Announcement

Collapse
No announcement yet.

Dragon Age: Origins

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Προσωπικα παντως το Stone Prisoner μου αρεσε αρκετα. Ισως επειδη το επαιξα σχετικα νωρις, μη εχοντας δει πολλα πραγματα απο την κεντρικη ιστορια, αλλα γενικα θα ελεγα οτι ειναι καλο σαν quest. Επιπλεον σου δινει εναν ακομη χαρακτηρα στο party ο οποιος εχει αρκετο ενδιαφερον ενω παραλληλα το ολο πακετο ειναι free...

Να πω οτι στις console εκδοσεις θεωρω σχεδον επιτακτικο το να τοποθετησεις tactics στους χαρακτηρες και αυτο λογω interface...To να ελεγχεις εσυ τους χαρακτηρες κανει τις μαχες πολυ πολυ πιο αργες. Σε δυσκολα battles και εγω πολλες φορες επαιρνα τον ελεγχο ολων των χαρακτηρων αλλα στα πιο κλασσικα encounters δεν εχει νοημα να ακολουθεις αυτη την τακτικη. Καλως ορισμενα tactics κανουν τη δουλεια τους.

Τωρα εγω στην ομαδα ειχα και τη morrigan και τη wynne και τις εβαζα καθε φορα στην αρχη να εκτελουν ξορκια ακινητοποιησης που οταν συνδιαζονται παγωνουν ολους τους αντιπαλους για μεγαλο χρονικο διαστημα (δεν θυμαμαι τωρα τα ονοματα των μαγικων-ειναι επιθεσεις που πετανε διαγραμματα στο εδαφος- αλλα τη συγκεκριμενη κινηση στην βγαζει και στο tutorial). Στη συνεχεια την επεφτα με τους tanks-rogues και ταυτοχρονα εριχνα και αλλα ξορκια μαζικης μορφης (θεωρω btw οτι οι μαγοι στο παιχνιδι αν τους αναπτυξεις σωστα μπορουν να γινουν απιστευτα δυνατοι χαρακτηρες). Υπαρχει ενα προβλημα με αυτη την τακτικη καθως γινεται να πιαστεις σε friendly fire και πρεπει να εισαι πολυ προσεκτικος ειδικα οταν μπανεις σε μια μαχη αλλα γενικα σαν combo πιστευω σε αποζημειωνει τις περισσοτερες φορες. Το heal σε μεσου επιπεδου αναμετρησεις το χρησιμοποιουσα ελαχιστα (το ειχα μονο στη wynne βασικα) και αν υπηρχε προβλημα πηγαινα manually σε χρηση items.

Το παιχνιδι δεν το εχω τελειωσει ακομα αλλα δεν πρεπει να μενει πολυ (ειμαι πριν το landsmeet). Θα γραψω τη δομη της ομαδας πιο αναλυτικα οταν το ξαναβαλω στο tray αυτες τις ημερες..

Comment

• Ωραία posts keep it up! Μόλις πριν λίγο έβγαλα το Warden's Keep, ωραία ιστορία, όχι ιδιαίτερα δύσκολο, πολύ καλό equipment για τον Alistair και τον μάγο μου. Μένει να δω αν τώρα που έχω το κάστρο κερδίζω τίποτα. Λέω να περάσω και το Return to Ostagar, τα υπόλοιπα απ'όσο είδα είναι είτε items είτε stand alone quests που κάνεις μετά import στο main game οπότε δεν με ενδιαφέρει κάτι τέτοιο ακόμα.

Με τα tactics, το Warden's Keep ήταν καλό σημείο να δοκιμάσω διάφορα πραγματάκια και να διορθώσω ακόμα περισσότερα, νομίζω πλέον αρχίζω και βρίσκω ένα μπούσουλα χωρίς να χρειάζεται να κάνω pause συνέχεια και να εισάγω manual κάθε κίνηση στους χαρακτήρες μου. Btw παίζω την Pc version. Απλά χρειάζομαι κι άλλα slots για να παίξω με διάφορες ιδέες που έχω.

Από group, τον σκύλο τον έχω μόνιμα εκτός καταρχάς, ενώ το Warden's το έβγαλα με τον healer/supporter/dmg dealer μάγο μου, τον Alistair κλασσικά μπροστά να τρώει dmg, την Leilana μόνιμα σε απόσταση ως ranger και τον Stein με 2-handed και light armors να πετσοκόβει σε melee. Mόνο η Leilana μου ψόφησε μια φορά σε ένα elite δαίμονα, δεν είχα mana να της κάνω heal και δεν της είχα βάλει potion tactic. Την Morrigan σκέφτομαι να την ακολουθήσω καθαρά Entropy/Primal, αυτή θα είναι η βασική dmg dealer σε μαγεία και crowd controller.

Το ευχαριστιέμαι περισσότερο απ΄τη πρώτη φορά πάντως που πήγαινα κάπως γρήγορα μέσα στο game. Πλέον κάθομαι και διαβάζω τα πάντα και το απολαμβάνω.
      sigpic

Comment

• Για τους μάγους και τη στρατηγική τους, αυτό που προτείνει ο Nooto είναι απόλυτα βιώσιμο και το ξέρω το combo που λέει. Το cone of cold + stone fist για freeze + shatter είναι εντελώς συνηθισμένο, όπως και το Misdirection Hex + Death Hex, ώστε ο αντίπαλος και να αστοχεί συνέχεια και να τρώει όλα τα hits critical (συνδυάζεται πολύ καλά με προηγούμενο vulnerability που ρίχνει τα resistances ώστε να μην κάνει resist). Έχω δει ανθρώπους να χρησιμοποιούν stinging swarm με επιτυχία αλλά δεν το χώνεψα ποτέ. Πολύ ενδιαγφέροντα είναι επίσης τα sleep + nightmare που κάνει πολλή ζημιά και τους αποσυντονίζει. Για weapons buffs, telekinetic + elemental στον ένα μάγο ανοιχτά και haste + elemental στον άλλο, ενώ αν έχεις μόνο ένα telekinetic + haste είναι καλύτερα γιατί δε γίνεται να έχεις δύο elemental στον ίδιο χαρακτήρα. Στο καθαρό damage dealing, γνώμη μου είναι πως πρέπει να περιορίζεται σε δύο είδη ανά μάγο γιατί παίρνει +10/20% από το κατάλληλο ζευγάρι γάντια και +Χ% από δαχτυλίδια και ραβδιά, οπότε ουσιαστικός χώρος για τρίτη κατηγορία δεν υπάρχει. Το απλό freeze ή lightning προς το φινάλε έφτανε να κάνει 70 και 80 dmg, οπότε δεν είναι να το υποτιμάς. Η Morrigan μπορεί άνετα να παίξει με entropy κυρίως και δευτερευόντως primal, ενώ η Wynne σα supporter μπορεί να πάρει entropy και ό,τι δίνει buffs από δω κι από κει. Τέλος, το δυνατότερο spell combination του παιχνιδιού, το Death Hex + Death Cloud, κάνει ΤΡΟΜΕΡΟ damage αλλά το area effect του δεύτερου το κάνει πολύ δύσχρηστο. Προτιμώ Crushing Prison και αν έχω (που συνήθως δεν το έχω εκτός από τα τελευταία levels) Force Field + Crushing Prison.

Μια άλλη εναλλακτική που φαίνεται και άνετη και βιώσιμη είναι αυτή του Arcane Warrior σα build, με κάποια ξόρκια όπως arcane shield και rock armor armor γίνεται εξαιρετικός battle mage που μπορεί να κάνει ακόμα και το tank. Αν ψάξετε λίγο στα Ίντερνετς θα βρείτε αρκετά ενδιαφέροντα builds, αλλά κατά την ταπεινή μου γνώμη δεν προσφέρουν κάτι στις classes του Dragon Age που είναι αρκετά ξεκάθαρες.

Εδώ επίσης βρίσκονται τα 10 spell combinations του παιχνιδιού, που εμφανίζονται στο codex.

Τι βλέπεις όταν έχεις πράσινα μάτια?

Στο Βιλαμπάχο ακόμα τρίβουν...

Η μόνη διαφορά ανάμεσα σε μένα και σε ένα τρελό είναι πως εγώ δεν είμαι τρελός - Σαλβαδόρ Νταλί

Comment

• ενα replay καποια στιγμη με ψηνει αγρια να πω την αμαρτια μου

η δικια μου αναιμικη πλεον πεπειθηση για το balance του game ( μιας και παει ενας χρονος απο τοτε που ασχοληθηκα μαζι του, εχω ξεχασει αρκετα πραγματα)

ειναι οτι ο arcane warrior σπαει τα παντα στο περασμα του κυριως λογω των buffs, θυμαμαι επαιζα στο hard και σολαρα με τον βασικο χαραχτηρα arcane warrior/blood mage
          τον archdemon στο τελος + το super duper revenant που αντιμετωπιζεις σε ενα sidequest+ thn flemeth

@titus φιλτατε πρεπει να ειναι πολυ ενδιαφερον η αναλυση σου στο gameplay κριμα που ο εγωισμος μου δεν μου επιτρεπει να την διαβασω γιατι δεν μου αρεσει ποτε να ανακαλυπτω αποδοτικες στρατηγικες απο αλλους ειδικα οταν βρισκομαι στα προθυρα ενος replay θα την διαβασω ομως μολις κανω το replay

με βλεπω για female elf assassin/duelist (omg ποσο ποιο cheesy μπορω να γινω στις επιλογες)

Comment

• Xθες το έκαψα λίγο, έβγαλα το Stone Prisoner και πήρα το golem, το Return to Ostagar και το Redcliff μεταξύ διάφορων άλλων side-quests και πλέον είμαι Circle of Magi για την Wynne. Έκανα recruit και το Zevran στην πορεία και παίζω manual με αυτόν μέσα στο πύργο των μάγων. Στο πρώτο playthrough είχα φτιάξει ένα elf rogue που τον έκανα ranger, τον Sten τον είχα dual-handed έτσι ο Zevran έτρωγε μόνιμα πάγκο. Πλέον αντιστράφηκαν οι ρόλοι και με χαρά διαπίστωσα ότι είναι φοβερός κόφτης και κερδίζει με το σπαθί του θέση στο group για την ώρα.

Με tactics όλα τέλεια, όσο μου ανοίγουν slots και κυρίως με τη προσθήκη της Wynne τώρα, το group είναι φονική μηχανή. Στη Wynne έχω βάλει τα εξής tactics:

1. Self: HP<10% -> use most powwerful potion
            2. Self: surrounded by at least 2 enemies -> Glyph of Paralysis
            3. Self: HP<50% -> Heal
            4. Ally: HP<10% -> Group Heal
            5. Ally: HP<25% -> Heal
            6. Self: Being attacked by ranged -> Heroic Aura
            7. Ally: Being attacked by ranged -> Heroic Aura
            8. Ally: Being attacked by melee or magic -> Heroic offence
            9. Self: HP<75% -> Regen
            10. Ally: HP<75% -> Regen
            11. Ally: Mana or Stamina <50% -> Rejuvenate

Και μου λύθηκαν τα χέρια, τουλάχιστον εκεί που δεν υπάρχουν πάνω από 2 Elites. Έφτιαξα και ένα πιο επιθετικό built στον μάγο μου, με 2-3 support tactics με heal και rejuvenate, και μέχρι στιγμής δεν χρειάστηκε να κάνω pause ή να παίξω manual κάποιον άλλο χαρακτήρα πλην αυτού που θέλω (ο Zervan στη περίπτωση αυτή, ο Alistair δεν μασάει).

Για τον μάγο μου, ξεκλείδωσα στο Redcliff τον Blood Mage και δεν βλέπω την ώρα να πάρω level να του το μάθω. Στο quest στο Warden's Keep βρήκα κι ένα potion που μου έμαθε επίσης 2 blood spells. Τον Arcane Warrior δεν ξέρω που τον βρίσκεις, πρέπει να τσεκάρω internets και σίγουρα θα του το μάθω. Shapeshifter είναι η Morrigan και Spirit Healer η Wynne οπότε μόνο αυτό μένει για τον μάγο μου.

Απλά πρέπει να κοιτάξω να βρω και κάνα κολπάκι για χρήματα ώστε να πάρω τα βιβλία γιατί καλό, χρυσό το stealing αλλά δεν βγαίνω έτσι.
            sigpic

Comment

• Arcane Warrior γίνεσαι στο quest για τα Dalish Elves, έχε το νου σου για ένα δωμάτιο με κάτ φιαλίδια σε ένα βαθύ μπουντρούμι.

Έχε επίσης το νου σου στο Mage's Tower για το Glass Phylactery που απελευθερώνει ένα revenant για τη quest με τα black vials (κάνε κλικ στο πεσμένο άγαλμα στη Great Hall). Είναι σπαστικό quest, αν δεν πατάς tab παντού αποκλείεται να το τελειώσεις.

The Black Vials are six glass phylacteries that can be found around Ferelden and can be tackled in any order. Each is a small glass vial which contains dark shapes which swirl around a slip of paper. When The Warden takes a vial, it fractures and releases the Revenant trapped in stasis. Each Black Vials Revenant drops a scrap of vellum that, when burned, is added to the Codex Entry: The Black Vials.

Locations

• Cale Viazagat, The First Corpse Walker:

• Nethamas Bigal, The Second Corpse Walker:
                • Glass Phylactery in back room in Orzammar Royal Palace (top-right room in the hall to the right of the Throne Room).

• Argruth Massaad, The Third Corpse Walker:

• Shamas Goodson, The Fifth Corpse Walker:
                • Glass Phylactery in Werewolf Lair, the top left room in the middle of the map.

• Anton Wither, The Sixth Corpse Walker:
                • Glass Phylactery in one of the Back Alley random encounters in Denerim. In this encounter you start on a stone platform up a set of steps and the Glass Phylactery is on the platform with you. It is the same encounter during which bandits trap one of your party members by dropping a portcullis that must be lifted using a lever. (This vial can only be found during this one and only random encounter, so be sure to pick it up!)

και πρόσεξε μη χάσεις το Unbound quest. Θα βρεις δύο πτώματα, ένα στο Brethilian Forest κι ένα στο ναό του Urn of Sacred Ashes, και πρέπει να μιλήσεις με το nervous adventurer στην ταβέρνα στην Orzammar.

Η μόνη διαφορά ανάμεσα σε μένα και σε ένα τρελό είναι πως εγώ δεν είμαι τρελός - Σαλβαδόρ Νταλί

Comment

• Ξαναεβαλα και εγω το παιχνιδι, ολοκληρωσα το quest του Shale (lol δεν ηξερα οτι το stone prisoner ειχε και συνεχεια) και εσφαξα τον High Dragon που τον ειχα αφησει ζωντανο απο το quest urn of ashes . Μου εχουν μεινει μερικες υποαποστολες ακομα αλλα ειναι του τυπου ''στειλε το ταδε γραμμα σε αυτες τις περιοχες'' και επειδη τον τελευταιο μηνα εκανα αποχη γενικοτερα απο το gaming δεν πολυθυμαμαι τι εχω κανει και τι οχι οποτε θελει ψαξιμο.

Ερωτηση: Ειμαι ακριβως στο σημειο που πρεπει να παω στον Eamon για να καλεσει το Landsmeet. Αν παω, εχω το δικαιωμα να συνεχισω πιο μετα τις υποαποστολες που μου μενουν ή το παιχνιδι μπαινει στην τελικη ευθεια?

Titus φοβερο το προηγουμενο post, πολυ ωραιες πληροφοριες ;);).

Comment

• Dragon Age Origins (τελευταιος και καταιδρωμενος )...Ενα πραγματικα μαγευτικο ταξιδι που κρατησε 76 περιπου ωρες. Δεν εχω να πω πολλα, οσοι εχετε σχεση με το ειδος καντε μια χαρη στον εαυτο σας και ξεκινηστε το.

Το μονο σχολιο που θα κανω ειναι οτι εμενα μου επεσε λιγο βαρυ ...το εχω ξαναπει οτι το codex του απο ενα σημειο και μετα δεν πελευεται...

Anyway παμε για αλλα...

Τωρα σκεπτομαι να ξεκινησω το kingdom hearts 2 (ενεκα bbs) ή το Halo Reach. Θα δειξει!!

Comment

• Originally posted by Raf
                    Η Νίντι λίγο το πάει αλλιώς, ε, έχουμε τον Ραμπ εκεί να ψιλοτρολάρει.

Comment

• Dragon age:Ultimate Edition

Βασικά καλησπέρα είμαι καινούριος στο Forum (καλώς με βρήκατε;)) και θα ήθελα να θέσω ένα ερώτημα.Πριν από καιρό τελείωσα το Dragon age:Origins και οπώς όλοι όσοι έχουν παίξει το συγκεκριμένο "Τίτλο" μου άρεσε πολύ.Αποφάσισα να πάρω και το awakening αλλά είδα πως η Βιοware έβγαλε το ultimate edition.Θέλω να το αγοράσω αλλα μέχρι τώρα δεν το έχω βρει σε κανένα κατάστημα αν και είχαν πει ότι θα ερχόταν 28 οκτωμβρίου στην Ελλάδα.Αυτό που θέλω να ρωτήσω (εφόσον το έφερα μέσω Λαμίας το ζήτημα) είναι...το έχουν φέρει στην Ελλάδα,αν ναι από ποιο κατάστημα μπορώ να το αγοράσω και αν οχι πότε θα το φέρουν.Θα με υποχρεώσετε αν γνωρίζετε να μου απαντήσετε.

Comment

• Καλώς ήρθες! Άλλος ένας συντοπίτης από την ένδοξη Καλλιθέα!

Η πρώτη απάντηση που μου έρχεται στο νου είναι να το παραγγείλεις από το Internet όπως έχει κάνει πολυς κόσμος - η τιμή είναι 22 με 25 ευρώ ΓΙΑ PC και σίγουρα χαμηλότερη από την Ελλάδα. Δε στο συνιστώ σε καμία άλλη έκδοση απλά και μόνο λόγω χειρισμού.

