XNA is Dead
Όπως μπορείτε να διαβάσετε και εδώ, το ΧΝΑ μας αφήνει χρόνους σύντομα. Επισημοποιήθηκε ότι δεν θα λάβει άλλο update (το τελευταίο ήταν η έκδοση 4.0 το 2010) και το 2014 θα αποσυρθεί τελείως. Το indie κανάλι του Xbox μπορεί να ήταν κατά κύριο λόγο σκουπιδότοπος, με ευθύνη κυρίως της MS (μου φαίνεται το έχουμε συζητήσει και παλιότερα το θέμα εδώ), αλλά όπως και να το κάνουμε είναι δυσάρεστη αυτή η κίνηση. Μην ξεχνάμε ότι διαμάντια του XBLA, όπως το Dust: An Elysian Tale, ξεκίνησαν και υλοποιήθηκαν στο ΧΝΑ.
Προσωπικά είχα ενθουσιαστεί πολύ όταν είχε πρωτοανακοινωθεί, "youtube των videogames" το είχαν αποκαλέσει οι τότε ιθύνοντες της MS, και ανεξαρτήτως από το αποτέλεσμα στεναχωριέμαι ιδιαίτερα για αυτή την εξέλιξη. Είναι πολύ κρίμα που η MS αντί να διορθώσει τα στραβά αποφάσισε να το πετάξει τελείως. Την συγκεκριμένη απόφαση την αντιλαμβάνομαι σαν μία ακόμα προσθήκη στην κακή εικόνα που βγάζει η εταιρεία τα τελευταία χρόνια προς τα έξω (λίγα exclusives, προώθηση Kinect, υπηρεσίες over games κτλ).
R.I.P XNA.
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Indie/Fan Made
Collapse
X
-
Οπωσδήποτε αυτο, ειναι το μεγαλυτερο μειον αυτη τη στιγμη.Originally posted by Spahar View PostΕκπαιδευτικά όντως θα μπορούσε να εξελιχθεί. Πρέπει όμως να δημιουργήσετε καλύτερο μηχανισμό για την "δημιουργία" του κάθε πλανήτη, και όχι απλά τη συλλογή κάποιων εικονιδίων.
Ηταν ενα σημειο αρκετης συζητησης και διαφωνιας αυτο. Η κοντινη καμερα βεβαια εχει νοημα αν υπαρχει κατι να δεις (ή να κρυψεις).Originally posted by Spahar View PostΠροσωπικά θα μου άρεσε να είναι πιο μεγάλοι οι πλανήτες σε μέγεθος, και ας μην φαίνονται ολόκληροι στην οθόνη. Αυτό ίσως έδινε περισσότερες επιλογές για γρίφους κτλ.
Ναι.Originally posted by Spahar View PostΓενικά έχετε σκοπό να το συνεχίσετε;
Leave a comment:
-
Εκπαιδευτικά όντως θα μπορούσε να εξελιχθεί. Πρέπει όμως να δημιουργήσετε καλύτερο μηχανισμό για την "δημιουργία" του κάθε πλανήτη, και όχι απλά τη συλλογή κάποιων εικονιδίων.
Προσωπικά θα μου άρεσε να είναι πιο μεγάλοι οι πλανήτες σε μέγεθος, και ας μην φαίνονται ολόκληροι στην οθόνη. Αυτό ίσως έδινε περισσότερες επιλογές για γρίφους κτλ.
Γενικά έχετε σκοπό να το συνεχίσετε;
Leave a comment:
-
Το θεμα ειναι οτι αυτη τη φορα ρισκαραμε και καναμε κατι καινουργιο για μας - το παιχνιδι κανονικα παιζεται σε windows phone με accelerometers οποτε αυτο μας εφαγε ωρα οπως επισης και το να στησουμε μια engine απο το 0 με σφαιρικα αντικειμενα. Βεβαια το μεγαλυτερο προβλημα ειναι οτι για platformer ξεκινησαμε και αλλιως μας προεκυψε και το λεω με πολυ τσαντιλα μεσα μου γιατι υπηρξαν διαφωνιες και φαγαμε πολυ ωρα και τελικα φυγαμε απο το platformer που ειχα στο μυαλο μου.
