Announcement
Collapse
No announcement yet.
Τι πιστεύετε για τον Θεό?
Collapse
X
-
Ρε ΦΥΓΕ αν και δεν τα είπες κακοπροέρετα ως πιστός χριστιανός αυτά που είπες είναι λάθος. Τους πρώτους αιώνες τα χριστούγεννα δεν γιορτάζονταν 25 Δεκεμβρίου αλλά νωρίτερα, δεν θυμάμαι ακριβώς πότε. Αργότερα άρχισαν να γιορτάζονται 25 Δεκεμβρίου ως αντίβαρο στην ειδωλολατρική εορτή του "θεού ήλιου" για το χειμερινό ηλιοστάσιο.
-
Oλοκληρη η Δομη του Χριστιανισμου εχει πατησει πανω στην αρχαια ελληνικη θρησκεια, ενοωντας τις γιορτες και το στυλ, αυτο συνεβει για να ειναι πιο ομαλη η αλλαγη απο τη μια θρησκεια στην αλλη.
Θα πω μερικα παραδειγματα.
12 αποστολοι-12 Θεοι (σημ. το 12 ειναι ενας απο τους μαγικους αριθμους σε θρησκειες και μαγεια οι υπολοιποι ειναι, 3,4,7,12,24)
Ο Προμηθεας ηταν ο πρωτος σταυρωμενος της ιστοριας αυτο ειναι γνωστο το αγνωστο ειναι πως η απελευθερωση του απο τα δεσμα γιορταζοταν με λαμπαδοφορια , οι λαμπαδες της αναστασης με λιγα λογια.
Τα δικα μας χριστουγεννα και Πασχα αλλα και το καλοκαιρι της Παναγιας ηταν αντιστοιχες μεγαλες αρχαιες γιορτες.
Υπηρχε αντιστοιχη θεοτητα σαν το προφητη Ηλια του οποιου χτιζαν μικρους ναους σε πολυ ηψηλα μερη.
Τωρα θα υπαρχουν και αλλα παραδειγματα απλα αυτα μου ηρθαν ετσι γρηγορα στο μυαλο.
Leave a comment:
-
Είμαι off-topic, αλλά θέλω να παρατηρήσω κάποια πράγματα:
α)Υποθέτω προφανώς και πρωταρχικός σκοπός κανενός δεν είναι να κάνει κάποιον άλλο να ενστερνιστεί τις απόψεις του, αλλά η συζήτηση αυτή καθαυτή όπως και κάθε forum. Απλά το σημειώνω γιατί ειπώθηκαν πολλές φορές σχόλια του τύπου "δεν πρόκειται να μας πείσεις" κ.λ.π. Πέρα από αυτό όμως, το να ξεκινάει κάποιος έχοντας αυτό στο μυαλό του δηλώνει προκατάλειψη.
β) Καλό θα είναι όσοι κάνουν ιστορικές αναφορές να παραθέτουν και πηγές, όπως ελάχιστοι έχουν κάνει μέχρι τώρα και γενικότερα να επιχειρηματολογούν και όχι να αναλώνονται σε ανούσιες και πολλές φορές υβριστικές επιθέσεις ενάντια αυτών που το κάνουν (κάτι τέτοιο αναδεικνύει την έλλειψη επιχειρημάτων άλλωστε και ίσως και φανατισμό).
Επίσης, ας θέσω και δυο θέματα προς συζήτηση (απλές σκέψεις/απορίες):
Απορώ αν έχει κανείς σκεφτεί ή ασχοληθεί ποτέ με την θέση της τόσο αβίαστα αποκαλούμενης σήμερα μυθολογίας στην δωδεκαθεϊστική Ελλάδα και αν ύστερα έχει κάνει μια σύγκριση με την Αγία Γραφή την οποία τόσο εύκολα επικαλείται ο οποιοσδήποτε για να στηρίξει τα λεγόμενά του.
Επίσης, αναρωτιέμαι αν έχει κανείς αναλογιστεί ποτέ ουσιαστικά την περίπτωση της γέννησής του σε χώρα με διαφορετικό θρήσκευμα και τη θρησκεία στην οποία θα πίστευε καθώς και τις πεποιθήσεις που θα είχε τότε.
Leave a comment:
-
Dj λες μαλακιες, αντε διαβασε λιγο και προσεχε τι λες γιατι ο Θεος σε βλεπει και θα σε τιμωρησει γι'αυτη σου την υβρη.Εμ....
Η σωστη φραση ειναι "Πιστευε και μη, (κομμα,ΝΑΙ ΚΟΜΜΑ) ερευνα".
Δηλαδη ειτε το πιστευεις ειτε οχι, ερευνησε το.
Ρωτηστε και κανεναν δασκαλο του δημοτικου, την εκτη δεν την βγαλατε ακομα;
[/b]
Leave a comment:
-
Δεν ειναι τσαμπα καμακι, βασικα μιας και εχουμε μονο μια κοπελα λεω να τη προσεχουμε λιγο παραπανω ξερεις τωρα κανακεματα κλπ lol
Leave a comment:
-
Fuge mn kaneis tsampa kamaki stin kopela!To dilose se allo topic anoixta...Emena po8ei!Πωπω ειστε πολυ αγενης με τη κοπελα, εγω παλι στη τελικη δεν εχω προβλημα με τους αθεους, νομιζω πως και σχεδον ολοι μου οι φιλοι ειναι αθεοι, αλλα νταξει με ενδιαφερει να μη με ζαλιζουν και μου τα πρηζουν οπως αλλωστε δε τους ζαλιζω και γω.
[/b]
DJ etsi 8a eprepe na leei i sugekrimenh frash.'H allios pisteve meterevnis!
Leave a comment:
-
Κανείς εδώ μέσα δεν έδειξε κάτι τέτοιο, ότι έχει δηλαδή πρόβλημα, αλλά όταν γράφονται κάποια πράματα ανύπαρκτα λίγο ή πολύ θα εκνευριστείς, ειδικά αν αυτό συνεχίζεται.εγω παλι στη τελικη δεν εχω προβλημα με τους αθεους[/b]
Leave a comment:
-
Εμ....
Η σωστη φραση ειναι "Πιστευε και μη, (κομμα,ΝΑΙ ΚΟΜΜΑ) ερευνα".
Δηλαδη ειτε το πιστευεις ειτε οχι, ερευνησε το.
Ρωτηστε και κανεναν δασκαλο του δημοτικου, την εκτη δεν την βγαλατε ακομα;
Leave a comment:
-
Πωπω ειστε πολυ αγενης με τη κοπελα, εγω παλι στη τελικη δεν εχω προβλημα με τους αθεους, νομιζω πως και σχεδον ολοι μου οι φιλοι ειναι αθεοι, αλλα νταξει με ενδιαφερει να μη με ζαλιζουν και μου τα πρηζουν οπως αλλωστε δε τους ζαλιζω και γω.
Leave a comment:
-
Kiku πας από την μια βλακεία στην άλλη. Σταμάτα να διαστρεβλώνεις και διάβασε λίγο ιστορία.
Leave a comment:
-
H αυταρέσκεια με την οποία περιβάλλεις τα λεγόμενα σου δεσποινίς Kiku και η ψευδαίσθηση ότι εμείς οι Χριστιανοί παπαγαλίζουμε τα όσα μας μάθαν στο σχολείο, σε αντίθεση με την δική σας Πεφωτισμένη και Λόγια αντίληψη, δεν σου έδωσαν δυστυχώς τα εχέγγυα να αντιληφθείς ότι πολλοί τυχαίνει να έχουν το ίδιο επίθετο απλώς, χωρίς να ταυτίζονται..
Κοινώς άλλος είναι ο William Makepeace Thackeray και άλλος ο Henry St John Thackeray, θεωρούμενος από τους μεγαλύτερους αναλυτές/μελετητές του Ιώσηπου και ο οποίος αναφέρει αυτά που προείπα σε προηγούμενο Post, ότι δηλαδή ο πυρήνας του χωρίου είναι αληθινός και απλώς υπήρχε μια μετριασμένη προσθήκη..
Δεν θέλω να συνεχίσω, γιατί φάνηκε πως η σιγουριά με την οποία περιβάλλεις τα λεγόμενα σου είναι ένα απλώς ένα πέπλο εντυπωσιασμού και επίσης πως δεν σε ενδιαφέρει η συζήτηση αλλά η προβολή σου ώς "famous scholar" και η μείωση των προβάτων Χριστιανών...
Leave a comment:
-
τι ειναι αυτα τα βαρβαρικα με τα μωβ φοντα πιο πανω? απο ποτε οι Βαρβαροι εχουν και αποψη πανω σε τα του πνευματος κλπ, δε πα να πιουνε καμια μπυρα και να σταματησουν τα χαζα μη γελαει ο κοσμος.
Leave a comment:
-
Μα ειναι λογικο Kiku. Δεν μπορεις να πεισεις εναν πιστο να μην πιστευει, ενω μπορεις να πεισεις εναν απιστο να πιστεψει. Ο πιστος μπορει απλα να πιστεψει αλλου. Κι αν πει πως πλεον δεν πιστευει, τοτε δεν επρεπε να αποκαλουνταν πιστος εξ αρχης, μιας και η ιδιοτητα που του εδιναν δεν τον χαρακτηριζε με ολη την σημασια της.(the notorious scholar is back)
Ποια είναι η εναλλακτική στη συζήτηση? 'Πίστευε και μη ερεύνα'?
[/b]
Χιλιαδες χρονια τωρα κανενας δεν μπορεσε να αποδειξει την υπαρξη ή την μη υπαρξη Θεου. Γι'αυτο μιλαμε για θεμα πιστης. Στο συγκεκριμενο τοπικ τι περιμενουμες; Να πεισουμε ο ενας τον αλλον; Ελαχιστες, μην πω καλυτερα μηδαμινες ειναι οι πιθανοτητες να γινει κατι τετοιο. Απλα αναμασαμε ολοι τι λεμε συνεχεια και ακρη δεν βγαζουμε. Αλλωστε τοσοι αλλοι σοφοτεροι απο εμας θα ειχαν βρει την λυση στο θεμα εδω και χρονια, δεν νομιζω, λοιπον, μια συζητηση σε forum να οδηγησει σε καποια απαντηση. Δεν μας αποκαλω χαζους, αλλα αν πιστευουμε πως καποιοι εχουν ασχοληθει με το θεμα περισσοτερο απο εμας και δεν καταφεραν να υπερτερησουν, τοτε πολυ φοβαμαι πως ουτε εμεις θα το κανουμε.
Οσο για το "πιστευε και μη ερευνα" ειπωθηκε και πιο πανω πως δεν το υποστηριζει η εκκλησια.
Leave a comment:
Leave a comment: