Announcement

Collapse
No announcement yet.

Final Fantasy XV

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Phantom Duck
    replied
    Καλά, κι εγώ ήμουν έτοιμος για νάνι, αλλά με το που είδα posts εντυπώσεων τερματισμού, σιγά μην πήγαινα στο κρεβάτι Τα λέμε από αύριο, απλά δυο λόγια περιληπτικά για το τέλος

Στο τέλος που έχουν γίνει όλα λίμπα, βρίσκονται όλοι οι χαρακτήρες και πάνε ντου στον τελικό, ε οκ, όλοι το λέμε, απαράδεκτοι. Βάλε 30 λεπτά cut-scenes συνολικά, σε αυτό το σημείο θα απέδιδε λες και βλέπαμε 3ωρη ταινία. Τόσο μεγάλο ήταν το αντίκτυπο που είχε στον παίκτη το συγκεκριμένο σημείο. Επίσης τεράστιο φάουλ πως δεν μπορείς να επιστρέψεις σε αυτό το σημείο. Μπορείς να πας μόνο στο τελικό dungeon. Θα ήταν φοβερή φάση να πηγαίνεις post game LV 80 στον Dark Lucis και να πετσοκόβεις δαίμονες. Ελπίζω να ήταν απλή παράλειψη που να διορθωθεί κάπως με κάποιο patch και να μην το έκαναν σκόπιμα για να μας το σερβίρουν ως DLC.

Την σύνδεση με το FF I δεν την έκανα είναι η αλήθεια, τουλάχιστον όχι συνειδητά, επειδή ασυναίσθητα, στους τίτλους τέλους πέρασαν διάφορα συναισθήματα. Πολύ σωστό. Και για την σύνδεση Ardyn - Garland μου φαίνεται πως βρίσκεις υποστηρικτή.

Θα σου πρότεινα να γυρίσεις πίσω στο thread και να ανοίξεις όλα τα spoilers, αναλύουμε κι εμείς αρκετά πράγματα από όσα ανέφερες.
    Last edited by Phantom Duck; 05-02-2017, 03:44 AM.

Leave a comment:

• Evans
    replied
    We're on the same page then .

μαχη με ifrit... μπαίνει μέσα στην ιερή πεντάδα των ΤΟΡ FF bosses άραγε ή όχι; για μένα μάλλον ναι, ίσως και ΤΟΡ 3. Είναι σοκαριστικό το πώς το παιχνίδι χτίζει μια ιστορία σύγκρουσης θεών με ανθρώπων, που αποτελούσε και τη θεματική του fabula nova crystalis. Πέφτω για ύπνο τώρα, αλλά χάρηκα πολύ με αυτά που διάβασα

Leave a comment:

• Sinclair
    replied
    Πάμε τώρα στα δικά μας. Το game για τους fans της σειρας imho είναι αριστουργηματικό. Ακολουθούν spoilers, μην τα ανοίξετε ούτε κατά διάνοια.

Ο τίτλος είναι χαλαρά στο top των Final Fantasy και για εμένα. Ένας τίτλος tribute κυρίως στο πρώτο Final Fantasy αλλά με τον τρόπο του αποδίδει φόρο τιμής και σε ολόκληρη τη σειρά και όπως το βλέπω εγώ πιθανώς κλείνει και έναν κύκλο. Βασικά όσο το σκέφτομαι θα έλεγα πως αποτελεί ένα retelling του πρώτου Final Fantasy. Οι τεσσερις ήρωες του φωτός που νικούν τον Fallen One που έχει παραδοθεί στο σκότος. Τόσο απλό κι όμως δοσμένο, imho, με έναν τόσο αξιομνημόνευτο τρόπο.

Προσωπικά μου άρεσε πολύ περισσότερο που προσδώσανε και μια μεσσιανική διάσταση στη φιγούρα του Noctis. Εδώ που τα λέμε λίγο πολύ όλοι μας είχαμε αντιληφθεί ποιος θα πέθαινε στο τέλος. Ώρες ώρες νόμιζα πως κάπου παράλληλα κάποιος διάβαζε τον Τελευταίο Πειρασμό.( Providence, Deliverance, ο Ιfrit) Γενικά το τέλος ήταν αρτιότατο δε θα αλλαζα απολύτως τίποτα, ακόμη κι αν στεναχωρήθηκα πάρα πολύ αλλά όλα δέσανε τέλεια μεταξύ τους.

