Announcement

Collapse
No announcement yet.

Dragon Age: Origins

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #61
    Thread bump.

    Ξεκίνησα φρέσκος φρέσκος το Awakening και είμαι σε δίλημμα - να συνεχίσω το τελευταίο μου playthrough και να το τερματίσω πρώτα με τη μάγισσά μου ή να μπω με τον original rogue μου? Παίζοντας λίγο με το noble rogue μου (άκου πράματα) είδα πως είχα ξεσυνηθήσει το παιχνίδι του και, σε συνδυασμό με την απειρία μου στα αντικείμενα του παιχνιδιού, μου φαίνεται λειψός. Από την άλλη, το συναισθηματικό δέσιμο είναι μεγάλο. Οι γνώμες δεκτές, και προσωπικά κλίνω προς την πρώτη επιλογή.

    Επίσης, χάρηκα πάρα πολύ που είδα το φίλο μου τον Oghren να ξαναμπαίνει στο party μου. Στο πρώτο playthrough τον είχε φάει το μαύρο σκοτάδι γιατί τον πήρα όταν ήμουν 17 level, ενώ στο δεύτερο τον χρησιμοποίησα κάπως περισσότερο, σαν εναλλαγή του Sten και του Alistair. Απίστευτος τύπος πάντως, ποιός δε θα ήθελε ένα σεξομανή μεθύστακα βρωμύλο μισότρελο νάνο στο πλάι του ενάντια σε μια ορδή ζόμπι? Ακόμα κι έτσι, θα τον αντάλασσα ευχαρίστως με τον πολυαγαπημένο μου Sten, ένα από τα πιο επιβλητικά party members που θυμάμαι. Δυστυχώς, αποφάσισε να γυρίσει στα κουνάρια του και να με αφήσει με την ελπίδα να τον δω στο sequel.

    Εσείς ποιό χαρακτήρα θα θέλατε να ξαναβλέπατε στο Awakening?
    Τι βλέπεις όταν έχεις πράσινα μάτια?

    Στο Βιλαμπάχο ακόμα τρίβουν...

    Η μόνη διαφορά ανάμεσα σε μένα και σε ένα τρελό είναι πως εγώ δεν είμαι τρελός - Σαλβαδόρ Νταλί

    Comment


    • #62
      κουνάρια = ;

      EDIT - O Sten ανήκει σε μια φυλή "γιγάντων", περίπου 2,5 μέτρα σε ύψος με γκριζογάλαζο δέρμα και λευκά μαλλιά, που λέγονται Qunari. Στο τέλος του παιχνιδιού αποφασίζει να ξαναγυρίσει στο λαό του.
      Originally posted by Squall Leonhart
      I used to be a SeeD like you, then I took an icicle in the chest
      Originally posted by 丹野
      Ο sub_zero είναι αυτός ο ψηλός με τα γυαλιά, ενώ ο Παίχτης είναι ο κούκλος αθλητικός τυπάς. Ο LMS δεν ξέρω ποιος είναι, αλλά who cares...
      Originally posted by Ryu_gr
      υπάρχουν τα games που τα "γεμίζουν" με επαναλαμβανόμενα tasks για να δείξουν απλώς ότι έχεις πράγματα να κάνεις (και όταν πας να ασχοληθείς απλά βαριέσαι) και υπάρχει και το Mario Galaxy.

      Comment


      • #63
        Μόλις τερμάτισα το Awakening.

        Σχεδόν πλήρης απογοήτευση, και το μόνο που σώζει κάπως την κατάσταση είναι μια έξυπνη σεναριακή ιδέα (και πάλι μέρος της). Απίστευτος αριθμός τεχνικών προβλημάτων και λαθών, ΕΝΤΕΛΩΣ unbalanced σε όλα τα επίπεδα (χρήματα, εξοπλισμός, ΑΙ, abilities, stats) και κυρίως ΕΝΤΕΛΩΣ ανύπαρκτη δυσκολία (στο nightmare έπαιζα χωρίς runes στον εξοπλισμό μου και χωρίς να κοιτάω την οθόνη,δεν έκανα ποτέ Load σε μάχη και δεν πέθανα ποτέ, τους κοίταγα και πεθαίνανε, πραγματική τραγωδία), οι αλλαγές στο παιχνίδι έρχονται σε αντίθεση με τη νοοτροπία και το lore του Origins (πχ υπερβολικά πολλά χρήματα, abilities, skills και specializations που δε θα έπρεπε να δίνονταν σε όλους κλπ), απαράδεκτοι και κακογραμμένοι χαρακτήρες, χειρότεροι από το χειρότερο παιχνίδι της Bioware/Black Isle/Obsidian σε αυτό τον τομέα. δηλαδή το Sith Lords, σπαστικοί και σχεδόν ηλίθιοι διάλογοι χωρίς χιούμορ, σενάριο και επιλογές που κάτι πάνε να πούνε αλλά κυλούν τόσο βεβιασμένα που βρίσκεσαι να παίρνεις εξωφρενικές αποφάσεις χωρίς να ξέρεις καλά καλά τι γίνεται (ακόμα και το ίδιο το παιχνίδι σου δίνει spoilers σε κάποιες φάσεις), ένας επίλογος που θέτει σε αμφισβήτηση την ίδια χρησιμότητα των Grey Wardens...

        Με άλλα λόγια ένα κακό filler για να μείνει απασχολημένη η fan base μέχρι το 2011 που βγαίνει το 2 και η πραγματική σεναριακή εξέλιξη, τη μοίρα της Morrigan. Ας γράψω και μια υπόθεση...

         
        το παιδί της Morrigan θα βγει εκτός ελέγχου ή θα δημιουργήσει κάτι σα Darkspawn v.2, ο Architect - όχι του Μάτριξ, άκου εκεί καραγκιοζιλίκια...- θα σπεύσει σε βοήθεια για να μην αποτρελαθούν πάλι οι Darkspawn v.1, κάτι θα παίξει με τη Black City γιατί ως γνωστόν οι Old Gods προκάλεσαν το Maker και εν πάσει περιπτώσει ένας Old God στη γύρα είναι περίεργο πράμα, και γενικά προβλέπω κανένα Darkspawn κολλητό party member και μπάχαλο.


        Κάτι που μου άρεσε στο Origins ήταν το ότι παρά την ύπαρξη θρησκείας αυτή δεν ήταν έντονη στην καθημερινή ζωή πέρα από το θέμα της προσωπικής πίστης. Παρέμενε πάντα σε ανθρώπινα πλαίσια, επιδεχόταν αμφισβήτισης και εν πάσει περιπτώσει ο αθεϊσμός, ο αγνωστικισμός και αλλες προσωπικές στάσεις ήταν απόλυτα θεμιτές, σε αντίθεση με τα Realms πχ που οι θεοί είναι πλήρως υπαρκτοί. Αυτό ελπίζω να μη χαθεί στο 2.

        Εν ολίγοις, δεν πέρασα καθόλου καλά παίζοντας το παιχνίδι, είναι σκέτη αρπαχτή επιπέδου περιοδείας στην επαρχία το καλοκαίρι μετά τη σαιζόν στο σκυλάδικο, απογοητεύτηκα πλήρως και, πραγματικά, είναι από τα χειρότερα ποιοτικά παιχνίδια που έχω παίξει ποτέ. Είναι ΚΑΚΟ, χωρίς ελαφρυντικά.
        Τι βλέπεις όταν έχεις πράσινα μάτια?

        Στο Βιλαμπάχο ακόμα τρίβουν...

        Η μόνη διαφορά ανάμεσα σε μένα και σε ένα τρελό είναι πως εγώ δεν είμαι τρελός - Σαλβαδόρ Νταλί

        Comment


        • #64
          Λοιπον επαναφερω λιγο το θεμα μιας και εχω ξεκινησει τον τιτλο, παιζοντας γυρω στις 17 ωρες και θα ηθελα να πω καποια πραγματα.

          Για τον τεχνικο τομεα λιγο πολυ εχω εκφρασει τις εντυπωσεις μου, το παιχνιδι ειναι σχετικα ασχημο και θα ελεγα οτι βρισκεται αρκετα κατω απο τον μεσο ορο των τιτλων του Χ360. Οκ, σε αυτα τα παιχνιδια δεν παιζουν τοσο πολυ ρολο τα γραφικα αλλα εδω το πραγμα βγαζει ματι και μπορω να πω οτι αυτος ηταν ο λογος που ενω το εχω στην κατοχη μου λιγο μετα την κυκλοφορια του, δεν ειχα καταφερει να ασχοληθω σοβαρα... Θα ηθελα πολυ να το δω και σε pc (οχι στο δικο μου γιατι δεν το σηκωνει ) γιατι εχω ακουσει οτι η κατασταση ειναι πολυ καλυτερη.

          Anyway, προσπερνωντας ολα τα παραπανω θα ελεγα οτι το παιχνιδι ειναι εξαιρετικο. Διαφορετικες εναρξεις αναλογα με το χαρακτηρα που επιλεγεις, πλουσιοι διαλογοι με απειρες εναλλακτικες, πολυ ενδιαφερον cast-χαρακτηρες και τελειο (αν και κλισε για τους pcαδες) setting. Το συστημα μαχης εχει αρκετες ομοιοτητες με αυτο του FF12 αν και η αληθεια ειναι οτι δεν μπορω να εκφερω ακομη γνωμη μιας και δεν εχω καταλαβει πληρως ολες τις λειτουργιες του. Γενικα παιρνεις την εικονα ενος παραδοσιακου ατοφιου rpg (με πολλα στοιχεια απο την παλια σχολη) το οποιο ειναι αρκετα βαρυ (το codex ειναι απο τα μεγαλυτερα που εχω συναντησει σε τιτλο και δημιουργει ενα τεραστιο και συμπαγες συμπαν) και που ζηταει αρκετο χρονο απο τον παικτη προκειμενου να το κατανοησει.

          Θεωρω πως ειναι μια προταση που ελειπε ειδικα απο τις βιβλιοθηκες των κονσολων αλλα και γενικοτερα απο τη βιομηχανια αυτη τη στιγμη που βλεπει το ειδος των rpg να πειραματιζεται με διαφορα πραγματα, να εισαγει μηχανισμους απο αλλα genres και κατα καιρους ισως και να χανει την ταυτοτητα του...Πρωτη εικονα πολυ θετικη overall και σιγουρα θα ακολουθησουν περισσοτερα οταν το προχωρησω...

          Comment


          • #65
            To game aksizei 50% perissotero sto PC.
            Se simvoulevw na to dokimaseis kai ekei kapotes.
            "Time fades even legend and the origin of Soul Reaver has been lost long ago.
            But its purpose remains; to feed on the souls of any creature it strikes.
            Kindred, this blade and I.
            "

            "ΔΕΝ είναι θέμα Νιντέντο πλέον..."
            Greek Gaming Videos
            Greek Final Fantasy Forum

            Comment


            • #66
              να συμπληρωσω σε αυτο που ειπε ο ground οτι η εκδοση του xbox ειναι μακραν η χειροτερη, σχεδον αλλο game

              Comment


              • #67
                Στο ps3 παντως παροτι εχει καλυτερα γραφικα, απ'οτι εχω δει εχει πολυ χειροτερο framerate, οποτε για την console version θεωρω οτι πηγαινει αναλογα με το γουστο. Σε pc ειναι και το interface που αλλαζει πολυ το παιχνιδι (προς το καλυτερο).

                Comment


                • #68
                  το framerate στο ps3 διωρθωνεται αισθητα με τα νεοτερα patches και ειναι στα ιδια επιπεδα με του xbox

                  Comment


                  • #69
                    Ανμπιλίβαμπλ, αξιώθηκαν να βγάλουν patch για το Awakening. Διορθώνονται κάποια προβλήματα του Origins και κάποια του expansion. Το τι κράξιμο φάγανε για αυτό το patch δε λέγεται. Λινκ και λίστα εδώ.



                    Μετάφραση - στο Awakening δε διορθώσανε σχεδόν τίποτα. Έχουν δουλειές οι άνθρωποι...
                    Τι βλέπεις όταν έχεις πράσινα μάτια?

                    Στο Βιλαμπάχο ακόμα τρίβουν...

                    Η μόνη διαφορά ανάμεσα σε μένα και σε ένα τρελό είναι πως εγώ δεν είμαι τρελός - Σαλβαδόρ Νταλί

                    Comment


                    • #70
                      To παιχνιδι ειναι τελειο, τελειωσα το camp με τα ξωτικα και την επισκεψη μου στο Redclieffe. Χαμος στους διαλογους, στις επιλογες, στους εξοπλισμους, στις μαχες, παντου! Γενικα το πως διαλεγεις να παιξεις αλλαζει παρα πολυ το συμβαινει γυρω σου, δηλωνω κατενθουσιασμενος. Εχω αρχισει και καταλαβαινω καλυτερα το πως λειτουργουν οι μηχανισμοι του τιτλου και το πραγμα αποκτα συνεχεια ολο και μεγαλυτερο ανδιαφερον.

                      Τα μονα που με χαλανε καπως ειναι η απουσια των checkpoints (βασικα το παιχνιδι σωζει μονο του σε κομβικα σημεια και παραλληλα μπορεις να σωζεις και εσυ οπου θες, απλα αρκετες φορες εχω ξεχαστει και παιζω σχετικα μεγαλα κομματια απο την αρχη ) και το codex που δυσκολευομαι να το παρακολουθησω λογω του τεραστιου ογκου πληροφοριων.

                      Anyway συνεχιζω δυνατα, κριμα που το ειχα αφησει τοσο καιρο στη βιβλιοθηκη...

                      @Vaynard απο τη στιγμη που τα patches βελτιωνουν το framerate στην ps3 version υποθετω οτι αναλογη δουλεια και διορθωσεις θα εχουν γινει στις υφες στο 360 (και εκει τα updates ηταν πολλα). Βαζω παντα το ''υποθετω'' γιατι δεν εχω προσωπικη εικονα απο το πως εχει διαμορφωθει το παιχνιδι στο σημερα (περα απο την εκδοση που παιζω εγω-βεβαια ουτε εκει μπορω να γνωριζω τι αλλαγες εγιναν γιατι τωρα το ξεκινησα κανονικα ). Συνεχιζω ωστοσο να πιστευω οτι η pc version ειναι μακραν καλυτερη κυριως λογω interface...

                      Comment


                      • #71
                        Και με μερικες φωτογραφιες που τραβηξα απο τον Grey Warden που εφτιαξα, spam αλλα anyway . LoL εχει αρχισει μια ιστορια αγαπης με την Bioware μετα απο αυτο το παιχνιδι. Συντομα θα ποσταρω κατι αντιστοιχo και για το mass effect 2.



                        Comment


                        • #72
                          Φαίνεται ο σωστός ο gamer (Elven Armor FTW!).Κράτα την να συμπληρώσεις το set. Η BioWare είναι εταιρειάρα αφού αποτελείται από πρώην γιατρούς και όχι κατσικοκλέφτες.

                          Καλή συνέχεια στο λιώσιμο. Το αξίζει ο τίτλος και με το παραπάνω.

                          Comment


                          • #73
                            βλεπω πολυ κοσμο να παιζει το dragonage αυτες τις μερες περιεργο

                            τετοια games πρεπει να παιζονται day one οχι 8-9 μηνες μετα



                            @Vaynard απο τη στιγμη που τα patches βελτιωνουν το framerate στην ps3 version υποθετω οτι αναλογη δουλεια και διορθωσεις θα εχουν γινει στις υφες στο 360 (και εκει τα updates ηταν πολλα). Βαζω παντα το ''υποθετω'' γιατι δεν εχω προσωπικη εικονα απο το πως εχει διαμορφωθει το παιχνιδι στο σημερα (περα απο την εκδοση που παιζω εγω-βεβαια ουτε εκει μπορω να γνωριζω τι αλλαγες εγιναν γιατι τωρα το ξεκινησα κανονικα


                            διαθετω και τις δυο εκδοσεις στις κονσολες , αισθητη-ορατη διαφορα στα γραφικα δεν βλεπω ακομα και με τα patches στην εκδοση του xbox
                            (η εκδοση του ps3 εξακολουθει να φαινεται καλυτερη)



                            Comment


                            • #74
                              Nooto στο Redcliffe τι ακριβώς έκανες? Στο quest του εμπλέκονται και ο Circle of Mages και το Urn of Sacred Ashes. Και σε τι επίπεδο δυσκολίας παίζεις?
                              Τι βλέπεις όταν έχεις πράσινα μάτια?

                              Στο Βιλαμπάχο ακόμα τρίβουν...

                              Η μόνη διαφορά ανάμεσα σε μένα και σε ένα τρελό είναι πως εγώ δεν είμαι τρελός - Σαλβαδόρ Νταλί

                              Comment


                              • #75
                                Kai egw prwto playthrough phga apo ta elves sthn arxh kai meta phga redcliff, alla kalitera einai na ksekinas panta apo circle of mages, giati ekeinp to arc sou dinei dwrean statistika xwris na kaneis lvl up + kapoious xarakthres (teliomenous anapthres) , pou vohthoun dramatika sthn afksanomenh dyskolia tou game se oti epipedo dyskolias kai na dialekseis.
                                "Time fades even legend and the origin of Soul Reaver has been lost long ago.
                                But its purpose remains; to feed on the souls of any creature it strikes.
                                Kindred, this blade and I.
                                "

                                "ΔΕΝ είναι θέμα Νιντέντο πλέον..."
                                Greek Gaming Videos
                                Greek Final Fantasy Forum

                                Comment

                                Working...
                                X