Announcement

Collapse
No announcement yet.

Σχολιασμός επικαιρότητας-ανταλλαγή απόψεων

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Originally posted by Loggo View Post

    Για να δώσω ένα παράδειγμα, το πρώτο είδος αγώνα, το περισσότερο που μπορεί να κάνει είναι να δώσει ασπιρίνη σε κάποιον που έχει πνευμονία ώστε, για ένα διάστημα, να του πέσει ο πυρετός. Γιατί; Γιατί αυτό που, σε τελική ανάλυση κάνει, είναι να εστιάζει στον ίδιο το πυρετό και όχι στο αίτιο που τον φέρνει την εμφάνισή του. Το δεύτερο είδος αγώνα, εστιάζοντας στην πνευμονία, χτυπάει στην αιτία του πυρετού τελειώνοντας μια και καλή μαζί του.
    Originally posted by Raf
    Η Νίντι λίγο το πάει αλλιώς, ε, έχουμε τον Ραμπ εκεί να ψιλοτρολάρει.

    Comment


    • Υπάρχει ένα τρίτο είδος αγώνα: Είναι αυτό στο οποίο ο κόσμος προσπαθεί να δώσει ασπιρίνες και στην πορεία συνειδητοποιεί (με τη βοήθεια "γιατρών" ίσως) ότι αν δεν νικήσει την πνευμονία δεν καταφέρνει τίποτα.
      "All art is at once the surface and symbol. Those who go beneath the surface do so at their peril."

      Comment


      • Originally posted by Aigeas View Post
        Φυσικά. Γι αυτούς τους λόγους βγαίνουν, διότι χάνουνε την βολή τους. Ούτε διότι χάνουν τις δουλειές τους, η διότι ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ, ούτε γιατί θα χάσουν τα σπίτια τους, τους κόπους τους κλπ, ούτε για την αδικία που επικρατεί ότι ο φτωχός να πληρώσει ακόμα κι αν ΔΕΝ ΕΧΕΙ, και ο πλούσιος να πάρει. Ούτε φυσικά για την δυσαρέσκεια του που τα πάντα, παιδεία, υγεία κλπ εκμηδενίζονται, για να είναι καλά η ΤΡΑΠΕΖΑ που στο τέλος ΘΑ ΣΟΥ ΠΑΡΕΙ, εκτός από τα λεφτά που παίρνει τώρα, ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ, και το χωράφι, και τα ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ. Και απλά, δεν θα πρέπει να αντιδράμε γιατί εμείς φταίμε για όλα. Ακόμα και η νέα γενιά που ακόμα δεν έχει ψηφίσει. Να κάτσουμε απλά, να σκάσουμε, και να λέμε και ευχαριστώ. Να δεχτούμε να τα χάσουμε όλα, εργασιακά δικαιώματα, προνόμια υγείας, τα πάντα, απλά επειδή όλοι φταίμε. Απλά δεν θα πληρώσουμε όλοι. Και να μην μιλάμε αλλά να είμαστε και ευχαριστημένοι. Μπράβο σας ρε… Καλως να τα δεχτούμε όλα…
        Ενδιαφερον ποστ, προσφερει πολλα στη συζητηση...
         
        οχι
        Do a barrel roll!

        Comment


        • Εγώ αυτό που βλέπω είναι, για άλλη μια φορά ότι αυτοί που βγαίνουν και διαμαρτύρονται:

          1)Imrahil: Ο πλειοψηφών κυρίαρχος λαός που βγαίνει στους δρόμους αυτό που βασικά θέλει δεν είναι αλλαγή κυβέρνησης, ούτε αμεσοδημοκρατία, ούτε κομμουνισμό, ούτε αναρχία, αλλά με κάποιον τρόπο να συνεχιστεί το μοντέλο των τελευταίων 30 χρόνων. Να παράγουμε 1 και να καταναλώνουμε 3 και 4.
          Και οι Ευρωπαίοι να συνεχίσουν να μας δανείζουν επειδή είμαστε μάγκες, καλοπερασάκηδες και καραμπουζουκλήδες.

          2) Loggo: Ο κόσμος αυτή τη στιγμή πράγματι ζητάει ακριβώς αυτό που λέει ο Imrahil και δε βγήκε στους δρόμους τόσο επειδή είναι συνειδητοποιημένος ζητώντας...επανάσταση, όσο επειδή χάνει τα ψεύτικα προνόμια που είχε αναπολώντας μια πραγματικότητα που, εκείνο το καιρό, δε φάνταζε και τόσο ρόδινη.
          Άμα μετρήσατε έναν έναν και ξέρετε ποια είναι η πλειοψηφία, πάω πάσο. Όσο για τα ψεύτικα προνόμια, έλεος… αν βάλετε συνολικά να δείτε τι χάνει ο κόσμος, μόνο προνόμια δεν είναι.

          Κι αυτά από "Βαριά" ονόματα.

          Σε συνδυασμό με τον κάθε Έλληνα που προσπαθεί να καταλάβει γιατί τώρα και όχι πριν, και δεν απαντά στο γιατί όχι τώρα αλλά αύριο ή ποτέ η, τον κάθε Έλληνα που θεώρει ότι τόσα χρόνια τα τρώγαμε και τώρα με όλα αυτά που θα έρθουνε, θα μας κάνει καλό που θα έρθουνε οι ξένοι με όλα αυτά τα μέτρα, κλπ, που ειλικρινά έχω σιχαθεί να το ακούω...
          Τι άλλο συμπέρασμα να βγάλω;

          Comment


          • Mόνο οι πλούσιοι - βολεμένοι δεν διαμαρτύρονται, έτσι παντα γίνεται,

            Ο λαός βγαίνει στους δρόμους για "προνόμια" που έχουν κερδηθεί (ακόμη και με αιματηρούς) αγώνες τα τελευταία 100 χρόνια.

            το ότι ο κάθε εργοδότης θα μπορεί να σε έχει και καλα δοκιμαζόμενο για ένα έτος και μετά αν γουστάρει να μπορεί να σε απολύσει χωρίς την παραμικρή αποζημίωση, αυτό τι είναι;

            το ότι ο κάθε εργοδότης θα μπορεί να σε απολύσει χωρίς την παραμικρή αποζημίωση ακόμη και μετά απο χρόνια εργασίας, αυτό τι είναι;

            το οτι παίρνουν σάρκα και οστά συμβάσεις ορισμένου χρόνου ακόμη και μιας ημέρας, αυτό τι είναι;

            το ότι ο βασικός αρχικός μισθός πάει στα 500-550 ευρώ, αυτό τι ειναι;

            το ότι όλα ακριβαίνουν και οι μισθοί και συντάξεις γίνονται της πείνας, αυτό τι είναι;

            το ότι όλα αυτά που γίνονται εις βάρος του λαουτζίκου έχουν αυξήσει ακόμη περισσότερο το χρέος της χώρας, αυτό τι είναι;

            το οτι η ανεργία πάει για 20%+ χωρίς να υπολογίζεται η πραγματική αυτό τι είναι;

            το ότι πάνε να πουλήσουν την ΔΕΗ μόλις για 2,4 δις ευρώ, ενώ μόνο ένας σταθμός της επιχειρήσης αξίζει περίπου τόσο, αυτο τι είναι;

            σε λίγο θα διαβάσω πως πρέπει να κοπούν και οι συντάξεις γιατί και αυτό είναι προνόμιο των τελευταίων δεκαετιών, ρε για συνέλθετε.

