Announcement

Collapse
No announcement yet.

Σχολιασμός επικαιρότητας-ανταλλαγή απόψεων

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Η κοινή γνώμη στράφηκε τόσο πολύ κατά του ασύλου, γιατί η μοναδική της ενημέρωση σχετικά με το τι συνέβαινε εκεί προερχόταν από μια εντελώς μονόπλευρη παρουσίαση των γεγονότων από τα ΜΜΕ που χρόνια τώρα ακολουθούσαν τη γραμμή της συστηματικής δαιμονοποίησής του (όπως άλλωστε και με κάθε τι που έρχεται σε αντίθεση με τη κυρίαρχη ιδεολογία και τα συμφέροντά της).

    Το τόσο γινόταν ΤΟΣΟ, τα πλάνα εστίαζαν αποκλειστικά στα σκηνικά που συμβάδιζαν με τη γραμμή δαιμονοποίησης, στα παράθυρα ακούγονταν αποκλειστικά οι απόψεις που έπρεπε να ακουστούν και κάθε φορά έπαιζαν δυο πλάνα από 10 διαφορετικές γωνίες ώστε να δίνεται η εντύπωση ότι έξω γίνεται ο Γ’ Παγκόσμιος και ότι το άσυλο έγινε το φρούριο – ορμητήριο απέναντι στις αγαθές προθέσεις των ομάδων καταστολής.

    Ήταν όλα ρόδινα σε ό,τι είχε να κάνει με το άσυλο; Όχι δεν ήταν.

    Αλλά οποιοσδήποτε έχει ζήσει από κοντά τα σκηνικά που προβάλλονταν στη τηλεόραση, γνωρίζει καλά ότι τα πράγματα ήταν πολύ, μα πολύ, διαφορετικά.
    There are two types of people who will tell you that you cannot change the world:
    Those who are afraid to try, and those who are afraid that you will succeed.

    Comment


    • Εγώ δεν είπα ότι είμαι υπέρ της κατάργησης του ασύλου.Είπα ότι οι φοιτητές δεν εκτιμούν την αξία του ασύλου.Άλλο το ένα άλλο το άλλο.Επίσης δεν υιοθέτησα άποψη κανενός ΜΜΕ,αυτή είναι η γνώμη μου την οποία σχημάτισα μετά από 5 χρόνια φοίτησης στο Αριστοτέλειο.Επιμένω,ένα μεγάλο ποσοστό των φοιτητών ΔΕΝ σέβονται το πανεπιστήμιο και ΔΕΝ τους αξίζει το δικαίωμα του ασύλου.Παρόλα αυτά είμαι κατά της κατάργησής του για λόγους που προαναφέρθηκαν.

      Α και lloyd έλεος επιτέλους,κανένας δεν είπε ότι είναι υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων,αυτήν την μανία να βάζουν ορισμένοι λόγια στα στόματα των άλλων ειλικρεινά δεν μπορώ να την καταλάβω.


      Tidy!

      Do not blame me.Blame yourself or God.
      In Matsuno we trust.

      Comment


      • Originally posted by _Lloyd View Post
        Ο λόγος κατάργησης του ασύλου είναι αποκλειστικά και μόνο να μπορεί το κράτος ανά πάσα στιγμή να διαλύει συνελεύσεις, καταλήψεις και γενικότερα οιασδήποτε μορφής προσπάθεια οργάνωσης του φοιτητικού κινήματος μέσα στα πανεπιστήμια (όσο γραφικό και αν ακούγεται και αυτό). Από δω και πέρα, θα γίνουν ακραία πράγματα στα πανεπιστήμια (γιατί η κατάσταση είναι ακραία) όπως συνεχείς καταλήψεις και θα δείτε Μ.Α.Τ μέσα στο πανεπιστήμιο να δέρνουν φοιτητές. Τότε θα καταλάβετε γιατί το άσυλο καταργήθηκε. Τα υπόλοιπα που λέγονται είναι απλώς προσχήματα που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση (και οι λοιποί που το στήριξαν) προς όφελός τους.
        Α, οι μολότοφ και οι πέτρες είναι οκ, το γκλομπ είναι απάνθρωπο έγκλημα;
        Ηρθε ο καιρός αυτές οι "συνελεύσεις" να σταματήσουν μια και καλή.
        Όπως και το indymedia....

        Comment


        • lms, σε παρακαλώ , τα έχεις κάνει σαλάτα και θα μπερδέψεις και τους υπόλοιπους... πως μπήκαν οι συνελεύσεις τώρα στη κουβέντα, πότε θα σταματήσουν, wat?

          ΑΛΛΗ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΑΣΥΛΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΦΟΔΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ, ΑΛΛΗ Η ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΑΣΥΛΟΥ ΙΔΕΩΝ.
          Originally posted by Raf
          Η Νίντι λίγο το πάει αλλιώς, ε, έχουμε τον Ραμπ εκεί να ψιλοτρολάρει.

          Comment


          • Originally posted by _Lloyd View Post
            Ο λόγος κατάργησης του ασύλου είναι αποκλειστικά και μόνο να μπορεί το κράτος ανά πάσα στιγμή να διαλύει συνελεύσεις, καταλήψεις και γενικότερα οιασδήποτε μορφής προσπάθεια οργάνωσης του φοιτητικού κινήματος μέσα στα πανεπιστήμια (όσο γραφικό και αν ακούγεται και αυτό).

            το είδες;

            να σταματήσουν δεν ήταν σωστή έκφραση έχεις δίκιο

            να μπορούν να σταματήθούν

            Comment


            • Ωραία λοιπόν, μιας και θέλεις να καταργηθούν, περιέγραψε μου ΤΙ ειναι αυτές οι συνελεύσεις και ΓΙΑΤΙ πρέπει να καταργηθούν... και γιατί τις τσουβάλιασες ΜΑΖΙ με τις μολότωφ στον (σ)ειρμό των σκέψεών σου

              Δε μπορω, τα παίρνω όταν προσπαθεί να πουλ μουρ κάποιος για ένα αντικείμενο με το οποίο δεν έχει και δε θα έχει επαφή για 3-4 ακόμη χρόνια (τουλάχιστον)
              Originally posted by Raf
              Η Νίντι λίγο το πάει αλλιώς, ε, έχουμε τον Ραμπ εκεί να ψιλοτρολάρει.

              Comment


              • Θα γράψω 5 πράγματα όπωε τα βλέπω εγώ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι ντε και καλά σωστό.

                Προσωπικα ποτε δε καταλαβα την εννοια του ασυλου. Νομιμοποιουμε δηλαδη την υπαρξη χωρων οπου επιτρεπεται η ανομια;
                Το νόημα είναι ότι υπάρχει ένας χωρος στον οποιο μπορούν να εφαρμοστούν κάποιες ιδέες και δομές που έξω δεν θα μπορούσαν. Είναι λίγο οξύμωρο κιολας αν το σκεφτείς η αστυνομια να επιβάλλει πράγματα στους επιστημονες.
                Ετσι και αλλιως παντως οταν διαπράττονται εγκλήματα κατα της ζωης δεν υφίσταται ασυλο.

                Θα μου πεις βέβαια στην πράξη γίνεται κάτι από αυτά; Όχι δεν γίνεται (αυτη τη στιγμη τουλαχιστον). ΜΕ παρομοια λογική όμως το θέμα άσυλο θα τελείωνε με την καταργηση στο πολυτεχνειο στην Πατησσιων, στο Απθ και στα προπυλαια, αφου εκει πάντα είναι το προβλημα τους με τα μπαχαλα.

                Σαν συμπερασμα που βγαζω είναι ότι ότι γίνεται με το ασυλο είναι παιχνίδια επιβολής και δεν βλεπω λόγο για να τους αφησουμε να περασει έτσι.


                Αυτα να τα σκεφτοντουσαν νωριτερα οι φοιτητες που αντι να προστατεψουν την αξια του ασυλου φροντισαν να το καταχραστουν με το χειροτερο τροπο και καταφεραν να στρεψουν τη κοινη γνωμη κατα του ασυλου.
                Αυτά είναι υπερβολές για τους λόγους που σου εξηγησαν και οι υπολοιποι.
                Για το τι εχουν κανει οι φοιτητες θα μπορουσαμε να συζηταμε μερες χωρις να βγαζουμε ακρη κιολας. Απο ξυλικια, οργανωμενα φακελωματα, νοθειες σε συνελευσεις και παει λέγοντας...
                Ως προς το ασυλο απέτυχαν να υπηρετησουν τις αξιες του, δεν το καταχραστηκαν. Αυτό μπορεί να το καταλαβει πολύ καλά κάποιος που έχει ζήσει το πανεπιστημιο την περιοδο 2006-2007 και συγκρινει τις συνελευσεις που γινοταν τότε με τις συνελευσεις που γίναν πχ το 2010 και το 2011. Στο ενδιαμεσο κάποιες συμπεριφορες καταφεραν να απομακρυνουν πολλους απο το να συμμετεχουν ενεργα στις συλλογικες διαδικασιες.


                * Σημειωση ότι σε καμία περίπτωση δεν είχα τις ίδιες απόψεις όταν μπήκα στο πανεπιστημιο το 2006. Διαφωνώ τελειώς με την λογική αγώνας για τον αγώνα και για αυτους που τους αρεσουν οι ταμπελες δεν εχω καμια σχεση με αριστερο-αναρχο-μπαχαλο-απλυτους όπως πιθανως να με χαρακτηριζε καποιος από αυτά που έγραψα.

                Comment


                • (lloyds post)Τότε γιατί τα ΜΑΤ να βαράνε φοιτητές;

                  Αυτό απλώς δεν πρόκειτε να γίνει άμα δεν κάνουν κάποια πρόκληση η κατάληψη για ουτοπικες ιδεολογιες ή κάτι άλλο, αφού είναι τόσο τέλεια, γιατί πειράζει να μην υπάρχει το άσυλο;

                  καλά ότι και να πει ο καθένας...τι σημασία έχει, το άσυλο καταργήθηκε είτε το θέλετε είτε όχι.

                  Comment


                  • Εγώ θα αναφέρω, σαν τροφή για σκέψη, μια από τις εκφράσεις του ασύλου που πολλοί δεν σκέφτονται τόσο έντονα: Υπήρξα μέλος της κινηματογραφικής ομάδας του πανεπιστημίου μου και το άσυλο μας έδινε τη δυνατότητα να προβάλλουμε οποιαδήποτε ταινία θέλουμε στο χώρο του πανεπιστημίου, χωρίς να χρειαστεί να πληρώσουμε πνευματικά δικαιώματα στις αντίστοιχες εταιρείες.

                    Αυτό δεν ήταν η επιτομή της ελεύθερης διάδοσης ιδεών και πολιτισμού μέσα στον χώρο του πανεπιστημίου; Ε, τώρα όποιος προβάλλει ταινία με πνευματικά δικαιώματα, κάλλιστα μπορεί να μπαγλαρωθεί.
                    "Can't talk shit with a tongue full of rug burn!"

                    Comment


                    • καλά ότι και να πει ο καθένας...τι σημασία έχει, το άσυλο καταργήθηκε είτε το θέλετε είτε όχι.
                      ♫ νια-νια-νια-νια-νια ♫


                      Αυτό δεν ήταν η επιτομή της ελεύθερης διάδοσης ιδεών και πολιτισμού μέσα στον χώρο του πανεπιστημίου; Ε, τώρα όποιος προβάλλει ταινία με πνευματικά δικαιώματα, κάλλιστα μπορεί να μπαγλαρωθεί.
                      Μπράβο ρε δώσε κάποιο παράδειγμα γιατί το πολύ μέγκα εδώ μέσα έχει κάνει κάποιους να νομίζουν ότι άσυλο = μολώτωφ...
                      Originally posted by Raf
                      Η Νίντι λίγο το πάει αλλιώς, ε, έχουμε τον Ραμπ εκεί να ψιλοτρολάρει.

