Announcement

Collapse
No announcement yet.

Top 10 FPS Games Ever by ScrewAttack!

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #31
    Loggo θα προσπαθησω να σου εξηγησω αυτο το οποιο (με) ρωτας:

    Δεχομαι και συμφωνω οτι το GE ηταν πολυ μπροστα απο την εποχη του. Ως εκ τουτου δεχομαι οτι ειναι απο τους πιο σημαντικους τιτλους στην ιστορια της βιομηχανιας.

    Το HALO imo ομως εκανε το κατι παραπανω για εναν και μοναδικο λογο, τον οποιο ειπα και πριν: εριξε απο την κορυφη το PC gaming. Το GE, οσο απιστευτος τιτλος και να ηταν, ο,τι και να εδωσε στο genre, οσο και να πουλησε, δεν καταφερε ποτε να κανει κατι τετοιο. Το GE ηταν το FPS της εποχης του, το HALO μετετρεψε τις κονσολες σε επιλογη για τα FPS. Εχουμε λοιπον να κανουμε με μια συγκριση του στυλ gaming genre vs gaming platforms, οπου προσωπικα πιστευω οτι υπερεχει σαν σημαντικοτητα το δευτερο.

    Ξαναλεω οτι ειναι η γνωμη μου και ως τετοια την υποστηριζω. Δεν λεω οτι εχω δικιο, μιλαω ομως με επιχειρηματα και υποστηριζω αυτο που λεω, οποτε μην πεσετε ολοι να με φατε, ΖΩΑ ΤΟΥ GAMING, ΚΑΝΙΒΑΛΟΙ ΤΩΝ ΚΟΝΣΟΛΩΝ!!!!!!!&#3 3; Αλιητες! Φτου σας!
    [/b]
    Κοίτα, καταρχήν έχεις άδικο στο ότι ήταν το Halo ο τίτλος, που ?έριξε από την κορυφή το PC gaming?. Το 1997 κανένα FPS στο PC δε μπορούσε να συγκριθεί με το Golden Eye, που απλά ήταν μίλια μπροστά, έπρεπε να περάσει ένας ολόκληρος χρόνος για να έρθει μια ισορροπία με τη κυκλοφορία του Half ? Life, οπότε τον τίτλο που δίνεις στον Halo, τον έχει και το Golden Eye, μάλιστα τον έχει κατακτήσει και πρώτο.

    Τώρα στο δεύτερο που λες, ότι δηλαδή ?μετέτρεψε τις κονσόλες σε επιλογή για τα FPS?. Κρύβει μια αλήθεια, αλλά αυτό δεν είναι έργο Halo, είναι απόρροια της γενικότερης φιλοσοφίας που επικρατεί την τελευταία δεκαετία στη βιομηχανία, με την ψαλίδα ανάμεσα σε PC και κονσόλες να κλείνει αναφορικά με το ύφος. Οι κονσόλες γενικότερα τα τελευταία χρόνια, καλούντα να προσφέρουν (και το κάνουν) ότι ήταν προνόμιο των PC μέχρι τα 90?s. Τόσο σε genres (FPS, Strategy, Adventures Δυτικά RPG), όσο και σε υπηρεσίες, δεν είναι έργο Halo, είναι η στροφή της βιομηχανίας, κυρίως μετά την είσοδο της Microsoft στο παιχνίδι.
    There are two types of people who will tell you that you cannot change the world:
    Those who are afraid to try, and those who are afraid that you will succeed.

    Comment


    • #32
      Και τις online communities των κονσολών θα προσέθετα,που ακόμη και εποχές Halo 1 ήταν όνειρο απατηλό.Πλέον υπάρχει κονσολάδικη online κοινότητα να υποστηρίξει games όπως το Call of Duty τόσο από πλευράς Microsoft(που ήταν πρωτοπόρος με το Live*)όσο και Sony.

      Για τον Δούκα εμμένω στις θέσεις μου.Ένα Top 10 και ειδικά του Screwattack,πρέπει να περιλαμβάνει και αγαπητά games όχι μόνο τα groundbreaking.

