Announcement

Collapse
No announcement yet.

The Elder Scrolls V: Skyrim

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• BigBOSS
    replied
    Eγω τελικά απ'οτι κατάλαβα (για να μην πολυλογούμε) το Skyrim όπως και κάθε Elder Scroll όπως άλλωστε και κάθε game είναι ένας τιτλος που άλλοι λάτρεψαν (η μεγάλη πλειοψηφεία) και σε άλλους δεν άρεσε, φυσιολογικό, καθως είναι πολύ δύσκολο ένα game να ικανοποιεί τους πάντες χωρίς αυτό να σημαίνει πως είναι κακό game ή να του λείπει κάτι απο την στιγμή που πάρα πολλοί έχουν χαθεί στον κόσμο του παιχνιδιού και το έχουν λιώσει και δηλώνουν ενθουσιασμένοι άρα και η Bethesda έχει καταφέρει να δημιουργήσει και να προσφέρει μια πλούσια rpg εμπειρία σε πάρα πολλούς. Όσοι έχουν λιωσει το Skyrim δεν επικεντρώνονται στα όποια αρνητικά του τίτλου (κανεις δεν είναι τέλειος) αλλά μιλάνε για ένα επικο game με τρομερή προσοχή στην λεπτομέρεια που σε απορροφά στον κόσμο του ενώ οι υπόλοιποι επικεντρωνονται στα κατά τη γνώμη τους αρνητικά τα οποία μπορεί καν να μην έχουν προσέξει ή να έχουν δώσει πολύ λίγη σημασία οι λάτρεις του παιχνιδιου γιατι ακριβώς το game τους έχει κερδίσει, γιατί οταν παίζεις sp game 100 και 200 ώρες σημαίνει πως γουστάρεις αλλιώς δεν θα το έπαιζες ουτε δεκάωρο, σωστά δεν λέω;

Leave a comment:

• straier
    replied
    straier δεν κρινω το review τους , κρινω την επιλογη τους για ενα απο τα απογοητευτικοτερα game της χρονιας, και παρεθεσα στα περισσοτερα (υποκειμενικα) τους μειονεχτηματα καποιον αντιλογο, επισης αν μπορεις να μου βρεις παιχνιδι που διαρκει 200 ωρες και δεν επαναλαμβανεται - πλατειαζει ως ενα βαθμο σε κερναω μπυρες
    Μα αυτό ακριβώς εννοώ. Αν επαναλαμβάνεται δεν έχει λόγο να διαρκεί 200 ώρες. Ώρες ώρες νομίζω πως το μόνο πράγμα που έμαθε η βιομηχανία από το SotC είναι το bloom.

ποιον ουρανό με άστρα είχε τάξει η Bethesda; λέγαν για το σύστημα perks και τα βάλαν, το σύστημα μάχης το βλέπαμε απο gameplay videos μήνες πριν την κυκλοφορία του παιχνιδιού, ύπαρξη δράκων απο τους οποίους πέρνεις dragon souls για shouts, όπλα και μαγείες και στα δύο χέρια.....γενικά απο τα βίντεος περιμέναμε πως θα είναι πάνω κάτω το game οταν θα κυκλοφορούσε.
    Αναφερόμουν στην οικονομία κυρίως. Το να λες πως το παιχνίδι έχει δράκους και δρακοψυχές για ουρλιαχτά είναι αστείο πάντως.

Τέλοσπάντων συμφωνώ με τον Deus. Απογοητεύτηκαν γιατί θεώρησαν πως το παιχνίδι δεν ήταν αυτό που θα μπορούσε να είναι. Προφανώς απογοήτευση της χρονιάς θα είναι ένα παιχνίδι από το οποίο περίμενες πολλά αλλά δεν απέδωσε τα αναμενόμενα (φυσικά σύμφωνα πάντα με τα δικά σου/τους γούστα). Δε θα πάρει τον τίτλο απογοήτευση της χρονιάς το τελευταίο τυχαίο party game... Για να το θέσω ακόμα πιο απλά, το Skyrim δεν ήταν απογοήτευση για μένα γιατί το θεωρούσα μούφα σύμφωνα με τα δικά μου γούστα ούτως ή άλλως.

Leave a comment:

• Deus
    replied
    Δεν παίρνω θέση για το παιχνίδι βρε big boss.Ξαναδιάβασε τα ποστ μου.Υποστήριξα μια θέση γενικά και αόριστα χωρίς να μιλήσω για αυτό επειδή όπως είπες δεν το έπαιξα.Απλά θέλω να πω πως ΑΝ έχει προβλήματα,κάτι το οποίο υποστηρίζεται από πολλούς που γράφουν εδώ,τότε θα προτιμήσω ένα παιχνίδι μικρότερο σε μέγεθος και αρτιότερο.Το έγραψα αυτό σαν αντίλογο της δικής σου θέσης που θέλει 300 ώρες=value for money.

