Announcement

Collapse
No announcement yet.

Dragon Age: Origins

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #91
    aha. katalaba..
    Ti na pw, poly diistantai oi gnwmeis ap'oti blepw.
    Tha prospathisw na egkatastisw to awakening. An ta kateferw kalws. Alliws blepoume...

    Comment


    • #92
      Originally posted by ChrisTop View Post
      Όπως έγραψα και στο άλλο θέμα το Witch Hunt μάπα είναι. 1.30 ώρα η διάρκεια του, οι companions αδιάφοροι και ο επίλογος ακόμα πιο αδιάφορος. Μακρυά.................
      Είναι πραγματικά συγκλονιστικό το πώς η Bioware καταφέρνει να δημιουργήσει ένα καθ'όλα εξαιρετικό παιχνίδι, να δώσει ένα συμπαγή και ολοκληρωμένο κόσμο, να φανατίσει το κοινό της μέχρι αναισθησίας...

      ...και μετά να χέσει ξεδιάντροπα πάνω στο ίδιο το δημιούργημά της.

      Ένα από τα μεγαλύτερα plot twists στην ιστορία των RPG (για να μην πω στην ιστορία των video games) έγινε ένα DLC μιάμισης ώρας, χωρίς ουσιαστική πλοκή ή σύνδεση με το προηγούμενο παιχνίδι και κυρίως ένα φινάλε που σε αφήνει άναυδο με τη χαζομάρα του. ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ από αυτά που θα μπορούσαν να ειπωθούν και να γίνουν. Δε μαθαίνουμε ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ για τους στόχους της Morrigan ή του παιδιού της. Δε μαθαίνουμε ΚΑΝ γιατί η Morrigan αναζητούσε αυτά που αναζητούσε στο DLC και, κυρίως, η πλοκή του δεν ολοκληρώνεται, κυριολεκτικά σταματά χωρίς εξήγηση. Μαθαίνουμε μόνο πως η Flemeth είναι ζωντανή και επίκειται μεγάλος χαμός. Με τα γεγονότα του Dragon Age 2 να ακολουθούν πορεία παράλληλη χρονικά με αυτή του 1, αδυνατώ να καταλάβω πού θα κολλήσουν όλα αυτά.

      Η τεμπελιά και απαξίωση της Bioware απέναντι στο προϊόν της και τους πελάτες της έφτασε στο σημείο να χρησιμοποιηθούν οι ήδη υπάρχουσες περιοχές του Awakening, πλην ενός μικρού μπουντρουμιού! Οι χάρτες είναι αυτούσιοι, χωρίς την παραμικρή αλλαγή. Έχω αρχίσει και νιώθω κοπρολάγνος, δε γίνεται να συνεχίζω να ασχολούμαι με το Dragon Age μετά από 4 - 5 συνεχόμενες πίκρες με expansion και DLC...

      Πλήρης απογοήτευση.

      Εντάξει, όχι πλήρης, η μάχη με την ακρίδα ήταν δυσκολούτσικη, χρειάστηκε να πιω μερικά φίλτρα για να μην πεθάνει κάποιος.

      Για την ιστορία, διάλεξα το (προφανώς non canonical) φινάλε με το Warden μου να περνάει μέσα από τον καθρέφτη. Με τη μάγισσά μου θα διαλέξω το άλλο φινάλε, δηλαδή άλλο ένα δίωρο χαμένο. Συν ένα Playthrough που χρώσταγα στο Awakening, συν ένα δύσκολο σύμφωνα με τη Bioware DLC ονόματι The Golems of Amgarrak (χοχο, να δω τη δυσκολία του με 35ρηδες χαρακτήρες, ελπίζω να χρειάζεται να πίνω κανά φίλτρο που και που), θα φάω περίπου 15 ώρες ακόμα και μετά uninstall, πακετάρισμα και ύπνος μέχρι το 2.

      Αν δεν το καταλάβατε ακόμα, ασχοληθείτε μόνο με το Dragon Age: Origins και με τίποτε άλλο σχετικό με το παιχνίδι. Είναι επισήμως η μεγαλύτερη και χυδαιότερη αρπαχτή της βιομηχανίας.
      Τι βλέπεις όταν έχεις πράσινα μάτια?

      Στο Βιλαμπάχο ακόμα τρίβουν...