      Σχετικά με την εξέλιξη συμφωνώ με τον Loggo.Το να ρίχνεις κάστρα είναι πολύ καλό,αλλά η εξέλιξη είναι κάτι που στις μέρες μας σαν όρος,μάλλον έχει χασει τη σημασία του.Άλλη η εξέλιξη από το Resident 1 στο 3 και άλλη στο 4(περισσότερο ουσιαστική)για να αναφέρω άλλο ένα παράδειγμα.Δεν είναι δυνατόν να ζητάμε κάθε φορά να ανακαλύπτουμε τον τροχό,όπως δεν είναι λογικό να βολευόμαστε απλά με καινούρια λάστιχα.

      *για να μη φάω κράξιμο δεν ξεχνάω το DC,με την online κοινότητα που είχε.Απλά,πιστεύω συμφωνείτε,άλλη η σημασία του Χbox live για την πορεία της βιομηχανίας όσον αφορά το console κομμάτι πάντα.
      «Should Shinobi fail before completing the mission, he will disappear before the dawn and vanish forever.»

      Comment


      • #33
        Oι δεκαδα του screwattack ειναι οτι να ναι...Καταρχην το DOOM 3 δεν πρεπει να ηταν ουτε στην χιλιαδα,μετριοτατο παιχνιδι χιλιες φορες στην θεση του το Αliens vs Predator2 η το αρχικο DOOM, εβαλαν το Bιοshock το οποιο ειναι καταπληκτικο αλλα στην ουσια ειναι spiritual succesor του System SHOCK 2,το οποιο για μενα ειναι απο τα καλυτερα FPS ever,ενω απορω που πηγαν το Quake 3 και το Unreal Tournament,το Quake 1 δεν αξιζει για δεκαδα.Επισης συμφωνω για Goldeneye αλλα σιγουρα οχι για πρωτο, επαναστατικο οταν βγηκε αλλα δυστυχως το παιχνιδι δεν εχει γερασει καλα,εγω παντως αφου διαλεξανε bioshock over system shock 2 θα διαλεγα Perfect Dark over Goldeneye.Στην λιστα θα ηθελα το halo 2 παρα το halo,η επανασταση του 2 στο online τομεα δεν συγκρινεται με τις καινοτομιες του πρωτου.Ενταξει για Duke Nukem τα σχολια περιτευουν,θα εβαζα ακομα και το FEAR(το οποιο ειχε ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ Α.Ι.,συγκρησιμη μονο με Halo A.I.)πανω απο αυτο.

        Comment


        • #34
          Καλά το online εννοείται (το κυριότερο), απλά το συμπεριέλαβα στις ?υπηρεσίες?.

          Κοιτά για τον Δούκα, ξέρεις ότι κι εγώ τον γουστάρω με τρέλα, αλλά πραγματικά σε αυστηρά 10 επιλογές, μάλλον δε θα το έβαζα, είναι κι αυτά τα FPS ατελείωτα και έχουν βγει τόσα εξαιρετικά παιχνίδια, που αναγκαστικά κάποια πρέπει να μείνουν έξω, FPS και μόνο 10 επιλογές είναι καφρίλα.

          Καλά ρε παιδιά, εντάξει το Golden Eye προφανώς και δε μπαίνει με κριτήριο το αν έχει γεράσει καλά ή όχι, δηλαδή ποιο FPS 10 ετών παίζεται σήμερα (έχει γεράσει) καλά; Μιλάμε για ένα genre, του οποίου η μαζικοποίηση, ειδικά τα τελευταία χρόνια, είναι τρομακτική, προφανώς προχωράει συνέχεια μπροστά το είδος, δεν είναι ούτε JRPG, ούτε platforms. Μιλάμε για ένα genre του οποίου η τεχνική εξέλιξη, επηρεάζει άμεσα και περισσότερο από κάθε άλλο είδος, την γενικότερη εξέλιξή του, μιλάμε για το κατ’ εξοχήν ?τεχνολογικό genre? όπου η εξέλιξη της A.I., των physics και δευτερευόντως των γραφικών, αυτομάτως επηρεάζουν ότι παλιότερο έχει βγει.

          Ούτε το Wolfenstein μπήκε με κριτήριο το αν γέρασε ή όχι καλά, δηλαδή αλίμονο, αν ήταν αυτό το κριτήριο, όλο το Top-10 θα ήταν με παιχνίδια των τελευταίων χρόνων. Αφήστε που άποψή μου είναι ότι τόσο το Golden Eye όσο και το Perfect Dark, με ένα τεχνικό (A.I. Physics, γραφικά κλπ) ρετουσάρισμα παίζονται μια χαρά και σήμερα.
          There are two types of people who will tell you that you cannot change the world:
          Those who are afraid to try, and those who are afraid that you will succeed.

          Comment


          • #35
            Μα τον Μπέλενος και τον Τούτατη έχεις δίκιο από την πλευρά που το βλέπεις.Ωστόσο εάν σε δεκάδα συμπεριλαμβάναμε όπως προείπα τα groundbreaking games που αναφέρατε ή έχουν αναφερθεί και στο Τop 10 του Screwattack,ναι προφανώς και δεν χωράει.

            Απλά σε τέτοια Top lists(φέρνω για παράδειγμα το Top 20 για SNES)θα μπούνε και games που αγαπήθηκαν.Ωστόσο άλλο το genre των FPS,μιας κ όντως έχουν βγει με το τσουβάλι αξιόλογοι τίτλοι και άλλο τα BEUs για παράδειγμα(DD style)

            Επειδής ωστόσο έχω ζήσει το όλο θέμα επί εποχής Δούκα και της μανίας,όπως και οι περισσότεροι εδώ μέσα(wtf μέχρι και "port" για GB είχε βγει,μη θυμηθώ την έκδοση για Sega Mega Drive)ε την αναφορά του την άξιζε.Έστω σε Top 20 στο νούμερο 11-πιο κάτω δεν πέφτω.

            δηλαδή ποιο FPS 10 ετών παίζεται σήμερα (έχει γεράσει) καλά;[/b]
            Eγώ ένα replay σε Doom για SNES το έριχνα πάντως
            «Should Shinobi fail before completing the mission, he will disappear before the dawn and vanish forever.»

            Comment


            • #36
              Για το Counter-Strike θα διαφωνήσω, Loggo. Δεν ξέρω αν αξίζει σίγουρα την θέση #6, αλλά μια θέση στην δεκάδα εννοείται πως την αξίζει και είναι και το καλύτερα "γερασμένο" FPS όλων των εποχών (μιας και θίξατε κι αυτήν την πτυχή), αφού μια χαρά παίζεται και σήμερα και θα συνεχίζει να παίζεται για αρκετά χρονάκια ακόμα.
              "Can't talk shit with a tongue full of rug burn!"

              Comment


              • #37
                Μα τον Μπέλενος και τον Τούτατη έχεις δίκιο από την πλευρά που το βλέπεις.Ωστόσο εάν σε δεκάδα συμπεριλαμβάναμε όπως προείπα τα groundbreaking games που αναφέρατε ή έχουν αναφερθεί και στο Τop 10 του Screwattack,ναι προφανώς και δεν χωράει.[/b]
                Από αυτή την οπτική γωνία ξέρεις ότι συμφωνώ.

                Eγώ ένα replay σε Doom για SNES το έριχνα πάντως
                [/b]
                Εύκολα όμως... :icon_twisted:

                Για το Counter-Strike θα διαφωνήσω, Logoo. Δεν ξέρω αν αξίζει σίγουρα την θέση #6, αλλά μια θέση στην δεκάδα εννοείται πως την αξίζει και είναι και το καλύτερα "γερασμένο" FPS όλων των εποχών (μιας και θίξατε κι αυτήν την πτυχή), αφού μια χαρά παίζεται και σήμερα και θα συνεχίζει να παίζεται για αρκετά χρονάκια ακόμα.
                [/b]
                Δε διαφωνώ με τη λογική που το βλέπεις.
                Καταλαβαίνεις όμως, πόσο τεράστια διάφορα έχει ένας online multiplayer τίτλος, με έναν απλό έτσι; Με αυτή τη λογική και το online του Quake 3 Arena τα σπάει ακόμα.
                There are two types of people who will tell you that you cannot change the world:
                Those who are afraid to try, and those who are afraid that you will succeed.

                Comment


                • #38
                  Δε διαφωνώ με τη λογική που το βλέπεις.
                  Καταλαβαίνεις όμως, πόσο τεράστια διάφορα έχει ένας online multiplayer τίτλος, με έναν απλό έτσι; Με αυτή τη λογική και το online του Quake 3 Arena τα σπάει ακόμα.
                  [/b]

                  Καλά, ασφαλώς. Απλώς το Counter-Strike έχει και πολλά ακόμα θετικά, πέραν του παράγοντα "γήρανσης", που για εμένα του εξασφαλίζουν τουλάχιστον την δέκατη θέση.

                  Και συγνώμη για το τυπογραφικό στο nick σου, το διόρθωσα.
                  "Can't talk shit with a tongue full of rug burn!"

                  Comment


                  • #39
                    Gia to goldeneye idiaitera sta prwta posts pou eida hsaste adikoi.Einai anamfivola o orismos tou console fps mazi me to halo.Gia ta bioshock kai deus ex 8a ta evaza se mia ksexoristh kathgoria kai oxi ka8ara se hardcore fps titlous.

                    H lista pantws einai asteia apo th stigmh pou exei to doom3.Kalutera einai na anaferetai se seires kai oxi ksexorista se games opws half life 2(kalutera na leei half life series h quake series as poume).

                    Telos sumfwnw me to rampidi oti den prepei na uparxei katataksi alla na anaferontai aplws oi deka kaluteroi.
                    Nintendo I.D.: paixtis
                    3ds friend code: 2664-2347-7128

                    Comment


                    • #40
                      δηλαδή ποιο FPS 10 ετών παίζεται σήμερα (έχει γεράσει) καλά;
                      [/b]

                      Quake III Arena, HL1 και ολα τα mods τους.-

                      Y.Γ.
                      Συμφωνω και με τον greengr. Παντως φαινεται απ τα λεγομενα του καθενος ποιοι εχουν παιξει σοβαρα fps σε pc και ποιοι οχι. Δεν το λεω για κακο, απλα παιζοντας ενα Duke και μερικα HL δε γινεται δουλεια. Αν δε ζησεις τον πυρετο του online, ιδιως τον πρωτο καιρο πριν γεμισουμε net cafe + cs δε μπορεις να εκτιμησεις καποια πραγματα. Για τον ιδιο λογο βεβαια (απ την αναποδη) πολλοι δε μπορουν να εκτιμησουν και τη σημασια του Goldeneye, αλλα τι να κανουμε..

                      Comment


                      • #41
                        Θυμηθηκα την περιοδο που ειχε βγει το DOOM3 και στο GPforum εγω με τον Jedah ειχαμε πιασει το αληθινο νοημα του παιχνιδιου.

                        Ναι, το DOOM 3 το εχω για δεκαδα. Ειναι το κατεξοχην Horror FPS. Μπορει να μην εκανε το μπαμ οπως το πρωτο DOOM μετα το Wolf3D (το οποιο το παιζω σημερα...lol) αλλα ηταν φοβερο, απιστευτα ατμοσφαιρικο και δεν θυμαμαι ποτε, σε κανενα αλλο παιχνιδι που εχω παιξει, ακομα και το Resi2 να εχω πατησει pause και save μονο και μονο για να ηρεμησουν τα νευρα μου. Ηταν ενα φανταστικο παιχνιδι το οποιο το απολαμβανες μονο κατα τις 2 το πρωι με ακουστικα, κλειστα φωτα και κλειδωμενες πορτες.

                        Ας μην ξεχναμε οτι το SAttack εχει μια εντελως δικια του οπτικη πλευρα για το gaming. Οποτε...

