Γιατί δεν είναι ενδεικτική η στήλη αλληλογραφίας σε βάθος χρόνου του πιο μεγάλου σε κυκλοφορία περιοδικού; Όπως είπα και στα φόρουμ το διαπιστώνω αυτό συνέχεια. Είδες και τώρα: μπήκα τυχαία στο gameover και βρήκα αμέσως σχετικό σχόλιο. Κι επιμένω, γιατί μου ζητάς να το αποδείξω; Εσύ μου αντιπαραθέτεις πέντε άτομα τα οποία έχουν μονίμως τέτοια συμπεριφορά κι εγώ σου λέω πως από την εμπειρία μου ως gamer συναντώ πάνω-κάτω όμοιες περιπτώσεις σε όλα τα στρατόπεδα. Αλλά αυτό είναι η αποψη μου. Δεν την αναγάγω σε πραγματικότητα. Επίσης, για να είναι κάποιος fanboy, είναι ικανή και αναγκαία συνθήκη να γράσει σε φόρουμ; Το παράδειγμα, από τον κοινωνικό μου περίγυρο αφορά σε άτομα που θεωρούν τον εαυτό τους gamer όπως είπα.
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Nintendo Fan Boys
Collapse
X
-
Fanboy στα videogames είναι ο φανατισμένος και όχι ο απλά παθιασμένος όπως αναφέρθηκε. Παθιασμένος μπορεί να είναι κάποιος με πολλά πράγματα, άλλος έχει πάθος με τη Jazz, άλλος με τη λογοτεχνία, άλλος με το μπάσκετ, άλλος με το να συλλέγει βότσαλα. Στη περίπτωση όμως των fanboys στα videogames μιλάμε για τύφλωση απ’ το φανατισμό.
Είναι αυτοί που, άκουσον άκουσον, χαίρονται με τις πωλήσεις που κάνει η αγαπημένη τους εταιρία και σκάνε όταν ο "αντίπαλος" τα πηγαίνει καλύτερα. Είναι αυτοί που επειδή υποστηρίζουν τον x, θέλουν ο y να φάει τα μούτρα του. Είναι αυτοί που θα προσπαθήσουν να μπαλώσουν (ή, στη καλύτερη, να προσπεράσουν) τα αμπάλωτα του δικού τους "στρατοπέδου", αλλά στο πρώτο αμπάλωτο του "αντιπάλου" θα χλευάσουν και θα θυμηθούν τη κριτική. Μα, πάνω απ’ όλα, είναι αυτοί που, λόγω του φανατισμού τους, πρώτα, αντιλαμβάνονται και, στη συνέχεια, εκφράζουν μια αλλοιωμένη πραγματικότητα.
Gunpei, να είσαι τυφλά φανατισμένος με τη Pixar που φαίνεται δύσκολο. Να σου αρέσουν οι ταινίες της Pixar και, ως αποτέλεσμα, να είσαι fan της είναι απολύτως κατανοητό. Δε νομίζω όμως ότι κάθεσαι να μετράς πόσα εισιτήρια έκοψε η τελευταία ταινία της Pixar κι αν ήταν περισσότερα από της Disney, να θες να πατώσουν οι ταινίες της Disney κοκ.
Αντίστοιχα, το να αρέσουν σε κάποιον οι τίτλοι της Sega, της Nintendo, της Valve, της Rockstar, της Blizzard, της Square, της Capcom κλπ είναι απολύτως λογικό. Όσο λογικό είναι να αρέσουν σε κάποιον οι ταινίες της Disney ή η μουσική των Metallica ξέρω γω.
Το να είναι κανείς όμως fanboy της Nintendo, της Sony ή της Microsoft, να ταυτίζεται με τον τομέα πωλήσεων και τα συμφέροντα τους (κάνοντας όσα ανέφερα πιο πάνω) δεν είναι απλά ανόητο, είναι τραγικό από κάθε άποψη. Όσο τραγικό θα ήταν αν συναντούσα τη κυρά Μαρίκα, την ώρα που άπλωνε τη μπουγάδα της, και να μου έλεγε ότι είναι fangirl της Pitsos, χαίρεται που το νέο της πλυντήριο πουλάει καλύτερα από το νέο μοντέλο της AEG το όποιο, ευτυχώς για μας τους Pitsικούς, παρουσιάζει προβλήματα και ότι "γαμώ τη πουτάνα την AEG να μη ξανασταυρώσει πωλήσεις πλυντηρίων". Δηλαδή OK.There are two types of people who will tell you that you cannot change the world:
Those who are afraid to try, and those who are afraid that you will succeed.
Comment
-
Originally posted by Loggo View PostΔε νομίζω όμως ότι κάθεσαι να μετράς πόσα εισιτήρια έκοψε η τελευταία ταινία της Pixar κι αν ήταν περισσότερα από της Disney, να θες να πατώσουν οι ταινίες της Disney κοκ.
Comment
-
Το να χρησιμοποιεί πλυντήριο Pitsos δεν είναι καθόλου κακό. Το να κοιτάει τις πωλήσεις των πλυντηρίων, να θέλει να πατώσει η AEG, να ταυτίζεται με τα συμφέροντα και τη γραμμή του στρατοπέδου Pitsos κλπ όμως, είναι λίγο τραγικό.
Ευτυχώς, σε αντίθεση τα fanboys στα videogames, η κυρα Μαρίκα απλά χρησιμοποιεί το πλυντήριο για να πλένει τα ρούχα της και δεν ενδιαφέρεται για τα υπόλοιπα.
Originally posted by Phantom Duck View PostΗ Pixar ανήκει στην Disney από το 2006, αν πατώσει η Disney θα πάει άκλαφτη και η Pixar. Ο σωστός fanboys θα ήταν κατά της DreamWorksThere are two types of people who will tell you that you cannot change the world:
Those who are afraid to try, and those who are afraid that you will succeed.
Comment
-
υπαρχει μια βασικη διαφορα, πληντυριο που δουλευει δεν αλλαζει, η κυρα Μαρικα ως αλλος αδαμ ειναι αγνη και αθωα, τα δουλευει 30χρονια αυτα τις πιτσος, σιγα μην δοκιμασει ποτε αλλη εταιρεια , αντιθετως μερικα fanboys ως αλλες Ευες εχουνε δοκιμασει τον ''απαγορευμενο καρπο της αλλης οχθης και ξερουν'' γι αυτο σκανε ποιο πολυ
Comment
-
Originally posted by Gunpei View PostΑντιλαμβάνεσαι, επομένως, με πιο τρόπο βλάπτει αυτή η προκατάληψη την κρίση σου... Συγγνώμη αλλά δεν είναι αυτονόητο πως τα ελληνικά site υστερούν σε εγκυρότητα και εγκαιρότητα ενημέρωσης σε σχέση με τα διεθνή; Είναι δυνατόν να έχουν πιο έγκυρες πηγές και πιο άμεση πρόσβαση στις εξελίξεις; Δεν είναι άποψη μου αυτό, είναι μια κοινή αλήθεια. Ίσως το ότι είμαι "nintendo fan από το Nintendo.gr" να σε ώθησε να εκλάβεις εντελώς λανθασμένα τα γραφόμενά μου. Όπως είπα, χωρίς να έχω παγιωμένη αντίληψη για κανένα site(θετική ή αρνητική) θεωρώ ότι αυτό που αξίζει να αφιερώσω χρόνο είναι μια κοινότητα με κοινά ενδιαφέροντα και μια συντακτική ομάδα που αφιερώνει χρόνο στην ανάλυση ώστε να προσφέρει τεκμηριωμένες απόοψεις(και το τελευταίο το προσφέρει κατ' εμέ μόνο το authority). Επιμένω πως η προκατάληψη ως ένα σημείο είναι μέρος του προβλήματος από όλες τις μεριές.
Για το έγκαιρος θα πάω πάσο, προφανώς σε ορισμένα σημεία (πχ τα νέα) υπάρχει lag. Αλλά το έγκυρος σημαίνει "αυτός που είναι αξιόπιστος". Γιατί είναι αυτονόητο ότι τα ελληνικά μέσα είναι λιγότερο έγκυρα από τα ξένα; Τα νέα τους τα αντλούν από τα έγκυρα ξένα μέσα, χάνεται κάτι στη μετάφραση; Ή μήπως τα παιχνίδια που κάνουν review είναι σε πιο παλιό/αλλαγμένο κώδικα από αυτόν που λαμβάνουν τα ξένα μέσα; Δεν κατανοώ πως προκύπτει το αυτονόητο; Άλλο ότι είναι άποψη σου - και το δέχομαι, άλλο το αυτονόητο. Μόνο και μόνο που εκφράζεις ότι θα έπρεπε να είναι αυτονόητο αυτό το συμπέρασμα, οδηγούμαι προσωπικά πιο εύκολα στο συμπέρασμα ότι ανήκεις στην ομάδα που οριοθέτησα. Αυτό δεν είναι θέμα προκατάληψης, είναι απόρροια των λεγομένων σου. Προκατάληψη θα ήταν να πω ότι όλα τα μέλη του nintendo.gr ανήκουν σε αυτή την ομάδα, κάτι που δεν έχω πει και δεν ισχύει.
Comment
-
Εγώ παιδιά δεν θα κάτσω πολύ, θέλω μόνο να προσκυνήσω λίγο την υπερανάλυση που κάνατε πάνω στον παραλληλισμό της αγοράς των videogames με την αγορά πλυντηρίων, κουζινών και μπλέντερ, με τα fanboys της Pitsos να είναι βέβαια με διαφορά τα περισσότερα και τα πιο φανατισμένα.
