Announcement
Collapse
No announcement yet.
The Legend of Zelda: Skyward Sword
Collapse
X
-
Εδω και ποσες μερες διαβαζω ερευνες και δημοσιευσεις πανω στο immersion στα video games. Ο δε υπευθυνος καθηγητης μου εχει μια δεκαετη ερευνα πανω στο αντικειμενο. Τερμα off topic απλα εχω ζαλιστει με ολα αυτα που διαβαζω και με το που ειδα το post σου ξυπνησα :p .1 - Στη δημιουργία immersion.
Για πειτε, συγκριτικα με το ΤΤΡ πως ειναι;
Leave a comment:
-
Είμαι στις 21 ώρες μέχρι στιγμής τελειώνοντας το 3ο dungeon.Προχθές έπαιξα 12,5 ώρες non stop!
Είναι καλύτερο των wind waker,twilight και ocarina και βρίρκεται μέχρι στιγμής μόνο πίσω απτο majora's mask κατεμέ με τέλειες περιοχές,dungeons και πολύ ωραία sidequests αλα majora's.
Το παιχνίδι έγινε επιτέλους περισσότερο platform και ενσωμάτωσε και μερικά ωραία στοιχεία rpg με αποτέλεσμα να γίνει πιο γραμμικό αλλά αυτό δεν ενοχλεί ιδιαίτερα.
Επίσης φαίνεται να έχει πολλά στοιχεία από προηγούμενα zelda αλλά και πολλά νέα ελέω χειρισμού.Επιτέλους ένα δύσκολο 3d zelda στο σύνολό του.
Το 3ο dungeon μου έκλεψε την καρδιά μέχρι στιγμής.Θυμίζει πολύ stone tower temple με τέλεια μουσική που αλλάζει όταν αλλάζει και το περιβάλλον real time!Τρόμος!
Leave a comment:
-
χα, χα θεός απλά.Υ.Γ. Η Fi είναι ο Spock των Zelda
Βασικά διάβαζα στο neogaf, από άτομα που το ολοκλήρωσαν τον τίτλο, πως το dowsing είναι καλύτερο να το αποφεύγεις, γιατί χαλάει την εξερεύνηση ως επί το πλείστον. Όπως και τα hints. Κρίμα που δεν υπάρχει τρόπος να απενεργοποιήσεις τα hints εντελώς. Στην πρώτη quest ας πούμε για να πάρεις το slingshot, το dowsing δεν το χρησιμοποίησα καθόλου.
Εννοείται με το που δόθηκε η ευκαιρία έκλεισα τις επιλογές για interface γιατί οκ το 1/3 της οθόνης γεμάτο με ενδείξεις κτλ παραπάει.
Επίσης- οκ γκρινιάζω ίσως λίγο παραπάνω- γιατί να ξεκινάς με 6 καρδιές? Καταλαβαίνω τη λογική πίσω από μια τέτοια κίνηση, εξοικείωση με νέο μοντέλο χειρισμού, αλλά οκ δε θα με πείραζε να υπάρχει μια φειδώ τόσο στις καρδιές που κερδίζεις όπως και στην ενέργεια που έχεις by default διαθέσιμη.
Leave a comment:
-
Ναι, τα controls κι εμένα με έχουν εντυπωσιάσει μέχρι στιγμής και θα έλεγα ότι συμβάλουν πολύ σε δυο τομείς.
1 - Στη δημιουργία immersion.
2 - Στο να αποδώσουν μάχες που πραγματικά δεν εχουν καμία σχέση με αυτές των προηγούμενων Zelda. Μέτα το Skyward δεν υπάρχει γυρισμός στις μάχες των προηγούμενων τίτλων.
Υ.Γ. Η Fi είναι ο Spock των Zelda.
Leave a comment:
-
Παραδόξως, πλέον τα γραφικά δε με ενοχλούν ιδιαίτερα. Ωστόσο, μόλις το είχα ξεκινήσει, σκέφτηκα "Θεέ μου, γιατί δεν κυκλοφορούσε για το Wii U?" Τέλος πάντων, είναι θέμα που γνωρίζαμε πως θα υπάρχει ανεξαρτήτως προσπαθειών για έξυπνη κάλυψη αυτού.
Μου κάνει εντύπωση πως είμαι στις 3 ώρες και κάτι και είμαι μόλις πριν το πρώτο dungeon, μετά από ένα mini quest. Το εισαγωγικό κομμάτι, μέχρι να πάρεις το κοστούμι και το master sword, είναι ευτυχώς αρκετά σύντομο και μπορώ να πω, πως μου άρεσε αρκετά. Το swordfight μου αρέσει και θεωρώ πως θα βελτιώνεται στην πορεία. Με τον χειρισμό δεν είχα κανένα απολύτως πρόβλημα, μακάρι να είχαν κάνει κάτι παρόμοιο στο Twilight Princess όπου το mindless waggling έδινε και έπαιρνε Για να δούμε. Επίσης μου αρέσει αρκετά, πως έχουν επιστρέψει πιο εκφραστικοί χαρακτήρες από ότι στο TP- κοινώς οι πιο τρελοί zelda chars... Ειδικά ένα σκηνικό σε ένα νησί με πολυέλαιο μου έκανε μεγάλη εντύπωση όπως και ο θεούλης fortune teller. Η Fi μέχρι στιγμής ούτε κρύο, ούτε ζέστη κάτι σε πιο anime like Cortana μου κάνει
Leave a comment:
-
Κι όμως, απ’ τη στιγμή που έγινε το κακό, η Cel-shaded απεικόνιση θα έπρεπε να ήταν μονόδρομος. Πέρα απ’ το γεγονός ότι θα συνέβαλε στο να μη φαίνονται απολιθωμένα τα γραφικά, θα συνεπαγόταν και μια απείρως πιο πιστή αποτύπωση του art work μέσα στο παιχνίδι.
