Announcement

Collapse
No announcement yet.

Demon's Souls

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #91
    Ξεκιναμε, το class το οποιο επελεξα τελικα ηταν wanderer αλλα απ'οτι καταλαβα οντως δεν παιζει τοσο ρολο με τι ξεκινας. Οι πρωτες ωρες ηταν πραγματικα απελπισια απο πλευρας ''deaths'' και μπορω να πω οτι πραγματικα δεν εχω δει κατι παρομοιο. Παιζει πολυ το θεμα της παρανοιας αρχικα επειδη ξεκινας συνεχως απο την αρχη του επιπεδου καθε φορα που χανεις και επειδη θες να φτασεις γρηγορα εκει που βρισκοσουν εισαι απροσεκτος κατι που συνεπαγεται τα προφανη αποτελεσματα. Το πιο περιεργο ωστοσο ειναι οτι συνεχιζεις και παιζεις το παιχνιδι με ολο και μεγαλυτερη ορεξη ενω παραλληλα γινεσαι ολο και πιο πολυμηχανος σε οτι αφορα το battle system.

    Imo, παροτι ειμαι σε πολυ αρχικο σταδιο, ο τιτλος τα σπαει...επιτελους κατι εντελως καινουργιο απο καθε πλευρα. Ακομα και η αισθηση που εισπαρτεις απο τη μοναχικοτητα του ηρωα μεσα στον ολο κοσμο σε παραλληλια με την εικονα μιας μαζικης κοινοτητας που εκεινη τη στιγμη συμβαδιζει μαζι σου (εν ολιγοις το πανεξυπνα φτιαγμενο online κομματι και οτι αυτο περιλαμβανει) ειναι κατι μοναδικο.

    Τελειωσα την 1-1 μεσα σε ενα 6ωρο περιπου και θελω να κανω μια ερωτηση τωρα. Κατα τη διαρκεια του παιχνιδιου ενω εσωσα τον ostrava, καποια στιγμη αργοτερα εχασα και οταν ξαναπερασα απο το σημειο τον ειδα να γινεται κομματια απο εναν blue eyes knight. Στη φουρια μου να τον σωσω, πηδηξα απο το κτιριο και τελικα τα τιναξα. Εψαξα λιγο και ειδα οτι πρεπει να τον σωζεις καθε φορα που τον συναντας και οτι στο μελλον σου δινει κατι πολυ σημαντικο. Anyway ξεκινησα απο την αρχη το παιχνιδι (χωρις να χαλαστω) και μεσα σε ενα μισαωρο πανω κατω εφτασα εjω απο την πυλη με το boss κανοντας τα παντα και χωρις να χασω. Το ερωτημα ειναι, καθε φορα που μπαινω στην 1-1 πρεπει να πηγαινω να τον σωσω? Ας πουμε τωρα θελω να γυρισω στο nexus αλλα φοβαμαι μηπως οταν επιστρεψω στην 1-1 πρεπει να προλαβω μην τον ξανασφαξουνε. Επισης εχω σκοτωσει τους βατους εχθρους και θα ηθελα να μαζεψω καποιες souls ακομα και λογω αυτου φοβαμαι να επαναλαβω την πιστα απο την αρχη. Γενικα τι παιζει?

    Comment


    • #92
      Ο Ostrava είναι ένα πρόβλημα, τίποτα παραπάνω . Όλοι οι NPCs που συναντάς έχουν μία επικότητα, ο Ostrava είναι ένας φλώρος που πρέπει να τον σώζεις. Το θέμα είναι ότι στο 1-4 ο φλώρος αυτός σου δίνει ένα κλειδί για να ανοίξεις την πόρτα που βρίσκεται πίσω από τον red eyes knight στο 1-1 (εκεί που σου είπα να μην πας). Μέσα στην πόρτα αυτή βρίσκεις ένα σούπερ σπαθί (το Demonbrandt), το οποίο για κάθε θετικό Character Tendency παίρνει αναβάθμιση σε Physical και Magical dmg. Εγώ αυτή τη στιγμή είμαι σε +100% CT και το όπλο αυτό ανεβάζει το attack power μου (physical+magical) στο 440 . Πέραν όλων αυτών, στην πόρτα αυτή βρίσκεις έναν ειδικό εχθρό, που αν τον σφάξεις (δεν τον έσφαξα) παίρνεις ένα trophy και την πανοπλία του.

      Τέλος πάντων, αυτά στα λέω για να ξέρεις τι θα χάσεις αν πεθάνει ο Ostrava. Τώρα για να μην πεθάνει... Κάνε ό,τι είναι να κάνεις στο 1-1 άφοβα, εγώ τον άφησα στη μοίρα του άπειρες φορές και δεν ψόφησε ποτέ. Τελείωσε το όμως όσο πιο γρήγορα μπορείς, για καλό και για κακό. Όταν το τελειώσεις, ο Ostrava θα μεταφερθεί στο 1-2. Εκεί θα είναι φυλακισμένος και πρέπει ΠΑΛΙ να τον σώσεις. Ακου τώρα τι γίνεται. Με το που ξεκινάει το 1-2, μπαίνεις μέσα σε ένα δωμάτιο με slimes. Κάπου στα αριστερά υπάρχει ένα μονοπάτι που κατεβαίνει προς τα κάτω και καταλήγει σε κάτι κάγκελα. Πίσω από αυτά τα κάγκελα είναι ο αποτυχημένος μας Ostrava και σου ζητάει να τον βοηθήσεις. Λίγο αργότερα στο 1-2 θα αναγκαστείς να κατέβεις στο εσωτερικό μονοπάτι του τοίχου, όπου μπορείς να πας είτε προς τα πίσω και να σώσεις τον Ostrava, είτε προς τα μπροστά και να συνεχίσεις κανονικά το παιχνίδι. Συμβουλή μου είναι να παίξεις κανονικά το 1-2, να φτάσεις στο τέλος, να πειραματιστείς με τον Tower Knight, ώστε να ξέρεις πώς να τον βγάλεις, αλλά να μην τον σκοτώσεις έστω και αν μπορείς. Ψόφα, ξεκίνα το 1-2 από την αρχή, σφάξε τον κόκκινο δράκο, σφάξε ό,τι κινείται στο 1-2, σώσε Ostrava, πάνε στον Tower Knight, σφάξε τον και είσαι complet, ο Ostrava θα μεταφερθεί στο 1-3 και θα σε περιμένει να τον σώσεις.

      Εγώ έσωσα τον Ostrava με το που μπήκα στο 1-2 και παρόλα αυτά δε μου πέθανε. Επειδή όμως υπάρχει πιθανότητα να πεθάνει, αφιέρωσε λίγο χρόνο στα παραπάνω για να είσαι σίγουρος. Ελπίζω στο ενδιάμεσο να μη διάβασες τον οδηγό και να τα έγραψα όλα αυτά τσάμπα . Αν κοιτάξεις 2-3 σελίδες πίσω θα με δεις να γκρινιάζω επειδή είχα την υποψία ότι μου πέθανε ο Ostrava. Ο δε Burai τι γκρίνια άκουσε μέσω μηνυμάτων στο PSN δεν περιγράφεται. Είχα ξενερώσει τη ζωή μέχρι που κάποια στιγμή βλέπω τον Ostrava να περιφέρεται άσκοπα! Ε πήγα, ταπείνωσα τον Tower Knight και ηρέμησα.

      Η class δεν έχει κανένα απολύτως νόημα, εσύ καθορίζεις τα στατιστικά σου. Το θέμα είναι ο αρχικός εξοπλισμός. Με royalty εχεις ένα wooden catalyst και ένα fragnant ring, το πρώτο το παίρνεις στο 1-2, ενώ το δεύτερο κάποια στιγμή στο 4ο κόσμο (αν θυμάμαι καλά).

      Ξαναλεώ πάντως, αν θέλεις να κάνουμε farm μερικές δεκάδες χιλιάδες souls γρήγορα και ευχάριστα, πες μου . Η μισή μαγεία αυτού του παιχνιδιού είναι η συζήτηση με τους άλλους παίχτες, η ανταλλαγή απόψεων και στρατηγικών, γιατί όχι και η βοήθεια, όποτε αυτή είναι δυνατή. Κοινώς, τα σπάει :xp: .

      Comment


      • #93
        Κοινως Ostrava be damned . Ευχαριστω παρα πολυ evans;););).

        Για την ιστορια παντως να πω οτι εμενα ο Ostrava μου πεθανε κατα τη διαρκεια του 1-1, γιατι αφου τον εσωσα, τις επομενες φορες που περναγα απο αυτο το σημειο, κατεβαινε και εσφαζε μονος του τους εχθρους μεχρι που τον σκοτωσε ο blue eyes knight. Γι'αυτο ξεκινησα απο την αρχη το παιχνιδι ωστε να ειμαι πιο προσεκτικος μαζι του. Απ'οτι καταλαβα το καλυτερο ειναι να παιζεις κανονικα τα επιπεδα στα οποια βρισκεται και να τον σωζεις οταν εισαι ετοιμος να τα τελειωσεις.

        Προς το βραδακι θα βγαλω τον phalanx ξανα και απο κει περα θα ακολουθησω τις συμβουλες σου. Thnx και παλι;).

        Comment


        • #94
          Update: Μετα το τελος της 1-1 η 1-2 δεν μου φανημε ιδιατερα δυσκολη, εχασα μονο μια φορα στο σημειο πριν τον tower knight οπου με περιμεναν στρατιωτες και 2 blue eyes knights. Αφου εφαγα τα μουτρα μου στο boss αποφασισα να σκοτωσω το δρακο ο οποιος επεσε μετα απο 120 περιπου βελη. Εκανα farming φτανοντας soul level 20 και αγορασα νεους εξοπλισμους αλλα παρολα αυτα ο tower knight συνεχιζει να με εχει για πλακα. Anyway αρχισα να πειραματιζομαι με τον red eyes knight στην 1-1 και εχω να πω τα εξης: Υπαρχουν 3 τροποι να πεθανει ακομα και οταν ο χαρακτηρας εχει πολυ μικρα level. Ο πρωτος ειναι το lure στο δωματιο με τις σκαλες που περιγραφει ο burai, με σκοπο να πεσει στο χαμηλοτερο επιπεδο και να πεθανει απο την πτωση...ωστοσο χρειαζεται τυχη γιατι το AI δεν λειτουργει παντα με τον ιδιο τροπο και ετσι παιζει απλα να σε ακολουθησει μεχρι την αρχη της 1-1. Ο δευτερος ειναι καθε φορα που γυρναει την πλατη του να εχεις thief ring και να πλησιασεις σιγα σιγα για stealth επιθεση...θελει ωστοσο καλο timing ενω επισης παιζει να παρει πολυ ωρα καθως το stealth του τρωει μονο τα μισα hp και υπαρχει περιπτωση να κανει heal αν απομακρυνθεις. Ο τριτος και με 100% πιθανοτητα για kill ειναι να τον κανεις lure μεχρι την αρχη της 1-1 (απο το δωματιο με τις σκαλες) και να σταθεις στο πισω μερος καποιας φωτιας που υπαρχει στον εισαγωγικο διαδρομο. Ειναι σιγουρο οτι θα ερθει κατα πανω σου και θα πεσει στις φλογες που του δινουν instant death. Μ'αυτα και μ'αυτα εφτασα level 25 και εχω long sword+3 και knight shield+1 οποτε θα ξαναπαω στον tower knight με αλλο αερα.

          Evans τον Ostrava δεν αντεξα και τον σκοτωσα . Μου ειχε κανει τη ζωη δυσκολη και δεν μπορουσα να παιξω οπως ηθελα τα επιπεδα. Αυτο που καταλαβα ειναι πως αν τον σκοτωσεις κανει drop το κλειδι που θελεις...την προηγουμενη φορα που ειχε πεθανει, τα τιναξα και εγω και γι'αυτο δεν το εβρισκα. Anyway, ισως εχασα καποια πραγματα που πιθανον να σου δινει το παιχνιδι αλλα σε συγκριση με το οτι ειμαι πλεον ανετος, μπορω να πω οτι δεν το μετανιωνω καθολου (παραλληλα εχω και το κλειδι οποτε ας ειναι ελαφρυ το χωμα που τον σκεπαζει) ;). Δεν ξερω ισως ειναι και random η συμπεριφορα του αλλα στο δικο μου game με ειχε τρελανει .

          Να πω τελος οτι απο WΤ και CT δεν εχω καταλαβει το Χριστο μου .

          Αυτα μεχρι στιγμης .

          Comment


          • #95
            Όλα αυτά που γράφετε ακούγονται πολύ ωραία. Να ρωτήσω κάτι; Από ατμόσφαιρα και ιστορία τι λέει; Έχει κοινά με το Vagrant Story; Πόσο action είναι; Θέλει γρήγορα αντανακλαστικά ή όχι;
            Ευχαριστώ!
            Originally posted by Squall Leonhart
            I used to be a SeeD like you, then I took an icicle in the chest
            Originally posted by 丹野
            Ο sub_zero είναι αυτός ο ψηλός με τα γυαλιά, ενώ ο Παίχτης είναι ο κούκλος αθλητικός τυπάς. Ο LMS δεν ξέρω ποιος είναι, αλλά who cares...
            Originally posted by Ryu_gr
            υπάρχουν τα games που τα "γεμίζουν" με επαναλαμβανόμενα tasks για να δείξουν απλώς ότι έχεις πράγματα να κάνεις (και όταν πας να ασχοληθείς απλά βαριέσαι) και υπάρχει και το Mario Galaxy.

            Comment


            • #96
              Τον red eyes knight μπορείς να τον ταπεινώσεις με το soul arrow. Αν έχεις wooden catalyst, μάθε το και όρμα.

              Ερώτηση: τον Ostrava τον άφησες να πεθάνει ή τον έσφαξες; Στη δεύτερη περίπτωση θα έχεις κάποιες επιπτώσεις (αρνητικές κατά μία έννοια) στο CT σου. Βιάζομαι τώρα και δεν προλαβαίνω να σου πω πώς ακριβώς λειτουργούν CT και WT, όταν επιστρέψω θα γράψω ένα αναλυτικό post για να σε κατατοπίσω.

              straier η ιστορία είναι πολύ κοινότυπη, αλλά η ατμόσφαιρα τα σπάει άσχημα. Πρόκειται ότι ένα βασίλειο έχει καταληφθεί από δαίμονες και έχει καταστραφεί. Οι περιοχές είναι φοβερές, σου περνάνε πάρα πολύ καλά την αίσθηση που θα έπρεπε να σου περνάει ένα τέτοιο setting. Κάποια σχέση με το Vagrant Story δεν έχει και δεν είναι action σε σημείο που να πρέπει να προσέχεις τις λεπτομέρειες για να περάσεις μία μάχη. Το ΑΙ είναι υποτυπώδες, πολλές φορές μηδαμινό, οπότε οι action μηχανισμοί υπάρχουν περισσότερο για να προσφέρουν μία πιο άμεση προσέγγιση στο gameplay. Υπάρχουν τεχνικές που βοηθάνε και το evade που σώζει ζωές, αλλά δεν είναι κάτι τραγικό. Εν ολίγοις, δε θέλει τόσο γρήγορα αντανακλαστικά.

              Ναι, το παιχνίδι σπέρνει .

              Comment


              • #97
                Character Tendency & World Tendency

                Στο παιχνίδι υπάρχει ένα σύστημα που καθορίζει την τάση του παίχτη και του εκάστοτε κόσμου. Ο μηχανιμσός που μετράει την τάση ενός κόσμου ονομάζεται World Tendency, ενώ ο μηχανισμός που μετράει την τάση του παίχτη ονομάζεται Character Tendency. Με συγκεκριμένες πράξεις του, ο παίχτης μπορεί να επηρεάζει τόσο την τάση του εκάστοτε κόσμου, όσο και την τάση του ήρωα που χειρίζεται. Τόσο το Character, όσο και το World Tendency, μπορούν να πάρουν τιμές από -100%, εως και 100%. Το ζήτημα είναι ότι ανάλογα με το ποσοστό % ξεκλειδώνονται events, επηρεάζεται η δυσκολία στον κάθε κόσμο, καθώς και τα souls που σου δίνει ο κάθε εχθρός.

                World Tendency (WT)

                Ο κάθε κόσμος έχει το δικό του World Tendency. Όταν ο παίχτης κάνει συγκεκριμένες κινήσεις, αλλάζει και το WT του κόσμου στον οποίο βρίσκεται, τη στιγμή που κάνει τις ενέργειες αυτές. Άλλες ενέργειες προσθέτουν ένα ποσοστό στο WT, άλλες αφαιρούν. Όταν ο παίχτης βρίσκεται σε αρνητικό WT, τότε οι εχθροί γίνονται πιο δυνατοί, αλλά σου δίνουν περισσότερα souls. Ταυτόχρονα αυξάνεται το drop rate των εχθρών και η δύναμη των επιθετικών μαύρων φαντασμάτων (άλλων παιχτών) αυξάνεται. Σε συγκεκριμένα Black World Tendencies (δηλαδή αρνητικά WT) εμφανίζεται ένας ειδικός δαίμονας, ο Primeval Demon, που κάνει drop μία μοναδική ψυχή και υπάρχει ένας σε κάθε κόσμο, ενώ στο Pure Black WT (-90% με -100%) εμφανίζεται το Black Phantom του special NPC του κόσμου αυτού (πχ στον πρώτο κόσμο εμφανίζεται η Executioner Miralda). Να σημειωθεί ότι σε αρνητικό WT μειώνονται τα ΗΡ του ήρωα σε soul form.

                Παρόμοιες αλλαγές συμβαίνουν και σε White (θετικό) WT. Τα ΗΡ του ήρωα σε soul form αυξάνονται, οι εχθροί είναι πιο εύκολοι, παίρνεις λιγότερα souls ανά εχθρό και αυξάνεται η δύναμη των phantoms (δηλαδή των παιχτών που ήρθαν ως blue phantoms στον κόσμο σου για να σε βοηθήσουν). Σε Pure White WT εμφανίζονται οι special NPCs του κόσμου αυτού, με τους οποίους πάντα υπάρχει κάποιο side quest ή κάτι σου δίνουν.

                Να πω εδώ ότι σε extreme WT (είτε Pure White είτε Pure Black) συμβαίνουν διάφορα events ή τροποποιήσεις στους κόσμους, πράγμα που οδηγεί σε νέες περιοχές ή σε θησαυρούς. Στον πρώτο κόσμο, είτε βρίσκεσαι σε Pure Black είτε σε Pure White, ανοίγει η πύλη για τα execution grounds (με το που ξεκινάς το 1-1, αριστερά), ενώ στο 3-1 δημιουργείται μία γέφυρα που ενώνει δύο σημεία. Για να δεις τα πάντα, λοιπόν, στο παιχνίδι, πρέπει να ασχοληθείς με τα WT.

                Πώς "πειράζεις" το WT ενός κόσμου

                Το WT επηρεάζεται με πολλούς τρόπους, αλλά υπάρχει ένας συγκεκριμένος "αλγόριθμος" με τον οποίο μπορείς να μεταβείς εύκολα και γρήγορα από το neutral WT στο Pure Black και μετά στο Pure White. Ανεξάρτητα από τον αλγόριθμο αυτόν, το WT ενός κόσμου ανεβαίνει κατά ένα ποσοστό με το που σκοτώνεις έναν Major Demon ή Archdemon, με το να σκοτώσεις το Black Phantom του κόσμου αυτού (εμφανίζεται μόνο σε Pure Black) και με το να σκοτώσεις τον Primeval Demon του κόσμου αυτού. Στον πρώτο κόσμο παίρνεις WT σκοτώνοντας και τους δύο δράκους (ένα καλό ποσοστό για τον καθένα). Από την άλλη, αν είσαι σε body form και πεθάνεις, τότε πεφτει για 30% το WT του τρεχόντος κόσμου. Αν σκοτώσεις τον special NPC του κόσμου αυτού, πέφτει επίσης το WT. Υπάρχουν και τρόπου να επηρεάσεις online το WT, αλλά δεν αποδίδει ιδιαίτερα.

                Ο αλγόριθμος για να μεταβείς από οποιοδήποτε WT στο Pure Black είναι ο εξής:

                - Πάνε σε body form στον κόσμο που θέλεις να μειώσεις το WT του.
                - Πέθανε.
                - Επέστρεψε στο Nexus (μόνο τότε καταχωρείται η μείωση/ αύξηση του WT ενός κόσμου).
                - Χρήση Stone of Ephemeral Eyes για να αναστηθείς.
                - Πάνε ξανά στον κόσμο που θέλεις να μειώσεις το WT του.
                - Επανέλαβε τη διαδικασία αυτή μέχρι να γίνει Pure Black το WT του κόσμου αυτού.
                - Όταν γίνει Pure Black , πάνε και βρες το Black Phantom του κόσμου αυτού.
                - Σφάξε το.
                - ΜΗ ΒΓΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. Πριν σφάξεις το φάντασμα, ο κόσμος ήταν στο -90%. Με το που σφάζεις το φάντασμα, μεταβαίνεις στο 0% (το φάντασμα σου δίνει +90% WT), αλλά αν επιστρέψεις στο Nexus, θα καταχωρηθεί το νέο WT, επομένως δε θα μπορείς να βρεις τον Primeval Demon, ο οποίος εμφανίζεται στο -75% WT. Μένεις επομένως στον κόσμο (αφού έσφαξες το φάντασμα) και πηγαίνεις στο σημείο όπου είναι ο Primeval Demon. Τον σφάζεις, παίρνεις το Colorless Demon Soul και επιστρέφεις στο Nexus. Καλό είναι να κάνεις και ό,τι άλλο event υπάρχει σε Pure Black WT (αν υπάρχει).
                - Αυτή τη στιγμή έχεις +90% WT από το Black Phantom και +75% από τον Primeval Demon. Αν έχεις αφήσει έναν Archdemon ή Major Demon στον κόσμο αυτόν, μπορείς να πας στο Pure White WT σκοτώνοντάς τον.
                - Τον σκοτώνεις, πας στο Pure White και κάνεις ότι event σου λείπει από τον κόσμο αυτό.

                Είναι δύσκολη διαδικασία αν δεν έχεις μπει στο νόημα του παιχνιδιού. Προτείνω να ασχοληθείς με αυτά αφού έχεις τελειώσει όλα τα επίπεδα ενός κόσμου και έχεις αφήσει τον Archdemon της, δηλαδή το τελευταίο Boss του κόσμου. Και θα έχεις ξεκλειδώσει όλα τα μονοπάτια και θα ξέρεις τι σου γίνεται, και θα είσαι αρκετά δυνατός ώστε να ανταπεξέλθεις στις δυσκολίες.

                Να σημειωθεί εδώ ότι το παραπάνω ισχύει μόνο στο offline mode. Στο online mode το WT καθορίζεται από τις πράξεις όλων των παιχτών, επομένως ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για το τι κάνεις και πόσο επηρεάζει το WT.

                Character Tendency (CT)

                Το CT επηρεάζει την απόδοση των παιχτών σε soul form και των φαντασμάτων που έρχονται στο παιχνίδι σου (είτε ως black phantoms, είτε ως blue phantoms). Το CT όμως έχει να κάνει κυρίως με τον τρόπο που εσύ θέλεις να παίξεις και με συγκεκριμένα αντικείμενα που θέλεις να πάρεις. Όταν είσαι σε +100% CT, ο Monumental σου δίνει ένα δαχτυλίδι, ενώ αν είσαι από -90% και κάτω CT, εμφανίζεται η Mephistopheles στο Nexus και σου αναθέτει κάποιες αποστολές. Όταν τις ολοκληρώσεις. Όταν τις ολοκληρώσεις, σου δίνει και αυτή ένα μοναδικό δαχτυλίδι. Επίσης υπάρχουν 3 σπαθιά που επηρεάζεται το dmg τους από το CT σου. Το Demonbrandt δυναμώνει όσο ανεβαίνει το CT σου, το Soulbrandt δυναμώνει όσο μειώνεται το CT, ενώ το Northern Regalia δυναμώνει είτε όταν αυξάνεται, είτε όταν μειώνεται το CT (το φτιάχνεις με το συνδυασμό των Soulbrandt, Demonbrandt και με το False King soul).

