Βάλε το πρώτο ΜΕ sub_zero και μην ασχοληθείς καθόλου με τo Μako, παίξε μόνο το main story. Μετά κάνε import το save σου και παίξε το 2 όπως του αξίζει.
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Mass Effect 2
Collapse
X
-
Εγώ θα σου έλεγα να το παίξεις στο Normal - Easy για να μην καθυστερήσεις πουθενά, αλλά να κάνεις τα πάντα. Αν τερματίσεις level 50 έχεις κάποια bonus όταν κάνεις import το save στο Mass Effect 2. Παραδέχομαι ότι τα τμήματα του Mako είναι σκέτος μαζοχισμός, αλλά με τυποποιημένη εξερεύνηση των πλανητών το τερμάτισα χθες σε περίπου 40 ώρες στο Veteran. Πάντως όντως, από σεναριακής άποψης πρέπει οπωσδήποτε να παίξεις το 1.Τι βλέπεις όταν έχεις πράσινα μάτια?
Στο Βιλαμπάχο ακόμα τρίβουν...
Η μόνη διαφορά ανάμεσα σε μένα και σε ένα τρελό είναι πως εγώ δεν είμαι τρελός - Σαλβαδόρ Νταλί
Comment
-
Originally posted by Altair View PostΠόση ώρα θέλουν έκααστο για να κάνεις τα πάντα σε 1 playthrough;
Παραδόξως, το πρώτο playthrough στο 2 μου πήρε περίπου 55 ώρες. Δεν του φαινόταν καθόλου.
Παρεπιπτόντως, ο Infiltrator είναι η πιο ξεκούραστη class και για τα δύο παιχνίδια. Στο πρώτο έχει και decryption και electronics οπότε δεν εξαρτάσαι από Kaidan / Tali (τερμάτισέ τα ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ και όσο [πιο γρήγορα μπορείς) και δευτερευόντως Garrus, ενώ στο δεύτερο τα biotics και αρκετά techs δεν πιάνουν αν ο στόχος ασπίδες ή/και πανοπλία ή/και biotic barrier, οπότε ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΡΙΞΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ. Ποιός καλύτερος από αυτόν με το τεράστιο όπλο και το μεγάλο damage?Τι βλέπεις όταν έχεις πράσινα μάτια?
Η μόνη διαφορά ανάμεσα σε μένα και σε ένα τρελό είναι πως εγώ δεν είμαι τρελός - Σαλβαδόρ Νταλί
Comment
-
Είναι μια ολοκληρωμένη εμπειρία αν κάτσεις και κάνεις το οτιδήποτε.Τα οφέλη για το sequel είναι αρκετά.Πέρα από τα bonus stuff που κερδίζεις όπως experience, χρήματα κτλ. τα διάφορα side quests που τελείωσες ή ακόμα και μικρότερης σημασίας πράγματα που έκανες έχουν αντίκτυπο στο ME 2 που ποικίλλουν από απλές αναφορές από NPCs και γραπτά μηνύματα μέχρι επανεμφάνιση χαρακτήρων που συνεχίζουν την ζωή τους ανάλογα με το πως τους φέρθηκες ή τους βρήκες στο δρόμο σου.Ακόμα και το ερωτικό ειδύλλιο που διατηρείς στο πρώτο ME παίζει το δικό της ρόλο.Το σπουδαιότερο είναι ότι τέτοιες πράξεις είναι εμφανέστερες στο δεύτερο μέρος που οι επιλογές σου παίζουν το ρόλο τους για το ME 3.Δίνει έτσι την αίσθηση ενός κόσμου που υπάρχει, που συνεχίζει να κινείται όπως κάνει κι ο Shepard.Δεν είναι κάτι το απίστευτο, το επαναστατικό ( καλά αυτή την λέξη την έχουμε φάει με το κουτάλι ) αλλά η όλη αυτή προσπάθεια της BioWare να σε βάζει να σκέφτεσαι περισσότερο τις πράξεις μέσα σε ορισμένα πάντα πλαίσια είναι αξιέπαινη και δεν συνηθίζεται στις μέρες μας για να μην πω ότι δεν συνηθίζεται γενικότερα.
Ο Infiltrator είναι όντως η καλύτερη class.Hacker με καλή πανοπλία και ακροβολιστής είναι εξαιρετικό πακέτο.Κατά την γνώμη μου έχω την εντύπωση ότι στο ME 2 υπάρχει μεγαλύτερη ισορροπία στα classes των χαρακτήρων λέγε με όπλα,δυνάμεις και το διαπιστώνω παίζοντας με Adept χαρακτήρα στο Insanity αφού πλέον οι μάχες ακολουθούν μία πιο Gears of War/ Uncharted λογική καθώς είναι πιο πειστικές και περισσότερο " ελεύθερες" από ότι στο πρώτο .Τα λεγόμενα descryption, electronics δεν υπάρχουν σαν επιλογές αφού αποτελούν ενιαίες λειτουργίες και άμεσα εκμεταλλεύσιμες από όλα τα classes.
