Announcement

Collapse
No announcement yet.

Σχολιασμός επικαιρότητας-ανταλλαγή απόψεων

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • ΟΚ μαζι σου, να μη πληρωσουμε το χρεος. Λεφτα για να πληρωσουμε τα δικα μας εξοδα που θα βρισκαμε; Δε βγαινουμε πως το λενε. Γαμα το χρεος πραγματικα αλλωστε ειμαι της αποψης οτι οι δανειστες μας εχουν παρει τα χρηματα τους πισω με το παραπανω. Παλι ομως τα εξοδα μας ειναι πολυ μεγαλυτερα απο τα εσοδα. ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ.
    Do a barrel roll!

    Comment


    • Originally posted by Deus View Post
      Δεν διαφωνώ με τίποτα από όλα τα ανωτέρω,απλώς δεν συμμερίζομαι την άποψη "καλά να πάθουν οι δημόσιοι υπάλληλοι,ας βρεθούν στον δρόμο".


      Τανο πάνω που ήμουν έτοιμος να γράψω ότι συμφωνώ με το ποστ σου διάβασα την τελευταία πρόταση και άλλαξα γνώμη.Η λέξη λογική δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό σου ε;
      Η τελευταία πρόταση αφορά για τις προβοκατσίες που έγιναν εις βάρος μας από την Κυβέρνηση και τους ΜΑΤατζήδες και για να αποφύγουμε τις προβοκατσίες πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα. Για να έχεις την Ειρήνη, προετοίμαζε για Πόλεμο.

      Η λέξη λογική υπάρχει φυσικά στο λεξικό μου, όπως και η λέξη παράλογος. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα...
      sigpic

      Comment


      • Αυτό η παρομοίωση θα έστεκε αν ό,τι γίνεται, λάμβανε χώρα επί των υγιών πλουτοπαραγωγικών πηγών μιας ευνομούμενης πολιτείας. Η Ελλάδα δεν ήταν τέτοια. Δεν ανήκαν στον ελληνικό λαό αυτά που τώρα πωλούνται, δεν τα παίρνουν από σένα για να τα δώσουν σε ξένα χέρια, ανήκαν σε συγκεκριμένες ολιγαρχίες, οπότε το ζήτημα μας δεν είναι πως θα ξεπουληθούν, αλλά το αν οι νέες ολιγαρχίες, που θα τα παρούν, είναι προτιμότερες από τις παλαιές.
        Άντε να συμφωνήσω μαζί σου πως αυτά που πωλούνται άνηκαν σε ολιγαρχίες (που έστω και αν ισχύει τυπικά άνηκαν στο λαό κάτι που δεν πρόκειται να ισχύει πλέον ούτε τυπικά). Η αλήθεια είναι πως όσες ιδιωτικοποιήσεις είχαν γίνει έως τώρα μόνο κερδοφόρες δεν ήταν. Και αυτό δεν ισχύει μόνο για την Ελλάδα που οι ιδιωτικοποιήσεις έγιναν όπως έγιναν (αλήθεια τι σε κάνει να πιστεύεις πως οι ιδιωτικοποιήσεις θα γίνουν σωστά, ήδη η πώληση επιπλέον μεριδίου του ΟΤΕ στην Deutsche Telekom θεωρείται παράνομη με τον τρόπο που πάει να γίνει και το πρόστιμο θα το πληρώσουμε εμείς), αλλά και για άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Όταν πουλάς μια κερδοφόρα επιχείρηση, σε βάθος χρόνο θα χάσεις σημαντικά έσοδα ως κράτος (ειδικά όταν τις πουλήσεις κοψοχρονιά όπως θα γίνει τώρα). Επιπλέον κάποιες δημόσιες επιχειρήσεις δε μπορούν και ούτε είναι αναγκαίο να είναι κερδοφόρες. Με αυτή τη λογική ας κλείσουμε όλα τα λιμάνια και τα αεροδρόμια στα νησιά και ας τα αφήσουμε στην τύχη τους.
        Επιπλέον, όταν μέρος της συμφωνίας για τις ιδιωτικοποιήσεων είναι τα οποιαδήποτε προβλήματα και έξοδα να τα αναλάβει το κράτος, τα πιθανά πλεονεκτήματα γίνονται όλο και λιγότερα. Ένας από τους παράγοντες που μας οδήγησαν εδώ ήταν οι κρατικοδίαιτες ιδιωτικές επιχειρήσεις. Ας προσθέσουμε μερικές ακόμη στο άθροισμα και τα πράγματα θα βελτιωθούν...
        Το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας είναι η έλλειψη ευνομίας και η διαφθορά. Κανένα από τα μέτρα που ψηφίστηκαν τους πρώτους 20 μήνες ή τώρα με το μεσοπρόθεσμο δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα στη ρίζα του. Αυτό που γίνεται είναι να συρρικνώνεται για άλλη μια φορά το εισόδημα των μικρομεσαίων (που δέχομαι πως έχουν μερίδιο ευθύνης αλλά δε φταίνε μόνο αυτοί για τα δεινά της χώρας).
        Προσωπικά είμαι υπέρ των απολύσεων ή μειώσεων επιδομάτων εκεί που δεν τα αξίζουν ή μπήκαν λόγω χρώματος. Ακόμα καλύτερο θα ήταν μετατάξεις σε τομείς που όντως χρειάζεται ανθρώπινο δυναμικό (και αν κάποιος δε γουστάρει παραιτείται) γιατί σίγουρα παρόλο τον όγκο των δημοσίων υπαλλήλων δε δουλεύουν όλα ρολόι.
        Originally posted by Squall Leonhart
        I used to be a SeeD like you, then I took an icicle in the chest
        Originally posted by 丹野
        Ο sub_zero είναι αυτός ο ψηλός με τα γυαλιά, ενώ ο Παίχτης είναι ο κούκλος αθλητικός τυπάς. Ο LMS δεν ξέρω ποιος είναι, αλλά who cares...
        Originally posted by Ryu_gr
        υπάρχουν τα games που τα "γεμίζουν" με επαναλαμβανόμενα tasks για να δείξουν απλώς ότι έχεις πράγματα να κάνεις (και όταν πας να ασχοληθείς απλά βαριέσαι) και υπάρχει και το Mario Galaxy.

        Comment


        • Αυτό συμβαίνει, γιατί κανείς τους ΔΕΝ σκέφτεται ΠΙΟ ΜΠΡΟΣΤΑ...

          Αν ήθελαν να λύσουν το πρόβλημα, θα έπρεπε να το χτυπήσουν από την ρίζα του, π.χ. για να κόψεις το τσιγάρο κάποιου, πρέπει να κόψεις και την ρίζα του τσιγάρου, κοινώς να κλείσεις τα εργοστάσια.

          Στην προκείμενη περίπτωση, για να σκοτώσεις την διαφθορά, πρέπει να είσαι δίκαιος και αυστηρός και να πιάσεις τους αληθινούς ενόχους, π.χ. ήταν ολοφάνερο για τα νοσοκομεία οι χρυσοπληρωμένες προμηθείες, άρα ευθύνη φέρουν οι προμηθευτές και άρα αυτούς έπρεπε να συλλάβουν και να κατασχέσουν ότι έχουν και δεν έχουν, μαζί και τους λίγους απατεώνες γιατρούς, ώστε να πάει πιο μπροστά η υγεία και να υπάρξουν λιγότερα υγειονομικά προβλήματα.

          Για να μπορεί κάποιος να σκεφτεί σωστά και στρατηγικά, θα πρέπει να μπορεί να «διαβάζει» το μέλλον πίσω από κάθε πρόταση ή λύση πάνω στο πρόβλημα.

          Τώρα με το μεσοπρόθεσμο, το κάνανε ακόμα χειρότερο που σημαίνει ότι τώρα η Ελλάδα θα είναι γεμάτη διόδια και μπάρες και θα πρέπει να πληρώνουμε κάθε τι πάμε να κάνουμε ή επισκεφτούμε... -_-

          Και όπως το είπε ο straier, το πρόβλημα είναι η διαφθορά. Οι πολιτικοί μας βάλανε ένα σωρό άδικους και χουντικούς νόμους, τόσους που δυνάμωσαν την διαφθορά μέσα στην κοινωνία.
          sigpic

          Comment


          • Originally posted by Ramparter View Post
            ΟΚ μαζι σου, να μη πληρωσουμε το χρεος. Λεφτα για να πληρωσουμε τα δικα μας εξοδα που θα βρισκαμε;
            Δεν ισχύει αυτό καθώς η Ελλάδα με τα δάνεια που παίρνει πληρώνει παλαιότερα δάνεια δηλαδή ακολουθείται ένα αδιέξοδο που χειροτερεύει ακόμη περισσότερο την κατάσταση. Σε ένα χρόνο μνημονίου το χρέος συνεχώς αυξάνεται.

            Το ότι με τα τωρινα δάνεια πληρώνουμε μισθούς, συντάξεις κτλ είναι ένας καλά στημένος μύθος. Επίσης το ότι η Ελλάδα χρεωκόπησε λόγω του δημόσιου τομέα ή των συνταξιούχων κτλ για να μειωθούν μετά οι μισθοί και συντάξεις των χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων (δεν μιλώ για το 1% με παχυλούς μισθούς-συντάξεις) "έτσι για να μάθουν" ενώ δεν φορολογόνται οι υπεράκτιες (off-shore) περιουσίες κτλ ΚΑΙ το σημαντικότερο, ενώ κανείς πολιτικός δεν μιλάει για πόσα λεφτά κλάπηκαν σε μίζες (όλοι αθώοι), σκάνδαλα κτλ (υπολογίζονται στα 200 δις ευρώ) είναι ένα τεράστιο θέμα. Επίσης κανείς δεν λέει ότι οι κυβερνήσεις Σιμήτη πούλησαν, χωρίς φυσικά να ρωτήσουν κανέναν, τον χρυσό της Ελλάδας.

            Τα έξοδα του ελληνικού κράτους για μισθούς, συντάξεις κτλ είναι αρκετά μικρότερα σε σχέση με τα έσοδα.
            Star Citizen videos Star Citizen gallery

            Comment


            • Πες τα Big Boss, πες τα!

              Επίσης:

              Προφανώς, έχουμε χάσει εντελώς τα λογικά μας. «Η κυριαρχία των Ελλήνων θα περιοριστεί σημαντικά» είπε την Κυριακή ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Κι εμείς, τον ακούμε, σα να μη συμβαίνει τίποτα. Ε, λοιπόν, συμβαίνει. Για την ακρίβεια, συμβαίνουν πολλά.


              Αναρωτιέμαι πόσο ακόμα θα κρατάμε αυτή την εγκληματική στάση της απάθειας και της λογικής "Ας ζήσουμε ακόμα 1 μέρα και αύριο βλέπουμε" και στον βωμό αυτού να πουλάμε ακόμα και το νεφρό μας και να δεχόμαστε τα πάντα...

              Comment


              • Απο τα κείμενο που παρέθεσεο Aιγαίας

                Προφανώς, έχουμε χάσει εντελώς τα λογικά μας. «Η κυριαρχία των Ελλήνων θα περιοριστεί σημαντικά» είπε την Κυριακή ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Κι εμείς, τον ακούμε, σα να μη συμβαίνει τίποτα. Ε, λοιπόν, συμβαίνει. Για την ακρίβεια, συμβαίνουν πολλά.
                Και η μόνη απάντηση που μπορεί και πρέπει να λάβει είναι ότι πρέπει να ζητήσει συγνώμη από τη χώρα και το λαό της. Γιατί αλλιώς η Ελλάδα διαθέτει και τα θεσμικά εργαλεία στην ίδια την Ε.Ε. (λ.χ. πλήρες μπλοκάρισμα διαδικασιών όπως η επόμενη ευρωπαική Συνθήκη), αλλά και την πολιτική επικινδυνότητα να τα παίξει όλα για όλα και να τα κάνει μπάχαλοΕκεί να δει κανείς τον κ. Γιούνκερ και τις τράπεζες που εκπροσωπεί – γιατί αυτές και μόνον αυτές εκπροσωπεί
                Αν είναι η Ελλάδα να ζυγίσει την απώλεια κυριαρχίας και την πτώχευση, οφείλει πολύ σοβαρά να σκεφτεί να επιλέξει την πτώχευση: υποτίθεται ότι όλα αυτά που γίνονται, γίνονται για να αλλάξει η χώρα. Όχι για να υποδουλωθεί. Αν είναι να διαλέξουμε μεταξύ υποτέλειας και δελτίου στα καύσιμα, προσωπικά, τουλάχιστον, διαλέγω ασυζητητί δελτίο στα καύσιμα… Και ίσως και πολλοί άλλοι Ελληνες.
                έτσι έχουν τα πράματα

                Αντισυνταγματικό το πακέτο στήριξης στην Ελλάδα, λένε Γερμανοί οικονομολόγοι

                Η εκδίκαση της προσφυγής ομάδας οικονομολόγων και επιχειρηματιών κατά του μηχανισμού...
                στήριξης της Ελλάδας από την ευρωζώνη, αρχίζει την Τρίτη στο Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας.
                Μία ημέρα πριν από την έναρξη της ακρόασης, ο Γιόαχιμι Σταρμπάτι, επικεφαλής της πρωτοβουλίας που θεωρεί αντισυνταγματική και αντίθετη προς τις ευρωπαϊκές συνθήκες την οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα, υποστηρίζει πως η Ελλάδα είναι ήδη χρεοκοπημένη και ότι τα ευρωπαϊκά δάνεια δε συνιστούν στην πραγματικότητα βοήθεια προς την Ελλάδα, αλλά προς τις τράπεζες.

                «Με τα δάνεια αυτά θα βαθύνει η ελληνική κρίση», υποστηρίζει ο Γερμανός οικονομολόγος και τάσσεται υπέρ της αποπομπής της Ελλάδας από την ζώνη του ευρώ και της επιστροφής στη δραχμή. «Με τον τρόπο αυτόν και με την ευρωπαϊκή βοήθεια στο πεδίο της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους η Ελλάδα θα μπορέσει να κάνει μια νέα αρχή», εκτιμά ο κ. Σταρμπάτι.
                http://www.epikaira.gr/epikairo.php?...category_id=89
                Star Citizen videos Star Citizen gallery

                Comment


                • Ε, αυτο το πράγμα δεν το περίμενα... μια ομάδα Γερμανοί να πάνε να κάνουν οτι δεν κάνουν οι Έλληνες...

