Announcement

Collapse
No announcement yet.

The Elder Scrolls V: Skyrim

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Titus
    replied
    Originally posted by Enpsty View Post
    Εύχομαι μόνο ο θεός των bugs να είναι στο πλευρό μου για να το απολαύσω.
    ΥΓ: Καλά πόσα βιβλία έχει; :resp:
    Έχω βάλει πλέον το 1.3.10 patch με το mod που βελτιώνει πολύ το framerate (και όντως το βελτιώνει). Το θέμα που έχω με το zoom στο τόξο ακόμα δεν έχει διορθωθεί αλλά δε με πολυπειράζει, το framerate και το lag έχουν εξαφανιστεί αλλά είδα για πρώτη φορά quest breaking bug. Επίσης κάτι που παρατήρησα ήταν πως το pickpocket και τα ποσοστά του ανέβηκαν υπερβολικά γρήγορα όταν αποφάσισα να ασχοληθώ οπότε είναι ύποπτα για glitch.

Για τα βιβλία...Έχω βάλει στόχο να μαζέψω ΚΑΘΕ βιβλίο στο παιχνίδι σε ένα σεντούκι. Σαν αντίτυπο εννοείται, όχι σαν αντικείμενα. Είναι όντως πάρα πολλά και αν δεν τα διαβάσεις θα περάσεις πολλές quests στο ντούκου από πλευράς background, ο τρόπος που το lore περνά στον παίκτη μέσα στο παιχνίδι είναι παλαιολιθικός. Προσωπικά σταμάτησα να τα διαβάζω γιατί απλά βαρέθηκα.

Leave a comment:

• Enpsty
    replied
    Το ξεκίνησα κι εγώ χτες και έγινε το απίστευτο. Κόλλησε στην αρχή! Ακριβώς με το που σκάει ο δράκος πριν μου κόψουν το κεφάλι. Ο δράκος άραξε πάνω στην οροφή και κοίταζε σαν χάνος αριστερά και δεξιά. Έψαχνα από δω, πήγαινα από κει ρε πούστη λέω στην αρχή κόλλησα; Αλλά μετά σκέφτομαι κάτσε παιχνίδι της bethesda παίζω. Load game και όλα μια χαρά.

Είναι το πρώτο Elder Scrolls που παίζω. Μοιάζει αρκετά στο Fallout ή είναι ιδέα μου; Όχι ότι με χαλάει βέβαια. Από περιβάλλον, ατμόσφαιρα κτλ. απλά προσκυνάω. Τα γραφικά τα περίμενα καλύτερα, αλλά δεν με απασχολούν.
    Εύχομαι μόνο ο θεός των bugs να είναι στο πλευρό μου για να το απολαύσω.

ΥΓ: Καλά πόσα βιβλία έχει; :resp:

Leave a comment:

• McSolid
    replied
    *Κλωτσαει ο Solid την πορτα του topic ουρλιαζοντας και κρατοντας Orcish Mace και Shield*

ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΡΡΓΓΓΚ κκκκκκκ........

Εφτασα κι εγω στον θαυμαστο κοσμο του Skyrim. Αργησα, αλλα τα καταφερα.

Ευτυχως παιζω εκδοση για 360, χωρις Live για patching και ευτυχως δεν εχω συναντησει προβλημα στις πρωτες 25 ωρες μου μεχρι το lvl 11.

Παμε στα γρηγορα:

α) Ατμοσφαιρα: Γεια σας. Καληνυχτα ζωη. Εχετε γεια βρησουλες, Loggo, βουνα, ραχουλες! Εχω να ζησω τετοιο κολλημα σε fantasy rpg (για να μην πω σε game γενικοτερα) απο την εποχη του Baldur's Gate II. Η αισθηση που ειχα οταν καθαρισα το πρωτο dungeon δεν περιγραφετε με λογια, απλα θα πω πως η εννοια Dungeon Crawling πλεον περνα σε αλλο επιπεδο, και το μετρο συγκρισης ειναι το Skyrim.

Δεν ειναι μονο το γεγονος οτι τεχνικα το παιχνιδι ειναι υπεροχο (αν και καταλαβαινω το δραμα του 360 σε σχεση με το high end PC), δεν ειναι μονο οτι το design των dungeons σε κανει 1)να μην χανεσαι και 2) να θες να προχωρησεις ΟΛΟ και πιο βαθια για να δεις τι παιζει, ειναι και το γεγονος οτι ολο αυτο το θεμα περιστιχιζεται και απο ενα πολυ βαθυ Lore, με βιβλια, notes, quest logs κλπ. Καθε τι εχει λογο υπαρξης στο Skyrim. Τιποτα δεν φαινεται ξεκαρφωτο.

2) Μηχανισμοι: Ευτυχως μαθανε επιτελους πως στηριζεται ενα leveling system στην Bethesda. Θεωρω οτι δεν ειναι ακομα πληρες (κλεφτη ματια στο DnD) αλλα πλησιαζει. Ειναι πολυ μακρια απο το χαοδες συστημα του Morrowind και το προβληματικο του Oblivion, και σε βοηθα να επιλεξεις σωστα και οπως θες εσυ το στυλ του χαρακτηρα που θες να κανεις. Επισης το questing structure του τιτλου ειναι ΕΜΦΑΝΕΣΤΑΤΑ βελτιωμενο απο προηγουμενα παιχνιδια, με πολυ σημαντικη την υπαρξη του fast travel αφοτου ανακαλυψεις ενα μερος και επισης σημαντικο το γεγονος οτι δεν θελει να μαντευεις που διαολο πρεπει να πας για να συνεχισεις. Δεν σε κραταει απο το χερακι (γκουχfableγκουχ) αλλα δεν σε πετα και στον λακο με τα κωλοδαχτυλα.

Παραπονα; Ναι.

Το animation ειδικα πανω στο αλογο ειναι για γελια μπροστα σε αυτο του Ass.Creed. Περα απο τα τεχνικα προβληματα και το battle system που οντως ειναι λιγο loose, θεμα υπαρχει με το menu system και την επιλογη / εναλλαγη οπλως και μαλιστα in-combat. Οπως ειπωθηκε και περαπανω, οταν καποιος το εχει κανει εδω και πεντε χρονια σωστοτερα (BioWare, Obsidian), δεν πειραζει να "δανειστεις" τα καλα του ανταγωνισμου οταν αυτο μετατρεπει το παιχνιδι σου σε πολυ καλυτερο τιτλο. Δυσκαμπτο σημειο αναμφισβητητα.

Υπαρχουν πολλα μικρα μικρα ζητηματακια στο παιχνιδι, τα οποια απο οτι ξερω διορθωθηκαν με το patching. Ομως το σημαντικο δεν ειναι αυτο.

Το σημαντικο ειναι πως το παιχνιδι κυλα ομορφα, "οργανικα" θα ελεγα. Ολα δειχνουν να ανηκουν στον κοσμο του, και η μεγαλυτερη βαση εχει δωθει εκει που πρεπει: στην ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗ. Ειναι ενα καθαροαιμο rpg, χωρις φανφαρες προηγουμενων ετων.

Προσωπικα μου εχει ανανεωσει την ορεξη για videogame adventuring, ειδικα απο την στιγμη που ειμαι και μονος σε εναν νεο, ξενο τοπο. Ειναι σιγουρα πολυ καλη παρεα οταν θελω απλως να καθησω σπιτι μου.

Υ.Γ.: Φυσικα και εκανα χαρακτηρα fighter με one handed weapon and shield combo. Μαγειες και μαλακιες, ολοι οι μαγοι ειναι μια κουτουλια με το mace μου...Χαρ χαρ χαρ...

Leave a comment:

• Orion
    replied

Leave a comment:

• BigBOSS
    replied
    Skyrim online mod

[YOUTUBEHD]abs_yGod5MQ&feature=player_embedded[/YOUTUBEHD]

Titus - Και link για το mod από το Skyrim Nexus.

Θέλει κάποια δουλειά ακόμα αλλά θα πρέπει να μετράει πάρα πολύ. Εκτός αυτού γίνεται εδώ και χρόνια στα GTA. Αυτό που δεν ξέρω είναι αν θα είναι συμβατό με τα updates της Bethesda ή θα δούμε τις ίδιες καφρίλες με το LAA mod...

Leave a comment:

• Orion
    replied

Οπότε εγώ που ψάχνω κάθε θάμνο είμαι πολύ βαρβάτος άντρας. Hmm....

Leave a comment:

• Titus
    replied
    Εγώ είμαι σε ένα άλλο δίλημμα. Είμαι lvl 41 και έχω πάνω από 25 perk points. Τα skills που χρησιμοποιώ συνέχεια είναι πάνω από 90 οπότε αργούν σχετικά. Το τελευταίο cap για leveled αντικείμενα είναι το 46. Αυτό που με προβληματίζει είναι το ποιά είναι η καλύτερη στιγμή να ασχοληθώ με enchanting, smithing και alchemy που είναι πολύ χαμηλά ώστε και να βελτιώσω τον εξοπλισμό μου και να ανεβάσω level γρήγορα και άνετα. Τα magic skills μου είναι χαμηλά και η στιγμή που θα το γυρίσω σε μάγος αργεί ακόμα, αλλά έχω να λαβαίνω και από εκεί level up. Αυτό που με πιέζει είναι τα fortify carry enchantments που γίνονται όλο και πιο απαραίτητα και πρέπει να τα βάλω οπωσδήποτε.

Προβλήματα...

Leave a comment:

• BigBOSS
    replied
    Πλέον είμαι 39 lvl (103 ώρες) και πάω για το 40ο. Εξακολουθώ (και έτσι θα συνεχίσω) να παιζω stealthy/sneaking έχοντας αναπτύξει τα ανάλογα skill, archery, light armor, sneaking κτλ και φυσικά one handed weapon. Ως προς τα όπλα εξακολουθώ να χρησιμοποιώ τα ίδια που ανέφερα και σε προηγούμενη δημοσίευση με την διαφορά ότι με τα dagger mehure's razor (το αποκτάς σε σχετικό quest) κανώ πλέον 12x dmg όταν πρόκειται για stealth χτύπημα, απέκτησα δηλαδή το ανάλογο perk. Eξοπλισμό έχω αλλάξει ως προς το armor που χρησιμοποιώ, πιο συγκεκριμένα χρησιμοποιώ δύο πανοπλίες.

Έχοντας μπει στην Dark Brotherhood μου έχει παραχωρηθεί μια enhanced shrouded armor, δηλαδή η πανοπλία που φοράνε τα μέλη της "σκοτεινής αδελφότητας", η συγκεκριμένη πανοπλία έχει τα εξής στατιστικά:

#armor rating 200
    - shrouded cowl (enchanced) / +20% dmg με τόξο
    - // armor // / +50% poison resistance
    - // gloves // / backstab double dmg
    - // boots // / silently move
    ή χρησιμοποιώ scaled boots που με δίνουν +35 χώρο για αντικείμενα

για καταστάσεις με περισσότερο ξύλο και λιγότερο στελθ χρησιμοποιώ εναν συνδυασμό glass και scaled armor:

#armor rating 272

- glass helmet (enhanced) / 24% faster magicka regen
    - // armor // / το ίδιο
    - scaled bracers // / +30% one handed dmg
    - scaled boots // / +35% capacity

