Announcement

Collapse
No announcement yet.

Kingdom Hearts Saga

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Altair
    replied
    Τελείωσα το 358/2 Days στο Proud μετά από 34 ώρες και 4 λεπτά.Level 53.Γενικά μου φάνηκε ζόρικο,με εξαίρεση τα 3 τελικά bosses που μου φάνηκαν πως είχαν μπει απλά και μόνο για την ιστορία.Πρόκληση μηδέν.
    Εντυπώσεις:ανάμεικτες.
    Και εξηγούμαι.
    Μου άρεσε πάρα πολύ η ιστορία καθώς και το δέσιμο με τα προηγούμενα.Στην αρχή βέβαια ήμουν κάπως χαμένος,αλλά όσο προχώραγε τόσο καλύτερη γινόταν.Το σύστημα με τα panels αν και κάπως εκνευριστικό,ήταν μια ευχάριστη προσθήκη που με την κατάλληλη υλοποίηση θα μπορούσε να προσθέσει πολλούς πόνους ακόμα στη στρατηγική.Γραφικά,ήχος κλπ εννοείται άψογα καθώς και το art direction.Επίσης μου άρεσε πάρα πολύ ο σχεδιασμός κάποιων bosses αλλά και κάποιων mid bosses,βλέπε πχ Invisible που οι μάχες είχαν κάτι από την αίγλη των τίτλων Devil May Cry.

Δε μου άρεσε που είχε ένα σωρό ηλίθιες αποστολές οι οποίες πραγματικά δεν προσφέραν το κάτι παραπάνω,απλά σε εκνεύριζαν.Ένα άλλο αρνητικό.Ανελέητο spawning εχθρών καθώς και τεράστιες μπάρες υγείας χωρίς ουσιαστικό λόγο.Εντάξει το super duper boss να έχει 5 μπάρες ζωής.Το απλό Mob όμως γιατί;Ένα ακόμα εκνευριστικό πράγμα ήταν η η επανάληψη κάποιων εχθρών ξανά και ξανά σε απλά δυνατότερη μορφή.Οκ,γινόταν και στα άλλα,αλλά σε εκείνα δε με ενόχλησε.Οπότε επανερχόαμστε στο θέμα της υλοποίησης κι εδώ.Το ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ όλων όμως,ήταν οι εναέριες πίστες και τα εναέρια αφεντικά.Στο ΚΗ1 δεν είχα πρόβλημα,μου άρεσε μάλιστα,εδώ όμως,το τι μπινελίκια έριξα δε λέγεται.

Είχα αποφασίσει ότι θα ρίξω τρελό bashing στον τίτλο,όμως τελικά σώθηκε η κατάσταση.Κάτι η ιστορία που σε κρατάει,κάτι τα ωραία boss encounters (αν και σε σημείο πολλά),πέρναγε ευχάριστα η ώρα.Αν δεν είχε και τόσο respawning και αν δεν είχαν και τόση ζωή θα το είχα τελειώσει πολύ νωρίτερα.

Δεν ασχολήθηκα με τα διάφορα bonus,αλλά γενικά πολύ καλός τίτλος για τη βιβλιοθήκη του DS (8/10),μέτριος προς καλός τίτλος αναλογικά με την υπόλοιπη σειρά (6/10).

Αυτά.Με την πρώτη ευκαιρία πιάνω Birth By Sleep.

Leave a comment:

• Deus
    replied
    Εγώ θα πω για μια ακόμα φορά πως τα βασικά παιχνίδια της σειράς (kingdom hearts,kingdom hearts 2,kingdom hearts bbs) είναι ΑΑΑ παραγωγές με πολύ καλό σενάριο και υπερβολικά διασκεδαστικό gameplay και πως απόψεις όπως στο λινκ που παρέθεσες xeno δεν πρέπει να αποθαρρύνουν κάποιον που θέλει να ασχοληθεί με την σειρά.Οκ σαφώς και το παρατράβηξαν με τα days και recoded και σίγουρα πρέπει να τελειώνουν με την ιστορία αλλά η σειρά ακόμα μας δίνει εξαιρετικά παιχνίδια.

Προσωπικά πάντως θέλω να δούμε το 3ds,μετά να βγει ένα επικό και μεγαλοπρεπές 3 και η σειρά να κλείσει εκεί.

Τέλος πάντων.Τώρα διαβάζω εντυπώσεις ατόμων για το 3ds (κυκλοφόρησε στην ιαπωνία)και λένε πάρα πολύ καλά λόγια.Μόλις διαβάσω λίγα πράγματα για να έχω μια εικόνα θα ξαναφράψω εδώ.

Πάρτε και μια εικόνα από neogaf.

Προσωπικά το λιγουρεύομαι καθώς θέλω ένα 3ds αλλά σιγά να μην έρθει εδώ.

Leave a comment:

• paixtis
    replied
    Συμφωνώ με ground.Σε πείραξε κάτι σε αυτή την ανάλυση Xeno?Σου φαίνεται κάτι αστείο??Περίεργο??

