Announcement

Collapse
No announcement yet.

Γενική συζήτηση περί Zelda

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• 1)OoT/ MM
    2)aLttP
    3)WW
    4)MC / PH
    5)TP
    Originally posted by Raf
    Η Νίντι λίγο το πάει αλλιώς, ε, έχουμε τον Ραμπ εκεί να ψιλοτρολάρει.

Comment

• Λοιπόν:

Godlike: A Link to the Past
      1. Link's Awakening
      2. Twilight Princess
      3. Wind Waker
      4. Ocarina of Time
      10. The Minish C(r)ap
      Bottom Feeder: Skyfail Sword

Θα ξεκινήσω λογικά προς το τέλος του καλοκαιριού τα PH και ST για να δω πού θα τα χωρέσω στη λίστα. Δυστηχώς με το ΜΜ και Oracles δεν έχω ασχοληθεί καθόλου...

My Street Fighter 4 FanFiction Project: fav.me/d3k2f2f

Comment

• 1) Alundra
        2) Link's Awakening
        3) OoT = A Link to the past (mikrh diafora apo to awakening)
        4) Minish cap
        5) Oracles
        6) WW
        7) Phantom hourglass
        8) Zelda II
        "Time fades even legend and the origin of Soul Reaver has been lost long ago.
        But its purpose remains; to feed on the souls of any creature it strikes.
        Kindred, this blade and I.
        "

"ΔΕΝ είναι θέμα Νιντέντο πλέον..."
        Greek Gaming Videos
        Greek Final Fantasy Forum

Comment

• Να πω κι εγώ τη δική μου λίστα;

1)OKAMI
          δεν έχω παίξει άλλο.
          Carpe diem

Comment

• Εγώ μόνο 3 Zelda έχω παίξει... Ocarina of Time, Wind Waker και Skyward Sword.
            sigpic

Comment

• Originally posted by Enpsty View Post
              Deus δεν υπερασπίζομαι το TP. Προσωπικά δεν το βάζω στα 5 κορυφαία zelda παρόλο που μου άρεσε πάρα πολύ. Απλώς επειδή ειδικά για το ΤΡ έχουμε ξαναμιλήσει πολλές φορές στο παρελθόν έχω καταλήξει σε κάποια συμπεράσματα που αφορούν το gamers odyssey.
              1. Το ΤΡ δεν είναι καλό άσχετα τι πιστεύεις γι'αυτό.
              2. Επειδή εδώ στο GO δεν το θεωρούμε καλό έτσι είναι, τελεία και παύλα.
              3. Όποιος διαφωνεί με αυτή την άποcη είναι είτε άσχετος ή παθιασμένο TP fanboy.

Δεν έχει να κάνει με το παιχνίδι. Τα ίδια θα έλεγα για οποιοδήποτε game όχι μόνο zelda.
              Π.χ. το ότι στο το GO το ΜΜ θεωρείται καλύτερο του ΟΟΤ δεν σημαίνει ότι είναι, ούτε ότι είναι ευρέως αποδεκτό. Το ΟΟΤ θεωρείται το καλύτερο zelda ever. Δεν ξέρω αν όντως ισχύει, αλλά έτσι είναι τι να κάνουμε; Το ΤΡ ποτέ δεν θεωρήθηκε μάπα. Μπορεί να θεωρείται από λίγους απογοήτευση, αλλά αυτό έχει τεράστια διαφορά με το πως αντιμετωπίζεται το ΤΡ εδώ μέσα. Και εμένα δεν με νοιάζει, απλώς αυτό που θέλω να πω είναι ότι επειδή εδω μέσα θεωρούμε ένα παιχνίδι μέτριο δεν σημαίνει ότι αυτή είναι και η επίσημη άποψη της gaming κοινότητας.

Όπως είπα το SS θεωρείται από πολλούς best 3d zelda ever. Διαφωνώ κάθετα αλλά αφού έτσι λέει ο κόσμος τι να κάνουμε; Να το παίξω πιο έξυπνος επειδή έχω άλλη άποψη;

Τεσπά το αρχικό ποστ μου ήταν αστείο εξού και το .
              Θα σε εκπλήξω αλλά δεν διαφωνώ σε τίποτα με όλα όσα γράφεις.Εκεί που φέρνω αντίρρηση είναι στο ότι γενικεύεις και ίσως και να υπερβάλλεις.Οκ,κάποιοι είναι ίσως λίγο απόλυτοι αλλά δεν νομίζω ότι σαν κοινότητα είμαστε αδιάλλακτοι ούτε ότι θα σε αποκαλέσει κάποιος funboy ή να σε μειώσει λόγω της προτίμησής σου.Αν κάποιος από εδώ μέσα το έκανε αυτό θα έπρεπε να το αναφέρεις στους mods.

Αιντε να γράψω και εγώ την δική μου σειρά ακολουθώντας τον δρόμο που χάραξαν οι altair και ground zero

Οkami
              Ocarina of time/a link to the past
              Links awakening
              Minish cup
              wndwaker
              oracle series
              twilight princess
              legend of zelda

Επίσης να πω ότι διασκέδασα πολύ με όλα τα παιχνίδια ανεξάρτητα του πόσο ψηλά τα έχω στην λίστα.Αυτό που με χάλασε κυρίως στα τελευταία zelda ήταν ο πολύ χαμηλός βαθμός δυσκολίας τους.

Στο μέλλον θα παίξω σίγουρα τα skyward sword και majoras mask.Ίσως τα phantom hourglass και spirit tracks.Το majoras πάντως φαίνεται απλά αριστούργημα,το έβλεπα πρόσφατα σε φίλο που το παίζει και έμεινα με ανοιχτό το στόμα από την ποικιλία περιοχών,npcs,quests κτλ κτλ.

Tidy!

Do not blame me.Blame yourself or God.
              In Matsuno we trust.

Comment

• A Link to the Past
                Minish Cap (γιαούρτια)
                Ocarina of Time
                Wind Waker
                Link's Awakening
                The Twilight Princess
                The Legend of zelda

Προφανώς και δεν έχω παίξει αρκετά που θα έπρεπε και επίσης η σειρά βασίζεται στο τι μου έμεινε όταν πρωτοέπαιξα το κάθε παιχνίδι. Κατά 99% αν παίξω τώρα το Ocarina of Time θα πάρει τη θέση του Minish Cap και πιθανότατα το Majora's Mask να μπει στην πρωτιά. Το ΟοΤ στα 11 μου μόνο με τρόμαζε, ενώ το Twilight Princess ήταν μακράν το πιο βαρετό και άχρωμο Zelda που έπιασα στα χέρια μου. Το Link's Awakening δεν το θυμάμαι καθόλου, παίζει να το τερμάτισα στα 8 μου ξερω 'γω .

Επόμενη στάση θα είναι το Skyward Sword, μια που σε λίγες μέρες θα έχω το beast gaming rig μου εδώ που βρίσκομαι τώρα με Wii emulator και όλα τα απαραίτητα accessories.

Comment

• Να πω ότι έπαιξα και τερμάτισα όλα τα zelda που ανέφερα στη λίστα που είναι και όλα τα επίσημα zelda.Οι απόψεις είναι προσωπικές.Αυτές είναι τι να κάνουμε.Το link's awakening το έπαιξα μετά το link to the past αλλά μ'άρεσε απείρως περισσότερο.

Και κάτι για μερικούς που λένε ότι δεν υπάρχει αντικειμενικότητα σε αυτά που λέμε εδώ και ότι υπάρχει επικρατούσα άποψη που πρέπει να θεωρείται αντικειμενική.Αυτό δεν ισχύει.Δεν μπορείς να αθροίζεις απόψεις και να θεωρείς ότι αυτό είναι αντικειμενικό.Αντικειμενικό είναι κάτι που ισχύει και δεν αμφισβητείται.Οι απόψεις δεν είναι αντικειμενικές αλλά υποκειμενικές.Το άθροισμα υποκειμενικών απόψεων δεν είναι αντικειμενικότητα...
                  Nintendo I.D.: paixtis
                  3ds friend code: 2664-2347-7128

Comment

• Wow παίχτης, ωραίος σε αυτο το πόστ! Πες αληθεια, εσυ το εγραψες;

Comment

• Yeah you got it!!!
                      Σου θύμισε το ένδοξο παρελθόν ε???
                      Nintendo I.D.: paixtis
                      3ds friend code: 2664-2347-7128

Comment

• Φαίνεται πως είμαι ο μόνος που τρελάθηκε με το Twilight Princess. Από τους αγαπημένους μου τίτλους όσον αφορά το art direction.

Comment

• E twra mou emeine h periergeia ti to kalitero eixe to Zelda II apo to a link to the past?
                          Ektos apo expectations exeis kapoion allo logo?
                          "Time fades even legend and the origin of Soul Reaver has been lost long ago.
                          But its purpose remains; to feed on the souls of any creature it strikes.
                          Kindred, this blade and I.
                          "

"ΔΕΝ είναι θέμα Νιντέντο πλέον..."
                          Greek Gaming Videos
                          Greek Final Fantasy Forum

Comment

• Η game over screen :troll:

Φαίνεται πως είμαι ο μόνος που τρελάθηκε με το Twilight Princess. Από τους αγαπημένους μου τίτλους όσον αφορά το art direction.
                            Και εγώ είχα τρελαθεί. Μάλλον γιατί ήμουν πολύ μικρός και ήταν και το πρώτο μου epic action adventure game.

Μάλλον είμαι ο μόνος που βαριέται το a link to the past.

Comment

• Originally posted by paixtis View Post
                              Το άθροισμα υποκειμενικών απόψεων δεν είναι αντικειμενικότητα...
                              Δε μπορει να υπαρξει πραγματικη αντικειμενικοτητα, μια καλη προσεγγιση ειναι η συναθροιση. Καποιος βεβαια θα διαφωνησει μαζι μου, αποδεικνυοντας ταυτοχρονα τη προηγουμενη μου προταση.

Να το πω λιγο διαφορετικα. Ερχεται πχ καποιος και λεει "Το Majora's Mask ειναι καλυτερο απο το Ocarina of Time για μενα αλλα αντικειμενικα το OoT ειναι ανωτερος τιτλος." Αυτοματα λοιπον δημιουργει μια υποκειμενικη και μια αντικειμενικη "πραγματικοτητα" αλλα και οι δυο αυτες πραγματικοτητες ανηκουν σε ενα υπερσυνολο που τελικα ειναι η υποκειμενικη πραγματικοτητα του ιδιου του ατομου.
                              Do a barrel roll!

Comment

• Στο συγκεκριμένο αντικείμενο, θα μπορούσε να υπάρξει αντικειμενικότητα αν υπήρχαν αντικειμενικά κριτήρια αξιολόγησης ενός είδους παιχνιδιού. Από τη στιγμή που δεν υπάρχουν αντικειμενικά κριτήρια, ευρέως αποδεκτά και βάσει των οποίων να ασκείται κριτική σε παιχνίδια, μάλλον δεν μπορεί να υπάρξει και πλήρης αντικειμενικότητα.

Από εκεί και πέρα, το πιο κοντινό στην αντικειμενικότητα είναι η κοινή γνώμη, αν και πάλι είναι δύσκολο (εως αδύνατο) να γνωρίζεις ποια είναι η κοινή γνώμη σε ένα χαώδες περιβάλλον όπως το internet, που κάλλιστα θα μπορούσε το ίδιο άτομο να εκφράζει δύο διαφορετικές απόψεις με δύο διαφορετικά nicknames/accounts. Τα polls ίσως καλύπτουν κάποιο κενό, αν και πάλι δεν είναι αξιόλογο κριτήριο: διαφορετικά sites με διαφορετικούς users και με αμφιλεγόμενη πιθανότητα σύγκλισης.

Πέραν όλων αυτών, η ηλικία και το πότε έζησε κάποιον την εκάστοτε εμπειρία παίζει το ρόλο του. Η εμπειρία που έχουμε μέσα από ένα παιχνίδι δεν επηρεάζεται μόνο από το παιχνίδι αυτό καθεαυτό, αλλά και από το "παρελθόν" μας στο συγκεκριμένο χώρο (gaming), την κονσόλα και το control scheme το οποίο χρησιμοποιείται, το όνομα που φέρει κτλ.

Comment

Working...
                                X