Announcement

Collapse
No announcement yet.

Σχολιασμός επικαιρότητας-ανταλλαγή απόψεων

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Έχω γνώση της σελίδας.. Άλλωστε πώς θα προετοιμάσω τα "επιχειρήματά" μου;

    Comment


    • Διαβασα τη σελιδα και το forum και ενα εχω να πω, με εχουν σχεδον πεισει οτι ετσι ειναι!! Παντα εβλεπα τη γη επιπεδη ετσι και αλλιως και μου φαινοταν απιθανο να ειναι στρογγυλη..

      Comment


      • Λοιντ αυτά που υποστηρίζεις είναι η φιλοσοφία της παγκοσμιοποίησης που απώτερο στόχο έχει την δημιουργία μιας παγκόσμιας κυβέρνησης όπου ουσιαστικά όλοι θα είναι το ίδιο, ενώ τα έθνη θα έχουν εξαφανιστεί. Καλώς ή κακώς αυτό είναι και ανώμαλο και αντίκειται και στους νόμους της φύσης στην οποία η έννοια της διαφορετικότητας και υφίσταται και είναι ισχυρή. Υπάρχει και ο ινδικός ελέφαντας υπάρχει και ο αφρικανικός ελέφαντας, υπάρχει και η τίγρης της σαβάνας υπάρχει και η λευκή τίγρης του χιονιού, υπάρχουν τόσα διαφορετικά είδη φιδιών και τόσων άλλων ζώων, έτσι υπάρχουν και οι διάφορες φυλές των ανθρώπων (λευκή, μαύρη κτλ). Αυτή η διαφορετικότητα που απαντάτε ΠΑΝΤΟΥ στην φύση προέκυψε σε μικρότερο ή μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων αναγκών. Εσύ δηλαδή γιατί νομίζεις πως υπάρχουν διαφορετικοί λαοί με συλλογική μνήμη; (ας μην πω για έθνη-κράτη, γιατί και παλαιότερα υπήρχαν λαοί που δεν ήταν και κράτη ταυτόχρονα αλλα εντάσσονταν αυτοκρατορίες )

        Υπάρχουν γιατί προφανώς μοιράζονται τα ίδια πράματα, γλώσσα, θρησκεία, παρελθόν κτλ μιλώ ελληνικά, είμαι ΧΟ, οι προγονοί μου ήταν αυτοί που έχτισαν τον παρθενώνα, εζησαν στο μεσαιωνικό βυζάντιο, επαναστάτησαν το1821, άρα εγώ ανήκω στον ελληνικό λαό γιατί με τους Έλληνες μοιράζομαι απείρως περισσότερα που με ενώνουν με αυτούς απ'οτι με έναν Άγγλο ή δεν ξέρω γω ποιον άλλο. Όλα αυτά λοιπόν, γλώσσα, θρησκεία, κοινό παρελθόν, μουσική παράδοση, πολιτισμός κτλ, είτέ εσύ το θες είτε σου έρχεται να ξεράσεις δημιουργούν την εθνική συλλογική ταυτότητα, δηλαδή την εθνική συνείδηση άρα και τα έθνη και την ανάγκη για δημιουργία εθνικού ζωτικού χώρου, δηλαδή έθνους-κράτους.

        Έτσι όταν εσύ υποστηρίζεις πως δεν υπήρχε όρος Έλληνας ή μια άλλη λέξη που να προσδιορίζει αυτόν τον λαό που υπάρχει ως σήμερα, δηλαδή τον ελληνικό λαό ή ότι εκείνοι οι άνθρωποι που κατοικούσαν από την Σικελία έως και την Ιωνία και τις αποικίες δεν αισθάνονταν πως ήταν και Έλληνες ψεύδεσε. Ήδη ο Όμηρος αναφέρεται στους Έλληνες ονομάζοντας τους κυρίως Αχαιούς, μετά Αργείους και τέλος Δαναούς. Ο όρος Έλληνες χρησιμοποιείται ευρέως απο τα Γεωμετρικά χρόνια και μετά, οι Αθηναίοι λένε πως στον Μαραθώνα πολέμησαν πέρα από το τνα σωσουν τα τομάρια τους και για τους υπόλοιπους Έλληνες, μετά το τέλος του πελοποννησιακού πολέμου, με την Αθήνα ηττημένη, οι Σπαρτιάτες είπαν πως αρνούνται να ισοπεδώσουν μια πόλη που τόσα προσέφερε στην Ελλάδα και στους Ελληνες (εννοώντας τα Μηδικά), ο Αλέξανδρος όταν έστειλε τα λάφυρα στον Παρθενώνα μετά την νίκη του ελληνικού στρατού στον Γρανικό, λέει πως αυτά τα στέλνει εκ μέρους όλων των Ελλήνων που πολέμησαν μαζί του σε εκείνη την μάχη (δηλαδή Μακεδόνες, Θεσσαλούς, Αθηναίους, Κορίνθιους κτλ), λίγο πριν την έναρξη του πελοποννησιακού πολέμου ο βασιλιάς της Σπάρτης Δημάρατος είπε πως πολλά κακά θα έρθουν στην Ελλάδα. Αυτά και τόσα άλλα μας δείχνουν εμάς που σήμερα κάνουμε τους έξυπνους και νομίζουμε πως ξέρουμε περισσότερα από εκείνους τους ανθρώπους για εκείνη την εποχή ή ότι εκείνους τους ανθρώπους δεν ήξεραν τι τους γίνεται, ότι και ήταν και αισθάνονταν Έλληνες, το έλεγαν και το έγραφαν.