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    Θα θελα να ακουσω κανα σχολιο για το παραπανω link που κυκλοφορει πολυ σε ξενα fora οταν γινεται κουβεντα για KH (πιο πολυ meme εχει γινει βεβαια). Προφανως δεν ειναι και η πιο σοβαρη αναλυση, αλλα οπως και να χει για καποιο λογο δε θελω να δω τι ακριβως λεει αυτο το document μεχρι να ερθει η ωρα να συνεχισω με τη σειρα.
    Einai to story twn kingdom hearts sto poly grhgoro.
    Swsta ta leei pantws den kanei lathi.
    Den einai asteia h analysh, aplws xrhsimopoiei "this guy" kai "these guys" anti gia onomata.

Leave a comment:

• Xeno
    replied
    KH 10th Anniversary video:

Leave a comment:

• Xeno
    replied

Θα θελα να ακουσω κανα σχολιο για το παραπανω link που κυκλοφορει πολυ σε ξενα fora οταν γινεται κουβεντα για KH (πιο πολυ meme εχει γινει βεβαια). Προφανως δεν ειναι και η πιο σοβαρη αναλυση, αλλα οπως και να χει για καποιο λογο δε θελω να δω τι ακριβως λεει αυτο το document μεχρι να ερθει η ωρα να συνεχισω με τη σειρα.

Περναω και σε κατι πιο σοβαρο βεβαια, οριστε νεες πληροφοριες για το KH του 3DS:
    "This time at the end of the story, there will be the longest cutscene of the whole series," says series director, Tetsuya Nomura.

Τελος το Famitsu εβαλε 38/40 (10/9/10/9).

Leave a comment:

• paixtis
    replied
    Τέλος το bbs final mix στο proud mode σε 45 ώρες συνολικά βγάζοντας και το secret chapter.Πραγματικά μου άρεσε πολύ το secret chapter.Αρκετά δύσκολο για τα ;evel που ήμουν και είχε πολλές και ωραίες εκπλήξεις.Δεν έχω παίξει επιπλέον secret bosses ακόμη.Θα το κάνω κάποια στιγμή σίγουρα.Σειρά έχουν τώρα τα recoded,rechain of memories και τα υπόλοιπα εκτός του days που δεν θέλω να μπω στον κόπο να το ξαναπαίξω..

Leave a comment:

• Grimmtak
    replied
    Πριν λίγες μέρες τελείωσα το days και είπα να γράψω μερικά λογάκια γι αυτό πριν ξεκινήσω το 2.

Καταρχάς στην αρχή είχα πρόβλημα με τον χειρισμό, μπορεί να έφταιγε το ότι έπαιξα σε DSi XL. Τέλος πάντως με τα χίλια ζόρια κατάφερα να το συνηθίσω, αν και στην τελική έκανε κάλο το δάχτυλο μου χάρις το D-pad... Πέρα από χειρισμό τώρα σαν σκηνικό με τα mission μου άρεσε παρόλο που είχε αρκετές επαναλήψεις, μου άρεσαν τα bosses, οι κόσμοι που ήταν σχεδόν ίδιοι με τα άλλα kingdom hearts games αλλά με κούρασε το ότι αντί να υπάρχουν πολλά διαφορετικά heartless υπάρχουν τα ίδια με διαφορετικό χρώμα. Από μουσική εντάξει, all time classic και ιδιαίτερα το theme που έπαιζε πίσω από την μάχη με την Xion ήταν καταπληκτικό. Σαν story τώρα τι να πω,το θεωρώ καθαρά filler αν και είχε κάνα δυο καλές σκηνές όπως ο τελευταίος διάλογος της Xion με τον Axel αλλά σαν πλειοψηφία ήμουν στο τσακ κάθε φορά που τους έβλεπα να τρώνε παγωτά να κάνω skip. Πάντως ρε παιδιά σοβαρά τώρα: " Who will I have ice cream with ?" εκεί έβαλα τα γέλια καλύτερη ατάκα αποχωρισμού ever !! Μετά είπα να μην το αφήσω έτσι και έπιασα mission mode και challenges. Το mission mode μου πήρε μια μερούλα να το βγάλω όλο + τα extra για το τελευταίο freebie, με riku πάντα. Τα challenges ήταν άλλη ιστορία αλλά μόλις κατάφερα τα challenge της Xion και το mission με τα 6 giant heartless όλα ήταν ποιο ομαλά. Με λίγα λόγια θεωρό ότι είναι το κατώτερο KH που έχω παίξει.

Leave a comment:

• Kostakis420
    replied
    Originally posted by Grimmtak View Post
    Τελείωσα και το Reverse/Rebirth και έκατσα και μάζεψα όλες τις κάρτες με τον Sora. Λέω να μην πιάσω αμέσως το days, θα κάτσω να παίξω κάτι άλλο και θα συνεχίσω με το Marathon.

