Αν θες να το πάρουμε έτσι θα έπρεπε κι εμείς να κάνουμε τουμπεκί και απλώς να τους λέμε "μη μιλάτε, δεν είστε καλύτεροι" κι όχι να τους σέρνουμε τα μύρια όσα ψεύδη.
Προσωπικά, τη γερμανική ιστορία περίπου από το 1650 μέχρι και τον δεύτερο παγκόσμιο την ξέρω καλύτερα κι απ' την ιστορία της ζωής μου. Δικαιολογημένα νομίζω είμαι ισχυρογνώμων τουλάχιστον σε κάποιες πτυχές της κουβέντας.
(Άσχετο αυτό με το τι απαντάς στον Imrahil, απλώς μου άρεσε ως πάτημα και το δανείστηκα, ελπίζω να μη σε πειράζει.)
(Άσχετο αυτό με το τι απαντάς στον Imrahil, απλώς μου άρεσε ως πάτημα και το δανείστηκα, ελπίζω να μη σε πειράζει.)
Και ξαναλέω: Είναι ορθό να χρεώνουμε τα όσα έκαναν στους ίδιους; Για να το θέσω αλλιώς, αν χτυπήσεις το κεφάλι σου στον τοίχο και πονέσεις, φταίει ο τοίχος ή εσύ;
Σωστή παρατήρηση, να διευκρινίσω πως αναφέρομαι στους νεοέλληνες της μεταπολίτευσης, περίοδος μετά την οποία άλλαξαν μυαλά σε κάποιον βαθμό και παλαιότερες γενιές.
Το οτι φαγαμε το παραμυθι του ανδρεα δεν σημαινει οτι απο τη μια στιγμη στην αλλη αλλαξε το dna μας και γιναμε τεμπεληδες. Που και αυτο παλι σχετικο ειναι γιατι δεν μπορεις να χαρακτηρισεις εναν λαο απο μια μεριδα δημοσιων υπαλληλων.
) :
Leave a comment: