Announcement

Collapse
No announcement yet.

Final Fantasy Series

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• nooto
    replied
    Πρεπει να πλησιαζω σιγα σιγα στο τελος, ειμαι στις 40 ωρες και

εχω βρει ολους τους χαρακτηρες εκτος απο τον Locke μεχρι στιγμης, εχω κανει αρκετο optional υλικο και εχω σκοτωσει 3 απο τους 8 δρακους, τωρα παω για τον 4ο! Το παιχνιδι στο 2ο μισο εχει τελειως αλλη λογικη ειναι καθαρο open world και πρεπει να το πας καπως ψαχνοντας χωρις να σε καθοδηγει καποιος σεναριακα απο ενα σημειο και μετα. Αυτο που βλεπω ειναι οτι σεναριο ειναι πλεον σαφως πιο free και μεσω του exploration μαθαινεις τι συνεβει στον κοσμο και απο τα sidequests τα personalized stories των χαρακτηρων
    καπου εδω εχω αρχισει και χρησιμοποιω τον guide του Sinclair και θα προσπαθησω να κανω οτι υπαρχει απο story related υλικο καθως και τα πιο major side quests που απομενουν. Δεν νομιζω να παω για ολα τα rages αλλα ισως προσπαθησω για τα lores (τα dances ευτυχως τα εμαθα ολα). Επισης δεν ξερω αν θα ασχοληθω με το Κολοσαιο (btw ψιλο ακυρο μου φαινεται γενικα, γιατι να μην μπορεις να ελεγξεις τον χαρακτηρα σου?). Γενικα το παιχνδι ειναι τεραστιο και κοιτωντας τον guide βλεπω οτι υπαρχει απειρο υλικο που ειναι παρα πολυ δυσκολο να το βρεις μονο σου. Υποθετω θα ασχοληθω κανενα 10ωρο ακομα με πραγματα που σιγουρα θελω να δω και μετα θα παω για το τελος μιας και θελω πολυ να σω τι θα γινει. Επομενες εντυπωσεις, μαλλον τελικες, θα γραψω σε λιγες ημερες!

Leave a comment:

• Grimmtak
    replied
    Ζήλεψα και ετοιμάζομαι κι εγώ σιγά σιγά για καλό λιώσιμο

Leave a comment:

• Sinclair
    replied

Ορίστε Phantom, εγώ φταίω είχα βάλει το link με τέτοιο τρόπο που δεν διακρινόταν εύκολα.

Λοιπόν επανέρχομαι στο θέμα των FF. Αυτή την περίόδο, μετά το τέλος του 15 είπα να δώσω μια δεύτερη ευκαιρία στο 13. Λοιπόν είμαι 9ο κεφάλαιο και το διασκεδάζω απίστευτα πολύ. Το game μέχρι στιγμής δεν με έχει κουράσει καθόλου, έχει πολύ καλό pacing, δεν με ενοχλεί καθόλου η γραμμικότητα ενώ και το battle system είναι διασκεδαστικότατο. Τελικά επιβεβαιώνεται ακόμη μια φορά πως για ορισμένους τίτλους χρειάζεται και το κατάλληλο timing και mood.

Η αλήθεια είναι πως δεν έχω φτάσει ακόμη στο σημείο που ήμουν όταν το παράτησα την προηγούμενη φορά αλλά ούτως ή άλλως θυμάμαι πως πιεζόμουν αρκετά για να μου αρέσει. Το μόνο αρνητικό που διακρίνω είναι πως ορισμένες φορές το παρακάνανε με τους χαρακτήρες( αυτό το Moms are tough...) Το main cast πάντως το συμπαθώ πάρα πολύ και η Fang είναι προσωπική αδυναμία.

