Announcement

Collapse
No announcement yet.

Καλυτερο Σεναριο σε Videogame Ever

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Originally posted by deus_d0pe View Post
    Titus πρώτα ρίχτου μια κατσάδα που παράτησε το Mass Effect 2 και μετά δώστου κουράγιο να αντέξει το Torment
    Και αυτό ακριβώς θα κάνω!

Είσαι απαράδεκτος που δεν τερματίζεις το Mass Effect 2, γιατί όλοι ξέρουμε ότι θα παίξεις το 3 και ότι κατά βάθος σου αρέσει. Μου κάνει επίσης μεγάλη εντύπωση κάτι που πέταξες κάπου για τις side quests του (βαρετές ή επαναλαμβανόμενες), στο οποίο είσαι τελείως φάουλ. Αν θεωρήσουμε τις loyalty missions σαν κομμάτι του κανονικού σεναρίου, η μεγάλη πλειοψηφία των sidequests είναι πολύ σύντομες "βρες-το-και-πάρτο" που δεν προσφέρουν κάτι το ιδιαίτερο μεν αλλά δε σου τρώνε και χρόνο. Όπως έγραψα και στο review μου, η αναλογία main quest / side quests είναι περίπου 80/20. Αν από την άλλη εννοείς ότι οι loyalty missions είναι σούπα, μάλλον δεν έχεις παίξει του Jakob, του Mordin και της Tali. Διαφωνώ, η χειρότερή τους είναι μια καλή αποστολή ενός RPG.

Για το Planescape σε έχω συμβουλέψει 800 φορές και ακόμα δεν το έχεις αρχίσει, οπότε I rest my case Νομίζω είχες κάποια προβλήματα συμβατότητας, ελπίζω να λύθηκαν. Επίσης είδα πως το έδινε δώρο το PC Master, και ελπίζω να έδινε τη DVD έκδοση που λογικά θα έτρεχε εντάξει. Αν όχι...αναγκαστικά αρχίζεις τα βουντού αν σου σκάσει πρόβλημα.

Από εκεί και πέρα, το search του forum δεν απέδωσε πολλά πράγματα γιατί οι συμβουλές μου χαθήκανε στο τελευταίο reset. Φτου κι απ'την αρχή.

1) Διάβασε οπωσδήποτε οδηγό στρατηγικής για το character building και τον τρόπο που λειτουργούν οι classes στο παιχνίδι. Βάλε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ 18 στο Wisdom με το που θα φτιάξεις χαρακτήρα και συνέχιζε να το ανεβάζεις (θα καταλάβεις γιατί). Ο οδηγός του Dan Simpson στο παρακάτω Link είναι εξαιρετικός

The best consolidated resource for news and information on D&D computer games; walkthroughs, screenshots, downloads, fantasy books, movies and more.

Είναι από τα παιχνίδια που αξίζει να διαβάσεις κάποια πράγματα για το πώς φτιάχνεται ένας σωστός χαρακτήρας, επειδή το σύστημά του είναι υβριδικό ανάμεσα σε DnD 2nd edition και 3d edition, και σα να μην έφτανε αυτό αλλάζεις classes και μαθαίνεις πράγματα μέσω trainers και όχι μέσω skill points. Επίσης υπάρχουν ένα σωρό έμποροί και σημεία που μπορείς να πάρεις bonuses και είναι μεγάλο κρίμα λόγω κακού σχεδιασμού από μέρους σου να χάσεις κάτι τέτοιο. Επιλογή σου βέβαια, αλλά σου εγγυώμαι ότι δε θα σου επηρρεάσει την εμπειρία.

2) Από τη στιγμή που θα την αποκτήσεις, ποτέ και για κανένα λόγο μη βγάλεις από το inventory του Nameless One τη Bronze sphere του Pharod. Θα το μετανιώσεις πολύ πολύ πικρά. Δεν θυμάμαι ακριβώς τι γίνεται (νομίζω την παίρνεις από το πτώμα του όταν του τη δώσεις) αλλά σε αυτή τη φάση μην ξεχάσεις να την πάρεις και, προς Θεού, κράτα τη πάνω σου!

3) Προσπάθησε όσο το δυνατόν να μη μπεις στη λούπα του να ξαναπαίζεις πράγματα για εναλλακτικές λύσεις σε μια κατάσταση. Το scripting του παιχνιδιού είναι τόσο αχανές και τόσο μη γραμμικό που θα καταστρέψεις όλη την αίσθησή του και θα βρεθείς να παίζεις επί 15 ώρες στην ίδια περιοχή. Άστο να κυλήσει, ΜΗ ΒΙΑΣΤΕΙΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΑΡΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΣΑ ΔΕΔΟΜΕΝΟ και απόλαυσέ το.
    Τι βλέπεις όταν έχεις πράσινα μάτια?

Στο Βιλαμπάχο ακόμα τρίβουν...

Η μόνη διαφορά ανάμεσα σε μένα και σε ένα τρελό είναι πως εγώ δεν είμαι τρελός - Σαλβαδόρ Νταλί

Comment

Παλιότερα όντως είχα προβλήματα συμβατότητας, πλέον όμως βρήκα μία έκδοση με custom made installer που βάζει το v1.1 official patch, όλα τα patches/ mods της community που διορθώνουν πάρα πολλά bugs και κάνουν πιο ισορροπημένο το παιχνίδι + mods για μεγαλύτερη ανάλυση (έβαλα 1920x1080) και διορθωμένα fonts για τις αναλύσεις αυτές. Το παιχνίδι τρέχει τέλεια και θα το ξεκινήσω όπως είπα άμεσα (μετά τις διακοπές).

Είναι η πρώτη φορά που θέλω να είμαι σίγουρος για το χαρακτήρα που θα φτιάξω, γιατί δε θέλω να χάσω πράγματα που έχει να μου προσφέρει.

Για το ΜΕ2 θα τα πούμε όταν κάποια στιγμή το τερματίσω . Τα sidequests (όχι τα loyalty) τα βρήκα τραγικά σα λογική, είναι όντως πάνε εκεί, σφάξε ό,τι υπάρχει, πάτα Α στο τέλος και μετά φύγε και αυτός είναι ο λόγος που δε μου άρεσαν. Βέβαια η αναλογια που ανέφερες και στο review σου είναι το μόνο που με κάνει να θέλω αργότερα να ασχοληθώ μέχρι τέλους.

Γενικότερα έχω πρόβλημα με τη δομή του τίτλου, ναι μεν έχεις τη δυνατότητα επιλογής να μην ασχοληθείς με τα loyalties και να κρατήσεις μία πιο μετριοπαθή στάση στα γεγονότα (εικονική μετριοπάθεια-ουδετερότητα βέβαια), αλλά τίποτε από όλα αυτά δε σου προσφέρουν κάτι θετικό. Αν δεν κάνεις τα loyalties μόνο να χάσεις έχεις, το ίδιο και αν δεν πας προς paragon ή renegade. Γενικά το βρίσκω 100% γραμμικό και με εκνευρίζει η δήθεν δυνατότητα επιλογών . Εν τέλει τα ΜΕ με τη μέχρι τώρα εμπειρία μου τα βλέπω σαν ένα γιγάντιο dialog tree. Μπορεί όλα αυτά να αλλάξουν, μέχρι τώρα όμως δεν μπορώ να βοηθήσω τον εαυτό μου με θετικότερες σκέψεις .

Comment

Οι συμβουλές του Τίτου με ψήσανε κι εμένα xD
        sigpic

Comment

Για να μη βγούμε εκτός θέματος, ας αφήσουμε την κουβέντα για το Mass Effect 2 όταν το τερματίσει ο Evans.

Μια ερώτηση μόνο - επειδή θέλω να παίξω το Torment εδώ και αρκετά χρόνια αλλά αφ'ενός το θυμόμουν αρκετά καλά και αφ'ετέρου φοβόμουν μη χάσω εκείνη την εξοντωτική αίσθηση που μου είχε αφήσει, μπορείς να δώσεις Link με τις βελτιώσεις που βρήκες? Έχουν κάτι να κάνουν με τις παρακάτω?