Οπότε προσκυνώ και συνεχίστε την κουβέντα περί Nintendo fanboys. Α, ρε Vaynard Θεέ..."Can't talk shit with a tongue full of rug burn!"
Comment
-
Ξέρω ότι δεν είναι κάτι ιδιαίτερο,αλλά μου χτύπησε άσχημα.Από Sony fanboy το συγκεκριμένο.Για να μην μου παραπονιέστε.
"Πανεμορφο το βιτα.Το κουτι του μετριο.Τα κουτια των παιχνιδιων πανεμορφα αλλα υπερβολικα μεγαλα για τις "καρτουλες".Εχω την αισθηση οτι η μαχη 3ds vs Vita θα εχει το βιτα νικητη."
Δηλαδή οκ,βάσει εμφάνισης και καλαισθησίας,βγάζεις συμπέρασμα;Carpe diem
Comment
-
Poio hlithia mou fenontan ta "bravo" pou evlepa sto neo opou milouse gia tis 50 ekatommyria pwlhseis tou PS3.
Malista 2-3 apo katw elegan xarakthristika pws to PS3 ousiastika exei kseperasei se pwlhseis to 360 giati ta xalasmena XBOX anagazan ton katanalwth na agorasei kai defterh kai trith konsola opote oi pwlhseis anevainan.
Afta nai, einai oti nanai."Time fades even legend and the origin of Soul Reaver has been lost long ago.
But its purpose remains; to feed on the souls of any creature it strikes.
Kindred, this blade and I."
"ΔΕΝ είναι θέμα Νιντέντο πλέον..."
Greek Gaming Videos
Greek Final Fantasy Forum
Comment
-
Originally posted by Spahar View PostΔεν νομίζω ότι κατάλαβες αυτό που είπα. Εγώ ξεχώρισα μία συγκεκριμένη ομάδα και τις απέδωσα κάποια χαρακτηριστικά, καλώς; Εσύ με τη σειρά σου με θεωρείς προκατειλημμένο αν σε συμπεριλάβω σε αυτή την ομάδα, παρά το γεγονός ότι αναφέρεις ρητά ότι φέρεις τα χαρακτηριστικά αυτά ή παραπλήσια. Οπότε πως αποδεικνύομαι εγώ προκατειλημμένος; Για να το ισχυριστείς αυτό θα έπρεπε να έχω κάνει λάθος να σε συμπεριλάβω σε αυτή την ομάδα, αλλά είμαι λάθος όταν φέρεις τα χαρακτηριστικά που εγώ της αποδίδω;
Για το έγκαιρος θα πάω πάσο, προφανώς σε ορισμένα σημεία (πχ τα νέα) υπάρχει lag. Αλλά το έγκυρος σημαίνει "αυτός που είναι αξιόπιστος". Γιατί είναι αυτονόητο ότι τα ελληνικά μέσα είναι λιγότερο έγκυρα από τα ξένα; Τα νέα τους τα αντλούν από τα έγκυρα ξένα μέσα, χάνεται κάτι στη μετάφραση; Ή μήπως τα παιχνίδια που κάνουν review είναι σε πιο παλιό/αλλαγμένο κώδικα από αυτόν που λαμβάνουν τα ξένα μέσα; Δεν κατανοώ πως προκύπτει το αυτονόητο; Άλλο ότι είναι άποψη σου - και το δέχομαι, άλλο το αυτονόητο. Μόνο και μόνο που εκφράζεις ότι θα έπρεπε να είναι αυτονόητο αυτό το συμπέρασμα, οδηγούμαι προσωπικά πιο εύκολα στο συμπέρασμα ότι ανήκεις στην ομάδα που οριοθέτησα. Αυτό δεν είναι θέμα προκατάληψης, είναι απόρροια των λεγομένων σου. Προκατάληψη θα ήταν να πω ότι όλα τα μέλη του nintendo.gr ανήκουν σε αυτή την ομάδα, κάτι που δεν έχω πει και δεν ισχύει.
Δες για παράδειγμα, πώς κατέληξες σε ένα βεβιασμένο συμπέρασμα για τους λόγους που δε συμμετέχω σε συγκεκριμένα site και τους παρερμήνευσες. Έκανα λόγο για εγκυρότητα στην ενημέρωση. Θεωρώ πως είναι αυτονόητο ότι από το μεγάλο ξένο site που αντλεί τις ειδήσεις του από τα ενδότερα της βιομηχανίας και από το ελληνικό site που τις αντλεί από το ξένο, δε δύναται να φέρει μεγαλύτερο κύρος το δεύτερο. Η παράμετρος "ποιότητα δουλειάς" έγκειται στο κάθε site ξεχωριστά. Η λογική μου αυτό λέει. Τα ελληνικά site, οπως είπα, έχουν άλλα να προσφέρουν: μία ζωντανή κοινότητα, στήλες στις οποίες οι συντάκτες αναλύουν την επικαιρότητα. Ελπίζω να έγινα αντιληπτός για τη θέση μου στο ζήτημα, αν και ο μόνος λόγος που ανέφερα αυτή μου τη στάση ήταν για να αφήσω ανοιχτό το ενδεχόμενο στον Ground Zero πως μπορεί να μην έχω σαφή εικόνα για τον πληθυσμό των fanboys.
Κατά τ' άλλα, δεν ήταν σκοπός μου να χαλάσω το κλίμα της συζήτησης και η παρένθεση είναι ήδη μεγάλη. Φίλε Loggo, συμφωνώ απόλυτα με το ποστ σου. Μονάχα μία παρατήρηση: Η κυρά-Μαρίκα είναι σωστή με το πλυντήριό της. Κάποια άλλη Μαρίκα όμως είναι fangirl του American McGee, άλλη των κουφωμάτων Αloumil και του ρυζιού Agrino(του γλασέ όχι του καρολίνα). Πέρα από το ευδιάθετο του κλίματος, αυτό που θέλω να πω είναι η συμπεριφορά κάνει τα fanboys και αν εγώ θεοποιώ την Pixar δίχως αντικειμενικά κριτήρια, απορρίπτοντας όποια ταινία των Dreamworks ως κακέκτυπο αυτών της Pixar, τότε είμαι fanboy. Τα fanboys υπάρχουν σε όλους τους τομείς της ψυχαγωγίας ή και της τεχνολογίας. Απλά ως όρο στην Ελλάδα τον ξέρουμε μόνο για τα videogames και μόνο η κοινότητα των vgs(άντε και των anime) το λαμβάνει τόσο σοβαρά υπόψη.
Δεν υπάρχει λόγος να επεκταθώ άλλο καθώς είπα την άποψη μου. Ευχαριστώ τον Deus για το καλωσόρισμα και όλους όσους διάβασαν τα ποστ μου.
P.S. Altair, αυτό που παρέθεσες πιστεύω πως δεν ταριάζει τόσο στο thread. O συγκεκριμένος άνθρωπος έκανε απλά ένα σχόλιο και μια προσωπική εκτίμηση. Δεν υποδηλώνει αυτό φανμποΐστικη συμπεριφορά. Μπορεί οι λόγοι για τους οποίους καταλήγει σε αυτό το συμπέρασμα να είναι αλλά δεν κάνει και καμιά ανάλυση οπότε ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα.
Comment
-
Γνωρίζουμε μόνο videogame (άντε και anime) fanboys επειδή αυτά τα δύο μέσα ψυχαγωγίας απευθύνονται σε ένα ιδιαίτερο κοινό, πρόθυμο να πορωθεί, να σπαταλήσει χρόνο για online διαμάχες, να σκέφτεται την αγαπημένη του εταιρία στο κρεβάτι πριν κοιμηθεί.
Εγώ θεωρώ τραγικό που υπάρχουν μεγάλα παλικάρια που ασχολούνται σε γελοίο βαθμό με αυτά τα ζητήματα. Και εγώ ήμουν Halo fanboy κάποτε, στα δεκατρία μου.
Comment
-
Απο www.gamers-odyssey.com
Tι άθλιο αυτό το Βίτα. Πραγματικά άθλια αντιγραφή του Νιντέντο 3ΔΣ. Η οθόνη αφής, που μάλιστα είναι ορθογώνιο παραλληλογραμμο, και όχι τετράγωνο όπως οι δύο(!) οθόνες του 3ΔΣ, σίγουρα κάνει κακό στα μάτια και είναι πολύ πιο δύσκολο να δεις τους εχθρούς σε ένα game πχ στο Καλ οφ ντουτυ και επίσης ο δεύτερος αναλογικός είναι σίγουρα αντιγραφή του add-on για το 3ΔΣ.
H μικρή διάρκεια μπαταρίας δεν έχει απολύτως καμία δικαιολογία, ενώ το 3ΔΣ έχει την τεχνολογία 3Δ, που δικαιολογεί την μικρή διάρκεια της μπαταρίας.
Τέλος, απλά δείτε τι χάλια που φαίνονται τα ΗΔ γραφικά στη μικρή οθόνη! Σε στραβώνουν άμεσα! Είμαι σίγουρος ότι δεν υπάρχει περίπτωση να επιβιώσει η ΣΟΝΥ με το Βιτα και το ΠΣ4 μαζί στην αγορά.
Το Wii U θα πουλήσει εκκατομυρια απο την πρώτη μερα κυκλοφορίας, το ΒΙΤΑ δεν θα τα παει τοσο καλα.....
Comment
Comment