Τέλος Μαρτίου βγαίνει και το δωρεάν Hammerhead DLC για το ME 2 αλλά μάλλον το ξέρετε ήδη.
Comment
-
Ren o Infiltrator μου στο Hardcore την πάλεψε εξαιρετικά (ειδικά αφού πάρεις το Widow Anti Material Rifle) αλλά η Vanguard μου στο Insanity τα έχει βρει πολύ σκούρα. Οι καραμπίνες είναι σχεδόν άχρηστες σε απόσταση από μέση και πάνω (υπερβολικά άστοχες και με απαράδεκτο damage ακόμα και σε ασπίδες), έχω καταντήσει να παίζω με submachine guns και heavy pistols και χωρίς το barrier / cryo ammo που έχω ίσως και να μη μπορούσα να παίξω. Αυτό που έχε αλλάξει τελείως την ισορροπία είναι το ότι πολλές δυνάμεις δε λειτουργούν εναντίον shields/armor, οπότε αυτόματα τα biotics είναι περιορισμένης χρησιμότητας και τα overload / incinerate / warp αξίζουν χρυσάφι γιατί ρίχνουν τις άμυνες πιο γρήγορα κι από assault rifles. Αυτό, μαζί με την εισαγωγή των πυρομαχικών, είναι εξαιρετικές ιδέες και ανεβάζει τον πήχυ σημαντικα. Η αστεία κατάσταση που με lift σήκωνες στον αέρα Geth Prime ή Krogan Warlord και το αποτέλειωνες με την ησυχία σου είναι, ευτυχώς, παρελθόν.
Να σημειωθεί ένα εντελώς ηλίθιο bug όπου, όταν ο χαρακτήρας περάσει περπατώντας από γωνία αντικειμένου, καμιά φορά υψώνεται στον αέρα και μένει εκεί. Μόνη λύση το reload (ή το exit που πάτησα λίγο πριν...)
EDIT: Raphael αυτό λέγαμε μόλις τώρα, κατά τη γνώμη μου ο InfiltratorΤι βλέπεις όταν έχεις πράσινα μάτια?
Comment
-
Originally posted by Raphael View PostΜία ερώτηση, ποιο είναι το καλύτερο class (στο πρώτο παιχνίδι) για έναν αρχάριο με τους αριθμούς και τα λοιπά περίπλοκα RPG στοιχεία;
Titus το slam της Miranda, το Pull και το Singularity αν τα fullάρεις σηκώνουν Geth Primes στον αέρα και καθυστερούν Krogan Warlords.Ειδικά το τελευταίο σώζει ζωές αν το ρίξεις ανάμεσα σε πολλούς εχθρούς.Η αλήθεια ειναι πως το Hardcore με το Insanity έχει διαφορά αλλά και πάλι ένας Infiltratoras πιστεύω τα πάει καλύτερα από τους υπόλοιπους.
Χρισιμοποίησε συχνά charge επιθέσεις...κάνουν καλό στα μούτρα των κακών.
Comment
-
Το ξέρω ότι γίνεται, αλλά πλέον μόνο αν τους ρίξεις τις ασπίδες και την πανοπλία. Στο πρώτο με το που τους έβλεπες μπορούσες να τους στείλεις σε τροχιά και να μη σε ενοχλήσουν καθόλου. Δες το video που πόσταρα στο "Gameplay videos"
Ο Infiltrator ακόμα και στο Insanity φαντάζομαι πως δε θα έχει μεγάλη διαφορά σα στυλ παιχνιδιού και αποτελεσματικότητα. Οι Vanguard είναι διαμετρικά αντίθετοι χαρακτήρες, γιατί για να επιφέρουν σοβαρή ζημιά πρέπει να σηκώσουν barrier ή έστω charge, να πάνε ακριβώς μπροστά στον αντίπαλο και να του ρίξουν με καραμπίνα. Στην αρχή του παιχνιδιού, με χαμηλά abilities, αυτό είναι απλά αδύνατον. Σε άλλη περίπτωση είναι καταδικασμένοι στο παιχνίδι με πιστολάκια - η δουλειά μου, για να σώζω και πυρομαχικά, είναι να ρίχνω τις ασπίδες/ πανοπλίες γρήγορα και να τους αποτελειώνουν οι άλλοι. Αυτό το λέω φλωριά.
Τη Miranda δεν τη χωνεύω ΚΑΘΟΛΟΥ, στο δεύτερο playthrough μάλλον θα την αφήσω να πεθάνει
Raphael σου απάντησα στο προηγούμενο ποστ μουΤι βλέπεις όταν έχεις πράσινα μάτια?
Comment
-
Συμφωνώ απολυτα οτι καλύτερη class είναι ο infitrator και μάλιστα με διαφορά για μένα! Δυστυχώς την πάτησα σαν titus () και έπαιξα hardcore με infitrator (πανευκολο playthrough) και τώρα στο insanity εχω vanguard και με εχουν σκίσει!
Εχω πάρει mordin (θεουλης) garrus και τώρα ειμαι στην jack και παίζω ακριβως οπως περιέγραψε ο τιτος με submachine guns & heavy pistols μεχρι να ρίξω της ασπίδες και τα Barriers και τότε και μόνο βγαίνει η καραμπινα η οποία ειναι ιδανίκη μετά απο charge.
Δεν ξερω αλλά ειχα την εσφαλμένη εντύπωση οτι vanguard ειναι η καλύτερη class αλλα εκανα τιτανοτεράστιο λάθος (καταραμένε τιτε με τo video που πόσταρες απο το πρώτο ΜΕ)
Y.Γ καλη είναι μωρε η Miranda αλλα η tali είναι ερωτάς
Υ.Γ 2 πόσο μου λειπει το sniper rifle μου.I attack sharks
when i smell them bleed
I dont go swimming
water just wants to be around me.
Comment
-
Θα εκτιμούσα ιδιαίτερα κάποιο post της Vanyard στη συζήτηση, γιατί είδα ότι έπαιζε vanguard στο Insanity. Αν διαβάζεις, σώσε μας. Α, και welcome aboard!
Χαίρομαι που βλέπω κι άλλο ομοιοπαθή. Pilgrim έχω προχωρήσει μέχρι και μετά το Horizon και η κατάσταση χειροτερεύει σε βαθμό μου να σκέφτομαι το respec. Δε γίνεται να κολλάω σε κάθε sub-quest επί τρεις ώρες! Το αρχικό μου σχέδιο ήταν παρόμοιο με τον infiltrator που είχα φτιάξει, δηλαδή squad incendiary και cryo ammo, ενδεχομένως να έπαιρνα και το armor piercing του Garrus, και από εκεί και πέρα barrier. Το charge δε μου άρεσε γιατί αφ'ενός σε αφήνει εντελώς ακάλυπτο αφού γίνει και αφ'ετέρου...δεν μου τους πέταγε πίσω. Ίσως φταίει το ότι έκανα charge σε Κrogan :kill:. Προσανατολίζομαι σε squad cryo ammo και barrier μαζί με warp ή incinerate, θα δούμε τι, και ίσως βάλω κάτι στο charge. Επίσης υποπτέυομαι ότι το παιχνίδι με κλέβει ελεεινά στα headshots με heavy pistol (η δικαιολογία του άσχετου), και οι καραμπίνες είναι τρα-γι-κες. Υπερβολικά λίγα πυρομαχικά (το καλύτερο sniper rifle σου έδινε μέχρι 14 βολές και η καραμπίνα που έχω τώρα μου δίνει 15, έλεος!), υπερβολικά μικρό range (σε απόσταση που το sub-machine gun κάνει δουλειά η καραμπίνα είναι παντελως άχρηστη) και χαμηλή ζημιά (εξ'επαφής όση κάνει ένα incinerate/ warp level 2).
Κοινώς τα έχω βρει τόσο μπαστούνια που πρέπει να ρίξω σοβαρή δουλειά στο να καταλάβω πώς διάολο παίζεται ένας vanguard που δεν είναι φλώρος. Προκλητικό! Πολύ! Γουστάρω! Κι εκνευρίζομαι!
ΥΓ 1) Κι εγώ Tali διάλεξα, η άλλη η μουρλή θα με έκοβε κομμάτια και οι corporate bitches μου τη σπάνε. Στο δεύτερο playthrough μου με female Shepard μάλλον θα διαλέξω Jacob που είναι και ωραίος τύπος και άντρας σωστός και πρόσβαρος, όχι σαν το φλώρο τον Kaidan.
ΥΓ 2) Εμένα να δεις πόσο μου λείπει, όταν πάρω το Thane θα του αλλάξω τα φώτα.Τι βλέπεις όταν έχεις πράσινα μάτια?
Comment
Comment