Announcement

Collapse
No announcement yet.

Σχολιασμός επικαιρότητας-ανταλλαγή απόψεων

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Ελληνάρες, αφιερωμένο

    Πογκρόμ (κατά Ελλήνων μεταναστών) το 1918 “για να ξεβρωμίσει ο τόπος”
    Originally posted by Raf
    Η Νίντι λίγο το πάει αλλιώς, ε, έχουμε τον Ραμπ εκεί να ψιλοτρολάρει.

    Comment


    • Το θέμα είναι πως το συγκεκριμένο άρθρο πετυχαίνει το αντίθετο ακριβώς από αυτό που θέλει και αυτό συμβαίνει λόγω των αιτίων στα οποία αποδίδει τα πογκρόμ.

      αποκαλούνταν από τους ντόπιους “slackers”, δηλαδή “τεμπελχανάδες” επειδή κατα τους ρατσιστές απέφευγαν τις βαριές δουλειές του φορτοεκφορτωτή, του ξυλοκόπου ή του βιομηχανικού εργάτη και δούλευαν σαν μάγειροι, ψήστες, σερβιτόροι ή υπάλληλοι εμπορικών καταστημάτων
      οι καλές σχέσεις του τότε προθυπουργού Βενιζέλου με το γερμανό Κάιζερ, η ουδετερότητα της χώρας προέλευσής τους κατα τις αρχές του Α’ παγκοσμίου πολέμου και η άρνηση των ελληνόφωνων μεταναστών να καταταγούν στον Καναδικό στρατό που όξυναν τις ρατσιστικές αντιλήψεις σε βάρος τους
      βρήκαν τους ελληνόφωνους μετανάστες που αποτελούσαν το 0,5% του πληθυσμού της πόλης να ευημερούν έχοντας στην κατοχή τους το 35% των μικρομεσαίων καταστημάτων
      Δηλαδή απλά LOL! Και βέβαια το συμπέρασμα που βγαίνει είναι προφανώς το:

      Οι συγκρίσεις με τα σημερινά πογκρόμ μεταναστών σε αθήνα και πάτρα με την ανάλογη στάση της αστυνομίας και κάποιων “πολιτών” είναι αναπόφευκτες.
      ...γιατί ακριβώς τους ίδιους λόγους επικαλούνται όσοι επιδίδονται σε πογκρόμ κατά μεταναστών στη χώρα μας.

      Fail.
      "Can't talk shit with a tongue full of rug burn!"

      Comment


      • Δε σε καταλαβαίνω. Γιατί fail? Αυτό ακριβώς θέλει να πει το άρθρο, ότι για τους ίδιους/παρόμοιους λόγους που έγινε τότε το πογκρομ εναντίον μας, γίνεται κατά των μεταναστών στη χώρα μας σήμερα.
        Originally posted by Raf
        Η Νίντι λίγο το πάει αλλιώς, ε, έχουμε τον Ραμπ εκεί να ψιλοτρολάρει.

        Comment


        • Originally posted by Somari View Post
          Αυτό ακριβώς θέλει να πει το άρθρο, ότι για τους ίδιους/παρόμοιους λόγους που έγινε τότε το πογκρομ εναντίον μας, γίνεται κατά των μεταναστών στη χώρα μας σήμερα.
          Ποιους ίδιους και παρόμοιους; Θα μας τρελάνεις τελείως;

          Για παράδειγμα, ποιος επικαλέστηκε στην Ελλάδα το γεγονός πως οι μετανάστες είναι... τεμπέληδες για να τους χτυπήσει;
          "Can't talk shit with a tongue full of rug burn!"

          Comment


          • Από ότι βλέπω στον Καναδά η κύρια δικαιολογία ήταν ότι τους είχαν πάρει τις (εύκολες) δουλειές τους... Τι μου θυμίζει...
            Originally posted by Raf
            Η Νίντι λίγο το πάει αλλιώς, ε, έχουμε τον Ραμπ εκεί να ψιλοτρολάρει.

            Comment


            • Originally posted by Somari View Post
              Από ότι βλέπω στον Καναδά η κύρια δικαιολογία ήταν ότι τους είχαν πάρει τις (εύκολες) δουλειές τους... Τι μου θυμίζει...
              Ακόμη κι όταν τους τέσσερις λόγους που επικαλούνταν οι Καναδοί και στους τέσσερις που επικαλούνται σήμερα οι Έλληνες, ο ένας είναι κοινός, εξακολουθεί να υπάρχει ένα διττό θέμα: Τα πογκρόμ εδώ στοχεύουν κυρίως σε παράνομους μετανάστες οι οποίοι δεν είναι συγκεκριμένης εθνικότητας.

              Οι δυο περιπτώσεις είναι η μέρα με τη νύχτα, απ' όπου και να το πιάσει κανείς. Ο παραλληλισμός, τουλάχιστον όπως το βλέπω εγώ, είναι στην καλύτερη εκτός τόπου και χρόνου. Μου θυμίζει συνειρμό του στυλ "Ο αστυνομικός είναι όργανο, το μπουζούκι είναι όργανο, άρα ο αστυνομικός είναι μπουζούκι!".
              "Can't talk shit with a tongue full of rug burn!"

              Comment


              • Το βίντεο πάντως λέει τρομερές ανακρίβειες. Ε όχι και ουδέτερη στάση στον Α' Παγκόσμιο και φόβος για συμμαχία με τον άξονα! Ντροπή πραγματικά. Εδώ χάσαμε εδάφη. Ή ακόμα και αν συνέβη αυτό λόγω φιλογερμανού βασιλιά, τουλάχιστον έπρεπε να μπει στον κόπο να πει τί έγινε πραγματικά στη συνέχεια.
                The illusion of free will is an illusion.

                Comment


                • Αναφέρεται στην ουδετερότητα της Ελλάδας μέχρι κάποια χρονική στιγμή και εν τέλει στο πώς το εκλάμβαναν οι Καναδοί.
                  Πάντως θεωρώ τη χρήση του όρου πογκρόμ ούτως ή άλλως ατυχή όταν αναφερόμαστε σε αυτό που γίνεται στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Πογκρόμ αναφέρεται σε πληθυσμούς οι οποίοι έχουν εγκατασταθεί σε ένα μέρος για πολλά χρόνια, έχουν οικογένειες κλπ όπως είχε γίνει σε Εβραίους ή στους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης. Όχι ότι αυτό που γίνεται σήμερα είναι θετικό ή χρήσιμο για κάτι αλλά θεωρώ πως η ποιοτική διαφορά είναι αρκετά σημαντική.
                  Όπως και να έχει, φαντάζομαι αυτό που θέλει να πει ο Σόμαρης είναι πως δε ξέρεις από ποια μεριά της βίας θα βρεθείς ανά πάσα στιγμή οπότε ας μην το παίζεις νταής και ανώτερος.
                  Originally posted by Squall Leonhart
                  I used to be a SeeD like you, then I took an icicle in the chest
                  Originally posted by 丹野
                  Ο sub_zero είναι αυτός ο ψηλός με τα γυαλιά, ενώ ο Παίχτης είναι ο κούκλος αθλητικός τυπάς. Ο LMS δεν ξέρω ποιος είναι, αλλά who cares...
                  Originally posted by Ryu_gr
                  υπάρχουν τα games που τα "γεμίζουν" με επαναλαμβανόμενα tasks για να δείξουν απλώς ότι έχεις πράγματα να κάνεις (και όταν πας να ασχοληθείς απλά βαριέσαι) και υπάρχει και το Mario Galaxy.

                  Comment


                  • Όπως και να έχει, φαντάζομαι αυτό που θέλει να πει ο Σόμαρης είναι πως δε ξέρεις από ποια μεριά της βίας θα βρεθείς ανά πάσα στιγμή οπότε ας μην το παίζεις νταής και ανώτερος.
                    that
                    Originally posted by Raf
                    Η Νίντι λίγο το πάει αλλιώς, ε, έχουμε τον Ραμπ εκεί να ψιλοτρολάρει.

                    Comment


                    • O Έλληνας του κέντρου της Αθήνας δεν είναι και στην άλλη πλευρά της βίας; Παιχνίδι επιβίωσης είναι αυτό που παίζεται και απλά το όλο σκηνικό ευνοεί την παρουσία ρατσιστικών εξάρσεων.
                      To ελληνικό αντίστοιχο του Καναδά θα ήταν μαζικές επιθέσεις κατά Αλβανών οι οποίοι έχουν κανονικές ζωές και περιουσίες πλέον.