                        EDIT: Επισης Unreal Tournament, για παιχνιδι σχεδον δεκαετιας...
                        :tanno:Κωστας Χατζαροπουλος:tanno:

                        Comment


                        • #42
                          Quake III Arena, HL1 και ολα τα mods τους.-
                          [/b]
                          Δε διαφωνώ με τη λογική που το βλέπεις.
                          Καταλαβαίνεις όμως, πόσο τεράστια διάφορα έχει ένας online multiplayer τίτλος, με έναν απλό έτσι; Με αυτή τη λογική και το online του Quake 3 Arena τα σπάει ακόμα.
                          [/b]
                          There are two types of people who will tell you that you cannot change the world:
                          Those who are afraid to try, and those who are afraid that you will succeed.

                          Comment


                          • #43
                            Kαλα το q3 ειναι φυσει multiplayer τιτλος, οποτε το αφηνουμε απ εξω ετσι οπως το θετεις.
                            FPS 10ετιας λοιπον που στεκεται ακομα ?ορθιο" campaign-wise, gameplay-wise, graphics-wise etc.
                            Χμ.. αναγκαστικα θα μεινω μονο στο HL1 στο συνολο των PC και Console FPS.

                            Comment


                            • #44
                              <div class='quotetop'>(Burai_Fighter &#064; Jun 11 2008, 01&#58;16 PM) [snapback]27844[/snapback]</div>
                              Ακόμη και ο Sith σήμερα βάζει και παίζει να θυμάται τα παλιά μεγαλεία.
                              [/b]
                              Με συγκινείς, UT FTW&#33;&#33;&#33;&#33;
                              Πάντως περίεργο που το Unreal Tournament ---ΤΟ Arena style fps--- δν το έχουν πουθενά, ούτε έστω το Unreal.
                              Το Quake II είναι κρίμα που δν είναι μέσα, όπως και το Doom Ι, δν γίνεται να μην είναι στην 10άδα αυτά.
                              Τα GoldenEye ποτέ δν μ&#39;άρεσαν κι έτσι δν καταλαβαίνω γενικά γτ υπάρχει και έλεος το έχουν και 1ο...

                              Το Bioshock είναι πολύ καινούριο για να είναι στην 10 των top πιστεύω, και όσο το έχω δει σε κανά δυό φιλους όπως είπε και ο Burai δν είναι και τπτ το τρομερό όσο αφορά το FPS μέρος του, σαν ατμόσφαιρα λέει κτλ αλλά σαν fps τπτ ιδιαίτερο.

                              Δεν μπορώ να πω ότι μου άρεσε η 10άδα γενικά <_<
                              Και για να θυμόμαστε οι βραδινοί ακροατές SportFM.....
                              [Παναγιώτης από Καλλιθέα Αυθεντικός και Τεκμηριωμένος]: Καλά εδλω μιλάμε για κονσόλες και FPS? :blink:
                              Με "auto lock" συστήματα σε μερικά games ---αν δν κάνω λάθος--- ξέρει κι η γιαγιά μου...ποντίκι ρε&#33;&#33;&#33;&#33;&#33;
                              "...You can have all the faith you want in spirits, and the afterlife, and heaven and hell, but when it comes to this world, don't be an idiot. Cause you can tell me you put your faith in God to put you through the day, but when it comes time to cross the road, i know you look both ways..."

                              Comment


                              • #45
                                To UT βγηκε 1 χρονο μετα το Q3, οποτε συγνωμη αλλα αλλος ευθυνεται για την καθιερωση του ειδους.
                                Το Quake II μου αρεσε πολυ αλλα ιστορικα ειναι αδιαφορο για την εξελιξη του ειδους μιας και τα I, III ηταν πιο σημαντικα απο αποψης προσφορας στη βιομηχανια.
                                Οσο για τα Doom o κοσμος θυμοταν και θυμαται το 2.
                                Τελος, Golden Eye ειναι μοναχα ενα .

                                Comment

                                Working...
                                X