Παρ'ολα αυτα η ιδεα εχει προοπτκες Spahar γιατι μπορουμε να βαλουμε πολλες πληροφοριες για το συστημα και το game να γινει πολυ ολοκληρωμενο educational με δυνατοτητες επεκτασεις μελλοντικα σε αλλα συστηματα.
@Sub zero
Δε θα ηταν δυσκολο να βγαλουμε κατι αναλογο με το προηγουμενο εχοντας παραπανω εμπειρια απλα ειπαμε να δοκιμασουμε κατι διαφορετικο, δε πηγαμε τοσο για τη νικη οσο για τη πρωτοτυπια και μαλλον μας βγηκε σε καλο γιατι αρκετοι εδειξαν ενδιαφερον τελικα για το concept και για το γεγονος οτι τρεχει σε windows phone. Ενας διαγωνισμος σα το game jam ειναι καλη ευκαιρια να δοκιμασεις κατι που υπο αλλες συνθηκες δε θα εκανες ποτε.
Anyway αναμενομενα τα σχολια (περιμενω κι απο αλλους) αφου κι εγω ο ιδιος ξενερωσα γιατι στο τελος μετα απο τοσους πειραματισμους και μπρος πισω καταληξαμε σε κατι βαρετο.
Leave a comment:
-
Σε σχέση με αυτό που βγάλατε στον προηγούμενο διαγωνισμό νομίζω είναι πολύ κατώτερο. Βέβαια οκ το προηγούμενο μάλλον ήταν πααααρα πολύ καλό για τα δεδομένα τέτοιων διαγωνισμών οπότε δεν είναι και τόσο εύκολο να βγάζατε κάτι ανάλογο. Αν και αυτό που βγάλατε οπτικά ήταν τουλάχιστον αξιοπρεπές, σαν ιδέα θα έλεγα πως ήταν αδιάφορη.
Leave a comment:
-
Μόλις το δοκίμασα και επί της ευκαιρίας είδα και κάποια άλλα από το global game jam.Originally posted by Ramparter View PostΤο entry μας στο Global Game Jam. http://globalgamejam.org/2013/cpr-co...y-resurrection
Για windows phone το φτιαξαμε αλλα ανεβασα και μια εκδοση windows για να μπορει να το παιξει ευκολα οποιος θελει.
Καντε ενα κοπο εγκαταστησετε, θα θελα πολυ να δω σχολια/γνωμες.
Για παιχνίδι που έγινε σε 48 ώρες προφανώς είναι πολύ καλή προσπάθεια και συγχαρητήρια. Φαίνεται επίσης ότι έχετε δουλεψει στο ΧΝΑ και κάποια πράγματα σας βγαίνουν εύκολα πλέον. Τώρα σαν ιδέα γενικότερα δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε, κυρίως γιατί ήταν απλοϊκό το gameplay και χωρίς καμμία πρόκληση. Για τον 48ώρο περιορισμό αυτό είναι ίσως και αναμενόμενο, αλλά δεν μπορώ να σκεφτώ πως μπορεί αυτή η ιδέα να εξελιχθεί σε κάτι πιο δυνατό. Αν έχετε σκεφτεί πράγματα και μπορείς να τα μοιραστείς θα ήταν πολύ ενδιαφέρον.
Δοκίμασα και το Moments of Truth που βγήκε πρώτο. Σαν ιδέα το βρήκα ωραίο, αν και δεν πιστεύω ότι μπορεί να σταθεί σαν full game με αυτή τη μορφή, αλλά σαν mini-game σε κάποιο άλλο παιχνίδι ως τρόπο να κατευθείνεις NPCs θα μπορούσε να λειτουργήσει άψογα. Για παράδειγμα θα μπορούσε να αποτελεί μηχανισμό στο Remember Me που θα βγάλει η Capcom.
Leave a comment:
-
Το entry μας στο Global Game Jam. http://globalgamejam.org/2013/cpr-co...y-resurrection
Για windows phone το φτιαξαμε αλλα ανεβασα και μια εκδοση windows για να μπορει να το παιξει ευκολα οποιος θελει.How much do you know about the Solar System? Can you bring it back to life? CPR is an Educational Puzzle-Platformer where you roam the dead planets of our Solar System. Collect their missing elements and find their name in order to resurrect them.
Καντε ενα κοπο εγκαταστησετε, θα θελα πολυ να δω σχολια/γνωμες.
Leave a comment:
-
An action platformer in the spirit of a late '80s arcade game Run, jump and throw your weapons as you move through decadent medieval landscapes full of dangers and monsters. Learn about each situation and enemy pattern in order to progr…
Ανέλπιστα καλό fan made game, φόρος τιμής στα Ghosts n Goblins.
Leave a comment:
-
Κι από εμένα ένα Steam key για το Humble Indie Bundle 3 που περίσσεψε (Crayon Physics Deluxe, Cogs, Hammerfight, VVVVVV και And Yet It Moves). Ισχύει το παραπάνω, όποιος μου στείλει πρώτος ΠΜ θα του το δώσω, όμως ας είναι κάποιος που να τον ενδιαφέρουν αν όχι όλα, τουλάχιστον κάποια από τα παιχνίδια. Μην τα στερήσει από κάποιον που θα ασχοληθεί μαζί τους.
Leave a comment:
-
Μάλλον αυτό είναι το καλύτερο τοπικ...
Μου περισσεύει ένα steam code gia cave sotry+. O πρώτος που θα μου στείλει ένα Pm το κάνει δικό του. ΚΑλό θα είναι αν κάποιος δεν σκοπεύει να ασχοληθεί να το αφήσει για κανέναν άλλο πάντως να πιάσει τόπο το Game
Leave a comment:
-
Fly'N
Demo download
Leave a comment:
-
Truth be told, οι Έλληνες είναι καλύτεροι
. Οι Άγγλοι είναι που είναι περίεργοι by default, κάνε τους gamers κι έχεις μία εξαιρετικά... ιδιαίτερη κατηγορία ανθρώπων.
Let the photoshop come, τα μεγάλα μυαλά (scatman) έχουν φύγει εδώ και καιρό, ενώ ο ramp απουσιάζει από το trolling
.
Leave a comment:
-
Χαχα ωραίος Evans, θα φας πολύ photoshop
Ε άμα έχεις μάθει με τους Ελληνες gamers τι να σου πουν οι ΕγγλέζοιΡε γαμώτο όμως, βλέπω κάποιους gamers και πραγματικά θέλω να κρύψω ότι παίζω κι εγώ video games .
.
Leave a comment:
-
Όχι και τόσο σχετικό με το thread, αλλά δε βρήκα ειδικό θέμα για το Fez, οπότε τα γράφω εδώ.
Αυτήν την περίοδο ένα gaming festival συμβαίνει στο Nottingham με το όνομα GameCity 17. Παρόλο που θα μπορούσα να πηγαίνω καθημερινά και να παρακολουθώ τι παίζει, μόνο σήμερα πήρα την απόφαση να βγω από το σπίτι και να πάω τόσο στα booths που έχουν διάφορα παιχνίδια για να δοκιμάσεις, όσο και σε μία χαζο-ομιλία του Phil Fish (Fez guy).
Στα των παιχνιδιών, υπήρχαν διάφορες ανεξάρτητες προτάσεις, όσο και κάποια γνωστά ονόματα. Μπορείς να παίξεις Minecraft, Crysis 3, το τελευταίο NFS, Nino Kuni whatever (αυτό της Level 5 και του Studio Ghibli τέλος πάντων), ενώ χτες η Media Molecule είχε ένα build του Tear Away. Ξενέρωσα ΑΠΕΙΡΑ που δεν πήγα χτες γιατί ήθελα πάρα πολύ να γνωρίσω τους τύπους που έφτιαξαν το LBP. Θα μπορούσα να τους μιλήσω και για την πτυχιακή μου, που βασίστηκε εξ ολοκλήρου σε αυτό, αλλά τέλος πάντων
.