                      Comment


                      • Originally posted by sub_zero View Post
                        To ελληνικό αντίστοιχο του Καναδά θα ήταν μαζικές επιθέσεις κατά Αλβανών οι οποίοι έχουν κανονικές ζωές και περιουσίες πλέον.
                        That. Δεν το γράφω για να ειρωνευτώ, αλλά έτσι είναι.
                        "Can't talk shit with a tongue full of rug burn!"

                        Comment


                        • σχετικά με τις συνεχείς αυτοκτονίες

                          Περισσεύετε

                          Συνεχίζονται οι αυτοκτονίες στη χώρα μας, όπως συνεχίζονται και οι απολύσεις. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι αναζητούν εργασία και διαπιστώνουν πως είναι περιττοί. Δεν τους χρειάζεται πια κανείς.

                          Άνθρωποι που μέχρι χτες μάχονταν ενάντια στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο αναζητούν εναγωνίως κάποιον να τους εκμεταλλευτεί.
                          Υπάρχει λοιπόν κάτι χειρότερο από το να σε εκμεταλλεύονται: να μην θέλει να σε εκμεταλλευτεί κανείς.
                          «Παρακαλώ, δώστε μου μια δουλειά. Ας με εκμεταλλευτεί κάποιος».
                          Είναι τραγικό να διαπιστώνεις πως είσαι περιττός και πως δεν υπάρχει κανείς να σε εκμεταλλευτεί.
                          Από την άλλη, είναι φοβερή ικανοποίηση για την οικονομική εξουσία -την αληθινή εξουσία δηλαδή- να βλέπει να σέρνονται εκλιπαρώντας στα πόδια της άνθρωποι που μέχρι χτες αγωνίζονταν για τα δικαιώματά τους.
                          «Παρακαλώ, δώστε μου μια δουλειά, έστω και με ελάχιστα χρήματα. Θέλω να γίνω δούλος»
                          «Λυπάμαι, είστε περιττός»
                          «Και τι θα κάνω;»
                          «Δεν ξέρουμε, ούτε και μας νοιάζει. Αυτοκτονήστε, κρυφτείτε, εξαθλιωθείτε αλλά -το κυριότερο- εξαφανιστείτε από μπροστά μας»
                          Οι εξαθλιωμένοι πληθαίνουν διαρκώς αλλά κανείς δεν παίρνει το θάρρος να πει πως δουλειές δεν πρόκειται να υπάρξουν.
                          Πολιτικοί υπόσχονται αόριστα νέες θέσεις εργασίας -ενώ ξέρουν πως δεν πρόκειται να υπάρξουν- και κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να «κρύψουν» τους άνεργους. Στατιστικά τρικ και νέοι όροι που παρουσιάζουν τους άνεργους ως εργαζόμενους.
                          Και μένει κρυφή και μια άλλη πραγματικότητα: οι πολιτικοί είναι διακοσμητικοί. Είμαστε στα χέρια των αγορών. Τους ανήκουμε.
                          Βέβαια, έχουν μια χρησιμότητα οι άνεργοι και οι εξαθλιωμένοι: συμβάλλουν στο να μένουν φρόνιμοι και φοβισμένοι οι δούλοι που κατάφεραν να έχουν μια δουλειά.
                          Το καλύτερο απ’ όλα είναι πως οι άνεργοι κατηγορούνται επειδή δεν έχουν δουλειά. Αν και όλοι ξέρουν πως δουλειές δεν υπάρχουν και δεν πρόκειται να υπάρξουν.
                          Και άνεργος, και ένοχος. Αφού δεν κερδίζουμε από σένα, είσαι περιττός. Περισσεύεις. Είσαι ένα λάθος. Δεν έπρεπε να γεννηθείς.
                          Και οι περισσότεροι άνεργοι το δέχονται. Νιώθουν ένοχοι επειδή είναι άνεργοι.
                          Αυτός που βρίσκεται χωρίς δουλειά αμφισβητείται και βάλλεται από όλους -και από τον εαυτό του- αλλά ο γόνος πλούσιας οικογένειας που δεν θα εργαστεί ποτέ στη ζωή του και κοπροσκυλιάζει πλουσιοπάροχα όλη μέρα δεν αμφισβητείται από κανέναν και δεν νιώθει καμία ενοχή.
                          Πώς φτάσαμε ως εδώ; Αποδεχόμενοι ως δεδομένα αυτά που έπρεπε να αμφισβητήσουμε. Αν αποδεχτείς ότι ο άνθρωπος είναι μια οικονομική ύπαρξη -και έχει λόγο να ζει μόνο αν προσφέρει κέρδος-, όλα αυτά μοιάζουν λογικά. Ο άνθρωπος, όμως, δεν έρχεται στη ζωή με οικονομικούς όρους. Ο άνθρωπος είναι κάτι πολύ πιο σημαντικό.
                          Και τώρα τι θα κάνουμε; Τουμπεκί. Έτσι κάνουν όλοι. Σε όλον τον κόσμο. Εμείς, άλλωστε, ψηφίσαμε πριν δυο εβδομάδες και αποφασίσαμε πως εκατοντάδες χιλιάδες συνάνθρωποί μας είναι περιττοί. Αυτό ψηφίσαμε. Αντί να ψηφίσουμε για τους ανθρώπους, ψηφίσαμε για να καθησυχάσουμε τις αγορές.
                          Οπότε, αφήστε τις κλάψες για αυτούς που αυτοκτονούν και αυτούς που έχουν εξαθλιωθεί. Παραδεχτείτε πως σας δίνουν και μια κρυφή ικανοποίηση. Μπορεί να είστε δούλος αλλά δεν είστε στη θέση τους. Ακόμα.
                          Είναι υπέροχο πως οι αγορές -δια των εκπροσώπων τους- ζητάνε από τους άνεργους και τους εξαθλιωμένους να καταδικάσουν τη βία. Αν και αυτοί υφίστανται καθημερινά την πιο άγρια βία, με κίνδυνο -πολλές φορές- ακόμα και τη ζωή τους.
                          Η βία που πρέπει να καταδικαστεί αλλά κανείς δεν μπαίνει στον κόπο να την καταδικάσει είναι η βία της αδιαφορίας.
                          Η βία της αδιαφορίας.
                          Star Citizen videos Star Citizen gallery