Κρίμα που τόσο σημαντικά γεγονότα τα έφαγαν αυτά τα 10 χρόνια και η αρχική έλλειψη, από ότι φαίνεται, προσανατολισμού που υπήρχε, που είχε σαν αποτέλεσμα πολλά πράγμα να δίνονται επί τροχάδην. Πηγαίνεις μέχρι το 8ο κεφάλαιο με μια χαλαρότητα και ένα φυσιολογικό pacing και στα επόμενα κεφάλαια τρέχεις και δεν φτάνεις. Πεθαίνει η Luna, η Pryna, o Jared( see what i did? ), αποκαλύπτεται ο ρόλος του Αrdyn, όπως και του Ravus, καταστρέφεται ο κόσμος και δίνεται στο Σκότος, παίρνεις την Shiva( wtf ένα τεράστιο άγαλμά της, τέλεια χαμένη ευκαιρία για εξερεύνηση εκτός του τρένου και απλώς σου τη δίνει τον game, αποκαλύπτωντάς σου παράλληλα πως είναι η Gentiana) Μιλάμε για αποκαλύψεις η μία μετά την άλλη και σου παρουσιάζονται με έναν τόσο απλό τρόπο και γήινο μερικές φορές( πχ ο Prompto αποκαλύπτει την καταγωγή του χωρίς ιδιαίτερες τυμπανοκρουσίες και φανφάρες) Νομίζω αυτό εν τέλει λειτουργεί υπέρ του storytelling σε ορισμένα σημεία αλλά σε άλλα όπως με τον Jared το αποτέλεσμα είναι λίγο για γέλια.( ευτυχώς νομίζω είναι η μοναδική στιγμή) Όταν κάνανε όλοι έτσι που πέθανε, ήμουν σε φάση " καλά πώς κάνουν έτσι, μόλις τον είδαμε, περισσότερο δέσιμο έχω με τον μπαρμαν στο Hammerhead ή την bartender στο Galdin Quay

Κάτι ακόμη; ξυπνάς μετά από 10 χρόνια στο World of Ruin( ΣΤΟ WORLD OF RUIN ΛΕΜΕ)και μετά το πολυποθητο reunion( ΤΟ REUNION)σε πετάει κατευθείαν στην τελική μάχη? Μα είναι δυνατόν? Ας άφηναν λίγο ακόμη χρόνο να δεις κάποια άτομα ακόμη, να κάνεις κάποιες αποστολές, να χτιστεί λίγο ακόμη και ο μύθος του Ardyn ρε γμτ( ο οποίος πραγματικά άνεβαίνει σε έναν από τους πιο αξιομνημόνευτους κακούς της σειράς, ίσως αποτελεί κάτι ανάλογο με τον Garland πλέον και ας διαπράττω ύβριν)

Επίσης το game, όπως είπατε κι εσείς είναι δύο μέρη επί της ουσίας 1-7 και 9-14. Eιδικά μετά το τέλος του 8 είναι τελείως out of place να αφήσει κανείς το story και να γυρίσει πίσω στο πιο carefree openworld.( βασικά είναι ο ορισμός του "αφήνω τον γάμο να παώ για πουρνάρια") Ακόμη και τώρα με μισή καρδιά θα μπορέσω να γυρίσω πίσω στο open world, τέτοιο αντίκτυπο είχε πάνω μου το τέλος του game.

Τώρα όσον αφορά τα πιο γραμμικά κεφάλαια, προσωπικά δεν με χάλασε κανένα και θεωρώ πως το pacing είναι πάρα πολύ καλό και δεν σπάει πουθενά( με μόνο μειονέκτημα ότι γίνονται ένα σωρό πράγματα ταυτόχρονα και τιγκάρεις στην πληροφορία) Το 13ο κεφάλαιο το θεωρώ προσωπικά από τα αγαπημένα μου στο δευτερο μέρος του game με τα jump scares, τις μάχες και ήταν έξυπνο το πώς σιγά σιγά αποκτούσες πίσω τις δυνάμεις σου( και η πρόκληση ακόμη μια φορά ήταν μηδενική, ιδιαίτερα με το death spell) Πιθανώς ευθύνεται γι'αυτό και το το ότι έπαιζα με το gold headset και το immersion είχε χτυπήσει κόκκινο.

Πραγματικά πάντως hats off στην ομάδα ανάπτυξης. Κατόρθωσαν και συνδύασαν κάτι που αποτελεί την ουσία της σειράς, επιστρέφοντας στις ρίζες της ενώ παράλληλα είπαν μια ιστορία που είναι σε αρμονία με το πνεύμα της σειράς στους νεότερους τίτλους.( εξαιρουμένου ίσως του 13, για το οποίο τώρα μου γεννήθηκε η επιθυμία να του δώσω δεύτερη ευκαιρία) H παρέα των 4, ξεκινάει να σώσει τον κόσμο και να επαναφέρει το φως στον κόσμο. Βασικά κατόρθωσαν και δημιούργησαν τέσσερις αξιομνημόνευτους χαρακτήρες και για πολλοστή φορά, όταν θα έχω ξεχάσει τα ονόματα χαρακτήρων από άλλα jrpgs που έχω τελειώσει ο Noctis, o Ignis, o Prompto και ο Gladio θα είναι δίπλα στο cast των all time classic FF τίτλων. Αυτό είναι κατά την άποψή μου και το βασικό στα FFs. To ευφυές characterization. Εδώ χώλαινε και το 13 και λιγότερο το 10 με χαρακτήρες που ήταν αδιάφοροι( προφανώς όχι όλοι)για πρώτη φορά. Το σενάριο δεν ήταν πάντα το τέλειο, μπορώ να αναφερθώ και στην ιερή αγελάδα για ορισμένους, το IV, ωστόσο οι χαρακτήρες και το χτίσιμό τους, η ανάπτυξή τους- ακόμη και σε νηπιακό επίπεδο στους παλιούς τίτλους, ήταν εκεί. Ακόμη και το 15 δεν έχει το τέλειο σενάριο, υπάρχουν θέματα και στο storytelling, αλλά οι χαρακτήρες, το main cast δλδ είναι όλοι όπως πρέπει( με την εξαιρεση της Aranea η οποία κάπου μας έκανε νερά και ευελπιστώ σε resolve μέσω του DLC όπως και για τα υπόλοιπα κενά που έχουμε)

Ακόμη περισσότερο χάρηκα και συγκινήθηκα γιατί έχοντας παίξει το πρώτο Final Fantasy, αισθάνθηκα ξεχωριστά μετά τους τίτλους τέλους. Μπορεί να μην το εκφράζω επαρκώς γραπτά, αλλά είχα την αίσθηση πως αυτοί οι 4 πολεμιστές του πρώτου τίτλου μετεξελίχθηκαν σε κάτι το τελείως ξεχωριστό χωρίς να χάσουνε την ουσία.