Fan made Torment MODS and fixes. Misc. File downloads for the game. Includes NOCD cracks, fonts and patches.

Η μόνη διαφορά ανάμεσα σε μένα και σε ένα τρελό είναι πως εγώ δεν είμαι τρελός - Σαλβαδόρ Νταλί

Comment

To ίδιο του ζήτησα κι εγώ σε pm γιατί για να βάλω πάλι τα 4 cd με τη χάλια ανάλυση δε τη παλεύω http://thunderpeel2001.blogspot.com/...ly-modded.html

Στο blog αυτό έχει όλα τα mods και τις απαραίτητες οδηγίες.

// τώρα είδα το link που έδωσες, με μια γρήγορη ματιά τα ίδια πρέπει να 'ναι.
            sigpic

Comment

Μα που είναι το Shenmue?

Εγώ δεν ξέρω, ίσος να έλεγα Silent Hill 2 όμως θέλω να το ξαναπαίξω πρώτα για να έχω μια καλύτερη γνώμη.

Comment

MGS2?

Comment

βάζω κόμμα στην παλιά μου επιλογή και προσθέτω Xenogears που έχει ΙΜΟ το καλύτερο σενάριο σε παιχνίδι της Square
                  " You 're saying that you 're just here to add a bit of colour?

Authenticity sir, authenticity. "

Discworld (1995, PC/Playstation/Sega Saturn)

Comment

Xwris polles kouventes : PLANESCAPE TORMENT kai meta to xaos imho...
                    Deus Misereatur...
                    Gloria filiorum patres i.e.m.e
                    Viva los Vatos Locos

---------------------
                    UNITED WE STAND DIVIDED WE FALL...

Comment

• Χοχο, ο παλίκαρος το έχει φρέσκο και ξέρει για τι μιλάει!

What can change the nature of a man?

Comment

• 1) Διάβασε οπωσδήποτε οδηγό στρατηγικής για το character building και τον τρόπο που λειτουργούν οι classes στο παιχνίδι. Βάλε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ 18 στο Wisdom με το που θα φτιάξεις χαρακτήρα και συνέχιζε να το ανεβάζεις (θα καταλάβεις γιατί). Ο οδηγός του Dan Simpson στο παρακάτω Link είναι εξαιρετικός

The best consolidated resource for news and information on D&D computer games; walkthroughs, screenshots, downloads, fantasy books, movies and more.

Είναι από τα παιχνίδια που αξίζει να διαβάσεις κάποια πράγματα για το πώς φτιάχνεται ένας σωστός χαρακτήρας, επειδή το σύστημά του είναι υβριδικό ανάμεσα σε DnD 2nd edition και 3d edition, και σα να μην έφτανε αυτό αλλάζεις classes και μαθαίνεις πράγματα μέσω trainers και όχι μέσω skill points. Επίσης υπάρχουν ένα σωρό έμποροί και σημεία που μπορείς να πάρεις bonuses και είναι μεγάλο κρίμα λόγω κακού σχεδιασμού από μέρους σου να χάσεις κάτι τέτοιο. Επιλογή σου βέβαια, αλλά σου εγγυώμαι ότι δε θα σου επηρρεάσει την εμπειρία.

2) Από τη στιγμή που θα την αποκτήσεις, ποτέ και για κανένα λόγο μη βγάλεις από το inventory του Nameless One τη Bronze sphere του Pharod. Θα το μετανιώσεις πολύ πολύ πικρά. Δεν θυμάμαι ακριβώς τι γίνεται (νομίζω την παίρνεις από το πτώμα του όταν του τη δώσεις) αλλά σε αυτή τη φάση μην ξεχάσεις να την πάρεις και, προς Θεού, κράτα τη πάνω σου!

3) Προσπάθησε όσο το δυνατόν να μη μπεις στη λούπα του να ξαναπαίζεις πράγματα για εναλλακτικές λύσεις σε μια κατάσταση. Το scripting του παιχνιδιού είναι τόσο αχανές και τόσο μη γραμμικό που θα καταστρέψεις όλη την αίσθησή του και θα βρεθείς να παίζεις επί 15 ώρες στην ίδια περιοχή. Άστο να κυλήσει, ΜΗ ΒΙΑΣΤΕΙΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΑΡΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΣΑ ΔΕΔΟΜΕΝΟ και απόλαυσέ το.
                        Το είχα παίξει πριν πολλάαααα χρόνια αλλά είχα χάσει τα saves μου και δεν το έχω τερματίσει. Είναι το μοναδικό WRPG που μου είχε κρατήσει το ενδιαφέρον για πάνω από 3 ώρες (και είχα παίξει/δει οτιδήποτε είχε βγει εκείνη την εποχή). Δε θα έλεγα πως είναι υβρίδιο AD&D με την 3η έκδοση (όχι ότι έχει φοβερή σημασία βέβαια) αλλά είναι αρκετά ελεύθερο στον τρόπο που τους εφαρμόζει πράγμα που είναι καλό (πχ έχεις Resurrection Spell με το που ξεκινάς το παιχνίδι). Επειδή το παιχνίδι είναι πολύ text-heavy είναι ανούσιο να βάλεις έστω και έναν πόντο στα σωματικά χαρακτηριστικά σου. Αντίθετα τα πνευματικά χαρακτηριστικά αυξάνουν τις επιλογές στους διαλόγους. Το wisdom υποτίθεται πως σου δίνει τις καλύτερες επιλογές (εγώ είχα στο ίδιο επίπεδο τα τρία πνευματικά χαρακτηριστικά μου όταν το είχα παίξει).
                        Αυτό που δε μου άρεσε ήταν η σχεδόν υποχρεωτική σύνδεση Lawful-Good και Chaotic-Evil επιλογών. Ήταν πρακτικά αδύνατον να καταφέρεις να παίξεις Chaotic Good χαρακτήρα. Επίσης, η παιδική προσέγγιση στο θέμα good and evil (αν και δεν είναι πρόβλημα μόνο του συγκεκριμένου παιχνιδιού), πχ είμαι καλός γι'αυτό σε παρακαλώ πήγαινε σκότωσε τον τάδε χαρακτήρα επειδή...είναι κακός ή "ουδέτερος".
                        Όπως και να έχει εσύ έχεις πιο πολύ υπομονή με τα WRPG οπότε θεωρώ δεδομένο πως θα σου αρέσει.
                        Originally posted by Squall Leonhart
                        I used to be a SeeD like you, then I took an icicle in the chest
                        Originally posted by 丹野
                        Ο sub_zero είναι αυτός ο ψηλός με τα γυαλιά, ενώ ο Παίχτης είναι ο κούκλος αθλητικός τυπάς. Ο LMS δεν ξέρω ποιος είναι, αλλά who cares...
                        Originally posted by Ryu_gr
                        υπάρχουν τα games που τα "γεμίζουν" με επαναλαμβανόμενα tasks για να δείξουν απλώς ότι έχεις πράγματα να κάνεις (και όταν πας να ασχοληθείς απλά βαριέσαι) και υπάρχει και το Mario Galaxy.

Comment

• Originally posted by Titus
                          Χοχο, ο παλίκαρος το έχει φρέσκο και ξέρει για τι μιλάει!

What can change the nature of a man?
                          Φιλε οπως τα λες.Το εχω φρεσκο και συνειδητοποιω οτι τετοιο west rpg δυσκολα θα ξαναυπαρξει....Τι να πω???Νιωσε ξανα την υπερτατη gaming εμπειρια και κανε τη χαρη στον ευατο σου αγορινα να το ξαναβαλεις.Εγω το επαιξα στην dvd version του pcmaster αλλα απ'οτι ειδα στο installation απλα ειναι μια app. που κανει install τα 4 cd που ειναι το original και εν προκειμενω περιεχονται ολα μαζι στο dvd του pcmaster.Επισης εχει και κατι mods και patches( αλλα δεν ασχολεηθηκα).Τιτε ακομα καθεσαι???Κανε το install , σε περιμενει!!!!!!

