Announcement

Collapse
No announcement yet.

Σχολιασμός επικαιρότητας-ανταλλαγή απόψεων

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Originally posted by Ramparter View Post
    Αστειευεσαι μαλλον αλλα δυστυχως πολλοι αυτο πιστευουν. Τουβλα βγαινουν ουτως ή αλλως απο τα πανεπιστημια οι περισσοτεροι.
    Διαφωνώ κάθετα σε αυτό. Βέβαια ο όρος "τούβλο" μπορεί να έχει πολλαπλές αναγνώσεις. Σε επίπεδο καθαρά γνώσεων στις περισσότερες των περιπτώσεων αν κάποιος καταφέρει να βγει τούβλο (γιατί τουλάχιστον στα καλά πανεπιστήμια μας που δεν είναι και λίγα, νομίζω ότι χρειάζεται πολύ προσπάθεια για να βγεις τούβλο) έχει να κάνει με άλλου είδους παθογένειες που έχουμε σαν λαός και όχι με τον δημόσιο χαρακτήρα του πανεπιστημίου.
    Από εκεί και πέρα η κουβέντα μου θυμίζει την γνωστή ιστορία ότι δεν έχουμε βιομηχανία gaming επειδή δεν υπάρχουν σχολές. Και ρωτάω λοιπόν... Είναι δουλεία της ακαδημαϊκής κοινότητας να σου μάθει να χειρίζεσαι μία game engine (unity πχ) ή 5-6 άλλα εργαλεία; Προφανώς και όχι. Το ότι το ελληνικό πανεπιστήμιο δεν μπλέκεται (τουλάχιστον όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό και άμεσα) με την έννοια του χρήματος και της βιομηχανία είναι κάτι θετικό. Δεν είναι πρόβλημα του δημόσιου πανεπιστημίου ότι από εκεί και πέρα δεν υπάρχουν οι ανάλογοι φορείς που να δώσουν κίνητρο και βοήθεια στον απόφοιτο να εισαχθεί στη βιομηχανία και να αξιοποιήσει τις γνώσεις του.

    Comment


    • Originally posted by sub_zero View Post
      Διαφωνώ κάθετα σε αυτό. Βέβαια ο όρος "τούβλο" μπορεί να έχει πολλαπλές αναγνώσεις. Σε επίπεδο καθαρά γνώσεων στις περισσότερες των περιπτώσεων αν κάποιος καταφέρει να βγει τούβλο (γιατί τουλάχιστον στα καλά πανεπιστήμια μας που δεν είναι και λίγα, νομίζω ότι χρειάζεται πολύ προσπάθεια για να βγεις τούβλο) έχει να κάνει με άλλου είδους παθογένειες που έχουμε σαν λαός και όχι με τον δημόσιο χαρακτήρα του πανεπιστημίου.
      Αυτοί στους οποίους αναφέρεσαι είναι προφανώς εκείνοι που κοιτάνε να "ξεμπερδεύουν" με τις σχολές, ασχολούνται μόνο και μόνο για να αποφοιτήσουν κι επειδή συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις υπάρχει και πίεση από το σπίτι, αυτά τα άτομα δουλεύουν πολύ και τελειώνουν τις σχολές γρήγορα. Εκεί πράγματι μιλάμε για κουλτούρα.

      Όμως υπάρχει και πολύς κόσμος ο οποίος τελειώνει σχολές (τουλάχιστον τις συγκεκριμένες στις οποίες αυτό είναι εφικτό) γρήγορα και με βαθμό με μεθοδική προσπάθεια, παρακάμπτοντας μεγάλο κομμάτι των γνώσεων τις οποίες θα έπρεπε να αποκομίσουν. Σκονάκια θέλεις, παπαγάλισμα θεμάτων σε καθηγητές που βαριούνται να τα αλλάξουν θέλεις, βοήθεια από παρατάξεις θέλεις, το θέμα είναι πως όποιος είναι πολύ αποφασισμένος να τελειώσει γρήγορα τη σχολή σε συγκεκριμένες περιπτώσεις μπορεί να το κάνει με πολύ μικρή προσπάθεια, περνώντας τις χρονιές του σε κλαμπ και παραλίες. Έχω πολλά τέτοια παραδείγματα από δικό μου Τμήμα και μάλιστα οι περισσότεροι οι οποίοι ασχολούνται, ενδιαφέρονται και μαθαίνουν πραγματικά το αντικείμενο της σχολής τα πάνε από κάποιες απόψεις χειρότερα από αυτά τα άτομα (χρειάζονται φερειπείν περισσότερα χρόνια για να αποφοιτήσουν). Το κλειδί είναι συστηματική και μεθοδική προσπάθεια (όχι μεγάλη σε όγκο) η οποία έχει ως σκοπό την αποφοίτηση. Όταν σε ένα πανεπιστήμιο έχεις τη δυνατότητα να το κάνεις αυτό, εκεί δε μπορώ να πω πως φταίει η κουλτούρα του λαού αποκλειστικά. Είναι και πρόβλημα του πανεπιστήμιου το ότι μπορούν οι φοιτητές να το τελειώσουν και να μην έχουν μάθει τίποτα.

      Δε γνωρίζω αν τα ίδια ισχύουν και στο εξωτερικό ή όχι, πάντως στην Ελλάδα υπάρχουν διαπιστωμένα πολλές τέτοιες σχολές κι επομένως θα διαφωνήσω μαζί σου. Υπάρχουν πάρα πολλοί οι οποίοι βγαίνουν τούβλα απ' το ελληνικό Πανεπιστήμιο κι όχι επειδή αποφάσισαν να μη συγκρατήσουν τίποτα, αλλά επειδή μπόρεσαν και αποφοίτησαν χωρίς ουσιαστικά να ασχοληθούν ιδιαίτερα με το αντικείμενο των σπουδών τους σε οποιαδήποτε φάση.
      "Can't talk shit with a tongue full of rug burn!"

      Comment


      • Στην βάση τον όσων λες νομίζω ότι λίγο πολύ συμφωνούμε απλά έχουμε διαφορετική οπτική πάνω στην κατάσταση.
        Πρώτο και βασικότερο είναι ότι δεν έχουν όλα τα αντικείμενα την ίδια δυσκολία ούτε είναι και όλες οι σχολές το ίδιο καλές. Υπάρχουν και σχολές που έχουν ανοίξει για άλλους λόγους και υπάρχουν για να συντηρούν άλλες καταστάσεις αλλά αυτές έτσι κι αλλιώς δεν είναι το κομμάτι της κουβέντας μας.

        Από εκεί και πέρα σε ένα πανεπιστήμιο που η θεωρητική γνώση παρέχεται με το τσουβάλι το να εκμεταλλευτείς παραθυράκια (τα νόμιμα, γιατί σκονάκια πχ μπορεί να παίζουν παντού) δεν σε βγάζει απαραίτητα κούτσουρο. Οκ σαφώς υπάρχει μία διαβάθμιση στο πόσο αποδοτικά/παραγωγικά μπορεί να έχει πάρει κάποιος ένα πτυχίο αλλά δεν είναι στοιχείο που να υποβαθμίζει την ποιότητα του ελληνικού πανεπιστημίου. Αφενός για να πάρει κάποιος πτυχίο τελικά θεωρώ ότι έχει ένα μίνιμουμ γνώσεων και αφετέρου το αν κάποιος θα παπαγαλίσει γνώση είναι κάτι που μπορεί να το κάνει και εκτός Ελλάδος σε τμήματα που το σηκώνουν (γιατί και εδώ προφανώς δεν το σηκώνουν όλες οι σχολές).

        Γενικά το θέμα σηκώνει πολύ ανάλυση που είναι και δύσκολο να γίνει από ένα φόρουμ. Πάνω σε όσα έχουν ειπωθεί εγώ θα αναφέρω 2 στοιχεία που θεωρώ ότι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο είναι "κλειδιά"
        1) Έχουμε από τα πιο βαριά και απαιτητικά σχολικά προγράμματα, συνεπώς είμαστε μαθημένοι στο διάβασμα υπό δύσκολες συνθήκες.
        2) Έχοντας βγάλει ελληνικό πανεπιστήμιο μπορείς αρκετά εύκολα να σε δεχτούν σε καλά πανεπιστήμια έξω.

        Comment


        • Sub αναφερομουν σε οτιδηποτε αλλο περα απο τις ακαδημαϊκες γνωσεις.
          Do a barrel roll!

          Comment


          • Mην ξεχνάτε πως παίζει ρόλο και ο ίδιος ο οδηγός σπουδών. Σκονακοπαραταξιακοπαπαγιλιστά μπορείς να τελειώσεις ένα τμήμα "ιπποκαμπολογίας", "βουλγαρικής οικονομίας και νοτιοαφρικανικής κουλτούρας" αλλά όχι ηλεκτρολόγους, φυσικό, μαθηματικό, πληροφορικές κλπ...
            Originally posted by Raf
            Η Νίντι λίγο το πάει αλλιώς, ε, έχουμε τον Ραμπ εκεί να ψιλοτρολάρει.

            Comment


            • Originally posted by Ramparter View Post
              Sub αναφερομουν σε οτιδηποτε αλλο περα απο τις ακαδημαϊκες γνωσεις.
              Δεν ξέρω αν το αντιλαμβανόμαστε με τον ίδιο τρόπο αυτό το οτιδήποτε άλλο, αλλά αν μιλάμε για το ίδιο πράγμα, δηλαδή το κατά πόσο κάποιος μπορεί να βγει πιο σκεπτόμενος και ενεργός πολίτης, διαφέρει από σχολή σε σχολή.
              Δηλαδή εσύ εκεί που είσαι είναι λογικό να έχεις άλλα βιώματα από εμάς του πολυτεχνείου πχ γιατί είναι αλλιώς οι συσχετισμοί. Όχι βέβαια ότι θεωρώ πως σε εμάς είναι όλα ρόδινα, αλλά έχεις τη δυνατότητα αν το θες να μπεις σε μία διαδικασία προβληματισμού και πάει λέγοντας, ακόμα και αν οι θεσμοί έχουν τα προβλήματα τους τουλάχιστον υπάρχουν.
              Το πόσοι κοιτάνε και προς αυτή την κατεύθυνση βέβαια είναι άλλο θέμα με μάλλον απογοητευτική απάντηση αλλά αν το ιδιωτικό θα μπορούσε να φτιάξει κάποια πράγματα αυτό δεν είναι σίγουρα ένα από αυτά.