Leave a comment:

• Phantom Duck
    replied
    πού είναι αυτός ο οδηγός για το vi είπαμε; τον βάλατε πριν και μου διέφυγε;

Leave a comment:

• straier
    replied
    Πόσοι από εδώ μέσα έχετε παίξει το Dissidia; Πώς σας φαίνονται η Terra και ο Kefka στο παιχνίδι σε σχέση με το Dissidia; Όταν το είχα παίξει με είχε χαλάσει απίστευτα το πως τους είχαν παρουσιάσει. Ειδικά ο Kefka στο FFVI είναι ένα σατανικό, ανήθικο, ανισόρροπο, ημίτρελο καθίκι που του αρέσει να ντύνεται φανταχτερά, στο Dissidia τον έκαναν κλόουν-κλώνο του Joker. Αλλά και η Terra μεταμορφώθηκε από ένα από τα ισχυρότερα πλάσματα στον κόσμο που έχει βέβαια τα θέματά του με την ταυτότητα και την ηθική του σε γλυκιά και ντροπαλή δεσποσύνη.
    Δεν είναι πως δεν υπήρχαν καθόλου αυτά τα στοιχεία στο FFVI αλλά είναι σα να πήραν μία πτυχή των χαρακτήρων, να την τράβηξαν στο μέγιστο και να τους έκαναν εντελώς επίπεδους, αγνοώντας όλα τα άλλα στοιχεία που τους έκαναν περίπλοκους και συνεπώς πιο ανθρώπινους.

Leave a comment:

• Sinclair
    replied
    Ναι και μην αγχώνεσαι είναι κατά 99% spoiler free. Και ό,τι spoiler υπάρχει δεν είναι ιδιαίτερα σημαντικό plot wise.( συνήθως σε προειδοποιεί πριν από boss fight ή για missables/ sidequests, προσωπικά δεν με απασχολεί αλλά κάποιος μπορεί να θεωρήσει ότι του χαλάει την εμπειρία) Εμένα γι'αυτό το playthrough με βόλεψε πάρα πολύ. Εσύ ειδικά αν δεν ασχολείσαι με Rages, Lores etc δεν θα έχεις πρόβλημα και πιστεύω θα σου αρέσει να δεις τα περισσότερα cut scenes( ορισμένα αναπτύσσουν πολύ τους χαρακτήρες και σε κάνουν να τους συμπαθείς ακόμη περισσότερο)

Leave a comment:

• nooto
    replied
    Evans

Αν εννοεις να τον περιμενω στο floating continent ναι το εκανα, κατα τυχη βεβαια, μου εβγαλε την επιλογη να πηδηξω αλλα ηθελα να δω αν εχω ξεχασει τιποτα και τη δευτερη φορα που επεστρεψα μου το εβγαλε σαν επιλογη να τον περιμενω.

Δυστυχως μπορεις να χασεις πραγματα ρε γαμωτο και δεδομενης της τροπης που παιρνουν τα πραγματα προτιμουσα να μην κοιταω μεχρι τωρα guides γιατι αν ετρωγα κανεναν spoiller για αυτα που γινονται θα ειχα ξενερωσει. Τωρα νιωθω καπως πιο free για να πω την αληθεια. Btw Sinclair το guide που ποσταρες ειναι φανταστικο, στην αρχη νομιζα οτι ειναι απο αυτα που εiναι γραμμενα σε text στο gamefaqs και ελεγα ψαξε βρες τωρα αλλα αυτο ειναι πολυ καλα δομημενο και easy του search. Θα προσπαθω να το κοιταω εδω και εκει ωστε να μην χασω τιποτα σημαντικο.

Leave a comment:

• Evans
    replied

τον έσωσες τον shadow xD ??

Συμφωνώ με Κώστα, τώρα ξεκινάνε τα καλά ;) . You're in for a treat.

Leave a comment:

• Sinclair
    replied
    Είναι έπος και έχεις ακόμη να δεις, ειδικά τώρα που το game ανοίγει.

Σχετικά με το spoiler

Τον Cid μπορείς να τον σώσεις. Και στα δύο playthrough δεν ήξερα πως μπορεί να σωθεί, το είδα σε guide στο τελευταίο playthrough αφού είχα περάσει εκείνο το σημείο. Όχι ότι έχει ιδιαίτερη σημασία, νομίζω πως το canon είναι ο θάνατος- έστω φαίνεται πιο τραγικό. Btw να τσεκάρεις ένα spoiler free guide για missable cutscenes στο World of ruin. Προσθέτουν πάρα πολύ στην όλη εμπερία και την πρώτη φορά είχα χάσει πάρα πολλά.

Τα καλύτερα έπονται ειλικρινά.

EDIT:
    Για το 2ο που γράφει ο Παναγιώτης

Εγώ αυτή τη φορά τον έσωσα. Την πρώτη είχα ξενερώσει απίστευτα που τον έχασα. Φοβερό climax το dungeon πριν το World of Ruin btw. Ειδικά όταν εμφανίζεται ο Atma "My name is Atma. I am pure energy and as ancient as the cosmos" Πόσο badass.
    Last edited by Sinclair; 18-02-2017, 09:54 PM.

