Πέθανες καμιά φορά;
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Dark Souls
Collapse
X
-
Δεν τα ρωτάνε αυτά τα πράγματα.Originally posted by Squall LeonhartI used to be a SeeD like you, then I took an icicle in the chestOriginally posted by 丹野Ο sub_zero είναι αυτός ο ψηλός με τα γυαλιά, ενώ ο Παίχτης είναι ο κούκλος αθλητικός τυπάς. Ο LMS δεν ξέρω ποιος είναι, αλλά who cares...Originally posted by Ryu_grυπάρχουν τα games που τα "γεμίζουν" με επαναλαμβανόμενα tasks για να δείξουν απλώς ότι έχεις πράγματα να κάνεις (και όταν πας να ασχοληθείς απλά βαριέσαι) και υπάρχει και το Mario Galaxy.
Comment
-
Το παιχνίδι το προπαρήγγειλα, SE, μόνο και μόνο λόγω της αισθητικής του, την οποία την θεωρώ συγκλονιστική...
Επειδή δεν έχω παίξει το πρώτο, θα μπορούσε κάποιος να μου πει ένα δύο πράγματα για το ποιόν του παιχνιδιού...
Παρεπιμπτόντως, βλέποντας τις classes έλεγα να διαλέψω Thief ή Cleric...
Comment
-
Μετά από ενα 5ωρο μόλις έβγαλα το boss της πρώτης περιοχής όπως και μια optional μάχη με έναν ιππότη. Βοήθησα σαν blue phantom έναν άλλο παίκτη για να βγάλει τη μισή stage και τη boss fight- η οποία μόλις βρεις τον τρόπο είναι αρκετά εύκολη.
Όσον αφορά τον knight μιας και μπορεί πιθανώς να αποτελέσει ένα πρόβλημα ακολούθησα την παρακάτω τακτική, βοηθάει να έχει κανείς καλό dexterity
Το καλό είναι πως στέκεται ακίνητος με την πλάτη οπότε αρχικά έκανα lock on και τον χτύπησα μια φορά. Αμέσως βγάζω το lock on και αρχίζω και τρέχω μέχρι να φτάσω στην bonfire, εξασφαλίζοντας πως με ακολουθούσε. Γύρω από τη bonfire έλαβε χώρα η μάχη. Κυκλικές κινήσεις με ανεβασμένη την ασπίδα. Μόλις κάνει το πρώτο χτύπημα με τη δική του ασπίδα, έκανα άμυνα και αμέσως αφήνω την άμυνα και πηγαίνω πίσω του και backstab ή τέλος πάντων back attack για critical dmg. Repeat με προσοχή στις υπόλοιπες κινήσεις που έχει. Φαντάζομαι πως θα βγαίνει αρκετά πιο εύκολα με ranged attacks, spells etc Επίσης ο Thief έχει πιο καλό backstabbing από όσο είχα διαβάσει στο mini guide.
Οι classes πάντως δεν παίζουν κανένα ρόλο πέραν των πρώτων ωρών του game. Στο τέλος ό,τι χαρακτήρα θες φτιάχνεις.
Btw θεωρώ, πως είναι αρκετά πιο δύσκολο- έστω η πρώτη περιοχή- από ότι το Demon's Souls με ό,τι αυτό συνεπάγεται, επίσγης τα mid bosses και γενικά οι πιο δυνατοί εχθροί early on δεν ξαναεμφανίζονται άπαξ και τους νικήσεις και δεν δίνουν και τρελά ποσά σε souls- καμμία σχέση δλδ με τον red eyes knight στην 1-1 που μπορούσε κανείς εύκολα νωρίς να τον χρησιμοποιήσει για easy souls.
Κάποια στιγμή είχα 5000 souls- μου επέτρεπε δυο lvl up- και ένα τικ ενέργειας και χάνω. Ευτυχώς πέθανα σχετικά κοντά στο bonfire οπότε μπορούσα εύκολα να τις ανακτήσω. Στην επόμενη προσπαθεια και ενώ αρχίζω να αντιμετωπίζω τους πρώτους εχθρούς σκάει από το πουθενά- οκ δεν την είδα κι εγώ λόγω lock on- μια firebomb και λέω "ας γυρίσω πίσω στο bonfire να αναπληρώσω ενέργεια και να παίξω καλύτερα και πιο προσεκτικά". Πάνω στη βιασύνη μου και τα νεύρα μου δεν παρατήρησα το κενό στη γέφυρα και κάπως έτσι πάνε 5k souls... the tears...
Moυ κάνει επίσης, εντύπωση η πολλή δουλειά που έχει γίνει όσον αφορά το animation αλλά και τον αντίκτυπο που έχουν τα stats σου. Πχ ο χαρακτήρας μου με 18 dexterity πλέον κινείται πολύ γρήγορα και μπορεί εύκολα να βρεθεί πίσω από σχεδόν κάθε αντίπαλο για critical dmg. Και η διαφορά φαίνεται ακόμη και με +1 πόντο στα stats. Όπως επισης είναι ευδιάκριτο, το πόσο πιο άνετα κραδαίνει το εκάστοτε όπλο- έχω ένα scimitar και ένα battle axe. Βάση έχω δώσει σε str, dex και από εκεί και πέρα μοιράζω σε vit και endurance.