                Πώς "πειράζεις" το CT

                Το CT είναι δύσκολο να αυξηθεί και σχετικά εύκολο να μειωθεί. Σε offline mode, το CT ανεβαίνει κατά 20% κάθε φορά που σκοτώνεις ένα Black Phantom ενός special NPC. Συνολικά υπάρχουν πέντε Black Phantoms ειδικών NPCs (ένα σε κάθε κόσμο), οπότε φτάνεις το +100% σκοτώνοντας και τα πέντε. Μπορείς να πειράξεις το CT και στο online mode, αλλά είναι μία πιο δύσκολη και όχι τόσο σίγουρη διαδικασία. Ουσιαστικά ανεβαίνει το CT σου αν σκοτώσεις άλλον παίχτη που μπήκε σαν black phantom, ή αν βοηθήσεις κάπως κάποιον άλλο παίχτη. Αν όμως σκοτώσεις τον host, πέφτει το CT σου. Καλύτερα να παίξεις με το CT μόνο offline, αφού αν θελήσεις να κάνεις όλα τα events στο παιχνίδι, θα φτάσεις κάποια στιγμή στο +100%.

                Αν σκοτώσεις κάποιον NPC (οποιονδήποτε), μειώνεται το CT σου κατά ένα ποσοστό. Καλό είναι, αν θέλεις να κάνεις όλα τα events και να πάρεις όλα τα αντικείμενα, να το φτάσεις πρώτα στο +100% και μετά, όταν είσαι κοντά ή πριν το τέλος, να σφάξεις άχρηστους NPCs, ώστε να σου πέσει στο -90%. Τότε θα εμφανιστεί η Mephistopheles και θα μπορέσεις να ολοκληρώσεις και τα Pure Black CT events.


                Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι αν σκότωσες εσύ τον Ostrava και δεν τον άφησες να ψοφήσει, τότε πολύ απλά μειώθηκε το CT σου. Στην περίπτωση αυτή χάνεις το Pure White CT, εκτός και αν σφάξεις ένα black phantom άλλου παίχτη σε Online mode.

                Αυτά . Δεν μπορώ να στα πω πιο αναλυτικά, έγραψα ακριβώς αυτά που έκανα κι εγώ στο παιχνίδι μου. Όταν θελήσεις να ασχοληθείς με όλα αυτά, εμπιστεύσου τον οδηγό και χρησιμοποίησε το Perfect Playthrough που βρίσκεται στις τελευταίες σελίδες του Guide. Μέσα στον οδηγό θα βρεις πληροφορίες για το που βρίσκονται οι Primeval Demons και τα Black Phantoms, ενώ θα ξέρεις πότε ακριβώς ξεκλειδώνεται το αντίστοιχο event. Κατά τη γνώμη μου είναι μία τέλεια διαδικασία, πολύ προκλητική και πολύ ενδιαφέρουσα.

                (κάνω copy paste αυτό το post κάπου, ολόκληρο faq έγραψα )

                edit: Χρωστάς κέρασμα για αυτό το post :xp: .

                Comment


                • #98
                  :resp::resp::resp::resp: :resp::resp::resp::resp::resp::resp::resp::resp: :resp::resp::resp:

                  Θεος, φανταστικο post δεν εχω να πω κατι αλλο. Πιστευω θα βοηθησει παρα πολυ κοσμο για να μπει στη λογικη των πραγματων. Respect!

                  Ενημερωτικα 2-1 on the go και tower knight is down. Ο Ostrava πεθανε απο τα χερια μου για παραδειγματισμο προς τους αλλους npc's οποτε θα στοχευσω στο μελλον στη διαδικασια με το black phantom σε online. Επισης τα soul arrows τα δοκιμασα μετα απο αγορα και τελικα ειναι οντως η καλυτερη τακτικη για τους red eyes knights στη παρουσα φαση. Απο την αλλη οποιος θελει να τους βγαλει στην αρχη που δεν υπαρχει το catalist (για 2000+ souls) προτεινω το lure στη φωτια, προσωπικα με βοηθησε πολυ. Θα επιστρεψω με update και σχολιασμο.

                  Το κερασμα ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ!!!;);)

                  Comment


                  • #99
                    Χαίρομαι που σε βοήθησε. Θα κάνω ένα μικρό update κάποια στιγμή με λίγο περισσότερες λεπτομέρειες και για να διορθώσω κάποια συντακτικά λαθάκια. Το post αυτό βέβαια αποτελεί συνοδευτικό του guide, μια που όλες οι πληροφορίες που αναφέρω βρίσκονται και εκεί, απλώς διάσπαρτες στα διάφορα μέρη του. Έχοντας αυτά στο μυαλό σου όμως θα μπορείς να διαβάσεις πολύ πιο άνετα τον guide. Όλους μας μας πήρε λίγη ώρα να μπούμε στο κλίμα.