Leave a comment:

• nooto
    replied
    Μετα απο κανενα 10ημερο απουσιας λογω καποιων deadlines ξανα επιασα το παιχνιδι και εχω περασει στο δευτερο μισο μετα απο 28 περιπου ωρες.

Το τι impact ειχε στον κοσμο που επαιξε το παιχνιδι στην εποχη του ειλικρινα δεν μπορω να το φανταστω. Το γεγονος οτι το insane side kick του αυτοκρατορα γινεται ο κεντρικος villain του παιχνιδιου και περι τα μεσα καταφερνει και καταστρεφει τον κοσμο (ναι νικαει ο κακος ) με το υπολοιπο game να εξελισσεται post apacalyptic ειναι κατι που υποθετω πως κανεις δεν ηταν ετοιμος να το δει τοτε... κανεις δεν ειναι ετοιμος να το δει και σημερα... Παιδια ειχατε πολυ δικιο στα οσα λεγατε για τις ομοιτητες που εχει το ΧV και τωρα μπορω να καταλαβω γιατι ειχατε ως παραπονο που το τελευταιο κεφαλαιο στο τελευταιο κραταει τοσο λιγο.

Περα απολα τα αλλα ειναι ενα σωρο events που ειναι τοσο φανταστικα, το γεγονος οτι η celes ξυπναει σε εναν κατεστραμενο κοσμο, μονη της με τον Cid και στη συνεχεια αυτος πεθαινει... οκ τι να πω, ειλικρινα τους βγαζω το καπελο

Θελω να προχωρησω λιγο ακομα και κανω ενα recap τωρα που ξαναπιανω το παιχνιδι. Οι εντυπωσεις μου ειναι θετικοτατες μεχρι τωρα, το μονο που μου τη σπαει ειναι μερικα events που εχουν time (βλεπε πχ αυτο με τον sabin και την Celes) που λογω των random encounters μου φαινονται εκνευριστικα. Θα κανω συντομα αναλυτικο post, μεχρι τοτε παρτε το the day after που το ακουω και ανατριχιαζω πραγματικα μετα τα οσα εχουν συμβει στον κοσμο...

Leave a comment:

• Deus
    replied
    Μια που είμαστε όλοι σε ffvi mood ποσταρω ένα ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ retrospective από το kotaku. Απλά ένα από τα καλύτεραα αφιερώματα που έχω διαβάσει για videogames.Αυτό το άρθρο μου θύμισε μερικές από τις καλύτερες στιγμές gaming που είχα δει ποτέ, ειλικρεινά πολύ δύσκολα θα βρεθεί καλύτερο retrospective από αυτό. Όσοι αγαπάτε την σειρά διαβάστε το ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ. Εννοείται πως περιέχει spoilers, όσοι δεν το έχετε παίξει μην το ανοίξετε καν.

In the first few minutes of Final Fantasy VI, just when you think you’ve got a sense of the game’s rhythm, everything changes. Your amnesiac hero Terra,

Leave a comment:

• Altair
    replied

"Τέλος, το προσωπικό της εταιρίας θέλει να επαναφέρει και το Final Fantasy VI σε μορφή Remake, το οποίο μπαίνει στον πάγο, επειδή το Final Fantasy VII Remake είναι ακόμη στο δρόμο της ανάπτυξης."

Leave a comment:

• Loggo
    replied
    Καταρχάς να πω ότι ευχαριστιέμαι απίστευτα να διαβάζω τις εντυπώσεις σας απ’ το FFVI. Όλο λέω κι εγώ να το κάνω replay κάποια στιγμή αλλά, λόγω έλλειψης χρόνου, τελικά το μόνο που κάνω είναι να ακούω ξανά και ξανά το καταπληκτικό του soundtrack με το οποίο και έχω πάθει μια μίνι-ψύχωση τα τελευταία χρόνια lol.

Πέρα απ’ την αφήγηση και το characterization, πάντως, θα πρόσθετα ότι το VI έκανε επίσης το μεγάλο βήμα σε επίπεδο setting. Παρότι και πριν το VI υπήρχαν κάποια στοιχεία που εμπλούτιζαν τη σειρά (βλέπε αερόπλοια), όλα λίγο-πολύ έμεναν στο τυπικό μεσαιωνικό σκηνικό. Το VI ήταν το πρώτο Final Fantasy που, με επιρροές από εποχή Μπαρόκ, Βιομηχανική Επανάσταση κλπ, ξέφυγε απ’ το τυπικό μεσαιωνικό στήσιμο και γενικά τόλμησε να "δέσει" αρκετά διαφορετικά στοιχεία ώστε να δώσει κάτι πραγματικά ιδιαίτερο (προσέγγιση που, κατ’ εμέ, βρήκε τη κορύφωσή της στο καταπληκτικό setting του VIII).

Το έχω απωθημένο να δω κάποια στιγμή τον κόσμο του VI σε ένα remake, ακόμα και χωρίς production values επιπέδου AAA. Κάτι σε στυλ REmake, με φοβερά pre-rendered backgrounds, κι ένα αναβαθμισμένο script επιπέδου War of the Lions / Let Us Cling Together θα μου ήταν αρκετό

Σε ό,τι αφορά το OST πάντως, πραγματικά νομίζω ότι αποτελεί την κορυφαία δουλειά του Uematsu. Έχει και το αγαπημένο μου Piano Collections που, αν και απουσιάζουν κάποια κομμάτια που θα ήθελα να ήταν μέσα (βλέπε Forever Rachel), υπάρχει αυτή η καταπληκτική εκτέλεση του Phantom Forest που παίζει πια να την έχω ακούσει πάνω από 1000 φορές.

Leave a comment:

• Sinclair
    replied
    Περιμένω εντυπώσεις μετά από αυτό που θα δεις να εκτυλίσσεται οσονούπω. Το μόνο άσχημο- θα το διαπιστώσεις κι εσύ σε λίγο- είναι η μετάφραση/ ελεύθερη απόδοση που έγινε στο localization του jap script( ας πούμε το die δεν αναφέρεται πουθενά σαν λέξη μέσα στο σενάριο με την έννοια της δολοφονίας με αποτέλεσμα ορισμένες σκηνές να χάνουν σε αντίκτυπο) Βασικά θα σου πρότεινα τον guide του bover_87 από το gamefaqs που είναι και spoiler free ως επί το πλείστον αλλά βοηθάει πάρα πολύ για να μην χάσεις κάποια πράγματα( κράτα και δύο saves καλού κακού, εγώ κατέληξα με 5 saves στο τέλος) Εγώ τον χρησιμοποίησα αρκετά πιστά γιατί ήθελα και τα Rages του Gau( που οκ κάποια στιγμή καταντάει απίστευτα βαρετό να τα μαζέψεις όλα)αλλά θα σε βοηθήσει για sidequests( που ορισμένες είναι λίγο cryptic), κρυφές cut scens που μπορεί να χάσεις και τέλος για missable key items και characters.

Ναι ο Sephiroth είναι κάτι διαφορετικό. Μην περιμένεις κάτι ανάλογο σε ανάπτυξη χαρακτήρα για τον Kefka. Ο Κefka απλώς υπάρχει και είναι ψυχοπαθής, θα δεις ωραία σκηνικά στην πορεία δε θα σου το χαλάσω.

Leave a comment:

• nooto
    replied
    Παρα πολυ ωραιες εντυπωσεις . Εγω βρισκομαι περιπου στις 20 ωρες αυτη τη στιγμη (πηγαινω καπως αργα λογω πιεσμενου χρονου αλλα θα ξελασκαρω καπως απο τα μεσα του φεβρουαριου και μετα) και ειμαι στο σημειο που,

ο Kefka εχει μπει φυλακη και η Empire κανει ειρηνη με τους Returners και τον υπολοιπο κοσμο μετα το ανοιγμα της πυλης που βγαινουν οι Espers. Τωρα με Locke, Shadow, Celes και Terra πηγαινουμε μαζι με τον General Leo με το καραβι για τους συναντησουμε.

Υποθετω πως απο τη στιγμη που λεει ο Sinclair για 70+ ωρες

κατι θα γινει στον κοσμο ή θα ανοιξει και δευτερος χαρτης (οπως στο IV) γιατι αυτη τη στιγμη, απο την ωρα που πηρα το αεροπλοιο εχω ταξιδεψει σχεδον παντου και εχω δει νομιζω ολες τις πολεις και περιοχες.