                      Comment


                      • Και για να είμαστε και ακόμα πιο σωστοί, αν η κατάσταση που παρουσιάζει το MEGA είναι μόνο 1% αληθής για τα πανεπιστήμια σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, είναι ένα καθαρό 0% αληθής για κάποια περιφερειακά, στα περισσότερα εκ των οποίων δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα, δεν έχει πέσει ούτε μια μολότοφ, ούτε μια μαχαιριά, ούτε καν στεγάζονται ναρκομανείς. Άμα το θέμα ήταν πραγματικά η βία και η ανομία, θα μπορούσε να γίνει μερική κατάργηση ασύλου σε χώρους που την έχουν κατά καιρούς στεγάσει. Γιατί για τον χώρο του δικού μου, ας πούμε, πανεπιστημίου (όπως και άλλων) αυτό δεν ίσχυσε ποτέ.
                        "Can't talk shit with a tongue full of rug burn!"

                        Comment


                        • Mα έτσι και αλλιώς στα εγκλήματα κατά της ζωής (μαχαιριές,coctail bombs,ξυλοδαρμοί και αιματοχυσίες), και με την προηγούμενη νομοθεσία μπορεί να καταργηθεί προσωρινά και άμεσα. Άλλο που δεν το έκαναν ποτέ (ίσως τους συνέφερε να νομίζει ο κόσμος ότι το άσυλο δεν πέφτει αν δεν καταργηθεί μονίμως;;; )
                          Originally posted by Raf
                          Η Νίντι λίγο το πάει αλλιώς, ε, έχουμε τον Ραμπ εκεί να ψιλοτρολάρει.

                          Comment


                          • γιατί συζητάτε τόσο για το άσυλο, εδώ ο κόσμος καιγεται...η πλειοψηφεία των ελληνων φοιτητών σπουδάζουν για να περνάνε καλά υπερτρώγοντας άλλα λεφτά και οποτε θυμηθούν περνάνε και κανά μάθημα με σκονάκι...επίσης κάνουν συνελεύσεις όπου ουρλιάζουν και πλακώνονται στο ξύλο και ντουμανιάζουν τις αίθουσες οι άπλυτοι και βρωμιάρηδες... ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΡΕ ΖΩΑ
                            Star Citizen videos Star Citizen gallery

                            Comment


                            • Originally posted by Somari View Post
                              Mα έτσι και αλλιώς στα εγκλήματα κατά της ζωής (μαχαιριές,coctail bombs,ξυλοδαρμοί και αιματοχυσίες), και με την προηγούμενη νομοθεσία μπορεί να καταργηθεί προσωρινά και άμεσα.
                              Σωστό κι αυτό. Εντάξει, εγώ τον δικηγόρο του διαβόλου κάνω, πάω να δικαιολογήσω τα αδικαιολόγητα περισσότερο για να δείξω ότι ακόμα και να μην βλέπει απολύτως κανέναν λόγο να υπάρχει άσυλο κάποιος (πολύ σεβαστή για εμένα άποψη), δεν έχει κάποιο κίνητρο να επιδιώκει λυσσαλέα την κατάργησή του.

                              Ήμουν κι εγώ κατά του ασύλου πριν μπω στο πανεπιστήμιο (δεν το λέω για να μειώσω κανέναν), αλλά στην πορεία είδα ότι το άσυλο έχει κάποια Χ, Υ θετικά. Δε συμφωνώ με όλα τα θετικά που του προσάπτουν κάποιοι, αλλά εν πάση περιπτώσει στο ελληνικό πανεπιστήμιο που λειτουργεί όπως λειτουργεί και που δίνει τις δυνατότητες που δίνει, το πανεπιστημιακό άσυλο έχει να προσφέρει πράγματα, τα οποία -δυστυχώς- δε μπορεί να τα καταλάβει κάποιος εξωπανεπιστημιακός εύκολα.
                              "Can't talk shit with a tongue full of rug burn!"

                              Comment


                              • επίσης κάνουν συνελεύσεις όπου ουρλιάζουν και πλακώνονται στο ξύλο και ντουμανιάζουν τις αίθουσες οι άπλυτοι και βρωμιάρηδες... ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΡΕ ΖΩΑ
                                Originally posted by Raf
                                Η Νίντι λίγο το πάει αλλιώς, ε, έχουμε τον Ραμπ εκεί να ψιλοτρολάρει.

                                Comment

                                Working...
                                X