στο stealth ένα spell που βοηθάει ιδιαίτερα είναι το detect life με το οποίο, αν και τρώει πολύ magicka εάν δεν έχεις ανεπτυγμένο το ανάλογο skill, μπορείς να δεις για 2-3 δευτερόλεπτα μέσα από τους τοίχους τους Npcs εχθρικούς ή μη, επίσης και το clairvoyance είναι ιδιαίτερα χρήσιμο καθώς σου δείχνει τον δρόμο προς τον στόχο του quest σε περίπτωση που έχεις χαθεί ή μπερδευτεί, ιδιαίτερα μέσα στα dungeons. Έχοντας μπει στους Companions και ολοκληρώνοντας ένα σχετικό quest έχω αποκτήσει το power που μετατρέπει τον ηρωα με τον οποίο παίζει ο παίχτης σε λυκανθρωπο. Τις τελευταίες δύο - τρεις μέρες ασχολούμε με τα quests της Dark Brotherhood, ενώ με το κυρίως quest έχω να ασχοληθώ κάτι βδομάδες. Γενικά τα δευτερεύοντα quests του Skyrim κάλλιστα θα μπορούσαν να αποτελέσουν main quests για άλλα rpgs.

Leave a comment:

• Enpsty
    replied

Leave a comment:

• ChrisTop
    replied
    XAXAAXXAXAXA
    XAXAXAAXXAXAXA
    AXXAAXXA
    XAxaXAAXXAXA
    AXXAAXXAXA

Leave a comment:

• BigBOSS
    replied
    Originally posted by Altair View Post
    Ο BigBOSS το παίζει σε πισί νομίζω.
    ναι βασικά εγώ παιζω τορρεντ στο pc, ειχα παραγγήλει το γνήσιο απο ελληνικό κατάστημα αλλά λόγω του γνωστού "fail" στην Ελλάδα ποτέ δεν μου ήρθε. Στην απατσάριστη τορεντιά πέραν του ανεξήγητου lag μετά απο 50-60 ώρες παιχνιδιού (τώρα είμαι στις 90 και μάλλον θα πάω για 200ες) δεν συνάντησα κάποιο τρομερό bug, κάτι που να με εμπόδισε να ολοκληρώσω κάποιο quest. Tώρα το προβλημα με το lag το διόρθωσα βλέποντας κάποια βίντεο στο youtube, απ'οτι θυμάμαι ειχε να κάνει με την απουσία ενός dxd9.dll και με τον περιορισμό στην ram που χρησιμοποιούσε το game. Mετά απο αυτή την παρέμβαση δεν έχω προβλήματα με lag κτλ. Σχετικά με την πορεια μου στο game θα επανέλθω αύριο.

Πάντως ρίξτε μια ματιά εδώ http://www.skyrimnexus.com/index.php , υπάρχουν πολύ αξιόλογα mods, ακόμη και αλλαγή του κονσολάδικου μενου για όσους τους ενοχλεί πολύ.

Leave a comment:

• Orion
    replied

Leave a comment:

• Altair
    replied
    Ο BigBOSS το παίζει σε πισί νομίζω.

Leave a comment:

• Vaynard
    replied
    μερικα παλια μοντελα του ps3 πρεπει να εχουνε ακομα προβλημα, αυτο με το 40gb νομιζω, προβλημα υπαρχει οντως με την memory, γιατι μολις το αρχειο του save εφτανε πανω απο 10mb μπουκωνε

Leave a comment:

• Titus
    replied
    Originally posted by Vaynard View Post
    εκανα γυρω στις 150 ωρες στο ps3 και πηρα το platinum χωρις προβληματα, ενταξει μην πιστευετε και οτι υπερβολη διαβαζετε για unplayable , με την 1.2 εχουνε διωρθωθει σε μεγαλο βαθμο τα πραγματα με το lag αν και μερικοι ακομα παραπονιουνται, εγω ειδα μεγαλη διαφορα ,παντως εχει ακομα καποια bugs ελπιζω με την 1.3 να εξαλειφθουν πληρως , οπως το περιφημο backwards fly στους dragon που ευτυχως δεν το συναντησα
    Α, πολύ ωραία. Ο Μπιγκ Μπος λίγο πριν νομίζω είχε χοντρό πρόβλημα με το lag. Χαίρομαι που τα patches κάνουν δουλειά.

Leave a comment:

Working...
X