εβλεπα το Λαζοπουλο που σχολιαζε το θεμα και πραγματικα δε μπορειτε να φανταστειτε τι γελιο εριξα μ'αυτην την Σου Λι που εστειλε την επιστολη, δηθεν και καλα αναλαμβανοντας την ευθηνη, λες και προκειται για λαθος και δεν τσεκαρουν κανενα φαρμακο και τα πηραν απο απροσεξια. πραγματικα δηλαδη απο κατι τετοια φαινετε σε ποση εκτιμιση εχουν τον λαο που κυβερνανε και ποσα ψεματα μας εχουν πει... ντρεπομαι πραγματικα που κατοικω εδω, με ολη τη σημασια της λεξεως!
[/b]
[/b]
XenoVagrant αυτα που ρωτας τα βρηκα λιγακι λεπτομεριες για να αναφερθω, και ειδικα οταν ξερουμε ποσο ασχημη και μη λειτουργικη ειναι η παιδεια εδω στη χωρα πλεον. μπαινεις με το ζορι σε ενα ΤΕΙ (και γενικα σχολη) για να παρεις ενα κωλοχαρτο με το οποιο αυριο δε θα βρισκεις δουλεια. και η δουλεια συνηθως τις περισσοτερες φορες ειναι κατι αλλο απο αυτο που τελειωσες, οποτε ποιος ο λογος να καθεσε τοσα χρονια τοτε ? και συγνωμη αν ακουγομαι παραλογος, στη πραγματικοτητα ειμαι πολυ χειροτερος[/b]
Άμα αυτή την στιγμή η Ελλάδα ακολουθήσει αντίστοιχη πολιτική με το εξωτερικό στην παιδεία, οι αγωνιστικές παρατάξεις μας δεν θα κάνουν πλέον καταλήψεις, θα τα γκρεμίσουν τα πανεπιστήμια. Γιατί τελικά δεν ξέρομε τι θέλουμε, αν δηλαδή θέλουμε απλά έτσι επιστήμονες για να λέμε ότι είμαστε μορφωμένοι ή επιστήμονες τόσους όσους μπορούν να απορροφηθούν και γνωστικό αντικείμενο ανάλογο με αυτό που χρειάζεται το κράτος και οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε αυτό; Αν η Ελλάδα γινόταν Αγγλία ή Γερμανία, η κυβέρνηση θα έπεφτε σε μία νύχτα. Ας μην λέμε για το εξωτερικό μόνο όταν μας συμφέρει...
Γιατί λοιπόν να χαραμίσω την ζωή μου για μια χώρα που ποτέ δεν με έκανε να νιώσω δικό της; Ήρθα στην Ελλάδα μετανάστης όταν ήμουν 5 χρονών με τους γονείς μου από την Βόρειο Ήπειρο και το μόνο που άκουγα κάθε μέρα ήταν "το κ*λο-αλβανάκι" (σημ. η καταγωγή μου είναι 100% ελληνική). Οι γονείς μου δούλεψαν σκληρά, πιο σκληρά από όλους τους ντόπιους που είχα δει και το μόνο που άκουγαν ήταν "οι παλιο-αλβανοί μας κλέβουν το ψωμί". Τι κι αν ο πατέρας μου δούλευε από το πρωί μέχρι το βράδυ για να βγάλει αυτά τα λίγα χρήματα; Μερικά χρόνια μετά, ύστερα από έξυπνες κινήσεις, κατάφερε να φτιάξει κάτι δικό του που του απόφερε λεφτά αλλά και πάλι οι κακοήθειες ήταν εκεί, "μας έγινε και ο αλβανός επιχειρηματίας". Στο σχολείο όταν σήκωσα την σημαία στην 25η Μαρτίου δεν ήταν λίγοι αυτοί που βρέθηκαν να κατακρίνουν τον δάσκαλο.[/b]
Επειδή εμβάθυνα πολύ σε προσωπικό επίπεδο, να κλείσω λέγοντας ότι, κατά την γνώμη μου, όποιος νιώθει ριζωμένος κάπου είναι χαμένος από χέρι. Το να αγαπάς ένα μέρος είναι άλλο θέμα, αλλά το να επενδύεις όλη σου την ζωή και τις δυνάμεις για να βελτιώσεις κάτι το αδύνατον είναι αφελές. Το σύστημα δεν θα σε αφήσει να καταφέρεις τίποτα. Το "όπου γης πατρίς" είναι το σωστότερο γνωμικό που έχω ακούσει.[/b]
χωρίς να έχεις κάθε βολεμένο να προσπαθεί να σε μαχαιρώσει στην πλάτη επειδή εσύ έκανες κάτι καλύτερο από αυτόν προσπαθώντας περισσότερο και δεν αρκέστηκες στην μετριότητα.[/b]
Για να κλείσω κιόλας θα πω ένα πράγμα που μάλλον θα πρέπει να μας προβληματίσει. Βλέπω αρκετά ειρωνικά σχόλια για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Κάνω λοιπόν μία ας πούμε ιστορική αναδρομή στο μυαλό μου και μου δημιουργούνται κάποια ερωτηματικά. Δεν θα μιλήσω για την αρχαίοτητα, περίοδο κατά την οποία θα μπορούσαμε να πούμε πολλά + για την Ελλάδα (όπως υπήρχαν και - βέβαια), θεωρώντας απλά ότι λόγω του μεγάλου χρονικού διστήματος που έχει μεσολαβήσει δεν έχουμε καμία σχέση με την τότε Ελλάδα και τους τότε Έλληνες. Θα ξεκινήσω από το 1800 και θα ρωτήσω πώς ήταν η Ελλάδα τότε; Πώς ήταν το 1900; Το 1940; Την περίοδο 67-74; Πώς είναι Ελλάδα το 1980-σήμερα;
ΠΡοφανώς εκτός από την τελευταία περίοδο, οι Έλληνες δεν ήταν φραπές και μπουζούκια, πράγματα για τα οποία τους κατηγορούμε σήμερα. Πως φτάσαμε στο σήμερα; Ποιοι φταίνε για αυτό; Δεν νομίζω να ξύπνησαν όλοι μία μέρα και να είπαν από σήμερα θα έχει αραλίκι και βόλεμα...
Comment