P.s.Οσοι παιζετε το παιχνιδι για πρωτη φορα , προσεξτε το wisdom και το intelligence γιατι παιζουν μεγαλο ρολο στο παιχνιδι , οσον αφορα στις επιλογες συζητησης (που ουσιαστικα εκει στηριζεται κυριως η ιστορια του Nameless One).
                          Deus Misereatur...
                          Gloria filiorum patres i.e.m.e
                          Viva los Vatos Locos

---------------------
                          UNITED WE STAND DIVIDED WE FALL...

Comment

• Στην ιαπωνικη πλευρα δε νομιζω να αλλαξω γνωμη εχοντας στο μυαλο μου σαν πρωτες επιλογες τον Yasunori Matsuno (FF Tactics / Vagrant Story etc.) και τον Testuya Takahashi (Xeno-series).

Εν τελει αν εβαζα καποιον πιο πανω αυτος θα ηταν ο πρωτος.
                            Το script του και η θεματολογια του ηταν πιο ωριμα απο αυτα του 2ου και απο αφηγηματικης αποψης με τραβηξε περισσοτερο.

Ο 2ος επιασε τελεια το sci-fi setting με κοινωνικες και θρησκευτικες προεκτασεις και δημιουργησε πραγματικα πολυ δυνατα storylines.
                            Oι θρησκευτικες αναφορες στο Xenosaga βεβαια μου φανηκαν καπως τραβηγμενες/επιτηδευμενες απο ενα σημειο και μετα και στο μυαλο μου καλως ή κακως μου εχει μεινει πρωτα το Xenogears και μετα το Xenosaga.

Για τον Matsuno τα χω ξαναπει. Το FFT με τη μεταφραση του PSP με εστειλε αδιαβαστο. Τελος. Το Vagrant παλι ακολουθει απο κοντα, βρηκα την πλοκη και την εξιστορηση αυτης σαν κατι ξεχωριστο.

Το Shenmue επισης μου εχει μεινει σαν κατι μοναδικο και ας μην ειχε το υπερσυνθετο σεναριο και τις πολλες αναφορες σε οποιοδηποτε θεμα.
                            Ηταν απλο, αλλα πραγματικα μεγαλειωδες. Φοβερες σκηνες, μεγαλη κλιμακωση συναισθηματων και απεπνεε κατι το ρεαλιστικο, γιατι ηταν ενα σεναριο που θεωρητικα θα μπορουσε να ειναι βγαλμενο απο κατι απτο/καθημερινο.

Ωραια τα σεναρια που αφηνουν τη φαντασια να οργιασει, αλλα τα Shenmue απεδειξαν περιτρανα οτι μπορεις και με πιο απλα πραγματα να εντυπωσιασεις και να κερδισεις τον παιχτη.

Αυτα για την ωρα, περισσοτερα για αλλα παιχνιδια σε επομενο ποστ γιατι τωρα ο χρονος πιεζει.

Comment

• H δύναμη του Shenmue δεν είναι το σενάριο. Αυτό που καταφέρνει κάτι παραπάνω από εξαιρετικά ο τίτλος είναι το να σε βάλει μέσα στην ιστορία του, όσο "απλή" και αν είναι αυτή. Είναι τέτοιος ο κόσμος και τα τοπία του παιχνιδιού τόσο μαγικά που αυτομάτως απογειώνουν ολόκληρο το παιχνίδι.

Originally posted by enwsiths View Post
                              Xwris polles kouventes : PLANESCAPE TORMENT kai meta to xaos imho...
                              10 μέρες ban, έτσι επειδή πόσταρες χωρίς να αναφέρεις broken sword

Comment

• ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΥ METAL GEAR SOLID KAI MHN ΑΚΟΥΣΩ ΤΙΠΟΤΑ KAKO ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΓΑΖΩΣΩ ΜΕ FAMAS

Comment

Working...
                                X