Για τον τίτλο θα τα πούμε όταν προχωρήσω λίγο περισσότερο.
Leave a comment:
-
To WW δείχνει καλύτερα από τα μισά games του ps3.
Τα cel shaded δεν γερνάνε. Ναι θα ήθελα το SS να είναι cel shaded αλλά φαντάζομαι δεν ρίσκαρε η nin μετά το WW που όσο να'ναι πόλωσε τους φανς.
BTW πως σου φαίνεται μέχρι στιγμής;
Leave a comment:
-
Μα Wii=PS2Originally posted by Loggo View PostΜα δε το λέω από την άποψη ότι θα έπρεπε όλο το παιχνίδι να είναι έτσι. Αλλά απ' το ότι, το τελικό αποτέλεσμα, δε θυμίζει και τόσο ιμπρεσιονιστικό έργο. Αυτό που μου θυμίζει εμένα είναι τίτλο PS2 με κάτι από τη γενικότερη θολούρα των textures του N64.
.
Leave a comment:
-
Μα δε το λέω από την άποψη ότι θα έπρεπε όλο το παιχνίδι να είναι έτσι (θα ήταν unplayable). Αλλά απ' το ότι, το τελικό αποτέλεσμα, δε θυμίζει και τόσο ιμπρεσιονιστικό έργο. Αυτό που μου θυμίζει εμένα είναι τίτλο PS2 με κάτι από τη γενικότερη θολούρα των textures του N64.
Leave a comment:
-
Προφανώς και δεν μπορεί όλο το game να είναι σε στυλ ιμπρεσιονισμού. Θα βγάζαμε τα μάτια μας έτσι και δεν θα ξεχωρίζαμε τα κοντινά αντικείμενα. Διαφωνώ με όσα λες. Πρώτον δεν μπήκε για να καλυφθεί η ομίχλη. Ποια ομίχλη; Εδώ το Xenoblade που είχε γραφικά psone και είχε αχανές draw distance. Το TP δεν είχε ομίχλη θα έχει το SS; Απλώς η Nin κατάλαβε ότι η αλά Μονέ θολούρα δεν μπορεί να υπάρχει σε κοντινή απόσταση, αλλά μόνο στο background. Ωραίος ο Μονέ αλλά game των 30 ωρών μόνο με τέτοια γραφικά θα μας έφερνε εμετό.Originally posted by Loggo View PostΤο μόνο πράγμα που θυμίζει ιμπρεσιονισμό είναι το εφέ στο βάθος, που ουσιαστικά αποτελεί έναν έξυπνο και πιο όμορφο τρόπο ώστε να αποφευχθεί η ομίχλη του...N64, το υπόλοιπο τοπίο δεν θυμίζει ιδιαίτερα ιμπρεσιονιστικό έργο.
Είμαι στο δρόμο για το δεύτερο dungeon και μπορώ να θυμηθώ ένα σωρό τίτλους της προηγούμενης γενιάς που δείχνουν καλύτεροι συμπεριλαμβανομένου του, τίτλου οκταετίας πια, Wind Waker.
Επίσης δεν υπάρχει μόνο στο backround, αλλά και στα textures του εδάφους, στις πόρτες κτλ. Σε πράγματα δηλαδή που δεν επηρεάζουν το οπτικό σου πεδίο.
Leave a comment:
-
Το μόνο πράγμα που θυμίζει ιμπρεσιονισμό είναι το εφέ στο βάθος, που ουσιαστικά αποτελεί έναν έξυπνο και πιο όμορφο τρόπο ώστε να αποφευχθεί η ομίχλη του...N64, το υπόλοιπο τοπίο δεν θυμίζει ιδιαίτερα ιμπρεσιονιστικό έργο.Originally posted by Enpsty View PostΠίσω στα dungeons σου εσύ να παίζεις Δεμονοψυχές.

Σοβαρά τα γραφικά είναι υπέροχα. Δεν φαίνεται σε κανένα screenshot αυτό που λέω. Γι'αυτό και δηλώσεις τύπου θέλαμε να έχει στυλ ιμπρεσιονισμού τις έβρισκα δικαιολογίες για να καλύψουν τον μέτριο τεχνικό τομέα.
Διαψεύστηκα τελείως.
Είμαι στο δρόμο για το δεύτερο dungeon και μπορώ να θυμηθώ ένα σωρό τίτλους της προηγούμενης γενιάς που δείχνουν καλύτεροι συμπεριλαμβανομένου του, τίτλου οκταετίας πια, Wind Waker.
Leave a comment:
Leave a comment: