Announcement

Collapse
No announcement yet.

Τι πιστεύετε για τον Θεό?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Ren_of_Heavens
    replied
    Πλάκα πλάκα ποιος είδε το Wesker και δεν φοβήθηκε; Και Χριστός και αλήτης. TASOSOLE fire us in the hole.
    Υ.Γ. Αγορίνα έχω χάσει το μπούσουλα με τα Gamertags σου.

Leave a comment:

• wesker
    replied

Leave a comment:

• Ren_of_Heavens
    replied
    Επειδή ο άνθρωπος από την φύση του είναι περίεργος και θέλει να δίνει ερμηνείες σε όλα έτσι και ο Θεός είναι η ερμηνεία ή το όνομα μιας ανώτερης γενικευμένης ελπίδας. Ο άνθρωπος ηθελημένα ή όχι θέλει να πιστεύει σε κάτι ανώτερο ώστε να μπορεί να έχει αισιοδοξία, ελπίδα και να αφήνει για λίγο τις δυσκολίες της ζωής. Δεν είναι λίγες φορές που αρκετοί άνθρωποι όταν πιστεύουν ειλικρινά βγάζουν μία ηρεμία, μια καλοσύνη προς τα έξω. Θα μου πείτε δεν ισχύει μόνο σε τέτοιες περιπτώσεις αλλά η Χριστιανική πίστη ας πούμε ότι θεωρείται σαν κινητήριο δύναμη σε αυτό το σύνολο των ανθρώπων.

Χονδρικά έτσι το βλέπω εγώ. Πιθανόν να λέω και χαζομάρες αλλά δεν έχει και πολλή σημασία.

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    Kai exeis poly anagh na peiseis ton ksaderfo sou giafta pou pisteveis esy?

Leave a comment:

• Vetus
    replied
    Το "πίστευε και μην ερεύνα" αποτελεί το πιο χαρακτηριστικό γνώρισμα των θρησκευόμενων ατόμων πράγμα τ' οποίο εμπέδωσα κανονικότατα σε συζυτήσεις με τον ξάδερφό μου και την γιαγιά μου που είναι θρησκευόμενα άτομα. Για παράδειγμα, όταν ο ξαδερφός μου ήθελε να μου αποδείξει ότι η ομοφυλοφυλία είναι αμάρτημα (πράγμα τ' οποίο δεν το γράφει πουθενά στην Αγία Γράφη διότι όταν του ζήτησα να μου δείξει που το γράφει μου έδειχνε άσχετα πράγματα για να με παραπλανήσει) ένα από τα επιχειρήματά του ήταν ότι δεν είναι φυσιολογικό. Όταν του ανέφερα ότι η ομοφυλοφυλία υπάρχει και στην φύση και με ρώτησε που το ξέρω του απάντησα ότι το διάβασα στο Focus που είναι γνωστό κι έγκυρο επιστημονικό περιοδικό. Και φυσικά μου απάντησε ότι αυτά είναι ψέματα. Κοινώς, αμφισβητεί πράγματα που ισχύουν πραγματικά μόνο και μόνο επειδή αντιπαρέρχονται με τα πιστεύω του. Και ποιος μου το λέει αυτό; To άτομο που πιστέυει σε διαφόρων ειδών συνωνομιολογίες όπως αυτές που διδάσκει ο Λιακόπουλος. Κι η πλάκα είναι ότι ενώ θρησκευόμενα άτομα αμφισβητούν τα ντοκουμέντα επιστημονικών ερευνών όταν θέλουν ν' αποδείξουν την ύπαρξη του Θεού κι αυτοί χρησιμοποιούν ντοκουμέντα όπως οι εικόνες της Παναγίας που δακρύζουν κι άλλα τέτοια σαχλά.

Originally posted by Ramparter View Post
    Ο Χριστος ανασταινεται καθε χρονο
    Aς είναι καλά τα Phoenix Downs. Moνάχα την Aerith δεν λένε ν' αναστήσουν τα αναθεματισμένα.

Άσχετο: έχει δει κανένας σας το Pen&Teller's Bullshit; Λένε αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα περί θρησκείας. Το ίδιο και το Religulous που προσπάθησα να πείσω τον θρησκευόμενο ξάδελφό μου να το δει μπας κι ανοίξουν λιγάκι τα μάτια του αλλά επειδή κατάλαβε ότι πρόκειται για ντοκυμαντέρ του έριξε άκυρο. Not just as planned...

Leave a comment:

• hideo
    replied
    ...αφου δεν ξεγελά τον θάνατο, τον νικά καθαρά και τίμια.

Leave a comment:

• Ramparter
    replied
    Ο Χριστος ανασταινεται καθε χρονο, ο Τσακ Νορις δε θα πεθανει ποτε...

Leave a comment:

• Vaynard
    replied
    o ksederfos tou babi tou sougia?

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    Egw pali eixa thn antypwsh oti o ypefthinos htan o Mpampis o Krinos.

Leave a comment:

• wesker
    replied
    Ο κρινος μπορει να βοηθησε στα προκαταρκτικα... σε παρθενα δε πας κατευθειαν μεσα...

Leave a comment:

• Ramparter
    replied
    let them come

Leave a comment:

• Somari
    replied
    σε παρθενα δε πας κατευθειαν μεσα...
    Be prepared

Leave a comment:

• Ramparter
    replied
    Ο κρινος μπορει να βοηθησε στα προκαταρκτικα... σε παρθενα δε πας κατευθειαν μεσα...

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    Dhladh thes na peis oti den sylifthike me ton krino?

Leave a comment:

• Somari
    replied
    Τώρα σοβαρά, μιας και είμαστε στο κλίμα των ημερών, όντας "άπιστος" για εμένα πως ο Ιησούς ήταν περισσότερο κάτι σαν "αρχαίος Γκάντι" (ή αν θέλετε καλύτερα ένας δεύτερος Σωκράτης), δηλαδή άνθρωπος πολύ σοφότερος των σύγχρονών του, ο οποίος δημιούργησε τη δική του σχολή, η οποία 150 χρόνια αργότερα εξελίχθηκε σε θρησκεία.

Leave a comment:

Working...
X