        Το να έχεις περισσότερα κοινά συμφέροντα με τον Άγγλο τον Τούρκο ή τον Ιταλό παρά με τον ομοεθνή σου γείτονα με τον οποίο έχεις τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις προϋποθέτει και με τον Άγγλο, Τούρκο, Ιταλό να ζεις σε ένας κράτος με ίδια δικαιώματα, υποχρεώσεις, καθημερινότητα και τα προβλήματα αυτής. Δεν αρνούμε πως κάποια πράματα που ζητάει κάθε λαός είναι κοινά αλλά αυτό που υποστηρίζεις, για μένα είναι υπερβολή και ψευδέσθηση.
        Star Citizen videos Star Citizen gallery

        Comment


        • Originally posted by Raphael
          Για την ηλιθιότητα που θα προσποιηθώ μιλάω. Η ηλιθιότητα, η άγνοια, η ημιμάθεια παίζουν σε άλλο επίπεδο μπάλα. Η λογική προσπαθεί να τις φτάσει κάπως, κινδυνεύοντας να πέσει στο επίπεδό τους (όπως λέει και το γνωστό ρητό).
          Τι βλέπεις όταν έχεις πράσινα μάτια?

          Στο Βιλαμπάχο ακόμα τρίβουν...

          Η μόνη διαφορά ανάμεσα σε μένα και σε ένα τρελό είναι πως εγώ δεν είμαι τρελός - Σαλβαδόρ Νταλί

          Comment


          • Γιάννης Τοπαλίδης: «Όντως παρακολουθώ την αρνητική διάθεση του Τύπου για την Ελλάδα, αλλά ο απλός κόσμος δεν έχει τόσο πρόβλημα. Όλη η δυσαρέσκεια των Γερμανών έχει να κάνει με τη χώρα, όχι με τους απλούς πολίτες. Εντάξει, γίνεται μια πλάκα στους Έλληνες της Γερμανίας, αλλά μέχρι εκεί -και πάντα με καλή διάθεση».

            Το δέσιμο του Ότο Ρεχάγκελ με τη χώρα μας -ακόμα και τώρα που βρίσκεται μακριά απ’ αυτή- επιβεβαίωσε ο Γιάννης Τοπαλίδης. Μιλώντας στην εκπομπή «Insiders» του Βασίλη Σαμπράκου στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, ο πρώην βοηθός του Γερμανού τόνισε ότι εκείνος όχι μόνο χάρηκε με την πρόκριση της Εθνικής στο Euro, αλλά γενικά αντιδρά όταν ακούει άσχημα σχόλια για την Ελλάδα. Αφού εξέφρασε, δε, την προσωπική του επιθυμία να εργαστεί σε κάποιο σύλλογο, δεν απέκλεισε αυτός να είναι και ελληνικός.
            "Can't talk shit with a tongue full of rug burn!"

            Comment


            • Τίτε με πρόλαβες! Όταν είπε ο Ίμρα την ιστορία για τη σχολή του, αυτό σκέφτηκα αμέσως. Βέβαια θέλει λίγο update ο Αρθούρος (το argumentatum ad hitlerum που συναντήσαμε και εδώ και δε λείπει από καμία εκτροχιασμένη συζήτηση) αλλά τα κεντρικά σημεία παραμένουν σταθερά.
              Somari, The Cursed, Imrahil και ο αγαπητός Lloyd, μίλησαν πολύ σωστά και με βρίσκουν σύμφωνο.


              Comment


              • Κανείς δε συμφωνεί μαζί μου ρε ρεμάλια;Καλά κλάην.
                Έχετε όλοι άδικο,τέλος.
                Carpe diem

                Comment


                • Originally posted by Altair View Post
                  Κανείς δε συμφωνεί μαζί μου ρε ρεμάλια;Καλά κλάην.
                  Έχετε όλοι άδικο,τέλος.
                  Eγώ συμφωνώ, περισσότερο ή λιγότερο.
                  Star Citizen videos Star Citizen gallery

                  Comment


                  • Διαδηλωτές έδιωξαν τους επισήμους από την παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη!
                    "Can't talk shit with a tongue full of rug burn!"

                    Comment


                    • Άσχημα νέα για το Δίστομο!

                      sigpic

                      Comment


                      • Originally posted by TheCursed View Post
                        Διαδηλωτές έδιωξαν τους επισήμους από την παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη!
                        Έχασα τις μεσημεριανές ειδήσεις οπότε έκανα μια βόλτα στα Ίντερνετς να δω τι άκρη θα βγάλω.

                        Αυτό που κατάλαβα είναι πως πολλοί υψηλόβαθμοι δεν προσήλθαν ή έστειλαν αντιπροσώπους (υπουργός Εθν. Αμύνης, Μητροπολίτης Άνθιμος κλπ), όσοι πήγαν ήταν τοπικοί άρχοντες και αυτοί άκουσαν τα εξ αμάξης. Δε συμφωνώ με το ότι φώναζαν στον Παπούλια "προδότη". Αφ'ενός είναι αντιστασιακός και αφ'ετέρου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει ένα συμβολικό ρόλο στην κυβέρνηση παρά ουσιαστικό. Το αν συμφωνώ με τον Παπούλια ή όχι σα δημόσια παρουσία είναι άλλο θέμα, αλλά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατ'εμέ πρέπει να μένει στο απυρόβλητο.

                        Τώρα, κατανοητή η οργή και φόρτιση του κόσμου, πολύ καλά έκαναν και έκραξαν, αλλά θέλω λίγο να θέσω το εξής. Δε με ενοχλεί που διακόπηκε η στρατιωτική παρέλαση σα διαδικασία (απεναντίας χάρηκα πολύ με τα παιδιά που ή δε γύρισαν τα κεφάλια ή κοίταξαν από την άλλη, και να θυμίσω ότι σε εκείνη την ηλικία δεν καταλαβαίναμε και πολλά από περιορισμούς, ξέραμε ότι αν κάναμε κάτι όλοι μαζί θα μέναμε ατιμώρητοι). Με ενοχλεί το ότι διακόπηκε ο εορτασμός μιας εθνικής επετείου και μάλιστα μιας περιόδου ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ. Δεχόμενος χάριν συζήτησης τα επιχειρήματα περί γερμανικής οικονομικής κατοχής, απώλειας της εθνικής κυριαρχίας, ταλαιπωρίας του λαού κλπ, δε θα ήταν πιο λογικό να πάρουμε σαν αφορμή την ημέρα, να κράξουμε το πολιτικό συστημα και τους Γερμανούς, να εκτονωθούμε και παράλληλα να γιορτάσουμε το εθνικό φρόνημα έστω και με αυτό το στρεβλό τρόπο? Αυτό που έγινε τώρα το ερμηνεύω σαν ταύτιση της επετείου και της ιστορίας με το κράτος και το πολιτικό σύστημα, οπότε επιτιθέμενος στον εορτασμό χτυπάς το κράτος - και την ιστορία και το συμβολισμό όμως μαζί. Είνα σα να κοιτάς το δάχτυλο αντί για το φεγγάρι.

                        Τώρα που το ξαναδιαβάζω ακούγεται περισσότερο δεξιόστροφο απ'όσο θα ήθελα, αλλά ελπίζω να γίνομαι κατανοητός. Αν δε γίνω, θα επανέλθω
                        Τι βλέπεις όταν έχεις πράσινα μάτια?

                        Στο Βιλαμπάχο ακόμα τρίβουν...

                        Η μόνη διαφορά ανάμεσα σε μένα και σε ένα τρελό είναι πως εγώ δεν είμαι τρελός - Σαλβαδόρ Νταλί

                        Comment


                        • Όχι, δεν ακούγεσαι. Η αλήθεια είναι πως και εγώ τα ίδια θεώρησα για μένα. Αν μη τι άλλο αυτή τη στιγμή δίνουν πάτημα στους πολιτικούς να πουν ότι θέλουν για τα "μαλακιστήρια που χάλασαν την εθνική επέτειο", για μένα θα ήταν τεράστια νίκη αν γινόταν όλες οι παρελάσεις σωστά σήμερα, με την μόνη διαφοροποίηση, σε όλες να γυρίζανε την πλάτη στους επισήμους. Μετά τι θα λέγανε; Ότι ο κόσμος τους τίμησε; Τσου. Ότι μερικά μαλακιστήρια χαλάνε την εικόνα του έθνους; Ξαναματατσού.
                          Originally posted by Raf
                          Η Νίντι λίγο το πάει αλλιώς, ε, έχουμε τον Ραμπ εκεί να ψιλοτρολάρει.

                          Comment


                          • Θα διαφωνήσω δυστυχώς. Για εμένα τα αυγά και οι καρπαζιές ήταν επιτυχία, ανεξάρτητα από το πολιτικό τους υπόβαθρο. Η συγκεκριμένη επέτειος δε νομίζω πως αμαυρώνεται τόσο εύκολα, το δε διακοσμητικό υπερπολυτελείας Κάρολος Παπούλιας όφειλε κατά τη γνώμη μου να είχε παραιτηθεί ως τώρα, οπότε η εξύβρισή του είναι ίσως κι επιβεβλημένη. Άλλωστε για να πλήξεις την αστική δημοκρατία που μας έφερε εδώ, ποιος τρόπος είναι καλύτερος από το να διαπομπεύσεις το σύμβολό της;
                            "Can't talk shit with a tongue full of rug burn!"

                            Comment


                            • Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΩΣ με τον cursed,ζούμε σε εποχή που η δημοκρατία και τα συμβολά της έχουν χάσει εντελώς την αξία τους,εδώ το ξέρουν ότι ΔΕΝ απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης του λαού που υποτίθεται σε ένα (και καλά )δημοκρατικό πολίτευμα οι εξουσίες πηγάζουν από αυτόν,αλλά παρόλα αυτά κανένας δεν αναλαμβάνει ευθύνες που εξαθλίώθηκε ένας ολόκληρος λαός,κανένας δεν δείχνει έστω και το παραμικρό φιλότιμο με το να υποβάλει την παραίτησή του και ο παπούλιας μας κοροιδεύει παραληρώντας για δημοκρατικές αξίες και εθνικές γιορτές.ΠΟΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΞΙΑ;Εδώ ένα σεβαστό ποσοστό του λαού φυτοζωεί,τα σχολεία υπολειτουργούν,η χώρα ξεπουλιέται και μιλάμε για εθνικές αξίες,εθνικές γιορτές και δημοκρατία την στιγμή που ο λαός,Η ΨΥΧΗ ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ,έχει εξαθλιωθεί εντελώς;Λυπάμαι πραγματικά που το λέω,αλλά δυστυχώς και λίγα κάνουμε.

                              ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΘΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΠΡΕΠΕΙ ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΕΝΩ ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΔΕΝ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΑΛΛΑ ΠΕΝΘΕΙ.

                              Θα συμφωνήσω με αυτό που είπε ο Γλέζος,δεν αμαυρώθηκε η επέτειος αλλά ο πολιτικαντισμός.

                              Τέλος,αυτό που έχω να πω είναι ότι ελπίζω η κρίση να μας κάνει να βάλουμε μυαλό.Να καταλάβουμε δηλαδή τα λάθη που κάναμε όλα αυτά τα χρόνια και να μην τα επαναλάβουμε.

                              Εντιτ:Κάτι πραγματικά αστείο το οποίο πρέπει να σχολιαστεί.Τα σκηνικά στην θεσνικη τα χαρακτήρισαν "δικτατορία της μειοψηφίας"Ναι οκ,δηλαδή όλος ο λαός τους υποστηρίζει και μόνο μια μικρή μερίδα διαμαρτύρεται για την πολιτική τους.Οκ.Ούτε καν τα προσχήματα δεν κρατώνται.


                              Tidy!

                              Do not blame me.Blame yourself or God.
                              In Matsuno we trust.

                              Comment


                              • Originally posted by TheCursed View Post
                                Άλλωστε για να πλήξεις την αστική δημοκρατία που μας έφερε εδώ, ποιος τρόπος είναι καλύτερος από το να διαπομπεύσεις το σύμβολό της;
                                Το 1940 όμως δεν είχαμε δημοκρατία. Ούτε το 1821, ούτε το 1973. Επιβεβαιώνετε αυτό που είπα παραπάνω.

                                Συμφωνώ στα περί Παπούλια (καμία σχέση με το Στεφανόπουλο).
                                Τι βλέπεις όταν έχεις πράσινα μάτια?

                                Στο Βιλαμπάχο ακόμα τρίβουν...

                                Η μόνη διαφορά ανάμεσα σε μένα και σε ένα τρελό είναι πως εγώ δεν είμαι τρελός - Σαλβαδόρ Νταλί

                                Comment

                                Working...
                                X