Originally posted by deus_d0pe
View Post

Είσαι απαράδεκτος που δεν τερματίζεις το Mass Effect 2, γιατί όλοι ξέρουμε ότι θα παίξεις το 3 και ότι κατά βάθος σου αρέσει. Μου κάνει επίσης μεγάλη εντύπωση κάτι που πέταξες κάπου για τις side quests του (βαρετές ή επαναλαμβανόμενες), στο οποίο είσαι τελείως φάουλ. Αν θεωρήσουμε τις loyalty missions σαν κομμάτι του κανονικού σεναρίου, η μεγάλη πλειοψηφία των sidequests είναι πολύ σύντομες "βρες-το-και-πάρτο" που δεν προσφέρουν κάτι το ιδιαίτερο μεν αλλά δε σου τρώνε και χρόνο. Όπως έγραψα και στο review μου, η αναλογία main quest / side quests είναι περίπου 80/20. Αν από την άλλη εννοείς ότι οι loyalty missions είναι σούπα, μάλλον δεν έχεις παίξει του Jakob, του Mordin και της Tali. Διαφωνώ, η χειρότερή τους είναι μια καλή αποστολή ενός RPG.

Για το Planescape σε έχω συμβουλέψει 800 φορές και ακόμα δεν το έχεις αρχίσει, οπότε I rest my case

Από εκεί και πέρα, το search του forum δεν απέδωσε πολλά πράγματα γιατί οι συμβουλές μου χαθήκανε στο τελευταίο reset. Φτου κι απ'την αρχή.
1) Διάβασε οπωσδήποτε οδηγό στρατηγικής για το character building και τον τρόπο που λειτουργούν οι classes στο παιχνίδι. Βάλε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ 18 στο Wisdom με το που θα φτιάξεις χαρακτήρα και συνέχιζε να το ανεβάζεις (θα καταλάβεις γιατί). Ο οδηγός του Dan Simpson στο παρακάτω Link είναι εξαιρετικός
Είναι από τα παιχνίδια που αξίζει να διαβάσεις κάποια πράγματα για το πώς φτιάχνεται ένας σωστός χαρακτήρας, επειδή το σύστημά του είναι υβριδικό ανάμεσα σε DnD 2nd edition και 3d edition, και σα να μην έφτανε αυτό αλλάζεις classes και μαθαίνεις πράγματα μέσω trainers και όχι μέσω skill points. Επίσης υπάρχουν ένα σωρό έμποροί και σημεία που μπορείς να πάρεις bonuses και είναι μεγάλο κρίμα λόγω κακού σχεδιασμού από μέρους σου να χάσεις κάτι τέτοιο. Επιλογή σου βέβαια, αλλά σου εγγυώμαι ότι δε θα σου επηρρεάσει την εμπειρία.
2) Από τη στιγμή που θα την αποκτήσεις, ποτέ και για κανένα λόγο μη βγάλεις από το inventory του Nameless One τη Bronze sphere του Pharod. Θα το μετανιώσεις πολύ πολύ πικρά. Δεν θυμάμαι ακριβώς τι γίνεται (νομίζω την παίρνεις από το πτώμα του όταν του τη δώσεις) αλλά σε αυτή τη φάση μην ξεχάσεις να την πάρεις και, προς Θεού, κράτα τη πάνω σου!
3) Προσπάθησε όσο το δυνατόν να μη μπεις στη λούπα του να ξαναπαίζεις πράγματα για εναλλακτικές λύσεις σε μια κατάσταση. Το scripting του παιχνιδιού είναι τόσο αχανές και τόσο μη γραμμικό που θα καταστρέψεις όλη την αίσθησή του και θα βρεθείς να παίζεις επί 15 ώρες στην ίδια περιοχή. Άστο να κυλήσει, ΜΗ ΒΙΑΣΤΕΙΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΑΡΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΣΑ ΔΕΔΟΜΕΝΟ και απόλαυσέ το.
Comment