Announcement

Collapse
No announcement yet.

Gaming συνήθειες

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Το κάνεις σωστά!
    Ξέχασα το πιο σημαντικό:
    -Night-time is gaming-time!

Comment

Συνήθως νύχτα,φώτα κλειστά,αραχτός στην καρέκλα.
      Carpe diem

Comment

- Σηκώνομαι για κατούρημα μόνο όταν δεν μπορώ να κρατηθώ άλλο ή όταν δω ότι δεν μπορώ να συγκεντρωθώ σε κανά δύσκολο set piece ή cut scene.
        - Σε completion φάση, έχω ένα .txt με όλα τα πράγματα που πρέπει να κάνω και 2-3 FAQs μόνιμα ανοιχτά. Πλέον έχω το iPad από δίπλα μου, οπότε η ζωή γίνεται ευκολότερη και ομορφότερη.
        - Χαμηλός φωτισμός, η ένταση σε ένα ανεκτό επίπεδο.
        - Φροντίζω να έχω αρκετό ελεύθερο χρόνο, ανάλογα πάντα με το play session που θέλω να κάνω. Δε μου αρέσει να "στριμώχνω" το gaming, δεν μπορώ να το απολαύσω.
        - Καφές και νερό δεν ήταν στο πρόγραμμα, αλλά μου αρέσει σαν ιδέα και σκέφτομαι να την εφρμόσω.
        - Αν υπάρχει η επιλογή του κρεβατιού, την προτιμώ. Αλλιώς καρέκλα και πόδια τεντωμένα πάνω σε οτιδήποτε.
        - Αγόρασα μπαλάκι για το στρες (από αυτά που τα ζουπάς). Βοηθάει.
        - Όταν εμφανιστεί κάποιος την ώρα που παίζω, πατάω πάντα pause και του μιλάω απότομα.
        - Δεν παίζω (σχεδόν) ποτέ μπροστά σε άλλους.
        - Gaming + beer = awesomeness.
        - Όταν παίζω ένα νέο game, μου αρέσει να έχω το κουτί του κοντά μου. Βίτσιο μάλλον.
        - Πριν ξεκινήσω το παιχνίδι, φροντίζω ό,τι μπορεί να χρειαστώ (κινητό, νερό, μπύρα, ουίσκι, οδηγός στρατηγικής, whatever) να είναι σε πολύ κοντινή απόσταση, ώστε με το τέντωμα του χεριού να το πιάνω. Ο,τι με αναγκάζει να κινηθώ ολόκληρος και να ξεβολευτώ απλά με εκνευρίζει.
        - Πάντα πάω στα options πριν ξεκινήσω ένα νέο τίτλο.

Comment

- Πριν απο καθε session πλενω τα χερια μου . Ειναι μια συνηθεια που δημιουργησα μετα την αγορα του psp (το οποιο και προσπαθω να διατηρω πεντακαθαρο) και πλεον την εχω κρατησει και στα χειριστηρια.
          - Παντοτε πινω καφε (φραπε συνηθως).
          -Παιζω σε καρεκλα και σε χαμηλο φωτισμο.
          - Στα cut-scenes συνηθως καπνιζω .
          -Ποτε δεν κοιταω τα options ενος καινουργιου παιχνιδιου .
          - Για καποιο λογο οταν παιζω δεν θελω καμια αλλη οθονη μεσα στο δωματιο να ειναι ανοιχτη (πχ τηλεοραση ή laptop).

Comment

-Σηκώνομαι για κατούρημα μόνο όταν δεν μπορώ να κρατηθώ άλλο ή όταν δω ότι δεν μπορώ να συγκεντρωθώ σε κανά δύσκολο set piece ή cut scene.
            - Πάντα πάω στα options πριν ξεκινήσω ένα νέο τίτλο.
            πόσο αλήθεια
            Originally posted by Raf
            Η Νίντι λίγο το πάει αλλιώς, ε, έχουμε τον Ραμπ εκεί να ψιλοτρολάρει.

