Announcement

Collapse
No announcement yet.

Stop the press: Wii successor at E3, Significantly More Powerful Than PS3

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • BigBOSS
    replied
    Originally posted by Ramparter View Post
    Ισως κανω λαθος αλλα εχω την αισθηση οτι ο τομεας των γραφικων και του hardware δεν εξελλισεται πια οσο πριν 5+ χρονια.
    ειλικρινά μη λες οτι σου κατέβει στο κεφάλι:xp: Να βλέπεις τα pc games και όχι τα υπόλοιπα. Το Xbox 360 ούτε το Medieval 2 μπορεί να τρέξει με φουλ ρυθμίσεις και χιλιάδες npcs στην οθόνη, και αυτό για ένα pc game του 2006. Aλλά ακόμη και σε console games, υπάρχει πχ τεράστιο άλμα από το Uncharted στο Uncharted 3 (1 παράδειγμα).

    Leave a comment:


  • Evans
    replied
    Καλά γιατί κάνεις έτσι; Δε σε αναγκάζει κάποιος να το αγοράσεις. Μία κονσόλα που έχει τα specs του Wii είναι προφανές ότι δε θα κρατήσει τόσα χρόνια.

    edit: Δεν μπορείς να κρίνεις straier το "ταβάνι" γιατί πάντα τα πράγματα προσαρμόζονται στο hardware και στα εργαλεία που δίνονται στους devs. Όσο η ανάπτυξη περιορίζεται σε παλιό hardware, τόσο θα έχουμε την άποψη ότι φτάνουμε σε ένα τέλμα. Σε 5 χρόνια από τώρα θα βλέπουμε πράγαμτα που δε θα τα πιστεύουμε.

    Leave a comment:


  • straier
    replied
    Next-gen ξεnext-gen κανέναν δε θα χαλάσει εδώ μέσα Zelda με γραφικά επιπέδου Uncharted.
    Για το θέμα του άλματος σε τεχνικά χαρακτηριστικά δε ξέρω τι να πω. Πλέον δε νομίζω πως υπάρχει παιχνίδι που περιορίζεται ιδιαίτερα από το hardware των τωρινών κονσολών. Νομίζω πως αν υπάρχει θέληση μπορούν να φτιάξουν ότι παιχνίδι θέλουν χωρίς ιδιαίτερες θυσίες στα γραφικά. Στις προηγούμενες γενιές νομίζω ήταν αρκετά πιο έντονη η ανάγκη για μια νέα, δυνατότερη κονσόλα. Όλοι θέλουν μια πιο δυνατή κονσόλα γιατί με λιγότερη δουλειά βγάζεις καλύτερο αποτέλεσμα αλλά ακόμα και χωρίς αυτή τα εργαλεία υπάρχουν.
    Στη NES-SNES μετάβαση η ανάγκη για περισσότερα χρώματα και καλύτερο animation ήταν επιτακτική.
    Στη SNES-PS1 μετάβαση περάσαμε στα 3D.
    Στην PS1-PS2 είδαμε αξιοπρεπή 3D μοντέλα.
    Στην PS2-PS3 μεγάλωσε η ελευθερία σε εύρος. Περισσότεροι εχθροί, μεγαλύτερες πίστες και draw distance, καταστροφές και particle effects κλπ. Γενικά η δυνατότητα να γίνεται χαμός στην οθόνη χωρίς τραγικό frame rate ή γραφικά.
    Τώρα τι ακριβώς περιμένουμε που να μην το έχουμε δει; Σίγουρα θα υπάρξει κάτι αλλά νομίζω πως υπάρχει λίγος χρόνος ακόμα μέχρι να χτυπήσουμε ταβάνι.

    Leave a comment:


  • BigBOSS
    replied
    Originally posted by ChrisTop View Post
    Άμα έχει τέτοια specs ζήτω που καήκαμε. Μια 7ετία πίσω τεχνολογία πάλι...
    +++

    According to the latest report, 'Wii 2' is being internally referred to as 'Project Café', and sports architecture similar to that of the Xbox 360, "but a bit more powerful".

    It says the console will include a custom IBM PowerPC CPU with three cores, a GPU from the ATI R700 family with a shader unit at version 4.1 (ούτε shader model 5!!), and at least 512Mb of RAM.
    χαχα EPIC FAIL:xp: Καλή ανάσταση...

    Leave a comment:


  • Altair
    replied
    BigBOSS εγώ το δεκαετές πλάνο το βλέπω αλλιώς.Ότι η κονσόλα θα έχει 10ετή υποστήριξη και θα είναι μόνη της στην αγορά.Από κει και πέρα,ΑΝ,όταν βγει νέο μηχάνημα,συνεχίζει να έχει υποστήριξη από τις εταιρείες και οι καταναλωτές το προτιμάνε από ανταγωνιστικά προϊόντα,τότε πάμε παραπέρα από τα 10.Εγώ έτσι το αντιλαμβάνομαι.Γιατί σοβαρά τώρα.Μη μου πείτε ότι είχαν πλάνο για τόσα χρόνια ζωής του ps2,το οποίο ακόμα πουλάει σαν τρελό.Όχι.Απλά έτυχε,λόγω της ποιότητάς του.Αν και μάλλον έχετε δίκιο που τα βλέπετε έτσι τα πράγματα,εγώ δεν συμμερίζομαι την άποψή σας λυπάμαι.

    Τι πράγμα κι αυτό με τη Nintendo.Πρώτα δελφίνια,μετά επαναστάσεις,τώρα καφές;Έλεος.

    Leave a comment:


  • hideo
    replied
    Originally posted by Ramparter View Post
    Καταλαβαινω τι λετε απλα θυμηθειτε το 2005 ας πουμε ποσο ανωτερα ηταν τα γραφικα σε pc games σε σχεση με του PS2. Θεωρω οτι διαφορα επιπεδου PS2 > PS3 πολυ δυσκολα (με τιποτα δηλαδη) θα δουμε ασχετα με το ποσα χρονια μεσολαβουν απο τη μια γενεια στην αλλη.
    Αυτο ακριβως.

    Οσο για το δευτερο,ενταξει δεν γινεται καποια στιγμη θα φτασουν σε αυτες τις διαφορες,αλλα προς το παρον δεν φαινεται να ειναι δυνατο κατι τετοιο.

    Leave a comment:


  • Ramparter
    replied
    Καταλαβαινω τι λετε απλα θυμηθειτε το 2005 ας πουμε ποσο ανωτερα ηταν τα γραφικα σε pc games σε σχεση με του PS2. Θεωρω οτι διαφορα επιπεδου PS2 > PS3 πολυ δυσκολα (με τιποτα δηλαδη) θα δουμε ασχετα με το ποσα χρονια μεσολαβουν απο τη μια γενεια στην αλλη.

    Leave a comment:


  • paixtis
    replied
    Project Cafe και ξερό ψωμί λέμε!

    Leave a comment:


  • BigBOSS
    replied
    Originally posted by Altair View Post
    Βασικά δεν χαίρομαι καθόλου που θα βγει νέα κονσόλα.Ανησυχώ για το τιθα γίνει με το 10ετές πλάνο της Sony για το PS3 κ
    Φυσικά και δεν εννοούσαν πως για τα επόμενα 10 χρόνια δεν θα βγάλουν νέα κονσόλα, απλώς πως το ps3 θα έχει 10χρονη (τουλάχιστον) υποστήριξη σε games κτλ.

    Originally posted by hideo View Post
    Το να παιξω το crysis2 στο τερμα στο ps4,oταν μπορω να το παιξω αξιοπρεπεστατα και στο ps3,δεν μπορω να πω οτι θα με ενθουσιασει ιδιαιτερα.
    Τότε στο pc θα έχει βγει το Crysis 3 που το PS4 θα το παιζει όπως παίζει το PS3 το Crysis 2.

    Originally posted by paixtis View Post
    Ότι θα'ναι ανώτερη από τα ps3 και xbox360.Το πού θα βρίσκεται εν τέλη θα το μάθουμε αργά ή γρήγορα.
    τα νιντέντο φανμποις χαίρονται που μια νέα κονσόλα της Νιντέντο θα είναι ισχυρότερη από κονσόλες που υπάρχουν 5 και 6 χρόνια, θεωρώντας το κατόρθωμα. Κλασσικά νιντέντο φανμποις. Nintendo fanboy is always a nintendo fanboy:xp:

    Leave a comment:


  • hideo
    replied
    Θα συμφωνησω με Ramp.Δεν φαινεται προς το παρον οτι η διαφορα θα ειναι τοσο μεγαλη στις νεες κονσολες αν βγουν στο πολυ κοντινο μελλον.
    Κατα την γνωμη μου,δεν ειναι οτι δεν βλεπουμε τις πραγματικες δυνατοτητες του σημερα λογο κονσολων,καθως και το crysis 1 ή κ το νεο Battlefield(δλδ παιχνιδια που βγαινουν με βαση τις δυνατοτητες των pcs) με ολα στο τερμα,παλι δεν θα πρεπει να ειναι αυτο που θα δουμε στις next gen κονσολες.Εφοσον θελουμε(εννοειται) διαφορα ps2-ps3,μαλλον θα πρεπει να περιμενουμε.
    Eκτος αν αλλαξουν πολλα μεσα σε αυτον και τον επομενο χρονο.

    Leave a comment:


  • Ground_zero
    replied
    Egw pantws den tha perimena apo mia next gen konsola kati ligotero se in-game graphics apo afto pou vlepw sta twrina FMV twn kalyterwn etairiwn (se FMV panta) opws afta twn S-E, Capcom, Namco, Blizzard kai opoia allh exete ypopshn sas.

    Gia to Wii2 twra den kserw ti na ypothesw, as mas to deiksoun prwta.
    Afto pou prepei opwsdhpote na proseksoun omws einai na MHN deiksoun kati opws to Kid Icarus pou eixan deiksei sto 3DS, nostalgiko game men, alla eixe ta xeirotera grafika apo ola ta games tou 3DS pou exw dei ws twra.

    Leave a comment:


  • Loggo
    replied
    Originally posted by Ramparter View Post
    Απο κει και περα δε περιμενω τα επομενα PS/xbox να ειναι τοσο δυνατοτερα απο τη τωρινη γενεια οσο ηταν η τωρινη γενεια σε σχεση με τη προηγουμενη.
    Δύσκολο κατ’ εμέ, ειδικά από τη στιγμή που, χρονικά, το διάστημα ανάμεσα στα PS3 – PS4 θα είναι μεγαλύτερο από το αντίστοιχο των PS2-PS3. Πιστεύω ότι, σχεδόν σίγουρα, η επόμενη γενιά θα κάνει ανάλογο τεχνολογικό άλμα. Το θέμα κατ’ εμέ δεν είναι αν θα γίνει, αλλά το πότε θα γίνει αυτό. Ειδικά από τη στιγμή που με τη κυκλοφορία των PS Move και Kinect κανένας από τους δυο δε φαίνεται τόσο ζεστός για τη next gen μετάβαση.

    «Κανονικά», βάσει παράδοσης, θα έπρεπε αυτή τη στιγμή να κυκλοφορούν σιγά σιγά οι πρώτες next gen κονσόλες. Αντί αυτού ήρθαν τα Kinect και Move. Βέβαια, προσωπικά, για τους λόγους που ανέφερε σε κάποιο post πιο πίσω ο hideo, δε με χαλάει καθόλου που φαίνεται να αργεί η next gen.

    Το θέμα με τα specs του Wii 2 είναι κομβικό. Η Nintendo, από το NES μέχρι το GameCube, πάντα είχε δυνατό hardware αλλά, ταυτόχρονα, πάντα είχε κέρδος από αυτό. Με εξαίρεση το Wii φυσικά, πάντα εύρισκε τη χρυσή τομή στο συγκεκριμένο ζήτημα. Η αλήθεια είναι ότι η σύγχρονη στροφή της εταιρίας δε προϊδεάζει για μια, πραγματικά, next gen μετάβαση, αλλά τότε δε μπορεί να γίνεται καμία αναφορά περί προσέγγισης του core δημογραφικού.

    Προσωπικά, δε θα αντέξω να παίξω άλλο Zelda με last gen προσωπείο. Όσο σκέφτομαι ότι σε λίγους μήνες θα κυκλοφορήσει το καινούργιο Zelda και θα κλιθούμε να το παίξουμε, εν έτη 2011, με τεχνικό τομέα PS2, όπως και να χει, σε χαλάει.