Reverse/Rebirth Report:

Ακόμα ποιο εύκολο από το κανονικό. Ωραίο το ότι ο Riku έχει έτοιμα decks αλλά όχι πάντα γιατί σε κάποια σημεία περίμενα σαν τον χαζό να τελειώσουν τα heartless τις επιθέσεις τους για να μην χρησιμοποιήσω sleights. Στο bosses φάνηκε πόσο ποιο εύκολο ήταν το mode καθώς φεύγανε στον μισό χρόνο ιδιαίτερα αν μπορούσα να κάνω Dark Aura. Παρολ' αυτά η τελική μάχη με τον Ansem κατά την γνώμη μου ήταν η ποιο ωραία του παιχνιδιού, η΄ταν λες και έπαιζα versus με κάποιον άλλο. Σαν ιστορία δεν μπορώ να πω κάτι, πιστεύω ότι πολλά πράγματα ήταν περιττά. Μετά έκατσα και βρήκα όλες τις enemy cards με τον Sora, μου πήρε μερικές ώρες αλλά το αποτέλεσμα ήταν ικανοποιητικό. Άντε με το καλό να ηρεμήσω λίγο από αυτά και να ξεκινήσω το Days.
    Aντε να πεις την γνωμη σου περι days εμενα καθως ηταν και το πρωτο μου kh ειναι το αγαπημενο μου!
    Haters gonna hate!

Leave a comment:

• Grimmtak
    replied
    Τελείωσα και το Reverse/Rebirth και έκατσα και μάζεψα όλες τις κάρτες με τον Sora. Λέω να μην πιάσω αμέσως το days, θα κάτσω να παίξω κάτι άλλο και θα συνεχίσω με το Marathon.

Reverse/Rebirth Report:

Ακόμα ποιο εύκολο από το κανονικό. Ωραίο το ότι ο Riku έχει έτοιμα decks αλλά όχι πάντα γιατί σε κάποια σημεία περίμενα σαν τον χαζό να τελειώσουν τα heartless τις επιθέσεις τους για να μην χρησιμοποιήσω sleights. Στο bosses φάνηκε πόσο ποιο εύκολο ήταν το mode καθώς φεύγανε στον μισό χρόνο ιδιαίτερα αν μπορούσα να κάνω Dark Aura. Παρολ' αυτά η τελική μάχη με τον Ansem κατά την γνώμη μου ήταν η ποιο ωραία του παιχνιδιού, η΄ταν λες και έπαιζα versus με κάποιον άλλο. Σαν ιστορία δεν μπορώ να πω κάτι, πιστεύω ότι πολλά πράγματα ήταν περιττά. Μετά έκατσα και βρήκα όλες τις enemy cards με τον Sora, μου πήρε μερικές ώρες αλλά το αποτέλεσμα ήταν ικανοποιητικό. Άντε με το καλό να ηρεμήσω λίγο από αυτά και να ξεκινήσω το Days.

Leave a comment:

• Deus
    replied
    Ωραίος grimtak,άψογα τα dearly beloved και cover.;)Το replay πήρε φωτιά.

Θα μπω youtube μπας και έχει κανένα άλλο κομμάτι από το soundtrack.

Leave a comment:

• Kostakis420
    replied
    δε μαρέσει-ΓΑΜΑΕΙ

τελειωσα το 2 btw πανευκολο boss μολις καταλαβα τι πρεπει να κανω οσο ειμαι ο ρικου σταματησα να χανω εκει

Leave a comment:

• Grimmtak
    replied
    Και επειδή Kingdom Hearts χωρίς dearly beloved δεν γίνεται ορίστε το καινούργιο

Leave a comment:

• paixtis
    replied
    Kαι μένα καθώς ο riku σπέρνει με τις δυνάμεις του αλλά πλέον είσαι και υποψιασμένος.Btw απ΄όσο έχω παίξει το re:chain of memories(με πληκτρολόγιο και δεν παλεύεται) οι κόσμοι είναι πιο πιστικοί σε σχέση με τα επαναλαμβανόμενα δωμάτια του κανονικού τίτλου απ'όσο θυμάμαι.Μοιάζει με τους κανονικούς κόσμους που ξέρουμε.Βέβαια υπάρχουν οι περιορισμοί με αόρατους τοίχους και τις κλασσικές πόρτες που θέλουν cards για να περάσεις αλλά δεν βαριέσαι.Τα γραφικά είναι αρκετά καλά και προσεγγίζουν ως ένα βαθμό τα του kingdom hearts 1.Οι διάλογοι χωρίς λόγια εξακολουθούν να υπάρχουν(με τα κλασσικά συνεφάκια) αλλά τους ήρωες τους δείχνει real time να ανοιγοκλείνουν τα στόματα.

Leave a comment:

• Altair
    replied
    To Reverse/rebirth mode μου πήρε το μισό χρόνο από το κανονικό παιχνίδι.

Leave a comment:

Working...
X