Comment

W nai o Evans mou to thymise, pleon den paizw kanena game xwris na exw katevasei ta panta apo odhgous strathgikhs prwta + na vrw otidhpote sxetiko forum yparxei.
              "Time fades even legend and the origin of Soul Reaver has been lost long ago.
              But its purpose remains; to feed on the souls of any creature it strikes.
              Kindred, this blade and I.
              "

"ΔΕΝ είναι θέμα Νιντέντο πλέον..."
              Greek Gaming Videos
              Greek Final Fantasy Forum

Comment

Δεν κάνω κάτι ιδιαίτερο, γενικά παίζω όποτε βρω χρόνο κι όπως κάτσει.
                Συνήθως πριν αποφασίσω πιο παιχνίδι θα ξεκινήσω δοκιμάζω 6-7 βέβαια. Τα options κι εγώ τα τσεκάρω πάντα, και πάντα ξεκινάω το παιχνίδι στη μεγαλύτερη δυνατή δυσκολία (όπου έχει νόημα βέβαια, αν είχα ξεκινήσει να παίζω Guitar Hero από το expert...).
                Καφέ δεν πίνω γενικά, αλλά αυτό που είπε ο Evans για την μπύρα δεν το είχα σκεφτεί και μου φάνηκε τρομερή ιδέα, θα το δοκιμάσω σίγουρα!

Comment

Ωραιο θεματακι, ευγε.
                  Λοιποοον...

Ιδιως μεχρι πριν λιγα χρονια επαιζα μονιμως οκλαδον, ειτε στον καναπε, ειτε ακομα καλυτερα στο πατωμα. Ξαπλα στον καναπε ποτε δε μπορω να ειμαι οταν παιζω καποιο παιχνιδι στο οποιο πρεπει να εχω καποια συγκεντρωση.
                  Με ενα φιλο μου λεγαμε παλια στο γυμνασιο οταν παιζαμε ISS πως αυτη η σταση λεγεται "καμπουριτσα ISS" επειδη παντα οταν αρχιζε το παιχνιδι ημασταν χαλαροι και μετα απο 1 λεπτο ειχαμε παρει κλιση προς τα μπροστα λες και θελουμε να βουτηξουμε στην τηλεοραση.

Απ' οταν πηρα 360 και αναβαθμισα το "setup" μου αφου για πρωτη φορα ειχα tv στο δωματιο μου, εκανα κινηση και πηρα και μια πολυθρονα που με εχει σωσει και την προτεινω ανεπιφυλακτα μαζι με το υποποδιο (Poang λεγεται και ειναι απο το IKEA):

Aπο τοτε το πηρα πιο χαλαρα το θεμα αν και παλι οταν επαιζα FIFA ζοριζομουν να παιξω αραχτος πισω, ποσο μαλλον οταν επαιζα SF4.

Χωρις φως που ειπαν αρκετοι δεν παιζω ποτε. Παντα θελω εστω και λιγο φως και θεωρω απιστευτα κουραστικο το να παιζω στο απολυτο σκοταδι. Ποτε δεν εχω χρησιμοποιησει επισης ακουστικα γιατι παντα θελω να εχω επαφη με το τι γινεται γυρω μου για καποιο περιεργο λογο.
                  Φαι με παιχνιδια ποτε απλα. Καποιος ειπε πως πλενει τα χερια του πριν πιασει pads κτλ. Πιο παλια θα γελουσα γιατι το ιδιο εκανε και ενας φιλος μου και τον δουλευα, αλλα τωρα πια προσεχω αρκετα και παιρνω αναποδες αν ειμαι με παρεα και φαμε σουβλακια ή πιτσες και αρχισει ο αλλος να πασπατευει το χειριστηριο με τη λαδουμπα.

Ποτο παιζει περιστασιακα, αλλα σπανια γενικα. Δεν κανω μεγαλα sessions σχεδον ποτε αλλωστε, οποτε δεν ειναι κιολας λες και οταν παιζω πρεπει να χω τα παντα διπλα μου λες και θα μαι εκει με τις ωρες.

Το καλυτερο ειναι αυτο που ειπε καποιος για το τι γινεται οταν παιζεις και σου μιλανε αλλοι.
                  Οταν με παιρνουν τριτοι η απαντηση ειναι παντα ναι ναι ναι οκ χαλαρα ναι ναι εννοειται φυσικα θα δουμε δεν ξερω.
                  Οταν επαιζα παιχνιδια co-op μιλουσα με αλλους. Στα vs ειδα πως το headset δεν απεδιδε, καθως οταν καποιος μιλουσε εχανε τη συγκεντρωση του, οποτε μουγκα στη στρουγκα μπας και παρουμε κανα γυρο. Το καλυτερο βεβαια ειναι να παιζεις και να βαλεις κανα φιλο να μιλαει με τον αντιπαλο και εσυ να κανεις τη δουλεια σου ανενοχλητος.

Το πιο εκνευριστικο ειναι να παιζεις online παιχνιδια που δε μπορεις να κανεις quit / pause προφανως και να χτυπανε τηλεφωνα. Συνηθως βεβαια δεν απανταω καν ή γυρναμε στο γνωστο ναι ναι ο,τι πεις που ανεφερα και πριν.

Οσο για το τι γινεται οταν παρω ενα παιχνιδι εννοειται πως πρωτα κοιταω καθε δυνατη επιλογη στα options και σε ολα τα extras και μετα παω στο main game.
                  Επισης στα GBA games φυσαω το cart χωρις λογο ποτε ποτε, αλλα οι παλιες συνηθειες δεν κοβονται ετσι ευκολα.
                  Οσο για τα manuals κτλ των παιχνιδιων δεν τα κοιταω πλεον καν και αν κοιταξω καποιο θα ναι 1 στα 20 ξερω γω και θα το δω και μεσα σε 5'. Αν το δω θα ναι γιατι δεν ξερω κατι, πχ τα κουμπια στο νεο FIFA και οχι επειδη ειναι ενα παιχνιδι που μου αρεσει. Παρολαυτα δε νοειται να αγορασω πλεον (used) game διχως manual (οκ γινονται εξαιρεσεις αλλα μια στο τοσο και λιγο λεω).

Comment

Πως είναι δυνατόν να παίζεις games σε καρέκλα ποτέ δεν το κατάλαβα.

Comment

Τέλειο θεματάκι

-Options κοιτάμε ΠΑΝΤΑ και προσεχτικά στα new games.Μην χάσουμε και τίποτα

-Καλά με τα τηλέφωνα,άτομα να σου μιλάνε κτλ εννοείτε ότι ισχύει στο +άπειρο

-Και το κατούρημα τα ίδια

-Σχεδόν πάντα μία χαρτοπετσέτα-πετσέτα δίπλα μου γιατί ιδρώνουν τα χέρια μου και χρειάζεται να τα σκουπίζω.Εάν δεν υπάρχει πετσέτα στην φόρμα αναγκαστικά

-Στα VS multiplayer games ΠΑΝΤΑ βρίζω τον καλύτερο παίχτη του εκάστοτε round,ακόμα και να μην με σκοτώσει

-Gaming+κρεβάτι(όχι ξάπλα όμως,καθιστός)=απόλαυση

-Νέα gaming συνήθεια που έχω πλέον.Όταν παίρνω ένα ach-trophy σχεδόν πάντα κάνω pause να δω τι πήρα,εκτός και αν γίνεται κάτι μείζον.Οπότε και κάνω pause asap.

Αυτά μου έρχονται προς το παρών.

Comment

- Πριν απο καθε session πλενω τα χερια μου

+1

Comment

Originally posted by Laharl View Post
                          Τέλειο θεματάκι

-Options κοιτάμε ΠΑΝΤΑ και προσεχτικά στα new games.Μην χάσουμε και τίποτα

-Νέα gaming συνήθεια που έχω πλέον.Όταν παίρνω ένα ach-trophy σχεδόν πάντα κάνω pause να δω τι πήρα,εκτός και αν γίνεται κάτι μείζον.Οπότε και κάνω pause asap.
                          Σωστός.

Α!Στο κρεβάτι ξαπλωμένος μόνο όταν παίζω σε φορητή κονσόλα.
                          Carpe diem

Comment

Το λοιπόν.

ΠΑΝΤΑ πρέπει να συνοδέυω το gaming με καφέ. Χειμώνα διπλός ελληνικός σκέτος ή νες σκέτος. Το καλοκαίρι ΠΑΝΤΑ φραπές σκέτος.

Μουσική κτλ δε με απασχολούν ιδιαίτερα, πάντα ακούω τη μουσική από τα games. Επίσης όσο έμενα Αθήνα άραζα στην Soundz. Όταν όμως έπαιζα- τότε παλια που παίζαμε όλοι vs όλων- SF 4 η αργότερα Meat Boy έπαιζα σε καρέκλα κολλημένος στην οθόνη. Και φυσικά τα χέρια ιδρώνανε συνέχεια και μαυρίζανε τα pads του 360 και λόγω OCD με την καθαριότητα των περιφερειακών έπλενα κι εγώ χέρια και τα καθάριζα με μπατονέτες και οδοντογλυφίδες- οι γνώστες ξέρετε...