            ούτε εκπρόσωποι τύπου του μπατσόκ δεν λένε τέτοια

            Originally posted by Loggo View Post
            Με άλλα λόγια, αγώνας που δεν εστιάζει στο αποτέλεσμα (φτώχια, ανεργία κλπ), αλλά στο αίτιο που, με τη σειρά του, οδήγησε στο αποτέλεσμα.
            νομίζω πως αναφέρθηκε σε αυτό ο Λοιντ, οτι δηλαδή ουσιαστικά οι πολίτες στρέφονται εναντίον του καπιταλιστικού συστήματος, που και αυτό έχει ημερομηνία λήξης.
            Star Citizen videos Star Citizen gallery

            Comment


            • Ρ. Γουλφ: «Είστε το crash test της Ευρώπης»
              «Αβέβαιη» χαρακτηρίζει επόμενη μέρα του «κουρέματος» του ελληνικού χρέους ο Αμερικανός οικονομολόγος Ρίτσαρντ Γουλφ, καθηγητής του Γ. Παπανδρέου στο πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews. Ο Γουλφ εκτιμά ότι αποτελούμε το «πείραμα» των Ευρωπαίων ηγετών.
              Ο Γουλφ υποστηρίζει ότι υπάρχει αβεβαιότητα αφενός επειδή πολλά εξαρτώνται από τι επιτόκιο πρέπει να πληρώσει η Ελλάδα για το υπόλοιπο 50% του χρέους της, αφετέρου επειδή πρέπει ν’ ανακοπεί η ανοδική πορεία του χρέους από τα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση όσον αφορά τη φορολόγηση των πλούσιων ή των μεγάλων εταιρειών, για παράδειγμα. Επίσης, σύμφωνα με τον Γουλφ, πολλά εξαρτώνται φυσικά και από το μέλλον των μεγάλων οικονομιών της Ευρώπης, των ΗΠΑ και της παγκόσμιας οικονομίας.
              «Αν επιβληθεί ένα πρόγραμμα αυστηρής λιτότητας στους Έλληνες, τότε είναι πολύ πιθανό να γίνει το ίδιο σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της ευρωζώνης. Είστε οι πιο οργανωμένοι, μαχητικοί και ριζοσπαστικοί απ’ όλες τις εργατικές τάξεις της Ευρώπης. Αν σας εξαναγκάσουν να δεχτείτε τα μέτρα λιτότητας, θα είναι σχετικά ευκολότερο να συμβεί το ίδιο και στην υπόλοιπη Ευρώπη, στους Πορτογάλους, στους Ισπανούς και τους Ιταλούς. Είναι κάτι σαν δοκιμή», δηλώνει χαρακτηριστικά ο Αμερικανός οικονομολόγος.
              Σύμφωνα με τον Γουλφ, στην περίπτωση της Ευρώπης, οι Έλληνες έχουν δαιμονοποιηθεί. Και αυτό, επειδή οι Γάλλοι και οι Γερμανοί ηγέτες χρειάζεται να στρέψουν το θυμό και την οργή των λαών τους, που πηγάζει από τα εσωτερικά τους προβλήματα, προς μια άλλη κατεύθυνση, μετατρέποντας την εσωτερική οικονομική σύγκρουση σε ένα εθνικό ερώτημα.
              «Βολεύει πάρα πολύ ο Γερμανός εργάτης να πιστεύει ότι οι οικονομικές δυσκολίες που περνά οφείλονται στους τεμπέληδες Έλληνες ή στους Ισπανούς ή στους Πορτογάλους ή στους Ιταλούς. Γίνεται προσπάθεια να αναπτυχθεί ένα εθνικιστικό πλαίσιο σκέψης (…) Είναι η κλασική λύση μιας κοινωνίας που βυθίζεται στα προβλήματα, προσπαθώντας να βρει τρόπο να κρατήσει το σύστημα σε λειτουργία», πιστεύει ο ο Αμερικανός οικονομολόγος.
              Star Citizen videos Star Citizen gallery

              Comment


              • Αν είμαστε εμείς τεμπέληδες, τότε φεύγουμε από την Ε.Ε.. Απλά τέλεια και παύλα. Αν συνεχίζουν να μας χλευάζουν χωρίς να ξέρουν τι, πως, πότε έγινε το όλο μπουρδέλο, καρκίνο στα μούτρα τους να πέσει!
                sigpic

                Comment


                • Υπερόπλο σχεδιασμένο από Έλληνες, μένει στα συρτάρια λόγω συμφερόντων



                  Πέντε Έλληνες επιστήμονες έχουν ανακαλύψει ένα σούπερ-όπλο που η χρήση του από τις ελληνικές ΕΔ θα αποτελούσε ανεκτίμητης αξίας “πολλαλασιαστή ισχύος”!
                  Η παρουσίαση του “όπλου” έχει ενθουσιάσει δύο υπουργούς Άμυνας και τρεις Α/ΓΕΕΘΑ,που έχουν χαρακτηρίσει το πρόγραμμα “άκρως απόρρητο”. Κι όμως τίποτα δεν προχωρά,γιατί απ ΄ότι φαίνεται η ανακάλυψη των Ελλήνων “χαλάει τη σούπα”,μεγάλων συμφερόντων, κολοσσών της παγκόσμιας αμυντικής βιομηχανίας!


                  Σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News το πρόγραμμα στο οποίο εδώ και μια πενταετία δουλεύουν πέντε επιστήμονες τους ΑΠΘ, έχει το χαρακτηρισμό άκρως απόρρητο. Μετά από πέντε χρόνια κοροϊδίας, ένας από τους επιστήμονες αποφάσισε να σπάσει τη σιωπή.

                  Η ιστορία είναι απίστευτη.

                  2006: Μετά από μελέτες και σχεδιασμούς έξι ετών, η επιστημονική ομάδα υποβάλει αίτηση στον Ελληνικό Στρατό για να συμμετάσχει σε ερευνητικό πρόγραμμα για την κατασκευή και ανάπτυξη συστήματος CCIAS.Για να το πούμε απλά επρόκειτο για ένα δίκτυο “παθητικών” ραντάρ .
                  Ποιες θα ήταν οι δυνατότητες αυτών των ραντάρ που είχαν σχεδιάσει;
                  • “Βλέπουν” χωρίς να εκπέμπουν -άρα και χωρίς να εντοπίζονται- σε εμβέλεια 400 χλμ!

                  •Εντοπίζουν ελικόπτερα και αεροσκάφη ακόμη και “υπό καθλική ηλεκτρονική σίγαση”,δηλαδή χωρίς τα ραντάρ τους να εκπέμπουν.

                  •Εντοπίζουν αεροσκάφη τεχνολογίας stealth και σε πραγματικό χρόνο τις απογειώσεις μαχητικών αεροσκαφών από εχθρικές βάσεις.

                  •Επιτηρούν παθητικά βραχονησίδες

                  •Κόστος; 25 έως 30 τέτοιοι σταθμοί, από τον Έβρο έως της Κρήτη θα κόστιζαν όσο ένας σταθμός παρεμφερούς συστήματος ,αγορασμένου από το εξωτερικό!!!

                  Υπερβολές θα πείτε όλα αυτά. Όμως η αξιολόγηση της ανακάλυψης των πέντε επιστημόνων από τη στρατιωτική ηγεσία άλλα δείχνει. Και δεν μιλάμε για μία μόνο αξιολόγηση. 15 ταξίδια στην Αθήνα έκαναν οι επιστήμονες και σ΄ όλα ελάμβαναν διθυραμβικά σχόλια για την ανακάλυψή τους!

                  Πρώτη παρουσίαση ενώπιων 60 Επιτελών.

                  Το 2006 ΥΕΘΑ είναι ο Β.Μεϊμαράκης, Α/ΓΕΕΘΑ ο ναύαρχος Παναγιώτης Χηνοφώτης και Α/ΓΕΣ ο στρατηγός Δημήτρης Γράψας. Η επιστημονική ομάδα του ΑΠΘ κάνει τη πρώτη παρουσίαση του συστήματος ενώπιων 60 Επιτελών. Αμέσως μετά τη παρουσίαση χωρίς καμία αμφιβολία και δισταγμό, πολιτική και στρατιωτική ηγεσία δηλώνει ενθουσιασμένοι και καλεί τους επιστήμονες να προχωρήσουν τάχιστα.

                  Ακολουθούν παρουσιάσεις σ΄ όλους τους Κλάδους και πείθονται ακόμη και οι πάντα δύσπιστοι αεροπόροι. Στις 13/02/2009 συνέρχεται το Συμβούλιο Αμυντικού Σχεδιασμού Προγραμματισμού (ΣΑΣΠ) και γνωμοδοτεί με 7-0 υπέρ της επιχειρησιακής αναγκαιότητας του συστήματος και εισηγείται την κατεπείγουσα εξέταση του ζητήματος από το Συμβούλιο Αρχηγών. Αρχηγός ΓΕΕΘΑ είναι πια ο στρατηγός Δ.Γράψας,ο οποίος ήταν μεγάλος υπέρμαχος της ανάπτυξης του ελληνικού συστήματος. Παραδόξως μέχρι την αποστρατεία του ,τον Αύγουστο του 2009,ο Αρχηγός δεν κατόρθωσε να βάλει στην αντζέντα του ΣΑΓΕ,αυτό το ζήτημα !

                  Η επιστημονική ομάδα από το ΑΠΘ,δεν πτοήθηκε από την αποστρατεία Γράψα και συνέχισε τις έρευνές της. Τα τελευταία τεχνικά προβλήματα επιλύονται. Όλα δείχνουν έτοιμα για να κατασκευαστεί το πρωτότυπο σύστημα. Όμως εδώ είναι Ελλάδα. Σχεδόν ένα χρόνο μετά ,με Α/ΓΕΕΘΑ πλέον τον πτέραρχο Ι.Γιάγκο, οι επιστήμονες έκπληκτοι πληροφορούνται ότι …το θέμα θα επανεξεταστεί!!!

                  Στις 19/01/2010 ,στέλνουν επιστολή στον πτέραρχο Α/ΓΕΕΘΑ Ι.Γιάγκο , εκφράζοντας τη λογική τους απορία για την καθυστέρηση αν όχι οπισθοδρόμηση του προγράμματος. Μετά απ΄ αυτή την επιστολή το ΣΑΣΠ συνεδριάζει και πάλι και αποφασίζει ξανά με 7-0 υπέρ της επιχειρησιακής αναγκαιότητας του ελληνικού συστήματος! Το ΓΕΕΘΑ,διαβεβαιώνει ότι “το θέμα θα προχωρήσει άμεσα”.

                  Έχουμε φθάσει στις 15/04/2010 ,με υπουργό Άμυνας πια τον Ε.Βενιζέλο. Το Συμβούλιο Αρχηγών συνεδριάζει και με 4-0 εγκρίνει το προτεινόμενο σύστημα ως “άκρως απαραίτητο και κατεπείγον”. Στις 29/05/2010, ο τότε ΑΝΥΕΘΑ και νυν ΥΕΘΑ Πάνος Μπεγλίτης έχει στα χέρια του και την πληρη οικονομοτεχνική μελέτη.

                  Ο φάκελος με το άκρως απόρρητο πρόγραμμα περιλαμβάνει 1050 σελίδες. Μέχρι σήμερα κανονικά θα έπρεπε να είχαν διαβαστεί δυο και τρεις φορές.Ο χρονος που μεσολάβησε είναι μεγάλος.Όμως παραδόξως η ομάδα των πέντε επιστημόνων δεν έχει λάβει τη καμία απάντηση! Τον περασμένο Ιούνιο έστειλαν επιστολές στον Πρωθυπουργό και στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης,για να είναι ενήμεροι. Καμία αντίδραση!

                  Στο μεταξύ τρεις ξένες χώρες έχουν ενδιαφερθεί να χρηματοδοτήσουν το πρόγραμμα! Η ομάδα των πέντε δεν θέλει να το πουλήσει,αλλά δεν μπορεί και να μην θυμηθεί τα όσα είπε ένας έντιμος -όπως τον χαρακτηρίζουν οι ίδιοι- σμήναρχος σε μία από τις πολλές παρουσιάσεις που έκαναν στο Πεντάγωνο:

                  “Το σύστημα αυτό ,αν ποτέ κατασκευαστεί από τη πατρίδα μας,θα αποτελέσει την ληξιαρχική πράξη του αιφνίδιου θανάτου των απέναντι,αν μας επιτεθούν πρώτοι.Αλλά δεν πιστεύω ότι κάποτε θα υλοποιηθεί. Είναι πολύ μικρού κόστους. Έκανε λάθος η Ομάδα. Κάποιος πρέπει να τους πει ότι ζούμε στην Ελλάδα…”

                  onalert.gr
                  http://topeiraxtiri.blogspot.com/201....html?spref=bl