      Η μόνη διαφορά ανάμεσα σε μένα και σε ένα τρελό είναι πως εγώ δεν είμαι τρελός - Σαλβαδόρ Νταλί

      Comment


      • #93
        Η μόνη λογική απάντηση (ή ίσως επιθυμία; ) είναι οτι πάνε για ένα μεγάλο DLC τύπου Awakening που θα συνεχίζει την ιστορία. Το Witch Hunt θα μπορούσε κάλλιστα να είναι η εισαγωγή ενός τέτοιου DLC, αλλά το Milking δεν έχει όρια.


        Πάντως για μένα το Awakening άξιζε σαν DLC, είχαν χαβαλέ οι μάχες και οι περιοχές. Οι companions πάντως κάθε DLC και χειρότερα είναι... θα μπορούσαν τουλάχιστον να χρησιμοποιούσαν κάποιους απο το main παιχνίδι που έχουν ενδιαφέρον.

        Comment


        • #94
          Αυτό που μου έκανε μεγάλη εντύπωση ήταν το μέγεθος του αρχείου. Ήταν πάνω από 700 ΜΒ και με είχε προϊδεάσει για σημαντική διάρκεια. Ακόμα αναρωτιέμαι, αν δε βάλανε νέες περιοχές και "αξιοποιήσανε" τις έτοιμες του Awakening τι διάβολο βάλανε σε τόσο χώρο? Επίσης δεν περιμένω νέο expansion με το Dragon Age 2 να κυκλοφορεί Φλεβάρη του 2011, εκτός αν είναι κάτι ακόμα πιο προχειροφτιαγμένο από το Awakening.

          Για το Awakening τα έχω γράψει. Καταλαβαίνω γιατί άρεσε στο Ground Zero πχ, που του αρέσει να είναι ο δυνατότερος του παιχνιδιού και να κατεβάζει δράκους με το βλέμμα του, αλλά...η ισορροπία είχε πάει περίπατο, η δυσκολία το ίδιο, τα bugs ήταν πολλά και σημαντικά, οι χαρακτήρες αδιάφοροι...Χωρίς δόση ειρωνίας, μπορείτε να μου εξηγήσετε πού βρήκατε το ενδιαφέρον? Επειδή εγώ όσο και να έψαξα δε βρήκα τίποτα.
          Τι βλέπεις όταν έχεις πράσινα μάτια?

          Στο Βιλαμπάχο ακόμα τρίβουν...

          Η μόνη διαφορά ανάμεσα σε μένα και σε ένα τρελό είναι πως εγώ δεν είμαι τρελός - Σαλβαδόρ Νταλί

          Comment


          • #95
            Απλά για μένα όπως έγραψα και απο πάνω είχαν χαβαλέ οι μάχες και οι περιοχές. Ήσουνα overpowered οπότε δεν είχε και τόσο μεγάλη πρόκληση το Game, αλλά αυτά που είδαμε προωθούσαν λίγο την ιστορία και γενικά η ώρα πέρασε ευχάριστα. Δεν διαφωνώ οτι ήταν αρκετά προχειροφτιαγμένο, αλλά τουλάχιστον είχε αρκετό potential και για DLC εγώ ενα 7αράκι του το έδεινα.

            Comment


            • #96
              Το Awakening δεν ήταν DLC όμως, ήταν κανονικό expansion και αυτή τη στιγμή στο Play.com κάνει 21 ευρώ.

              Από εκεί και πέρα περί ορέξεως κολοκυθόπιτα
              Τι βλέπεις όταν έχεις πράσινα μάτια?

              Στο Βιλαμπάχο ακόμα τρίβουν...