Ο ενθουσιασμός μου βασίζεται και στο ότι δεν περίμενα κάτι ιδιαίτερο και οι προσδοκίες μου ήταν σε ιστορικό χαμηλό και ευτυχώς ήταν ευχάριστο να διαψεύδομαι. Προσωπικά τον θεωρώ έναν από τους σημαντικότερους τίτλους της σειράς. Κάτι ανάλογο έπαθα και με το Phantom Pain και το Doom από το πουθενά, οπότε 3 στα 3.

Σαν fan λοιπόν 10άρι, ακατέβατο.
    Ίσως είναι η πρώτη φορά που θα αγοράσω full price season pass.

EDIT:
    Ξεπέρασα το επιτρεπτό όριο χαρακτήρων ανά post εξού και το double post.

Leave a comment:

• Sinclair
    replied
    Τέλος και από εμένα

Θα είναι λίγο τεράστιο το post οπότε υπομονή.

Αρχικά θα γράψω κάποια πράγματα όσο πιο αντικειμενικά μπορώ και στη συνέχεια την τέρμα υποκειμενική μου άποψη σαν fan της σειράς.

Το game είναι πολύ καλό άνετα για έναν μη fan, ένα game του 8/10( κλίμακα EDGE)αρκετά προσεγμένο σε σημεία, αρκεί να είναι διαθέσιμος να παραβλέψει πράγματα που άλλοι πιο δυτικότροποι τίτλοι τα έχουν ξεπεράσει προ πολλού, προσφέροντας ωστόσο ένα πολύ διασκεδαστικό action rpg σύστημα στα χνάρια των γιαπωνέζικων flashy action τίτλων( καμμία σχέση με Dark Souls/ Monster Hunter/ Toukiden)ενώ αποτελεί imho ένα άψογο υβρίδιο turn based/ action φιλοσοφίας.
    Τα πράγματα που δεν κάνει καλά, κυρίως, πιστεύω, λόγω της χαοτικής ανάπτυξής του, έχουν αναφερθεί πολλάκις και εδώ μέσα οπότε δε θα επεκταθώ όσον αφορά την camera, το targeting system etc Από την άλλη υπάρχουν μερικές φορές θεματα όσον αφορά το quest pathfinding( ακολουθώντας τα quest markers πολλές φορές έβρισκα τον εαυτό μου να χάνεται ή να απορεί) Κλασικό το παράδειγμα στο κεφάλαιο 9 που τράβηξα και το video( κακό level design imho, να βλέπεις ακριβώς το πού πρέπει να πας να είναι μισό μέτρο από κάτω σου και να σε εμποδίζει invisible wall, ούτε jrpgs του PS2 δλδ)

Επιπρόσθετα, το game πάσχει από έλλειψη challenge, όσον αφορά το main story. Δεν είδα ούτε ένα game over, δεν έκανα summon παρά μόνο τον Ramuh( όταν είδα τις συνθήκες που απαιτούνται για τα υπόλοιπα Astrals κατάλαβα το γιατί )και πιστεύω πως όλοι μας εδώ μέσα δεν είδαμε την οθόνη του game over. Από ένα σημείο και έπειτα μπορεί κανείς να τα βγάλει πέρα απλώς με button mashing, κάτι που υποτιμάει πάρα πολύ το ίδιο το battle system. πχ κάποιος που έχει αντιληφθεί το πώς λειτουργεί η μάχη, με τα blinks, airsteps etc( βέβαια γι'αυτό χρειάζεται και ένα καλύτερο tutorial )μπορεί να παίξει πολλές μάχες( αυτές εναντίον ενός αντιπάλου βεβαίως) και να κάνει αρκετά εντυπωσιακά πράγματα. πχ οι τελευταίες μάχες στον τίτλο γι'αυτό ακριβώς το λόγο ήταν πολύ απολαυστικές/ διασκεδαστικές για εμένα.

Το game έχει από τα πιο όμορφα overworlds σε jrpg( imho το κορυφαίο μαζί με αυτό του Xenoblade X) Πολύχρωμο, σε καλεί να το εξερευνήσεις αν και θα μείνουμε οι περισσότεροι με την επιθυμία να είχαμε ακομη μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων.( όπως συμβαίνει στον τίτλο της Monolith) Προσωπικά διασκέδασα πάρα πολύ με την κίνηση στον χώρο είτε on foot, είτε με τα chocobos.

Το battle system για εμένα, όπως και αυτό του 13( ασχέτως του συνόλου του game), είναι φοβερό. Είναι η τέλεια μίξη ανάμεσα σε turn based και action game του στιλ των Bayonetta, Devil May Cry( τηρουμένων των αναλογιών πάντα, αναφέρομαι κυρίως στο flashiness των κινήσεων κτλ) Noμίζω πως είναι ο μοναδικός τίτλος που κατάφερε να φέρει αυτό το είδος στα μέτρα των rpgs γενικότερα με τόσο καλό αποτέλεσμα. Το μόνο που χρειάζεται είναι καλύτερο tutorial και διόρθωση της camera/ targeting system( πάνε πακέτο)

Στα συν και οι αρκετές δραστηριότητες που έχεις να κάνεις, η σχετική ποικιλία των sidequests( που ως επί το πλείστον είναι βέβαια fetch quests) Από την άλλη θα ήταν καλύτερα να μπορείς να αναλαμβάνεις περισσότερα από ένα hunts ή και να μπορείς να τα δηλώνεις σαν ολοκληρωμένα σε όποιον tipster θες. Γενικά δεν αισθάνθηκα κάποια στιγμή ότι είχα κουραστεί ή ότι δε διασκέδαζα στο open world κομμάτι που έιναι και το κύριο κομμάτι του παιχνιδιού.

Επίσης το OST είναι από τα πιο αξιομνημόνευτα της σειράς και είναι πολύ τεράστιο κατόρθωμα όταν περιλαμβάνει κομμάτια μύθους από τίτλους σταθμούς της σειράς. Οι συνθέσεις είναι καταπληκτικές, τα κομμάτια με στίχους επίσης και όταν έχεις καταφέρει να συνδυάσεις από βαλς μέχρι boogie/ blues rock ΖΖ Τop style, ε κάτι έχεις κάνει σωστά. Aκόμη και η διασκευή των Florence and the Machine πατάει κάτω το κομμάτι της Leona Lewis για το XIII.( ήμαρτον)

Γενικά θεωρώ πως για έναν νεοφερμένο στη σειρά είναι ένα game αρκετά ποιοτικό με πολύ υψηλά production values αλλά προβλήματα που άλλοι τίτλοι του είδους( βασικά τόσο τα wrpgs αλλά και ορισμένα jrpgs) έχουνε λύσει ήδη, ωστόσο υπάρχουν τομείς που υπερτερεί με κυριότερο το battle system. ¨Ενας τίτλος δλδ του 7 με 8( κλίμακα EDGE) που ανεβοκατεβαίνει ανάλογα με τις παραχωρήσεις που είναι διατεθειμένος να κάνει κάποιος.( από το pacing που εκεί που σε πάει με έναν πολύ χαλαρό ρυθμό παίρνει τα πάνω του, αρχίζει να καλπάζει και μετά από το 10ο κεφάλαιο και πέρα δε σε αφήνει να ηρεμήσεις) Επίσης μπορώ να καταλάβω γιατί ορισμένοι σιχάθηκαν το 13ο κεφάλαιο- προσωπικά μου άρεσε πάρα πολύ, κράξτε ελεύθερα

Leave a comment:

• 丹野
    replied
    Το όπλο Ultima αξίζει με τα χίλια. Είναι ένα πολύ δυνατό ξίφος. Το είχα χρησιμοποιήσει για καιρό μέχρις που βρήκα ένα ακόμα πιο δυνατό από αυτό. Το Balmung. Ένα από τα κρυφά dungeons το έχει αυτό.

Προς το παρόν, αναβαθμίσου ως 99 επίπεδο, και μετά δοκίμασε τα βραδυνά dungeons. Το ένα θέλει τρελή υπομονή και αντοχή, και το άλλο μία στρατηγική για να παραμείνεις ζωντανός.
    Last edited by 丹野; 04-02-2017, 06:34 AM.

Leave a comment:

• Phantom Duck
    replied
    Μετά από το patch 1.04, έφτιαξαν το glitch που ο Cid δεν σου δίνει quests για αναβαθμίσεις όπλων. Από την αρχή του παιχνιδιού είχα πάρει μόνο ένα quest. Πήγα τώρα, και μου εμφάνισε 7-8 νέα quests, αντικείμενα είχα μαζέψει ήδη σε όλο το παιχνίδι, και τώρα πρέπει να περιμένω μερικές in-game ημέρες. Όταν ξαναγύρισα, μου έδωσε 2-3 αναβαθμισμένα όπλα, και άλλα τόσα νέα quests. Έγιναν stack τα πάντα όλα και τώρα θα τα πάρω μαζεμένα μου φαίνεται. Εν τω μεταξύ τα υπάρχοντα όπλα μου κατά κύριο λόγο είναι κλάσεις ανώτερα πλέον. Βλέπω αυτά που μου δίνει και λέω οκ, αν ήμουν στα μισά LV κάτι θα έκαναν, αλλά τώρα παίρνω τα όπλα από τα κρυφά dungeons και τα quest hunts του blacksmith από την Lestallum. Τι να μας πει ο Cid τώρα; Το καλό είναι πως τώρα μπορώ να πάω για craft Ultima Weapon, δεν έχω τσεκάρει stats όμως για να ξέρω αν αξίζει πλέον.

Μιλώντας για κρυφά dungeons, έβγαλα το 2ο από τα 8. Πολύ καλή φάση, μου αρέσουν πάααααρα πολύ αυτά τα σκηνικά. Αν δεν είχαν και τις χαζομάρες να χάνεσαι σε σταυροδρόμια και απλά πήγαινες ντουγρού μπροστά, θα ήταν τέλεια. Ήμουν overlevel 4-5 πάνω από το προτεινόμενο, και πάλι ζορίστηκα. Τώρα είμαι στην φάση που αναγκαστικά κάνω ΑΡ φαρμ μέχρι να μου εμφανίσει ο Cid όλα τα όπλα και εκ των πραγμάτων θα ξεκλειδώσω όλο το grid, επομένως λέω να δοκιμάσω την τύχη μου και στο 3ο κρυφό dungeon. Η φάση είναι πως όλο λέω ότι θα πάω στα quests της Altissia που έχω παραμελήσει και όλο τα αφήνω. Εκεί που λέω πως καθάρισα από quests, βρίσκομαι ξαφνικά με καμιά 20αριά, ατελείωτο πραγματικά. Ειδικά μετά τον τερματισμό που χαλάρωσε η φάση. Έχω και τον Adamantoise, άστα να πάνε, να δω πότε θα το καθαρίσω.

Sinclair, παρατήρησα πως ήσουν μέσα και πήγα να σου στείλω μήνυμα, όμως ο υπότιτλος έλεγε πως ήσουν σε ένα πολύ καίριο σημείο και δεν ήθελα να σε διακόψω. Απλά είμαι περίεργος να μάθω πώς σου φάνηκε όλο αυτό το σκηνικό.
    Last edited by Phantom Duck; 04-02-2017, 09:35 PM.

Leave a comment:

• 丹野
    replied
    Μιλώντας για την κάμερα στο ιπτάμενο Ρεγκάλια, συμφωνώ με σας. Ούτε κι εγώ το πετούσα, γιατί είναι λίγο ατσούμπαλος και πολύ χαλαρός ο έλεγχος του εν ώρα πτήσης. Εξαιτίας αυτού του χειρισμού πέθανα μετά την ολοκλήρωση της κρυμμένης πίστας, κι εννοώ αυτήν που μόνο ο Νόκτις μπαίνει.

Leave a comment:

• Phantom Duck
    replied
    Το Chocobo event είναι για έναν μήνα περίπου αν δεν κάνω λάθος. Ψιλοχαζομαρούλα, όμως ήταν ένα πολύ ανάλαφρο συμπλήρωμα, ό,τι έπρεπε μετά τον τερματισμό. Ουσιαστικά πηγαίνεις σε μία πόλη του παιχνιδιού και κάνεις χαλαρά και ανούσια side quests, με θεματολογία Moogles & Chocobo. Διακοσμείς τις περιοχές, μαζεύεις μωρά Chocobo που έχουν χαθεί στους δρόμους, παίζεις mini games να βαράς εχθρούς με πλαστικό σπαθί αντίστοιχο του Roxas στο ξεκίνημα του Kingdom Hearts 2, έχει και 2 αγώνες Chocobo Racing, χώρο για ψάρεμα (δεν ξέρω αν έχει missables ψάρια, δεν έχω ασχοληθεί) κλπ. Ο σκοπός του main quest είναι να δεις τα πυροτεχνήματα το βράδυ, μου θύμισε έντονα Kingdom Hearts φάση σε ορισμένα σημεία. Αλλά γενικά μην ανησυχείς, και να μην το προλάβεις δεν χάθηκε ο κόσμος, πιθανώς να το κάνω να ακούγεται και καλύτερο απ' όσο είναι. Μέσα σε 3-4 ώρες ξεμπερδεύεις με το κύριο κομμάτι του.

Γουστάρω πολύ πάντως που έχουν τέτοια υποστήριξη, έστω και για τέτοια χαλαρά χαζοπραγματάκια, έχουν κι αυτά την φάση τους. Σαν να πήρε κάπου το μάτι μου πως θα είναι ετήσιο event, όμως μπορεί να λέω και χαζομάρες, δεν είμαι σίγουρος. Αλλά αν έχει κίνηση, λογικά θα ξανακάνουν αντίστοιχες κινήσεις στο μέλλον.

Leave a comment:

• Deus
    replied
    Originally posted by Phantom Duck View Post
    Τώρα που το λες έχεις δίκιο, δεν το είχα συνειδητοποιήσει. Όντως από τις International εκδόσεις των FF μέχρι τα Final Mix των Kingdom Hearts, κοίτα να δεις, χαμός γινότανε, κοίτα πράγματα. Και πάλι βέβαια, το τελικό προϊόν ήταν αισθητά καλύτερο προ-ίντερνετ. Απλά τώρα φαίνεται είδαν πως τους παίρνει άνετα να φτιάχνουν διορθώσεις από τις καρέκλες των γραφείων τους και εμείς να τις λαμβάνουμε ύστερα από λίγα λεπτά στους καναπέδες μας, και έχουν ξεσαλώσει Τελικά Deus, με την συνεχή ροή που θα έχουν σταδιακά τα διάφορα releases, μου φαίνεται πως δεν θα έχει χαθεί καν η κινητικότητα στο thread και θα μας λες κι εσύ σε απ' ευθείας μετάδοση τις εντυπώσεις σου όταν με το καλό το ξεκινήσεις.