Αν σιχαθήκατε να περνάτε από το ίδιο σημείο ξανά και ξανά, να έχετε απομνημονεύσει τη θέση κάθε εχθρού και δεν γουστάρετε και ιδιαίτερα το grinding, τότε προσπεράστε.
EDIT:
Αυτή τη φορά η διαφορά μεταξύ hollowed και human είναι ορατή, μιας και σαν hollowed φέρνεις σε zombie εμφανισιακά. Το ζήτημα είναι πως ακόμη δεν έχω καταλάβει- δεν έχω διαβάσει και καθόλου πληροφορίες επ'αυτού βέβαια- πώς ανακτάς το humanity. Επίσης δίπλα στη life bar υπάρχει ένας αριθμός- αρχικά μηδέν- τον οποίο έχω φτάσει μέχρι το 2... Θα τσεκάρω και το manual ή το mini guide να δω τι παίζει.
EDIT 2:
Tελικά o αριθμός σχετίζεται με το humanity- σαν humanity points δλδ. Μπορείς σε bonfire να ξοδέψεις ένα πόντο για να γίνεις πάλι human. Από ότι διάβασα το να είσαι human- όπως και στο Demon's Souls- σου επιτρέπει να κάνεις summons blue phantoms ενώ ενέχει και τον κίνδυνο να σου κάνουν invade black phantoms. Παράλληλα αυξάνεται όταν είσαι human το drop rate. Κάτι που ξέχασα να αναφέρω είναι τα Εstus flasks που αναπληρώνουν συγκεκριμένο portion της health bar και τα οποία γεμίζεις- αργαααα- στη bonfire. Οπότε ένας λόγος που αυξήθηκε η δυσκολία είναι πως δεν υπάρχουν πλεόν moon grasses για πάσα χρήση και για αποφυγή του αναπόφευκτου.
Comment
-
Όχι hub δεν υπάρχει. Κάνουνε λόγο για "περιοχή σαν hub" στην πρώτη περιοχή που βρίσκεις μόλις βγεις από το tutorial, αλλά και πάλι καμμία σχέση. Εγώ κάπου κουράστηκα ρε γμτ. Eίμαι ακόμη στο σημείο μετά το πρώτο boss και δεν ξέρω τι να κάνω.( lvl 21 wanderer) Ένα σημείο φαίνεται απρόσιτο και το άλλο είναι ένας εχθρός που του κάνω μικρή ζημιά αν και έχω βρει το pattern... Δυστυχώς στη συγκεκριμένη περίπτωση συνειδητοποίησα γιατί ορισμένοι γράφανε παράπονα για περίεργα hit boxes στις attacks... Τέρμα για σήμερα και το Π/Σ/Κ περιμένω να διαβάσω εντυπώσεις των λοιπών μήπως και ξεκολλήσω και λίγο.
Comment
-
Προς το παρόν μου φαίνεται αρκετά πιο δύσκολο και κάπως πιο cheap δυσκολίας.( δε θα επεκταθώ γιατί θα ρίξω spoilers) Δεν ξέρω αλλά προς το παρόν- αν και αρχικά μου είχε κάνει γερό κλικ, καλύτερη εισαγωγή, καλύτερο tutorial imo, πάσχει κάπως σε πιο απλά πράγματα imo... Δεν ξέρω που είναι ας πούμε blacksmith ενώ έχω υλικά, για να αναβαθμίσω τα όπλα μου ή να επιδιορθώσω πανοπλίες- μία πέτρα έχω αγοράσει που επισκευάζει το όπλο αλλά δεν έχει ο merchant κάτι ανάλογο για πανοπλίες.
Dunno, θα απαντήσω μόλις έχω αφιερώσει περισσότερο χρόνο, γιατί καταλαβαίνεις ένα τέτοιο παιχνίδι φαίνεται όταν οι ώρες κοντεύουν τις είκοσι πρπ. Προς το παρόν κρατάω μικρό καλάθι αν και αρχικά είχα ενθουσιαστεί- αλλωστε όλοι το περιμέναμε το sequel πώς και πώς...
Πάντως μέχρι στιγμής το Demon's Souls είναι ένα τικ πιο πάνω- έστω αν συγκρίνω την πρώτη περιοχή, η οποία στο Demon's Souls μου φαινόταν πιο καλά σχεδιασμένη. Ίσως τελικά να είμαι περισσότερο fan του γραμμικού πρώτου game- ταίριαζε περισσότερο και λόγω της δυσκολίας η επιλογή stage- παρά του ανοικτού Dark Souls που με το σύστημα των bonfires ακόμη δεν έχω καταλάβει 100% τι παίζει...
EDIT:
LOL έπαιζα ενώ ήρθε ένας φίλος και μου πρότεινε να κάνω το προφανές xD. Τέλος πάντων όταν φτάσετε στο συγκεκριμένο σημείο κράξτε με όσο θέλετε... Δεν έβλεπα μπροστά μου την τρέλα μου μέσαΟκ βρήκα πού πρέπει να πάω και εν ευθέτω χρόνω συνεχίζω.
Comment
Comment