                  Πως μας κρύψανε ένα υπερόπλο??? Αυτό θα ήταν η σωτηρία μας για να θανατώσουμε τους βρωμότουρκους! Αν το είχαν υλοποιήσει, δεν θα χρειαζόταν να σκασουν λεφτά με τα δικά μας αεροπλάνα. 3-4 πόμπους απ' αυτά και λίγα αμυντικά όπλα(Αντιαεροπορικά, πολύβολα κ.α.) θα τους απωθούσαν και θα ήμασταν ήσυχοι!
                  sigpic

                  Comment


                  • Originally posted by Aigeas View Post
                    Εγώ αυτό που βλέπω είναι, για άλλη μια φορά ότι αυτοί που βγαίνουν και διαμαρτύρονται:

                    1)Imrahil: Ο πλειοψηφών κυρίαρχος λαός που βγαίνει στους δρόμους αυτό που βασικά θέλει δεν είναι αλλαγή κυβέρνησης, ούτε αμεσοδημοκρατία, ούτε κομμουνισμό, ούτε αναρχία, αλλά με κάποιον τρόπο να συνεχιστεί το μοντέλο των τελευταίων 30 χρόνων. Να παράγουμε 1 και να καταναλώνουμε 3 και 4.
                    Και οι Ευρωπαίοι να συνεχίσουν να μας δανείζουν επειδή είμαστε μάγκες, καλοπερασάκηδες και καραμπουζουκλήδες.

                    2) Loggo: Ο κόσμος αυτή τη στιγμή πράγματι ζητάει ακριβώς αυτό που λέει ο Imrahil και δε βγήκε στους δρόμους τόσο επειδή είναι συνειδητοποιημένος ζητώντας...επανάσταση, όσο επειδή χάνει τα ψεύτικα προνόμια που είχε αναπολώντας μια πραγματικότητα που, εκείνο το καιρό, δε φάνταζε και τόσο ρόδινη.
                    Άμα μετρήσατε έναν έναν και ξέρετε ποια είναι η πλειοψηφία, πάω πάσο. Όσο για τα ψεύτικα προνόμια, έλεος… αν βάλετε συνολικά να δείτε τι χάνει ο κόσμος, μόνο προνόμια δεν είναι.

                    Κι αυτά από "Βαριά" ονόματα.

                    Σε συνδυασμό με τον κάθε Έλληνα που προσπαθεί να καταλάβει γιατί τώρα και όχι πριν, και δεν απαντά στο γιατί όχι τώρα αλλά αύριο ή ποτέ η, τον κάθε Έλληνα που θεώρει ότι τόσα χρόνια τα τρώγαμε και τώρα με όλα αυτά που θα έρθουνε, θα μας κάνει καλό που θα έρθουνε οι ξένοι με όλα αυτά τα μέτρα, κλπ, που ειλικρινά έχω σιχαθεί να το ακούω...
                    Τι άλλο συμπέρασμα να βγάλω;
                    Ο κόσμος αυτή τη στιγμή χάνει ό,τι έχει και δεν έχει, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Και στο δρόμο να βγει και ακόμα παραπέρα να το πάει. Το θέμα που έθιξα ήταν το αν ο κόσμος έχει συνειδητοποιήσει τι συμβαίνει τελικά σε αυτόν τον πλανήτη, που πραγματικά οφείλεται το πρόβλημα, κι αν τελικά βγήκε με σκοπό να εναντιωθεί απέναντι στο αίτιο αυτής της κατάστασης ή, αντίθετα, εστιάζοντας απλά στα αποτελέσματά της, για να απαιτήσει πίσω όσα έχασε τα τελευταία χρόνια.

                    Originally posted by BigBOSS View Post
                    νομίζω πως αναφέρθηκε σε αυτό ο Λοιντ, οτι δηλαδή ουσιαστικά οι πολίτες στρέφονται εναντίον του καπιταλιστικού συστήματος, που και αυτό έχει ημερομηνία λήξης.
                    Μακάρι να βγω ψεύτης αλλά, στη παρούσα φάση τουλάχιστον, εγώ δε βλέπω κάτι τέτοιο. Αυτό που με σιγουριά μπορώ να πω είναι ότι η καπιταλιστική κρίση έσπειρε το έδαφος για τη ριζοσπαστικοποίηση αρκετών γενιών. Το πόσο θα προχωρήσει τώρα αυτή η ριζοσπαστικοποίηση, σε τι επίπεδο θα φτάσει και τι θα "ανθίσει" τελικά, μένει να το δούμε.
                    There are two types of people who will tell you that you cannot change the world:
                    Those who are afraid to try, and those who are afraid that you will succeed.

                    Comment


                    • ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΠΑΠΟΥΛΙΑ;

                      Από το : Κουρδιστό Πορτοκάλι
                      Στις δηλώσεις που έκανε κατά την αποχώρηση του σήμερα ο Κάρολος Παπούλιας απο την παρέλαση, είπε με δάκρυα στα μάτια ότι κακώς τον χαρακτηρίζουν "προδότη", γιατί αυτός πολέμησε για την Ελλάδα το 1940, σε ηλικία 15 ετών. Φαίνεται πως ο...
                      Πρόεδρος δεν θυμάται καλά την ηλικία του, καθώς σύμφωνα με το Wikipedia, ο Παπούλιας γεννήθηκε το 1929, και το 1940 ήταν 11 ετών.

                      Τώρα αν ήταν αντάρτης στα 11 του χρόνια, είναι άλλο θέμα!

                      To σίγουρο όμως είναι ότι ο Παπούλιας έδωσε με επιτυχία άλλες ενδιαφέρουσες μάχες, όπως η συμβολή του στο να βγει ο Παπανδρέου από τη δύσκολη θέση για το «κωλόσπιτο» της Εκάλης.

                      Σύμφωνα με την φορολογική δήλωση του Ανδρέα Παπανδρέου ο Τζορτζ Χάλαγκ-οικογενειακός φίλος- και ο Κάρολος Παπούλιας ήταν από εκείνους από τους οποίους ο Παπανδρέου δανείστηκε για να χτισθεί η βίλα του πάθους του με τη Μιμή.

                      Για το αν πολέμησε η όχι ο Παπούλιας θα μπορούσε να μας δώσει τα φώτα ο Μανώλης Γλέζος ή όλοι εκείνοι οι ήρωες πολέμου που ζουν ακόμη και παρελαύνουν με περηφάνια τις αναμνήσεις τους, λαμβάνοντας μια πετσοκομμένη σύνταξη από το παρακράτος που ο Παπούλιας, ο Τσοχατζόπουλος, ο Τσουκάτος, ο Σημίτης, ο Γιωργάκης ο φίλος του Λούβαρη και του Ντόρη Μαργέλου με τη βίλα στη Πάρο, δημιούργησαν 37 χρόνια τώρα.

                      Καλά θα κάνει ο σιωπηλός Παπούλιας να μην προκαλεί με τις δηλώσεις τους σ αυτή τη τραγική συγκυρία.

