Announcement

Collapse
No announcement yet.

Demon's Souls

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Στο 3-1 και 3-2 μαζεύεις πολύ εύκολα spices. Αργότερα στο παιχνίδι το farming θα γίνεται αρκετά πιο εύκολα, οπότε ο ανεφοδιασμός θα είναι μία τυπική (και "καθημερινή") διαδικασία.

Άδικα δύσκολο δεν είναι, θέλει τρόπο και προσοχή. Όπως ανέφερα αρκετές φορές, οι πρώτες 5 με 10 ώρες είναι που αισθάνεσαι σχεδόν παράλυτος, μετά συνηθίζεις και ξέρεις τι να περιμένεις. Ο θάνατος γίνεται δεύτερη φύση σου και υπολογίζεις καλύτερα τις κινήσεις σου. Απλώς στην αρχή λίγο χάνεσαι.

Είναι αρκετά πιο σύνθετο από ένα Diablo. Με τίποτα δε θα το χαρακτήριζα hack n slash, έχει πάρα πολύ στρατηγική, δεκάδες διαφορετικά builds, πάρα πολλά μυστικά και events που θέλουν ενασχόληση. Προφανώς και πρόκειται για ένα Dungeon Crawler, η λογική του όμως δεν είναι απλώς το να σφάζεις αβέρτα για να δυναμώνεις, υπάρχουν πολλά άλλα στοιχεία που συνθέτουν την όλη εμπειρία.

Comment

• Πάει και ο Tower Knight με τη δεύτερη (την πρώτη με σκότωσε με ένα χτύπημα πριν καταλάβω τι γίνεται). Δε με αφήνει να προχωρήσω άλλο άρα προς το παρόν μάλλον θα δοκιμάσω καμιά άλλη πίστα. Ίσως την 3 για να μαζέψω και κάνα spice.
      Originally posted by Squall Leonhart
      I used to be a SeeD like you, then I took an icicle in the chest
      Originally posted by 丹野
      Ο sub_zero είναι αυτός ο ψηλός με τα γυαλιά, ενώ ο Παίχτης είναι ο κούκλος αθλητικός τυπάς. Ο LMS δεν ξέρω ποιος είναι, αλλά who cares...
      Originally posted by Ryu_gr
      υπάρχουν τα games που τα "γεμίζουν" με επαναλαμβανόμενα tasks για να δείξουν απλώς ότι έχεις πράγματα να κάνεις (και όταν πας να ασχοληθείς απλά βαριέσαι) και υπάρχει και το Mario Galaxy.

Comment

• Τελείωσα όλη την τρίτη πίστα και συνειδητοποίησα πως έχω ξεμείνει από χόρτα (έχω κάποια υψηλού επιπέδου αλλά είναι για ώρα ανάγκης). Ο Maneater μου έβγαλε πραγματικά την πίστη, ή θα με σκότωνε με συνοπτικές διαδικασίες ή κωλοτούμπα και βουτιά στο γκρεμό από κάτω... Ο Old Monk και αυτός αρκετά δύσκολος και δεν ξέρεις τι ακριβώς θα σου τύχει αλλά το πιο σπαστικό είναι που κάθε μα κάθε φορά έπρεπε να βλέπεις το cut-scene. Δύο λεπτά να ανέβω τις σκάλες, 4 λεπτά το cut-scene. Τώρα θα επιστρέψω στην πρώτη πίστα για να δοκιμάσω τα δρακάκια και να το προχωρήσω. 40λβλ είμαι τώρα παρεμπιπτόντως. Άσχετο, αλλά μπορείς να πουλήσεις πράγματα;
        Originally posted by 丹野
        Ο sub_zero είναι αυτός ο ψηλός με τα γυαλιά, ενώ ο Παίχτης είναι ο κούκλος αθλητικός τυπάς. Ο LMS δεν ξέρω ποιος είναι, αλλά who cares...
        υπάρχουν τα games που τα "γεμίζουν" με επαναλαμβανόμενα tasks για να δείξουν απλώς ότι έχεις πράγματα να κάνεις (και όταν πας να ασχοληθείς απλά βαριέσαι) και υπάρχει και το Mario Galaxy.

Comment

• Wow δυνατος λεμε! Αντικειμενα δεν μπορεις να πουλησεις, ωστοσο ορισμενα πραγματα απο αυτα που βρισκεις τα θελεις διπλα για ενα σημειο στην 4-1 που κανεις ανταλλαγες. Μπραβο για τον maneater γιατι απ'οτι βλεπω πρεπει να τον εβγαλες αρκετα νωρις, you are strong. Ο old monk μου ειχε φανει ευκολος αλλα ειχα παει πολυ αργα σε αυτο το σημειο. Ειχα διαβασει στο guide πως αν εισαι online παιζει να καλεσει καποιον αλλο παικτη ως black phantom για αυτη τη μαχη...δεν μου ετυχε αλλα πρεπει να λεει πολυ. Keep it up.

Comment

• Τον Maneater πρέπει να τον νίκησα κοντά στο 30-35λβλ, δεν ξέρω αν έπρεπε να ήμουν παραπάνω. Το πρόβλημα ήταν πως έπρεπε να γίνουν όλα γρήγορα και να μην κάνω λάθη. Επίσης σε αντίθεση με προηγούμενα αφεντικά δεν είχες πού να κρυφτείς για να ανασυνταχθείς. Πιστεύω πως βοήθησε η τύχη με το να μην πέσω από κάτω.
            Τον Old Monk τον νίκησα σε μορφή άλλου παίχτη που μάλλον ήταν καλύτερα γιατί αυτός που νίκησα δεν ήταν πολύ δύσκολος και είχε πολύ λιγότερα ΗΡ από τον κανονικό. Εξαρτάται τι θα σου τύχει πάντα. Επίσης μπορείς να χρησιμοποιήσεις την Μπλε-ματόπετρα για να γίνεις εσύ ο αρχηγός (μπορεί και να γίνεις και μπλε φάντασμα αλλά πιο πιθανό να γίνεις Γερος μοναχός). Έχει αρκετή πλάκα και αν νικήσεις παίρνεις και το καπέλο του δώρο (όχι φοβερά δύσκολο αφού μερικές φορές πεθαίνουν πριν ανέβουν τα σκαλιά) καθώς και το σώμα σου. Πρέπει να έχω μαζέψει 5-6 καπελάκια. Επιτέλους μπόρεσα να κάνω και λίγο γρήγορο farming στις σκάλες όπου μαζεύεις πολύ γρήγορα πάνω από 6000 ψυχές (όχι άσχημα για μένα που με δύο πάνω-κάτω έχω αρκετές ψυχές για λβλ απ).
            Κάνω pure mage build με λίγους πόντους σε Faith για τα Miracles (αν και δεν έχω πάρει Talisman ακόμη) και σε Strength για να έχω μια ασπίδα της προκοπής. Όλοι οι άλλοι πόντοι πήγαν σε Intelligence και (κυρίως) σε Magic. Τα περισσότερα τέρατα με σκοτώνουν με 2-3 το πολύ χτυπήματα (ενίοτε και με ένα) αλλά πέφτουν εξίσου εύκολα.
            Αυτό που πραγματικά κάνει πολύ καλά το παιχνίδι είναι το level design. Πραγματικά έχω καιρό να δω τόσο καλά δομημένες πίστες. Η 3 δε μου άρεσε όσο η 1 αλλά ειδικά στη φυλακή ήταν πολύ ατμοσφαιρική με τα κουδουνάκια και την τραγουδιάρα.
            Originally posted by 丹野

Comment

• Πωπω εσύ προχωράς δυναμικά, δεν κολλάς πουθενά. Ωραίος που έβγαλες τόσο νωρίς το 3 (εντάξει δυνάμωσες αρκετά φυσικά). Εγώ τον Old Monk τον έβγαλα αφού είχα σφάξει όλο το 2 και αρκετό 4, οπότε είσαι καλά. Το 1 άφησε το, είναι το πιο δύσκολο και απαιτητικό επίπεδο, πιάσε το 2, 4, μετά επέστρεψε στο 1.3 και μετά όλο 5. Τέλος 1.4. Αυτή είναι η καλύτερη σειρά, από εκεί και πέρα παίζεις όπως γουστάρεις . Ρίξε μία ματιά και στον guide που έγραψα για τα tendencies, να μπεις λίγο στο κλίμα.

Comment

• Συνειδητοποίησα πως μάλλον έχω πάρει λίγο Black Character Tendency επειδή έγινα Black Phantom στην τρίτη πίστα. Μου φαίνεται έχει μαυρίσει κάπως ο χαρακτήρας μου...
                Θα δοκιμάσω να σκοτώσω το δρακάκι τώρα και μάλλον θα προχωρήσω λίγο την 1-3 για την πλάκα μου (κάποια στιγμή όμως πρέπει να πάρω το talisman για να μπορώ να κάνω evacuate, μπορώ να πάω μία στα γρήγορα γιατί από ότι είδα είναι σχετικά νωρίς στην 2-1 ή στην 4-1 που το βρίσκεις).
                Originally posted by 丹野

Comment

• Συνεχίζω μόνος μου το θέμα.
                  Έχω σχεδόν τελειώσει τον 5ο κόσμο (τον οποίον κοντεύω να κάνω, αν δεν έχω κάνει ήδη μαύρο), έχω σκοτώσει και τον Garl Vinland απλά περιμένω να κάνω τα Tendency events πριν νικήσω την Astraea (ουσιαστικά μπορώ απλά να πάω δίπλα της και θα αυτοκτονήσει μόνη της). Έχω βοηθήσει αρκετούς παίκτες σε αυτό το boss όπου αυτοί απλά κάθονται και με κοιτάνε ενώ σιγοψήνω τον Garl. Δοκίμασα για πρώτη φορά (που να πέτυχε) και Black Phantom και το φχαριστήθηκα αρκετά (αν και δεν ήταν πολύ Black Phantomy). Βρήκα τον παίκτη να ρίχνει βέλη στα μαζεμένα τεράστια γκομπλινάκια και λέω δεν είναι σωστό να του επιτεθώ ενώ είναι απασχολημένος. Αφού με κοίταξε και τον κοίταξα, πήδηξα μέσα στο βάλτο και πήγα να δω τι αντίδραση θα έχουν τα τέρατα και είδα πως ακόμα και αν τους έκανα επίθεση καθόντουσαν και τις τρώγανε. Μου στείλε μήνυμα που μου ζήτησε να τα σκοτώσω το οποίο και έκανα και μετά του πρότεινα να πάμε να σκοτώσουμε το Black Phantom με το μπαλτά στην άλλη μεριά του βάλτου. Χάθηκα κάπως αλλά ήρθε και με πήρε. Παρατρίχα να πεθάνει αφού τη στιγμή που είδα το φάντασμα μου έγραφε μήνυμα αλλά τελικά το σώσαμε. Μετά από αυτό την έκανα ειρηνικά.
                  Σήμερα άρχισα και τελείωσα όλο τον δεύτερο κόσμο ο οποίος όντως ήταν πανεύκολος. Οι 2 πρώτοι αρχηγοί βγήκαν με την πρώτη και μου χάρισαν και ένα ακούσιο Pure White World Tendency, επομένως τελικά σκότωσα και τον Eragon God, ο οποίος μου πήρε μεν πάρα πολλές προσπάθειες αλλά αν μάθεις το pattern του ίσως είναι ο ευκολότερος όλων (με μόνο πρόβλημα το ότι πεθαίνεις αμέσως αν σε χτυπήσει). Έχω ακόμα κάτι θησαυρούς που δεν έχω καταφέρει να πάρω και κάποια τούνελ στα οποία χάνομαι και μετά από αυτό θα συνεχίσω τον 4ο και τελευταίο κόσμο για μένα.
                  Πάντως ως τώρα ο πιο ωραίος κόσμος είναι ο πρώτος. Ο δεύτερος και ο πέμπτος δε μου άρεσαν ιδιαίτερα και με ενοχλεί που είναι τόσο σκοτεινοί ενώ πέφτεις και πολύ εύκολα.
                  Έντιτ:61 λβλ νομίζω
                  Originally posted by 丹野

Comment

• Το τερμάτισα πλέον και γω.
                    Ο Αλλάντ ήταν πανεύκολος, έφυγε με δύο χτυπήματα (Firestorm), ούτε πρόλαβα να μάθω πως είχε soulsucker αν και τον είχα δει και πιο πριν ως μπλε φάντασμα. Εν τω μεταξύ ο Biorr εξαφανίστηκε αφού σκότωσα τον βασιλιά αν και δεν είχε πεθάνει...Το πιο δύσκολο μέρος μου φάνηκε να περάσω κάτω από τον δράκο. Αν και τα κατάφερα μια φορά δε μπορώ να πω πως έχω καταλάβει ακριβώς πώς λειτουργεί... Ο Storm King επίσης εύκολος και θα τολμούσα να πω πως τα απλά σαλάχια είναι πιο επικίνδυνα στην αρχή επειδή είναι πολλά μαζί και δε ξέρεις από που θα σου έρθει.
                    Από optional πράγματα η πιο δύσκολη όλων ήταν η Selen (μαζί με τη Yuria η πιο αγαπημένη μου NPC). Και σε άλλους σκοτώθηκα αλλά με αυτήν είχα απελπιστεί σε κάποια φάση. Είχε και τα κουνούπια να σε χτυπάνε στο άσχετο... Τελικά την έβγαλα με φυσικές επιθέσεις γιατί αν της έκανες μαγεία ούτε πολύ ζημιά έτρωγε και έκανε και Antimagic Field. Φαντάζομαι πως ένας Warrior χαρακτήρας θα την έβγαζε πιο εύκολα. Ο Ντόραν με δυσκόλεψε κάπως αλλά όχι τόσο πολύ κυρίως λόγω των πολλών του ΗΡ. Την πρώτη φορά που πήγα με σκότωσε με το καλημέρα ενώ προσπαθούσα να του μιλήσω. Τελικά ήταν πολύ απλός, με Homing Soul Arrow έτρωγε κοντά 1000 ζημιά, ενώ ήταν δύσκολο να το αποφύγει στο διάδρομο. Πλάκα είχε και με την Μιράλντα. Πάω στο οικοδόμημα που κρύβεται σιγά σιγά (όπως πάντα σε αυτό το παιχνίδι) να δω τι γίνεται και πριν το καταλάβω τρώω την τσεκουριά στο κεφάλι.
                    Τερμάτισα με τον καλό τερματισμό. Ο κακός το μόνο που δίνει και αξίζει είναι η Red Eye Stone. Ελέω Αγίου Βαλεντίνου κατάφερα και έκανα όλα τα WT events και έχω όλα τα δαχτυλίδια. Ήμουν 84 λβλ.
                    Πιο αγαπημένος κόσμος ο πρώτος, μετά ο τέταρτος (αν και δε θα με χάλαγε να μην έτρωγα τα δόρατα από το πουθενά...), μετά ο τρίτος, μετά ο δεύτερος και τελευταίος ο πέμπτος.

Μια μικρή παρένθεση αλλά το Nexus είναι το κλουβί με τους τρελούς. Έχουμε και λέμε:
                    Ένας παπάς που την είδε ιεροεξεταστής και θέλει να καθαρίσει τον κόσμο από τους μάγους.
                    Μια γυναίκα που γουστάρει τον παπά σε μη υγιή βαθμό.
                    Ένα γέρο μάγο που σου λέει λίγο πολύ να αφήσεις τον κόσμο να καταστρέφεται για να έχει πρόσβαση στη μαγεία του.
                    Μια κοπέλα που σου λέει συγγνώμη όταν πας να τη σκοτώσεις επειδή δε μπορεί να πεθάνει.
                    Ένα emo μπλε φάντασμα που τρελαίνεται.
                    Έναν τύπο που κοιμάται όπου βρει.
                    Έναν ψυχάκια έμπορο.
                    Μια μασκοφόρο τραβεστί που σου λέει να σφάξεις σχεδόν όλους τους παραπάνω.

Συνέχισα και στο καινούργιο παιχνίδι που όντως είναι αρκετά πιο δύσκολο αλλά επειδή ξέρω πλέον τις πίστες είναι αρκετά πιο βατό. Σκοτώθηκα από πτώση στον πρώτο κόσμο ενώ προσπαθούσα να πάρω τα πράγματα από το σπιτάκι της Μιράλντα, κατά τα άλλα όλα τα υπόλοιπα τα πέρασα με σχετική άνεση. Ο Φάλαγγας έπεσε με ένα μόνο χτύπημα από το firestorm. Πέρασα και τον Adjucitator (4-1) για να ελευθερώσω τον Urbain και να έχω το farming spot έτοιμο όποτε χρειαστεί. Πάντως χαλαρά οι πιο επικίνδυνοι εχθροί για μένα είναι οι ασημένιοι σκελετοί. Είναι απίστευτα γρήγοροι και τρως ζημιά και με το που πέφτουν πάνω σου. Τώρα ξεκίνησα και την τρίτη όπου και νίκησα το Fool's Idol. Με το Miracle Anti-Magic Field το Tower of Latria γίνεται πανεύκολο αφού οι καλαμαράδες δε μπορούν να κάνουν ξόρκια όταν είναι κοντά σου. Το δοκίμασα στο Fool's Idol αλλά δυστυχώς δε δουλεύει το ίδιο καλά γιατί αν είναι εκτός range AntiMagic Field μπορεί να σου ρίξει ξόρκια. Την έβγαλα με τον κλασικό τρόπο του κρύβομαι και ρίχνω. Για κάποιον melee χαρακτήρα με καλή άμυνα δεν είναι καθόλου κακή ιδέα πάντως (εγώ δε μπορούσα να κάνω λάθη, άπαξ και μου έριχνε ξόρκι πέθαινα). Η γενική δυσκολία είναι σχετικά αυξημένη αφού πλέον ακόμα και μερικά Dreglings με σκοτώνουν με 1-hit kill αν δε φοράω το Cling Ring (και εξάλλου σχεδόν οι πάντες μπορούν να μου σπάσουν την άμυνα με την ασπίδα με ένα χτύπημα). Περίμενα πάντως κατακόρυφη αύξηση στις ψυχές που παίρνεις, κάτι που δεν έγινε δυστυχώς... Τώρα είναι 90-91 λβλ.
                    Ξεκίνησα και καινούργιο παιχνίδι με άλλο χαρακτήρα για πλάκα και κατάφερα και έβγαλα τον Vanguard της εισαγωγής.
                    Μάλλον τώρα θα το πάω πιο ήρεμα.
                    Originally posted by 丹野

Comment

• O thief λέει τίποτα ή να αλλάξω class τώρα που 'ναι νωρίς;

Α και πως γυρνάω πίσω στο Nexus ενώ είμαι μέσα σε κάποιο επίπεδο χωρίς να χάσω εννοείται τα souls. Eπειδή co-op δεν το κόβω να παίζω, αν και θα πρέπει να λέει άσχημα, υπάρχει πρόταση για καλή solo class?
                      sigpic

Comment

• H class καθορίζει τα πολύ αρχικά στατιστικά σου και τον εξοπλισμό σου, μην κολλάς εκεί. Η καλύτερη class για να ξεκινήσεις ΙΜΟ είναι ο Royal, αλλά όπως προείπα, μην κολλάς απλά.

Όταν προχωρήσεις λίγο το παιχνίδι θα σου δοθεί απάντηση και στο άλλο σου ερώτημα. Προς το παρόν απλά δεν μπορείς να γυρίσεις αν δεν είσαι σε ένα archstone. Αργότερα παίρνεις αντικείμενα και μαγικά που σε βοηθάνε να επιστρέψεις στο nexus.

Ξεκίνησες μέγιστο παιχνίδι, απόλαυσέ το.

Comment

• Οκ thief σταθερά.
                          sigpic

Comment

• Royalty είναι όντως η καλύτερη κλάση (ειδικά αν θες να νικήσεις το boss της εισαγωγής) αλλά καλύτερα που έκανες ότι χαρακτήρα ήθελες. Ότι κατεύθυνση και να πάρεις με τα στατιστικά σου πάντως κάνει για solo, μη σκας (εκτός αν ανεβάσεις μόνο το luck ).
                            Για να γυρίσεις στο Nexus απλά πηγαίνεις στις Archstone και κλικάρεις πάνω τους. Μετά θα πάρεις και αντικείμενα και μαγικά που θα μπορείς να χρησιμοποιείς οπουδήποτε θες αλλά προς στο παρόν μόνο στην αρχή κάθε υποπίστας με τις archstones.
                            Originally posted by 丹野

Comment

• Πολύ ψόφος αδερφάκι μου....
                              sigpic

Comment

• Dope τα πράγματα είναι απλά στο DS: ψοφάς αβέρτα, ρίχνεις άπειρα βρισίδια, αναθεματίζεις Θεούς και Δαίμονες, καταργιέσαι το μέτριο χειρισμό και τη μέτρια γεωμετρία, ξεσπάς σε γραφεία, χειριστήρια και τοίχους και άλλα πολλά. Το θέμα είναι ότι μετά από όλα αυτά, ΚΑΘΕ φορά θα λες πόσο άπειρα τέλειο είναι το παιχνίδι που παίζεις .

Έχουμε να ανταλλάξουμε απόψεις για επικούς θανάτους... Α ρε πόσο μπροστά είναι αυτό το game.

Είχα δώσει και μία συμβουλή λίγες σελίδες πριν στον nooto: να ξεσπάς στο θρανίο, αποδίδει και ζει το dual shock.

Επίσης ρίξε μία ματιά σε ένα γιγάντιο κατεβατό - guide που έγραψα λίγες σελίδες πριν για το World Tendency - Character Tendency. Επικά πράματα.

Comment

Working...
                                X