                  Comment


                  • Άρθρο με πιθανή λύση του προβλήματος του χρέους της ελλάδας( ; ) :Ρ




                    "Στην ίδια εφημερίδα ο επικεφαλής του Earth Institute του Πανεπιστημίου Κολούμπια Τζέφρεϊ Σακς υποστηρίζει ότι η Ελλάδα μπορεί να σωθεί από τη χρεοκοπία αν της δοθεί η δυνατότητα να εξυπηρετήσει το χρέος της με χαμηλότερα επιτόκια, χρονικό περιθώριο 20 ετών για την αποπληρωμή του και αναπτυξιακές προοπτικές. Συγκεκριμένα λέει ότι αν δινόταν στην Ελλάδα η δυνατότητα να εξυπηρετήσει τα χρέη της με τους όρους δανεισμού της Γερμανίας, δηλαδή πραγματικά επιτόκια κοντά στο 2%, η χώρα με ανάπτυξη 3% ετησίως θα μπορούσε να αποπληρώσει το χρέος της, προσφέροντας περίπου το 2% του ΑΕΠ της ετησίως. Σε 20 χρόνια θα μπορούσε να το μειώσει στο 70% του ΑΕΠ.
                    Υποστηρίζει ότι τόσο χαμηλά επιτόκια θα μπορούσαν να επιτευχθούν μέσω μιας ευρείας εγγύησης των Ευρωπαίων για την εξυπηρέτηση του ελληνικού χρέους, ενώ η ανάπτυξη με την εκμετάλλευση των απεριόριστων δυνατοτήτων της χώρας στην παραγωγή ηλιακής και αιολικής ενέργειας, της θέσης-κόμβου που κατέχει για το εμπόριο Ευρώπης-Ασίας, του τουρισμού, της εξειδίκευσης των νέων στην τεχνολογία της πληροφορικής. *"

                    Comment


                    • Μη περιμένεις λύση από Τζέφρυ

                      της εξειδίκευσης των νέων στην τεχνολογία της πληροφορικής. *"
                      Μας λέει καμμένους;
                      Originally posted by Raf
                      Η Νίντι λίγο το πάει αλλιώς, ε, έχουμε τον Ραμπ εκεί να ψιλοτρολάρει.

                      Comment


                      • Δεν νομίζω οτι μας λέει καμμένους, μάλλον να στραφούμε προς την πληροφορική. αλλά γιατί να μην περιμένεις λύση απο τον τυπά; τι ξέρεις γι αυτόν; Φαμφαρολόγος;

                        Comment


                        • Tζέφρυ
                          Originally posted by Raf
                          Η Νίντι λίγο το πάει αλλιώς, ε, έχουμε τον Ραμπ εκεί να ψιλοτρολάρει.

                          Comment


                          • Τον τελευταίο καιρό έχω ακούσει 1002 απόψεις, άλλες σοβαρές άλλες όχι. Βλέπω κι εδώ προσπαθείτε να βγάλετε άκρη στο ποιος φταίει και ποια είναι η λύση.
                            Και ρωτάω λοιπόν... Είναι δυνατόν να υπάρξει σοβαρή συζήτηση για μία χώρα της οποίας αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δηλώνει ότι τα έφαγε και αντί να μπει φυλακή συνεχίζει το έργο του και περιμένουμε από αυτόν να μας βγάλει από τη δύσκολη θέση; Ζητω η Κύπρος που θα έλεγε και ο Γεωργίου...

                            Comment


                            • ακριβως, ποιες ευθυνες? απο την στιγμη που κανενας πολιτικος δεν διωκεται ποτε για τιποτα και οταν ξεσπασει κανενα σκανδαλο στη χειροτερη απλα παραιτουνται, οταν ολοι οι πρωθυπουργοι της χωρας που κυβερνησαν τα τελευταια 20 χρονια + ειναι στο απειροβλητο αντι να τους καθησουνε στο σκαμνι ,βγαινει και ο Τσουκατος και λεει ΕΛΑΤΕ!! εγω τα πηρα και τα μοιρασα!! η πολιτεια ομως κανει τον κινεζο:fsss: τι ψαχνετε

                              Comment


                              • Η απάθεια δε μπορεί να είναι απάντηση στο πρόβλημα. Ίσα ίσα, η απάθεια ήταν, και είναι, μέρος του προβλήματος.
                                There are two types of people who will tell you that you cannot change the world:
                                Those who are afraid to try, and those who are afraid that you will succeed.

                                Comment

                                Working...
                                X