                      Το θέαμα του Ανώτατου Άρχοντα της Εκκλησίας να σουλατσάρει στο Κατάρ με τον Λαυρεντιάδη, της διεφθαρμένης Proton Bank και του Παπούλια που αποκαλεί μειοψηφία τους πολίτες που βλέπουν τα παιδιά τους να λιποθυμούν στα σχολεία είναι η απόδειξη του ξεπεσμού της ψευδεπίγραφης Δημοκρατίας μας.

                      Επαναλαμβάνουμε ότι ο Παπούλιας λαμβάνει ως αποζημίωση 350 ευρώ το χρόνο, 1000 ευρώ τη μέρα, ενώ ο Ιερώνυμος ασχολείται με το real estate του παγκαριού.

                      Ζήτω η Δημοκρατία…
                      http://fimotro.blogspot.com/2011/10/blog-post_2057.html

                      Τάννο πολύ ενδιαφέρουσα η δημοσιευσή σου, αφού αγοράζουμε που αγοράζουμε όπλα τουλάχιστον ας αναπτύξουμε αμυντική βιομηχανία ώστε να μην χρυσοπληρώνουμε τα εισαγώμενα όπλα, την γνώση και τους επιστήμονες τους έχουμε, όπως και τον ορυκτό πλούτο. Να έλειπαν και οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις θα ήταν ακόμη καλύτερα.
                      Star Citizen videos Star Citizen gallery

                      Comment


                      • και οι ίδιοι πλέον τα παραδέχονται
                        Απίστευτες οι νέες δηλώσεις Σόιμπλε, ο οποίος εκτός από την στενή επιτήρηση-διακυβέρνηση, την παράδοση εθνικής κυριαρχίας...Ούτε λίγο ούτε πολύ μας αποκαλεί έμμεσα μαζοχιστές..
                        Όπως διευκρίνισε ο κ. Σόιμπλε, η ανάκτηση της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας θα είναι το αποτέλεσμα δομικών μεταρρυθμίσεων όπως και της μείωσης του χρέους. Προς αυτήν την κατεύθυνση θα συμβάλλουν τόσο η μόνιμη παρουσία της Taskforce και της Τρόικας, όσο και οι ευρωπαϊκοί πόροι που είναι στη διάθεση της Ελλάδας.
                        «Τα προβλήματα όμως πρέπει να αντιμετωπιστούν στην Ελλάδα, όχι στην Ευρώπη, αλλά με τη βοήθεια της Ευρώπης», προσθέτει ο υπουργός.

                        Μοναδική η περίπτωση της Ελλάδας


                        Απαντώντας σε ερώτηση εάν και άλλες χώρες θα μπορούσαν να μπουν στον πειρασμό να επιλύσουν τα προβλήματά τους επίσης με ένα κούρεμα του χρέους τους, ο κ. Σόιμπλε είναι κατηγορηματικός:

                        «Οι πρωθυπουργοί και αρχηγοί κρατών της ευρωζώνης, συμπεριλαμβανομένων της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας, κατέστησαν για άλλη μια φορά σαφές ότι: η περίπτωση της Ελλάδας είναι μοναδική, μια ξεχωριστή περίπτωση που έχρηζε ειδικής λύσης». Σε αντάλλαγμα για τη βοήθεια, συμπληρώνει ο υπουργός, η Ελλάδα θα λάβει σκληρά μέτρα και θα πρέπει να αποδεχθεί μια πολύ πιο στενή εποπτεία, «θα μπορούσε να πει κανείς ότι θα παραδώσει προσωρινά ένα μέρος της κυριαρχίας της. Δεν πιστεύω ότι άλλη χώρα θα ήθελε να υποστεί αυτά τα σκληρά μέτρα, εκτός κι αν είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης».
                        Star Citizen videos Star Citizen gallery

                        Comment


                        • Originally posted by TheCursed View Post
                          Νομίζω πως αυτό πλέον δεν ισχύει. Το πρόβλημα των περισσοτέρων αυτήν την στιγμή είναι το ότι παράγονται 2 και το 1 πηγαίνει για την αποπληρωμή των χρεών.

                          Πλέον μεγάλη μερίδα του ελληνικού λαού έχει καταλάβει ότι η εποχή των παχιών αγελάδων πέρασε (ανεπιστρεπτί, ας ελπίσουμε).
                          Η κατανόηση λίγη σημασία έχει αν δε συνοδεύεται κι από την αντίστοιχη μεταστροφή στη συμπεριφορά. Κι εγώ μικρός καταλάβαινα, από ένα σημείο και μετά, πως δε φταίει το χειριστήριο που έτρωγα ownage, αλλά συνέχιζα να το βαράω, γιατί από τη μια εκτονωνόμουν και από την άλλη ήταν πολύ πιο απλό από το μπω στη διαδικασία να βελτιωθώ. Αυτό βέβαια δεν άλλαζε επί της ουσίας το ότι συνέχισα να τρώω ownage, απλά σήμαινε πως χρεωνόμουν περισσότερα για νέα χειριστήρια, εφόσον είχα επιλέξει εδώ και δεκαετίες να ζω σε ένα περιβάλλον που λειτουργεί βάσει ανταλλαγής κεφαλαίου για χειριστήριο. Αν είχα φυσικά επιλέξει να ζω σε μια πόλη που τα χειριστήρια, αν και κακής ποιότητας, δίνονταν δωρέαν σε όλους, δε θα είχα αυτό το πρόβλημα, αλλά είχα πλακωθεί με τον αδελφό μου πριν πολύ καιρό γι'αυτό το θέμα και είχε περάσει το δικό μου, γιατί εγώ ήθελα γαμάτα χειριστήρια, ασχέτως που δεν είχα λεφτά να τα πάρω. Οι θείοι μου όμως, που με συμπαθούσαν πιο πολύ απ'τον αδελφό μου, είπαν θα μου έδιναν μπαξίσι, όποτε κι εγώ είπα δε γαμιέται, μου καλάρεσε άλλωστε. Οι γονείς μου, καλά λαμόγια κι αυτοί, έπαιρναν μερίδιο απ'το χαρτζιλίκι, αλλά εγώ έκανα τον χαζό, αφού έκανα τη δουλειά μου. Τώρα όμως ο θείος μου έκοψε την πίστωση και τα'χω πάρει. Δεν ξέρω τι να κάνω οπότε σκοτώθηκα με τους γέρους μου και, ασχέτως που καταλαβαίνω πως δεν έχω πλέον λεφτά να πάρω άλλα, συνεχίζω να σπάω χειριστήρια. Είμαι μάλλον ανώριμος. Για να βελτιωθώ στο παιχνίδι ούτε λόγος βέβαια. Όλη αυτή η κηδεμονούσα οικονομική ασφάλεια με έκανε να ξεχάσω κι αυτά που ήξερα. Πλέον τρώω ownage κι από νούμπια που είναι ακόμη στην ανάπτυξη.