                    Comment


                    • Update: Τελειωσα τελικα 2-1 και 2-2 καταφερνοντας επιτελους να βγαλω και τον flamelurker. Ειλικρινα μου εβγαλε την πιστη :chair:. Δεν ηταν τοσο οτι ηταν δυσκολος σαν αντιπαλος οσο οτι προς το τελος που γινοταν πιο γρηγορος μου τελειωναν τα mp και πανω που εκανα την αλλαγη στο inventory για να τα αναπληρωσω, μπερδευομουν με το control και ετρωγα ownage. Επιπλεον ειχα αφησει και 12.000 souls στο δωματιο και ειχα το αγχος μην τα χασω. Τελικα οταν τον εβγαλα ειχα κανει τοσες φορες τη διαδρομη που μου ηρθαν 40.000 souls μαζεμενα . Η spider απο την αλλη μου φανηκε παρα πολυ ευκολη... Level 37 πλεον και λεω να δοκιμασω λιγο το online για να δω πως ειναι. Απλα πρεπει να χασω παλι το σωμα μου γιατι θελω να με κανουν summon...βεβαια δε με φοβαμαι συνηθως αυτο συμβαινει κανα 5λεπτο μετα απο καθε boss και με τους πιο ακυρους τροπους. Θα κανω επισης μια βολτα στα προηγουμενα επιπεδα για να πειραματιστω με καποια πραγματα και θα μπω ισως και στην 3-1, αλλα δεν το βιαζομαι.

                      Στα stats ανεβασα αρκετα το strength για το bastard shord, αλλα τελικα δε με βολευει τοσο πολυ καθως ειναι σχετικα αργο. Πλεον στον εξοπλισμο ειμαι με ολο το plate male απο την 1-1, knight shield+3, long sword+5 και εχω βρει καπως το ρυθμο μου. Btw 2-1 και 2-2 τρομερες πιστες και με πολλα μυστικα.

                      Αναμενεται συνεχεια .

                      Comment


                      • Μάλλον με ψήσατε μπαγάσηδες. Θα το πάρω μέσα στα Χριστούγεννα μάλλον.
                        Originally posted by Squall Leonhart
                        I used to be a SeeD like you, then I took an icicle in the chest
                        Originally posted by 丹野
                        Ο sub_zero είναι αυτός ο ψηλός με τα γυαλιά, ενώ ο Παίχτης είναι ο κούκλος αθλητικός τυπάς. Ο LMS δεν ξέρω ποιος είναι, αλλά who cares...
                        Originally posted by Ryu_gr
                        υπάρχουν τα games που τα "γεμίζουν" με επαναλαμβανόμενα tasks για να δείξουν απλώς ότι έχεις πράγματα να κάνεις (και όταν πας να ασχοληθείς απλά βαριέσαι) και υπάρχει και το Mario Galaxy.

                        Comment


                        • Ένας ακόμα στη φαμίλια!

                          songoku βλέπω το πας δυνατά, με καταστρέφεις. Τώρα θέλω να το πιάσω κι εγώ ξανά. Αχ...

                          Τέλος πάντων, εγώ τον Flamelurker τον έβγαλα χρησιμοποιώντας soul arrow και ασπίδα, μαζί με ring of flame resistance. Nα ξέρεις ότι μπορείς να προχωρήσεις και στο 2-3, είναι εύκολο Archdemon αρκεί να βρεις πώς τον σφάζεις.

                          ΥΓ: Χαίρεσαι να γράφεις για την πρόοδό σου, έτσι δεν είναι;

                          Comment


                          • Evans και εγω ακριβως ετσι την πηγα την μαχη απο την αρχη. Ειχα σκεπτει επισης να κανω remember το water shield αλλα τελικα το αφησα επειδη και mp θα καταναλωνα και χρονο (με αποπροσανατολισμο) θα ετρωγα στο χειρισμο του inventory. Ουσιαστικα εχανα παντα οταν τον εφτανα στο 1/5 της ζωης κανοντας διαφορα ακυρα, το πιο κλασσικο, παταγα με τρελα τους μοχλους και εχανα το lock on με αποτελεσμα να του γυριζω πλατη και να γινομαι σταχτη. Παντως πρεπει να περασα πανω απο 10 φορες το συγκεκριμενο σημειο αλλα παρολα αυτα δεν με κουρασε καθως τις περισσοτερες εκανα rush το επιπεδο και μου επαιρνε συνολικα κανα 2λεπτο μεχρι να φτασω...απλα καθε φορα ηταν μεγαλη η αγωνια για το τι θα συμβει. Τελικα το ολο σκηνικο απεδωσε γιατι στην πορεια εβλεπα νεα πραγματα στην 2-2 ενω παραλληλα καταφερα να ανεβω 6 levels μετα το τελος της διαδικασιας.

                            Εχεις παντως πολυ δικιο σε αυτο που λες στο τελος. Πραγματικα χαιρεσαι να γραφεις την προοδο σου και να σχολιαζεις τον τιτλο ;);).

                            Straier βγαλε το ''μαλλον'' ASAP . Εκτος του οτι μιλαμε για ενα κορυφαιο παιχνιδι, ειναι και κατι κυριολεκτικα φρεσκο. Μετα απο τα ξερα κατ'εμε τελευταια χρονια της ''νεας γενιας'' για το ειδος, οι τυποι ηρθαν και τα αλλαξαν ΟΛΑ ετσι απλα...και πιστευω πως ακομα δεν εχω δει τιποτα, ειμαι σε αρκετα αρχικο σταδιο και στην παρουσα φαση δεν εχω ερθει σε επαφη με το συνολο των πραγματων που σου παρεχει ο τιτλος.

                            Comment


                            • Straier κάνε τώρα την αγορά σου δεν θα το μετανιώσεις;)

                              Songoku αρχίζεις να μπαίνεις στα βαθιά...Που να μπεις και 3ο-4ο κόσμο,εκεί θα είναι που θα πωροθείς άπειρα.

                              Εγώ κατά τα άλλα δεν έκανα μεγάλη πρόοδο.70 περίπου soul level είμαι.Τελείωσα και το 1-3,ο penetrator φάνηκε δύσκολος αλλά τελικώς βγήκε άνετα με spells.

                              Έκανα και ένα Winged Spear+10 μετά από αρκετό κόπο

                              Μπήκα λίγο και στο 5-2 αλλά κάπου χάθηκα στην μεγάλη poison-lake και το άφησα

                              Λογικά τώρα έχει σειρά ο δράκος στο 1-4 με πολλά arrows...


                              Comment


                              • Είσαι σε καλό δρόμο όμως, έχεις μπει μέσα στο νόημα και ξέρεις πώς να προχωρήσεις. Σιγά σιγά θα αρχίσεις να κηνυγάς σπάνια όπλα, weapon upgrades σε διαφορετικά branches από το βασικό, θα αρχίσεις περισσότερους πειραματισμούς με όπλα, πανοπλίες και δαχτυλίδια, ώστε να βρεις το play style που σου αρέσει.

                                Συμβουλή από εμένα είναι πριν από το boss να τοποθετείς έτσι τα αντικείμενα στο inventory σου, ώστε να πηγαίνεις αμέσως εκεί που θες. Για παράδειγμα, δε χρειάζεται να έχεις πολλά moon grass, βάλε μόνο ένα που να σου δίνει αρκετή ενέργεια. Ταυτόχρονα έχετε και ένα spice ώστε να αναπληρώνεις μαγεία και είσαι έτοιμος. Με ένα κλικ κάτω μεταβαίνεις από MP recovery σε HP recovery. Μπορεί να θυσιάζεις τσάμπα καλύτερα βότανα, αλλά τουλάχιστον είσαι πιο σίγουρος και πιο ψύχραιμος.

                                Το θέμα είναι ότι το παιχνίδι έχει προβλήματα και αυτά είναι αισθητά. Για παράδειγμα το lock on σύστημα και το inventory εγώ τα θεωρώ πολύ μέτρια προς κακά υλοποιημένα. Αλλά διάολε, το παιχνίδι είναι τόσο μα τόσο τέλειο που δε δίνεις σημασία σε τίποτα!

                                straier εδώ είμαστε, θα τα ξαναλέμε όλα αυτά και με σένα. Αν γυρίσετε δύο-τρεις σελίδες πίσω θα δείτε πώς και με τον burai παρόμοια θέματα συζητούσαμε. Με τον Laharl να ακούσετε συζητήσεις που κάνουμε όταν βγαίνουμε για μπύρες... Σε καταστρέφει κοινωνικά λέμε :xp: . Κοίταξε να αγοράσεις την Deluxe Edition πάντως, χωρίς το guide το παιχνίδι χάνει πολύ.

                                Πάντως γουστάρω άπειρα με αυτήν την ανταλλαγή απόψεων και ιδεών. Πιστεύω ότι η μισή μαγεία του παιχνιδιού είναι το να λέει ο καθένας πώς αντιμετώπισε την εκάστοτε κατάσταση και να ενημερώνει για την πρόοδό του.

                                Μετά το Yakuza με βλέπω να το ξαναβάζω, να περάσω μερικές πίστες στο new game cycle.

                                Edit: Ωπ να τη και η αρρώστια, ο Laharl. Βλέπω τον έδειρες τον Penetrator. Εγώ με την πρώτη τον έβγαλα, εσένα σε δυσκόλεψε αρκετά. Δε βαριέσαι, αφού το τελείωσες, ηρέμησες. Με καταστρέφετε, θέλω κι εγώ DS γμτ :xp: .

                                Comment

                                Working...
                                X