντί να στραφούν ενάντια στο 1% και τις στρεβλώσεις του χρηματοπιστωτικού συστήματος οι Έλληνες "αγανακτισμένοι" επαναστατούν(?) μην αφήνοντας τους άλλους μισούς να κινηθούν ελεύθερα στους δρόμους, στα λιμάνια και στα αεροδρόμια που ανήκουν στο λαό, μην αφήνοντας τους άλλους μισούς να πετάξουν, καταλαμβάνοντας χωματερές για να ψοφήσουν οι άλλοι μισοί, κλείνοντας αρχαιολογικούς χώρους για να μην τους δουν οι άλλοι μισοί, κλείνοντας ετσιθελικά, με δημοκρατικές συνελεύσεις(λολ) τα πανεπιστημία για να μην πάρουν το απαξιωμένο τους πτυχίο οι άλλοι μισοί, καταλαμβάνοντας κάθε είδους δημόσια υπηρεσία για να παραλύσει η χώρα των άλλων μισών που τους πληρώνουν, απειλώντας πως αν πεθάνουν θα πάρουν μαζί και τους άλλους μισούς, μην πηγαίνοντας να διδάξουν για να μείνουν αμόρφωτοι οι άλλοι μισοί κ.ο.κ. (υπάρχουν δεκάδες ακόμη, αλλά δεν έχει νόημα να συνεχίσω).

                      Τα ίδια πρόβατα που κατάπιναν μέχρι σήμερα αμάσητο το κουτόχορτο που τους σέρβιρε ο κάθε Κωστάκης, Γιωργάκης, Αντωνάκης, Αλεκάκης κλπ, σήμερα λόγω οικονομικής κρίσης "ξύπνησαν". Το ξύπνημα τους συνίσταται στην μετακίνηση τους (μετά από καίρια πληροφόρηση από έγκριτα μπλογκς της μπούρδας) προς τα άκρα του πολιτικού φάσματος, όπως κάνει το εκκρεμές. Η θεματολογία τους τώρα περιλαμβάνει Γουδιά, κρεμάλες στο σύνταγμα, τουφεκισμούς, ακρωτηριασμούς, γερμανοτσολιάδες, 4ο ράιχ και πάει λέγοντας. Φυσικά, όλοι θα το βούλωναν ξανά, όπως το έκαναν τόσα χρόνια, αν ο σοσιαλισμός ημετέρων με δανεικά τους πετούσε πάλι το ξεροκόμματο που τους αναλογούσε. Μόκο τότε για κοινωνική δικαιοσύνη και διαστρεβλωμένη κατανομή εισοδήματος. Αυτά υπάρχουν μόνο όταν δεν παίρνουμε το μερίδιο μας.

                      Comment


                      • Καλά δε το είπα εστιάζοντας στην Ελλάδα, αυτό αποτελεί γενικό φαινόμενο και μπορεί κανείς να το δει παντού με πρώτο και καλύτερο το αστυνομοκρατούμενο καθεστώς των ΗΠΑ για το οποίο, φυσικά, δε μιλάει κανείς. Στην Ελλάδα οι κάμερες, τα ΜΑΤ, οι ομάδες ΔΙΑΣ, Δέλτα και τα φίμωτρα ήρθαν για τους ίδιους ακριβώς λόγους σε μια περίοδο που απλά η κατάσταση ήταν λιγότερο κακή απ’ ότι είναι σήμερα που έχει φτάσει στο απροχώρητο.

                        Για τους "αγανακτισμένους" που λες, έχω κι εγώ τις ενστάσεις μου σε πολλά θέματα, αλλά το ένα δεν αναιρεί το άλλο. Στη κατάσταση που είναι σήμερα τα πράγματα και απεργίες θα γίνουν, και καταλήψεις κοκ. Το θέμα είναι από πίσω να υπάρχει συνειδητοποίηση, στόχος και γνώση του τι συμβαίνει. Ο άλλος δρόμος είναι η τηλεόραση και παθητικότητα.
                        There are two types of people who will tell you that you cannot change the world:
                        Those who are afraid to try, and those who are afraid that you will succeed.

                        Comment


                        • [YOUTUBEHD]-r54hzgMzH8[/YOUTUBEHD]

                          αν θυμάστε οι ανώνυμοι χακάραν ιστοσελίδες της ελληνικής κυβέρνησης ή κατι τέτοιο τέλος πάντων,

                          το κορυφαίο σχόλιο είναι πράγματι έπος

                          και το ρεπορτάζ είναι ακόμη πιο έπος

                          [YOUTUBEHD]2BSJq8M4-OE&feature=related[/YOUTUBEHD]

                          αυτό που λεει στο 1:10 το είπαμε και μεις κάποτε εδώ μέσα.
                          Star Citizen videos Star Citizen gallery

                          Comment


                          • Originally posted by Loggo View Post
                            Καλά δε το είπα εστιάζοντας στην Ελλάδα, αυτό αποτελεί γενικό φαινόμενο και μπορεί κανείς να το δει παντού με πρώτο και καλύτερο το αστυνομοκρατούμενο καθεστώς των ΗΠΑ για το οποίο, φυσικά, δε μιλάει κανείς. Στην Ελλάδα οι κάμερες, τα ΜΑΤ, οι ομάδες ΔΙΑΣ, Δέλτα και τα φίμωτρα ήρθαν για τους ίδιους ακριβώς λόγους σε μια περίοδο που απλά η κατάσταση ήταν λιγότερο κακή απ’ ότι είναι σήμερα που έχει φτάσει στο απροχώρητο.

                            Για τους "αγανακτισμένους" που λες, έχω κι εγώ τις ενστάσεις μου σε πολλά θέματα, αλλά το ένα δεν αναιρεί το άλλο. Στη κατάσταση που είναι σήμερα τα πράγματα και απεργίες θα γίνουν, και καταλήψεις κοκ. Το θέμα είναι από πίσω να υπάρχει συνειδητοποίηση, στόχος και γνώση του τι συμβαίνει. Ο άλλος δρόμος είναι η τηλεόραση και παθητικότητα.
                            Εγώ εστιάζω στην Ελλάδα και την βγάζω απ'έξω από το όποιο κίνημα παγκόσμιας αλλαγής δημιουργείται/δύναται να δημιουργηθεί. Ακόμη και τώρα που φτάσαμε στο απροχώρητο δυστυχώς κάνουμε τα πράγματα με το δικό μας τρόπο, δηλαδή για την πάρτη του καθενός.
                            Δεν υπάρχουν μόνο δύο δρόμοι, ο ένας τα κάνω-όλα-μπουρδέλο/επανάσταση α λα ελληνικά και ο άλλος τηλεόραση/παθητικότητα. Υπάρχει και ο τρίτος δρόμος, της κατάληψης της Wall Street, ή του City σήμερα, ΣΑΒΒΑΤΟ, που η εκάστοτε εκδήλωση στοχεύει εκεί που πρέπει χωρίς ταυτόχρονα να βιάζει τον κοινωνικό ιστό σε μια επανάσταση αλληλοεκδίκησης. Εναντίον αυτών και ανάλογων θεσμών ή με τα ανάλογα αιτήματα θα έπρεπε να γίνεται η επανάσταση στην Ελλάδα, γιατί αυτό που γίνεται τώρα δεν είναι επανάσταση, ή έστω κάτι καλύτερο από την παθητικότητα, αλλά εκβιασμός κοινωνικών ομάδων από άλλες κοινωνικές ομάδες, ο οποίος δε χρειάζεται καν να υποκινηθεί από πουθενά, είναι απόρροια των συνθηκών, ήτοι της διακοπής της χρηματοδότησης του παρασιτισμού σε όλους τους τομείς της ελληνικής οικονομικής δραστηριότητας.
                            Γιατί να μην επαναστατήσει κάποιος, ενώ επιτρέπει, ή βοηθά ενεργά, τα υγιή κομμάτια της κοινωνίας να λειτουργούν(μόρφωση, δουλειά, παραγωγή). Γιατί να μη δημιουργεί, ενόσω παλεύει για κάτι καλύτερο, εφόσον μιλάμε για οικονομικά αιτήματα; Δε βγάζει νόημα, είναι παράλογο από οικονομικής απόψεως, να ενεργεί κατ'αυτόν τον τρόπο η πλειοψηφία των Ελλήνων που σήμερα "αγωνίζεται" για καλύτερες, οικονομικά, μέρες. Eκτός κι αν είναι κομμουνιστής ή αν, εσύ ειδικά προτιμάς, σταλινιστικά παραμορφωμένος λενινιστής, οπότε δικαιολογείται να επιθυμεί την εκρίζωση των πάντων, για να ξαναεφαρμόσει λανθασμένα την εξίσου παραμορφωμένη θεωρία του. Αλλά, όσοι δεν εμπίπτουν σε αυτή την μειοψηφία, είναι σοβαροί όταν καλούν σε επανάσταση και όταν βαπτίζονται ως επαναστάτες, με σκοπό να αποσαρθρώσουν τα πάντα επειδή τελείωσε το πάρτυ; Ειδικά σε εποχές που η αντίδραση στηρίζεται καθαρά σε οικονομικούς λόγους, τί λογική έχει να επιφέρεις τον οικονομικό μαρασμό μέσα από την αντίδρασή σου, ενώ την ίδια στιγμή διεκδικείς βελτίωση των οικονομικών σου; Και σου απαντώ εγώ, καμία. Μόνο καταδεικνύει πως δεν είναι επαναστάτης, όποιος λειτουργεί έτσι, αλλά εγωϊστικό, άπληστο ανθρωπάκι που θα πουλούσε και την ψυχή του για να βρεθεί στο 1%, γι'αυτό και προτιμά να πατάει στα πτώματα του υπόλοιπου 99% μήπως και βρεθεί λίγο ψηλότερα στην κλίμακα της ανέχειας.
                            Δεν πρόκεται να υπάρξει αυθεντική επανάσταση στην Ελλάδα σε αυτή τη γενιά, είμαστε έτσι γαλουχημένοι που όποια υγιής φωνή αλλαγής θα πνίγεται από τις όπου με πάει ο άνεμος πάω συμφεροντολογικές, καιροσκοπικές, νεοελληνικές μάζες. Αυτοί που θα έπρεπε πραγματικά να αγωνίζονται είναι μπερδεμένοι ή απλά, λίγοι, η ελληνική πλειοψηφία έχει σήμερα λερωμένη τη φωλιά της με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Η υγιής μειοψηφία είτε πρέπει να κάνει υπομονή, είτε να συμμετάσχει σε μια διαδήλωση στο εξωτερικό ενάντια στα οικονομικά κέντρα που πραγματικά διευρύνουν τις κοινωνικές ανισότητες παγκοσμίως ή να πάρει πλακάτ και να διαδηλώσει στην Ελλάδα εναντίων αυτών των κέντρων ελπίζοντας πως μερικά από τα λιμασμένα παράσιτα θα μπερδευτούν και θα συμμετάσχουν στην εν λόγω διαδήλωση, μήπως και έτσι ξεπεράσουν(οι πρώτοι) τα 100 άτομα, αποκτήσουν μαζικότητα και κερδίσουν λίγο media χρόνο. Ουσιαστική αλλαγή μπορούμε να περιμένουμε μόνο από το εξωτερικό όπου οι άνθρωποι φυσικά δεν είναι καλύτεροι, απλά αντιλαμβάνονται πιο ξεκάθαρα τι πάει στραβά και ποιοι ευθύνονται γι'αυτό, ελπίζοντας στο μεταξύ οι ντεμέκ επαναστάτες εντός των πυλών να μην έχουν καταστρέψει τα πάντα προσπαθώντας να μοιράσουν τα αποφάγια της πίτας.

                            Comment


                            • Με συγχωρείς, δε κατάλαβα ότι το ζήτημα είχε να κάνει με τον τρόπο δράσης. Ο τρόπος δράσης είναι θέμα που σηκώνει πάρα πολύ συζήτηση αλλά, για την ιστορία, κι εγώ υποστηρίζω ότι οι παραδοσιακοί τρόποι, εκτός από προβληματικοί, είναι κυρίως ατελέσφοροι με βάση τη σημερινή πραγματικότητα. Για την επανάσταση πάντως που, όπως πολύ σωστά ανέφερες σε προηγούμενο post, σημαίνει, όχι τη βελτίωση της υπάρχουσας κατάστασης, αλλά τη ριζοσπαστική αλλαγή, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα χρειαστούν πολλά περισσότερα.
                              There are two types of people who will tell you that you cannot change the world:
                              Those who are afraid to try, and those who are afraid that you will succeed.

                              Comment


                              • Originally posted by Loggo View Post
                                οι παραδοσιακοί τρόποι, εκτός από προβληματικοί, είναι κυρίως ατελέσφοροι με βάση τη σημερινή πραγματικότητα.
                                Αμήν.
                                "Can't talk shit with a tongue full of rug burn!"

                                Comment

                                Working...
                                X