Btw θυμαμαι που καποια reviews του XIII το παρομοιαζαν με το VI λογω του οτι ο χρονος των χαρακτηρων ισομοιραζεται. Ναι καμια σχεση αλλα οντως ειναι πολυ εντπωσιακο το γεγονος οτι υπαρχει αυτη τη στιγμη ενας αψογος ισομοιρασμος στο character development των χαρακτηρων και στην ουσια μιλαμε για παιχνιδι χωρις καθαρο πρωταγωνιστη.

Απο κει και περα εντυπωσιακο ειναι, το ξαναλεω, το ποσο full fledged Final Fantasy ειναι σαν παιχνιδι, πολλες φορες σκεφτομαι οτι ειναι το VII πριν το VII, δεν ξερω και εγω πως ειναι το V αλλα υπαρχει χαοτικη αποσταση με αυτο που εκαναν στο IV ειτε σεναριακα, ειτε σε θεματα συνολικου structure και δομης. Το συστημα μαχης του ας πουμε ειναι φανταστικο και παροτι μου φαινεται περιεργο που το λεω, ειναι διασκεδαστικο παρα τα random encounters (με λιγα λογια μετα απο καθε major event θελω παντα να τεσταρω τα νεα αντικειμενα-abilities που παιρνω κλπ). Οσο για τα διαφορα events, παροτι ειμαι νωρις υποθετω, καποιες απο τις σκηνες μαλλον θα θεωρουντα απο τις πιο memorable στην ιστορια των video games, θα δω αφιερωματα μετα το τελος.

πχ η σκηνη στην οπερα, το backstory της Terra, συνολικα το υπεροχο soundtrack κλπ

Για τον Kefka περιμενω να δω πως θα εξελιχθει, παντως και εγω ηθελα να πω οτι ειναι κατι σαν τον j joker, το παιχνιδι εχει απομακρυνθει λιγο απο την αναπτυξη του το τελευταιο 10ωρο, αλλα οπως ειπα περιμενω κατι μεγαλο να σκασει τωρα.

φανταστικη βεβαια η σκηνη με τον δηλητηριο στο καστρο και ο θανατος της οικογενειας του Cyan. Θελω να δω τωρα αν ο Emperor οντως εννοει την ειρηνη μιας και η σκηνη με το παρελθον της Terra δειχνει οτι ειναι επισης flawed και corrupted παροτι ο Leo τον εμπιστευεται.

Σε συγκριση με το VII, ο Sephiroth μεχρι τωρα θεωρω οτι χτιζεται καλυτερα ως καποιος που πρεπει να φοβασαι και δεν πρεπει να αγγιζεις (παντα τον ειχα στο μυαλο μου ως το αντιστοιχο του friezer στο dragonball που γενικα χτιζεται σαν οντοτητα πολυ πριν δεις ποιος ειναι), ενω εδω η πορεια μοιαζει καπως με αυτη του XV που γενικα δεν μπορεις να καταλαβεις ξεκαθαρα ποιος ειναι ο major villain (ειναι πιο complex και cryptic σε ενα βαθμο). Btw Sinclair περιμενω εντυπωσεις και εκει οταν το τελειωσεις, πιστευω θα σου αρεσει παρα πολυ η τροπη που παιρνει το σεναριο.

Συνεχιζουμε και θα ανανεωσω συντομα, τελος να σημειωσω οτι το παιχνιδι ειναι οντως πανεμορφο, ειδικα στην οθονη του vita και σε runs που ειδα τελικα την εκδοση του android, θεωρω οτι καλα εκανα και επελεξα την psone. To art του Amano δεν παιζεται για να πω την αληθεια (μα καλα γιατι εβαλαν στην android rpg maker art ) και το μονο που θα ηταν αρκετο imo και τελειο, μια hd εκδοχη οπως τα I, II, IV στο psp. Στα αρνητικα θα εβαζα και εγω οντως τα loading times, κατα την εναλλαγη των menu ή στις μαχες αλλα ok τι να κανεις. Να πω κλεινοντας οτι κοιταω που και που το guide του IGN για να μην χασω τιποτα μεγαλο αλλα με πολυ προσοχη μη φαω και κανα τρελο spoiler.
    Last edited by nooto; 01-02-2017, 12:36 PM.

Leave a comment:

Working...
X