Sinclair, εγώ που έχω συναντήσει τα χίλια μύρια bugs, δεν θυμάμαι να είχα κανένα πρόβλημα με το συγκεκριμένο dungeon. Ίσα ίσα που το θυμάμαι ως βατό, χωρίς κάποιο πρόβλημα. Ή έστω χωρίς κάποιο παραπάνω από τα υπόλοιπα Αόρατους τοίχους που με εκνεύρισαν συνάντησα κυρίως στον χάρτη και δευτερευόντως σε μπουντρούμια. Εν τω μεταξύ, στο σημείο που είσαι, γίνεται πιο story focused το παιχνίδι. Λογικά θα το έχεις πάρει χαμπάρι ήδη, αλλά θα σου πρότεινα να πας μέχρι τον τελικό όπως είσαι, να ευχαριστηθείς την ιστορία και να μας κάνεις updates ώστε να βλέπουμε τις εντυπώσεις σου, αν συμφωνούμε / διαφωνούμε κλπ Τα υπόλοιπα τα κάνεις post game, μην σε ανησυχεί αυτό, έχει άαααπειρο πράμα. Εγώ είμαι LV 65-70 με 80 ώρες περίπου και έχω ακόμα πολύ πράμα που θέλω να κάνω. Το πάω σιγά σιγά τώρα που ξεμπέρδεψα (δηλαδή με τους ρυθμούς που πίστευα πως θα πάω και το υπόλοιπο παιχνίδι ). Άρα Deus, όταν είχα πει στην αρχή αρχή πως μάλλον θα το πηγαίνουμε μαζί, δεν έπεσα και πολύ έξω απ' ό,τι φαίνεται, αφού μέχρι τότε θα παίζω ακόμα.
    Έτσι θα γίνει, το thread αυτό θα συνεχίσει να έχει κίνηση για πολύ καιρό, ακόμα και εσείς που το έχετε προχωρήσει πολύ ή/και τελειώσει θα επιστρέφετε για να δοκιμάζετε το καινούριο περιεχόμενο.

Πάντως, αν κάποιος το έπαιξε και το τελείωσε και του άρεσε αν το ξαναπιάσει μετά από ένα χρόνο θα νομίζει ότι παίζει το game of the year.

Εγώ πάντως εννοείται πως θα γράφω καθώς το προχωράω.

Αλήθεια τι ακριβώς παίζει με το chocobo event; Από ότι κατάλαβα δεν θα είναι διαθέσιμο μετά από κάποιο διάστημα; Κατάλαβα σωστά;

Leave a comment:

• Phantom Duck
    replied
    Τώρα που το λες έχεις δίκιο, δεν το είχα συνειδητοποιήσει. Όντως από τις International εκδόσεις των FF μέχρι τα Final Mix των Kingdom Hearts, κοίτα να δεις, χαμός γινότανε, κοίτα πράγματα. Και πάλι βέβαια, το τελικό προϊόν ήταν αισθητά καλύτερο προ-ίντερνετ. Απλά τώρα φαίνεται είδαν πως τους παίρνει άνετα να φτιάχνουν διορθώσεις από τις καρέκλες των γραφείων τους και εμείς να τις λαμβάνουμε ύστερα από λίγα λεπτά στους καναπέδες μας, και έχουν ξεσαλώσει Τελικά Deus, με την συνεχή ροή που θα έχουν σταδιακά τα διάφορα releases, μου φαίνεται πως δεν θα έχει χαθεί καν η κινητικότητα στο thread και θα μας λες κι εσύ σε απ' ευθείας μετάδοση τις εντυπώσεις σου όταν με το καλό το ξεκινήσεις.

Sinclair, εγώ που έχω συναντήσει τα χίλια μύρια bugs, δεν θυμάμαι να είχα κανένα πρόβλημα με το συγκεκριμένο dungeon. Ίσα ίσα που το θυμάμαι ως βατό, χωρίς κάποιο πρόβλημα. Ή έστω χωρίς κάποιο παραπάνω από τα υπόλοιπα Αόρατους τοίχους που με εκνεύρισαν συνάντησα κυρίως στον χάρτη και δευτερευόντως σε μπουντρούμια. Εν τω μεταξύ, στο σημείο που είσαι, γίνεται πιο story focused το παιχνίδι. Λογικά θα το έχεις πάρει χαμπάρι ήδη, αλλά θα σου πρότεινα να πας μέχρι τον τελικό όπως είσαι, να ευχαριστηθείς την ιστορία και να μας κάνεις updates ώστε να βλέπουμε τις εντυπώσεις σου, αν συμφωνούμε / διαφωνούμε κλπ Τα υπόλοιπα τα κάνεις post game, μην σε ανησυχεί αυτό, έχει άαααπειρο πράμα. Εγώ είμαι LV 65-70 με 80 ώρες περίπου και έχω ακόμα πολύ πράμα που θέλω να κάνω. Το πάω σιγά σιγά τώρα που ξεμπέρδεψα (δηλαδή με τους ρυθμούς που πίστευα πως θα πάω και το υπόλοιπο παιχνίδι ). Άρα Deus, όταν είχα πει στην αρχή αρχή πως μάλλον θα το πηγαίνουμε μαζί, δεν έπεσα και πολύ έξω απ' ό,τι φαίνεται, αφού μέχρι τότε θα παίζω ακόμα.

Leave a comment:

• Deus
    replied
    Originally posted by Phantom Duck View Post
    Για το NG+ γελάει ο κόσμος, δεν το συζητάμε. Πιστεύω το έβαλαν για να το φτιάξουν αργότερα. Εγώ αυτό που περιμένω πώς και πώς, είναι το beastiary που είχε ανακοινωθεί πως θα έρθει κάποια στιγμή. Τότε είναι που δεν θα μείνει τέρας για τέρας στον χάρτη Κρίμα πάντως που ακόμα και η ναυαρχίδα της Square Enix καταλήγει σε post game patches για να διορθώσει ένα παιχνίδι που έπρεπε να ήταν έτοιμο εξ αρχής. Λίγα οχυρά έχουνε μείνει πλέον (βλέπε Nintendo) για να πούμε πως περνάμε οριστικά και ανεπιστρεπτί στα τεμαχισμένα παιχνίδια, που θα διορθώνονται στην πορεία με patches (και ενίοτε επί πληρωμή).
    Βασικά αυτή η πρακτική δεν είναι ΄καινούρια για την squarexnix, σε πολλά από τα final fantasy προστέθηκε περιεχόμενο μετά την κυκλοφορία του πρωτότυπου τίτλου, μόνο που γινότανε με διαφορετικό τρόπο επειδή τότε δεν υπήρχε η δυνατότητα update/patch ενός game πλέον μέσω του ιντερνετ. Παλιότερα απλά κυκλοφορούσε ξανά το ίδιο παιχνίδι βελτιωμένο και με επιπλέον περιεχόμενο. Όπως καταλάβατε, αναφέρομαι στις international εκδόσεις κάποιων ff. Το καλό βέβαια είναι ότι στην δύση ερχόταν κατευθείαν η international έκδοση και έτσι παίρναμε την καλύτερη έκδοση του παιχνιδιού, στην Ιαπωνία όμως οι καταναλωτές έπρεπε να ξαναγοράσουν το ίδιο παιχνίδι αν θέλουν να παίξουν το βελτιωμένο προϊόν. Ενδεικτικά να αναφέρω πως η πρωτότυπη έκδοση του ff7 δεν είχε τα emerald, ruby weapons και το ffx δεν είχε τα dark aeons, penance, ένα μεγάλο μέρος του post game αυτών των παιχνιδιών δηλαδή ήταν λειψό.

Που θέλω να καταλήξω; Αυτό που συνέβη με πολλά final fantasy στο παρελθόν συμβαίνει τώρα και με το 15, η square το αναβαθμίζει σιγά σιγά και όταν θα έχει ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία θα μπορούμε να πούμε πως έχουμε την final fantasy xv international version. Σε έναν χρόνο από τώρα το παιχνίδι θα είναι απλά πολύ καλύτερο, μόνο το ότι προσθέτουν bestiary, θα αυξηθεί το level cap, θα συμμαζευτεί η ιστορία και θα προστεθεί περιεχόμενο είναι ενδεικτικό.

Το καλοκαίρι που δεν έχω σχολή απλά θα καταστραφώ με το 15. Απλά.
    Last edited by Deus; 03-02-2017, 10:23 AM.

Leave a comment:

• Sinclair
    replied

Μετά τη μάχη με το Malboro. Το κεφάλαιο 10 παίζει να είναι μέχρι στιγμή το χειρότερό μου. Καταρχάς ξεκινάει μια χαρά με το τρένο και την ωραία μουσική και στη συνέχεια μέχρι να πας στον tomb μετατρέπεται σε ένα από τα πιο βαρετά dungeons με μία αχρείαστη, ειλικρινά, quest με τις γεννήτριες. Τεράστιοι χώροι, σχεδόν απογυμνωμένοι από εχθρούς, ψιλο άχρηστα αντικείμενα διασκορπισμένα σε διάφορα κενά σημεία του χάρτη( βάλτε κάτι παραπάνω ρε παιδιά από ένα remedy ) και τέλος για μία ακόμη φορά οι αόρατοι τοίχοι. Τα πρώτα τα προσπερνάω αλλά αυτό το τελευταίο ήταν που μου έσπασε τα νεύρα. Έβλεπα το quest marker μπροστά μου δηλαδή μισό άλμα πιο κάτω και με υποχρεώνουν να κάνω ολόκληρη παράκαμψη για να βρεθώ στο ίδιο σημείο???

Το οποίο σημειωτέον δεν ήταν το σημείο όπου ολοκληρωνόταν η αναζήτηση του κλειδιού αλλά με οδηγούσε στην αποθηκούλα από όπου είχα περάσει ήδη και λογικά θα μπορούσα να το είχα πάρει( αν έπεσα σε bug, mea culpa)

Η μάχη με το Malboro μπορεί να παρουσίαζε πρόκληση αν πήγαινε κάποιος με τη λογική του να δει μόνο το main scenario- άντε να κάνει και καμμία sidequest( να είσαι δλδ γύρω στο 35-40) Εγώ που ήμουν 60 το τελείωσα μονο και μόνο για να κάνει auto heal προκειμένου να ανασυνταχθώ στο σημείο που μου υποδείκνυε και να εξελιχθεί η σκηνή με τον Ignis... Αφού λυπήθηκα το tricast Fira που ξόδεψα.

Εγώ πιστεύω πως η camera έχει τα θέματά της αλλά θέλει διόρθωση και το targeting που ειναι και αλληλένδετα. Προσωπικά θα μου άρεσε να προσθέτανε ένα καλύτερο soft lock και να μπορείς να κάνεις switch μεταξύ των εχθρών με απλό πάτημα( όχι hold) του R1.

Για το Regalia συμφωνώ. Δεν λείπει από το game ένα mode που μπορείς να πάς όπου θες με το αυτοκίνητο( βασικά το game δεν είναι καν σχεδιασμένο για κάτι τέτοιο όπως σωστά επισήμανε και ο Evans)
    νέα accessories, πανοπλίες και re-balancing θα έκαναν περισσότερο ενδιαφέρον το παιχνίδι και τα δύσκολα bosses, παρά η δυνατότητα να ανέβουμε άλλα 21 levels.
    Ειδικά το rebalancing είναι απαραίτητο. Για πανοπλίες δεν το βλέπω πολύ πιθανό σαν free update, μάλλον για paid dlc το βλέπω. Aλλά μην είμαστε και γκρινιάρηδες ανακοινώσανε το ακόλουθο

Revealed at the Final Fantasy 30th Anniversary event in Tokyo, the Booster Pack DLC will release on February 21, 2017 worldwide and include the "Magitek Exosuit" which will improve your fishing ability (don't ask me) and grant invincibility for 30 minutes.

The suits can only be used once per 24 hours, but whether these time restraints refer to real-time or in-game time is unclear. Remaining details of the pack, including whether this and other additions will be in the free version or not, is yet to be announced.

Last edited by Sinclair; 02-02-2017, 09:28 PM.

Leave a comment:

• Phantom Duck
    replied
    Originally posted by Evans View Post
    Προσωπικά θεωρώ ότι εστιάζουν σε λάθος σημεία. Όπως είπα παλιότερα, τα σημαντικότερα προβλήματα για μένα είναι:

1. Η κάμερα
    2. Η κάμερα
    3. Η κάμερα
    4. Η κάμερα
    5. Η κάμερα
    ...
    10. Η κάμερα
    11. Τα κενά στο σενάριο.
    12. Το balancing

[...]
    Επίσης να αναφέρουμε και την κάμερα που την ξεχάσαμε, τα Game Over από το καταραμένο Regalia F (αν και παίζει να είμαι ο μόνος που με πόνεσε τόσο πολύ, δύο ημέρες έκανα να ανοίξω την κονσόλα εξ αιτίας του, τέσπα), την κάμερα, το confirm / jump, και τέλος την κάμερα. Αν τα φτιάξουν αυτά, θα είμαι πανευτυχής.

Leave a comment:

• Evans
    replied
    Προσωπικά θεωρώ ότι εστιάζουν σε λάθος σημεία. Όπως είπα παλιότερα, τα σημαντικότερα προβλήματα για μένα είναι:

1. Η κάμερα
    2. Η κάμερα
    3. Η κάμερα
    4. Η κάμερα
    5. Η κάμερα
    ...
    10. Η κάμερα
    11. Τα κενά στο σενάριο.
    12. Το balancing

MP3 player πάνω σε chocobo είναι ευπρόσδεκτο (άνετα update μίας μέρας), το all-terrain Regalia περιττό (το παιχνίδι δεν είναι σχεδιασμένο για κάτι τέτοιο) και το level cap καλό, αλλά πιστεύω ότι νέα accessories, πανοπλίες και re-balancing θα έκαναν περισσότερο ενδιαφέρον το παιχνίδι και τα δύσκολα bosses, παρά η δυνατότητα να ανέβουμε άλλα 21 levels.

Leave a comment:

• Sinclair
    replied
    Όχι η τσιγκουνιά μου σε games του είδους είναι εξωπραγματική Όταν λέω θα έμενα στον άσσο, εννοώ θα έπεφτα κάτω από τα 58k gils που έχω τώρα xD Απλώς ήθελα από περιέργεια να δω το φαγητό με τα 300κ gils αλλά οκ θα πάθαινα ingame έμφραγμα αν έδινα τόσα.

Όσον αφορά τα updates καιρός ήταν. Αυτά τα 60fps στην PS4 Pro έκδοση πονάνε αρκετά. Η κονσόλα μου φαίνεται άσχημη όμως σε σχέση με τον σχεδιασμό του πρώτου PS4 που έχω( από τις πιο όμορφες κονσόλες ever για εμένα)oπότε θα περιμένω είτε για το PS5/ Pro 2/ w/e ή αν πάνε σε redesign-price drop θα το σκεφτώ. Έρχεται και το Switch/ Zelda combo και δεν είμαι για μεγάλα ανοίγματα... To Level cap μαλλον έγινε για την μάχη με το Αdamantoise που κράζουνε όλοι. Το Αll-terrain Regalia δεν ακουγεται άσχημο, αλλά το game απέχει από το να χαρακτηριστεί κλασικό open world( υπάρχουν αρκετά invisible walls)προκειμένου κάτι τέτοιο να είναι διασκεδαστικό. Πέραν αυτού θεωρώ πως το chocobo riding ως έχει είναι μια χαρά και το μόνο που έλειπε ήταν να μπορείς να ακούς μουσική( το chocobo theme μετά την 100στή φορά αρχίζει και κουράζει) Τέλος πάντων θα επανέλθω πλέον όταν τελειώσω το game.

Leave a comment:

Working...
X