Announcement

Collapse
No announcement yet.

Σχολιασμός επικαιρότητας-ανταλλαγή απόψεων

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Όταν πιάσεις δουλεία και η οικογένεια σου δεν θα σε βλέπει επειδή εσύ θα δουλεύεις 16/24 ώρες για 700 ευρώ έλα να ξαναμιλήσεις για ευκολία ωραρίων των εργαζομένων.

    Δεν είναι υποχρεωμένος κανένας να καταπατάει τα κεκτημένα δικαιώματα στην εργασία όπως και το 8ωρο και η πρωινή εργασία διότι κάποιοι που δεν έχουν δουλέψει στην ζωή τους βολεύονται με 24ωρη εξυπηρέτηση του Metro.

    Σεβόμαστε και τα ανθρώπινα δικαιώματα στον ελεύθερό χρόνο και την ξεκούραση.

    Comment


    • Το λινκ το διάβασα. Τώρα, αυτό που γράφεις περί αντίδρασης/αντίστασης στον συνδικαλισμό, ξέρεις ότι πάντα είναι εξαρτώμενο από το ποιος κάνει και τι. Λόγου χάρη, η εταιρία θα κοιτάξει το συμφέρον της, πράγμα που σημαίνει ότι ελάχιστα -στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων- θα την απασχολήσει η κατάσταση του εκάστοτε υπαλλήλου, ή μερίδας υπαλλήλων.

      Αυτό που αναφέρεις περί λύσεων που συμφέρουν και τις δύο πλευρές, σαφώς και ισχύει, αλλά συνήθως δεν συμβαίνει. Στην προκειμένη περίπτωση πάντως, ενδιάμεσες λύσεις μπορούν να βρεθούν.

      Παρεπιπτόντως, είχα έρθει στην Αθήνα το 2004, την περίοδο των αγώνων και θυμάμαι ότι σε περιπτώσεις το μετρό ήταν 24ωρου βάσεως. Ήταν πολύ βολικό ομολογουμένως. Πάντως, η τοποθέτηση νυχτερινών λεωφορείων, με συγκεκριμένα δρομολόγια και ωράρια (καθώς την νύχτα είναι πιο εύκολο να είσαι συνεπής, αφού η κίνηση είναι πολύ μικρότερη) θα είναι απαραίτητη για κάθε μεγάλη πόλη.
      OniBocho Η Θέα μέσα από ένα Ζωντανό Κουτί

      Σ.Π.Ι.Χ. Productions Όραμα, Ιδέες, Αγάπη

      Why do they blame me for all their little failings? They use my name as if I spent my entire day sitting on their shoulders, forcing them to commit acts they would otherwise find repulsive. "The Devil made me do it." I have never made one of them do anything. Never. I need no souls. And how can anyone own a soul? No, they belong to themselves. They just hate to face up to it... - Lord Lucifer Morningstar

      Comment


      • Τωρα μαλιστα.. Δεκτη απαντηση και αρκετα λογικη.

        Οσο για την απο πανω απαντηση ας σχολιασει καποιος αλλος γιατι την εχω ξαναζησει την εμπειρια και δε καιγομαι για ενα replay.

        Παντως αυτο το μέτρο δε νομιζω πως ειναι μονο για την εξυπηρετηση οσων καθονται... Θα βοηθησει πολλους εργαζομενους της νυχτερινης "ζωνης".

        Ναι παλι καποιοι ξεβολευονται αλλα αυτο ειναι δεδομενο...

        Ποιοι ειναι πιο λογικο να ξεβολευτουν;

        Οπως ειπα δε μιλαμε για το τωρινο εργατικο δυναμικο της Αττικο Μετρο απαραιτητα, χαλαρα θα μπορουσαν να γινουν προσληψεις αν το θελησουν.

        Edit: Πριν ξυπνησει ο ψευτοσυνδικαλισμος καποιων και μαζι αρχισει να παιζει η γνωστη κασσετα , μαθετε τουλαχιστον ποτε πρεπει να παιζεται η καθε κασσετα γιατι με δηλωσεις σαν και την παρακατω ειναι 100% αστοχη: http://g700.blogspot.com/2008/02/blog-post_01.html

        Ελεος πια.

        Comment


        • Όταν πιάσεις δουλεία και η οικογένεια σου δεν θα σε βλέπει επειδή εσύ θα δουλεύεις 16/24 ώρες για 700 ευρώ έλα να ξαναμιλήσεις για ευκολία ωραρίων των εργαζομένων.

          Δεν είναι υποχρεωμένος κανένας να καταπατάει τα κεκτημένα δικαιώματα στην εργασία όπως και το 8ωρο και η πρωινή εργασία διότι κάποιοι που δεν έχουν δουλέψει στην ζωή τους βολεύονται με 24ωρη εξυπηρέτηση του Metro.

          Σεβόμαστε και τα ανθρώπινα δικαιώματα στον ελεύθερό χρόνο και την ξεκούραση.
          [/b]
          Μα όταν μιλάμε για παραπάνω λειτουργία του Μετρό,ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ για 8ωρο των εργαζομένων (δλδ να προσλάβουν μερικούς υπαλλήλους ώστε να μην χρειαστεί κάποιος να κάνει 10 ωρα ή 12 ωρα) και φυσικά με ότι επιδόματα συνεπάγεται η νυχτερινή εργασία.

          Μεμπτόν;
          Originally posted by Raf
          Η Νίντι λίγο το πάει αλλιώς, ε, έχουμε τον Ραμπ εκεί να ψιλοτρολάρει.

          Comment


          • Με νέες προσλήψεις ή ένα κυλιομένο ωράριο, έτσι ώστε να μην πέφτει συνεχώς η βραδινή βάρδια στον ίδιο εργαζόμενο, θα μπορούσε να λειτουργήσει το πράγμα..
            Κατ εμέ, αυτό που με στεναχώρησε ιδιαίτερα είναι πως οι εργαζόμενοι δεν δέχθηκαν ούτε σε δοκιμαστική/πιλοτική βάση να εφαρμοστεί το πρόγραμμα..Θα έδειχνε αν τα όσα έλεγαν ίσχυαν...για συναγελασμό περιθωριακών στοιχείων τις βραδινές ώρες, για οικονιμική επιβάρυνση κτλ...Στους Ολυμπιακούς πάντως μια χαρά κόσμο μάζευε,,,
            Δεν ξέρω...εγώ πάντως αν όντως γίνει η κατάληψη το Σάββατο με το καλό θα είμαι εκεί!
            Nintendo must have created a virtual Eternal Darkness game that has engorged reality. The sanity meter right now is maxed out x 10000 so we're experiencing some weird stuff.

            Let's just all say the magic words and go back to reality.

            THIS CAN'T BE HAPPENING!!!!!

            Comment


            • Σχετικά με τα σκηνικά σήμερα στην Αθήνα. Οι Χ.Α θα μαζευόταν στην πλατεία Κολοκοτρώνη με αφορμή την επέτειο των Ιμίων. Η δουλειά της αστυνομίας ήταν να εμποδίσει τα αλφάδια να βρεθούν στο σημείο γιατί από εκεί και έπειτα θα γινόταν της πόπης... Το γεγονός ότι τελικά κατάφεραν και έφτασαν εκεί εμένα προσωπικά μου βρωμάει. Βέβαια δεν πήγαν εκεί για να συζητήσουν πολιτισμένα και ούτε και οι άλλοι υπήρχε περίπτωση να τους περιμένουν με κατεβασμένα τα παντελόνια. Οι μπάτσοι έστω και για τους τύπους έπρεπε να "Απωθήσουν" τα αλφάδια. Βέβαια εκεί που είχαν φτάσει ήδη ήταν αδύνατο να γλιτώσουν τα επεισόδια. Είναι αστείο τώρα ναμιλάμε για ένα πλάνο της tv που δείχνει τους μπάτσους να προσπαθούν να περιορίσουν τα αλφάδια και μέσα στην αναμπουπούλα κάποιοι πετάνε πέτρες δίπλα τους. Δεν υπάρχει τέτοιος συσχετισμός των μπάτσων με Χ.Α. Στο παρελθόν έχουν απαραγορευθεί και πορείες της χ.α. Υπάρχουν κοινά μεταξύ των 2 αλλά μην τα ισοπεδώνουμε και όλα.

              Αν υπάρχουν αναρχικοί και κατά πόσο τρώνε ξύλο από τους μπάτσους;[/b]
              Γελοίο είναι να χτυπάει ο οποιοσδήποτε τον οποιονδήποτε, αλλά ακόμα πιο γελοίο είναι να δέρνουν οι μπάτσοι τα παπούδια...[/b]
              Για τους μπάτσους είναι αποδεδειγμένο νομίζω ότι αυτός είναι ο στόχος τους, να παίζουν ξύλο με όποιον έχουν απέναντι τους. Βέβαια και τα αλφάδια που βρίσκονται απέναντι τους κατά καιρούς δεν έχουν και κάποιον διαφορετικό σκοπό. Το θέμα είναι ότι η δουλειά των μπάτσων δεν είναι να τους δέρνουν για να γουστάρουν αλλά να τους μαζέψει να ησυχάσει ο άσχετος κόσμος που δεν φταίει σε τίποτα να καταστρέφονται οι περιουσίες του και να μην μπορεί να κυκλοφορήσει. Το γιατί δεν γίνεται αυτό, είπαμε βρωμάει η ιστορία...
              Όσο για το ότι είναι γελοίο ο οποιοσδήποτε να χτυπάει τον οποιοδήποτε, τότε πιστέυω θα συμφωνείς ότι είναι γελοίο το γεγονός οτι τα αλφάδια θα πηγαίναν για "Αντιδιαδήλωση" στο μέρος που ήταν μαζεμένοι οι Χ.Α...

              Comment


              • ora 7:30 to proi savato..
                Eimoun arostos opote evala to mega na do ti lene..
                P.S.Den thimame akrivos pos ta eipan opote tha ta po periliptika..
                Soz an iparksei parapliroforisi
                1o gegonos
                Travmatias:Einai anikousto ta MAT na varane tous anarxikous kai na Afinoun tous X.A. apo dipla tous na ta petane ksila,kardonia kai petres..
                Leei meta apo merikes paremvaseis oti an eipirxan anarxikoi mesa sta MAT ta mat den tha tous agizan katholou?
                Petagete tote o X.A. apo to tilefono(h apantisi einai i poio geloia pou exo akousei stin zoi mou) kai leei: Signomi alla poses fores exoume dei anarxikous mazi me ta MAT na varane X.A.
                2o gegonos
                Dimosiografos apeythinomenos sto melos tis X.A. ton rotaei gia poio logo ta MAT den varagan tous X.A.
                Tote o X.A. apantaei oti oi fasistes einai nomimoi eno oi anti-fasistes einai paranomi..

                Comment



                • Tote o X.A. apantaei oti oi fasistes einai nomimoi eno oi anti-fasistes einai paranomi..
                  [/b]

                  Originally posted by Raf
                  Η Νίντι λίγο το πάει αλλιώς, ε, έχουμε τον Ραμπ εκεί να ψιλοτρολάρει.

                  Comment


                  • Το μετρό θα βοηθήσει ΠΟΛΥ κόσμο αν λειτουργήσει έστω και μέχρι τις 2. Πολύς κόσμος αναγκάζεται να πάρει αυτοκίνητο για να βγει έξω επειδή θα γυρίσει σε ώρα που δε θα υπάρχει συγκοινωνία. Από τα ελάχιστα μέτρα που έχουμε δει τον τελευταίο καιρό που θα ήταν προς το κοινό συμφέρον, και δυστυχώς σκοντάφτει στις συνηθισμένες απεργιακές κινητοποιήσεις. Η ανταπόκριση του κόσμου είναι σχεδόν δεδομένη, ενώ τα επιχειρήματα των εργαζομένων απλά δε με έπεισαν - δε μπορώ να πάρω στα σοβαρά το ότι τα έσοδα της Αττικό Μετρό θα αυξάνονταν κατά 1500 ευρώ το μήνα μετά την εφαρμογή του μέτρου, ενώ δεν είδα κάπου σοβαρό επιχείρημα για εργασιακή πίεση και καταπάτηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων. Οι υπάλληλοι στο μετρό, συγκρινόμενοι με συναδέλφους τους όπως οδηγούς λεωφορείων ή σιδηροδρομικούς, είναι από τους πιο ασφαλείς και πιο χαλαρούς. Πιστέψτε με (καθώς οι μεταφορές είναι χώρος που τυγχάνει να τον γνωρίζω από πολύ κοντά), οι εργαζόμενοι στις μεταφορές γενικότερα έχουν αρκετά επιχειρήματα και παραδείγματα αυτού του είδους, και τα χρησιμοποιούν σε πρώτη ευκαιρία. Αυτό που βλέπω εγώ είναι μια αντίληψη βολέματος και, προπαντός, μια απόπειρα συνδικαλιστικής συναλλαγής για θέματα άσχετα με την επέκταση του ωραρίου. Τέλος , τα μέσα μεταφοράς κάθε είδους επιβάλλεται να είναι 24ωρης λειτουργίας, τουλάχιστον σε βασικούς άξονες και έστω μειωμένης συχνότητας (αν υπάρχουν νεκρές περίοδοι για περιφερειακές γραμμές πχ), γιατί σε διαφορετική περίπτωση δεν επιτελούν το ρόλο τους. Όσοι δε θέλουν ή δε μπορούν να δουλέψουν νύχτα, ας μην επιλέξουν τέτοιο επάγγελμα εξ αρχής - απλά τα πράγματα.

                    Για το θέμα του ματς αναρχικοί VS Χρυσαυγίτες VS ΜΑΤ, δεν είδαμε κάτι που δεν ξέρουμε. Το ότι οι Χρυσαυγίτες χαίρουν αστυνομικής προστασίας σε ορισμένους κύκλους (όπως και το ότι οι αναρχικοί λειτουργούν ως προβοκάτορες - μην πω πράκτορες - για να βρουν τα ΜΑΤ αφορμή να χτυπήσουν και τα μέσα να ασχοληθούν με κάτι άλλο πλην των αιτημάτων των διαδηλωτών) είναι πράγματα γνωστά. Το όλο σκηνικό είναι στημένο από την πολλή αρχή, ώστε να σταματήσουν να βγαίνουν στα παράθυρα άτομα που μιλούν για την κυβέρνηση και το Μαξίμου και να πάρουν τη θέση τους γελοίοι τύπου Μιχαλολιάκου και εξίσου ολοκληρωτικοί αναρχικοί, αναρχίζοντες, αναρχοφέρνοντες κλπ.

                    Και μην τρελαθούμε και τελείως. Υπάρχει έστω και ένας που πιστεύει πως η αστυνομία δεν έχει την εμπειρία, τον εξοπλισμό και την εκπαίδευση να καταστείλει τέτοιο χαμό?
                    Τι βλέπεις όταν έχεις πράσινα μάτια?

                    Στο Βιλαμπάχο ακόμα τρίβουν...

                    Η μόνη διαφορά ανάμεσα σε μένα και σε ένα τρελό είναι πως εγώ δεν είμαι τρελός - Σαλβαδόρ Νταλί

                    Comment


                    • Δεν είναι υποχρεωμένος κανένας να καταπατάει τα κεκτημένα δικαιώματα στην εργασία όπως και το 8ωρο και η πρωινή εργασία διότι κάποιοι που δεν έχουν δουλέψει στην ζωή τους βολεύονται με 24ωρη εξυπηρέτηση του Metro.
                      [/b]
                      ΟΚ τοτε να το κλεινουμε απ'τις 2 το μεσημερι και να πηγαινουμε στα σπιτια μας. Κι οχι μονο το μετρο, τα παντα, επιχειρησεις, καταστηματα, καφετερειες...

                      Το μονο που μενει ειναι να βαζουμε και ενα μεγαλο καπελο και να αραζουμε κατω απ'τον ηλιο στη μεσημεριανη σιεστα. Τιποτα δε θα κινειται απ'το μεσημερι κι υστερα.
                      Do a barrel roll!

                      Comment


                      • Πως τα καταφέρνει αυτό το..."κοινό καλό" και είναι πάντα σε βάρος του εργαζομένου...
                        Όντως θα βοηθήσουν τα παραπάνω δρομολόγια αλλά, αν τα θέλουν, ας προσλάβουν παραπάνω προσωπικό.
                        There are two types of people who will tell you that you cannot change the world:
                        Those who are afraid to try, and those who are afraid that you will succeed.

                        Comment


                        • Εγω παλι ακουσα οτι θελουν να τους μαστιγουν την ωρα εργασιας και οι εργαζομενοι δε το δεχονται. Μα οτι θελουμε λεμε;

                          Ποιος σας ειπε μωρε οτι θα δουλεψει κανεις υπερωριες χωρις να το θελει; Και το "συν δυο φυστικια" μη το σχολιασω, ξερω πολλους ανθρωπους που γουσταρουν υπερωριες γιατι πληρωνουν καλυτερα. Ας εφαρμοστει το μετρο και θα βρεθουν ατομα καυλωμενα να δουλεψουν.

                          Αλλα τους εχουν φλομωσει στα παραμυθια οι μεγαλοσυνδικαλιστες, και δε μπορουν πλεον οι εργαζομενοι να δουν ποιοι ειναι αυτοι που πραγματικα τους εκμεταλλευονται και παιζουν παιχνιδια στις πλατες τους.
                          Do a barrel roll!

                          Comment


                          • Αλλα τους εχουν φλομωσει στα παραμυθια οι μεγαλοσυνδικαλιστες, και δε μπορουν πλεον οι εργαζομενοι να δουν ποιοι ειναι αυτοι που πραγματικα τους εκμεταλλευονται και παιζουν παιχνιδια στις πλατες τους.
                            [/b]
                            +1
                            «Should Shinobi fail before completing the mission, he will disappear before the dawn and vanish forever.»

                            Comment


                            • Δεν έχω ώρα για να γράψω και ούτε είμαι μέρος του Blog, αλλά δίνω το λινκ στο blog τους..
                              http://g700.blogspot.com/
                              για να έχουμε ολοκληρωμένη άποψη...
                              Πάντως με συντομία, Link γενικεύεις...ούτε ξέρεις για το ποιοι αποτελούν το blog, τους κατατάσεις αυτόματα στους βολεμένους και αρκείσαι στο να εκφράσεις το ταξικό σου μένος..
                              Εγώ τεχνοκράτης με πείρα στα οικονομικά δεν είμαι...Ρομαντικός είμαι απλώς. αλλά ξέρω ότι αν μπορούσα να προσφέρω στο σύνολο το κοινωνικό μια διευκόλυνση θα το έκανα άμεσα...Γιατί η προσφορά είναι αυτή που σε κάνει άνθρωπο...πχ αν στις εφημερίες που πρέπει να κάνω, έρθει κάποιος 5 λεπτά μετά τη λήξη της, να μην τον βοηθήσω?Να πω τώρα τελείωσε η υποχρέωση μου, την κάνω και χέστηκα για τον συνάνθρωπο μου?
                              Στην τελική αυτοί οι άνθρωποι με τον απαραίτητο σεβασμό στα εργασιακά τους δικαιώματα, μπορούν να δώσουν λύση σε ένα θέμα που όπως λες και εσύ είναι ενυπάρχον και σοβαρό...
                              Με λίγη καλή θέληση και χωρίς τον άκρατο συνδυκαλισμό που οδηγεί σε τέλμα κάποιες φορές, νομίζω πως θα είχε λυθεί το θέμα...
                              Nintendo must have created a virtual Eternal Darkness game that has engorged reality. The sanity meter right now is maxed out x 10000 so we're experiencing some weird stuff.

                              Let's just all say the magic words and go back to reality.

                              THIS CAN'T BE HAPPENING!!!!!

                              Comment


                              • Και ποιος θα τις δουλέψει τις υπερωρίες ρε Ραμπίδη εγώ ή εσύ;

                                Και έλεος πια με τη Πρετεντερική γραμμή όπου όποιος εργαζόμενος τολμήσει να απεργήσει ή να διαμαρτυρηθεί παρουσιάζεται ως χειρότερος εχθρός του πολίτη. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν εργαζόμενοι που διαφωνούν με το μετρό και έχει πέσει πάνω τους όλος ο επικοινωνιακός μηχανισμός να τους φάει.

                                Να δω τους καπιταλιστές να διαδηλώνουν στην Αθήνα με πλακάτ και πανό και τι στον κόσμο.
                                There are two types of people who will tell you that you cannot change the world:
                                Those who are afraid to try, and those who are afraid that you will succeed.

                                Comment

                                Working...
                                X