    Σε έναν ιδεατό κόσμο, η Nintendo ας έκανε ό,τι ήθελε με τα hardware της και τη casual αγορά, αλλά τα core franchises της ας τα έβγαζε ως multiplatform στα PlayStation και Xbox.

    Leave a comment:


  • straier
    replied
    Μόνο στο Wii έγινε αυτό, το GC ήταν εφάμιλλο των άλλων δύο.
    Το βασικό στοιχείο είναι η τιμή όχι η δύναμη. Tο Gamecube ήταν μεν εφάμιλλο σε επιδόσεις αλλά μπορούσε να πωληθεί σε χαμηλή τιμή χωρίς χασούρα από τη Νιντέντο, κάτι που έγινε με Xbox/Xbox360/PS3.

    Leave a comment:


  • Evans
    replied
    Originally posted by Somari View Post
    Ακριβώς, το παράδειγμα του Ραμπίδη είναι άτομο, μιας και τα παιχνίδια για PC βγαίνουν με βάσει του τι ισχύει στις κονσόλες,oπότε μην πας να το συγκρίνεις πόσο...μπροστά... είναι από τις κονσόλες. Ενας dev δε θα φτιάξει διαφορετικό παιχνίδι στις κονσόλες και διαφορετικό στο pc , το ίδιο θα φτιάξει, απλά άντε στο pc να βάλει τίποτα επιλογές για bloom lighting X 900 και αναλύσεις 100000000000000080π (3.14...) για κάτι λιγούρια σαν τον Evans
    Είναι όντως άτομο να συγκρίνεις next gen κονσόλες με τωρινές σε θέμα τεχνολογίας, θα έπρεπε να είναι δεδομένο ότι το standard του σήμερα θα είναι το low end του αύριο, εκτός και αν θέλεις να μείνεις πίσω (καλή ώρα το Wii). Αν πάλι θέλεις άνοιγμα σε non gamers, πολλά έσοδα αλλά σχεδόν μηδαμινά βήματα μπροστά πάω πάσο.

    Ο ramp είχε δίκιο στο ότι τα γραφικά πλέον δεν εξελίσσονται τόσο γρήγορα όσο παλιά, αφού το standard είναι οι κονσόλες, δηλαδή hardware που μένει στάσιμο για 5 χρόνια τουλάχιστον. Ας μην αρχίσουν πάλι οι συγκρίσεις με τα PC.

    Οι devs ενδιαφέρονται για βολικά και εύκολα περιβάλλοντα ανάπτυξης, γιατί όχι και κοινές μηχανές γραφικών σε πολλές διαφορετικές πλατφόρμες. Δες λίγο τι λένε στην Epic για τους ARM επεξεργαστές και για τις δυνατότητες σε high end Android, iOS devices και NGP και μετά δες και τις αντιδράσεις των devs. Αυτοί δεν ξέρουν, αλλά ξέρουμε εμείς, έτσι;

    Leave a comment:


  • Xeno
    replied
    Για κοστος μιλησε ο Straier και απλα επεκταθηκε στο θεμα των specs. Πραγματι η N ειχε μεγαλο περιθωριο κερδους και στο GC, δεν ειναι τυχαιο το ποσο ευκολα εριξε την τιμη στα 99 EUR/USD κτλ.

    Τωρα για τα specs δε μπορω να πω τιποτα, ειναι νωρις και θα ακουσουμε πολλα και διαφορα μεχρι να μαθουμε κατι στην Ε3 (που η Nintendo ειναι ικανη να μη μας πει και τιποτα για το hardware στην τελικη).
    Εν ετει 2011 επιβαλλεται να κανουν κατι πολυ καλυτερο απο αυτα που εχουμε δει ως τωρα.
    Απο εκει και περα εννοειται πως Sony και ΜS θα εχουν προθεση για κατι ακομα πιο δυνατο, αλλα οκ αναρωτιεμαι αν μπορει να ανοιξει περισσοτερο η ψαλιδα απ οσο ανοιξε αυτη τη γενια μεταξυ του Wii και των ανταγωνιστων του.

    Leave a comment:

Working...
X