Στο θέμα τηλέφωνο
                            Ευτυχώς πήρα ασύρματο για να μιλάω πιο άνετα ενώ παίζω. Δε γίνεται εκτός κι αν παίζω στο very easy νικάω τα πάντα blindfolded και one hand. Πάντα καρφώνομαι με τις κλασικές από ότι βλέπω απαντήσεις "Ναι, ναι κατάλαβα..." για να έρθει η ερώτηση "Τι είπα μόλις τώρα?" και να απαντήσω "Τι είπες? Δεν άκουγα " Ουκ ολίγοι καβγάδες με το έτερον ήμισυ ξεκινήσαν κάπως έτσι. Στο Meat Boy παρολίγον να φύγει το 360 από το παράθυρο.

Γενικά δεν παίζω πολλές ώρες. 2 ώρες max. Υπάρχουν όμως οι στιγμές που θα κολλήσω με έναν τίτλο και μπορώ να κλείσω 8 ωρα- με διαλειμματάκια για τουαλέτα, φαγητό, τηλέφωνο κτλ.

Επίσης η πιο μαγική εμπειρία ήταν Rez μεθυσμένος- μετά από 4-5 Jack Daniels είχα μπει στον κόσμο του. Επίσης το μεταμεσονύκτιο gaming πάντα συνοδεύεται από ένα μεγάλο ποτήρι μπύρα- ο Evans ξέρει... Xαλαρώνει τα νεύρα αλλά επηρεάζει και τα αντανακλαστικά.

Ξαπλωμένος δεν έπαιζα ποτέ εκτός από emulators στο laptop και φορητό gaming( ναι πολύ φορητό εγώ στο κρεβάτι και η κονσόλα συνδεδεμένη στο power adapter )

EDIT:
                            Όντως ισχύει αυτό για τα options. Όπου υπάρχει ιαπωνικό voice over 9/10 φορές το προτιμώ, εκτός κι αν υπάρχει κάποια teenage κοπελίτσα που ωρύεται και μου τρυπάει τα αυτιά. Επίσης πλέον επιλέγω κι εγώ την πιο μεγάλη δυσκολία- όχι την ultra hard είπαμε, τη hard απλώς. Βέβαια σε κάτι games όπως το νέο Bionic Commando μου κόστισε πολλά αυτή η επιλογή :S

Μου τη σπάνε απίστευτα πολύ οι επιλογές φωτεινότητας. Ρύθμισε τον κέρσορα φωτεινότητας μέχρι ο δράκος που ρίχνει φωτιά να φαίνεται ελάχιστα... ουφ...
                            «Should Shinobi fail before completing the mission, he will disappear before the dawn and vanish forever.»

Comment

Νέα gaming συνήθεια που έχω πλέον.Όταν παίρνω ένα ach-trophy σχεδόν πάντα κάνω pause να δω τι πήρα,εκτός και αν γίνεται κάτι μείζον.Οπότε και κάνω pause asap.

Μου τη σπάνε απίστευτα πολύ οι επιλογές φωτεινότητας. Ρύθμισε τον κέρσορα φωτεινότητας μέχρι ο δράκος που ρίχνει φωτιά να φαίνεται ελάχιστα... ουφ...
                              QFT
                              Originally posted by Raf
                              Η Νίντι λίγο το πάει αλλιώς, ε, έχουμε τον Ραμπ εκεί να ψιλοτρολάρει.

Comment

-Μολις ξεκιναω ενα νεο παιχνιδι βλεπω παντα τι achievements και τα συγκρινω με ατομα απο τη friend list μου που εχουν παιξει το συγκεκριμενο παιχνιδι.

-Παντα πηγαινω και εγω στα settings και παντα βαζω normal δυσκολια στο πρωτο play-through.

-Παιζω καθισμενος σε μια καρεκλα γραφειου (που παει αρκετα πισω) και με βολευει αρκετα , συνηθως απλωνω και τα ποδια πανω στο γραφειο για μεγαλυτερη χαλαρωση και ανεση.

-Φορητες κονσολες παντα πριν τον υπνο και με το σωμα μου μπρουμιτα εχοντας το μαξιλαρι κατω απο το κεφαλι μου.

-Συνηθως παιζω πινοντας καφε (πρωι και απογευμα) και κρασι ή μπυρα (βραδυ)

-Αν και εχω ακουστικα τα χρησιμοποιω μονο οταν παιζω competitive online games (Halo , Gears of War κτλ.) σε ολα τα υπολοιπα games θελω να εχω και λιγο επαφη με το περιβαλλον.

-Εχοντας διπλα το iMac μπορω να βλεπω ανα πασα στιγμη πως να παρω καποιο achievement ή αν κολησω πως να περασω το σημειο που κολησα.

Comment

Working...
                                X