              Comment


              • Originally posted by Somari View Post
                Σκονακοπαραταξιακοπαπαγιλιστά μπορείς να τελειώσεις ένα τμήμα "ιπποκαμπολογίας", "βουλγαρικής οικονομίας και νοτιοαφρικανικής κουλτούρας" αλλά όχι ηλεκτρολόγους, φυσικό, μαθηματικό, πληροφορικές κλπ...
                Τα παραδείγματα τα οποία έφερες ίσως είναι εύστοχα, αλλά υπάρχουν πάρα πολλές σοβαρότατες σχολές οι οποίες τελειώνονται μια χαρά με τέτοια μέσα, αυτό το οποίο έγραψα σίγουρα δεν άφορα μόνο χαμηλού κύρους κι επιπέδου Τμήματα.
                "Can't talk shit with a tongue full of rug burn!"

                Comment


                • Τελικά ο Πάγκαλος είναι εντελώς ηλίθιος.-
                  Originally posted by Squall Leonhart
                  I used to be a SeeD like you, then I took an icicle in the chest
                  Originally posted by 丹野
                  Ο sub_zero είναι αυτός ο ψηλός με τα γυαλιά, ενώ ο Παίχτης είναι ο κούκλος αθλητικός τυπάς. Ο LMS δεν ξέρω ποιος είναι, αλλά who cares...
                  Originally posted by Ryu_gr
                  υπάρχουν τα games που τα "γεμίζουν" με επαναλαμβανόμενα tasks για να δείξουν απλώς ότι έχεις πράγματα να κάνεις (και όταν πας να ασχοληθείς απλά βαριέσαι) και υπάρχει και το Mario Galaxy.

                  Comment


                  • ti eipe pali?
                    Originally posted by Raf
                    Η Νίντι λίγο το πάει αλλιώς, ε, έχουμε τον Ραμπ εκεί να ψιλοτρολάρει.

                    Comment


                    • Άλλη μία από τις συνηθισμένες ηλιθιότητες του είπε. Μην του δίνετε σημασία του χοντρομπουχέσα.
                      sigpic

                      Comment


                      • Ακουσα οτι ειπε να καταργηθουν οι μαθητικες παρελασεις αλλα οκ αυτο δεν ειναι ηλιθιο.
                        Do a barrel roll!

                        Comment


                        • δεν το είπε ο πάγκαλος αυτό... ότι παρακολουθούσαν τον αμερικανό πρέσβη σε ελλάδα και άγκυρα όταν ήταν υπ.εξ. είπε και ότι είχε πλάκα

                          Comment


                          • Το είδα κι εγώ, όντως αυτό είπε. Επίσης ασκήθηκε και μήνυση λένε αλλά ξέρουμε όλοι πώς θα καταλήξει. Πάντως όντως πρέπει να είσαι στόκος για να λες δημόσια τέτοια πράγματα.

                            PK World - Τα πάντα για Disney comics!

                            Comment


                            • Originally posted by Phantom Duck View Post
                              Πάντως όντως πρέπει να είσαι στόκος για να λες δημόσια τέτοια πράγματα.
                              Θα το θέσω αλλιώς: Αρκεί να μην είσαι πολιτικός για να μπορείς να δηλώσεις κάτι τέτοιο. Ο Πάγκαλος όμως είναι και θα έπρεπε να μπει φυλακή γι' αυτό, ξεκάθαρα πράγματα.
                              "Can't talk shit with a tongue full of rug burn!"

                              Comment


                              • Originally posted by TheCursed View Post
                                Θα το θέσω αλλιώς: Αρκεί να μην είσαι πολιτικός για να μπορείς να δηλώσεις κάτι τέτοιο. Ο Πάγκαλος όμως είναι και θα έπρεπε να μπει φυλακή γι' αυτό, ξεκάθαρα πράγματα.
                                Πώς ακριβώς κάνεις το διαχωρισμό όμως; Αν εννοείς ότι ας πούμε εδώ μέσα και να πει κάποιος έτσι κι αλλιώς είναι απλά στη σφαίρα των θεωριών συνωμοσίας τότε εντάξει. Γιατί κατά τα άλλα όποιος έχει κάποια θέση ουσίας όποια κι αν είναι αυτή, όχι απαραίτητα πολιτικός τότε πολύ απλά ΔΕΝ γίνεται να βγει να πει τέτοιο πράγμα και αυτό γιατί πολύ απλά πέρα από το γελοίο της υπόθεσης θέτεις σε κίνδυνο τις ζωές αρκετού κόσμου. Αν υποθέσουμε ότι έχουμε πράκτορες στην αγκυρα αυτή τη στιγμή φαντάζομαι θα είναι ιδιαίτερα χαρούμενοι και ήρεμοι...

                                Comment

                                Working...
                                X