              Η μόνη διαφορά ανάμεσα σε μένα και σε ένα τρελό είναι πως εγώ δεν είμαι τρελός - Σαλβαδόρ Νταλί

              Comment


              • #97
                Προσωπικά βρήκα το Awakening από άποψη ιστορίας ενδιαφέρον. Δεν έφτανε φυσικά την ποιότητα του original προϊόντος αλλά τα κατάφερε ικανοποιητικά σε αυτό το τομέα. Το πρόβλημα που συνάντησα με το game είναι η ανισορροπία στο θέμα των μαχών. Πραγματικά αν έκανες import ένα δυνατό χαρακτήρα μπορούσες να περάσεις με ευκολία σχεδόν όλο το game χωρίς να ιδρώσεις ακόμα και στο Nightmare difficulty setting. Μόνο στην τελευταία μάχη συνάντησα πρόκληση αλλά κι εκεί με σωστή διάταξη των abilities μπορούσες να την κερδίσεις χωρίς πολύ κόπο. Αυτή η κατάσταση θα μπορούσε να ήταν σε πολύ καλύτερα επίπεδα αν η BioWare ακολουθούσε μία τακτική παρόμοια με του αρχικού τίτλου όσον αφορά τον εξοπλισμό και τα χρήματα που έβρισκες. Στο Awakening συχνά πυκνά βομβαρδίζεσαι με χρυσά νομίσματα και πανοπλίες σε κάθε απίθανο μέρος όπως π.χ. σε στάβλους και σε πέτρες. Καμία σχέση με κάποιο άλλο RPG λέγε με Risen που ολοκλήρωσα για δεύτερη φορά πριν λίγες ημέρες.

                Λέγοντας Risen έπαιξα σήμερα το Arcania: Gothic 4 που είναι το κοντινό "εξαδελφάκι" του και μπορώ να πω ότι απογοητεύτικα πάρα πολύ με την απλοποίηση που έχει πέσει στους RPG μηχανισμούς. Το Risen σε ζόριζε, ένιωθες ότι ήσουν ένας απλός άνθρωπος που θέλει να επιβιώσει σε ένα αφιλόξενο κόσμο και στο Arcania είσαι ο γαμιάς που θα τα σκίσει όλα για να επιτύχει αυτό που θέλει.

                Πραγματικά γουστάρω αυτήν την γενιά όσο καμία άλλη αφού έρχονται τίτλοι που ικανοποιούν κάθε γούστο και με το παραπάνω αλλά υπάρχουν φορές που οι εταιρείες πραγματικά το παρακάνουν και κάνουν στροφή 180 μοιρών για να μπορέσουν να βρουν αποδοχή σε ένα πιο ευρύ κοινό.

                Comment


                • #98
                  Originally posted by Titus View Post
                  Το Awakening δεν ήταν DLC όμως, ήταν κανονικό expansion και αυτή τη στιγμή στο Play.com κάνει 21 ευρώ.


                  Ευτυχώς που υπάρχουν και τα ελληνικά μαγαζιά:




                  I'm back bitches... Version 2.0

                  Το νέο forum για το αυτοκίνητο: PetrolHeads

                  Comment


                  • #99
                    Originally posted by Ren_of_Heavens View Post
                    Καμία σχέση με κάποιο άλλο RPG λέγε με Risen που ολοκλήρωσα για δεύτερη φορά πριν λίγες ημέρες.

                    Παιχνιδάρα.

                    Κρίμα που η μεταφορά στο 360 ήταν τόσο χάλια.
                    I'm back bitches... Version 2.0

                    Το νέο forum για το αυτοκίνητο: PetrolHeads

                    Comment


                    • off topic

                      ren of heavens αδερφε μιας και 1000ρισες το ρισεν δοκιμασε να παιξεις στο xbox σου divinity 2 και venetica *αγαπαμε και στηριζουμε european rpg developers*
                      αν και τα δυο εχουνε πολλα προβληματα οστοσο ειναι ξεχωριστες εμπειριες ειδικα το divinity 2 που εχει και αυξημενη δυσκολια

                      Comment


                      • Dragon Age Origins Ultimate Edition

                        Comment


                        • Μιας και σκέφτομαι να ξαναπιάσω το παιχνίδι, αξίζει να ασχοληθώ με το expansion ή με κάποια dlc's;
                          sigpic

                          Comment


                          • Δύσκολη ερώτηση.