Buy Dragon Age Origins: Ultimate Edition from Zavvi, the home of pop culture. Take advantage of great prices on Blu-ray, 4K, merchandise, games, clothing and more!

Cashback from over 400 brands all on one platform. Shop with Rakuten & stack offers with discounts, voucher codes and cashback for great savings at top brands.

Αν δεν ξέρεις τη διαδικασία είναι πολύ απλή, το μόνο που χρειάζεσαι είναι μια πιστωτική χρεωστική ή προπληρωμένη, ή κάποιον που έχει (και είναι αρκετοί). Για ελληνική κυκλοφορία δε γνωρίζω κάτι αλλά έχε το νου σου στα Metropolis, το Πλαίσιο και τα Multirama. Θα πληρώσεις πολλά χρήματα πάντως.

Επίσης το θέμα σου θα συγχωνευτεί με το μεγάλο θέμα του Dragon Age που υπάρχει εδώ και καιρό. Δεν το έκανα κατευθείαν επειδή ίσως νόμιζες πως διαγράφθηκε. αν και θα εμφανιστεί στην πρώτη σελίδα, το link είναι εδώ

Και πάλι καλώς ήρθες!

Comment

• ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση.Όσον αφορά για το internet δεν ξέρω γιατί δεν το εμπιστεύομαι και τόσο για αγορές αν και μπορεί να το δοκιμάσω.Μέχρι τώρα έχω κοιτάξει (μέσω internet) στο Πλαίσιο,Public,Saturn, ακόμα και στο e-shop αλλά δεν είδα φως.Θα δω τη παίζει με multirama,metropolis και Media Markt και ο θεός βοηθός.Άντε να δούμε γιατί δεν θα αντέξω και θα παω να πάρω το awakening...

Υ.Γ Titus από Καλλιθέα;...για ρίξε το όνομα σου μήπως και γνωριζόμαστε

Comment

• Στα δύο sites που έδωσα παραπάνω, όπως και σε άλλα μεγάλα τύπου amazon ή blahdvd, δε θα έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα. Όλοι εδώ στο Gamers Odyssey αγοράζουμε κατά συρροή πράγματα μέσω Internet και οι φορές που είχαμε πρόβλημα ήταν πολύ σπάνιες. Δε χρειάζεται να σε ανησυχεί κάτι. Το πακέτο Ultimate αξίζει πολύ, μην ξοδέψεις λεφτά για κάτι σκέτο.

Comment

• Μάλιστα....δεν το βρήκα πουθενά.Επίσης παίζει ένα σημαντικό πρόβλημα με την αγορά του στο internet...δεν έχω πιστωτική(ΚΑΤΑΡΑ):kill: δεν ξέρω τι άλλο να κάνω.Κρίμα όμως γιατί είναι ευκαιρία

Comment

• Το ξεκίνησα λοιπόν!!

Μου ήρθε την προηγούμενη Τετάρτη το Ultimate Pack από zavvi (22€), το εγκατέστησα, έβαλα όλα τα DLCs και το ξεκίνησα σήμερα. Ο χαρακτήρας που έφτιαξα είναι rogue, το build όπως είναι στο τρίτο level που είμαι τώρα θα το παραθέσω αργότερα. Γενικά θέλω να δώσω λίγη βαρύτητα σε strength, constitution και willpower, ενώ θέλω να ανεβάσω πολύ cunning, dexterity και το άλλο που μένει. Σαν fighting style για dual weapons με βλέπω, πάντα ήθελα να παίξω έτσι ένα παιχνίδι (και μου έχει μείνει απωθημένο από το FF XII).

Human Rogue λοιπόν και ξεκίνησα ως noble. Ωραίο το εισαγωγικό κομμάτι και πολύ ωραία η συνέχεια. Γενικά πολύ θετικές οι πρώτες εντυπώσεις και μου αρέσει ιδιαίτερα η τάση που έχει η Bioware να απλοποιεί τους μηχανισμούς των παιχνιδιών της, διατηρώντας κάποια ποικιλία.

Τα γραφικά μου άρεσαν αρκετά πάντως και αισθητικά το βρίσκω πολύ ευχάριστο. Το lore επίσης είναι αρκετά ενδιαφέρον και το codex, ως τώρα, δε με κουράζει να το διαβάζω. Δε γίνονται και τόσο τραγικά πολλές προσθήκες, όπως το ME (όπου αρκετές ήταν για τα πανηγύρια). Αν έχετε να μου δώσετε κάποια συμβουλή, feel free. Άντε να δούμε τι έχει να μας προσφέρει παρακάτω.

Comment

Working...
                                X