Αυτά από εμένα,δεν έχω τίποτα άλλο να πω.Απλά μπήκα στον κόπο να γράψω μπας και σου δώσω να καταλάβεις ότι ορισμένοι αρθρογράφοι δεν είναι τρολ (γιατί ολοφάνερα αυτό θεωρείς) που θάβουν τα αγαπημένα μας games αλλά προσπαθούν να προστατέψουν ΕΜΑΣ ως καταναλωτές.Κάποιοι από αυτούς.

Leave a comment:

• BigBOSS
    replied
    Originally posted by Deus View Post
    Εγώ πάντως προτιμώ 30 ώρες ουσιώδεις χωρίς bugs,με ενδιαφέροντα quests και χαρακτήρες και όχι 300 τίγκα στα προβλήματα που όπως λέτε υπάρχουν
    no offense αλλά η βασική διαφορά μεταξύ όσων λέμε είναι πως εσύ δεν έχεις παξει το game, έστω 10 ώρες και βγάζεις τέτοια συμπεράσματα ενώ εγώ έχω ασχοληθεί πάνω απο 100 ώρες (128 για την ακρίβεια και συνεχίζω)

Leave a comment:

• Deus
    replied
    Αυτό το ξέρεις εσύ που ασχολείσαι με το παιχνίδι.Εγώ πάντως προτιμώ 30 ώρες ουσιώδεις χωρίς bugs,με ενδιαφέροντα quests και χαρακτήρες και όχι 300 τίγκα στα προβλήματα που όπως λέτε υπάρχουν.Για εμένα ποιότητα>ποσότητα.

Τέλος,αν θέλεις value over money παιχνίδι civilization 4.Χιλιάδες ώρες ευφυέστατου και βαθύτατου gameplay μόνο για 10 ευρώ.

Leave a comment:

• BigBOSS
    replied
    δεν ακυρώνω τίποτα απλώς δεν συμφωνώ καθόλου με το "απογοήτευση" της χρονιάς.

όταν οι καινούριοι τίτλοι κοστίζουν το λιγότερο 50 ευρώ.Τα λεφτά βγαίνουν δύσκολα,τα games είναι πανάκριβα και ας μην γελιόμαστε,οι εταιρείες όσο πάει μας σέβονται και λιγότερο ως καταναλωτές με την κυκλοφορία ανολοκλήρωτων games κτλ κτλ.
    Το Skyrim είναι απο τα λίγα games που αξίζουν κάθε ευρώ τους διότι προσφέρει 100,200 και 300 ώρες gameplay. Kαι αυτό με 35 ευρώ (στο pc).

Έως τώρα έχω παιξει 120 ώρες περίπου και δεν συνάντησα κανένα bug που να χαλά την εμπειρία ή να μην με αφήνει να ολοκληρώσω κάποιο quest.

Leave a comment:

• Deus
    replied
    Καμία αντίρρηση σε όλα όσα λες,μαζί σου και εγώ,αφού γουστάρεις το game μαγκιά σου,αυτό που σου λέω είναι ότι οι του authority έχουν το δικαίωμα να διατυπώσουν γνώμη διαφορετική από την δική σου και σημείωσε ότι την θέση τους την δικαιολογούν και πάρα πολύ καλά.Αυτό που κάνεις εσύ από την άλλη,το να μειώνεις δηλαδή και να ακυρώνεις την θέση του άλλου επειδή δεν συμφωνείς δεν είναι και ότι καλύτερο.Όπως εσύ,έχουν και αυτοί το δικαίωμα να υποστηρίξουν θέση η οποία δικαιολογείται,επαναλαμβάνω,εξαιρετικά καλά.Δεν πολυσυμπαθώ το authority αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση πιστεύω ότι έχουν δίκιο.Τουλάχιστον τα επιχειρήματά τους είναι λογικά.

Επίσης να πω ότι το τοπικ το παρακολουθώ και διαβάζω τις εντυπώσεις για τον τίτλο και απορώ με το ότι έχει αναγορευτεί goty.Μιλάτε όλοι για άπειρα bugs,μέτρια μάχη,δύσχρηστα μενού...Μόνο το ότι αναφέρθηκαν εδώ αυτά δικαιώνετε το authority στην θέση του,έτσι δεν είναι;Δεν λέω ότι δεν είναι καλό το παιχνίδι,ίσα ίσα,απλά υποστηρίζω ότι υπάρχει μια λογική πίσω από τα γραφόμενα στο authority.