                          Εγώ αυτό που βλέπω είναι, για άλλη μια φορά ότι αυτοί που βγαίνουν και διαμαρτύρονται:

                          1)Imrahil: Ο πλειοψηφών κυρίαρχος λαός που βγαίνει στους δρόμους αυτό που βασικά θέλει δεν είναι αλλαγή κυβέρνησης, ούτε αμεσοδημοκρατία, ούτε κομμουνισμό, ούτε αναρχία, αλλά με κάποιον τρόπο να συνεχιστεί το μοντέλο των τελευταίων 30 χρόνων. Να παράγουμε 1 και να καταναλώνουμε 3 και 4.
                          Και οι Ευρωπαίοι να συνεχίσουν να μας δανείζουν επειδή είμαστε μάγκες, καλοπερασάκηδες και καραμπουζουκλήδες.

                          2) Loggo: Ο κόσμος αυτή τη στιγμή πράγματι ζητάει ακριβώς αυτό που λέει ο Imrahil και δε βγήκε στους δρόμους τόσο επειδή είναι συνειδητοποιημένος ζητώντας...επανάσταση, όσο επειδή χάνει τα ψεύτικα προνόμια που είχε αναπολώντας μια πραγματικότητα που, εκείνο το καιρό, δε φάνταζε και τόσο ρόδινη.
                          Άμα μετρήσατε έναν έναν και ξέρετε ποια είναι η πλειοψηφία, πάω πάσο. Όσο για τα ψεύτικα προνόμια, έλεος… αν βάλετε συνολικά να δείτε τι χάνει ο κόσμος, μόνο προνόμια δεν είναι.

                          Κι αυτά από "Βαριά" ονόματα.

                          Σε συνδυασμό με τον κάθε Έλληνα που προσπαθεί να καταλάβει γιατί τώρα και όχι πριν, και δεν απαντά στο γιατί όχι τώρα αλλά αύριο ή ποτέ η, τον κάθε Έλληνα που θεώρει ότι τόσα χρόνια τα τρώγαμε και τώρα με όλα αυτά που θα έρθουνε, θα μας κάνει καλό που θα έρθουνε οι ξένοι με όλα αυτά τα μέτρα, κλπ, που ειλικρινά έχω σιχαθεί να το ακούω...
                          Τι άλλο συμπέρασμα να βγάλω;
                          Δεν ετάχθην ενάντια στη διαμαρτυρία στο post μου, μόνο έκανα μια υπόθεση για το τι επιζητά η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, συνειδητά ή μη. Αυτό, νομίζω, προκύπτει αν αναλογιστεί κάποιος τι ζητά ο διαμαρτυρόμενος λαός, λαμβάνοντας υπ'όψη τη δεδομένη κατάσταση και τις εναλλακτικές. Αν λοιπόν πούμε πως η Ελλάδα είναι μια καπιταλιστική δημοκρατία του δυτικού κόσμου και ο λαός διαμαρτύρεται, τότε ο λαός είτε θέλει να πάψει να είναι τέτοια η Ελλάδα είτε θέλει να παραμείνει τέτοια, αλλά να βελτιωθεί η κατάστασή του στα πλαίσια αυτής. Στην πρώτη περίπτωση, όπως ανέφερα και στο post που κάνεις quote, κάποιες προφανείς εναλλακτικές σε πολιτικο-οικονομικό επίπεδο είναι ο κομμουνισμός ή η αμεσοδημοκρατία ή η αναρχία (βίαιη ή μη). Υπέθεσα, πως ο πλειοψηφών λαός δεν επιθυμεί κάτι από αυτά. Το ΚΚΕ συγκεντρώνει γύρω στο 10% και ως σύστημα εξ ορισμού δεν μπορεί να σταθεί μειοψηφικά. Είτε θα έχει την υποστήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας ή μιας ισχνής που θα επιβληθεί στους υπόλοιπους. Το 10% δεν αρκεί ούτε για να στείλει ένα άλλο 10% σε γκούλαγκ. Σε ό,τι αφορά την αμεσοδημοκρατία, όσο θελκτική κι αν είναι σαν ιδέα, φοβάμαι πως δεν έχει νόημα να ασχολούμαστε με ψευδαισθήσεις σε έναν κόσμο 7δις και διπλάσιο σε μερικές δεκαετίες. Θα χρειαστούμε ΠΟΛΥ μεγάλες πλατείες για τις συνελεύσεις. Ή ο πληθυσμός πρέπει να μειωθεί στα επίπεδα του 500π.χ. ή θα πρέπει να'ρθουμε στη δύσκολη θέση να διαλέξουμε ένα 5% που θα συμμετέχει στις αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες και το άλλο 95% να δεχτούν να γίνουν δούλοι με αντάλλαγμα το αθηναϊκό μεγαλείο σε παγκόσμια κλίμακα. Θα μου πεις, αν το κάνουμε με κλήρο, δε θα είναι εντελώς άδικο. Σε ό,τι αφορά την αναρχία, πρόκειται για το ιδανικό πολίτευμα, που όμως απαιτεί τη μέγιστη ωριμότητα απ'τους πολίτες του. Αυτή δεν υπάρχει και ούτε πρόκειται να υπάρξει, σε παγκόσμιο επίπεδο, πόσο μάλλον σε ελληνικό όπου η μέση ωριμότητα τοποθετείται σε επίπεδα εμφυλιακού χουλιγκανισμού με σημαίες και με ταμπούρλα, τις καλές εποχές. Υπάρχουν και άλλες εναλλακτικές σίγουρα, αν θες προτείνε εσύ μία στην οποία κατά τη γνώμη σου στοχεύει ο εξεγερμένος λαός όταν φωνάζει “Μέρκελ θα έχεις την τύχη του Καντάφι”.
                          Τώρα, στη δεύτερη περίπτωση, που είναι και η πιο πιθανή, δεχόμαστε πως η Ελλάδα είναι καλώς ή κακώς μια καπιταλιστική χώρα εδώ και δεκαετίες, παρά την παπανδρεϊκή πλύση εγκεφάλου, ανήκει στο δυτικό μπλοκ και ως τέτοια λειτουργεί, υποκείμενη στους ανάλογους βασικούς κανόνες του καπιταλισμού (ελεύθερο εμπόριο, συγκριτικά πλεονέκτηματα κλπ.). Στα πλαίσια αυτού του συστήματος λοιπόν, τα σκατώσαμε. Αποτύχαμε παταγωδώς, για τα δεδομένα ανεπτυγμένης χώρας, και όλα όσα αναφέρεις, αληθή και τραγικά, είναι συνέπεια αυτού. Ανεξαρτήτως όμως της τραγικότητάς τους, την οποία σου ξαναλέω δεν αμφισβητώ, και του δικαιολογημένου θυμού που προκαλούν, ποιος δε θα θύμωνε αν βρισκόταν στο δρόμο, δεν παύουν να είναι συνέπειες της αποτυχίας μας ως χώρα στο πλαίσιο ενός καπιταλιστικού κόσμου. Εφόσον αυτή η αποτυχία, το αίτιο, εξ ορισμού δεν διορθώνεται με τη διαμαρτυρία για τις συνέπειες, τότε δε βλέπω το νόημα σε αυτή, ειδικά αν αυτή χρησιμεύει μόνο στο να μας θάβει ακόμη πιο βαθιά στον λάκκο. Μπορεί να είναι εκτονωτική, αλλά στο τέλος δεν αλλάζει τίποτα επί της ουσίας, παρά μόνο καταλήγει ανώριμη, παιδιάστικη, άχρηστη και επικίνδυνη. Εφόσον επιλέξαμε και συνεχίζουμε να επιλέγουμε να είμαστε καπιταλιστική χώρα, υποκείμεθα στα αγαθά, τις κρίσεις και κυρίως, σε ό,τι μας αφορά, τις συνέπειες των αποτυχίων μας στα πλαίσια του καπιταλιστικού συστήματος. Αν οι εναλλακτικές δε μας κάνουν και θεωρήσουμε πως το καπιταλιστικό σύστημα δεν πρόκειται να καταρρεύσει αν μόνο μία ή πέντε χώρες έχουν πρόβλημα στο πλαίσιο του, δύο είναι τα τινά. Είτε προσευχόμαστε η πλειοψηφία των άλλων χωρών να δει το φως και μαζί της να εκριζώσουμε ή να αναμορφώσουμε εκ βάθρων τον καπιταλισμό, γιατί εμείς δεν μπορούμε να τον συντρίψουμε μόνοι μας, και να πούμε “Ααα, αυτό θέλαμε, αλλά δεν το ξέραμε τότε, είδατε που σας τα λέγαμε;” όπως υπονοεί κι ο Loyd και να δούμε από'κει και πέρα όλοι μαζί τι κάνουμε σε παγκόσμιο επίπεδο, είτε να προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε, δεχόμενοι ότι ο καπιταλισμός έχει πολλά ψωμιά ακόμη, δυστυχώς ή ευτυχώς, και πως εμείς τα σκατώσαμε και γι'αυτό θα υποφέρει η γενιά μας και, μεταξύ άλλων, άνθρωποι που φταίνε πολύ λιγότερο από άλλους.