                            Αντικειμενικά, τα DLC του είναι μέτρια προς καλά και διάρκειας 2 ωρών το καθένα. Έχουν ένα σχετικό ενδιαφέρον αλλά δε με ξετρέλαναν, ενώ ο εξοπλισμός που δίνουν μου φάνηκε υπερβολικά δυνατός σε σχέση με το κανονικό παιχνίδι. Το Return to Ostagar αξίζει τον κόπο γιατί δένει πολύ όμορφα με το παιχνίδι ενώ τα υπόλοιπα είναι πιο ασύνδετα. Το The Stone Prisoner σου δίνει ένα party member αλλά και χωρίς αυτό ζεις μια χαρά, ενώ είναι και νερόβραστο DLC οπότε θα σου έλεγα να το προσπεράσεις. Το Warden's Keep δίνει αρκετές πληροφορίες για το παρελθόν των Grey Wardens και έχει ένα ενδιαφέρον στην τελική επιλογή, οπότε αξίζει επίσης τον κόπο. Το Leliana's Sorrow δεν το έχω παίξει γιατί η Leliana μου τη δίνει, ενώ το Darkspawn Chronicles σε βάζει να παίξεις σαν Elite Darkspawn και έχει φάση, χωρίς να επηρρεάζει το παιχνίδι. Για το expansion τα έχω γράψει στο λινκ εδώ, το θεωρώ απαράδεκτο και ο μόνος λόγος για να το παίξεις είναι η περιέργεια.



                            Για τα δύο πιο πρόσφατα DLC δες εδώ.

                            Τι βλέπεις όταν έχεις πράσινα μάτια?

                            Στο Βιλαμπάχο ακόμα τρίβουν...

                            Η μόνη διαφορά ανάμεσα σε μένα και σε ένα τρελό είναι πως εγώ δεν είμαι τρελός - Σαλβαδόρ Νταλί

                            Comment


                            • Έβαλα τα Warden's Keep και Stone Prisoner για αρχή και βλέπουμε. Στο θέμα των tactics τώρα έχετε να κάνετε κάποιες προτάσεις; Για τον Alistair ας πούμε, που τον έχω tank, ή αργότερα για τη Leilana ως archer.

                              Ας πούμε τώρα βρίσκομαι στο σημείο που κάνεις recruit την Morrigan. Ο main char μου είναι mage και ακολουθώ ένα primal/creation build. Τα tactics που έχω βάλει είναι τα εξής:

                              Morrigan, behaviour: ranged
                              1) self: surrounded by at least 2 emenies -> Mind Blast
                              2) enemy: attacking main char -> Horror
                              3) self: hp<90&#37; -> Drain Life
                              4) enemy: target using ranged/magic attacks -> Disorient

                              Alistar, behaviour: aggresive
                              1) self: hp>=25% -> potion
                              2) self: any -> Threaten
                              3) self: any -> Shield Defense
                              4) enemy: hp>= 75% -> Shield Bash

                              Για main tank προορίζεται ο Alistair, οπότε μόνο για damage absorber τον θέλω.

                              Main Char, behaviour: ranged
                              1) self: hp<50% -> Heal
                              2) ally: hp<25% -> Heal
                              3) self: surrounded by at least 2 enemies -> Rock Armor
                              4) self: being attacked by range/magic -> Arcane Shield
                              5) ally: mana or stamina <50% -> Rejuveate
                              6) enemy: nearest visible -> Arcane Bolt

                              Όταν παίρνω τον έλεγχο άλλων χαρακτήρων, ο main char παίζει καθαρά support ρόλο για να μην έχω στο νου μου κάθε τρεις και λίγο τα heals.
                              sigpic

                              Comment


                              • Tactics δε χρησιμοποίησα ποτέ μα ποτέ για κανένα λόγο παρά μόνο στους μάγους για heals. Θα σου πρότεινα να κάνεις το ίδιο γιατί οι αυτόματες ενέργειες στερούν ευελιξία, ειδικά σε rogues και warriors. Για τη μαγεία, το path σου είναι καλό για support αλλά θα σου πρότεινα να έδινες έμφαση και στο entropy γιατί έχει ΤΡΟΜΕΡΑ ξόρκια. Μπορείς να εναλάσσεις Morrigan και Wynne για πιο επιθετικογενές / αμυντικογενές party και να παίρνεις το ρόλο του healer ή battlemage.
                                Τι βλέπεις όταν έχεις πράσινα μάτια?

                                Στο Βιλαμπάχο ακόμα τρίβουν...

                                Η μόνη διαφορά ανάμεσα σε μένα και σε ένα τρελό είναι πως εγώ δεν είμαι τρελός - Σαλβαδόρ Νταλί

                                Comment

                                Working...
                                X