                          Comment


                          • Αυτο μετράει, ή πάλι στις λεπτομέρειες θα κολλήσουμε;

                            Γερμανοί ομοϊδεάτες της Χρυσής Αυγής γρονθοκόπησαν Ελληνίδα. Να τους χαίρονται...
                            Originally posted by Raf
                            Η Νίντι λίγο το πάει αλλιώς, ε, έχουμε τον Ραμπ εκεί να ψιλοτρολάρει.

                            Comment


                            • Καλά, αυτό εγώ ως χουλιγκανισμό το βλέπω (και βλακεία της κυρίας, η οποία μέσα σε πλήθος Γερμανών στήριζε την Ελλάδα), αλλά τέλος πάντων.

                              Το point το οποίο θες να περάσεις είναι σαφές και κατά βάση σωστό, αλλά νομίζω πως αν ψάχνεις για εύστοχο παράδειγμα θα δυσκολευτείς αρκετά να βρεις, για διάφορους λόγους.
                              "Can't talk shit with a tongue full of rug burn!"

                              Comment


                              • Tι σχέση έχει αυτό το περιστατικό με τα όσα συμβαίνουν στο κέντρο της Αθήνας; Στην λογική που πας να τα βάλεις και οι μετανάστες στο κέντρο είναι ρατσιστές κατά των Ελλήνων. Όταν όμως ο ένας δεν έχει να φάει και ο άλλος φοβάται να βγει από το σπίτι του τότε δεν μιλάμε για ρατσισμό αλλά για κάτι άλλο. Το να τα τσουβαλιάζεις όλα από τον χουλιγκανισμό μέχρι τα πογκρόμ είναι λάθος.
                                Το τραγικό είναι ότι όσο υπάρχει αυτή η αντίληψη περί κέντρου και ρατσισμού το πρόβλημα όλο και θα μεγαλώνει. Το πρόβλημα του κατοίκου του Αγίου Παντελεήμονα δεν είναι ότι οι Πακιστανοί είναι τεμπέληδες (lol) αλλά ότι δεν μπορεί να κυκλοφορήσει στο δρόμο. Όταν είσαι δαρμένος και αντί να σου δώσουν κάποια λύση σε βγάζουν και ρατσιστή από επάνω, ε λογικό είναι να κοιτάξεις απλά να επιβιώσεις (ότι κάνουν και οι μετανάστες δηλαδή).

                                Comment

                                Working...
                                X