                          Originally posted by BigBOSS View Post
                          και οι ίδιοι πλέον τα παραδέχονται


                          http://exomatiakaivlepo.blogspot.com...g-post_31.html
                          Έπεσες από τα σύννεφα εσύ διαβάζοντας πως μια χώρα που έχει φτάσει στο σημείο να προκηρύσσει δημοψήφισμα που θα κρίνει εν πολλοίς την επιβίωσή της, βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

                          Comment


                          • Originally posted by Imrahil View Post
                            Η κατανόηση λίγη σημασία έχει αν δε συνοδεύεται κι από την αντίστοιχη μεταστροφή στη συμπεριφορά. Κι εγώ μικρός καταλάβαινα, από ένα σημείο και μετά, πως δε φταίει το χειριστήριο που έτρωγα ownage, αλλά συνέχιζα να το βαράω, γιατί από τη μια εκτονωνόμουν και από την άλλη ήταν πολύ πιο απλό από το μπω στη διαδικασία να βελτιωθώ. Αυτό βέβαια δεν άλλαζε επί της ουσίας το ότι συνέχισα να τρώω ownage, απλά σήμαινε πως χρεωνόμουν περισσότερα για νέα χειριστήρια, εφόσον είχα επιλέξει εδώ και δεκαετίες να ζω σε ένα περιβάλλον που λειτουργεί βάσει ανταλλαγής κεφαλαίου για χειριστήριο. Αν είχα φυσικά επιλέξει να ζω σε μια πόλη που τα χειριστήρια, αν και κακής ποιότητας, δίνονταν δωρέαν σε όλους, δε θα είχα αυτό το πρόβλημα, αλλά είχα πλακωθεί με τον αδελφό μου πριν πολύ καιρό γι'αυτό το θέμα και είχε περάσει το δικό μου, γιατί εγώ ήθελα γαμάτα χειριστήρια, ασχέτως που δεν είχα λεφτά να τα πάρω. Οι θείοι μου όμως, που με συμπαθούσαν πιο πολύ απ'τον αδελφό μου, είπαν θα μου έδιναν μπαξίσι, όποτε κι εγώ είπα δε γαμιέται, μου καλάρεσε άλλωστε. Οι γονείς μου, καλά λαμόγια κι αυτοί, έπαιρναν μερίδιο απ'το χαρτζιλίκι, αλλά εγώ έκανα τον χαζό, αφού έκανα τη δουλειά μου. Τώρα όμως ο θείος μου έκοψε την πίστωση και τα'χω πάρει. Δεν ξέρω τι να κάνω οπότε σκοτώθηκα με τους γέρους μου και, ασχέτως που καταλαβαίνω πως δεν έχω πλέον λεφτά να πάρω άλλα, συνεχίζω να σπάω χειριστήρια. Είμαι μάλλον ανώριμος. Για να βελτιωθώ στο παιχνίδι ούτε λόγος βέβαια. Όλη αυτή η κηδεμονούσα οικονομική ασφάλεια με έκανε να ξεχάσω κι αυτά που ήξερα. Πλέον τρώω ownage κι από νούμπια που είναι ακόμη στην ανάπτυξη.
                            Έξυπνο παράδειγμα, χαχα! Εν πολλοίς σωστό, αλλά σε αρκετά σημεία οι συσχετισμοί και οι αναλογίες είναι εντελώς ακατάλληλοι και μάλλον σε δώδεκα γραμμές (ναι, κάθισα και τις μέτρησα ) μπορούσες να γράψεις κάτι πιο ουσιαστικό (δεν το λέω κριτικάροντας).

                            Με το παραλήρημα σε εικοσιδύο τόμους που ακολουθεί συμφωνώ απόλυτα και αποδεικνύει πόσο σφαιρικά και ρεαλιστικά βλέπεις τα πράγματα.
                            "Can't talk shit with a tongue full of rug burn!"