Η ομιλία του Phil είχε πλάκα: και καλά έβαλε τον εαυτό του το 2027 και εξηγούσε πώς τα τελευταία 15 χρόνια το Fez εξελίχθηκε σε ένα από τα σημαντικότερα παιχνίδια όλων των εποχών. Το όραμα περιλάμβανε όχι μόνο διάφορα χαζο-iterations του τίτλου, spin-offs και remasters, αλλά και fez board games που εμφανίστηκαν μετά από μία καταστροφή του υπάρχοντος πολιτισμού που προκλήθηκε από μία ηλιακή έκρηξη or sth. Με αυτόν τον τρόπο κατάφερε να αναπτύξει μία τεράστια επιχείρηση που έχει τα γραφεία της στο διάστημα. Ταυτόχρονα η MS έκλεισε και οι Apple και Google συγχωνεύτηκαν, φτιάχνοντας της Agooglepple.
Μετά ακολούθησε ένα γελοίο Q&A στο οποίο όλοι λέγαμε τις βλακείες μας, με κάποιους να πετάνε εξαιρετικά εμπνευσμένες ατάκες. Εγώ αρκέστηκα στο να ρωτήσω αν ο Gabe κατάφερε τελικά να φτιάξει το wearable computing device του, όπου ο Phil απάντησε ότι ξεκίνησε ως κάτι "really huge," που απαιτούσε τεράστιο processing power, αλλά τελικά κατάφεραν να το κάνουν για όλους τους ανθρώπους. Οι απαντήσεις που έδινε ήταν αρκετά ευρηματικές και έπαθα πλάκα με το πόσο ετοιμόλογος ήταν. Κάποιος τον ρώτησε για παράδειγμα πώς κατάφερε, σε μία εποχή που δεν υπήρχε καν ηλεκτρισμός, να διατηρήσει την εταιρεία του και να γιγαντωθεί έτσι. Η απάντηση ήταν ότι ο κόσμος εμπορευόταν τα διάφορα αγαθά με ανταλλαγές. Το Fez board game είχε μεγάλο σουξέ, οπότε κατάφεραν να μαζέψουν κρέας, τρόφιμα και νερό, δηλαδή πολύ πλούσια εμπορεύματα για μία εποχή που ο κόσμος πεινούσε. Με τον καιρό λοιπόν απέκτησαν τόση περιουσία ώστε όταν ο κόσμος ανέκτησε τις δυνάμεις του, αυτοί ήταν ήδη από τους καλύτερους. Respect απλά
.
Μετά πήγα και τον έπιασα και κάναμε μία γρήγορη συζητησούλα σχετικά με το ποιες πλατφόρμες θεωρεί τις καλύτερες για την προώθηση ανεξάρτητων παραγωγών. Κλασικά έκραξε MS λέγοντας ότι ποτέ ξανά δε θα συνεργαστεί μαζί τους, ενώ δεν αμέλησε να θάψει το green light της Steam. Άσχετο, αλλά μου είπε ότι το Fez θα βγει σύντομα στους υπολογιστές.
Γενικά ήταν μία ωραία εμπειρία και σίγουρα θα είχε ενδιαφέρον να γνώριζα κι άλλους δημιουργούς, με τα παιχνίδια των οποίων να έχω ασχοληθεί. Ξενέρωσα τρομερά πολύ που δεν πήγα χτες, μακάρι να είχα τσεκάρει το πρόγραμμα νωρίτερα. Θα είχα και μία εντύπωση για το Tear Away
. Ίσως πάω και τις επόμενες μέρες, αν και βαριέμαι να πηγαίνω σε τέτοια events μόνος.
Nevertheless, είχε πλάκα, γέλασα πολύ και πέρασα πολύ καλά δοκιμάζοντας από χαζά μέχρι ενδιαφέροντα παιχνίδια. Ρε γαμώτο όμως, βλέπω κάποιους gamers και πραγματικά θέλω να κρύψω ότι παίζω κι εγώ video games
.
ΥΓ: Βγήκα και φωτογραφία με τον Phil ρε
.

ΥΓ2: Πάρτε τη φωτογραφία μου μπροστά από το Nino Kuni whatever, too much happiness is imminent.
Leave a comment:
Leave a comment: