Announcement

Collapse
No announcement yet.

Γενική συζήτηση περί Zelda

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by G3n3raL86 View Post
    όχι λόγω νοσταλγίας.
    Δε μίλησα για νοσταλγία, αλλά για το γεγονός ότι είναι δύσκολο ένας τίτλος να προσφέρει την ίδια εμπειρία σε κάποιον που ασχολήθηκε μαζί του την εποχή της κυκλοφορίας του και σε κάποιον που ασχολήθηκε μαζί του 14 ή 20 χρόνια αργότερα.
    There are two types of people who will tell you that you cannot change the world:
    Those who are afraid to try, and those who are afraid that you will succeed.

Comment

• Originally posted by Loggo View Post
      Δε μίλησα για νοσταλγία, αλλά για το γεγονός ότι είναι δύσκολο ένας τίτλος να προσφέρει την ίδια εμπειρία σε κάποιον που ασχολήθηκε μαζί του την εποχή της κυκλοφορίας του και σε κάποιον που ασχολήθηκε μαζί του 14 ή 20 χρόνια αργότερα.
      Τότε εξήγησε μου αυτό:
      Πριν από 1 μήνα χτύπησα το Μάριο 64 DS και είνα η 1η μου επαφή με τον τίτλο.. Για 3 μέρες δεν μπορούσα να ξεκολλήσω και είχα βρει γύρω στα 35 αστέρια... Παιχνίδι 14 χρονών και αυτό... Έχω στην κατοχή μου παράλληλα και το Galaxy εδώ και κανά 6μηνο, όπου αρκετοί το θεωρούν καλύτερο του 64, αλλά μπροστά στο 64 για μένα δε πιάνει τη μία του...

Βλέπεις πως δεν έχει να κάνει με το πότε το έπαιξες, αλλά με το τί έχει να σου προσφέρει ένας τίτλος.

My Street Fighter 4 FanFiction Project: fav.me/d3k2f2f

Comment

• Sygnwmh twra pou tha vgw na to paiksw vlakas alla ti exei na prosferei dhladh to Mario 64 parapanw apo to Galaxy?
        "Time fades even legend and the origin of Soul Reaver has been lost long ago.
        But its purpose remains; to feed on the souls of any creature it strikes.
        Kindred, this blade and I.
        "

"ΔΕΝ είναι θέμα Νιντέντο πλέον..."
        Greek Gaming Videos
        Greek Final Fantasy Forum

Comment

• Originally posted by Ground_zero View Post
          Sygnwmh twra pou tha vgw na to paiksw vlakas alla ti exei na prosferei dhladh to Mario 64 parapanw apo to Galaxy?
          Ίσως το γεγονός ότι είναι πιο εδαφικό και μεγαλύτερο σε έκταση από τις πίστες-μικρά πλανητίδια των Galaxy, νοιώθεις ότι πατάς ρε παιδί μου στο έδαφος και όχι να πετάγεσαι από το ένα βραχάκι στο άλλο... Γενικά πιο εμπνευσμένο lvl design.

Comment

• Originally posted by Ground_zero View Post
            Sygnwmh twra pou tha vgw na to paiksw vlakas alla ti exei na prosferei dhladh to Mario 64 parapanw apo to Galaxy?

Bugs?
            Οταν καταληξουμε στο οτι τιποτα δεν ειναι ευρεως αποδεκτο και ο καθενας διαμορφωνει μια αποψη απο διαφορες συγκυριες και οχι απο μια συγκεκριμενη διαδικασια τοτε θα εχει καποιο νοημα αυτη η συζητηση.

Και μιας και πιασαμε το lv design συγκεκριμενα η αποψη μου ειναι πως το SMG ειναι ο,τι καλυτερο εχουμε δει στο ειδος και στις 3 διαστασεις συγκεκριμενα, το Mario 64 ηταν πρωτοπορος στα 3d games, στα platforms, στην ιδεα του δεν παω απο το Α στο Β αλλα ολοκληρωνω challenges και γι' αυτο ειναι εξισου κορυφαιο, αλλα το SMG σε νεες ιδεες και lv design πιστευω πως πραγματικα παιζει μπαλα σε αλλο επιπεδο (ας μην ξεχναμε πως μιλαμε για ενα ειδος που ολοι το θεωρουσαμε κορεσμενο και αν διαφωνειτε πειτε μου τι αλλο εκανε ουσιαστικα βηματα μπροστα απο οτι μας προσεφερε το SM64 εν ετει 1996).

Θα μπορουσα να πω βεβαια πως α ου το SMG ειναι κλασεις ανωτερο, ολοι το λενε κτλ κτλ αλλα οπως ειπα καλο ειναι να ξεχωριζουμε την αποψη απο τη δηθεν αντικειμενικοτητα.

Υ.Γ.
            SM64 / SMG / SMG2 ολα τα θεωρω εξισου καλα για διαφορετικους λογους, ειλικρινα δε μπορω να ξεχωρισω καποιο απλα δε συμφωνω με τη λογικη που βλεπουμε κατα καιρους του να ισοπεδωνουμε καποιους τιτλους για να αποδειξουμε ποσο καλοι ειναι καποιοι αλλοι τιτλοι.

Comment

• E tote oxi oti den pianei kai thn mia tou to Galaxy...
              An kai akomh pistevw oti ws pros to level Design den yparxei h diafora pou les to dexomai.

Xeno entaksei o kathenas me thn apopsh tou nai alla entaksei merika pragmata einai aplws anavathimseis apo kapoia alla, den einai oti exoun senariares ta 2 paixnidia h diaforetiko hrwa kserw gw, h to ena 3D kai to allo 2D.
              Mporei na ftaiei oti den exw teleiwsei to galaxy, mono to exw dei alla den ta vriskw toso diaforetika paixnidia metaksy tous...
              "

Greek Gaming Videos

Comment

• Γενικά, με χάλασε το concept των Galaxy (διάστημα), δεν είπα πώς δεν είναι παιχνιδάρες, απλά σε εμένα δε μου έκαναν κλικ.

Αλλά είναι μερικές περιπτώσεις παιχνιδιών που πρέπει να να τα αντιμετωπίζουμε με κάτι παραπάνω από την προσωπική μας άποψη, πιστεύω.

Comment

• Originally posted by G3n3raL86 View Post
                  Τότε εξήγησε μου αυτό:
                  Πριν από 1 μήνα χτύπησα το Μάριο 64 DS και είνα η 1η μου επαφή με τον τίτλο.. Για 3 μέρες δεν μπορούσα να ξεκολλήσω και είχα βρει γύρω στα 35 αστέρια... Παιχνίδι 14 χρονών και αυτό... Έχω στην κατοχή μου παράλληλα και το Galaxy εδώ και κανά 6μηνο, όπου αρκετοί το θεωρούν καλύτερο του 64, αλλά μπροστά στο 64 για μένα δε πιάνει τη μία του...

Βλέπεις πως δεν έχει να κάνει με το πότε το έπαιξες, αλλά με το τί έχει να σου προσφέρει ένας τίτλος.
                  Εγώ δεν υποστήριξα ότι δε μπορεί κάποιος να βρει έναν retro τίτλο καλό, ή καλύτερο από έναν σύγχρονο. Αλλά ότι είναι δύσκολο ένας τίτλος να προσφέρει την ίδια εμπειρία και να δημιουργήσει την ίδια εντύπωση σε κάποιον που ασχολήθηκε μαζί του την εποχή της κυκλοφορίας του και σε κάποιον που ασχολήθηκε μαζί του 14 ή 20 χρόνια αργότερα. Άλλα πράγματα έχει δει και πάρει από τα videogames κάποιος μέχρι το 1998, άλλα μέχρι το 2012.

Αλλιώς βιώνει κάποιος την εμπειρία του Ocarina of Time (και του x OoT) το 1998 όταν βλέπει μπροστά του να γίνονται τόσα πρωτόγνωρα, για την εποχή, πράγματα και αλλιώς το 2012 όταν, όχι μόνο αυτά είναι standard, αλλά πλέον αποδίδονται και καλύτερα μαζί μάλιστα με πράγματα που εκείνη την εποχή είτε δεν υπήρχαν, είτε δε μπορούσαν καν να πραγματοποιηθούν.
                  There are two types of people who will tell you that you cannot change the world:
                  Those who are afraid to try, and those who are afraid that you will succeed.

Comment

• Αυτο που τωρα θεωρεις δεδομενο τοτε μονο δεδομενο δεν ηταν. Δε μπορω να καταλαβω αυτη την υπεραπλουστευση των πραγματων λες και ειναι ευκολο να μεταφερεις την ατμοσφαιρα και το υφος ενος 2d τιτλου στις 3 διαστασεις. Ειναι σαν να ρθει καποιος να σου πει σιγα το ALTTP, μια αναβαθμισμενη εκδοση του 1ου Zelda ειναι και εκει θα το δεις αλλιως το θεμα ομως για προφανεις λογους (απο τα εως τωρα λεγομενα σου).
                    Νομίζω ότι τα Ζέλντα ήταν σχετικά εύκολο να μεταφερθούν στις 3 διαστάσεις. Απείρως ευκολότερο από το Metroid πχ. Προφανώς τεχνικά παρουσίαζε δυσκολίες εξού και οι διάφορες καινοτομίες που εισήγαγε για να γίνει το παιχνίδι playable (z-targeting). Η δομή όμως παρουσιάζει πάρα πολλές ομοιότητες με τα προηγούμενα Ζέλντα. Φυσικά το ίδιο ισχύει ανάμεσα στο πρώτο Ζέλντα και το ALTTP αλλά νομίζω πως οι διαφορές ήταν μεγαλύτερες γιατί το πρώτο Ζέλντα ουσιαστικά δεν είχε NPCs. Ήταν ένας μεγάλος χάρτης με μερικά dungeon. Τα LA και MM ξεφεύγουν αρκετά από τη βασική συνταγή. ΙΜΟ οι ομοιότητες ανάμεσα στο ΜΜ και ΟοΤ είναι μικρότερες σε σχέση με αυτές ανάμεσα σε ΟοΤ και LTTP.
                    Originally posted by Squall Leonhart
                    I used to be a SeeD like you, then I took an icicle in the chest
                    Originally posted by 丹野
                    Ο sub_zero είναι αυτός ο ψηλός με τα γυαλιά, ενώ ο Παίχτης είναι ο κούκλος αθλητικός τυπάς. Ο LMS δεν ξέρω ποιος είναι, αλλά who cares...
                    Originally posted by Ryu_gr
                    υπάρχουν τα games που τα "γεμίζουν" με επαναλαμβανόμενα tasks για να δείξουν απλώς ότι έχεις πράγματα να κάνεις (και όταν πας να ασχοληθείς απλά βαριέσαι) και υπάρχει και το Mario Galaxy.

Comment

• To eida shmera kai gelasa:

"

Greek Gaming Videos

Comment

• Βρήκα ένα παρόμοιο :troll:

Comment

• Originally posted by Enpsty View Post
                          Όντως μπορεί να γενίκευσα ζητώ συγνώμη για αυτό. Χαίρομαι που βλέπω και άλλους εδώ μέσα που τους άρεσε το ΤΡ. Πιστεύω ότι αδικείται που κυκλοφόρησε και στο Wii με αποτέλεσμα πολύ να το συγκρίνουν με τίτλους της επόμενης γενιάς.
                          Μην ανησυχείς,όλα καλά,δεν έγινε και τίποτα.;)

Άρεσε και σε εμένα το tp όσο το έπαιζα απλά μου άρεσε λιγότερο από τα άλλα zelda.

Tidy!

Do not blame me.Blame yourself or God.
                          In Matsuno we trust.

Comment

• Το TP θυμαμαι μ'αρεσε κι εμενα οσο το επαιζα απλα παντα με εκανε να νιωθω οτι κατι μεγαλο(καποια ανατροπη, κατι που θα αλλαζε πολυ το κοσμο, κλπ) θα ερθει και δεν ηρθε ποτε. Επισης η κεντρικη πολη που δεν προσεφερε τιποτα και το overworld με αφησαν ανικανοποιητο. Τα πολυ καλα σχεδιασμενα dungeons μαζι και με τα νεα items εσωσαν την κατασταση.
                            Do a barrel roll!

Comment

• Παίζει στον emulator, οπότε θα ξεκινήσω άμεσα το Skyward Sword !!!!

1080p βεβαίως βεβαίως, θα ανεβάσω και φωτογραφίες άμεσα!!!

Ελπίζω να μη μου κάνει καμιά λαδιά και στην πρώτη μάχη να πατώσουν τα frames . Πάντως το paring του wiimote δουλεύει άψογα .

Comment

• Τέλος το alttp. Χορταστικό παιχνίδι αλλά δεν μου έδωσε κάτι παραπάνω σε σχέση με τα άλλα 2d zelda που έχω παίξει. Επίσης έχω την εντύπωση ότι ήταν και το πιο δύσκολο από όλα (να ναι καλά το save state). To σύστημα με τους 2 κόσμους δεν μου άρεσε ιδιαίτερα, νομίζω στο OoA είχε υλοποιηθεί καλύτερα (βέβαια πάνε και 10 χρόνια από τότε που το τελείωσα οπότε ίσως δεν θυμάμαι και καλά). Άνοιξα και οδηγό 2-3 φορές γιατί δεν είχα όρεξη ναψάχνω τον χάρτη πάνω κάτω.

Το LA με το οποίο μπορεί να συγκριθεί άμεσα εμένα μου άρεσε περισσότερο. Βέβαια άλλες οι εποχές που έπαιξα το ένα και άλλες το άλλο. Και τα 2 πάντως νομίζω ότι είναι από τα καλύτερα όλων των εποχών.

Comment

Working...
                                X