                            Comment


                            • Round 2
                              Βαξεβάνης VS Βενιζέλου
                              2 - 0

                              http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=322359

                              Με ανάρτηση στην ηλεκτρονική σελίδα «Το κουτί της Πανδώρας», ο δημοσιογράφος εγκαλεί τον υπουργό για νομοθετικές ρυθμίσεις που είχαν συνέπεια, αφ’ ενός μεν την απαλλαγή περίπου 400 κατηγορουμένων για την υπόθεση των παράνομων μετεγγραφών φοιτητών, από πανεπιστήμια βαλκανικών χωρών σε ελληνικά, αφ’ ετέρου δε την επιπλέον προστασία βουλευτών, για τυχόν αξιόποινες πράξεις. Το κείμενο έχει τη μορφή επιστολής προς τον Ε. Βενιζέλο και τιτλοφορείται «Οι κυβερνήσεις νομοθετούν για το λαό. Εσείς;»
                              Για την περίπτωση των παράνομων μεταγραφών, ο Κ. Βαξεβάνης, μεταξύ άλλων, αναφέρει:
                              "Το 1996 ψηφίσατε τον νόμο 2408. Με τον νόμο αυτό τροποποιήσατε κάποια άρθρα του Ποινικού Κώδικα. Για την ακρίβεια προσθέσατε μερικές λέξεις, λιγότερες από 10 αλλά καθοριστικές. Αλλάξατε το άρθρο 242 (για ψευδή βεβαίωση) και το άρθρο 216 (για πλαστογραφία).Τα δύο αδικήματα τα οποία ήταν κακουργήματα με ποινές κάθειρξης πάνω από 10 χρόνια, γίνονταν πλημμελήματα αν το ποσό της ζημιάς δεν ήταν πάνω από 25 εκατομμύρια δραχμές. Αυτό προσθέσατε: Το «πάνω από 25 εκατομμύρια δραχμές». Με 25 εκατομμύρια τότε μπορούσες να αγοράσεις ένα σπίτι. Και εσείς για κάποιο λόγο, την πλαστογραφία και την ψευδή βεβαίωση που προκαλούσαν ζημιά ως ένα σπίτι την κάνατε πλημμέλημα;
                              Αυτή την νομοθετική «μεταρρύθμιση» την κάνατε μέσα σε μία νύχτα και χωρίς να προηγηθεί σύσταση νομοπαρασκευαστικής επιτροπής και πολύ περισσότερο διάλογος με τους ανθρώπους που υπηρετούν τη Δικαιοσύνη. Δηλαδή δεν εκθέσατε ποια αναγκαιότητα υπήρχε για να κάνετε τόσο βαριές πράξεις από κακουργήματα, απλά πλημμελήματα. Κατηγορηθήκατε από τον νομικό κόσμο ότι ασελγήσατε πάνω στους νόμους με σκοπούς άλλους από την απονομή Δικαιοσύνης.
                              Φαντάζομαι ξέρετε ως υπουργός Δικαιοσύνης τότε, τι προέκυψε από αυτή σας την νομοθέτηση. Τετρακόσιοι επιφανείς Θεσσαλονικείς (μεγαλογιατροί, βουλευτές, στρατηγοί, δικηγόροι, παιδιά αυτών που λέμε «επωνύμων») οι οποίοι αντιμετώπιζαν κατηγορίες για κακουργήματα (ναι, αυτά τα οποία αλλάξατε) δεν δικάστηκαν ποτέ. Τα κακουργήματά τους έγιναν πλημμελήματα και παραγράφηκαν. Η υπόθεση ήταν η πιο σοβαρή υπόθεση πλαστογραφίας στην ιστορία της Ελλάδας. Από το 1989 έως το 1991, παιδιά επωνύμων της Θεσσαλονίκης που εγγράφονταν σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού (Γιουγκοσλαβία, Ρουμανία κλπ), έπαιρναν μεταγραφές σε Πανεπιστήμια της Ελλάδας, παρουσιάζοντας ψεύτικες βεβαιώσεις για σοβαρές ασθένειες. Οι ευγενείς γόνοι της Θεσσαλονίκης έπασχαν ξαφνικά από καρκίνο, λευχαιμίες και άλλα σοβαρά νοσήματα που βεβαίωναν απατεώνες γιατροί. Όταν αποκαλύφθηκε η υπόθεση, κάποιοι Πανεπιστημιακοί, συνάδελφοί σας στο Πανεπιστήμιο, επιχείρησαν να την κουκουλώσουν αρνούμενοι να δώσουν τα στοιχεία των μεταγραφών.
                              Μια ομάδα έντιμων εισαγγελέων τότε, αναγκάστηκε να κάνει έρευνα στο πανεπιστήμιο και να κατασχέσει τους φακέλους. Δύο ανακριτές, επί δύο χρόνια ερεύνησαν αυτή την υπόθεση, σχηματίζοντας δικογραφία που δεν χωρούσε σε ένα δωμάτιο. Ασκήθηκαν, διώξεις σε 400 άτομα. Οι περισσότεροι θα έμπαιναν φυλακή αφού οι κατηγορίες ήταν στοιχειοθετημένες. Και τότε εσείς νομοθετήσατε την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα στα συγκεκριμένα άρθρα, που τύχαινε μάλλον να αφορούν τις δικές τους κατηγορίες. Τα αδικήματα ήταν πια πλημμελήματα και είχαν παραγραφεί. Οι φάκελοι έκλεισαν και δεκάδες επώνυμοι απατεώνες, ελεύθεροι πια, συνέχιζαν να φωτογραφίζονται στα περιοδικά ως έντιμοι και ανησυχούντες για την πόλη και βέβαια να καθορίζουν με τη δύναμή τους τα πολιτικά πράγματα. Αρκετοί από τους φοιτητές που πήραν μεταγραφές με τις ψευδείς βεβαιώσεις, όχι μόνο δεν τιμωρήθηκαν, αλλά σήμερα κάνουν πανεπιστημιακή καριέρα".
                              Για την υπόθεση της ατιμωρησίας βουλευτών, ο δημοσιογράφος τονίζει:
                              "Στις μεταρρυθμίσεις σας, συμπεριλαμβάνεται η αλλαγή ενός ακόμη άρθρου του Ποινικού Κώδικα. Του 113. Το άρθρο αυτό παλιά προέβλεπε πως στις περιπτώσεις που κάποιος βουλευτής διώκεται για αξιόποινη πράξη, αν δεν αρθεί η βουλευτική του ασυλία, τότε σταματά να τρέχει ο χρόνος παραγραφής και ο βουλευτής δικάζεται όποτε πάψει να είναι βουλευτής. Το άρθρο αυτό προστάτευε και τον βουλευτή, αλλά και τον πολίτη. Αλλάξατε λοιπόν το άρθρο και καταργήσατε την αναστολή της παραγραφής. Έτσι αν κάποιος βουλευτής διαπράξει αδίκημα και δεν αρθεί η ασυλία του, ο χρόνος παραγραφής τρέχει. Έτσι όταν πάψει να είναι βουλευτής πιθανόν να μην υπάρχει δίωξη εναντίον του".
                              Τέλος, κάνει αναφορά και στην υπόθεση του ξενοδοχείου "Ακροπόλ", το οποίο αρχικώς αγόρασε ο επιχειρηματίας Γ. Μπατατούδης και στη συνέχεια, το υπουργείο Πολιτισμού, επί Ε. Βενιζέλου. "Αλλά αυτό είναι ένα θέμα στο οποίο θα επανέλθουμε", αναφέρει ο Κ. Βαξεβάνης.
                              sigpic

                              Comment


                              • Δημοψήφισμα λοιπόν.... Αρχίσανε τα όργανα.
                                sigpic

                                Comment

                                Working...
                                X