Τέλος,παιδιά πρέπει να καταλάβουμε κάτι.Η σωστή και αυστηρή κριτική είναι ΜΟΝΟ προς όφελος του καταναλωτή όταν οι καινούριοι τίτλοι κοστίζουν το λιγότερο 50 ευρώ.Τα λεφτά βγαίνουν δύσκολα,τα games είναι πανάκριβα και ας μην γελιόμαστε,οι εταιρείες όσο πάει μας σέβονται και λιγότερο ως καταναλωτές με την κυκλοφορία ανολοκλήρωτων games κτλ κτλ.

Leave a comment:

• BigBOSS
    replied
    Δεν λέει ότι ο τίτλος είναι κακός,αλλά ότι δεν προσέφερε όσα όφειλε να προσφέρει,κάτι το οποίο για αυτούς είναι απογοητευτικό όχι επειδή δεν είναι πολύ καλό,αλλά επειδή δεν είναι ε ξ α ι ρ ε τ ι κ ό,κάτι το οποίο θα μπορούσε να πετύχει.Απλά και κατανοητά.
    προσωπικά δεν συμφωνώ με το review του Skyrim απο το authority (πόσο μάλλον απογοήτευση χρονιάς), για τον απλό λόγο οτι εγώ δεν κάθησα να κολλήσω στα αρνητικά που αναφέρει αλλά είδα να εξελίσσεται μια μαυγευτική gaming εμπειρία. Τα όποια αρνητικά υπερκαλύπτονται απο την έκταση και λεπτομέρεια του Skyrim, την αίσθηση της εξερεύνησης και περιπέτειας, την αίσθηση οτι το καθετι στο Skyrim έχει λόγο ύπαρξης και τόσα άλλα. Από όλα τα ελληνικά reviews μου άρεσε περισσότερο το review του game20.gr http://game20.gr/reviews/the-elder-s...m-review-4436/

αντανακλά οτι και γω ένιωθα παιζοντας το game.

άλλωστε και διαφορετικά να το πάρετε και εδώ μέσα όσοι έπαιζαν και παιζουν Skyrim τους άρεσε έως τους πόρωσε και σίγουρα δεν νομιζω να το βλέπουν ως μια απο τις απογοητεύσεις της χρονιάς.

Originally posted by straier View Post
    Αν ο άλλος σου έχει τάξει τον ουρανό με τ' άστρα και δεν είναι ο Μολυνώ νομίζω δικαιούσαι να απογοητευτείς όσο καλό και να είναι το τελικό αποτέλεσμα... Νομίζω πως αυτή είναι και η λογική τους δεδομένου ότι το παιχνίδι πήρε 8.
    ποιον ουρανό με άστρα είχε τάξει η Bethesda; λέγαν για το σύστημα perks και τα βάλαν, το σύστημα μάχης το βλέπαμε απο gameplay videos μήνες πριν την κυκλοφορία του παιχνιδιού, ύπαρξη δράκων απο τους οποίους πέρνεις dragon souls για shouts, όπλα και μαγείες και στα δύο χέρια.....γενικά απο τα βίντεος περιμέναμε πως θα είναι πάνω κάτω το game οταν θα κυκλοφορούσε.

απλώς σε όποιον δεν αρέσει ένα game ας μην κάνει αγγαρεία να το παιξει, το οτι δεν έχει 101% οτι θέλει αυτος ώστε να πει "μου αρέσει" δεν το κατατάσει στις απογοητεύσεις της χρονιάς.

Leave a comment:

• Vaynard
    replied
    straier δεν κρινω το review τους , κρινω την επιλογη τους για ενα απο τα απογοητευτικοτερα game της χρονιας, και παρεθεσα στα περισσοτερα (υποκειμενικα) τους μειονεχτηματα καποιον αντιλογο, επισης αν μπορεις να μου βρεις παιχνιδι που διαρκει 200 ωρες και δεν επαναλαμβανεται - πλατειαζει ως ενα βαθμο σε κερναω μπυρες

η επαναληψη αλλωστε ειναι η μητηρ πασης μαθησεως

Leave a comment:

• straier
    replied
    οι npcs δεν διεκδικουνε oscar σιγουρα και προσωπικοτητες στο στυλ του witcher δεν υπαρχουνε, memorable χαραχτηρες ομως υπαρχουνε, και σε καμια περιπτωση δεν ειναι ηλιθιοι, τουλαχιστον ο μεσος ορος αν λαβουνε υποψην και την ποσοτητα npcs που υπαρχει σε ολο το skyrim σιγουρο δεν ειναι ηλιθιος
    Νομίζω αναφέρονται στην ΑΙ των NPCs.

bugs και τεχνικα προβληματα διορθωνονται ολο και περισσοτερο σε καθε patch το λενε και οι ιδιοι εντομεταξυ, gamebreaking bugs στις 200 ωρες που επαιξα δεν συναντησα ειμαι τοσο τυχερος?
    Ομολογώ πως είναι ελαφρώς παράλογο να απογοητευθείς που παιχνίδι της Bethesda είναι γεμάτο bugs.

quests επαναλαμβανομενα...οσο επαναλαμβανομενα ειναι και στo 99.99% στα υπολοιπα rpgs , ακομα και στο witcher 2 δεν ειναι ποια τοοοοσο διαφορετικα μεταξυ τους , ας μας πουνε ενα προσφατο rpg με την ποσοτητα των quests του skyrim που εχει μεγαλυτερη ποικιλια...oh wait ΔΕΝ υπαρχει
    Καλό παιχνίδι είναι αυτό που ξέρει πότε κάτι γίνεται επαναλαμβανόμενο. Το γεγονός ότι δεν υπάρχει παιχνίδι μεγαλύτερο του Skyrim δε σημαίνει πως το παιχνίδι δεν πλατειάζει. Θα μπορούσε να ήταν μικρότερο και πιο συμπαγές.

η οικονομια σχεδον ανυπαρκτη θα συμφωνησω επισης αλλα λογος για να σε απογοητευσει ενα game? περισσοτερο απο καθε αλλο σε μια χρονια.... rly??
    Αν ο άλλος σου έχει τάξει τον ουρανό με τ' άστρα και δεν είναι ο Μολυνώ νομίζω δικαιούσαι να απογοητευτείς όσο καλό και να είναι το τελικό αποτέλεσμα... Νομίζω πως αυτή είναι και η λογική τους δεδομένου ότι το παιχνίδι πήρε 8.

Leave a comment:

• Deus
    replied
    Οι θέσεις του authority είναι ξεκάθαρες.Αλήθεια διαβάσατε πως δικαιολογούν την άποψή τους;Δεν λέει ότι ο τίτλος είναι κακός,αλλά ότι δεν προσέφερε όσα όφειλε να προσφέρει,κάτι το οποίο για αυτούς είναι απογοητευτικό όχι επειδή δεν είναι πολύ καλό,αλλά επειδή δεν είναι ε ξ α ι ρ ε τ ι κ ό,κάτι το οποίο θα μπορούσε να πετύχει.Απλά και κατανοητά.

Εγώ δεν θα σχολιάσω τα του παιχνιδιού γιατί δεν το έχω παίξει,αλλά με αυτά που έχω δει και διαβάσει πείστηκα ότι δεν είναι για εμένα.Αν είναι να παίξω elder scrolls θα ξαναβάλω το morrowind.

Leave a comment:

• deus_d0pe
    replied
    Originally posted by Loggo View Post
    Αν αυτός που βλέπει τα προβλήματα ενός τίτλου και τα αναφέρει είναι ελιτιστής, αυτός που τα βλέπει και δε τα αναφέρει τι είναι;
    fanboy!!

Leave a comment:

• Vaynard
    replied
    Originally posted by Titus View Post
    Vaynard συμφωνώ με όσα λες, απλά το σχόλιό μου αφορούσε την απογοήτευση γενικά και όχι την απογοήτευση του Skyrim
    ναι το αντιληφθηκα, καλα κουβεντα να γινεται, απλα πηρα πασα απο αυτο που εγραψες

Αυτο που δε μπορω να συγχωρησω στο Skyrim ειναι το τραγικο unbalance των εχθρων που συναντας: Οι περισσοτεροι ειναι για κλαματα, 3 hits και κατω ενω καποιοι ειναι τοσο δυνατοι που θελουν 3 hits για να σε αποτελειωσουν...
    ναι ισχυει, που να δεις τι γινεται μετα απο τα lvl40-50 ολοι οι draugr ειναι deathlords, και οποτε σκαει μυτη δρακος θα ειναι ancient που ειναι οτι ποιο challenging θα βρεις στο game ακομα και απο τους dragonpriests το last main quest boss ειναι για γελια

Leave a comment:

• Ramparter
    replied
    Μια που λεμε για απογοητευσεις, θα το πω δε μπορω να το κραταω αλλο: Το Fallout 3 με ειχε πορωσει πολυ περισσοτερο και ειχε ανεβασει ψηλα το πηχη.

Και μια που ειμαι σε negative post θα πω κατι ακομα. Αυτο που δε μπορω να συγχωρησω στο Skyrim ειναι το τραγικο unbalance των εχθρων που συναντας: Οι περισσοτεροι ειναι για κλαματα, 3 hits και κατω ενω καποιοι ειναι τοσο δυνατοι που θελουν 3 hits για να σε αποτελειωσουν...

Leave a comment:

• Ren_of_Heavens
    replied
    Originally posted by Loggo View Post
    Αν αυτός που βλέπει τα προβλήματα ενός τίτλου και τα αναφέρει είναι ελιτιστής, αυτός που τα βλέπει και δε τα αναφέρει τι είναι;
    ΖΩΟΝ!

Leave a comment:

Working...
X